Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szabadságharc adóforintokból 2012. október 10. szerda 10:49 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szabadságharc adóforintokból
Budapest – Mintegy bruttó kétszázmillió forint a keretösszege annak a médiakampánynak, amelyet a Miniszterelnökség rendelt meg az I.M.G. Inter Media Group Kft.-től annak érdekében, hogy bemutassa a társadalom széles körének az IMF-EU-megállapodás állását és a tárgyalás sarkalatos pontjainak részleteit – derül ki abból a vállalkozási szerződésből, amelyet a kormányzati portálon hoztak nyilvánosságra. Mint a kétoldalas reklámokból kiderül, a kormány továbbra sem hajlandó a Nemzetközi Valutaalap felé semmiféle olyan engedményt tenni, amit utóbbi – nem is kért.
.
Mint azt az Amerikai Népszava is jelentette pénteken, Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviselője a Bloomberg hírügynökség megkeresésére azt válaszolta, „nem várunk el több költségvetési kiigazítást azon felül, amelyet a kormány már eddig is tervezett, javaslataink között nincsenek további megszorítások”. Hozzátette: „Véleményünk szerint sokkal kiegyensúlyozottabb intézkedésekkel kellene elérni a kiigazítást, és általában gazdasági növekedést segítő politikát látnánk szívesen”.
.
Korábban, szeptember első felében nemzetközileg is komoly figyelmet keltett, hogy Orbán Viktor kategorikusan nemet mondott a Valutaaalap egyik levelében foglalt követeléssorozatra, amely a sajtóban „halállistaként” jelent meg. Hamarosan azonban kiderült, hogy nem létezik olyan levél, amelynek alapján Orbán Viktor miniszterelnök összeállította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió feltételeinek „halállistáját”.
.
Múlt csütörtökön derült ki, hogy a Miniszterelnökség újabb médiakampányt indít, amelynek azonban sem a témája, sem a költsége nem volt ismert akkor. A dokumentum kitért arra, hogy hirdetmény közzététele nélkül induló tárgyalásos eljárás során köt vállalkozási szerződést a Miniszterelnökség médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, médiagyártási, reklámügynökségi, valamint telemarketing- és online kommunikációs szolgáltatási feladatok elvégzésére, a közbeszerzési terv megváltoztatását pedig azzal indokolták, hogy „Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampány megindítása vált szükségessé”.
.
A nyilvánosságra hozott, hétfőn aláírt szerződés a megkötésétől 35 napig hatályos. Az I.M.G. feladata az állam és az IMF közötti megállapodás lakossági tájékoztató kampányának megvalósítása, a kampányhoz kapcsolódó médiavásárlási, kreatív tervezési és gyártási, valamint nyomdai kivitelezési feladatok elvégzése.
.
A szerződés melléklete háttérinformációként felidézi, hogy tavaly novemberben az állam tárgyalásokat kezdett az IMF-el egy 12-15 milliárd eurós hitelkeret-szerződésről; az érdemi tárgyalások 2012 nyarán kezdődtek el, azok lezárását követően pedig az IMF-EU-tárgyalódelegáció levélben elküldte a magyar kormánynak a megállapodás feltételeit, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz szeptember 5-ei, sárvári frakcióülésén nyilvánosságra hozott. Hozzátették: a kormány szeptember közepén elküldte válaszlevelét, amelynek tartalmát „tárgyalási pozícióinak védelme érdekében” nem hozta nyilvánosságra.
.
„Az IMF-EU elvárásait megfogalmazó levél nyilvánosságra kerülése óta a kormányt folyamatos támadások érik, és nagy számban jelentek meg hamis információkat tartalmazó sajtóhírek. A Magyar Kormány kötelessége a lakosság széles körű tájékoztatása az IMF-EU tárgyalásokról és a valós tényekről” – áll a szerződés mellékletében.
.
A dokumentum egyebek között arra is kitér, olyan kifejezések használatára kell törekedni, amelyekkel az emberek könnyen tudnak azonosulni.
.
Kedden már több országos napilapban jelentek meg kormányzati hirdetések, amelyekben például az áll: „Nem engedünk az IMF-nek!”, „Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét”. A Napi Gazdaságban a “Mit várunk az IMF-től?” kérdésre tiszteletet, bizalmat a válasz; a Népszavában és a Népszabadságban az ingatlanadó elutasítását fejezi ki a hirdetés egy NEM felirattal, a Magyar Hírlapban ugyanezen a módon a családi támogatások csökkentésének elutasítása jelenik meg.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Szabadságharc adóforintokból, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. Ugyan már, csak a legnyilvánvalóbb indokra nem gondoltok. A Békamenetre már megint jönnek a lengyelek, és hát valamiből meg kell etetni őket. Csak nem hiszitek, hogy ez a marhaság valóban 200 millióba került?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Az a helyzet, hogy az IMF józan hozzáállásában nem lehet szerepe a sértődésnek. Ők nem tekintik megalázásnak Orbán randalírozását. Ha kapnak garanciát a törlesztésre, akkor kihelyezik a pénzt, ha pedig nem, akkor nem adnak egy petákot se. Biztosan megvan a véleményük, sajnos leginkább az Orbánt megválasztó és a pávatáncát eltűrő, az orrnálfogva vezetést, meg hülyének nézést elviselő lakosságról (mert ne higgyük, hogy nem jut el hozzájuk mindaz, amit Orbán belföldi fogyasztásra szán, és róluk hazudozik), tehát rólunk lehet lesújtó véleményük leginkább, dehát nekik az a dolguk, hogy a pénz kihelyezésével elősegítsék a felzárkózást. A sallang nem az ő asztaluk.
    Sajnos a vasfüggöny lebontása (a SZU összeomlásával megszűnt számukra a fenyegetettség) óta már nem annyira fontos a nyugatnak a valóságnak megfelelő hírek eljuttatása hozzánk, bár nyilvánvalóan tudják, hogy Orbánék a nap minden percében hazudnak. Orbánék így zavartalanul tarthatják a népet tudatlanságban, hiszen minél inkább józan gondolkodásra képtelen egy nép, annál könnyebb kifosztani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. K.S.
    Á, nem ennyire nyakatekertek ezek, csak a fideszes trollok szövegeit kell figyelemmel kísérni (és ebbe illeszkedik a 10 millió szabadságharcos szöveg is) “Inkább nyomorgunk (szabadságharcosként) egy rövid ideig, minthogy végleg adósrabszolgaságba dőljünk”.”Ennyi áldozatot meg kell hozni a haza oltárán”
    Azaz a megszorítások miatt fogják rá a következményeket a nyuszira,
    Orbán-Pilátus elkurjantotta magát: Egy lavór víz rendel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. http://velemenyvezer.blog.hu/2012/10/10/orbanek_mar_egy_valasztasi_kampanyban_erzik_magukat#more4830078
    “a hirdetések tartalmával szándékosan nem is kívánunk foglalkozni, hiszen az IMF soha nem támasztott a hitelszerződés feltételéül semmi olyasmit, amit az Orbán-kormány ezekben a hirdetésekben nekik tulajdonít. Szimpla hazugságokról van tehát szó, az Orbán Viktor által pár hete kitalált „IMF-halállista” egyenes folytatásáról. A politikai logika is ugyanaz: égető szükség van a sikernek legalább a látszatára, a legegyszerűbb pedig mindig is egy nem létező fenyegetést legyőzni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. http://www.handelsblatt.com/politik/international/ungarn-praesident-orban-sieht-keine-pflicht-zum-euro-beitritt/7237152.html
    Na, mi lesz veled köztársaság????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Bajnai beszédében a választásokig hátralevő időszak teendőiről, az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről fog beszélni.
    Na, akkor megnézem a tévében miről beszél!
    Így nincs értelme kimenni ,hisz úgyis elmondja majd, hogy mit is kell tenni 2014-ig!
    Sebaj, addig még rengeteg idő van , majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgaink!
    Orbán szerint jó rendszer lesz, amelyben többen is fognak részt venni a választásokon. Szerinte sértő, hogy az ellenzék azzal érvel a regisztráció ellen, hogy a hátrányos helyzetűek, vagy a kevésbé iskolázottak nem fognak feliratkozni.
    A miniszterelnökünknek skizofrénia tünetei vannak, hisz Kósa
    érve az volt, hogy Magyarországon egymillió embernek nincs meg a nyolc általánosa, még többen pedig funkcionális analfabéták

    Már marhára unom ezt a sok baromságot amit ez az ember mond!
    Torkig vagyok az egésszel, hihetetlen kis hazámban ilyen dolgokat kell átélnem !
    Lehet , hogy a megoldás az lenne, hogy fogni a sátorfánkat és elmenni külföldre dolgozni mert itt NINCS JÖVŐNK ÉS GYERMEKEINKNEK SEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Most már én is szabadságharcos vagyok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Ma este olvastam, mit mondott ov. Szerinte nincsenek nyilvántartva az állampolgárok. Ezért kell a feliratkozás. Érdekelne, honnan veszi ezt az ökörséget. Nem hallott még népesség-nyilvántartóról? Bár lehet, hogy a Kubatov-listára gondolt. Az még nem teljes. De tesznek róla, hogy teljes legyen. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. gets
    “Egy elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb nehéz reformok végrehajtására, mint egy parlamentáris rendszer.”??????
    Talán egy nagy titkot árulok most el Orbánnak: az elnöki rendszer is parlamentáris! Az elnök sem keleti önkényúr! Segítség!!! Ez már nem is a Horthy korszakba vágyakozik vissza, hanem még a felvilágosodott abszolútizmus elé, valahova az abszolútizmusba, vagy római császárságba – bár ott is volt Szenátus. Amiről beszél az egyszerűen DIKTATÚRA!
    Remélem EZt előadja Merkelnek is, aki diszkréten hívja a rohama miatt a rohammentőket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. kekec,
    Nem felvilágosult abszolutizmus, hanem sötét abszolutizmus, caesarománia. Magyar cár, magyar padisah.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. A levelezéseit mindig le tudta bonyolítani!
    Az elzavart bírók, kórházigazgatók, színházigazgatók, rokkantnyugdíjasok is mind-mind megkapták a legutóbbi, munkahelyvédelmi levelet is!
    Végezzenek már a népszámlálási adatokkal – oszt tisztább lesz a kép!
    Vagy azer ilyen lassú a feldolgozása, mert direktben beleteszik a Kubatov listájába?
    Azer, ha nem itt élnék és nem látnám, hogy nap, mint nap egyenesen bele tudnak hazudni a képünkbe, azer el sem hinném, hogy van ilyen ország!!!!!!!!!
    De így azer elhiszem és elrettent, hogy milyen lelkivilága van annak aki ezt elköveti és annak, aki ehhez még tapsikol is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. kekec
    Csak semmi diszkréció – azer ez a lény nem érdemel semmi diszkréciót – 2002 óta elég diszkréten végzik a kezelését, hol Bulgáriában, hol Ausztriában, hol pedi Angliában! Elég a diszkrécióból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Barry1, a Népszabadságnak és a Népszavának együttesen nincs négymillió előfizetője. A Népszava küszködik, súlyos anyagi gondjai vannak. Megjelentetett tegnap egy ilyen förmedvény hirdetést az utolsó lapon, de – ha jól emlékszem, Németh Péter – írt hozzá egy cikket a Vélemény rovatban. A második hirdetést már nem kapta meg a Népszava.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Jó hír, nincs más út a baloldalon. Várjuk, hogy mindenki ott legyen október 23-án, aki segíteni akarja lezárni az Orbán-Matolcsy uralmat. És Gyurcsány Ferenctől is elvárjuk, hogy támogasson minden olyan megmozdulást, amelyik a demokratikus ellenzék oldalán szerveződik.
    Orbán 23 éve tűnt fel üres-lyukas zsebbel, minden, amit eddig összeszedett (2,5-3 milliárd)azt szó szerint elrabolta, ehhez a rabláshoz választotta a játszótársait. Nem véletlen a bűnözőfejűek! Nem a szocialistáktól rabolta, mert ahhoz tehetségtelenek, hanem a birka magyar emberektől, és még tapsoltunk is neki hozzá.
    Itt van az ideje annak, hogy komolyra vegyék a helyzetet azok, akik már utcára kerültek, vagy kilátásuk van oda kerülni, különös tekintettel a pedagógusok, lentről egészen fölig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Japersze az elnoki rendszer. Keri jol mondta a minap: szanni kell a kis szegyen, elborult agyu bohocot (orbant), mert hatalma semmi, kapcsolata semmi, senki nem veszi emberszamba. Ugrabugralhat a kis szardarab ahogy akar, egyszer pofan talaljak csapni a nyugodt, civilizalt emberek, es olyan kicsire huzza majd magat, hogy beseprik egy arokba, mint egy darab szart.
    Csinaljon elnoki rendszer, a ho vegre mar nem exportalhat semmit az orszag, a kovetkezo heten felakasztjak a magyarok, utana nyugi lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Néhány összefüggés:

    Néhány nappal ezelőtt OV bejelentette, hogy a jövőben nem kíván az Európai Néppárt alelnöke lenni. A bejelentés természetesen csúsztatás. Alighanem az Európai Néppárt hátrált ki Orbán Viktor mögül, mert most már nekik is vállalhatatlan a pali.
    .
    Orbán most sallerért utazik ki Merkelhez, alighanem Magyarország európai jövőbeli együttműködéséről lesz szó. Orbán tulajdonképpen minden európai értéket negligál: a minapi „elnöki” (?) rendszert állította szembe a parlamenti demokráciával – ami voltaképpen az egyszemélyi diktatúra bejelentése. Orbán fejében már kizárólag az újraválasztásának biztosítása forog: most már nem elég a választókörzetek módosítása, a kopogtató cédulák eltörlése (valójában az ellenzék feldarabolása elemi részecskékre) és a teljesen értelmetlen „regisztráció”:
    .
    Kibújt a szög a zsákból – demokrácia parlament (képviselők) nélkül: ez az elnöki rendszer. És valóban: minek a parlament, ha a többség gondolkodás nélkül bármit megszavaz, amit Orbán akar? De Orbánban már nem működnek a fékek: látja, hogy kizárólag az van, amit ő akar – minek akkor a parlament? De hát csak felébred a 263 hazaáruló Fideszes képviselő: Orbán most kezdi kitölteni a felmondó levelüket. Annyi eszük azért csak lesz, hogy rájöjjenek: ha nem lesz parlament, ők nem lesznek képviselők – és akkor bármi megtörténhet és mindennek az ellenkezője is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. csakén
    Nyilvánvaló: beteg. NAGYON beteg a lelkiviláguk
    Amrem
    EDDIG Gyurcsány is, és nagyon sok baloldali ember támogatott “minden” ellenzéki megmozdulást. Most is csak azért vannak kétségeink, mert a Milla elkezdett szdsz-ülni, azaz bolhaként azt hiszik, hogy ők csóválják a kutyát.
    A civil mozgalmak valóban adhatnak “megrendeléseket” a politikának, de elég nagy szereptévesztés ezt magával a politikával összekeverni. És ellenzéki összefogásról papolni, miközben Hamupipőkét játszanak: ez ocsú,ez búza, ez ocsú…..
    Azért illene NEM elfelejteni, hogy pl a Gyurcsányos Mszp-re valóban SZAVAZTAK egy millióan, míg a Milla lájkolói és az utcára vitt tömeg (amiben tehát bőven voltak baloldali pártválasztók is – sőt!) közel sincsenek ennyien.
    És ha így folytatják nem is lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. És még egy megjegyzés Orbán hirdetéseihez: a tiszteletet ki kell érdemelni, nem követelni kell. A dolog nem parancsra megy, mint azt Orbán hiszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Ezek a hirdetések miről szólnak? Engem nem kérdezett meg róla, nem engedélyeztem, hogy a nevemben nyilatkozzanak. Én nem harcolok sem az OMF-fel, sem az EU-val. Kikérem magamnak ezt a stílust!
    Lassan közeleg az idő, amikor már kicsordul a pohár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Hungarian Citizen
    Eddig is világos volt, hogy a választás előtt Orbán be fog rosálni az elnöki székbe, hogy ne tegye ki magát kockázatnak. Most el is köpte ezt a tervét.
    Majtényiék ERRE a húzásra még nem találtak ki semmit a 8. pontjukban.
    Bár ha hatalomváltás lesz, kerül olyan orvos, aki kiállítja az igazolást az egészségügyi alkalmatlanságáról.
    Csacsicska
    A nyílt diktatúra bevezetése csakis a rendkívüli állapot kihirdetésével együtt képzelhető el. De akkor a várható bojkott miatt valóban lecsökken a nemzeti jövedelem a töredékére. És kevesebb pénzből kevesebbet lehet lopni….
    Szerintem ettől csak Simicska óvhat meg minket a jól felfogott érdeke alapján.
    Bár ha elveszítik a választást és elkerül a húsos fazék mellől, talán még ezt is meglépik. Az Erzsébet híd 2002-ben volt talán a főpróba….
    Egyébként az elnöki rendszer is parlamentáris, tehát bízzunk benne, hogy csak a maga hatalmát akarja menteni és nem a fideszét, és csak széket vált, nem rendszert. Bár ennek ellentmond a bizakodása abban, hogy “nem kell a demokráciától ELTÉRŐ rendszert bevezetni”
    Mindig is az volt a véleményem, hogy Bereményi egy zseni, egy vátesz volt.
    A Sekszpír Villiamban (Cseh Tamás) ezt előre látta:

    Valószerűtlen púpot a háton
    Valószerűvé tenni kell.
    Méghozzá úgy, hogy világnak hátát
    Hajlítni kell egy púpig el.

    És ha egy gigászi gerinc is hajlik,
    Richard-nak púpja nagy mintát követ.
    Meggörbedt időben meggörbedt férfi
    Legelső divatfi még lehet.

    Nos, a takonygerincűek rendjének szaporításában már eléggé előrehaladt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Csacsicska
    Ha lenne ÜTŐKÉPES ellenzékünk, már piros alapon megjelentette volna ugyanezeket a hirdetéseket egy rövid kérdéssel. A tiszteletet követelőt pl ezzel: Kiröhögték a tündérmeséteket?
    Polisz
    Nem azoknak, akik képesek 4 sort leírni, mint te is. Hanem azoknak, akik egy sornál többet képtelenek elolvasni és értelmezni. Ez a célközönség viszont NEM olvas újságot. Gondolom, majd kiplakátolják…
    Goebbels-i technika: nem baj ha hazugság, ha elég sokat mondod, majd elhiszik. Vadai Ágnes ezt “agymosásnak” minősítette. És szerintem is az, bár büntetőjogi kategóriát alkalmazva rá: “alkalmatlan kísérlet”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Csacsicska
    Vagy a “Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét” kiegészítve pirossal:
    “A józan észtől”
    Kicsit hosszabban: Inkább fizetünk a külföldi befektetőknek dupla kamatot, és csökkentjük a gyógyszerkasszát, 10 év után sem adunk béremelést a pedagógusoknak, nem tvásárol az Eszközkezelő bedőlt hiteles lakásokat….
    90 mrd-ot herdálunk bútorra, autóra beszerzési stop ellenére (mi lett volna, ha az nincs?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. És ahhoz mit szóltok – senki nem reagált rá, de nálam ez is kiverte a biztosítékot – hogy ” a 10 millió magyar szabadságharcos magyar az egyik legnehezebben KEZELHETŐ nép”. Ezt egy angol konzervatív lapnak nyilatkozta pár napja a legnehezebben kezelhető magyar elmebeteg.
    Ezt vajon miért mondta ? Hogy megmagyarázza, miért építi a diktatúrát ?
    10 millió “szabadságharcos” !! Ha-ha ! Nem inkább 10 millió semmibe vett, megfélemlített, megalázott tehetetlen némber ?
    Emberek, hányingerem van és élni sincs kedvem egy égbolt alatt a gyalázattal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Kovács Szilveszter
    2012. október 11. csütörtök
    06:36
    .
    Nálam is kiverte a biztosítékot, a lekezelő atyáskodó stílusa. Ki kérte, hogy kezelje a népet, nem azért szavaztak rá, hanem, hogy végezze az átkozott munkáját és gyarapítsa az országot.
    .
    Ehelyett ellenségeskedik, rabol, basáskodik, idétlenkedik, legyeket kapdos el a nyelvével, dilettáns dolgokat művel, és ha valaki panaszkodni mer, akkor az ellenségnek, a gyarmatosítóknak vinnyog, hogy milyen nehezen kezelhető a legújabb magántulajdona a tízmillió magyar, még neki is őkiválóságának.

    .
    Nem tudom melyik hülye orvosa vagy ápolója nyitotta ki a zárt osztály ajtaját.
    remélem hamar visszagyömöszkölik őt oda, bezárják az ajtót és eldobják a kulcsot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Eagle
    Egy nyilvánvaló analógiára akart rájátszani, azaz ez is az itthoni nyegle viccelődés egy részének exportálása. De Gaulle mondta egyszer: “”hogy lehet egy olyan országot egységesen kormányozni, amelyik csak sajtból kétezer fajtát ismer?”
    (a google-n 246-tól idáig szóródnak a számok, én korábban 1000-el ismertem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Fogadjátok szeretettel a Népszabi hasonló követeléseit. Röhögjünk sírva:
    http://nol.hu/velemeny/20121011-mese_az_imf-rol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Egy frászt! Lázítómenet.! Államilag finanszírozva. Az IMF ellen, a nép érdekei ellen. Hatalmi arroganciából. Erőfitotgtatásból. Hazug célok által vezérelve. Hülyének nézve és megtévesztve széles néptömegeket.

    - mert most szervezik 23-án akkor, amikor ünnepelni kellene az államnak és nem ilyen kétes gyülekezetet támogatnia importemberekkel is;
    - mert tömeget visznek az utcára amikor ott úgy igy tömeg lesz ,más ideologiai alapokon. Ez nem nemzetbiztonsági kockázat amit müvelnek? Csak a félkaru rabló az ?
    - mert hazug a mondanivaló. Az államadósság magas szintje nem Magyarország baja hanem Orbán személyes baja. Magyarország baja Orbán maga. Aki az államadósság mumusával rémisztget, miközben a japánok nem 80 %-os hanem 230 % államadósság szint melett is köszönik jól vannak.

    - tehát a harc célja hazug. Csak arról szól nem akarja beengedni az IMF-et akik kontrollálnák, hogy mit tesz. Mert azt már megtanultuk arra adni nem lehet amit mond.
    - ellenőrzés nélküli parlementet hoztak létre az Alaptörvénnyel, nincs hazai fórum amely a kétharmadot ellenőrizné. Olyan törvényt hoznak ameilyet akarnak.
    - két éve harcol az államadósság ellen. Lenyúlt minden pénzt a babakötvénytől a nyugdíjpéntári pénzekig és mégis nőtt az államadósság. Tehát hiába viszi le a lakosság esetleges megsanyargatásával az adósságot akár 50 %-ra az újratermelődik. Mert strukturálisan semmit nem tesz a gazdasággal sőt elijeszti a müködő tőkét is, mert tehetségtelen és nem ért hozzá.
    Ezer milliárba kerül, hogy egy éve nem állapodunk meg az IMF-el .
    Azt nem tudja Orbán hová akar menni de azt már tudja, hogy ezt diktatórikus módon, elnöki rendszerben akarja és Ö akar a vezető lenni. Miként erről minap nyilatkozott, hogy abban a rendszerben könyebb a reformokat végrehajtani. Ez Mussolini útja a hatalomba.
    A harc célja a hatalom maga. Az emberek csak statiszták ebben a “szabadságharcban” A Békemenet is csak egy silány eszköz a kezében.

    Most kell megállítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. csatt
    Teljesen mindegy, hogy egy személyről vagy egy in tézményről van szó.
    Mindennek van határa. A pofátlanságnak is. Egyszerűen nem értem az IMF.-et.
    Egy tekintélyes nemzetközi szervezetnek,nem szabadna eltűrni,hogy a bolondját
    járassák vele ,naponta megalázzák, össze-vissza hazudozzanak vele kapcsolatban.sértegessék (kipateroltuk… 3 betűs intézmény…..)Nem értem….
    -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Jó ,………csak majd egyszer nem jönnek többé tárgyalni !
    Persze minden sértődés nélkül.
    Egyszerűen azért mert belátják értelmetlen időpazarlás.
    Ez pl. úgy is történhet hogy csak annyit mondanak :
    ” Rendben uraim , legközelebb mához 1 évre , ugyanitt ” ….
    Akkor majd mi lesz ?
    Akkor majd 15 % lesz a magyar papírok kamata ??
    Akkor majd VALÓBAN támadások indulnak a Forint ellen ???
    Akkor úgy megszoríthatják a Forintot hogy elreccsen a nyakában valami !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Istenem…
    Semmi tartás nincs a népszavában…
    Most azon sírnak, hogy többet nem reklámozhatják a kormányt…
    Nem csoda, hogy ide jutottak, a kormánynak több erkölcsi érzéke van, egy-egy hirdetéssel megvette a Népszava és a Népszabadság gerincét, jól megfontolt akció volt, ők tudták, hogy mit csinálnak.
    A Népszava még most sem érti, hogy mit csinált. Ha értené, nem sírna (a címlapon! OMG) , hogy másodszor nem reklámozhatja a kormányt, hanem szégyellné magát és hallgatna.
    Éjszaka van, sötét éjszaka.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=591671

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Hungarian citizen
    2012. október 11. csütörtök
    04:37

    Tetszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. T.Sedona!
    Én is ebben a játszmában vagyok, szeretnék elmenni innen. Lehet rám is mondani hogy gyáva vagyok, de tudok én agresszív is lenni. Ha másképpen nem megy akkor ezt sajnos meg is kell mutatnom. Soha többé diktaturát , vesszen orbán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Tisztelt Guevara!
    Nekem az Oktober 23-val az a bajom, hogy félek attól , hogy nagyobb lesz a füstje mint a lángja!
    Már ismerjük a programot, kik fognak felszólalni és miről fognak beszélni, amiről mi is itt ezen a forumon beszélünk hónapról – hónapra!
    Kónya Péter azon kijelentése hogy ” a nép már annyira elkeseredett belelöknék a Dunába a Parlamentett” az csak hiú ábránd marad!
    Most mindenki elfogja mondani, hogy mi történik Magyarországon, mit kell ahhoz tenni hogy leváltsuk OV-t!
    De szerintem minden Magyar honfitársunk már szóról – szóra tudja mi a teendő, és most megint jön a sok bla-bla-bla!
    KÉrdezem én, mi fog történni oktober 24-én?
    SEMMI!!!!!
    Vagy oktober 25-én ?
    Ismét semmi!
    Minden marad ugyanígy, ahogy van!
    Keseredni fogunk, bosszankodni, hogy ez az elvetemetült őrült már megint mit csinál, mit művel velünk!?
    Majd jönni fognak a szónoklatok, hogy majd 2014-ben megmutatjuk hogyan is kell leváltani a Fidesz kormányt!
    Jesszusom és addig ?
    Ezen a forumon fogjuk a szájkarate minden válfaját felsorakoztatni, hogy így nem jó meg úgy nem jó!
    Így csak még jobban egymás idegeit fogjuk őrülni , mert ki tudja addig mi lesz !!!
    Elkezdtem tanulni a német nyelvet és irány Ausztria vagy NÉmetország, mert két évet már nem hiszem hogy idegileg kibírnék ebben az országban!
    Totálisan elvagyok nyomva , de már az önbizalmam is kezd szertefoszlani!
    Annyira szeretnék bekerülni közszfrérás helyekre, de nincs ismerős, így ez halálra itéltetett!
    Hisz nyugdíjasok helyett nem fognak felvenni újakat, akik pedig maradnak a cégeknél, hát nem irigylem őket , mert sok ember munkáját fogják a nyakukba varrni!!!!
    Szerintem jövőre tömegesen fognak útra indulni az emberek, mert belátják, hogy reménytelen az itthoni Élet és megélhetés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Már totálisan játszanak az emberek idegeivel a kormányzat!
    Négyszázötven millió forintot szán a kormány a nemzeti dohánykereskedelmi társaságra, melynek az lesz a feladata, hogy a trafiktörvény által előírt pályázatokat lebonyolítsa.

    A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. alapításához, illetve működéséhez 450 millió forint forrás-átcsoportosítását rendeli el a kormány határozata,
    Tetszenek látni, 450 milliót , most ennek mi értelme van már megint?
    Annyi sok más hasznos dologra lehetne költeni e pénzt, nem ilyen baromságokra!
    Tudtommal a dohány-eladásból rengeteg pénz folyik be az államkasszába, miért kell bolygatni azt , ami ” jól műkődik’ , teszem fel e költői kérdést!
    A játék-gépeket már szétverték haladnak a dohányáruk szétverésére is!
    Szerintem tisztességes bevétele származik az államnak , nem értem miért csinálják ezt?
    Na mindegy, itt élünk Magyarországon, majd egyszer talán valaki(k) elmagyarrázzák mi , miért van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök | AN

Matolcsy a föld alatt is pénz után kajtat 2012. október 17. szerda | AN

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos