Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az MSZP szóvivője Szijjártót utánozza 2011. január 31. hétfő 4:16 | Sherlock

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az MSZP szóvivője Szijjártót utánozza

Budapest – Nem tudjuk, mi az a telefonos sajtótájékoztató, de Török Zsolt, az MSZP szóvivője vasárnap azt tartott, “A kormány ne az emberekkel fizetesse meg felelőtlen politikáját” címmel. A képzavaroktól hemzsegő tájékoztató stílusa és kijelentései a fiatal Szijjártó Pétert idézik, amikor még nem mindig ugyanazt a két mondatot mondta, viszont hülyeségeket beszélt.

Török Zsolt úgy kezd, hogy az akár a szóvivőtől elvárható keretek között maradjon, miszerint az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy “ne az emberekkel fizetesse meg a felelőtlen gazdaságpolitikájának következményeit”. Majd a következő félmondat már csak az indulatról szól, amikor úgy folytatja, hogy a “hazánkra szégyent hozó Orbán Viktor nemzetközi szereplésének árát”. Később az nem derül ki, hogy mi jelentősége van a téma szempontjából, hogy Orbán szégyent hoz az országra, és miért az emberek fizetik meg nemzetközi szerepléseinek árát. Érdekesebb lenne erről számokat hallani, hogy az utazásokat ki fizeti, miből, és mi mennyibe kerül.

Török Zsolt utána már Szijjártó Pétert idézi: az Orbán-kormány “gyűlöletkeltő politikájával” a “népnyúzó intézkedéseiről akarja elterelni a figyelmet”. Úgy folytatja: a kabinet gyűlöletet szít ellenfelei és különböző társadalmi csoportok ellen is. Utóbbi alátámasztására felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az előző héten “azt érzékeltette, mintha a munkanélküliek jó dolgukban lennének munkanélküliek”, illetve a “gyógyszerkassza megkurtításáról” beszélő Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter “azt hiszi, hogy a beteg emberek jó dolgukban szednek gyógyszereket”.
Az MSZP szóvivője ezután úgy beszél, mint Szijjártó Péter 2006 őszétől 2010 április 11-ig: szerinte a kormány “az emberek szájából veszi ki az utolsó falat kenyeret, de még a morzsát is lesöpri az asztalukról”, amit később “kegyenceik között oszt szét”, ahogy “tette azt Újpesten is Derce Tamás, vagy éppen Kató Balázs esetében”. Nem tudjuk meg, mi ez az utolsó falat kenyér, mik a morzsák, és azt sem, miért éppen Újpestet kell emlegetni, hacsak azért nem, mert az MSZP az elmúlt nyolc évben ezt az egy korrupciógyanús ügyet találta a Fidesz környékén, noha biztosan tele van hasonlókkal az ország.
Török Zsolt úgy látja, a “népnyúzó intézkedések levét az emberek isszák meg”. Mármint az intézkedések levét. Az eddig is csapongva telefonáló szóvivő újabb területet érint, amit hasonlóképpen nem fejt ki: vagyis az “igazságtalan adórendszerrel kifosztják a dolgozókat, a kisvállalkozókat, és leginkább a pályakezdőket”, az “ellopott és ki nem fizetett nyugdíjemeléssel pedig a nyugdíjasokat teszik tönkre”.
Ezután visszaugrunk egy nyolc hónapot: a kormány a “bedöntött forinttal másfél millió devizahitelesnek okoz kárt (…), de ez az oka annak is, hogy egekben az üzemanyagok ára” – mondta, hogy egy újabb vádpontot ki ne felejtsen, az összefüggések felmutatására ugyanannyi időt szán az MSZP szóvivője, mint Szijjártó szokott.
A végére pedig jön a tragikus jövő, a szocialisták szóvivője szerint a kormány bejelentései alapján “drasztikus energia-áremelésekre” is számítani lehet, a kabinet “felelőtlen gazdaságpolitikája miatt ugyanis csak egyre drágábban juthatunk az energiahordozókhoz”.

A szóvivő elvégezte munkáját, a hétfő reggelre esedékes anyagot telefonon “lenyomta”. Idézet egy közvéleménykutatási eredményből: a Fideszt elhagyók, a kormánypárttól eltávolódók nem mennek az MSZP-hez. Vajon miért?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Az MSZP szóvivője Szijjártót utánozza, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. …megpróbálok finoman fogalmazni : Török Zsoltból elemi szinten és erővel tör
    ki a butaság…
    –ilyen összeollózott , átgondolatlan és kidolgozatlan beszédet az általános
    iskola negyedik osztályában írtam …
    – a szóvivő egyben a párt arca is , –a szóvivő ‘arca után az ember önkéntelenül is asszociál …– és nem egy kellemes élmény..
    –és akkor még nem beszéltem a hitelességről és a szavahihetőségről..
    // meg kell tanulni , a beszédírás egy külön ‘tudomány ,–frissen , üdén ,tömören és közérthetően ,–némi intelligens humorral , egy picit ironikusan …–de ha ennyire telik a szociknak , –akkor ez a vég kezdete…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Hát igen. Az ilyen megnyilvánulások is biztosították a fülkeforradalmat!

    Nemrég Kálmán Olga – tőle szokatlan türelmetlenséggel – kétszer is rászólt Kovács Lászlóra: csapja le már a magas labdát! ez a maguk baja: magyarázkodnak, ahelyett, hogy lecsapnák a magas labdát. Pedig az okfejtése KL-nek jó volt, csak nem helyénvaló.

    Mikor tanulják meg végre a jól választott, találó tőmondatok használatát? A politika olyan, mint egy mosóporreklám: egy mondat, ami telitalálat.
    Hát akkor – könyörgöm – kire szavazhatnánk????
    Számomra ez a stílus bizony visszautal a Kádár korszakéra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Hozzászólásaimban a tához kapcsolódok általában, személyében senkit sem kívánok megbántani. E cikk kapcsán viszont meg kell jegyeznek, hogy Török Zsolt az MSZP mélyrepülésének egyik főszereplője. Az általa tett nyilatkozatok mérhetetlenül alacsony színvonalúak, stílusuk miatt kevéske tartalmukat is elvesztőek. Felfoghatatlan számomra, hogy az MSZP évekk óta miért nem tud magának egy, a párt ügyét előbbre vivő szóvivőt találni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Szerintem arról van szó, hogy a fidesz sokkal hamarabb jött rá a mi választási gyakorlatunk leglényegesebb jellemzőjére: a magyar nem az eszével szavaz, hanem az indulataival. A fülkeforradalmárok sose lettek volna annyian, ha elgondolkoznak azokon a blődségeken, amiket Szíjj ártó szajkózott éveken át. Az őszödi beszéd után se lett volna felfordulás, ha nem sikerül kizárni az értelmet…
    Nos, indulatot pont azzal a technikával lehet korbácsolni azoknál, akik nem is hajlandók az eszüket használni, amit Orbán vezényelt a saját csapatainak napi terjesztés céljából.
    És nem is teljesen együgyűség tudomásul venni a használt szavakat, hiszen valóban népnyúzás folyik. (Már ha népnek lehet nevezni azt a jelentős többséget, akiknek sokkal kevesebb annál a jövedelmük, hogy jól jártak volna az orbáni adóváltozással.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. A cuclista maszopos aparatcsikok rákfenéje az, hogy nem hajlandók / képesek (f)elismerni, hogy nem értenek a kommunikációhoz. Abban az érában szocializálódtak, arra a rugóra jár az eszük, hogy a pártelvtársak az ország esze, élcsapata.
    Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy pl. miért nem szakítottak 89 után rögtön a jelkép erejű Köztársaság téri székházzal? A maradás nagyon rossz üzenetet, folytonosságot sejtetett, amit az ellenfél remekül kiaknázott.
    Mert bizony a kommunikáció külön szakma. Azt is meg kell tanulni és gyakorolni kell. Nem hiszem, hogy az elmúlt 8 évben ne lett volna pénz arra, hogy legalább a felső vezetésnek a sajtóval rendszeresen kapcsolatot tartó 20-30 tagját elküldjék egy kommunikációtechnikai, szónoklástani tréningre. Ha az agyuk már képtelen új információt befogadni, akkor pedig két út van: leköszönni, vagy megfelelő segítséget fölfogadni. Miért nem fogadtak fel egy kommunikációs tanácsadó céget, aki megtervezte volna az összes megnyilatkozásukat? Miért nem tudták átverni a sok kis önjelölt zseni közt, hogy aki nem képes magát értelmesen “kimagyarfejezni”, az hallgasson?
    Ha ezt megtették volna, akkor nyilván rövid, tömör, logikusan felépített, ütős megjelenéseik lettek volna és sokkal több eredményt értek volna el.
    A másik dolog, amit nem értek:
    Egyre kevesebb fityisz komisszár által “moderált” (értsd: cenzúrázott) újság, rádió, TV áll rendelkezésre az üzenetüknek a lakossághoz történő eljuttatására. Ilyenkor alapvető érdekük lenne az ATV és a KlubRádió támogatása. De nem teszik… Nem fogják föl, hogy ha most nem támogatják ezeket, akkor a fityisznek segítenek ezek megfojtásában, megszüntetésében. Tehát aki továbbra is abban gondolkozik, hogy az eddig megszokott, amatőr langyos lábvíz teljesítményéért a párttól bőséges inflációkövető emeléssel rakhat zsebre pénzt az saját maga alatt vágja a fát.
    Jó reggelt elvtársak, az aparatcsik korszaknak vége! Napjainkra a politika és a kommunikáció is profi szakmává vált, ahol a profi fizetésért profi teljesítményt is kell nyújtani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Mikor Török Zsoltot meglátom, mindig reményvesztett leszek.Az MSZP-sek szerintem nem aljasok, /szemben a Fidesszel, ami cinikus, gátlástalan, aljas/, de olyan szánalmas ez a Török Zs. féle kommunikáció,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. A fityisz így csinálta:
    “Ilyen egy, a Fidesz sajtóosztálya által a képviselőknek megküldött útmutató (2009 november 26.):
    KUDARCOT VALLOTT A KORMÁNY GAZDASÁGPOLITIKÁJA (Répássy Róbert)
    Újabb 13 éves csúcsot döntött a munkanélküliség, a kormány megszorításokra alapozott gazdaságpolitikája kudarcot vallott.
    Magyarország gazdasági visszaesése drámai, 7,2 százalékos, a munkanélküliség már 10,4 százalékra emelkedett. 2002-ben a polgári kormány még 5,6 százalékos munkanélküliségi rátával adta át a kormányzást…
    Most már egész Magyarország egy emberként kérdezi, hogy hány magyar embernek kell még elveszítenie a munkáját ahhoz, hogy a szocialisták végre megváltoztassák a politikájukat…
    A szocialista kormány képtelen a munkanélküliség megfékezésére. Csak úgy tud jót tenni, ha minél előbb lemond és félreáll a változás útjából.”
    …és mind ezt fújták! Aki nem volt szurkolójuk, az is fennakadt a számokon és összefüggéseken. De ez munkába került, ehhez dolfozni is kellett. Nem elég csak belehuhogni az ürömkosárba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Gugyeráknak! Nagyon egyetértek veled! Sajnos a szocik még mindig nem tudják, hogy mi okozta a vesztüket, ezért nem is várható, hogy előbbre lépjenek. És sajnos a Gyurcsány stratégiája is hibás volt, amikor azt mondta híveinek, hogy (kb) “az ellenzéknek az a dolga, hogy kritizáljon, nem kell vele törődni, mi végezzük a dolgunkat!”
    Bizony kommunikálni tudni kell! Kell a konkrétum, a valóságtartalom, stb (nem vagyok tipikus előadó), de kell tudni hangsúlyozni, lassítani, szünetet tartani is. Hiába beszél értelmesen Kovács László, vagy Lendvai Ildikó, ha monoton, ha hadar.És nem igazán hatásos. És nem várható semmi a Mesterházi Attilától sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Pontosan, Latyapatya!
    Az ántik cuclista pártkongresszusok idején elég volt fölolvasni a napi szent imát. ma már ez kevés. A szónolkás tudománya nem azonos a felolvasáséval. Az utóbbit (jól, rosszul) már egy elsős kisgyermek is megtanulja.
    Az igazi szónok játszik a beszéde sebességével, hangerejével is játszik. Hangsúlyoz, szükség esetén nyomatékosítandó megismétel egy-egy szót (viktoár ezt imádja!!!) “Lassan mondom, kétszer mondom, hogy a cuclisták is megértsék!” Vagy szó szerint felemeli a hangját. Gesztikulál, testbeszédet alkalmaz, amivel (különösen a kézmozdulataival) megerősít, lágyít mondatrészeket, idézőjelbe teheti azokat, stb.
    Egy beszédet fel kell építeni. Az elején kell egy rövid, figyelmet felkeltő bevezetés, a mondandó összefoglalása. Utána jöhet a logikus kifejtés.
    1) Mi a helyzet?
    2) Mi ezzel a baj?
    3) Milyen következményekkel járhat?
    4) Milyen lehetőségek, megoldások vannak?
    5) Ezek végrehajtásához milyen lépéseket kellene megtenni?
    6) Ezek milyen erőforrásokat igényelnek?
    7) Milyen időhorizontja van a különböző megoldásoknak?
    8) Milyen veszélyeket rejtenek magukban a megoldási lehetőségek?
    9) Milyen potenciális előnyökkel kecsegtetnek a megoldások?
    stb. stb.
    Naggyűlésen, sajtótájékoztatón nem lehet akadémiai székfoglalót tartani! Ha a szónok ezekre a kérdésekre 1-2 tő- vagy nem túlságosan bővített mondattal tud választ adni, akkor hatásos a beszéde. Ellenkező esetben Mari néni, Pista bácsi, az utca embere a harmadik percben lemarad, bealszik. A végére csak az fog belőle megmaradni az agyában, hogy hosszasan és (számára) ÉRTHETETLENÜL beszélt a politikus, tehát hülye, alkalmatlan… (A saját képességeiben nem fog kételkedni!!!)
    Egyszerűen nem értem meg, hogy miért nem teszi azt meg Török Zsolt, hogy levetítse a fiytiszesek 1-2 évvel ezelőtti nyilatkozatait és utána a mostani szövegeiket. A legbutább ember is fölfogná, hogy most pontosan ugyanazt a gazdaságpolitikát valósítják meg, amit bajnai Gordon idejében folyamatosan és kórusban pocskondiáztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Egy pillanat.
    Ha Török hasonlít szargyártóra, az azért lehet, mert amit a fidesz hazudozott és rágalmazott 8 évig, azt most mind megvalósítja élesben!
    Emlékezzünk, miket hazudtak anno:
    + Gyurcsány diktátor
    + lenézik külföldön az országot
    + 300Ft az üzemanyag(?!) Gy.F. miatt
    + gázáremelés lesz
    + nettó befizetők vagyunk az EU-ban
    + a nép háta mögött döntik el az ország sorsát
    + közbeszerzés nélkül mutyiznak
    + tönkreteszik az egészségügyet
    + ellopják a 13. havi nyugdíjat
    + leminősítenek minket mindenütt
    + a zemberekkel akarnak megfizettetni mindent
    stb,stb.
    Csak ami akkor többnyire rágalom volt, az most a véres valóság.
    Nem beszélve arról, hogy ezek ellenkezőjével nyertek választást, 2/3-dal!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Lehet köpködni Törököt, és lehet örülni, hogy ha megverik a buszon hazafelé.
    Lázárt biztos nem fogják bántani a sárgabuszon, mert S8-al nyomja a mi pénzünkön havi 600 ezerért!
    Azért mert az Mszp puhapöcs faszfejekből áll, nem kéne a fideszhez hasonlítani egy pillanatig sem.
    Még mindig ők az egyetlen alternatíva a parlamentben.
    Legalább demokraták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Bocs de még valami:
    a legtöbb választó nem értelmiségi.
    Sokkal könnyebben megérti ha azt mondják neki, hogy az lop, csal, komcsi.
    Csak gondolkodni ne kelljen.
    Ezt kompenzálhatnák a médiumok, ha vitákat generálnának az MTV-n pl.
    De a jó dakota már ME-i vitára sem volt hajlandó, és azóta sem csinálnak sehol ilyen műsorokat.
    Ahol megvitathatnák a pompás törvényeket, és 2 perc alatt sarokba lehetne szorítani a fideszt a hazugságaival…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Antifülke! A felsorolásod igaz és ezért is írok. Még akkor lettem dühös mindazért, mert nem volt kellő a válasz. Míg a fidesz a kiemelt témát hetekig egyfolytában hangoztatta, a csapból is folyt, addig egy egyszerű – de logikus és értelmes – választ elégnek tartottak. Nem volt elég! A komcsizásra se volt válaszuk.
    És most sem értem, hogy a Kósa-féle nyilatkozat ártalmát miért nem hangoztatják minden alkalommal. A Szíjgyártó soha nem hagyná ki legalább egy zárójel erejéig. Márpedig azt minden magyar ember, még egy nemzeti fideszes is megértené, ha mindig momdanák, hogy a benzin 20Ft-tal drágább miatta. Stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. De ha egyszer a magyar nép többsége az ilyen lapos, blőd, hazug szövegekre vevő? Mit tehet akkor egy párt? Amikor ezt a “színvonalat” figyelmen kívül hagyta, és felnőtt, értelmes embereknek tekintette a választókat- csúfos kudarcot vallott.
    Megpróbál a körülményekhez alkalmazkodni.
    Az még nem jutott eszetekbe, hogy ez pont olyan irónia Török részéről, mint amikor a NEMERD nyilatkozat szélesebb körű kifüggesztését javasolták a Gyurcsányék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Jaj! es valoban annyira szanalmas! Amiota nincs SzDSz nincs kommunikacio

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Én már ott tartok, hogy ne is olvasom el az MSZP MTI-nak adott híreit. Török Zsolt sajnos ennyire rossz szóvivő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

MSZP: fenyegetőek voltak Orbán szavai 2011. február 3. csütörtök | MTI

A Fidesz-frakció stílusa 2011. február 1. kedd | AN

Szijjártó napi hazugsága 2011. január 31. hétfő | Sherlock

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos