Ronai and Ronai
AMERIKAI

A médiakampány megállapodási szándékra vall 2012. október 13. szombat 23:32 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A médiakampány megállapodási szándékra vall
London – A magyar kormány új államháztartási egyenlegjavító intézkedéscsomagja mellett az IMF/EU-tárgyalások ügyében indított médiakampány is azt valószínűsíti, hogy belátható időn belül létrejöhet a megállapodás az új IMF/EU-hitelprogramról, vélekedtek londoni elemzők.
.
A Morgan Stanley bankcsoport londoni részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai befektetőknek összeállított, pénteken Londonban ismertetett helyzetelemzésükben úgy fogalmaztak: „késztetés támadhat” annak a következtetésnek a levonására, hogy a médiakampány „inkább egy lépés hátra, semmint egy lépés a tárgyalások felé”. A ház londoni elemzői azonban közölték, hogy ők ellenkezőleg látják: számukra „egyértelműnek tűnik, hogy a kormány éppen a megállapodáshoz készíti elő a terepet a választók számára”.
.
A Morgan Stanley szakértői szerint az a tény, hogy a kormány a mostani időpontot választotta a kampány elindításához, arra vall, hogy akár még az idei év vége előtt megállapodást szeretne. Hozzátették: véleményük szerint a Fidesz csak azt az érzetet kívánja kialakítani a lakosságban, hogy az erő, és nem a gyengeség pozíciójából éri el az IMF/EU-megállapodást.
.
A Morgan Stanley londoni elemzői szerint a múlt héten bejelentett egyenlegjavító intézkedéscsomagban is több olyan elem van, amelyek révén valószínűbbé vált az IMF/EU-megállapodás elérése.
.
A ház szerint például immár „sokkal reálisabbak” a GDP-növekedési várakozások, és „biztató” az is, hogy a kormány nem terjeszti ki a pénzügyi tranzakciós illetéket a Magyar Nemzeti Bankra (MNB). A Morgan Stanley elemzői szerint mivel az EU és az IMF egyaránt a megállapodás akadályának tekintette ezt a jegybanki illetéket, a terv ejtése kedvezően hat a támogatási csomagról szóló tárgyalások esélyeire.
.
Más nagy londoni házak megítélése szerint is javította az IMF/EU-megállapodás kilátását az egyenlegjavító program összeállítása, és a programon  belül nem kis részben az, hogy lekerült a napirendről a pénzügyi tranzakciós illeték kiterjesztése az MNB-re.
.
A City egyik legnagyobb gazdaságelemző háza, a Capital Economics felzárkózó piacokkal foglalkozó közgazdászai az egyenlegjavító csomagról és az IMF/EU-tárgyalások kilátásairól befektetőknek összeállított, e héten Londonban ismertetett elemzésükben közölték: most már valószínűbbnek tartják, hogy az IMF/EU-megállapodás végül is létrejön, mint azt, hogy nem. A ház elemzői szerint ugyanis a költségvetési intézkedési csomag előterjesztése is jelzi, hogy a magyar gazdaságpolitikai döntéshozók egyre inkább ráébrednek az euróövezeti válság súlyosságára, és emiatt most nagyobb esélyűnek tűnik az IMF/EU-egyezség megkötése, mint a tárgyalások tavalyi megkezdése óta bármikor.
.
A Morgan Stanley londoni elemzői pénteki értékelésükben úgy vélekedtek: a kiigazító intézkedések bejelentése és az a tény, hogy a konszolidációs csomag várhatóan „közelebb hozza egymáshoz” a magyar kormányt és az IMF-et, valószínűleg felbátorítja az MNB monetáris tanácsának enyhítésre hajló tagjait a további kamatcsökkentésekre.
.
Ennek alapján a ház azt jósolja, hogy az MNB alapkamata jövő nyárra 5,0 százalékig süllyed a jelenlegi 6,50 százalékról.
.
A Morgan Stanley elemzői szerint ennek valószínűleg nem lesz akadálya a kiugró, tizenkét havi összevetésben 6,6 százalékos szeptemberi magyarországi infláció sem. A cég szerint ugyanis a múlt hónapban kiadott új jegybanki inflációs jelentésben már benne volt az a várakozás, hogy szeptemberben meredeken emelkedik az inflációs ütem, és a monetáris tanács tagjainak többsége már ennek az előrejelzésnek az ismeretében voksolt a kamatcsökkentésre.
.
Ugyanerre a következtetésre jutottak más nagy londoni házak elemzői is.
.
Az egyik vezető londoni pénzügyi-gazdasági elemzőcég, a 4cast felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai a múlt havi inflációs számok ismertetése utáni értékelésükben kimutatták, hogy az MNB legutóbbi inflációs előrejelzésében felvázolt pálya alapján szeptemberben akár 6,7-6,9 százalék is lehetett volna a tizenkét havi infláció. „Ha a múlt hónapban, az inflációs jelentés kiadásának idején ez nem volt akadálya a kamatcsökkentésnek, akkor nem valószínű, hogy most akadálya lenne” – fogalmaztak a 4cast elemzői.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A médiakampány megállapodási szándékra vall, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. *
    A PÉNZ BESZÉL A KUTYA UGAT
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Hehe! Nagyonzsenik! ETTŐL ugyan nem fogunk kikerülni a túlzottdeficit eljárásból!
    “Módosító indítvány nélkül kerül zárószavazásra a 2011-es költségvetés végrehajtásáról szóló törvény is. A zárszámadáshoz írt véleményében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kiemeli, hogy az eredetileg tervezett 797 milliárd forint (a GDP 2,8 százaléka) államháztartási hiány valójában 1598 milliárd (a GDP 5,7 százaléka lett), a növekedés javát pedig a központi költségvetés produkálta. A hiány növekedésében a legnagyobb szerepet a Mol-részvények megvásárlása, illetve az Európai Bíróság áfával kapcsolatos döntése játszotta.”
    Tehát a DUPLÁJA lett a hiány a tervezettnek. És ez már végleges!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Kekec, +++++++
    Megelőztél. Ezt szerettem volna idézni magam is.
    Nem tudom, honnan veszik, hogy ez a hülye IMF-ellenes kampány a megállapodást jelzi.
    Meglátjuk, lesz-e megállapodás. Magam részéről nem hiszem, hogy lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. NEM SZABADNA, HOGY NYUGATRÓL DOTÁLJÁK A DEMOKRÁCIA LEBONTÁSÁT ÉS A DIKTATÚRA ÉPÍTÉSÉT.
    *
    Annak idején Amerika és a Szovjetunió is nyersanyaggal támogatta a hitleri Németországot.
    Közvetlenül, a Szovjetunió megtámadását megelőző napon még egy hatalmas, áruval megrakott szovjet vasúti szerelvény lépte át a német határt…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Nem akarnak megállapodni.
    Nekik az is elég, hogy a piac számára hihető legyen a megállapodási szándék.
    Ezért “pávatáncolnak”, úgy lépkednek, úgy kommunikálnak, hogy a piac elhiggye, hogy van esély a megállapodásra. Ez nekik tökéletesen elég, mert előhozza azt a bizalmat a piacból, amit a szerződés volna hivatott előhozni, viszont nem kell elszenvedniük az ezzel járó belpolitikai hátrányokat.
    Korábban itt írta valaki, hogy Simor távozásáig húzzák az időt. Elég valószínű, hogy tényleg erről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. “véleményük szerint a Fidesz csak azt az érzetet kívánja kialakítani a lakosságban, hogy az erő, és nem a gyengeség pozíciójából éri el az IMF/EU-megállapodást. (Morgan Stanley)
    .
    Ha ez a véleményük, ha így látják Brüsszelben is, Londonban is, szóba sem szabadna állni egyetlen magára valamit is adó nemzetközi politikai vagy pénzügyi szervezetnek, kormánynak, intézménynek stb. Orbánékkal.
    Aki megtévesztéssel akar valamit a hazájában elérni, annak semmi keresnivalója nemzetközi színtéren, mert ott is megbízhatatlan. Kétes üzelmeihez felhasználja az általa megtévesztett lakosságot is, a hitelezőit is. Aki megbízhatatlan, azt nagy ívben el kell kerülni. Orbánt és sleppjét különösen, mert már többszörösen bizonyították a kétkulacsos megbízhatalanságukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. tisztelhölgyeimésuraim

    °
    °
    Ezek a londoni elemzők inkább adják vissza a bizonyítványukat, ha valóban ezt a következtetést vonták le a média-kampányból. Pont az ellenkezője az igaz. Orbánnak esze ágában sincs – különösen politikai engedmények árán – megállapodni. A Vezér megsértődni készül, de végleg !
    °

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. tisztelhölgyeimésuraim

    °
    folytatás:
    °
    Menetrendszerű, előre eltervelt megsértődés – az MNB tartaléka érdekében.
    °

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök | AN

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő | AN

Szabadságharc adóforintokból 2012. október 10. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos