Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő 0:53 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Viktor fejezze be a hazudozást!
Budapest – Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök szinte minden társadalmi csoportnak hazudott, amikor korábban olyan ígéreteket tett, amelyeket később nem tartott be. Török Zsolt szóvivő vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányfőt, hogy „fejezze be a hazudozást”.
.
A szocialista politikus közölte: a kormányfő kijelentéseivel ellentétben sem az EU sem az IMF nem küldött semmilyen követeléslistát Magyarországnak.
.
Hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök a pedagógusoknak korábban béremelést és életpálya-modellt ígért. Orbán Viktor a gazdáknak azt mondta, hogy a helyben élőké lesz a föld, ehhez képest azt látszik, hogy az országban szinte mindenütt „Fidesz-közeli oligarchák” kapják meg a területeket – tette hozzá.
.
A szóvivő szerint a kormányfő akkor is hazudott, amikor a rendőröknek béremelést ígért, ehelyett „saját személyes testőrségét hozta létre”. Török Zsolt közölte, hogy az egészségügyben dolgozók, a nyári béremelés ellenére is két százalékos reálbérveszteséget szenvedtek el. Az egyetemistáknak azt mondták, hogy nem lesz tandíj, de azt mégis bevezették, miközben a felsőoktatási keretszámokat is csökkentették – mondta.
.
A politikus azt is hangsúlyozta, hogy az adófizető munkavállalók 85 százalékának lett kevesebb a fizetése az adóváltozások miatt, a minimálbérnek pedig csak a bruttó összegét emelték fel, a nettó értéke „három éve szinte változatlan”.
.
Török Zsolt arra is utalt, hogy a kormány korábban egymillió új munkahelyet ígért, de ehelyett azok „sorra szűnnek meg”. A KSH adatai szerint a 2011-es 10,9 százalékos munkanélküliségi ráta várhatóan 2012-re is megmarad – közölte.
.
A kormányzati ígéretekkel szemben az élelmiszerek árai és a rezsiköltségek az egekbe szöktek; a nyugdíjak emelkedése nem követi az áremelkedéseket, hárommillió ember nyugdíjmegtakarításait einstandolták és már napirenden van a nyugdíjasok utazási kedvezményeinek megszüntetése vagy megnyirbálása – közölte. Ennek kapcsán azt mondta, hogy már Fónagy János államtitkár is elismerte, készült egy ilyen előterjesztés-tervezet.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 26 szavazatból)
Orbán Viktor fejezze be a hazudozást!, 4.6 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

76 Reader’s Comments

  1. Ez a puha takony politikai hozzaallas az oka hogy Orban idaig mehetett.
    Ne arra szolitsak fel hogy ne hazudozzon, hanem arra hogy mondjon le , es vonuljon vissza a politikarol, a teljes sleppel egyutt. Nem neki valo, es minden tovabbi perc sulyos kovetkezmenyeket hoz magaval.
    Most mar csak az a kerdes hogy milyen ero/part/csoport vezesse magyaorszagot.
    A hozott “anyag” nem valami mutatos….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (41 szavazatból)
  2. Az MSZP, a DK és minden felelős parlamenti képviselő aki szereti a Hazáját és elege van az orban baltazár rablásából és hazugságából, mi a fenet üléseznek együtt a fideSS-kdnp és a jobbikosokkal az Orbánházba, mert ez mar nem Orszaghaza, miért nem vonulnak ki a teremből, miért nem bojkottáljak, nem tanultak semmit az Orbántól az elmúlt nyolcev alatt, mikor térnek eszhez? Mikor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (41 szavazatból)
  3. “Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök szinte minden társadalmi csoportnak hazudott,”
    -
    Igen, de külön külön, egyenként, sorban egymás után, hogy nehezebb legyen átlátni rajta.
    -
    De ez is hosszan tartott és tart még most is, és bármennyire is alapvetően szimpatizálok a magyar választókkal, – mert azért sok kiváló becsületes és jóeszű ember él Magyarországon – és megértem, hogy mint minden népet őket is meg lehet vezetni, azért egyben ki kell, hogy fejezzem értetlenségem, hogy még mindig nem látnak tisztán, nem is akarnak, és ezt viszont csak helyteleníteni tudom.
    .
    Csak rá kell nézni erre a szakadt újgazdag lumpenproli primitív handabandázó taplóra. A szónoki emelvény, asztal szépen megcsinálva, nem luxus de takaros tiszta, a többiek ápoltak, öltönyben, ő meg kopott farmerban, oda nem illő öltözékben nyakkendő nélkül a kezeit széttárva mint egy csaló piaci kufár aki ravaszul bizonygatja, hogy az áruja és nem hamisítvány gesztikulál, handabandázik, nincs józan eszénél. Nem kell orvos ahhoz hogy Orbán TD jét megállapítsa, bárki természetes józan ésszel is láthatja, ez az ember meghibbant és, hogy egy modortalan, buta tapló.
    -
    Sajnos úgy tűnik a magyar nép a béka a fazékban fő effektus alapján már nagyon megpuhult, sosem fog már a “béka ” magától kiugrani, hacsak valaki be nem nyúl a fazékba és ki nem veszi akkor ott fog megfőni.

    Így látom én személyesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (46 szavazatból)
  4. Eagle
    2012. október 15. hétfő
    03:40
    Bár jó gondolatokat cserélni,de könnyű kintről kritizálni a béka seggének a szintjét! Itt senki nem akar vért! 56-ban is szarba hagyta az országot nyugat,aztán lett ahogy lett! Az “értelmiségiek” körében,még ma is vegyes érzelmekkel közelítik meg az 56-ban kialakult helyzetet,és azt az embert kiáltják ki gyilkosnak,aki megakadályozta a további vérontást! Azt az embert kiáltják ki hősnek,aki politikai analfabétaként,nem ismerte fel,hogy nem lehetünk önálló döntéssel – egy a világ által ránk rakott – elnyomó hatalommal szemben,mert ugyanez a világ,nem fog mellettünk kiállni,mert nem állhatott ki,szabadság harcunkban! Ennek tudatában,csak a mártír szerepét lehetne felvállalni,fölöslegesen,meg senki sem dobja oda egy szem életét! Mindaddig,amíg 56 szellemisége,összeforr a gyilkos ( Kádár ) “megalkuvásának” téves hipotézisével,addig ebből a gödörből nem mászunk ki! Orbán,és teljes csapata ezzel a pszihológiai fegyverrel támad,és a legborzasztóbb az,hogy pont azokat bénítja meg,akik aktívan támogathatnák azokat a demokratikus erőket,amely a jelenlegi helyzetet orvosolni akarnák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  5. Gyöngyi Péter
    2012. október 15. hétfő
    05:32

    “Bár jó gondolatokat cserélni,de könnyű kintről kritizálni a béka seggének a szintjét!”
    -
    Nem kritikának szántam, észrevétel. Kintről sem könnyebb látni és megérteni, a távolság nem ad garanciát megvezetés ellen, a különbség csak annyi, hogy innen más szemszögből látható, más információk alapján. Persze önmagában ez sem garantálja a helyes meglátást és következtetést. Ha jól látom és értem a dolgokat azt nem a csak távolságnak köszönhetem hanem a gondolkodásmódomnak és megközelítésemnek.
    .
    DE!! A lényeg, hogy a fazékban fővő magyaroknak maguknak kellene látni felismerni, és tenni, és ha innen ebből a szemszögből nézve tudok, tudunk valami használható meglátást adni akkor az szerencsésnek nevezhető. Mi is főlünk itt a magunk fazekába azt is látnunk és értenünk kell.
    .
    Mindenesetre ahogy a hasonlattal írtam, szerintem a magyar népnek segítségre van szüksége, félek egyedül már nem fog nekik menni és katasztrófába rohannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. Eagle
    2012. október 15. hétfő
    06:03
    Ezt a megközelítést,így el tudom fogadni! A helyzetet én is így értékelem! Sajnos ezzel a közös nevezővel nem tudunk sokra menni,de végre odáig eljutott – egyedül a DK – Gyurcsány Ferenccel az élen,hogy nem tehetnek mást,mint ismeret terjesztő túrákat tartani,önmaguk és a kirekesztett emberek számára,mert kirekesztettek mindannyian! Gyurcsány,kirekesztett a teljes “értelmiségi” és politikai “elit”által, az ország lakosságának a zöme,pedig kirekesztett, tájékozatlansága által! Persze a tájékozatlanság,nem a közömbösségből fakad,hanem a tájékoztatás hiányából,amely demokráciában, a média szerepe lenne! De hol van nálunk demokrácia? Kérdésed lényege az,hogy miben segíthetnétek? A DK anyagiak híján,béna kacsa! Amerikában,és a világon mindenhol,a tőkecsoportosulások támogatják meg,az általuk támogatott filozófiát,mint politikai működési rend! A DK mögött nincs tőke! Ez a hiány,a kivéreztetés eszköze! És ha nem lesz,aki,vagy akik megtámogassák ezt a maroknyi csapatot,akkor tényleg katasztrófába rohan az ország! Jelenleg a tőke fölött ( Jobboldali ) OV uralkodik,és töredékben,a fejlődésre képtelen MSZP! Egyedül nem megy! Ebben igazad van,de Gyurcsányék nagyon egyedül vannak! Ezt kell tőkével megtámogatni! Ebben kell segíteni! Akkor lesz hír a médiában és nem lábbal kell legyőzni a diktatúrát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  7. A vallásos miniszterelnök betű szerint betartja 10 parancsolatot:
    Ebben nincs benne, hogy ne hazudj.
    -
    Egyébként pedig az is meg van írva, hogy:
    akinek van annak adatik, akinek nincs, attól az is elvétetik amije van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. Kedves Gyöngyi Péter, ‘56-ban a világ legagresszívabb, talpig felfegyverzett hadserege kényszerítette ránk az akaratát, sokkal inkább ez a tény volt a meghatározó, mint a “nyugat cserbenhagyása”.
    Most a valóságban eleve kisebbségben lévő vakhitűek képesek terrorképes helyzetben tartani elnyomóinkat, mert a több mint kétharmados létszámú többség képtelen fellépni (összefogni) a legnagyobb gonoszságra is képes hatalom ellen. Pusztán azért nem óhajtják az összefogást, mert mindezidáig “csak” olyan lehetőség kínálkozik ,melyben nem a Kánaánt ígérgetik, hanem a közteherviselés igazságossá tételét.
    A többségi közfelfogás szerint amíg nem jelentkezik egy újabb handabandázó, beígérve fűt-fát-tücsköt-bogarat, addig inkább maradjon a főgonosz hatalmon, mert aki már bizonyította az ország sorsa iránti elkötelezettségét, nem Messiásként akar tetszelegni, hanem csak “véget vetni a hazudozásnak”-módon szolgálni.
    Szóval van ebben a témában csodálkoznivaló bőségesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  9. Bator-y
    Majd amikor megszólalási lehetőséghez jutnak a Parlamenten kívül is. Miért mondjanak le egy LEHETŐSÉGRŐL, hogy legalább a töredékét eljuttatják az emberekhez az érveiknek? Orvbűn szerint a Parlament működőképes ellenzék nélkül is – és igaza van. Megvan a törvényben írt határozatképességi létszáma.
    Eagle
    Ez az öltözködés ugyanazt szolgálja, mint a 2006-os választás előtt az állandó kockás ing: közületek való vagyok, lám én is úgy öltözöm, mint ti. A divatban ez fordítva is működik: ami a modellen jól mutat, biztos nekem is előnyös lesz.
    Alapösztönökre építő pszichológia – ehhez Orbán nagyon ért,ne becsüld le a hatását. A kis hátizsákjával meg egy VALÓDI forradalmárt majmol, Vaclav Havelt.
    És a nép még mindig bedől annak a szövegnek, hogy nem őket, hanem a bankokat, multikat (hurrá) sarcolgatja, mert az alapvető közgazdasági ismereteik is hiányoznak, hogy a nehezedő életfeltételeik és e között az összefüggést felismerhetnék, és az információktól szisztematikusan elvannak zárva. És szalámizik: mindig csak egy-egy réteget nyomorgat közvetlenül felismerhetően, a társadalmi szolidaritás hiányában sikeresen.
    Gyöngyi Péter
    Mind az 56-os szereplők értelmezésével, mind a finanszírozásról írtakról egyetértek. Most, amikor Orbán bejelentette (nyílt hadüzenetet küldött) a mezőgazdasági nagyüzemeknek, legalább most, önvédelemből kezdhetnének némi támogatásba. És azok a nagyvállalkozók is, akiket Simicskáék “vissza nem utasítható ajánlat” formájában szorítottak ki az üzletből.
    Egyébként meg Orbán nem fogja befejezni a hazudozást: az a politikájának az alapja. Hazudik magának és a választóinak, és ez ráadásul hatásos is: a Nép jobban szereti hallani, hogy őt nem szorítják meg, csak azon csodálkozik, hogy miért fáj neki “öv alatt” a zsebe tájékán. És aki teheti: lábbal szavaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  10. A magyarok alapmentalitására kellene építeni az ellenzéki propagandát: az SI (sárga irigység) faktorra alapozva: nem véletlenül javasoltam plakátra egy mérleget, az egyik serpenyőbe, amit a gazdagabbaknak adtak (mondjuk 500 mrd) és a másik serpenyőbe, amit a szegényebbektől elvesznek (érdekes módon az szinte forintra megegyezik az előbbivel!) egészségügyi és gyógyszerkassza kurtítása, pedagógus béremelés elhalasztása, telefonadó, tranzakciós adó, stb. stb. és az a kamatkülönbözet, amit a pávatánc miatt fizetünk. AZT már nem lehetne elhazudni. De hát nekünk egy impotens ellenzék jutott….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  11. Az impotens ellenzékünk Gyurcsányra, a fidesszel együtt, egységesen tud erektálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Szidják, vagy dicsérjék, csak beszéljenek róla – régi színész mondás. Így bennmarad a köztudatban.
    Egyébként múltkor Gerőnek, tegnap meg az ATV fórumán egy betelefonáló bácsinak szögezték azt a nagyon egyszerű kérdést, hogy ha Gyurcsány “mindent” elrontott – mondjon EGY konkrét példát. És persze felmondta az egybites agyúaknak lebutított “hazudtunk” részt az őszödi beszédből – és annál nem is jutott tovább. Ezt a technikát tehát lehet alkalmazni az ilyenekkel szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  13. Báthory Ödönke

    Nézem ezt a pulpitust, amire ráált OV. Olyan, mint egy mérleg a gőzfürdőben. Kéne csinálni egy hasonló hantamétert, és arra ráállítani. De jó erős műszer legyen ám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. kekec
    Elég gyakran előfordulnak ilyen betelefonálók, akik soha nem tudtak még arra válaszolni, hogy mit rontott el a volt miniszterelnök. De arra sem, hogy mondjon egy pl-t, hogy mi az a jó, amit a mostaniak tesznek! Mert ugye a 16%-os SZJA egyeseknek tett jót, tehát ezt sem lehet emlegetni!
    A hívőket ez nem zavarja! A tegnapi öreg azt is mondta, az ő fia dolgozik amióta elvégezte az egyetemet – külföldön! Akkor mi is van?!
    Lehet, hogy az öreg nyugdíjkiegészítésnként telefonálgat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Nem fogja abbahagyni a hazudozást Orbán, mert huszokét éve ezt teszi és már életformájává vált. Ahogy mondani szokták öreg fát nem lehet átültetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  16. csakén
    Nem szoktam nézni a fórumokat, most is csak azért, hogy majd ne mulasszam el a vitát, Ezért nekem ez nóvumnak tűnt. De ha kezd általánossá válni, az csak jó.
    És ez milyen szép lenne:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=290087167764726&set=a.179074302199347.31308.177910982315679&type=1&theater

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. @Gyöngyi Péter:
    ++++++++ Ezt 56 értékeléséért kaptak, ugyanezt gondolom én is.

    @kekec: van egy érdekes linkem, talán ismered, remekül összefoglalja, mi történt az “emútnyócév” alatt:

    http://demokrata.budapestoldal.hu/2011/09/nema-magyarorszag/366

    @csatt: a világ legagresszívebb, talpig felfegyverzett hadserege (amely úgy mellékesen a II. világháborúban döntő szerepet játszott abban, hogy a világ, vagy legalábbis Európa nem vált a nácik martalékává) azért tudta ránk kényszeríteni akaratát, mert a “szabad világ” ezt eltűrte, sőt, a status quo (Jalta) fenntartása érdekében elfordította a fejét, miközben verbálisan (SZER, Amerika Hangja) azt sugallta, hogy “gyerünk, magyarok, csináljátok, számíthattok ránk”. Az a politikus (?), aki nem tudta reálisan értékelni a helyzetet, az olyan naivitásról tett tanúbizonyságot, ami több volt, mint bűn: hiba volt. Nagyapám szerint az a ló, amelyik fejjel rohan a falnak, nem bátor, hanem vak… Kádár ezzel szemben a “kompromisszumok robotosának” hálátlan szerepét vállalta, mert pontosan tudta, hogy azt a falat – akkor – nem lehetett ledönteni. Ezért soha nem ment neki, és – szerintem – ezzel reálpolitikusi erényeket mutatott, amiért az ország lakóinak döntő része (a “zemberek”, vagy ahogy akkor hívták őket, “dolgozó népünk”) meglehetősen hálás volt neki. Igaz, ez később feledésbe merült, és ma már majd mindenki úgy emlékszik, hogy ő “ellenálló” volt, esetleg “belülről bomlasztotta a rendszert”, vagy legrosszabb esetben “alámerült, és kibekkelte”. Meggyőződésem, hogy Kádár jelentőségének és történelmi szerepének reális, elfogulatlan értékelésére még egy darabig várni kell, erre a mai magyarországi viszonyok nem nyújtanak lehetőséget. A “hős Nagy Imre” és az “áruló, hóhér Kádár” sztereotípiája legkevésbé sem tekinthető annak.

    P.S. nem kell velem egyetérteni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. @kekec:

    A mém remek, ahogy látom, ejtőernyőt nem kapott a fazon.. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Hat év múlva itt sokkal jobb élet lesz – csak az már nélküle fog bekövetkezni….
    Hogy miket hord össze, az már senkit, a hívőin kivül, senkit nem érdekel, mert igéretekkel teli a padlás, aztán meg az a hat év, hát tényleg hülyének néz mindenkit!
    Hat év múlva csudi jó lét köszönt ránk – ezt bárki megigérheti, oszt vagy bejön, vagy nem! Amit itt két év alatt az életszínvonalunkon rontottak, azt ilyen ígéretekkel már nem tudja feledtetni….nem hat év múlva akarnak jól lakni az emberek, hanem ma és holnap is! Ezt viszont nem tudja megígérni, betartani pedig pláne nem:
    “Először a gazdagokat kell jól lakatni, hogy a szegényeknek tudjunk majd adni”
    Két éve a szegényektől elvettekből etetik a gazdagokat és azok még mindig nem laktak jól, de rengeteg ember éhezik…ez persze nem fontos!
    Olvastam:
    Külföldön különféle osztályokból választottak vezetőket a polgárok. Sajnos nálunk a zárt osztályokról! Ez látszik a vezetőkön és a választóikon egyaránt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. Observer:
    Kádár nem pávatáncolt.
    Egyenesen kimondta, hogy a népi demokrácia az proletár diktatúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  21. @Sándor-:

    Ez csak félig volt így, az agit-prop szintjén. A konszolidált Kádár-rendszer nem volt sem népi demokrácia (ilyen ugyanis nem létezik, a demokrácia jelző nélküli fogalom), se pedig proletárdiktatúra (egyebek között pl. proletariátus hiányában, ugyanis a kádári “zemberek” – “dolgozó népünk” – kispolgárok voltak a javából). Azonban kétségtelenül diktatúra volt, annak pedig egy puha válfaja: politikai jogok (gyakorlatilag) nem léteztek, – gondolj csak a “választásokra”: Hazafias Népfront, vagy Hazafias Népfront (mellesleg, Orbán is valami hasonlón töri a fejét). Cserébe lehetett morgolódni, rendőrvicceket mesélni, háztájit, géemkát, péjétét működtetni. Ja, és – ellentétben a béketábor többi országával – jókat enni és inni. “Jani bácsi” pedig cinkosan “csippentett” a szemével, mondván: “Én tudom, hogy Ti tudjátok, hogy én is tudom, de ez van, amíg a moszkvai maci erős, addig nem lehet mit tenni! Örüljetek, hogy nem Ceaucescu, Honecker, Husak, Zsivkov, Gomulka, pláne nem Enver Hodzsa a vezetőtök!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. Marslakó!
    “Öreg fát nem lehet átültetni”. De kivágni igen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  23. A nyugdíjasok utazási kedvezménye hasonló szent tehén más juttatásokhoz, amelyeket be sem lett volna szabad vezetni és már régen meg kellett volna kurtítani. A kedvezmény mértéke teljesen irreális, még Kuvaitban sincs ilyen mértékű kedvezmény, ezt egyetlen ország sem engedheti meg magának. Illetve emiatt annyira magasak a jegyárak, hogy azt senki nem hajlandó megfizetni, jobban megéri autóval utazni, mert így a terheket kevesek viselik. Hasonló ez a drasztikusan progresszív adókedvezményekhez, ahol az egész társadalmat a felső 10-20% adói (kirablása) fedezi.
    Horn Gyula hasonlóan felelőtlenül vezette be, mint pl. Medgyessy a 13-ik havi nyugdíjat.
    A probléma nem az, hogy el akarják törölni (eltörölni egyébként nem kellene: lehetne 4-6-8 ingyen utazás évente és mellette egy 60-75%-os kedvezmény egy meghatározott számú utazásra), hanem hogy a Fidesz gyáva lesz ezeknek a megkurtításához is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (17 szavazatból)
  24. @Nemzetáruló:
    A javaslatod remek, csak picit tájékozatlan vagy. 4-8 INGYENES utazást javasolsz, meg egy 60-75%-ost. Ezzel szemben ami jelenleg van: 8 db 50%-os és 1 db 90 %-os (oda-vissza természetesen). Ez pedig lényegesen kevesebbe kerül az államnak, mint a Te javaslatod…

    Hm…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Ingyenes utazás NINCS, csak a BKV-n, az is 65 év felett. Gondolom, nem évi nyolc darab ingyenes BKV-jegyre gondoltál… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. Kedves Observer! 65 éves kor fölött teljeskörű, korlátlan számú ingyenes utazás van, nemcsak a magyar, de minden EU-s nyugdíjasnak is (a diszkrimináció tilalma miatt). Nemcsak helyközi, de helyi (BKV, stb.) járatokon is. Erről írtam az egész szöveget, ez a világon példátlan, unikális juttatás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. *
    AKI HAZUDIK, AZ LOP IS.*
    *
    [*autentikus magyar nemzeti bölcsesség]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Nemzetáruló!
    *
    …Mely . i n g y e n e s s é g e t . még Horn Gyula . s z o c i a l i s t a . kormánya vezetett be… De úgy ám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Kedves Kormorán
    Én velejéig elítélem a mostani kormány politikáját, azt nemzetrontónak, az emberi ésszel ellentétesnek látom minden lényeges elemében, egyben Magyarországra és annak népére végtelenül károsnak.
    Hülyének, vaknak lenni azonban nem vagyok hajlandó és ha az én oldalam csinált hülyeséget, akkor azt is elismerem, leírom és javaslom annak a helyrehozatalát. Itt, ezen az alapon kezdődne valahol a tisztességes politikai diskurzus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Marslakó! Abban igazad van, hogy öreg fát átültetni nem lehet, de kivágni meg muszáj. Legyen előttünk a Targoviste 1989.12.25 példája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  31. Observer
    11:04
    Igaz!
    De proletár helyett volt munkásosztály, és Én voltam gyártmánytervezőként a befurakodott értelmiség.
    Az előjogokat eltörölték, de az önéletrajzban a származást fel kellett tüntetni, nemcsak agit-prop szinten
    .
    Stb.

    De egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Nemzetáruló
    11:33
    Igy egyedülálló az is, hogy UK-ban 65 év felett ingyenes a receptes gyógyszer, az EU tagoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. És mekkora a különbség a két ország GDP-je között? Hétszeres? És az angolok se bírják már sokáig egyébként.. (Amúgy pedig nálunk is létezik közgyógyellátás, az alacsonyabb jövedelmű nyugdíjasoknak ingyenes a gyógyszer egy havi mértékig, ami még mindig elég magas, szóval: itt is majdnem ingyenes a gyógyszer).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  34. Nemzetáruló
    21:03
    Ha nálunk is majdnem ingyenes a gyógyszer akkor, fizethetnéd az enyémet is.
    Hiszen csekélységes szerinted.
    Szerintem meg nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Úgy lett volna pontos, hogy “bizonyos körnek itt is majdnem ingyenes”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  36. Nemzetáruló 2012. október 15. hétfő 12:03
    Na ez a “majdnem” kb olyan nüansznyi különbség,
    mit ami számszerűleg a Ft és az angol font között van.
    (pénz a legkevesebb, mondták már sokan, de nem
    mindegy hogyan értették)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Nemzetáruló 2012. október 15. hétfő 11:33
    Látom neked még néhány év – fide$$ viszonyok közötti – fejlődés hátra van,
    hogy megérintsen a nyugdijas boldog öregkor, melyhez hasonló jókat kivánok.
    Remélem megéred!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Reméljük, hogy a hátralévő évekből csak 1,5 lesz Fidesz uralom alatti…Erre nem is olyan rosszak az esélyek. A gyógyszertéma csak a farvizen csúszott be a beszélgetésbe (egyértelmű, hogy mindenkit megillet az egészség és ezt nem akadályozhatja a pénzügyi helyzet, a szegényeknek jár az ingyen gyógyszer), amit pedig az utazási kedvezményekről írtam, azt maximálisan tartom. Utazni nem létszükséglet – ha orvoshoz utazik a beteg, az persze más – a szolgáltatás pedig méreg drága, az nem lehet ingyenes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. @Nemzetáruló:
    Saját felületességem áldozata lettem: úgy emlékeztem, a FideSS májusban eltörölte a 65 éven felüliek ingyenes utazását. Most utánanéztem, nem ez történt, csak akarta, de végül nem merte. Így viszont egyetértek veled, gyakorlatilag elég lenne a mai, 62-65 évesek kedvezményeit kiterjeszteni. Talán azt meg kellene fontolni, hogy bizonyos típusú utazások, mint pl. orvosi kezelés, jelentős családi események – esküvő, temetés – vagy bizonyos, helyben el nem intézhető ügyek – igazolványcsere, választási regisztráció(!!!) esetében ingyenes legyen az utazás.

    Egyébként a 65 év feletti ingyenesség esetleges megszüntetése szerintem nem fogja jelentős mértékben emelni a MÁV vagy a Volán bevételeit. Egyrészt, lesznek, akik így nem fognak utazni, másrészt, 65-70 év felett a többségük ma sem veszi ezt igénybe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. @Gyöngyi Péter és a többi T. hozzászóló az 56 és Kádár témához.
    ——-

    Nem tudtam egy hszbe tenni. Szóval ahol régóta élek, ennek az országnak egykor nagyon jó, sokkal barátibb kapcsolata volt Magyarországgal, és sok Magyarországról szóló filmet vetítettek, ők el is mentek Magyarországra és forgattak saját dokumentum filmet is.
    .
    Sajnos mi már itt szóba sem kerülünk már a Tv sem szól rólunk főleg amióta ez a ……….. na hadd ne jellemezzem milyen magyar nagykövet itt van már immár másodszorjára, és mindent elcseszett, hogy mást ne mondjak az édes kis fideszes, nagyköveti fogadást adott itteni politikusoknak, rangos személyiségeknek aztán magyar pénzben 120 000 ft ot bekaszált fejenként a vacsoráért meg belépő gyanánt. Ment is a híre rendesen még hozzám is eljutott.
    .
    Na szóval már a kutya sem foglalkozik velünk de régebben igen, és bemutattak exkluzív Kádár interjút ahol önmagáról, a saját tetteiről, a szovjetekről, az 56 os eseményekről beszélt.
    .
    Most nem terhelek senkit, hogy kéretlenül visszaidézzem miket mondott, de teljesen józan, udvarias, szerény és magabiztos volt és az érvei helyükön voltak, tisztán érthetően, röviden, őszintén beszélt a pózolásnak nyoma nem volt.
    .
    Volt másik exkluzív interjú a Németh Miklós és Horn Gyulával is a piknikről, útjukról Kohl kancellárhoz stb.
    .
    Nem tudom ezeket Magyarországon bemutatták-e, volt azt hiszem amit az itteni TV csinált és talán amit másoktól vett át,végül egy itt élő, magyar születésű itteni egyetemen tanító prof (férfi) ment Magyarországra dokumentum filmet forgatni, pár nap után az egyik forgatás interjú után ha jól emlékszem a kamera előtt nem bírta és elsírta magát, befejezte visszajött.
    .
    Szóval csak annyit az a Kádár interjú remek volt, de a kérdések is kemények és elevenbe vágóak voltak. Nem hazudozott, nem handabadázott, nem szépítette a saját tetteit. Nagyon érdekes volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Ebből él remekül, majd hülye lenne befejezni!
    Mindig látni az arcán azt az elégedettséget, amikor megvezeti a hallgatóságát a tegnapi beszédének az ellenkezőjével, melyre ott egy sem emlékszik – és felzúg a taps!
    Most hat év múlva igér jó életet – ezt sokan, akik a kilátástalanságuktól vezérelve mentek a vonat alá, sajnos nem tudták kivárni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Az ellenzek nm csinal Gyurcsanyon kivul semmit.Egyreszt mert fel, masreszt igy is megvan a penzuk
    Igaza van a Kekecnek, a Sarga Irigysegre kell alapozni az ellenzek taktikajat.Semmi mas nem mozgatja meg az embereket, mert sajnos a magyaroknak az a legfobb tulajdonsaga, a tobbi csak szolam es eleresztik a fuluk mellett.De felsorolni, de nem orbant, hanem a varosban elo fideszeseket, akiket ismernek,akiknek ez a rendszer vastagon odaadta amit masoktol elvett, akkor fellazadnak.
    Egyebkent a Foldtorvennyel megastak vegleg a sirjukat, csak varni kell amikor az orszag osszes traktorja egyszerre megy majd a Kossuth terre.
    Kulonben 40 eve elek kulfoldon, de az utobbi evekben teljesen letagadom ha lehet,hogy valaha is magyar voltam, mert nagyon de nagyon szegyellem amikor megkerdezik tolem, hat mindenki olyan ott mint orban?Vagy csak nok es gyerekek elnek ott?Nincs egyetlen egy FERFI sem ott?Akkor kerem hogyan szaporodnak ott?Siralmas ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  43. Nemzetáruló 2012. október 15. hétfő 13:17
    “ha orvoshoz utazik a beteg, az persze más”
    Ne feledd, hogy az utiköltséget – a jogosultnak és kisérőjének – a rendszerváltozás előtt utólag visszatéritették.
    A közlekedés az ország vérkeringése. Természetesen, amikor minden vállalat
    az állam kezében volt, más volt a helyzet. A dolgozók nagy része vidékről járt
    be naponta. Az állam nem okozhatott magának problémát. Ezért, ahogy
    világszerte változatlanúl fennáll, a személyszállitás veszteséges. Ugyanis
    nem a piilanatnyi utasszám alapján indulnak a vonatok, hanem nemzetközi
    egyezmények alapján, meghatározott naptár alapján módosuló mentrend
    szerint. A menetrend szerint akkor is indul vonat, ha teljesen üres. A személyvonatok kocsijait oda-vissza felhasználják. kiszámithatatlan, hogy
    melyik irányban, mennyi utas lesz állomásközönként. Nyilván a veszteség az államot terheli. Ezen nem lehet “takarékoskodni”.
    Régebben a veszteség nagy részét a teherszállitás nyeresége bőven fedezte.
    .
    Mára az állami vállalatok megszűntek. A teherszállitás nagy része közútra
    került. Megszünt az a keret, amiből a személyszállitások veszteségeit az
    állam pótolhatná. Pedig a nemzetközi egyezmények és szokások szerint
    Európa minden államában az állami támogatás alig változik.
    .
    Egyszerű és könnyű belátni, hogy nem a magyar nyugdijasok okozzák az
    elkerülhetetlen veszteséget. Természetes, hogy a személygépkocsik
    tulajdonosai másként látják. Dehát nem minden nyugdijasnak van terepjárója!
    KÖNNYŰ AZ EGYI KISZOLGÁLTATOTT RÉTEGET A MÁSIK ELLEN HANGOLNI.
    .
    NEM TUDOM, TE MENNYIT NYERNÉL, HA FIZETNI KELLENE AZ IDŐSÖKNEK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Megtiltják hogy a köztisztviselők nyugdíj mellett más jövedelmet, például munkabért is kapjanak. Pontosabban az egyikről le kell mondani.

    Egy felsőoktatásban dolgozó nyugdíjas biztonsági őr mondjon le jövedelme feléről? Abszurdum.!

    Ezt meg kell tagadni.

    Ha polgármester képviselő urak csak egy jövedelmet kapnak és lemondanak az alapjuttatáson felül a bizottsági jövedelmeikről, sőt az önkormányzatban polgármesterként kapott jövedelmeikről és nem havi kétmiilliót hanem csak pár százezret visznek haza majd akkor.

    Azt mondják legalább 25 ezer embert érint.

    Na most ezek legyenek szívesek október 23-án a Szabadsajtó úton 15 órakor elmondani a képviselő uraknak, hogy ki mondjon le a jövedelméről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Observer
    Márpedig egyetértek. És küldöm egy másik linket az IMF hirdetések újabb mutálódásáról:
    http://index.hu/tech/mem/2012/10/15/tovabb_mutalodott_az_imf-mem/
    az előző link: Hát nem megmondta, hogy 2012 az “elrugaszkodás éve”?
    A te linked megNAGYON figyelemreméltó (nem engem kell meggyőzni, én ugyanezt gondolom, de mindig jó, has jobban meg tudja fogalmazni:)
    “Mert lássuk be a nyilvánvalót! Ez a nép, senkitől nem befolyásolva, önként és dalolva teljhatalomba választott egy pártot, de pontosabb, ha úgy fogalmazok, hogy egy vezért. Ismét Kádárt akart, és az alkotmányos jogok és szabadságok nem érdekelték. A demokráciában, szabad választásokon a diktatúrára szavazott. Azt akarta, hogy Orbán legyen az új Kádár és vele térjen vissza az, amit nyolc éve át sulykolt: a Kádár kor. Az csak hab a tortán, hogy Orbán, mint mindig, ebben is hazudott, és pontosan lehetett is tudni, hogy hazudik.”
    “csak annyit mondhatok, hogy diktatúrákat választásokkal nem lehet megdönteni. Soha nem lehetett. Ahhoz már sokkal több kell. És amíg nem fogunk össze, amíg tovább játsszuk, hogy ez egy jogállam, addig mindig, és egyre jobban az állampárt lesz hatalmon, és uralkodik egy maréknyi morál nélküli ember az egész társadalmon.”
    Mindenkinek ajánlom ez egész elolvasását.
    Egy kis oreg
    Látjuk, jó társaságba jár, és nem vegyül külhoni szélsőjobbosokkal Mert azok kritikátlanul támogatják a viktatúrát – éppúgy mint az itthoni elvbarátaik. Előttük tehát nem kellene letagadni a magyar vonatkozást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. + 1 MÉM
    (ezt éppen a parlamenti közvizítésben emelte fel egy ellenzéki képviselő)
    El kell fogadni a választ? NEM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. +1
    Alkalmas a Fidesz a kormányzásra? NEM!
    Azért az nem semmi, hogy a Parlamentben MÉM-eznek. Az Mszp kezdi összeszedni magát.
    De ez se semmi: sorállás ételért 1918 – 2012
    fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/69130_10151400760015116_242250245_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Két fizetés?
    Erre már válaszoltak: A képviselők nem “fizetést” hanem “illetményt” kapnak, rájuk ez nem vonatkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. kekec
    “Ez a nép, senkitől nem befolyásolva, önként és dalolva teljhatalomba választott egy pártot, de pontosabb, ha úgy fogalmazok, hogy egy vezért. Ismét Kádárt akart, és az alkotmányos jogok és szabadságok nem érdekelték.”

    Nem a nép, csak egyharmada.
    És nagyon is befolyásolva! Tessék emlékezni pl. a ballib kórusra, miszerint nem kell félni a kétharmadtól. Kende és Debreceni lehurrogva, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Nem fogja befejezni a hazudozást.
    Sok vevő van rá.
    Még mindig több, mint az ország fele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök | AN

A médiakampány megállapodási szándékra vall 2012. október 13. szombat | AN

Szabadságharc adóforintokból 2012. október 10. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos