Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem neonáci, hanem náci párt a Jobbik 2013. április 14. vasárnap 19:51 | AN

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem neonáci, hanem náci párt a Jobbik

Budapest – A Fővárosi Törvényszék – a Jobbik Karsai László történész ellen indított perében – pontosította a zsidók listába vételét javasló párt helyes megnevezését. A bíróság vélhetően túl enyhének találta a “neonáci” kifejezést, amelyet Karsai László használt, és amely miatt őt elmarasztalta. A magyar bírói gyakorlat szerint ugyanis jelenleg “a rohadék fasiszta, náci párt” az elfogadott megnevezés, amellyel kapcsolatban a Vona Gábor kontra Bartus László perben a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábban úgy ítélt, hogy az nem sérti a Jobbik emberi méltóságát. Karsai László történész ott követte el a hibát, hogy a Jobbik jellegét finomította, amikor “neonácinak” nevezte. A jövőben “rohadék fasiszta náci párt”-nak kell hívnia, mert ez felel meg a valóságnak, amelyet a magyar bíróság ítélete is hitelesített. Egy bírói ítélet nemcsak dönt, hanem a jövőre nézve orientál is.

A Fővárosi Törvényszék első fokú ítélete szerint Karsai megsértette a Jobbik jó hírnév védelméhez fűződő jogát, amikor a történész 2011. december 14-én, az ATV Start című reggeli műsorában neonácinak nevezte a náci pártot. Az ítélet csak úgy értelmezhető, hogy Karsai László meghamisította a tényeket, amikor szépítette a valóságot, és neonácinak nevezte a náci pártot. A “neonáci” jelző enyhébb ítéletet jelent, mert nem azonosítja a pártot az eredeti nácizmussal, hanem olyanna nevezi, amely csupán hasonlít arra, feléleszti annak egyes hagymányait, vagy emlékeztet rá. Ez a meghatározás nem helyes, mert a Jobbik nemcsupán egy neonáci párt, hanem az eredeti kifejezés értelmében náci párt is, függetlenül attól, hogy mit mond magáról, vagy nem nevezi magát az egykori náci pártok utódjának. Tevékenysége alapján a Jobbik egy rohadék fasiszta náci párt, amely jelzős szerkezet megfelel a magyar bírói gyakorlatban elfogadott formának is. Karsai László minden bizonnyal megnyerte volna a Jobbik ellen a pert, ha korrekt definíciót használ, és a Jobbikot nem neonácinak, hanem nácinak nevezi.

Ezt bizonyítja a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi ítélete, amelyet a Vona Gábor Bartus László elleni perében megfogalmazott. A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette Bartus László újságíró ellen rágalmazás vétsége miatt indított büntetőeljárást, amely Vona Gábor, a Jobbik elnöke feljelentése nyomán indult. Az újságíró az Amerikai Népszava 2010. április 26-i számában megjelent “Nézz a tükörbe!” című írásában “rohadék, fasiszta, náci pártnak” nevezte a Jobbikot. A bíróság ítélete szerint a kijelentés a véleménynyilvánítás szabadságába tartozik, ezért a Vona által kezdeményezett eljárást megszüntette. De a bíróság ítélete ennél tovább ment, amikor az ítélet indoklásában kijelentette, hogy a “rohadék, fasiszta, náci” jelzők nem sértik a Jobbik emberi méltóságát.

A bíróság kifejtette: “azt, hogy valamely tényállítás a becsület csorbítására alkalmas-e, nem a sértett szubjektív értékítélete, egyéni megítélése, érzelmi beállítottsága vagy esetleges érzékenysége alapján kell megítélni, hanem annak van meghatározó jelentősége, hogy a tényállítás az objektív értelmezés alapján és a társadalomban kialakult általános felfogás szerint alkalmas-e a becsület csorbítására. Ezen objektív értelmezési mód mellett sem állapítható meg, hogy az  a tény, hogy a feljelentett a Jobbik Magyarországért Mozgalmat antiszemita jelzőkkel illeti, a bírálathoz elengedhetetlenül szükségeseken túlmenő, becsületsértő kijelentés volna, a Jobbik, mint személyösszesség emberi méltóságát nem sérti, e vélemény, kritika, megfelel az Alkotmánybíróság határozatában kifejtett, a közhatalom gyakorlásában részt venni kívánók magasabb tűrési kötelezettségének.”

Azóta Magyarország sokat fasizálódott és az Orbán-kormány eltörölte nemcsak az Alkotmányt és az alkotmányosságot, de az Alkotmánybíróság korábbi ítéleteit is. Ezért nem tudjuk, hogy a náci jelző jelen pillanatban hol áll az igazságszolgáltatás mérlegében, de az biztos, hogy ha a Jobbik nem lesz a bíróság előtt náci, akkor az a rendszer lesz náci, amelyben ez a bíróság működik. Ha a Jobbik nem rohadék fasiszta náci párt, akkor az a rendszer, amely ezt a pártot megvédi, az egy rohadék fasiszta és náci rendszer.

Demokratikus ország akkor lesz Magyarország, amikor ezekért a jelzőkért kitüntetéseket osztogatnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +66 ( 80 szavazatból)
Nem neonáci, hanem náci párt a Jobbik, 4.6 out of 5 based on 52 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. a) csak én látom úgy, hogy a Rosszabbik sérti a legjobban a saját “méltóságát”, mikor másokét támadja, olyan bizonyítványt kiadva magáról, amilyet? (Értsd: buta, gonosz, gyáva, sunyi, náci párt.)
    b) az objektív megítélés az jó, (több kell belőle ma, az elfogultság korában) de ennek nem mond szögesen ellent “a társadalomban kialakult általános felfogás” (kritika nélküli) elfogadása? Mármint: ma elborzasztó, mennyire elharapóztak a legvadabb elméletek (pl. mindenki, aki nem tetszik a történelemből, “zsidó volt”, mindenki áruló, mindenki fajírtó, csak a tengelyhatalmak nem, stb.) és míg az értelmiség a sarkára nem áll és ki nem mondja, hogy a “pártos királyfi”-tól a “sumér-hunor-hun-szittya űrhajó”, “a szanszkrit is magyar nyelv, a prebábeli Egy nyelv meg főleg” stb. az baromság, addig vajon a józan ész támogatásával nem érdemes-e szembemenni az elterjedt, DE babonajellegű hülyeségekkel inkább?
    c) ugyanígy, nem kellene felvilágosítani az ifjúságot, hogy a nácik katonásdijától még a “náci” nem lesz dicsérő jelző, nem a “dinamikus, ötletes”, hanem a “kasztos-elitista, önmagát rabszolgaságra ítélő balfék” értelmét hordozza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  2. Helyes! Nevén kell nevezni! Ebből okult remélem a történész úr is.
    Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ha ma lenne a Vona kontra Bartus per, ugyanígy járna e el a bíróság?Erősen kételkedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (31 szavazatból)
  3. Ez jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  4. A Magyarok ebben nőttek fel…az elvtársaknak,az uraknak csak igazuk lehet..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  5. Az országból a józan ész már réges-rég számüzve van,hiszen ha
    nem igy lenne,akkor ez a sok baromság,amit a nemzetmentőkabinosharcos,
    és csapata,plusz a statisztéria ,plusz a jobbik eddig elkövetett,ez mind
    nem történhetett volna meg.Ennyi foltot marha nehéz lesz lemosni,
    bármi történik.Semmi keresnivalónk a civilizációba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  6. Tulajdonképpen eleve az alapfeltevés is hibás. Mikor volt a zazrivecz féle nyilas pártnak jó híre? Innen kellene levezetni az itéletet a T.Biróságnak. Ami nincs azt nem lehet megsérteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (28 szavazatból)
  7. A “neonáci” ügyben ítélkező bíró nem pártatlan ítéletet hozott, még akkor sem, ha ítéletét nem kellő történelmi ismerettel és tapasztalattal hozta meg. Abban az esetben, ha tudatosan, pártszimpátiája, vagy saját náci nézetei miatt védte meg a náci pártot akkor nem bírónak való.
    Érdeklődve várom a másodfok ítéletét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  8. a pógári körös zázrivec meg a komái, a sok-sok ex-miépes tróger

    orbánnak úgy kell a jobbik, mint egy falat kenyérke, hiszen ezzel a céllal is hozták ők maguk létre ezt a brancsot tizeniksz évvel ezelőtt

    moslék a 21. sz. Magyarországán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  9. A cikk (mint ahogy nem ritkán sokan mások) nem tesz különbséget a Mussolini féle fasizmus, a Hitler féle nácizmus, és annak kisöccse a Szálasi féle nyilas mozgalmak között. Pedig a fasizmus és a másik kettő között azért nem kicsi a különbség, mert a Mussolini féle fasizmus nem volt sem antiszemita, sem rasszista míg utóbbi kettő nemcsak retorikában, de sajnos a gyakorlatban is az volt. A Jobbik nem náci hanem -bár Vonáék tagadják- igazi nyilas párt, hiszen a Szálasi féle hungarizmus lengi át minden mondatát, tettét beleértve persze a nácizmustól átvett antiszemitizmust, rasszizmust, meleg ellenességet, idegengyűlöletet. A Fideszt az különbözteti meg kuzinjától a Jobbiktól, hogy előbbi fél- utóbbi pedig fullnyilas. Előbbi azaz Orbánék tisztán hatalmi pragmatizmusból hol megtűrik az antiszemitizmust, rasszizmust vagy néha kezdeményeznek is ilyesmit (lásd Kövér Nyírőzését, vagy Wass Albert nemzeti tantervezését), hol pedig a filoszemita illetve cigánybarát bajnokként tetszelegnek. A Jobbik pedig igazi nyilas hulladékpárt, amely hasonlóan Hitlerhez és Szálasihoz nem elsősorban hatalmi okokból, hanem igazi elmebeteg zsigeri gyűlöletből utálja a zsidókat, cigányokat, melegeket, szomszéd népeket illetve országokat, Európát, az EU-t, mindenkit és mindent amivel pont annak a nemzetnek illetve népnek azaz a magyarnak okozzák a létező legnagyobb kárt, amelyért „a nemzet szolgálában” hazug és ezáltal aljas retorikájukkal politizálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  10. Es a formál logika szabályai szerint akkor minden egyes tagja is az !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  11. Tulajdonképpen már az tragikus, hogy be lehet perelni valakit azért, mert azt mondja egy pártra, hogy náci.
    .
    Ennek bele kellene férnie a véleménynyilvánítási szabadságba. Akár igaz a kijelentés, akár nem igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  12. Nekem már az tragikus, hogy 2013 -ban olyan témával lehet és sajnos kell foglalkozni, hogy náci párt és fasizmus.
    És ezt nem az elméleti politológia szintjén, hanem mint a hétköznapi fasizmus mindennapi kategóriája. Emellett már olyan apróság, hogy perel és nyer.
    Van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  13. Nem az hatarozza meg a kijelentes igazsag tartalmat, hogy egy 93 ezer negyzetkilometeren fekvo, pici, maradi, uri-muri , azsiai eredetu diktatura agymosott allampolgaria, vagy korrupt( politikai iranyitasu) birosaga mit itel meg. Az amit az a birosag kiejelent maximum csak az adott tersegbe van ervenybe, a vilag nem annyira hulye fele pontosan tudja hogy mi a fasizmus, a nacizmus vagy a diktatura.
    Egyebkent a rohadek jelzo meg mindig tulsagosan dicsero ami a jobbik (sz@rabbik) – ot illeti.
    Ha vegignezi valaki csak akar egy percben is hogy mit hozott a nacizmus es a fasizmus vagy mas diktatura a vilagra, az a rengeteg szenvedes, szetrothadt, feregragta holttestek, jeltelen tomegsirok, a nacik eroszakos tombolasa, a nyilas rendszer, a ver, az eroszak, a mocsok es a tragya…. nem is lehet nevet talalni ennek…. az egyik legtragarabb magyar nyelv sem kepes kifejezni, ezert barhogyan is nevezi valaki a jobbikot az mindig szepites az ereetuhez kepest !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  14. Szolga:
    .
    “..Semmi keresnivalónk a civilizációban…”
    .
    Mármint hogy, semmi keresnivalójuk a civilizációban, nem?
    .
    Mert aki ezt az aljadék népséget nem érzi sajátjának (ahogy én sem), annak azért van helye, nem? Csak el kell jönni onnan (ha van lehetőség), mert ott normális élete nemigen lesz már senkinek. Aki meg jönne ezért, de bármilyen ok miatt marad, és mégis megmarad embernek – az hős. Mind. Mind az a kevés.
    .
    Persze, a beírásom első fele nem vonatkozik pl. azokra a külföldre ment magyarokra, akik – pénzügyi és egyéb helyzetüktől függetlenül – ugyanúgy tolják a nyilas, méylmagyar szutykot, és teli pofával szidják a befogadó országukat.
    .
    Mert ilyen állatfaj is van ám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  15. @Szolga: Tessék pontosan használni a kifejezéseket!! NEM kabinetharcos – hanem fülkeforradalmár!! Kabin a fürdőben van, kabinet meg a parlamentben, mindjárt a klozett mellett jobbra. A fülledt fülke rémületes magánya az, ami társadalmi perisztaltikus mozgásra, ún. forradalomra serkentett egy megszállott és elszállt magyarországi kisebbséget, hogy mind egy szálig elmenjen – szemben a langyos demokratákkal – és szavazatával hatalomra juttassa az egyetlen embert, akit soha nem lett volna szabad annak közelébe sem engedni. A demokrácia gondolkodást igénylő káoszából vissza a diktatúra akolmelegébe, a bizonytalan, bár oxigéndús szabadságból a trágyaillatú korrupcióba, nepotizmusba, delíriumos dilettantizmusba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  16. Sarkosan, keményen fogalmazok mint vonáék egy ilyen NÁCI PÁRTNAK nem a parlamentben lenne a helye hanem a BÍRÓSÁG előtt. Amely jogvégzett személy bármi közösséget, tevékenységet, vállal egy ilyen pártban, minden jogi tevékenységtől eltiltanám, jogi végzettségétől megfosztanám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  17. Eldrad:elnézést,elirtam,-semmi keresnivalójuk-igy helyes,csak aza a baj,
    hogyha igy marad minden,akkor ez majd ráillik az országra is,sajnos.

    republican: bocs,-kabinharcost akartam irni.amugy meg igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. http://www.168ora.hu/arte/demokracia-nagyon-nehez-jatek-112664.html
    Vágó István a politikai leszámolásról és bátorságról

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. A kereskedelemben nem ismeretlen ez a gyakorlat, hogy egy tulajdonos létrehozza a saját meglévő üzleteinek a konkurenciáját, kicsit eltérő árukészlettel. Erőszakos reklámhadjárattal szembeállítja őket, kihangsúlyozva mindkettő egyediségét, nélkülözhetetlenségét.
    Biztosra vehető, hogy előbb-utóbb valamelyikük lecsúszik, kikopik a versenyből, többnyire a később belépő, akkor jön el a felvásárlás ideje.
    Mivel a tulajdonos ugyanaz, neki semmit nem számít, melyik marad talpon,. ez mindössze csak a (vásárló-) közönség megtévesztése, átverése. Bármelyikbe is ment a naiv vásárló, a haszon ugyanoda folyt be.
    Ugyanez zajlik a Fidesz és a Jobbik viszonylatában, bár a kimúló üzletláncoknak általában nincsenek önállósodási, hatalomátvételi törekvéseik,mint a Jobbiknak. Létrejöttekor Orbán féltő, óvó szeretete kísérte, meg is lett a szeretetteli gondoskodás eredménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Most már hivatalosan is a jobbik- Naci,elsöbséget kapott a Parlamentbe,ez az amit hajtogatok réges-régen szülö atyja a vezir! Soha nem fogja betiltani a Fidesz mert Ök álltaluk alakult. Itt most már nagyon észnél kellenne lenni az embereknek, hiszen nagy a késés! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. A jövőben “rohadék fasiszta náci párt”-nak kell hívnia, mert ez felel meg a valóságnak, amelyet a magyar bíróság ítélete is hitelesített.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  22. http://www.stop.hu/belfold/navracsics-csapast-mer-az-uniora/1138855/

    Navrasics csapást mér az EU-ra, no és persze Brüsszel úgy meg fog ijedni! Így volt ez akkor is amikor Orbánék dicstelen elődei illetve idoljai Horthyék hadat üzentek a nagyhatalmaknak, akik ugyancsak jól megijedtek, majd ijedtükben rendesen tönkreverték Magyarországot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Herics: kérem, ne beszéljen zöldeket. A Mussolini-féle antiszemitizmusról egy cikk: http://assets.cambridge.org/052184/1011/excerpt/0521841011_excerpt.htm
    Illetve az itáliai “faj” védelme tárgyában egy: http://specialcollections.library.wisc.edu/exhibits/Fascism/Race.html
    Magyarán: csak azért, mert az archív képeken nem talján “tudósokat” látunk koponyaméreteket venni, attól még Mussolininak és idióta haverjainak is megvolt a maguk latinosított fajelméletük, tkp. mint a nyilasok “török-turáni” fajelmélete a germán-kelta “nordikussal” szemben…
    A mussonlinista fasizmus mosdatása csak újabb kátyú, amibe a fasiszta mételyből való kilábalás szekerét beletolhatják a gondolkodni képtelenek… Kösz, inkább ne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. *
    Ó, hány éve mondom már, hogy ne “neózzák” ezt izigvérig náci hordát. Bizonyos álliberális körök és személyek önmegnyugtatásképpen is, a náci jelzőt enyhítendő, felruházzák ezzel neo képzővel.
    *
    Mintha nem lenne mindegy, hogy nyilas, csendőr, vagy gárda-egyenruhában hirdetik a Hitler emlőin hizlalt, gyilkos eszméjüket…
    *
    Az a fejlődésnek csak az egyik szakasza, hogy egyelőre – jelenleg – hivatalosan nem hirdetnek gettósítást vagy, ne adj isten endlösungot… Bár a fideszes Bayer testvér már ebben is előrébb jár, mint a már nyilasmundérban díszelgő kollégái… Egyszóval régi típusú nácik ők “a javából”… és semmi neo.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. Nem a neoságon múlik, még csak nem is a néven, hanem a szavakon és a tetteken.
    A szavakban rasszista, tetteiben Gyöngyöspatát támogató Jobbik, az, ami. Ahogy a gárda is.
    Fasiszták a neoSA támogatásával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Szellemes – sőt – humoros elemzéssel fűszerezett, c s a t t a n ó s . írás. Gratulálok hozzá !
    Ennél szellemesebben nem lehet ezt az egész kérdéskört jellemezni…
    .
    Konkrétumok nélkül beolvas azoknak a szemérmes ellenzéki tollforgatóknak is, akik az Istenért sem mondanák ki a náci csürhére, hogy náci… Helyette – nem tudom milyen etiketthez alkalmazkodva – kicicomázzák a sz@ t ezzel a neo szócskával. Holott a kaki, ugyebár attól még, hogy becézzük ugyanolyan büdös és gusztustalan, mint ha az eredeti nevén nevezzük…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Nem tudom megállni, hogy ne hánytorgassam fel Fodor Gábor védőbeszédeit amelyeket gyülöletbeszéd védelmében artott, mint “liberális” eszmevezér… Sajnos az ő mai működésébe is beszüremlik az egykori Orbán barátság ténye, amely képes még ma is erőszakot venni a szolgalelkű – vagyis az őt még mindig nagyra becsülő – harcostárson…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Mindkét párt náci az én olvasatomban!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  29. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Andy Mage !
    .
    A baj az, hogy ez a neo toldalék valójában enyhíteni – szalonképessé tenni – hivatott a náci szó, már első pillantásra is nyers és durva megjelenését, mely enyhítés igazából a szürke mezei olvasóban éri el hamisan “”szépítő”" hatását… Ez kábító cukormáz az igazán káros. Akkor inkább már a Bartusféle> “rohadék fasiszta náci párt” változat mellett teszem le a voksom, mert ez tükrözi torzításmentes valóságot… És erre van szükség, mivel nemcsak mi olvassuk az AN-t, de politikában és történelemben kevésbé jártas fiatalok is, akik – hál’isten -nem csípik a mellébeszélést. Talán ők a legfontosabb közeg, akik nélkül az eljövendő 20 év minősége áll, vagy bukik…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Verebes György !
    *
    Nagyon igaz.
    Jómagam is hajlamos vagyok a szavakon való lovaglás hevében megfeledkezni arról, hogy a Fidesz és a Jobbik egy és ugyanannak az eszmerendszernek a terméke, akik szorosan összehangolt együttműködésben – látszólag külön – építik a hungarista jövőt.
    .
    A Jobbik megszületése csupán akkor vált szükségszerűvé, amikor a Fidesz először kormányra került és szüksége volt arra, hogy a táborában fölgyülemlett szalonképtelen csőcseléket egy külön parlamenti pártba tömörítsék, akik arra lesznek (lettek) hivatottak, hogy kimondják azt, azokat a szavakat, mondatokat amelyeket a Fidesz attól kezdve már nem, vagy nem mindig mondhat ki nyíltan.
    .
    A Jobbik ezt a hivatását maradéktalanul teljesíti. A kormánypárt legerősebb pillére…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Kiegészítés:
    .
    Amikor Fidesz/Jobbik csőcselékről szólok, akkor nem csak a párt bejegyzett tagjairól beszélek, hanem a választók viszonylag hatalmas rétegéről is, melynek elemei mint az elektronok vándorolnak és keringenek a vegyület atomi kötései között. Hol itt vannak, hol ott, miközben egy és ugyanazt a közeget határozzák meg és képviselik.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. A jobbik egyre erősödik Mo-on.

    Megnéztem kíváncsiságbóla facebookot:
    Vona:80e like(5nap alatt:2100új like!)
    Orbán:151e like(5 nap alatt:szerencsére csak:100 új like)
    Mesterházy:37e like(5nap alatt: 1000 új like)
    Bajnai:50e like(5nap alatt:1000új like)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Ki a Jobbikkal a Parlamentből!
    http://www.peticiok.com/forum/48586/start/125#142

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  34. Kalous Antal
    Csak egy adalék a Dúcse korából:
    Abesszíniai háború a kultúrára hivatkozva indult
    (legalább is az akkori propaganda szerint)
    .
    Miért kerek a Négus szobája ?
    Hogy ne lehessen a sarokba csinálni
    .
    Jó indok a “fasiszta kultúra” terjesztésére.
    Szerintük már ez is indok volt a háború megindítására.
    (a vicc közben még köptek is egy nagyot a Musolini
    kultúrájának bizonyítására)
    .
    Lehet ezeket mosdatni?
    Különösen a miatt, hogy ők vallották magukat fasisztának.
    Spanyolországban Frankó sem tagadta ezt. Csak ő spanyol volt, nem olasz.
    Itt a Jobbik, a hungaristák, a betyársereg stb valamiben azonosak velük
    CSAK EZEK MAGYAROK! (nem a birgeri miatt, az már elkopott)
    Itt nem létezik egy fia Dúcse sem valóságban. Legfeljebb egy hűség nevű párt
    által hozott – állandó változásban lévő – törvények. utalnak a múltra. A
    Kossuth tér átépítése jelzi, mitől fidesz-esek és fidelitászosak. (2 magyar szó?)
    De az elvi hasonlóság az semmi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Azért írom, hogy jól értsétek: Nagyon sajnálom, hogy az egyetlen igazán tisztességes magyart, a legnagyobbat, Kertész Ákost a MAGYAROK önkéntes számüzetésbe kényszerítették. Ő volt az egyetlen, aki nyiltan ki merte mondani, hogy a magyarok genetikailag szoldák.rasszisták és antiszemiták. Aki a genetikai meghatározottságot sértőnek tartja, annak ajánlom, hogy olvassa el Dr Bruce Lipton TUDAT a belső teremtő címü könyvét. Alcíme: a sejtek mágiája. lényegében arról szól, hogy az ember tudata hogyan módosítja sejtjeinek működését. Ha vannak speciálisan a magyarokra jellmző gének, akkor ezek a specifikumok közrejátszhatnak azoknak a sejten belüli és sejtek közötti erőtereket, amelyeket pozitív és negatív gondolataink gerjesztenek. Tapasztalatom szerint átlagosan minden harmadik magyar felnőtt a rasszista, és minden negyedik az antiszemita gondolatokat hajlandó magáévá tenni. és legalább minden második alkalmanként természetesnek tartja a felsőbbségnek való engedelmességet. Más népekre ez nem jellemző. Ezért van az, hogy a csuti banda kifoszthatja a zembereket, megalázhatja , és rabszolgasorba kényszerítheti őket anélkül hogy a legkisebb ellenállást tanusítanák. Inkább hálaimát mondanak a csutinak néhány rongyos forint kegyúri adományért. magyarnál tudatosabb népek ilyen esetben általános sztrájkkal, tüntetésekkel tiltakoznak. Igy jogos az a feltevésem, hogy a csuti legalább húsz évre bebiztosította a hatalmát. Én ezért egyre ijobban vigyázok arra hogy ne zülljek a magyarok tudattalansági szinvonalára. . .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. A kép címe: A két féreg beszélget

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. Ezek az eszmék mindig akkor kapnak erőre ha valami nagyon el van rontva.Ilyen a közbiztonság állapota és a gazdaság hanyatlása.Személyes tapasztalatom is van sajnos.Amikor egy ember mint én is egy olyan fizetésből élek amiből épp kijövök a következő fizetésig és még félnem is kell mert a közbiztonság nem elégséges ért engem is atrocitás romák részéről nos ilyenkor az emberek egy részének a gondolkodása erősen radikalizálódni kezd és ezt használják ki ezek a szélsőséges pártok.A baj az hogy ez a negativ gazdasági tendencia minél tovább tart annál több támogatójuk lesz.Nem akarok senkit megsérteni de szerintem az itt kommentelők nagy része a hozzászólásaik alapján nem a Magyarországi valóságban élnek.A valóság az hogy itt mintha valamiért fent kell tartani a feszültséget hiszen másképp azok akik zsidóznak romáznak vagy akik nem dolgoznak csak a segélyekből élnek szándékosan és ha büncselekményt követnek el nevetséges büntetést kapnak majd szabadon bárkit lenácizhatnak mert hogy merészelték őket egyátalán megbüntetni nos ez minden csak nem normális és egy normális országban ilyenek meg se történnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Olvasgatom(mazochista vagyok) a postaládánkba bedobott Hazai pálya c. jobbikos újságot. Ez a magyar tavasz alakulat veszélyes ügy. Szervezésben már megint leverik a ballib oldalt. Összenő, ami összetartozik, mert a polgári körös formációban szervezik ezt a mozgalmat, és mint tudjuk az agymosás fiatal korban kezdődik. Az egyetemistákra vetik ki a hálójukat, persze a HAHát mocskolva. Ez a fasiszta szervezeti felépítés nagyon működik.
    Az érdekelne, hogy hol vannak a postaládába bedobott balololdali ill. liberális újságok? Unom már a Helyi témát és a Hazai pályát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Kísértet
    Ezeknek a problémáknak a megoldása nem a törvényalkotók feladata lenne? A jól megalkotott törvények betartása nem a végrehajtó hatalom feladata lenne? Érdekes módon a Jobbik nem a 2/3 által kreált törvényekkel van elfoglalva, hanem a zsidókkal, a cigányokkal, a “libsikkel” és komcsikkal.Néha egy kicsit kritizálnak és annyi. Az, hogy mennyi megy a nyelőbe, az nem érdekli őket. Jó elterelők Orbán dolgairól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. bubu64

    Na várj csak . Ein moment . Ez a helyi izé meg az a hazai mittudoménmicsoda
    az hány rétegű ? Soft enough?? Olyan mint a Zewa? Ki ne dobd!!! Jól jön az még!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Barry1
    Túl kemény arra a célra. Szelektívben végzi általában az orbán levelekkel egyetemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Kedves Nyúl György! Kertész Ákos Magyarországról való távozása után valamiért úgy döntött, hogy egyelőre nem szólal meg – ennek több mint egy éve -, ha ő nem beszél, helyette én próbálok meg tisztázni egy félreértést.
    Azt a bizonyos mondatot, amiért Kertészt annyian támadták, még a barátai is úgy védték meg, hogy „bár Kertész leírt egy rossz mondatot…stb.” sajnos még te is félreolvastad. Kertész Ákos nem azt írta, hogy „a magyar genetikailag alattvaló”, hanem azt: „a magyar genetikusan alattvaló”.
    Genetikusan annyit jelent, mint „múltja, történelme, társadalmi fejlődése által meghatározottan”. Genetikailag azt jelenti: „génjei által meghatározottan”. Kertész egyértelműen a zsákutcás történelmi fejlődére célzott, a mondat folytatása is ezt bizonyítja, hiszen azt írja (nem idézem szóról szóra), hogy József Attila talált mentséget, hisz a magyar „ezer éve, magával kötve, mint a kéve, sunyít vagy parancsot követ.” Ha József Attila is a történelemben talált mentséget, akkor szó sem lehet itt a biológiai génekről. Ja, hogy a náci ordasok kiforgatták azt a mondatot is? Naná! Különben nem lehetett volna az írót lebüdöszsidózni, magyargyűlölőnek nevezni, és halállal fenyegetni.
    Bizonyítékul hadd másoljak ide egy régebbi, legalább egy éves kommentet:
    »Hölgyeim, uraim, olvassanak figyelmesen! Kertész Ákos azt írta: a magyar „genetikusan alattvaló”. Mivel mindenki ezen a két szón lovagol, holott a szerző ezer más, sokkal fontosabb dolgot is fölpanaszol ama nyílt levélben, fókuszáljunk mi is erre a két szóra.
    Idemásolom a Magyar Értelmező Szótár vonatkozó szócikkeit:
    genetikus (főnév)
    1. származást, eredetet, fejlődést feltüntető
    2. oknyomozó
    3. származtató, történeti (módszer)
    Amint a Magyar Értelmező Szótár (továbbiakban MÉSZ) is bizonyítja, „genetikusan” azt jelenti, hogy ha a jelenség okait nyomozzuk, akkor megállapítható, hogy a jelenség történelme során ilyenné vált, ilyenné fejlődött, és semmi esetre sem azt, hogy vér szerint, fajilag, génjei által meghatározottan ilyennek született. Ellenpéldaként, hogy még világosabb legyen, ideteszem még, mit mond a MÉSZ a genetikáról.
    genetika (főnév)
    Örökléstan; a biológia tudományának egyik ága, amely a született, a testi (és testinek gondolt lelki, viselkedésbeli) tulajdonságok nemzedékről nemzedékre történő öröklődésével és az élőlények változataival foglalkozik.
    Kertész pedig azt írta: „genetikusan”, nem azt, hogy „genetikailag”, ahogy sokan direkt – néha véletlenül – félreolvassák. Szó sincs tehát nem szerencsés vagy félreérthető fogalmazásról, jó író sosem fogalmaz szerencsétlenül.
    Nézzük a másik fogalmat, az „alattvalót”. Mielőtt bármit ex catedra kijelentenék, ismét a MÉSZ-hez fordulok.
    alattvaló (főnév)
    Más parancsától függő, hatalma alatt levő személy; egy kormányzó vagy uralkodó irányítása alá tartozó, annak engedelmeskedni köteles ember.
    (példa mondat:) Minden alattvalónak engedelmeskednie kell a királynak. Az alattvalók lesik a főűr minden parancsát.
    Az alattvaló tehát nem „alávaló”, ahogy sokan, akik nem tudnak magyarul, direkt – néha véletlenül – félreolvassák. Az alattvaló nem erkölcsi minősítés, hanem egy politikai-társadalmi magatartást jelöl. S ha végignézünk a magyar történelmen, csakugyan azt látjuk, hogy sajnos a magyar, miként Lázár, rendszerint „gyáván élt és balgán lázadott”. Alattvalónak lenni tehát egy viszonyt jelent, viszonyt a mindenkori hatalomhoz.
    Quod erat demonstrandum: Kertész Ákos hajszálpontosan fogalmazott, mint József Attila, aki azt mondta: „Hanyag társadalmunkra szabatos szavam van.”«
    Amúgy pedig, kedves Nyúl György, örömmel olvasom a hozzászólásaidat, mi igen sok mindenben egyetértünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Kedves oldberg!
    Igaz, igaz.
    Lám, mi van akkor, ha egyszerűen nem érti az emberek nagy része magukat a szavakat! Mondhatnám, nem tudnak jól magyarul (még akkor is, ha ezen szavak tetemes része idegen eredetű). Nap mint nap hallom elborzadva rádióban, tévében, hogy “írástudók” nem az értelmüknek megfelelően használják a szavakat (sokszor még az egyszerű magyar szavakat is). Pedig nekik a szó a munkaeszközük. Mai legfrissebb gyöngyszem, hogy “több alternatíva is van” valamivel szemben (amúgy gyakori ez is).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Kedves Oldberg !
    .
    Mindehhez szervesen hozzátartozik, hogí ezt a . g e n e t i k a i l a g . kifejezést a kortárs politizálásban először Orbanini használta a Posványosi Nyári Szabadegyetemen mégpedig úgy, hogy
    “a magyar baloldal ujra és újra, már . g e n e t i k u s a n . ráront a nemzetére…”
    Ez akkor éppen e rasszista ízű segédkifejezés miatt váltott ki teljesen jogosan olyan hangos társadalmi kritikát, ami azóta sem csendesült el.
    .
    Lefogadnám, hogy Kertész Ákos levelében egy erre az orbáni ordenáré mondatra is utalt …
    .
    Isten éltesse sokáig Kertész Ákost !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. .
    .
    Egyébként ezt a “genetikus” mondatát Orbánnak a Zsidó Világkongresszuson kellett volna valakinek – mondjuk Feldmájer Péternek, v. Lauder úrnak – a Vezér orra alá dörgölni !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. HORTODIGLAN !
    -
    ..Vagy mindhármuk orra alá…
    -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Gyakran megkérdezem a különböző fórumokon, mi a sértő a jobbikos náciknak a náci jelzőben…15 év alatt még ne kaptam választ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos