Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jeszenszky találkozott a civilizációval 2012. október 31. szerda 7:52 | AN

  • Hozzászólások(96)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jeszenszky találkozott a civilizációval

Osló – Jeszenszky Géza norvégiai magyar nagykövet szembesült azzal, hogyan tekint a civilizált világ azokra a barbár kijelentéseire, amelyeket ő maga és Magyarország külügyminisztere is védelmébe vett. Az oslói Raul Wallenberg emlékkonferencián való részvételét visszamondták a szervezők, annak ellenére, hogy a rendezvény részben a magyar külügy Wallanberg-kampányának része. Karsai László történész a polgári világ erkölcseivel összhangban lemondta részvételét először, mert Jeszenszkyvel nem kíván közös konferencián előadóként szerepelni. A szervezők ezek után arra kérték, hogy mégis menjen el, és megismerve Jeszenszky szövegét, úgy határoztak, inkább a rasszista magyar politikus ne jelenjen meg.

A magyar külügy meglehetősen gusztustalan kampányra használja fel Raul Wallenberg nevét, és születésének 100. évfordulóját. Wallenberget magyar hősként próbálják eladni a világnak, ezzel azt a hazug látszatot keltve, mintha Magyarországra inkább a mentés lett volna jellemző a vészkorszakban, nem pedig a példátlan gyorsasággal végrehajtott deportálás, melynek keretében a Horthy által kinevezett magyar kormány haláltáborba küldött csaknem ötszáz ezer zsidót. A külügy valamennyi képviseletének előírta, hogy az antiszemita Magyarország imázsán javító Wallenberg-programokat szervezzenek. Ezek egyike a jóindulatú norvég partnereket megtévesztő magyar propaganda rendezvény, amely egyébként kiválóan illeszkedik a kódoltan és leplezetten rasszista Jeszenszky profiljába.

Jeszenszky hírhedtté vált egyetemi jegyzete miatt azonban Jeszenszky Géza magyar nagykövetként nem vehet részt a Wallenberg tiszteletére rendezett konferencián,  melynek norvég szervezőit – szemben a magyar propagandahadjárattal – a legtisztességesebb szándék vezette. Ennek jele az is, hogy a téma kivló ismerőjét, Karsai László történészt szívesen látják, Jeszenszkyt viszont nem. Ha egy fogadó ország tekintélyes kutatóintézete nemkívánatos személynek minősít egy nagykövetet, akkor az azonnal lemond, ha egy minimális erkölcsi érzékkel, szégyenérzettel, és hazája iránti felelősséggel tartozik. Ha ő nem teszi meg, akkor hazája külügyminisztériuma visszahívja. Jeszenszky és a magyar külügy azonban nem lát semmi rendkívülit és kivetnivalót a történtekben. A Külügy kiállt Jeszenszky mellett, aki szerint a meghívás visszamondása nem diplomáciai ügy. Ha egy nagykövet, aki Magyarországot képviseli egy országban, nemkívánatos személy valahol, az mitől nem diplomáciai ügy?

Jeszenszky Géza  meghívását azért mondták vissza az oslói Raoul Wallenberg emlékkonferencia szervezői, mert értesültek róla, hogy egy egyetemi jegyzetében az ismert nagy vihart kavaró mondatot írta a cigányokról. A szervezők szerint az egyik magyar előadó hívta fel a figyelmüket a nagykövet kijelentésére. “Arra kértek, hogy ne menjek el. Mindezt egy kiragadott mondatért a 431 oldalas könyvből” – erősítette meg az [origo]-nak Jeszenszky Géza, aki azzal védekezik, hogy ez csak egy mondat a 431 oldalból.

Jeszenszky egyetemi jegyzetében, amelyből a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) tanít, úgy fogalmazott, “azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek, vagy unokatestvérek házasodjanak, vagy akár anélkül szexuális életet éljenek egymással”. Jeszenszky közleményben utasította viszza az egyetemi jegyzetével kapcsolatban a  rasszizmus vádját.

“Ha nem látnak szívesen, nem megyek el” – mondta Jeszenszky a történtekre, mintha csak ennyiről lenne szó. A nagykövet szerint a meghívás visszavonása nem diplomáciai affér, és nem érinti a magyar-norvég kapcsolatokat. “Ilyen dolog miatt eszembe se jut lemondani, a külügy teljes bizalmát bírom” – mondta. Hozzátette azt is, hogy a jegyzetben szereplő állítás szerinte tudományosan alátámasztható, és a hangnemével sincs baj. Mondja ezt arra, hogy a vérfertőzés vádját egy etnikumhoz kapcsolódóan fogalmazta meg, amelyet semmiféle tudományos vizsgálattal nem támasztott alá, és olyan kérdésben nyilatkozott, amely nem kutatási területe. Egy ilyen általánosító vélemény csak előítéleten alapulhat. A faji előítélet az rasszizmus.

A Holokauszt és Vallási Kisebbség Kutatóintézet vezető kutatója, Anton Weiss-Wendt szerint, a rendezvény magyar előadója, Karsai László hívta fel az intézet és a többi előadó figyelmét a Jeszenszky tanulmányában szereplő mondatra, amiatt rögtön le is mondta a részvételét a konferencián. Az intézet ezt nem hagyta annyiban, hozzá hasonlóan azon a véleményen voltak, hogy Jeszenszky kijelentése elfogult, és nincs alátámasztva bizonyítékokkal. Ezért levélben kérték, hogy inkább a nagykövet ne menjen el, a holokauszt kutató Karsai pedig beszéljen.

Jeszenszky még a kisebbségkutató intézetnek is védte az álláspontját. Többek között azt írta, hogy a romáknak fogalmuk sincs a vérfertőzés veszélyeiről. Mivel a norvég intézet közintézmény, ezért a nyilvános programokon a nagykövet a továbbiakban szabadon megjelenhet, de nem fognak együttműködni vele kisebbségi kérdésekben. Ennél megalázóbb mondat nem létezik: Magyarország nagykövetét nem dobja ki a portás, ha belép az épületbe, de szalonképtelen, és rasszistának tartják, ezért nem állnak vele szóba. A magyar külügy Wallenberg-kampányának nem ez az első fiaskója, egy másik hasonló rendezvényre egy másik fideszes rasszistát, a nyilasokat éltető Kövér Lászlót nem engedték be Jeruzsálemben. Miközben a magyar külügy azt találta ki, hogy a svéd Wallenberggel lemossák a magyar antiszemitizmus bélyegét, sorban derült ki, hogy a magyar kormánypárt vezető politikusai antiszemiták és rasszisták. Egyébként a svéd Wallenbergnek csak annyi köze volt a magyarokhoz, hogy a magyar fasiszták elől mentette a zsidókat, akiket a magyarok halálba akartak küldeni. Wallenberg egész tevékenysége a magyar fasizmusról szól.

Karsai László az intézet kérésére ezután  ügy döntött, hogy részt vesz a konferencián. Az incidens következménye azonban az lett, hogy Jeszenszky eltanácsolása után a kicsinyes magyar nagykövetség helyett a repülőjegyét és a szállodát a norvég kutatóintézet fizette ki, ezzel is lejáratva Magyarországot.

A Külügyminisztérium szerint Jeszenszky az idézett jegyzetét egyetemi tanárként, nem pedig a Külügyminisztérium munkatársaként írta, neki is írói munkássága része, mint Csurka antiszemita dolgozata volt. “Bár a vitatott sorok félreérthetőek, Jeszenszky Géza egész életműve és legutóbbi publikációi is bizonyítják, hogy kiáll a kisebbségi jogokért, és nem vádolható előítéletességgel” – közölte a minisztérium.Tanárok, kutatók és diákok is tiltakoztak Jeszenszky Géza egyetemi jegyzete miatt, és visszautasították a diplomatának “a magyarországi cigányságot megbélyegző állítását”, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) “a tananyag részeként oktatnak”. A közleményt a Hallgatói Hálózat juttatta el kedden az MTI-hez, és eddig több mint száz egyetemista, kutató és tanár írta alá.

Jeszenszkynek nemcsak a diplomáciai, hanem a tanári pályáról is távoznia kell. Ez a szokás abban a civilizációban, amellyel Jeszenszky találkozott, és amelynek értékrendje jelenik meg a magyar egyetemisták, kutatók és tanárok állásfoglalásában is. Ez utóbbi reményt keltő a jövőre nézve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 54 szavazatból)
Jeszenszky találkozott a civilizációval, 4.3 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(96)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

96 Reader’s Comments

  1. Remélem jól orrba is gyűri a civilizáció!Bár már Martonyi mosdatja…Így piszkítva be saját magát is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  2. Wikipédia Jeszenszkyékről:
    “A ma élő Jeszenszkyek két, egymástól teljesen különböző eredetű, de szorosan egymás mellett élő és később egymással többször is házasadó családból származik.”
    No comment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  3. miiii? JG azért buggyant, mert vérfertőzött ivadék ő is? és ezt ő még le is írja?
    nagyon vicces

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  4. Mate, Ivan Tibor

    Figyelemre melto, hogy Jeszenszky ilyen nemzetkozi elmarasztalas ellenere sem probalja meg visszavonni a teziset, eltavolitani magat attol, vagy bocsanatot kerni az altala kepviselt nezetekert. “Amit mondtam, megmondtam. Amit irtam, megirtam.” Ezzal szemben arra hivatkozik, hogy ez csak egy mondat a 431 oldalas konyvebol. Nagyon ertem, mifele erveles ez. Ugyanaz a mentalitas, amivel Jeszenszky es hasonnezetu baratai bagatelizaljak Horthy orszagpusztito es nemzetveszto szerepet, es az orszag gyilkos zsidouldozo szerepvallalasat a rezsim huszonot eveben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  5. Nem néztem utána a Wikipédiában, ezt egy hozzászólásban olvastam és áthoztam….idézetként volt beidézve a hsz-ba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  6. Láttam videón egyszer kétszer nyilatkozni a Jeszenszkyt, nem az a típus aki sírva hazamegy ha néhányszor leköpik. Fel sem veszi. Az arcbőr állaga miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  7. bumburi
    2012. október 31. szerda
    09:01
    Martonyira már nem fér több “piszok”, már több kopik róla, mint ami ráragad. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  8. Stumpf és havas henrik a tegnapi műsorban (civil a pályán) egymásra talált – beálltak az oslói nagykövet és a fityisz mögé. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  9. “…A magyar külügy meglehetősen gusztustalan kampányra használj Raoul Wallanberg nevét…”
    *
    Sajnos nemcsak, és elsősorban nem a külügy. Smidt Máriáknak, Fritz Tamásoknak, és Bayer Zsolt vezérnáciknak eszük ágában nem lenne, a végül szerencsétlenül járt diplomatát a FidSS zászlajára tűzni, ha a zsidómentő nem kerül szovjet fogságba. Annak szovjet hadseregnek a fogságába melynek tankjai végül is (már l945.januárjában) lerombolták az emberekkel zsúfolt hatalmas Budapest Gettó (azaz, városi koncentrációs tábor) épített falait s ezzel, korántsem összehasonlításképpen, de jóval több zsidó életet mentették meg, mint a párját ritkító hős emberbarát – áldott legyen a neve – Raoul Wallenberg.
    A F…SS mindenben megkeresi a saját aljas és szélsőséges imázsának megfelelő támpontot, melynél fogva a tárgyat tökéletesen kifordítva, annak valóságos tartalmát épp az ellenkezőjére képes változtatni… Ezt a tehetséget nagy mesterüktől Josef Goebbelstől kölcsönözték.
    *
    Ilyenek a felvonuló transzparenseik szövegei is, mint pl:
    - Az igazság szabaddá tesz. [a "munka szabaddá tesz"(!) mintájára célozva]
    - Nem leszünk gyarmat.
    Vagy a Békemenet elnevezés is ilyen, ami az Élet Menetére alliterál.
    *
    Undorító disznók, hivatásos nácik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  10. Már megint “báncsák” a magyart?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  11. Csakén!
    Szenzációs ez a Wikipédia adat. TERJESSZÜK BARÁTAIM!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  12. Bumburi!
    *
    Martonyi már nem tudja magát bepiszkítani. A mocsoknak az a töménysége amely eddig rátapadt szinte már láthatatlanná teszi az újabb szennyeződés láthatóságát.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  13. ui
    Beleolvad a háttérbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  14. Ez olyan, mint amikor a jobbikos zsidógyerek zsidózik :))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  15. Csak csínján azzal a Wikipédiával! Úgy általában is, de ha már idézzük, akkor lehetőleg teljesen:
    “később egymással többször is házasodó családból származnak [forrás?]”
    Tehát ez az állítás szaggatottan alá van húzva és éppúgy forrás megjelölés nélküli, mint Jeszenszky mondata, amire figyelmeztetnek is a szerkesztők.
    A másik: az idézett mondatban szó sincs vérfertőzésről, rokonházasságról.
    “két, egymástól teljesen különböző eredetű” családról ír. Tehát ha egy Szabó hozzámegy egy másik Szabóhoz, az még nem jelent feltétlenül rokon házasságot.
    Sokszor írtam már: van éppen elég ok, amiért kritizálhatunk valakit, alaptalanul ne vádaskodjunk!
    Jeszenszky is bőségesen rászolgált a szidalmakra. Épp elég az is. Még sok is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  16. gets, Kordon Blued Igazatok van… Belátom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  17. “A Külügyminisztérium szerint Jeszenszky az idézett jegyzetét egyetemi tanárként, nem pedig a Külügyminisztérium munkatársaként írta, neki is írói munkássága része,”
    Brrrrrr :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  18. orbán nem cigány, mert azok nem verik ki az asszonyból a gyereket, ha elbuknak a választáson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  19. A TENYEK MAKACS DOLGOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Jakab Istvánné
    CIGÁNYTANULÓK KÖRNYEZETÉNEK VIZSGÁLATA
    A DEVIÁNS VISELKEDÉSFORMÁKKAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN
    (Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar
    Pedagógiai Tanszék
    Pécs, 1994)
    Vérrokoni kapcsolat:
    A vérrokonság a vizsgált 24-ből 15 családnál fordult elő, ez 62,5 %.!!!!!!!!!!!!!!
    fogyatékos 54,14 %!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A családok 25 %-ában fordul elő szellemi,
    29,17 %-ában testi fogyatékos.

    http://vmek.oszk.hu/02000/02048/02048.pdf (42. ol)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  20. Egy dolgot tehát megállapíthatunk. Jeszenszky idióta, de ennek okát nem tudjuk. Csak a tényt rögzíthetjük. Én azért elolvasnám mind a 431 oldalt! Mennyi marhaság lehet még benne! Ha valaki kitenné a netre, olyan hálás lennék érte, hogy írnék róla egy nyilvános, és rendkívül szórakoztató bírálatot. Aki hallja, adja át!
    (A Jeszenszky egyébként szláv, leginkább lengyelnek tűnő név, jelentése: őszi. Ez a wikipédiás kisjeszeni-nagyjeszeni duma merő baromságnak tűnik. Akkor Jeszeniek vagy Jeszenyek lennének, nem Jeszenszkyek. Kompromisszumot ajánlok: legyenek szlovákok! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  21. Csak egy rövid megjegyzés: A magyar arisztokrata családok között is szokás volt a belterjes házasságok kötése. Más: Az európai uralkodó családok is házasodtak keresztbe, hosszába. Az unokatestvérek házassága mindkét csoportban gyakori volt. A kutyatenyésztők is ismerik a vérvonal fenntartásának fogalmát. Lehet hogy a versenylovak tenyésztésében is van ilyesmi, de ebben nem vagyok biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  22. Mate, Ivan Tibor

    xy,
    Semmi okom ketelkedni Jakab Istvanne felmeresenek eredmenyeiben, de egy 24 csaladbol allo csoporttol nyert adatok alapjan elert konkluziot nem lehet az egymillios lelekszamu magyar ciganysagra kivetiteni.
    A tanulmany cime enyhen felrevezeto, mert altalanositja a vizsgalt csoportot, ahelyett, hogy hozzatenne: a kiskunkukulloi toltesent tuli roma csaladok adatai alapjan, vagy mas modon erzekeltetne a tanulmanya alanyainak megvalasztasat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  23. Jeszenszky Gézával kapcsolatban bizonyára sokat kifogásolhatunk, de az ellene folytatott mostani kampányt megalapozatlannak, túlzónak tartom.
    Remélem, nem véltek engem is rasszistának vagy cigányellenesnek.
    Ismétlem (máshol már írtam): MIért éppen most került elő ez a jegyzet, miért éppen most vették elő? Szerintem valakinek érdekeit sérti, hogy Jeszenszky megszólalt, aktivizálódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  24. Jeszenszky Géza egy nulla. De ezzel együtt nagykövet. Ilyen emberek képviselik az országunkat, Szégyen a magyarságra nézve. Aki ilyeneket leír, az nem normális.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  25. Hát akkor ki is a beltenyészet ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Még egy szégyene az országnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. Jeszenszky nyilatkozataiból nem látszik, hogy észrevette volna a találkozót
    a civilizációval.
    .
    “A Külügyminisztérium szerint Jeszenszky az idézett jegyzetét egyetemi tanárként, nem pedig a Külügyminisztérium munkatársaként írta”
    A külügyminisztériumnak ez a véleménye, de változtat-e ez azon, hogy egy
    ilyen irásművész lehet éppen ott követ, ahol néhány fasizta kapcsolatokat keres?
    Remélem nem azért küldték oda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. A Wikipédiából Jeszenszky család szócikkéből vett idézet konkrétan így szól: “A ma élő Jeszenszkyek két, egymástól teljesen különböző eredetű, de szorosan egymás mellett élő, és később egymással többször is házasodó családból származnak.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Jeszenszky összetalálkozott a civilizációval , de az átment a túloldalra .
    / Géjjza helyzet-elemzése a zesetről /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  30. Ugye, azért azt (a “magas iskolaivégzettségü”)kuglifejü gárdistákon kívül senki nem gondolja komolyan-hogy Európa etnikailag legkeveredetebb, 1100éves országábn létezne olyan,h.”SZINMAGYAR”..Ugyanis ilyen nincs..Jeszenszky bunkósága miatt nem értem,h.a Pesti cigány”poltikusok” miért is nem nyilvánítanak véleményt..?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. “Jeszenszky tanár úr szíves figyelmébe: az archaikus roma közösségekben a törzseken belül endogámia van (volt), például lovár csak lovárral, másár csak másárral, csurár csak csurárral, bugár csak bugárral (stb., stb.) házasodhat(ott). Viszont a nemzetségek tekintetében szigorú exogámia: a csokestyi nemzetséghez tartozó fiú nem vehet(ett) el csokestyi lányt, dudumestyi dudumestyit stb.

    Egyébként az unokatestvérek házasságát a hagyományos roma kultúra tiltja, de a magyar törvények megengedik: csak a testvérek és a felmenők házassága tilos a hatályos törvények szerint.”

    (Hell Nagy István)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  32. Igen elofurdul a verfertozes a ciganysag kozott, de ettol meg nem lehet az egesz ciganysagrol beszelni. Ugyanigy a magyarok kozott is elofurdul verfertozes (konkret esetekrol is tudtunk hogy bizonyos csaladoknal elofurdult ilyen) de ettol meg nem lehet altalanos es teljes kovetkeztetest a magyarokra vonatkoztatni.
    Igen a magyarok kozott is volt aki bujtatta mentette a zsidokat, de ez volt a ritka kirivo esete, a tobbseg es az akkori hivatalnok rendszer kiszolgalta hitlert es onkent orommel kuldte a zsidosagot es a ciganyokat a koncentracios taborokba. Mivel a nagyon nagyon nagyon nagy tobbseg egyetertett ezzel es nem tiltakozott ki lehet jelenteni hogy az akkori magyar nemzet fasiszta es rasszista volt.
    Emiatt a rasszizmus es a kissebseg elnyomasa miatt ami mar az 1800-as evekben is kimutathato, tortent az a Bizonyos Trianon ami miatt ma olyan sokan sirnak.

    Hulye gyerekek nem a jogos buntetes miat kell sirni hanem ami miatt a buntetes jott a nemzetre. A problema gyokere a rasszizmus, amig ez nincs kiirtva addig csak egy taho hobolgo bugris balkani (erts elmaradott, intolerans) banda vagytok.
    Ez a tahosag latszik a magyar vezeto politikusokon, akik azt sem ertik hogy mi a baj. Ez az erzeketlenseg (tahosag) az oka hogy nem mondott le idoben Schmidt Pal, hogy meg mindig hivatalban van pl Jeszenszky, vagy Kover, vagy Tompika.

    Ez a mai magyar elit ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  33. Felhaborodassal olvastam nemely velemenyt Jeszenszky Gezarol. En a tanarurat 30 eve szemelyesen ismerem. Jeszenszky Geza nem rasszista, hanem egy tisztesseges tanarember, aki talan neha nem ugy fogalmaz, hogy megfeleljen a mai politikai korrektsegnek. Ebben az esetben, aki nem ert egyet az O tudomanyos elgondolasaval, akkor tessek megkritizalni azt a munkat azaz intelektueleknel az a szokas, ha nem egyezik a velemenyunk, akkor tenyekkel bebizonyitjuk a kerdeses munka helytelenseget, nem pedig elkezdeni egy boszorkany uldozest, kirobbantani egy rasszista hiszterikat es mint a hienak ahogy megtamadnak egy sebzett vadat es szetmarcangoljak. Nem kellene elobb merlegelni Jeszenszky Geza tobb evtizedes munkassagat mint tanar, mielott ilyen mocskolodo kampanyt inditanak ellene? Mennyivel kulonbek onok a naciktol vagy a kommunistaktol? Szegyeljek magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (25 szavazatból)
  34. DrBOB
    2012. november 1. csütörtök
    07:25

    ” talan neha nem ugy fogalmaz, hogy megfeleljen a mai politikai korrektsegnek. ”

    Egy politikus, egy diplomata v. bármely közszereplő nem engedheti meg magának, hogy ne a PC szabályai szerint fogalmazzon. Ha ezt a nézetét még papírra is veti, őt kiegészítő tananyagként (ez volt az “átkosban” a kötelező olvasmány) a hallgatói között terjeszti, akkor talán először neki kéne bizonyítani, hogy felmérések igazolják állítását.
    Ha már a boszorkány üldözés került szóba, bátorkodom megjegyezni, hogy azt elsősorban J.G. követte el, tehát szégyellnivalója neki és az őt védelmezőknek van!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  35. DrBOB 2012. november 1. csütörtök 07:25
    “tenyekkel bebizonyitjuk a kerdeses munka helytelenseget, nem pedig elkezdeni egy boszorkany uldozest, kirobbantani egy rasszista hiszterikat es mint a hienak ahogy megtamadnak egy sebzett vadat es szetmarcangoljak”
    .
    Nem a kritika, hanem az irás történt először. A kritizált és oktatott anyag önmagáért beszél. A leirtak Jeszenszky saját megyőződését támasztják
    alá, hiszen fogalma sincs honnan származhattak. Az sem magyarázat, hogy
    valamilyen tudományos irományból származik, hiszen ő rta le kritika nélkül.
    .
    Az ógörög krétai származékú fogalmaknak lehet, hogy helye van meghatározott
    konkrét esetekben. Ne menjünk olyan távolba vissza. Nálunk is vannak ilyen
    LEBECSMÉRLŐ SZAVAKBAN BURKOLT FOGALMAK PL:
    MUCSAI.
    Az sem mindegy hol, mikor, miért és milyen körülmények között kerül
    elhangzásra vagy kifejtésre. Ez egy konkrét tárgyú egyetemi oktatást
    támogató jegyzetben/tankönyvben van leirva, mintegy örök érvényű
    tudományos magyarázat. Az oktatás tárgya nem fajelmélet, vagy
    rasszizmus és nem is az orvostudományok körébe tartozik.
    .
    Ez nem Pityi Plkó, hanem egy több évtizedes munkássággal biró egyetemi
    oktató “tudományos elgondolása”.
    Nyilván mindenki követhet el hibát. A védelmére felhozott indokok pontosan
    ezt az elgondolást védelmezik, valószünűleg belső meggyőződéből fakadnak,
    úgy Jeszenszky, mint védelmezői részéről.
    .
    Visszakérdezem:
    Mennyivel különb ön a náciktól vagy a kommunistáktól?
    Talán irásában a tekintély mellett tudna valami tudományos bizonyitékot
    is leirni, feltüntetve annak származási helyét is. Sehol nem látom!
    Szégyelje magát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  36. DrBOB
    Egyébként Jeszenszkyt védő véleménye valami olyan kérésnek tűnik:
    “Ne törődj vele Géza. Ird le ezután is az uralkodó osztály álláspontját!
    Hiszen mi veled örülünk, hogy szóhoz jutottunk.”
    Vagy talán olyan jó, hogy VÉGRE ismét Horthy rendszerben élnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  37. xy
    a vizsgált 24 azaz Huszonnégy!!! család??? Ez a több százezres cigány lakosságnál még reprezentatív felmérésnek sem lehet tekinteni.Főleg nem lehet belőle általánosítani. A testvérszex és a vérrokonság meg nagyon eltérő fogalmak!
    Különösen a cigány nagycsaládoknál, ahol olyan mértékben nyilvántartják a vérrokonságot, hogy 3-4 rendű rokonokat is vér szerintinek számítanak.
    Egyébként a cigányok nagyon is elítélik a testvérszexet, az erre való felszólítás legalább olyan sértő, mint az anyázás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  38. DrBOB
    (miértnem vitézPHdBoB, meggyőzőbben hangzana)
    Még egy nyomós gondolat, főleg az érverésben lévő “kommunistázásról”:
    Deklasszálódott család kislánya hazalátogatott
    Hű! De jól nézel ki! mi lett belőled?
    Tudod “k” lettem!
    Mi?
    Hát “K”. Nem érted?
    Mi az hogy “K”?
    Mi az, mi az, hát kurva!
    Szent isten! Megnyugtattál. Már azt hittem, hogy kommunista!
    (valamelyik elmúlt rendszer MEGGYŐZŐ szokása, lehet utánozni, jól hangzik!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  39. DrBob
    Aki nem felel meg a Politikailag Correkt beszédnek, az nem demokrata, és aki nem talál kivetni valót a saját idézett szövegében az rasszista és SEMMIFÉLE tiszteletet nem érdemel! Ezt a norvégok sokkal jobban látják, mint itthon a narancsmákonyba áztatott agyúak. Azok szégyelljék magukat, akik csak egy szót is szólnak annak a védelmében, aki nem vonta vissza a sérelmezett állítását. . LEJÁRATJA AZ ORSZÁGOT, Norvégiában talán még jobban is, mint Orbán. Fel tudod ezt egyáltalán fogni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  40. Kuksi
    “A ma élő Jeszenszkyek két, egymástól teljesen különböző eredetű, de szorosan egymás mellett élő és később egymással többször is házasadó családból származik.”
    .
    Ebből a mondatból nem az olvasható ki, hogy az “egymástól teljesen különböző eredetű”-ekre utalás a Jeszenszky család tagjai (lengyel) zsidó és/vagy roma származására vonatkozik? A “szorosan egymás mellett” élés ugyanis az említett népekre vonatkoztatható.
    .
    A körülírás is szinte mindig erre a két népre utal, más esetben leírják a származás pontos eredetétt. Ha nem adják meg pontosan, akkor az utalás többnyire kétféle: roma vagy zsidó. Jelen esetben talán is-is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  41. @proaktív
    Nem. Ebből az olvastató ki, amit le is ír a Wikipédia. Azaz a mai Szlovákia területén élt két család: a járdáni Temérdek és a jeszeni Mágya. Mindkettő nemességet kapott. A két falut, ahol éltek egy patak választotta el egymástól. A nevük pedig szokás szerint felvett név, tehát semmiféle rokonság nem volt köztük. Később – szintén korabeli szokás szerint (föld a földdel, birtok a birtokkal) – aztán már rokonságba kerültek a házasságokkal.
    Az, hogy ezek a családok magyarok, cigányok, zsidók, morvák, avarok, vagy hottentották voltak, a kérdés szempontjából (vérfertőzés) teljesen mellékes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Jeszenszky úgy egyébként rendes ember, gondolom nem köp a padlóra fogadásokon, nem beszél csúnyán stb.. Csak éppen elszólta magát írásban, és nem jegyezte le az idézett (?) megállapítás forrását lábjegyzetben.
    Ezek szerint ez saját gondolata.
    Szégyellheti magát érte.
    A normális Magyarországot nem képviselheti már, legfeljebb csak a fideszes pártállamot.
    Azoknak pedig egy kis kommunistázás, zsidózás, cigányozás bőven belefér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  43. DrBOB 2012. november 1. csütörtök 07:25
    “En a tanarurat 30 eve szemelyesen ismerem”
    Már csupán arra lennék kiváncsi, hogy emlékszik-e doktor úr a 30 évvel
    ezelőtti, vagyis a rendszerváltást kb 7 évvel megelőző időben milyen rendszerben
    “szenvedett” személyesen a tanár úrral együtt? Elmondtak már arról is mindent.
    Többek között azt is, hogy kit engedtek oktatni és ki tanulhatott INGYEN.
    .
    Nem mintha vissza sirnám, de ami volt, az volt. Akár Dr cimet is szerezhetett,
    talán ezt szidja? Védekezni sem érdemes, hiszen a tanár úr sem választhatott
    melyik rendszerben akar tanulni és tanitani. Mindezt ott alapozta meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  44. rupcsi! 11,53
    *
    Ez egy valódi fidSS-es külügyminisztériumi érvelés. Le sem tagadhatnák.
    *
    Példának okáért felhoznám Szafarov százados esetét, aki tulajdonképpen nem is katonai minőségében, hanem magánemberként vágta le egy örmény katona fejét Magyarországon. És tulképp. annak fejnek csak pechje vótt, hogy oda nőtt ahova, és éppen ott kellett akkor neki aludnija, ahó vótt… – szerencsétlen feje.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  45. Dr BOB!
    *
    Mire gondol Ön, amikor tudományos értekezésről csacsog, egy olyan eszmefuttatásról, amikor az előadó, író, vagy akárki egy népcsoportot mocskol, ráadásul minden egzakt kutatás és tudományos feltárás híján.
    Amennyiben T. dr. BOB Ön a saját “tudományos” területén ilyen alapos, mint azt védence teszi, akkor inkább, Ön is adja vissza a doktorátusát.
    *
    Hadd jegyezzem meg azt is, hogy az Ön érve, mely szerint Jeszenszky Géza “néha nem úgy fogalmaz, ahogy az ma megfelel a politikai korrektségnek” maga a fejére állított hazugság. Mert, és csak egy példa, ez az ember (aki mellesleg külügyminiszter is volt), annak idején azt állította, hogy nem igaz a horvátoknak történt(!) fegyverszállítás, tulajdonképpen ha “a nem szállított gépkarabélyonként” mindegyikből csak egyetlen “talált” lövést adtak volna le, az máris tízezer ember halála volt.
    Tehát ez a “tisztességes tanárember” – ahogy ön fogalmaz – akkora világraszóló hazugságra vetemedett, amiért már nem csak a katedrájától illenék megfosztani de, mint háborús bűnös, fegyverszállító háborús uszító hiénát, a személyes szabadságától is. Persze egy normális országban…
    *
    Ui.
    Az csak hab a tortán, hogy ezekért a gépkarabélyokért Magyarország a mai napig egyetlen fillér nem látott… Mi volt ez hát, baráti segítség gyilkosoknak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  46. Kedves köztársak! Maradjunk a tényeknél! DrBOB is csak egy idióta. Nem tudja mi a különbség hipotézis, bizonyítás és tudományos következtetés között. Ezzel egyébként nincs egyedül, az egyetemek is tele vannak hasonló kaliberű oktatókkal. Ha száz évig tanítanak, akkor se tanulnak meg semmit. Jeszenszkyt én is ismerem személyesen. Személyesen is idióta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  47. emigrant
    Ilyenekre akarják cserélni a felsőoktatás oktatóit! Nohiszen … :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  48. Es ha a kiragadott mondat igaz? nem szocialis-kulturalis tartalmu inkabb az a bizonyos mondat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  49. Na ja. DrBOB szerint ez Jeszenszky tudományos elgondolása. Milyen tudomány felkent képviselője is ő? Tanár, könyvtáros, történész – nemde? Vagy talán genetikus, szociológus vagy hasonló?
    Igaz, Schmitt sem nyelvészetből doktorált, mégis elhivatottnak érezte magát nyelvi kérdésekben… :))
    Doktor – doktor. Csak nehogy operáljanak is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fasiszta rendszerhez gyáva zsidók is kellenek 2014. január 25. szombat | Bartus László

Bajnai megvédte az Orbán-kormányt Berlinben 2013. június 1. szombat | AN

Nem neonáci, hanem náci párt a Jobbik 2013. április 14. vasárnap | AN

Balog a cigányokat vádolja rasszizmussal 2012. december 8. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos