Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fasiszta rendszerhez gyáva zsidók is kellenek 2014. január 25. szombat 22:31 | Bartus László

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fasiszta rendszerhez gyáva zsidók is kellenek

Budapest – Feldmájer Péter, a Mazsihisz alelnöke megkövette Schmidt Máriát, a Terror Háza Múzeum  holokauszttagadó- és relativizáló főgazgatóját, mert a Mazsihisz keddi sajtótájékoztatóján „az ott jelenlévő egyik személy … durván sértegette, mélyen megalázta”. Azt mondják, hogy a zsidók okosak, de ha egy zsidó hülye, akkor az nagyon hülye. Feldmájerre pontosan illik ez a leírás, azzal a megjegyzéssel együtt, hogy miután védelmébe vette a magyar történelemhamisítás egyik legjelesebb személyiségét, akinek múzeumát a Hazugság Háza névre kellene átnevezni, akinek kitüntetett szerepe van abban, hogy a magyar ifjúságot megrfertőzték a holokausztrelativizáló antiszemita propagandával, Feldmájer a bocsánatkérésével a holokauszt áldozatait meggyalázta, méltatlanná vált a Mazsihisz alelnöki posztjának betöltésére is. Mondjon le!

Feldmájer a levele szerint “elborzadva értesült az elhangzott mondatokról”. Feldmájernek a Terror Háza kiállításának üzenetétől kellene elborzadnia, amely szerint a kommunisták a nyilasokból lettek, a nyilas egyenruhát cserélték ávós egyenruhára, és mivel az ávosokban zsidókat ismertek fel, a nyilasok is zsidók voltak. A kommunisták zsidóknak tulajdonított rémtettei nagy teret kapnak, miközben a Horthy-rendszerről és a csendőrök deportálásáról szinte semmi nincs. Schmidt Mária munkássága a Jobbik ideológiai rendszerébe passzol. Ezen kellett volna Feldmájernek elborzadnia, nem azon, hogy ezt közvetve szóvá teszi egy történész, holokausztkutató, és kifogásolja, hogy Schmidt Mária legyen a józsefvárosi projekt vezetője. Ezzel kapcsolatban Karsai László rendkívül finoman, de pontosan úgy fogalmazott, hogy „amikor történészek kérik, hogy Schmidt Mária, a holokauszt tagadásáról és relativizálásáról hírhedett történésznő legyen a józsefvárosi projekt vezetője, akitől azt elvárni, hogy majd érdemben szembenéző, komoly, önvizsgáló oktatási projektet fog letenni az asztalra, ez körülbelül olyan, mint hogyha egy nyilvánosház vezetőnőjétől kérnénk erkölcsi útmutatásokat”.

Feldmájer, aki jelen sem volt az eseményen, és semmi köze ahhoz, hogy Karsai Lászlónak mi a véleménye az általa jól ismert Schmidt Máriáról és “munkásságáról”, a holokauszttagadó védelmére sietett. Mint mondta, kötelességének érezte megkövetni a főigazgatót, és elnézést kérni az elhangzottakért, ha már ezt eddig nem tették meg azok, akiknek ez kötelességük lett volna. Ez utalás a Mazsihisz új vezetőségére, miután őt nemrég leváltották. Leváltása dicséretes, ő volt az például, aki Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezetőjével “antifasisztaként” színpadra állította azt a Rogán Antalt, aki most engedélyt adott a náci emlékmű elhelyezésére és megvédte a holokausztgyalázó történelemhamisítást (hogy egyéb disznóságairól ne is beszéljünk). Feldmájer sértett ember, csak a pozíció visszaszerzése érdekli, és ezért nem drága ár az sem, hogy egy közönséges holokauszttagadót a védelmébe vegyen, és eljátssza az erkölcsi hőst.

De mindez megbocsátható emberi gyengeség lenne. Feldmájer azonban ezt követően olyan mondatot írt le, amely után a Mazsihisznek azonnali közgyűlést kellene összehívnia és még a szervezetből is kizárni. Feldmájer levelében ez áll: “A történelemről alkotott tudományos nézetek különbözősége nem jogosít fel senkit sem arra, hogy másokat becsméreljen, kétségbe vonja tisztességüket, emberi mivoltukat – zárul a Mazsihisz alelnökének nyílt levele.” A Mazsihisz alelnöke “a történelemről alkotott tudományos nézetek különbözőségének” nevezi a holokaszt tagadását és relativizálását. Szerinte ez nem jogosít fel senkit arra, hogy kétségbe vonja mások tisztességét. A holokauszttagadás igenis kétségbe vonja egy ember tisztességét, különösen akkor, ha azt “történészként” és egy népirtásokról szóló múzeum vezetőjeként teszi.

Feldmájer miközben siet védelmébe venni a fasiszta jobboldal történelemhamisító üdvöskéjét, még hazudik is. Karsai László ugyanis csupán egy hasonlattal élt, amely arról szólt, hogy egy holokauszttagadótól elvárni, hogy a felelősséggel szembenéző, a történelmi tényekből önvizsgálatra késztető tanulságokat levonó holokausztprojektet vezessen, az hasonló, mintha egy bordélyház vezetőjétől kérnénk erkölcsi útmutatásokat. A hasonlat kifejező és pontos, pontosabb már nem is lehetne, miközben Karsai László még csak le sem kurvázta Schmidt Máriát, az emberi mivoltának kétségbe vonásáról nem is beszélve, noha ez sem lett volna alap nélküli. Karsai László is elkövetett egy hibát, amikor később a HírTV-nek azt mondta, hogy “Schmidt Máriától, mint történésztől nem, mint nőtől viszont hajlandó bocsánatot kérni”. Csakhogy Schmidt Mária ebben a minőségében nem mint nő van jelen, hanem úgy, mint egy holokauszttagadó áltörténész. Schmidt nem véletlenül ellenezte a holokauszttagadását büntető jogszabályt, ekkor is kijelentette, hogy “a náci és a sztálini haláltáborok között nincs különbség!” Miközben a sztálini haláltáborokba nem vittek gyerekeket, és nem egy népet akartak elpusztítani és kiirtani egy szálig, hanem egy rendszer vélt vagy valós ellenségeit, néha egymás konkuranciáját mészárolták le. A kettő nem is hasonlítható egymáshoz, ami az iparszerű népirtást illeti, különösen nem.

Schmidt egyebek mellett a holokauszt “túlhangsólyozásáról” szokott értekezni, egy régebbi cikkében azt a képtelen hazugságot állította, hogy „A II. világháború nem a zsidóságról, nem a népirtásról szólt. Bármennyire is sajnálatos: a holokauszt, a zsidóság kiirtása vagy megmentése mellékes, mondhatni marginális szempont volt, ami egyik fél háborús céljai között sem szerepelt.” Ha nem lett volna korábban a téma kuttaója, azt kellene mondani, hogy nem tudja, miről beszél. Talán nem olvasta a Mein Kampfot, és egyetlen történelmi dokumentumot sem. De Schmidt ismeri a szkirodalmat a holokauszt tagadása direkt, szándékos, antiszemita indulatok állnak mögötte. Schmidt Mária rendszeresen “holokausztokról” beszél, a kommunizmus bűneit egybemossa a holokauszttal, és kielégíti az antiszemiták igényét, akik a holokausztot azért tartják jogosnak és elfogadhatónak, mert a kommunisták tetteit a zsidókkal azonosítják.

Egyébként Feldmájernek sokkal inkább már a “Sorsok Háza” elnevezés ellen kellene titltakoznia, mert a cím azt sugallja, minth a a “sors” keze lett volna  aholokauszt, és az áldozatuknak ez volt a sorsuk, ami elkerülhetetlen volt. Ezzel szemben az éldozatoknak nem ez volt a sorsuk, hanem a gyilkosok adtak egy ilyen sorsot nekik. Teljesen világos, hogy ezzel az elnevezéssel ellentétes Kertész Imre egy mondata is: “Nem az én sorsom volt, de én éltem végig – és sehogy sem értettem, hogy is nem fér a fejükbe: most már valamit kezdenem kell vele…” Feldmájernek ez nem annyira fontos, mint egy holokauszttagadó álságos hisztériájára való reagálás, és a holokauszt áldozatait védő történészekkel szembeni gyalázkodás.

Ahol fasiszta rendszer működhet, ott lenniük kell áruló és gyáva zsidóknak is, akik a fasiszták kezére játszanak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (61 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +86 ( 112 szavazatból)
Fasiszta rendszerhez gyáva zsidók is kellenek, 4.4 out of 5 based on 61 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. Feldmajer méltó utóda az egykori zsidótanács azon tagjainak,akik felelősek a holokauszt bekövetkezéséért,mert elhallgatták a zsidók elől a valóságot. Magatartása gyalázatos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (73 szavazatból)
  2. Uram, ha valakit el akarsz veszejteni, hát először az eszét veszed el. Amen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (57 szavazatból)
  3. A cím nagyon jó, kifejezi a lényeget.
    Ez a Feldmájer nem akar a nagysasasszonytól audenciát kérni, hogy élőszóban is kifejezhesse a nem tetszését?
    Nem követett még el elég történelemhamisítást el az a nő,hogy zsidó vezetők ne álljanak vele szóba?
    A Terror Háza óta naponta kellett volna reklamálni ennek a nőnek a tudatos hazugságai végett.
    Nem tették. Semmit sem tettek az áldozatok emlékéért.
    Nem szégyenlik magukat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (64 szavazatból)
  4. ki az a feldmajer? mi az a mazsihisz? engem ugyan nem képvisel! nem is zsidó! ezennel kitagadom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (37 szavazatból)
  5. Pénzéhes agylágyult öregember

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (40 szavazatból)
  6. Karsai miért kért bocsánatot? Analógiát alkalmazott, de nem Schmidt Máriára, hanem az általa betöltendő funkcióra vonatkoztatva. Ennyi nyelvészeti ismeret elvárható lenne egy történésztől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (39 szavazatból)
  7. Érthetetlen számomra is F. úr. Pénzért ilyet gyalázatot nem csinálhat egy ember, valami mással kapták el a tökeit. Mi lehet az?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  8. Karsai értéke ettől is csak egyre nő. Most olvasom édesapja egyik könyvét: ma is hiteles, 50 év után is vállalható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  9. Egy nyilvanos haz vezetonoje erkolcsosebb, mint a smitt maca. A Feldmajer megbolondult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  10. Amúgy régen mondogatom, hogy a Mazsihisz nem képviseli a magyar zsidókat. A magyar zsidók egy kicsi része tartozik csak hitközségekhez. A nagyobbik része (pontos adatokkal e percben nem szolgálhatok), nem vallásos, nem tartozik a hitközségekhez, hanem etnikailag zsidó. Zsidó fölmenők ivadéka. A “zsidó” nem csak vallás, hanem egy nép is. A nép vallását nevezték zsidó vallásnak. Ma, amikor a szekularizáció egyre elterjedtebb a világban, nem csak Európában, az amerikai földrészen is, egyre több a nem hívő zsidó. Sőt: olyan hívő zsidó is egyre több van, aki egyetlen hitközséghez sem akar tartozni. A zsidó diaszpóra nagy része pedig kettős identitással rendelkezik. Nem csak a magyar zsidó. De a német vagy a francia, az amerikai vagy a kanadai zsidó is. A világon ez mindenütt evidens. Ahogy az Egyesült Államokban élő fekete afroamerikai, vagyis afrikai eredetű amerikai, úgy az ott élő zsidó amerikai zsidó, vagyis zsidó eredetű amerikai. Egyetlen amerikai zsidó sem tűrné, hogy valaki az amerikai mivoltát megkérdőjelezze. A többi diaszpórában élő zsidó helyzete ezzel analóg, csak az antiszemita, holokauszttagadó magyarok merészelik azt állítani, hogy a magyarországi zsidó nem magyar, hanem “valami idegen”.
    Minden egyéb ebből következik. A Feldmayer meg Schmidt Mária mocska is, akik egy hintóban utaznak, bár marhavagont érdemelnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (47 szavazatból)
  11. Schmidt Mária egy idióta.
    Viszont kering egy legenda arról, hogy a szövetségesek aakor sem bombázták szét a táborba vezető sineket, amikor megtehették volna. Igaz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  12. A szövetségesek nem tudtak sem a sínekről sem a haláltáborok valódi mivoltáról.
    Lehet , ha célzottan fel akarták volna deríteni a táborokról keringő mendemondákat akkor -talán-megtudták volna , de ez akkoriban nem volt számukra felderítés igénylő stratégiai célpont.
    A döbbenet akkor következett be amikor megtalálták ezeket a táborokat !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  13. A magyar helyzet egyik negatív sajátossága, hogy bár a Mazsihisz elvben csak a magyar zsidók egy töredékét képviseli, azokat, akik vallásosak lévén valamelyik magyar hitközséghez tartoznak, mégis kisajátította magának a jogot, hogy a magyar zsidóság egyetlen szószólja legyen. Ez persze nem kizárólag a Mazsihisz erőszakosságénak a következménye, súlyos felelősség terheli az összes többi magyar zsidó civil szervezetet, amelyek passzivitásukkal hagyják, hogy a Mazsihisz, mint “egyház” vegye föl az állami pénzeket, és nyilatkozzék minden esetben az egész magyar zsidóság nevében.
    Ezek után se Feldmájeren, se a Mazsihisz elvtelen, a kormányt legitimáló (magyarul seggnyaló) magatartásán ne csodálkozzunk.
    Jelszó: A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad.
    Ha “tollforgatóként” nem is tehetünk ellene, legalább lássunk tisztán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  14. Akárhova nézek ebben az országban mindenütt csak szenny és mocsok, tisztességtelenség és gerinctelenség, csak az aljasság virágzik ezen a helyen, lehet, hogy sóval kellene beszórni, akkor is jobban járna a világ, mint így, ennyi morális perverzió láttán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  15. Kertész Ákos kijelentése Feldmájer Péterre is pontosan illik!
    Ráadásul hiába hülyéz le másokat, mert ö maga bizony nem az okos zsidók közé tartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  16. “a történelemről alkotott tudományos nézetek különbözőségének”
    .
    Nos, ez tenyleg egy idiotizmussal kuzdo, alapmuveltseget mellozo, senkihazi hulye. A tortenelemrol nincs felfogasnak meg nezopontnak helye. Jol dokumentalt tenyek sorrendjerol beszelunk, amit csak egyfelekeppen lehet nezni: kizarol es csakis ugy, ahogy az a dokumentumokbol kitunik.
    Ha az van leirva, hogy bevagoniroztunk 50.000 embert megsemmisitesre, akkor abbol csak egy hazug zsido balfasz tudja azt kiolvasni, hogy befizetuunk 50 embert egy tengerparti nyaralasra.
    .
    Szegyen magyarok szegyen, lekopesre nem erdemesult hulye diszzsidaja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  17. Megvilágosodtam:
    Valaki előre tolaxik a sorban, azt mondom rá: fideszes. Valaki nem adja meg az elsőbbséget vezetés közben, azt gondolom róla: fideszes. Valaki gazemberséget követ el, csak fideszesnek tudom elképzelni.
    .
    Idézek: “Akárhova nézek ebben az országban mindenütt csak szenny és mocsok, tisztességtelenség és gerinctelenség, csak az aljasság virágzik ezen a helyen”,
    nem mindenütt, de soxor.
    .
    Kérdeztem, mivel kaphatták el F. úr tökeit,
    .
    Rájöttem: A “híres” kétharmad nem nyitotta meg az ügynökaktákat, pont.
    .
    Állítom, hogy a gerinctelen szavazógépek, fidesznyikek, seggnyalók nagy részének tökeit az ügynökakták náluk levő adataival szorongatják, mert nem lehet, hogy annyi erkölcstelen ember lenne az országban, sarokba szorított gazember meg lehet annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  18. Ej, ha azokról a felcsúti dossziékról másolatot kaphatnánk!
    -
    A koleszosok jól levédték magukat, a zsarolhatók pedig egyre mélyebbre és mélyebbre süllyednek, a gerincük pedig szétfolyt, már össze sem tudják kaparni.
    Láthatjuk őket, mint gombnyomogatókat, ész nélkül nyomják, mindenre és annak ellenkezőjére is és mint bérbirkamenetelők!
    Nem leszünk gyarmat, de mégis legyünk gyarmat, de nem az EU-nak, mely dönti a pénzt és még képes beleszólni, hanem most a jó oroszokhoz húzunk!
    Biztosan megéri ekkora genyának lenni!
    -
    A kis, mezei birkák, hát ők szeretnek a vezír után legelni, igaz van egy kis barna folt a legelni valón – de annyi baj legyen, mégiscsak a nyájhoz tartoznak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  19. Geyza, tudtak róla. Tudtak, csak annyira hihetetlen volt, hogy fel sem fogták igazán. Aztán valahogy elfeküdt a fiókban. Mert a lelke mélyén a többség antiszemita. Ma is.
    Őszintén kell szembenéznünk azzal, hogy ma is zsidózunk és nem gondoljuk át., hogy egy ember. Olyan, mint bármelyikünk. Azaz, mi is olyanok vagyunk, mint bármelyik közülük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  20. Feldmájertől (is) megkérdezhetné valaki, mi történik a Wesselényi utcában az iskolában? Pénz, pénz, pénz, mindenütt, mindenben és minden mögött pénz van. Vagy nincs!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  21. Geyza
    Mennyire igaza volt Eisenhower tábornoknak, ennyire előrelátó ember ritka!
    -
    http://www.eva777.com/vilagvege-magazin/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=5&Itemid=6

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  22. mellesleg nem feldmajer péter volt az, aki piti pénztárcalopásba keveredett egy benzinkúton néhány éve? valamelyik zsidószervezet vezetöje volt. mindenesetre, ha igen, akkor a 150 milliós sztori is jobban érthetö. mindkettötöl kifordul a gyomrom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  23. Talán ezért sem bombázták a halálvonatok útját!
    Múlt-kor történelmi portál – Előkerült Churchill antiszemita pamfletje – Hírek
    http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=16775

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  24. http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Contributors/Maybe-the-Jews-of-Europe-never-really-left-Egypt-338762

    oké, azt aki 1944-ben a Kasztner-vonatért alkudozott, meg tudom érteni.

    De nekem újra olyan zsidókat látni, akik önként masíroznának a gettóba….

    Feld-májer úr, hogy hívják Magyarországon a Gettotanácsot?
    Mennyiért vállalná ott az elnökséget?

    De ha ön már a legújabb neomagyar, 2014-es történelemkönyvet olvasná, gondolom abból kimaradt, hogy amikor eljött az idő, akkor általában a kollaboráló gettotanácsot végezték ki legelőször.

    Családostul.

    Remélem családja még jól érzi magát.

    Tényleg, ön megírhatná Purimra a gyerekeknek a “A jóságos náci és koncentrációs tábor” című mesegyűjteményt.

    Tehetsége megvan hozzá, és a gerinc sem zavarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  25. Viszont kering egy legenda arról, hogy a szövetségesek aakor sem bombázták szét a táborba vezető sineket, amikor megtehették volna. Igaz?

    Ebben a formában nem, ez egy egyfajta nácimosdató UL,

    A szövetséges légierő technikai korlátai miatt a vasúti csomópontokat támadta,
    (aka szőnyegbombázás)
    kerestem egy magyar nyelvű cikket, itt lakad néhány fénykép. mennyire volt pontos…
    http://www.dehir.hu/videogaleria/az-amerikai-bombazas-debreceni-aldozataira-emlekeztek/

    a leggyakoribb ejtőlőszer 250 kilogrammos rombolóbomba volt.
    az ha el is találálta valahol a vasútat, a csomópontokon kívül, gyorsan ki tudték javítani.

    Ráadásul a vasút hálózat: ha egy csomópont kiesik, van kerülőút.

    Persze voltak olyan pontok, amik kiesése nagyon lelassította a rendszert.
    De az ilye célpontokhoz speciális fegyverrendszerek kellettek, amik igencsak gyerekcipőben jártak akkor:
    http://lemil.blog.hu/2013/05/31/gyilkos_aphrodite_kennedy_halala

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  26. Churchill. 1937

    Azt hiszem nehéz lenne az angol felső tízezerben 500 olyant találni, aki akkor nem lett volna többé-kevésbé antiszemita, az egy ilyen kor volt.

    Akkoriban arrafele arabbarátnak “illett” lenni, ez volt az elvárás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. ” Fasiszta rendszerhez gyáva zsidók is kellenek ”
    .
    Egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  28. Feldmayer ájtatos pofája! Fuj …!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  29. Gyöngyi Péter
    Azzal is egyet értesz, hogy Orbán diktatúrájának a kibontakozásához kell egy kollaboráló ellenzék is?
    Akik választásra buzdítanak,egy nem legitim NER által diktálva?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  30. Feldmájer rengeteg kárt okozott már a magyar zsidóságnak. Felháborító, amit tesz, de az is, hogy ők mégis eltűrik, hogy a nevükben eljárjon és nyilatkozzon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  31. Gonoszka /egy színfolt/

    Szegény elhülyült öregember.
    Már nem egy tényező, csak a “múlt ködfénye” esik rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  32. Gonoszka:
    .
    ez a “szegény elhülyült öregember” mindössze 60 (!) éves! Ebben a korban nem kötelező elhülyülni, ha valaki, akkor Te ezt jól tudod… :-) És az sem mellékes, hogy jól menő ügyvéd Kecskeméten, és a klientúrára vigyázni kell ám: ha nem “igazodik”, esetleg nem jönnek majd a kuncsaftok… (ennek semmi köze ahhoz, hogy zsidó, “rendes keresztény emberből” sokkal több van Magyarországon, mint zsidóból, és bizony azt látom, hogy a “business” az ő köreikben is megelőzi a morált).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  33. Gonoszka /egy színfolt/

    Nem csak az évek számától lehet valaki öreg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  34. oldberg, vasárnap, 00:36, 02:50

    Sok igazság van abban, amit mondasz. Sajnos, az antiszemitizmus világjelenség (még ma is), vannak országok, ahol ez erősebb, vannak, ahol gyengébb. És mint közismert, ehhez még zsidók se nagyon kellenek (pl. Lengyelország). Mindez leginkább a katolikus egyház (amelynek az idők folyamán egyre kevesebb köze lett az eredeti kereszténységhez, vagyis, ahhoz zsidó szektához, melyet zsidó vallású emberek hoztak létre, akiknek – beleértve Jézust is – eszük ágában sem volt megtagadni zsidóságukat) évezredes lélekmérgezésének következménye. Nevezetesen, annak a hosszú ideig hivatalosan hirdetett dogmának, hogy a zsidók “istengyilkosok”, mivel megölték Jézust. (Ennek boncolgatásába nem mennék most bele). Tehát, évezredeken keresztül az antiszemitizmus (pontosabban, az antijudaizmus) nem volt más, mint a római katolikus egyház tudatosan fenntartott politikai eszköze, mellyel saját világhatalmát kívánta alátámasztani. Az etnikai alapú zsidóellenesség (vagyis a mai értelembe vett antiszemitizmus) a felvilágosodást követően nyert teret a világon, az égvilágon semmi köze nem volt a valláshoz, hanem a zsidóság emancipációs törekvéseire adott válaszként értelmezhető. Ugyanúgy, mint napjaink másik szörnyűsége, a xenofóbia (idegenellenesség). A probléma tehát alapvetően nem az, hogy létezik-e antiszemitizmus, hanem az, hogy egy adott ország vezetése – nyíltan vagy burkoltan – saját politikai céljainak elérése érdekében mennyire tűri el, támogatja, vagy éppen gerjeszti az antiszemitizmust. És itt érhető tetten a rettenetes Orbán-rezsim felelőssége. Eleinte csak eltűrték (Istenem, van rá igény…), később már – nyíltan, vagy rejtetten – támogatták is (a holokauszt relativizálása, a nácik rémtetteinek az ú.n. kommunizmus vélt vagy valódi bűneivel történő tudatos összemosása, például a Terror Háza megalapításával). Mára pedig teljesen egyértelművé vált, hogy tudatosan gerjesztik (a Szakály-Schmidt féle történelemértelmezés hivatalossá tétele, a Szabadság-téri “emlékmű” felállítása, stb.). Ezért alapvető tévedés, amikor a neonácizmusról beszélünk, és kizárólag a Jobbikot értjük ez alatt. A Fidesz ugyanúgy szélsőjobboldali és neonáci, mint a “kistestvére”. És ezen az sem változtat, hogy Orbán száját (egyelőre…) még egyetlen nyíltan antiszemita mondat sem hagyta el. (Mint tőle magától tudjuk, nem az számít, amit mond – vagy éppen nem mond -, hanem az, amit csinál…)
    .
    A Magyarországi zsidóság döntő többsége (személyes tapasztalat alapján mondom) nem vallásos, és semmi köze nincs sem a Mazsihisz-hez, sem a Köves-féle EMIH-hez, sem pedig a Szim Sálom reformzsidó-közösséghez. Zsidónak lenni ma Magyarországon leginkább egyfajta kulturális és hagyományokon alapuló érzelmi kötődést jelent. Ám mindenekelőtt egy dolgot: a náci koncentrációs táborokban elpusztított százezrek emlékének életben tartását, és az áldozatok tiszteletét. A Mazsihisz magatartása, gyávasága, meghunyászkodása az egyre inkább fasiszta és neonáci hatalom előtt éppen ezt gyalázza porig.
    .
    És erre nincs bocsánat! Aki patkányokkal cimborál, maga is patkánnyá válik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  35. bumburi !23;11!
    .
    Már hiányoltalak a Randoph cikk kommentelői közül, de ott még mindig nem reagáltál… Megmondom, hogy érzésem szerint miért.
    .
    Ennél a fenti cikknél jobban tudsz élni látens antiszemitizmusodnak, mint annál.
    Itt rögtön, egy órán belül . k a p t á l . a z . a l k a l m o n, hogy egy kicsit odapörkölj “n e k i k”, mert szerinted “ők” – és ez . n á l a d . m i n d i g . többesszám harmadik személy, ha “A” zsidókról van szó – szerinted ezt érdemlik…, mert ilyenek, meg olyanok… Ehhez most is kapóra jött neked a sajnos ebben . c i k k b e n, sőt már a címében . i s . f e l e l ő t l e n ü l . megcélzott régi magyar – tulajdonképpen antiszemita – szólásmondás, miszerint “ha egy zsidó…stb.”
    .
    …És érdekes, nálad az ilyesmi mindig interferál, akárcsak az az üvegpohár a felső “C” hangra, amely aztán pont attól mégis hamarosan darabokra törik… Mert alapvető ellentmondás húzódik annak anyagi tulajdonsága (a ráeröltetett formavilág) valamint rezonáns toleranciája között. Csak úgy mint a demokratikus világnézet és a rejtett antiszemitizmus között… Mert hál’isten egyik sem tűri el a másikat.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (14 szavazatból)
  36. málnaszőr
    Mi vaaan???
    Ki az antiszemita?
    Azért nevezel látens antiszemitának, mert hiányoltam a zsidó vezetők kiállását a meggyalázás ellen a kormány részéről?
    Kapjál a fejedhez, ha funkcionális analfabéta vagy, és gondolkozz már!
    Az a bajom, hogy a Terror házánál sem emelték fel a hangjukat kellőképpen, és valószínű, hogy a Sorsok házánál is ezt fogják tenni.
    .
    Légy oly kedves leírni, hogy mit értettél félre.
    Soha semmi nem állt olyan távol tőlem, mint az antiszemitizmus.
    Ha érted egyáltalán, hogy miről beszélek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  37. Azért egy kicsit vitatkoznék néhány előttem szólóval, a legyávázókkal különösen.
    Ugyanezek, nemrég még tagadták az antifasiszta ellenállás tényét is, pedig abban bizony igensok zsidó vett részt. Ahhoz viszont elég bátrak voltak, hogy pl. az 1942-es hatalmas háború ellenes tüntetésen – március 15-én a Petőfi szobornál – ahol a Horthy pribékek kardlapoztak, részt vegyenek. Meg részt vettek az illegális Kommunista Párt munkájában is, amiért halál, de minimum börtön járt. Arra meg azt hangoztatják a fanyalgók, hogy abban meg Moszkva keze volt benne… Szóval az se jó ha gyáva – persze ezt nem a cikk tartalmára mondom – de az még rosszabb, ha bátor?
    Apámat és anyámat is lecsukták a 43-as tüntetést követően. Egyiküket 2, a másikat 1/2évre… Bátrak voltak,amit jól meg is szenvedtek… még a családjuk, mi gyerekek is, de nem tehettek mást.
    Zsidók egy jelentős részét a Numerus Clausus, stb. gyűlet törvények szinte bezavarták a munkásmozgalomba, mely tevékenységet aztán egyéb törvényi cikkelyek tettek még igen veszélyessé, mondhatnám félelmetessé a Horthy rendszerben… Igenis bátorság kellett ahhoz is, hogy a túrákon lebonyolított mozgalmi munkát és a hétköznapokban titkos találkákat teljesítsenek… Egy azonban biztos, hogy a zsidóság nagy többsége – nem gyávaságból – de ellene volt a háborúnak… – mely tény még inkább fokozta a lakosság ellenszenvét, miközben nyiltan vádolták őket gyávasággal és hazaárulással. Persze fegyvert nem adtak a kezükbe, mert ahhoz éppen nem gyávának, hanem “megbízhatatlannak” tartották. Csak árok ásásra tartották érdemesnek, nehogy még fellázadjanak ezek a gyávák…
    Ám így is, vagy éppen ezért, sokan szeretik hangoztatni a cikk címében is szereplő maszlagot, amelyet ötezer év történelme szóról szóra cáfol, leföljebb nem az ezt hangoztatók szája íze szerint…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  38. Sajnos nincs időm végigolvasni a komenteket. Annyi megjegyzésem van, hogy évek hosszú során volt alkalmam átélni Feldmájer Péter tevékenységét. Ez alapján joggal állíthatom, semmi más nem vezérelte, mintsem az, amely idáig is…Tisztességes, lojális vezető, felvetheti a kérdést a vezetőség előtt, de ő inkább a szereplés ilyen módját választotta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  39. Dubois:
    .
    Attól tartok, te semmit sem értettél az egész cikkből és a hozzászólásokból! Itt nem állította senki, hogy a zsidók “en bloc” gyávák! A Mazsihisz-ről, mint az önmagát a magyar zsidók képviselőjének deklaráló szervezetről, annak egyik vezetőjéről, illetve az általuk képviselt hivatalos álláspontról van szó!! Ha ezt te maszlagnak nevezed, az csak téged minősít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  40. Rendesen működik a minuszoló brigád! Kinyalhatjátok, trollok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  41. Feldmaier mindig is jellemtelen figura volt és lesz. Névtelen feljelentgető és bujtogató volt világ életében. Ő volt a MAZSIHISZ-nél a hirhedt szélsőjobbos buta nagyfejű törpe / mostanában az Echo tv tehetségtelen munkatársaként szerencsétlenkedő/Vámos Gyurika háttérországa, aki koholmányokat irogatott egy izraeli újságírónőről /természetesen annak háta mögött/, mert az szóvá merte tenni , hogy a MAZSIHISZ miért alkalmaz egy olyan antiszemita zsidót mint a mélynövésű Vámos? A végén mégis neki kellett kirúgni a törpét. Feldmaiert csak két dolog érdekli, a pénz és a pozíció. Ideje, hogy az alelnö .ki székből is kilökjék a MAZSIHISZből. Hiába tesz bármit, neki már ott nem terem fű! Jobban tenné, ha eltűnne ez a vidéki fiskális a csokinyakijában a süllyesztőben. Sokunk számára érthetetlen, hogyan tűrik mag maguk közt őt a köztiszteletben álló elnök, Heisler és a másik alelnök, Tordai Péter? Ez a véglény csak kárt okoz a MAZSIHISZnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  42. Kedves Observer, azt hiszem, igaztalanul bírálod Bubois-t. Az igaz, hogy senki nem állította, hogy a zsidók en block gyávák. Hogy fasiszta rendszerhez gyáva zsidó IS KELL, nem ezt jelenti. De ettől a hibás premisszától eltekintve az, amit a Horthy korszak antifasiszta megmozdulásaiban résztvevő BÁTOR zsidókról ír, rendjén levő dolog. Ez dokumentumnak is tekinthető. Csakugyan így volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Más. Málnaszőr@
    Valamit abszolút félreolvastál. Bumburit látens antiszemitizmussal vádolni, vagy agyrém, hülyeség, vagy nagyon mocskos rágalom. Bumburinak majdnem minden hozzászólását elolvasom (nem könnyű – sokat ír), de antiszemitizmusnak nyomát sem találtam nála.
    Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. oldberg
    Köszönöm.
    Egyébként ez a málnaszőr valószínű még a HEOL-os blogról jött utánam,gyakori névváltoztatással be szokott surranni, de mindig letiltás a vége.

    Ha nem is az akire gondolok, akkor nagyon nagyon funkcionális analfabéta.
    Én meg a látens antiszemitizmus!
    Ezzel az erővel akár földönkívüli is lehetnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek

Nem neonáci, hanem náci párt a Jobbik 2013. április 14. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos