Ronai and Ronai
AMERIKAI

Törésvonal Bajnai és a Milla-LMP tengely között 2012. november 9. péntek 22:10 | AN-álláspont/Bartus László

  • Hozzászólások(354)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Törésvonal Bajnai és a Milla-LMP tengely között

Budapest – Juhász Péter interjút adott a HVG-nek, amelyben hangsúlyozta, hogy Bajnai Gordon nem vezetője az Együtt 2014 választási szövetségnek, és a listavezetőjük az lesz, akivel szerinte nagyobb az esély leváltani az Orbán-kormányt. A Milla vezetője az LMP csatlakozásától reméli, hogy a szövetség nem a 2010 előtti állapotok restaurálására készül. Ennek szellemében minél kevesebb volt minisztert és államtitkárt szeretne látni az Együtt 2014-ben. A nyilatkozat egyes elemei arra utalnak, hogy ennek a szövetségnek a napjai meg vannak számlálva, minél előbb bomlik fel, és szabadul ki belőle Bajnai Gordon, annál jobb.

Mindez azért is ellentmondásos, mert maga Bajnai Gordon nemcsak minisztere, hanem miniszterelnöke is volt a 2010 előtti időknek, Bajnai Gordon nélkül pedig Juhász Péter a Milla egyesülettel együtt egy héten belül süllyedne el a feledés homályában. A korábban is megosztó és kirekesztő kijelentéseket megfogalmazó Juhász az LMP behívásával önkéntelenül vagy szándékosan a szembenálló tengelyt erősíti az Együtt 2014-en belül. Az LMP kijelentette, hogy sem az MSZP-vel, sem a Demokratikus Koalícióval nem hajlandó választási együttműködésre. Juhász érezhetően vezető szerepre tör az Együtt 2014-ben, és azt a szemléletet képviseli az LMP-vel együtt, amely a Fidesz narratívája szerint az MSZP-t és a DK-t a “múlt erőinek” tartja, amelyektől végleg meg kell szabadulni.

Ugyanakkor Bajnai nem zárkózott el senkitől, az MSZP-vel kapcsolatban világossá tette, hogy nélkülük nem lehet Orbánt leváltani. Ez máris az Együtt 2014 szakítópróbája lehet, annak ellenére, hogy Bajnai Gordon a jobboldal csalódott szavazóit szeretné először megnyerni, amely egybevág a Milla-LMP kettős törekvéseivel is. Az mindenesetre különös, hogy Juhászt nem zavarják a despotikus hatalmat támogató jobboldali szavazók, és őket nem sorolja a 2010 előtti világhoz, miközben Orbán sokkal inkább tartozik ehhez a múlthoz, mint akár Bajnai Gordon vagy Gyurcsány Ferenc, akik csak később kezdtek politizálni.

Juhász az interjúban azt mondta, hogy a döntésekben csak olyan csatlakozó szervezetek vehetnek részt, akik valós támogatottsággal rendelkeznek. Azt azonban senki nem mérte meg, hogy önállóan a Milla milyen támogatottsággal rendelkezik, mert tömegdemonstrációira nem a Milla támogatói, hanem az Orbán-rendszer ellenfelei mentek el. Az Együtt 2014 támogatottságát nem lehet függetleníteni Bajnai Gordon, valamint a Haza és a Haladás támogatottságától, mivel a volt miniszterelnök személye jelenti sokak számára a reményt. A Milla jelenleg Bajnai támogatottsága mögé rejtőzik, és azt közösnek tulajdonítja, de az cseppet sem biztos, hogy így van. Éppen a Milla valós támogatottsága a kérdés, miközben láthatóan Juhász szeretné játszani a vezető szerepet.

Juhász elsősorban civileket szeretne látni, és ugyan nagyvonalúan nem zár ki senkit, de minél kevesebb volt minisztert és államtitkárt szeretne a szövetségben látni. A “civilekre” való hivatkozás általában arra szolgál, hogy új akarnokok lépjenek be a politikai térbe, és az ottani konkurenciát kiszorítsák. A civil civil, a politikus politikus. Civil politikus nincs. Juhász megnyugtatásul közli, hogy “nem ő egyedül dönt” majd. Juhász szövegéből kiderül, hogy az LMP-t és a 4K-t is az Együtt 2014-be szeretné olvasztani. Juhász a Medián által mért magas támogatottságot nem elsősorban Bajnainak tulajdonítja, hanem közös eredménynek. A Milla erejét szerinte azt bizonyítja, hogy nagy tömegeket tud mozgatni, amelyre a bizonyíték szerinte az október 23-i tüntetés. Ez a referencia azonban torzíthat, miután október 23-án mindenképp összegyűltek volna a rendszer ellenfelei. A Milla erejét az bizonyítaná, ha egy hétköznapon is tömeget tudna mozgósítani, nemcsak március 15-én és október 23-án, amikor úgyis mindenki az utcára vonul. És úgy, hogy a tömeg a Milla támogatójaként jelenik meg, nem csupán vegyesen mindenki, aki a rendszer ellenfele.

Juhász az interjúban a Milla céljaként azt fogalmazta meg, hogy középen találkozzon a jobb- és a baloldal, amely nemcsak lehetetlen, de demokráciában nem is kívánatos: a jobboldal ugyanis demokráciában jobboldalon, a baloldal pedig baloldalon áll. Juhászt vélhetően az téveszti meg, hogy aki a Fideszre szavazott, azokat mind jobboldalinak tekinti. Emiatt kirekesztő a baloldallal szemben, és vesz át olyan frazeológiát, amelyek a Fidesz hazug legendáriumának részei. Juhász nyilatkozatainak szellemisége egyáltalán nem felel meg annak a szellemiségnek, amelynek alapján az emberek a Milla rendezvényeihez csatlakoztak.

Az pozitív, hogy az együttműködés alapja az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet nyolc alapelve a jogállam helyreállítására, de az éppen annak a 2010 előtti – egyébként demokratikus és jogállami – helyzetnek a restaurációja, amelyről Juhász kijelentette, hogy nem szeretne oda visszatérni. Juhász merész elképzelésekkel vág neki a csaló választási törvény alapján megtartandó válastásoknak: “tudom, hogy elszálltnak tűnik, de én a kétharmadra hajtok: abban bízok, valós felhatalmazást kapunk arra, hogy megtegyük a szükséges lépéseket.” Ez a nyilatkozat a realitások teljes semmibevételét tükrözi.

Juhász elsőként az LMP-vel akar szövetségre lépni: “Mert egy új politikai kultúra megvalósítása közös alap a Milla és az LMP között. Én nagyon fontosnak tartottam, hogy először őket kérjük fel. Ők voltak, akik már 2010-ben elmondták, hogy a jobb- és baloldal közötti árkokat be kell temetni. Számunkra ők az elsők.” Csakhogy az LMP eddigi politikája azt mutatja, hogy ők nem a baloldal és a jobboldal közötti politikai árkot, hanem a baloldalt akarják betemetni. Az LMP eddigi működése nem igazolja, hogy a baloldallal szembeni személyes ellenszenveken kívül bármiben is más lenne a politika. Ha a Milla olyan akar lenni, mint az LMP, akkor annak támogatottsága jól látható az LMP közvéleménykutatási adataiból: se a jobboldalnak, se a baloldalnak nem kellenek, nincs két koherens, egymással logikai és eszmei kapcsolatba hozható döntésük – ez a kép alakult ki róluk. Az LMP egyelőre nemhogy a jobb- és a baloldal, de a saját pártján belüli árkot sem képes betemetni. Vajon miért jó az, ha Bajnai Gordon belesimul két LMP típusú pártba, amely már most közös tengelyt alkot, és az Együtt 2014-en belül ellene szervezkedik? Erre utalnak az efféle üzenetek, hogy nem akarnak sok minisztert és államtitkárt látni. Ki hozná ezeket, ha nem Bajnai? Így üzennek neki, hogy nem hozhat magával olyanokat, akik a miniszterei voltak? Rajta kívül mások nem kívánatosak, mert itt van Juhász és az LMP, ők majd mindent elintéznek, az ő dolga csupán annyit, hogy állítson tömeget Juhászék hatalmi ambíciói mögé?

Juhász sietett kiemelni, hogy Bajnai Gordon csak egy a sok közül, ugyanannyi szava van, mint neki, aki egy névtelen senki. Ezt mondta: “azzal, hogy Bajnai Gordon felszólalt, nem jelenti azt, hogy ő innentől az Együtt 2014 bármilyen vezetője lenne. Aki így gondolja, tévúton jár. Persze, Bajnai Gordon a legnagyobb név, volt már miniszterelnök, mindenki őt emeli ki, de akkor is három egyenrangú szervezetről van szó. Mindegyik beletett valamit az Együtt 2014-be, az LMP is ezt tehetné, de ha ők azt gondolják, hogy Bajnai Gordon a vezető, akkor saját magukat viszik tévútra. Álljon az élre mondjuk Karácsony Gergely, és mérettessen meg: én arra fogok szavazni a listavezető személyét illetően, akivel a legnagyobb esély van az Orbán-kormány leváltására. Megnézzük jövőre, ki lesz a leghitelesebb a szavazóknak. Nekem például még arra sincs ambícióm, hogy parlamenti képviselő legyek, pláne, hogy netán valamilyen kormányban szerepet vállaljak.”

Ez az utolsó mondat meglepő, és arra utal, hogy éppen az ellenkezőjét jelenti: Juhász már most kormányzati szerepről, ha nem miniszterelnöki pozícióról ábrándozik. Bajnaival szembeni kisebbrendűségi érzése viszont messziről üvölt, és az is, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a szövetségen belül Bajnait minél inkább korlátozza. Juhász elszállására jellemző, hogy már arról beszél, kiket kell leváltani, és kiket nem. Meglepő, hogy Juhász mindvégig úgy beszél, mint egy ma született bárány, mintha ő nem élt volna 2010 előtt, és nem lenne nagyon is markáns múltja, amelyről mások éppen olyan joggal gondolhatnák, hogy azt érdemes lenne eltörölni. Amerikában például még azt is megvizsgálnák, hogy előélete alapján mennyire megvásárolható, mennyire használható fel arra, hogy csapdába ejtse a legreménytelibb kihívót. Állami pozícióban az egész ember egy nemzetbiztonsági kockázat. Juhász működése egyáltalán nem arra utal, mint aki szakított a 2010 előtti állapotokkal, inkább azon az úton halad, amely odáig vezetett.

Juhász Péter interjúja egy kívülállót könnyen arról győzhet meg, hogy hitelt adjon azoknak a véleményeknek, amelyek szerint ez az ember “buta, arrogáns, nagyravágyó, aki el van szállva”. Magunk is ezt gondoljuk róla.  Aki ebben az interjúban beszél – ne szépítsük -, az egy súlytalan idióta. Bajnai Gordon mögött áll egy teljesítmény, Juhász mögött kizárólag a kétes politikai és drogos múltja. Az LMP-Milla koncepciót impotensnek, tévesnek gondoljuk. Azt, hogy Bajnai Gordon ebbe a szervezetbe beállt, hatalmas hibának és tévedésnek tartjuk. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a választási szövetség vagy darabjaira hullik, vagy ádáz csatározások színtere lesz, ahol Bajnainak a Milla-LMP párossal kell értelmetlen csatát vívnia, miközben mindkét szervezet támogatottsága szinte jelentéktelen. Ha Bajnai Gordon ebbe a társaságba és a Juhász-féle gondolkodásba belesimul, akkor Magyarország elveszítette őt, egyetlen reményével együtt.

Szerencsére, még van elég idő arra, hogy Bajnai Gordon a Haza és Haladás Egyesülettel leszakadjon erről az impotens és antidemokratikusan gondolkodó, karrierista népségről. Juhász a tagadása mindennek, amiért egy demokratának bármit is tennie érdemes. Mindenki szimpatikus, akit ő elutasít. Bajnai Gordont tőrbe csalták, fogságba esett, meg kell várni, amíg kiszabadul. Az a szellemiség, stílus és színvonal, amely Juhász interjújából sugárzik, minden szempontból méltatlan Bajnai Gordonhoz, a volt miniszterelnök stílusához, intellektusához és finomságához képest.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (77 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +116 ( 138 szavazatból)
Törésvonal Bajnai és a Milla-LMP tengely között, 4.6 out of 5 based on 77 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(354)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

354 Reader’s Comments

  1. Bozse, jó a kérdésfeltevésed: “Ti mit tettetek?” Magadnak is felteszed, vagy”fogjuk meg és vigyétek?” Szeretem az ilyen többes szám harmadik személyben látatlanul feltett felelősségre vonást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  2. Bozse, és kire szavaztak ha szavaztak, ha nem miért nem…? Azt tudjuk, hogy egyes civilek a vizeletüket küldték Gyurcsanynak, lehet , hogy ebböl következöen éppen Orbanra szavaztak? Még az is meglehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. moment! Igen feltettem és tudom a választ, mert tájékozódtam, vitatkoztam és főleg elmentem szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Bozse, ez nem akkora “truváj”, erre nem kell annyira felvágni. Ezt sok millióan megtették 90 óta.Kérdés, milyen választ tudsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. Barry1! Zsigmond!
    Nem tudom olvastad-e a soraim között a személyesen, egy langymeleg nyári ,meghitt éjszakán(szellő,lágy zene) JP-nek előadott szerelmi vallomásom? Ugye, hogy nem? Hát akkor ne ess kérlek a csacsi túloldalára, mert az ,hogy Lackó szabadságon lévő újságírói lelkiismereteként felszólalok ,az nem jelenti azt, hogy…/… kérlek semmit sem jelent az ég világon. Semmiféle szimpátiát sem vonzódást. Az ,hogy kihez vonzódok ahhoz e site-nak semmi köze ,de nagy melle legyen vagy kicsi mindenképpen. Ez a “ha nem csipázod a bartusmindegymitmondlászlót, akkor te drogosbaromjuhászbuzi vagy” kirekesztő gondolatmenetet eddig csak a jobboldal mélyebb pocsolyáiban véltem felfedezni. Látom ide is begyűrűzött a másik fél szabadságának nem tisztelete.
    Bartus egyre inkább össze-vissza ír . A Milla nélkül semmi nem lenne.
    Ennyit írtam.
    Ez pedig olyannyira igaz ,hogy ti magatok bizonyítjátok be ,hogy tökéletesen képtelenek vagytok meghallani ,hogy itt most ÖSSZE KÉNE FOGNI!!! Azaz le kellene engednie azoknak a magasba emelt kardot, akik azt gondolták ,hogy utánuk itt fut valaki.Mert hátranézés esetén kiderülhet ,hogy ott baszki van. Az összefogás az nem mézesmázos dolog drágaszágaim…hanem fájdalmas ,mert mindenkinek le kell tennie a kibaszott nagy önigazultságát ,meg büszkeségét és menni valaki más után ,akinek talentuma van arra ,hogy menjen mások előtt.
    Hát ezért tartunk ott ahol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  6. Verse! Ezt én mar nagyon unom. Akkor menjen mindenki Juhasz utan. Miért? Csak. Ezek szerint senki nincs odaig érte, te sem, de azért menjünk utana! Mindegy, hogy ki ö. Ezt senki sem tudja pontosan, nem is érdekes, itt sokan megjegyezrték, hogy öket nem érdekli Juhasz, de azért kövessük! Normalisak vagytok? Orbant is igy követte mindenki…emlékszel ?, a kutya nem kérdezte soha se a programjat, se mast…csak menjünk. Na ram ne szamitson juhasz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. Van ecce hol nem volt valami Jeshua nevű alak. Összejárnak a bandájával…ki a f*sz tudja miket nem csinálnak olyankor 13-an. (Érted! Pont 13-an.) Eleve gyanús. Meg ott volt az a kurva is velük a Magdi. Undorító.
    Aztán mit csinál az a nagyképű paraszt? Kiáll vazze!!! Kiáll aztán osztja az észt!!!
    Különösebben senkinek nem jön be a stílusa, mégis a sok hülye megy utána. Pedig a farizeológusok meg a kőtábla és pergamenírók is mind megírták ,hogy egy tahó.
    Erről ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  8. verse
    2012. november 12. hétfő
    18:20
    A Milla és Juhász az egyenlő?Élére állt valaminek,amit nem ő kezdett el.Úgy emlékszem,hogy egy Fölkel(sic!) Róbert nevű fiatal,aki nem lehetett Juhász álneve,mert a tévében is szerepelt.A Juhász-Gyurcsány ellentét még a Gyurcsány-korszakból datálódik,amikor a Tasz szóvivőjeként rendszeresen kirohant Gyurcsány ellen a Klubrádióban,sohasem a Feudesz ellen.Az is igaz,hogy Gyurcsány nem igyekezett terjeszteni a TELJES őszödi beszédet,és 2008-ban visszafogta a demokratikus oldalt.Viszont a közvetlen puccsot úgy akadályozta meg,ahogy kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. verse, na ne mar!!, most mar Jézushoz hasonlitid Juhaszt… ?? Kövesd, szived joga!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Vot egy Akos nevezetü firkasz, aki aszt irta eccer ma’ nagyon rég, oly rég ,hogy azt mar mindenki elfelejtette, hogy az magyar nép az bezony «genetekialag alattvalo».
    Na ezt senki sem értette, hijaba jarta az orszagot a Bajnai, meg a Gyurcsany Avastol Mosonmagyarovarig. Senki sem érti, azota is kutatjak az értelmét hireologus HirTV-vel, de nem… nem értik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Kedves Kekec!
    “És felszólította az Mszp szimpatizánsait is, hogy vegyenek részt az élőláncban, netán szervezett valami MÁS tiltakozó akciót – vagy csak ez az “óvónéni tessék figyelmeztetni Viktorkát” panaszkodás telik Mesterházytól? Félre ne érts, persze kell a külföldi akció is, no de nem a belföldi HELYETT!”

    Ugye emlékszel eme kommentedre?
    De most jön a ráadás, ugyanis Magyarországra akkreditált diplomatáknak és itt dolgozó külföldi újságíróknak összegezte a választási regisztráció bevezetésével kapcsolatos aggályait Gyurcsány Ferenc.
    Akkor most Gyurcsány is ovodás , hogy panaszkodik külföldi diplomatáknak és külföldi újságíróknak?
    Látod, mégsem beszélek hülyeséget ezzel kapcsolatban!
    Isten bizony nem szóltam , se Mesterházynak és Gyurcsánynak sem, hogy menjenek el panaszkodni !!!
    De ez a megoldás létezik, slussz és passz!
    Nincs más megoldás!
    Ez nagyon szép tőlük , hogy ezt meglépték, most már az EU vezetőin a sor, hogy mit értettek meg ebből az egészből!
    Most pedig csak figyelni kell a híradásokat, hogy mit lép az €U !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Jézushoz hasonlítottam volna Juhászt? Nem csak a helyzetet hasonlítottam össze egy bármelyikünkhöz hasonló akár baranyamegyeifalvasi szemszögéből?
    Szerintem. De ha neked mindig igazad van akkor mondd meg nyugodtan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  13. verse 2012. november 12. hétfő 18:20
    Egy birkanyájból bármelyik birka leírhatná ezt a szöveget (már persze, ha tudna írni):
    “mindenkinek le kell tennie a kibaszott nagy önigazultságát ,meg büszkeségét és menni valaki más után ,akinek talentuma van arra ,hogy menjen mások előtt.”
    Ugye nem árulok el nagy titkot, hogy nem kívánunk egy vezérűrű után tódulni, akármilyen szép hangosan is csörömpöl a kolompja, főleg mert még az irány sem szimpatikus, amerre kocog.
    Ráadásul meg pont Bartustól elvárni, hogy engedelmesen menjen amerre terelik, vagy vezetik az nem vall valami sok észre. Ha erre hajlama lenne, nem hagyta volna ott N.S-t, mint eb a Szaharát
    Egyébként pont ez a “ki ha én nem” attitüd, ez az “én egyedül tudom a tutit, és ti csak tátott szájjal csodáljatok” mentalitás – már persze az összefogást eleve akadályozó szövegei mellett, ami minket igencsak taszít, és az a csörömpölés, amit hallunk, az a vészharang, ami egy Orbán 2.0 verzióra figyelmeztet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. verse
    Egyébként meg Juhászt akárcsak érintőlegesen is párhuzamba állítani Jézussal, azért nem semmi! Ajánlom szíves figyelmedbe a “Viktor Szíve Szentegyházat” akinek ilyesmire van hajlama, ott 1.0 verzióban élvezheti. Mondtam már: nem vágyunk egy 2.0-ra.
    http://viktorszive.blog.hu
    sedona
    A jereváni rádió stílusában:
    Nem helyette, hanem mellette
    nem ment, hanem jöttek hozzá.
    A többi stimmel. Viszont nem válaszoltál a kérdésemre: milyen AKCIÓT
    (értsd, belföldit, a tagságnak és szimpatizánsoknak szólót, némi aktivitást feltételezőt) szervezett az Mszp?” Legalább buzdított a DK akciójában való részvételre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Előtte pedig azt írtam ,hogy az összefogás lényege ez. Te valami ragadozó ,vagy ,hogy cafrangolod a mondanivalót?
    Amúgy elárulnád hogyan fogod leváltani Orbánt, Bartussal és az x a minuszegyediken számú kommentelőhadsereggel? Nekem édesmindegy mit tesztek. Fussatok 10en 20 felé! De 2014 után meg ne halljam ,hogy panaszkodtok!
    Ezentúl pedig elismerni az egyénnek ,hogy egy szituációban lehetséges ,hogy nem az ő személye és véleményének kifejezésre és érvényre juttatása a legfontosabb dolog a világon-az barátom nem birkaság! Az a legnemesebb és legnagyobb dolgok egyike amit az ember mint olyan megtehet. Úgy hívják: alázat. Alázattal lehet leváltani Orbánt. Ezt akár terjesztheted is.
    Laci pedig rég elvesztette az objektivítását és egyéb hasonló erényeit. Az lett ami ellen harcolt. Én csak remélem ,hogy van visszaút.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  16. Annyira cuki ahogy magadat plusszolod és. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  17. Jobb ha itt versel hülyeségeket verse, mintha máshol ekézi Bartust. :) :(((
    Csodálom viszont a logikai bukfencet, amitől eltekint JP védelmével, mert ugy az utóbbi hetekben ki is akarja megosztani a csatlakozókat? Tudtommal GYF nem, mert többször is kifejtette, legutóbb ma 18:05-től a Klubrádióban. Na akkor ki is szelektál???? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. verse
    2012. november 12. hétfő
    20:17

    Ezt lazán eleresztetted a szemed mellett:”rendszeresen kirohant…sohasem a Feudesz ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. verse 2012. november 12. hétfő 20:17
    Terjesszed, de ne szana-széjjel, hanem célzottan: mondjuk Juhász facebook oldalára. Nagyon ráférne egy kis “pofa súlyba” kioktatás. Sokkal inkább, mint Bartusra. És igen: cafrangolom, mert olyan édes kis cafrangok lógnak ki belőle!:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Én bizony hajlamos vagyok rá, hogy menjek valaki után, ha azt látom, hogy jól vezet. Ettől még figyelni fogom, hogy valóban jó felé megy-e. Azt is megengedem, hogy némely érthetetlen lépését kövessem, mert tapasztalaim szerint korábban mindig igaza lett. De azért lehetőleg megpróbálom kipréselni belőle a magyarázatot, és eközben bizony kritizálom, vagyis előadom kétségeimet, ellenérveimet. Másoktól meg elvárom, hogy velem szemben ugyanezt tegyék. Enélkül elbizonytalanodom, hogy jól döntöttem-e.
    Vannak helyzetek, amikor nincs idő mindennek a kitárgyalására, hanem cselekedni kell. Olyankor ha úgy látom, hogy egy megbízható vezető intézkedik, akkor követem útmutatásait, akkor is, ha szerintem itt-ott jobban lehetne csinálni valamit. De amikor van idő, akkor nem teszek ilyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. verse:
    “elismerni az egyénnek ,hogy egy szituációban lehetséges ,hogy nem az ő személye és véleményének kifejezésre és érvényre juttatása a legfontosabb dolog a világon” No ez a jótanács igencsak ráférne Juhászra.
    És NEM, nem alázattal lehet legyőzni Orbánt, hanem összefogással.
    No és mi ellen dumál Juhász? Az összefogás ellen.
    Ez tény – és a tények makacs dolgok.
    A többi hablatty.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. girbegurba
    El is felejtettem felrakni Csányi Vilmos cikkét, nagyon hasonló dolgokat feszeget:
    http://nol.hu/lap/hetvege/20121104-tobbpartrendszert

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kedves Kekec!

    Most miért akarod a szavaimat kiforgatni?
    Bemutatják a térségeket érintő progjamjukat ,reális programmal rendkívül sok személyes beszélgetéssel, a választók közvetlen megszólításával próbálkoznak, azaz stratégia jegyében az MSZP intenzíven járja az országot !
    Ha jól tudom arról is szó volt , miként képzelik el az ország gazdaságának talpra állítását.

    A Jereváni stílust , bizti hogy hozzám akartad intézni ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Dr. Molnár Csaba DK üv.alelnök ma volt K. Olgánál és megjegyezte, hogy ma JP-vel mézes tea közben megegyezésre jutottak – a médiahekk félre vitte mindannyiuk megszólalását az E14-el kapcsolatban és így szent a béke. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Kifelejtettem, hogy a DK elnökség ma tájékoztatta a nagyköveteket a választási törvénykezés anomáliáiról! :) :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. sedona
    Ha jól emléxem, én azt kérdeztem, hogy a választási törvény ellen milyen akciót indított az Mszp, és mivel nem akartad érteni, ezért próbáltam megvilágosítani, hogy nem a brüsszeli panaszkodás HELYETT, hanem MELLETT? Mert (már ne is haragudj) erre nekem nem tűnik válasznak, hogy “járják az országot a térségi programjaikkal” Vigasztaljon viszont az a tudat, hogy nem vagy egyedül: az Mszp sem igazán érti, hogy mi a különbség a program bemutatás és egy ellenzéki AKCIÓ között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. gets
    Elől megy a lepényhal – a remény hal meg utoljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Csányi Vilmost tisztelem, de a fideSS magjának 20 évig nem osztanék lapot. Utána sem.
    Az általa megtévesztett tömegeknek lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. girbegurba
    Ámen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Kedves Kekec!
    De remélem azzal egyetértesz – részben – hogyha nem megy az MSZP akciója a 2012-es új választójogi törvénnyel kapcsolatban , de legalább az EU vezetőinek is üzen a kialakult helyzettel kapcsolatban!
    Ha az élő lánc a Parlament körüli akcióval nem sikerül semmit sem elérni, akkor utána hogyan tovább?
    Ugyanaz lesz mint oktober 23-val kapcsolatban?
    Lassan már én is azon a véleményen vagyok , hogy kezdek belefásulni az egészbe!
    MOst ketten vitatkozunk arról, hogy melyik párt mit tesz , amikor a nagy büdös semmi sem történik és minden marad változatlan!
    Én is azon a véleményen vagyok, aki tud, az menjen külföldre, mert itt nincs jövő !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Mai hír, Gyurcsány bejelentette hogy 2014-ben vagy utána visszavonul!
    Nem tudom, de ezt nem most kellett volna bejelentenie , mert így megkeveri a dolgokat!
    Roppant rossz az időzítés !

    Én pedig attól félek, – többek között – hogy Juhász Péter még sok kellemetlen meglepetést fog okozni Bajnainak és ő is hasonló lépésre szánja rá magát , mint Gyurcsány! Az ellenzék önmagát fogja szétmorzsolni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Verse
    Na most már tényleg menj a francba. Mi a szart keresel ezen a site-on?
    Mit képzelsz magadról ,hogy mindenkit sértegetsz,közben olyan hülye vagy,hogy a legegyszrűbb dolgokat is képtelen vagy megérteni. Mi itt meg udvariaskodunk veled. Basta cosi. Ki a fene küldött ide? Kinek a VERSE vagy?
    Tipikus, ilyen nyakatekert mű intellektuelnek adod ki magad. Kész szenvedés
    olvasni a mondataidat.Logikailag is zavaros. Azt mondod,össze kell fogni. OK:
    Közben az összefogást elutasitót szép lassan Jézusi magasságokba emeled. Bartusról meg szállj le( akivel egyébként nagyon sok mindenben
    nem értek egyet.) meg különben is, szakadj le rólunk. Megleszünk nélküled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Tisztelt kommentelő társaim!!!

    Elnézést kérek TŐLETEK, az előbbi HSZ-em hangneméért,de ami sok az sok.
    Igyekszem uralkodni magamon,de most nem sikerült.Amit irtam,azt fenntartom!!
    Még egyszer SORRY!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. sedona
    Tisztán és világosan: Az élőlánc nem Orbánéknak, hanem a külföldnek szól! És szerintem az ad némi támogatást a brüsszeli panaszkodásnak. Ezért lassan írom, hogy megértsed: hogy áll az Mszp az élőlánchoz? Részt vesz – buzdít a részvételre, vagy mélyen hallgat róla – netán csinál egy saját akciót? ERRE nem válasz, hogy járják a vidéket a programmal!
    Csinál valamit a választási törvény elfogadása ellen? igen – nem
    Ha igen: Mit?
    Ha nem: miért nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  35. Sedona
    Nem figyelsz: “lehet, hogy” visszavonul. És legalább a saját kérdéseden elmélázhatnál a magyar irodalom, és ezen belül Rejtő Jenő örökbecsű művei alapján.”Most kavarja, vagy nem kavarja?” (Piszkos Feri bocs Fred)
    És “rosszkor jön”? Ugyan kinek?
    Szerintem meg tökéletes ütemérzékkel dobta be. Ha te egy tipikus lakmuszpapír vagy, akkor a többiek is elkékültek tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  36. Kedves Kekec!
    Megértettem amit írsz!
    Nem csinál semmit az Mszp , ha ez így jobb neked !!!!!
    Az okot én sem , te sem és senki sem tudja !
    Most nem értem, miért erről vitázunk !
    Mesterházy Attila nyilatkozott egy olasz napilapnak , négy vagy öt hónapja , de semmi sem történt!
    De oktober 23-a is a külföldnek szólt !!!!!!
    Abból sem lett semmi !
    Amit én is írtam még régebben és többen is, hogy együttesen lehetne elkergetni ezt a bagázst a fenébe!
    Te mindig azt hangoztatod, hogy nem jött el az ideje annak hogy elkergessük!!
    De kérdem én akkor mikor jön el az ideje?
    Most itt kérdésekkel záporozzuk egymást , aminek semmi értelme!
    Te is ugyanolyan jól tudod, hogy egyelőre az ötleteken kívül senkinek sincs épkézláb javaslata. Például hogy mit tegyünk?

    Mindegy, az írásaidból nekem az jön le, hogy szépen csendesen, türelmesen várjuk meg a 2014-es évet és majd a nép eldönti, hogy mi legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Lehet, hogy monománia, de megint a Hősök vére ugrott be, mint ami jól eligazít a napi történésekben. Merthogy a végén a BE KELL VENNI AZ ÖREG,KISZUPERÁLT szertárost a csapatba – és győznek.
    http://www.youtube.com/watch?v=lDa_e-OZOmQ&feature=relmfu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. sedona
    Tényleg nem érted? Itt fikázzuk Juhászt, mert össze-vissza beszél, ANNAK ELLENÉRE, HOGY LEGALÁBB CSINÁLT VALAMIT az elmúlt években, szervezett néhány nagy tömeggyűlést, amire az ellenzéki pártok nem voltak hajlandóak vagy képesek. Akkor miért kellene kímélnünk Mesterházyt, aki biztosan halálra dolgozta magát, hogy a nagy öregeket háttérbe szorítsa, és valahogy ráncba szedje a pártját – csak éppen teszünk rá! Mert ebből KIFELÉ, felénk semmi sem látszott, és tőle aztán ülhettünk volna odahaza is a nemzeti ünnepeken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Jaj Kekec
    Ne legyél már ilyen. Mesterházy világosan megmondta,hogy a gyerekei megkérték,hogy szervezzen nekik programot okt.23.-án.No comment!!
    A pofám leszakad. De nem itt csesztük el.Nekem akkor is Gy. F. az etalon!!! Végre volt egy
    tisztességes miniszterelnökünk,de az nem kellett.Ez az elmebeteg, suttyó,
    aberrált ,szotyiköpködő,félanalfabéta, műveletlen,büdös paraszt ,ez
    kellett.Ez az utolsó briganti. Meg a többi maffiózó.Igaza volt Telekinek. A legpocsékabb nemzet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  40. verse 2012. november 12. hétfő 18:20, 2012. november 12. hétfő 18:48
    Látszik, hogy újonc vagy, sajnos az is, hogy társaságban nem szoktál viselkedni. Tedd meg, hogy tekintettel vagy az AN olvasóira, és nem adod elő az ajtót kirúgó, trágárkodó jött-mentet. Itt a disztingvált hangvétel az olvasók jogos elvárása. Kösz, ha figyelsz rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. Barry1
    Nyugi, a felhozatalból a politikusok közül még mindig (szerintem is) Gyurcsány a legvállalhatóbb.
    De a DK támogatottsága bizonyítja, hogy milyen szánalmasan kevés értelmes ember van a GA+-k között
    Egyébként ha máshol is kommentelsz figyelmeztetlek (tényleg jóindulatból) hogy a becsület csorbítására alkalmas tény állítása vagy híresztelése akkor is bűncselekmény, ha egyébként a valóság bizonyításának is helye lehet, és a büntetés korlátlanul enyhíthető. Csak belegondolni is, amint a jelzőid megalapozottságát és valóságát fejtegeted a bíróság előtt: egészen feldobott!
    Na: szép álmokat és bajuszos angyalokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Kedves proaktív! Szeretettel küldöm Neked a következő csalafinta, elmés csodabetűkódot, melyből saját kedvtelésed szerint kirakhatsz bármit amit szerinted mondtam, sőt még olyat is amit mondani akartam ,sőt még olyat is amit nem…akár mockosz cúnya szavakat isz.

    A, Á, B, C, Cs, D, Dz, Dzs, E, É, F, G, Gy, H, I, Í, J, K, L, Ly, M, N, Ny, O, Ó, Ö, Ő, P, R, S, Sz, T, Ty, U, Ú, Ü, Ű, V, Z, Zs

    Tessék, csak bátran, meglátod- hihetetlen ,de működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  43. Még mindig Csányi Vilmos cikkéhez.
    .
    “A Fidesz érdekcsoportjainak belső magja azokból áll, akiket az „átkosban” meghurcoltak, megaláztak, kifosztották őket, esetleg közeli rokonaikat, barátaikat lecsukták, megölték”
    Na ne. Ez nem belső mag, ez biztos szavazók tábora. Nekem a belső mag a szervezők, irányítók.
    .
    “A baloldal elkövette azt a hibát, hogy meg se kísérelte legalább szimbolikusan kiengesztelni ezt a csoportot,”
    Megkísérelte. Hiába, sőt. Tanulság: A vad fasiszta jobboldalnak nem szabad engedményeket tenni.
    Kiengesztelni nem a fasisztákat kell, hanem azokat, akiket méltánytalanul ért sérelem.
    Egyébként pedig nem engesztelni kell, hanem értelmesen, racionálisan gazdálkodni, társadalmi görcsöket oldva politizálni, közben pedig biztos erővel visszatartani, szükség esetén megtorolni a demokratikus jogállammal szembeni erőszakos vagy csaló fellépést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. kekec
    Kösz a figyelmeztetést.Majd vigyázok. Egyébként nem kommentelek máshol.
    Azért csak itt,mert ide nem engedik be a nyilas csürhét. Még képletesen sem
    vagyok hajlandó egy levegőt szivni velük. Vitázni még kevésbé!
    Te,kekec ,elképzelem, ahogy bayer, dajcs és a többi magyarázkodik a biróság előtt…
    Vagy rájuk nem…? Ami a DK támogatottságát illeti,szerintem lesz itt még meglepetés.Az az érzésem ,egyre inkább!
    ui: Mi a durvább ? A suttyó vagy az irtózatos g@c…i.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Kedves Barry1
    Megkérdezhetem tőled, hogy a DK-val kapcsolatos meglepetés alatt, mit is értesz egészen pontosan?
    Kellemes meglepetés – , vagy szimpla meglepetésben lehet részünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. sedona

    Ha a baloldali médiafelületet figyeled (ATV, Klubrádió AN, stb….. akkor azt veszed észre,hogy annak a közönségnek TÚLNYOMÓ többsége pozitivan nyilatkozik Gyurcsányról, Vadairól ,Bauerról, Debreczeniről ill. az egész DK ról. Ezt tapasztalom az ismerősségi körömben is.Az,hogy mit mutatnak a közvéleménykutatások? Hát 1. Nem vagyok túl fiatal,de hogy a fenébe lehet az ,hogy nemcsak nem kérdezett meg engem soha,senki,hanem még csak nem is ismerek olyat,akit igen. Kit kérdezgetnek ezek? 2. éppen az előbb figyelmeztetett engem kekec ,hogy vigyázzak arra,hogy mit kommentelek (kösz
    kekec). Ez is azt mutatja,hogy kis hazánkban bizony félnek az emberek.Ki az a hülye,aki egy ismeretlennek irásba adja,hogy ő bizony Fletó szimpatizáns? !
    Lehet,semmi baja nem lenne belőle ,de áááááá,izé……. jobb a békesség.
    3 . Gyurcsányt a fidesz hiteltelenitette. (már ahol, nálam nem, az hót ziher!). Na most ,a normális logika
    szerint( pl: 2×2=4) ha a hiteltelenitő elhiteltelenedik, akkor az általa elhiteltelenitett, hitelesebbé kell ,hogy váljon.Tehát egyre több tantusznak
    kell(ene) leesnie (már ahol) ! Remélem kielégitő választ adtam.
    Üdvözlettel: Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  47. Kedves Barry1
    Köszönöm szépen , korrekt választ adtál, ilyen választ várok el másoktól is :)

    Üdv
    Sedona

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. girbegurba
    Biztosan a “kemény mag”-ra gondolt. Elvégre nem irodalmár, hanem viselkedéskutató.
    Barry1
    Ezek bármelyikének indokolása “mosolyt csalna az ajkaimra”:
    “elmebeteg, suttyó, aberrált ,szotyiköpködő, félanalfabéta, műveletlen,büdös paraszt, utolsó briganti.
    Mondom, helye lehet a VALÓSÁG bizonyításának. De ezek indokolására befizetnék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Vegyük rögtön az elsőt:
    Elmebeteg. Indítványoznád az elmeszakorvosi vizsgálatát? :-)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. kekec
    2012. november 13. kedd
    20:33
    Csak független (tehát külföldi és gazdag) orvosnál. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos