Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jeszenszky találkozott a civilizációval 2012. október 31. szerda 7:52 | AN

  • Hozzászólások(96)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jeszenszky találkozott a civilizációval

Osló – Jeszenszky Géza norvégiai magyar nagykövet szembesült azzal, hogyan tekint a civilizált világ azokra a barbár kijelentéseire, amelyeket ő maga és Magyarország külügyminisztere is védelmébe vett. Az oslói Raul Wallenberg emlékkonferencián való részvételét visszamondták a szervezők, annak ellenére, hogy a rendezvény részben a magyar külügy Wallanberg-kampányának része. Karsai László történész a polgári világ erkölcseivel összhangban lemondta részvételét először, mert Jeszenszkyvel nem kíván közös konferencián előadóként szerepelni. A szervezők ezek után arra kérték, hogy mégis menjen el, és megismerve Jeszenszky szövegét, úgy határoztak, inkább a rasszista magyar politikus ne jelenjen meg.

A magyar külügy meglehetősen gusztustalan kampányra használja fel Raul Wallenberg nevét, és születésének 100. évfordulóját. Wallenberget magyar hősként próbálják eladni a világnak, ezzel azt a hazug látszatot keltve, mintha Magyarországra inkább a mentés lett volna jellemző a vészkorszakban, nem pedig a példátlan gyorsasággal végrehajtott deportálás, melynek keretében a Horthy által kinevezett magyar kormány haláltáborba küldött csaknem ötszáz ezer zsidót. A külügy valamennyi képviseletének előírta, hogy az antiszemita Magyarország imázsán javító Wallenberg-programokat szervezzenek. Ezek egyike a jóindulatú norvég partnereket megtévesztő magyar propaganda rendezvény, amely egyébként kiválóan illeszkedik a kódoltan és leplezetten rasszista Jeszenszky profiljába.

Jeszenszky hírhedtté vált egyetemi jegyzete miatt azonban Jeszenszky Géza magyar nagykövetként nem vehet részt a Wallenberg tiszteletére rendezett konferencián,  melynek norvég szervezőit – szemben a magyar propagandahadjárattal – a legtisztességesebb szándék vezette. Ennek jele az is, hogy a téma kivló ismerőjét, Karsai László történészt szívesen látják, Jeszenszkyt viszont nem. Ha egy fogadó ország tekintélyes kutatóintézete nemkívánatos személynek minősít egy nagykövetet, akkor az azonnal lemond, ha egy minimális erkölcsi érzékkel, szégyenérzettel, és hazája iránti felelősséggel tartozik. Ha ő nem teszi meg, akkor hazája külügyminisztériuma visszahívja. Jeszenszky és a magyar külügy azonban nem lát semmi rendkívülit és kivetnivalót a történtekben. A Külügy kiállt Jeszenszky mellett, aki szerint a meghívás visszamondása nem diplomáciai ügy. Ha egy nagykövet, aki Magyarországot képviseli egy országban, nemkívánatos személy valahol, az mitől nem diplomáciai ügy?

Jeszenszky Géza  meghívását azért mondták vissza az oslói Raoul Wallenberg emlékkonferencia szervezői, mert értesültek róla, hogy egy egyetemi jegyzetében az ismert nagy vihart kavaró mondatot írta a cigányokról. A szervezők szerint az egyik magyar előadó hívta fel a figyelmüket a nagykövet kijelentésére. “Arra kértek, hogy ne menjek el. Mindezt egy kiragadott mondatért a 431 oldalas könyvből” – erősítette meg az [origo]-nak Jeszenszky Géza, aki azzal védekezik, hogy ez csak egy mondat a 431 oldalból.

Jeszenszky egyetemi jegyzetében, amelyből a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) tanít, úgy fogalmazott, “azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek, vagy unokatestvérek házasodjanak, vagy akár anélkül szexuális életet éljenek egymással”. Jeszenszky közleményben utasította viszza az egyetemi jegyzetével kapcsolatban a  rasszizmus vádját.

“Ha nem látnak szívesen, nem megyek el” – mondta Jeszenszky a történtekre, mintha csak ennyiről lenne szó. A nagykövet szerint a meghívás visszavonása nem diplomáciai affér, és nem érinti a magyar-norvég kapcsolatokat. “Ilyen dolog miatt eszembe se jut lemondani, a külügy teljes bizalmát bírom” – mondta. Hozzátette azt is, hogy a jegyzetben szereplő állítás szerinte tudományosan alátámasztható, és a hangnemével sincs baj. Mondja ezt arra, hogy a vérfertőzés vádját egy etnikumhoz kapcsolódóan fogalmazta meg, amelyet semmiféle tudományos vizsgálattal nem támasztott alá, és olyan kérdésben nyilatkozott, amely nem kutatási területe. Egy ilyen általánosító vélemény csak előítéleten alapulhat. A faji előítélet az rasszizmus.

A Holokauszt és Vallási Kisebbség Kutatóintézet vezető kutatója, Anton Weiss-Wendt szerint, a rendezvény magyar előadója, Karsai László hívta fel az intézet és a többi előadó figyelmét a Jeszenszky tanulmányában szereplő mondatra, amiatt rögtön le is mondta a részvételét a konferencián. Az intézet ezt nem hagyta annyiban, hozzá hasonlóan azon a véleményen voltak, hogy Jeszenszky kijelentése elfogult, és nincs alátámasztva bizonyítékokkal. Ezért levélben kérték, hogy inkább a nagykövet ne menjen el, a holokauszt kutató Karsai pedig beszéljen.

Jeszenszky még a kisebbségkutató intézetnek is védte az álláspontját. Többek között azt írta, hogy a romáknak fogalmuk sincs a vérfertőzés veszélyeiről. Mivel a norvég intézet közintézmény, ezért a nyilvános programokon a nagykövet a továbbiakban szabadon megjelenhet, de nem fognak együttműködni vele kisebbségi kérdésekben. Ennél megalázóbb mondat nem létezik: Magyarország nagykövetét nem dobja ki a portás, ha belép az épületbe, de szalonképtelen, és rasszistának tartják, ezért nem állnak vele szóba. A magyar külügy Wallenberg-kampányának nem ez az első fiaskója, egy másik hasonló rendezvényre egy másik fideszes rasszistát, a nyilasokat éltető Kövér Lászlót nem engedték be Jeruzsálemben. Miközben a magyar külügy azt találta ki, hogy a svéd Wallenberggel lemossák a magyar antiszemitizmus bélyegét, sorban derült ki, hogy a magyar kormánypárt vezető politikusai antiszemiták és rasszisták. Egyébként a svéd Wallenbergnek csak annyi köze volt a magyarokhoz, hogy a magyar fasiszták elől mentette a zsidókat, akiket a magyarok halálba akartak küldeni. Wallenberg egész tevékenysége a magyar fasizmusról szól.

Karsai László az intézet kérésére ezután  ügy döntött, hogy részt vesz a konferencián. Az incidens következménye azonban az lett, hogy Jeszenszky eltanácsolása után a kicsinyes magyar nagykövetség helyett a repülőjegyét és a szállodát a norvég kutatóintézet fizette ki, ezzel is lejáratva Magyarországot.

A Külügyminisztérium szerint Jeszenszky az idézett jegyzetét egyetemi tanárként, nem pedig a Külügyminisztérium munkatársaként írta, neki is írói munkássága része, mint Csurka antiszemita dolgozata volt. “Bár a vitatott sorok félreérthetőek, Jeszenszky Géza egész életműve és legutóbbi publikációi is bizonyítják, hogy kiáll a kisebbségi jogokért, és nem vádolható előítéletességgel” – közölte a minisztérium.Tanárok, kutatók és diákok is tiltakoztak Jeszenszky Géza egyetemi jegyzete miatt, és visszautasították a diplomatának “a magyarországi cigányságot megbélyegző állítását”, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) “a tananyag részeként oktatnak”. A közleményt a Hallgatói Hálózat juttatta el kedden az MTI-hez, és eddig több mint száz egyetemista, kutató és tanár írta alá.

Jeszenszkynek nemcsak a diplomáciai, hanem a tanári pályáról is távoznia kell. Ez a szokás abban a civilizációban, amellyel Jeszenszky találkozott, és amelynek értékrendje jelenik meg a magyar egyetemisták, kutatók és tanárok állásfoglalásában is. Ez utóbbi reményt keltő a jövőre nézve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 54 szavazatból)
Jeszenszky találkozott a civilizációval, 4.3 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(96)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

96 Reader’s Comments

  1. Kedves Tancs János,
    hozzászólását moderáltuk, mert sérti mások lelkiismereti szabadságát és hitét. Kérjük, Isten gyalázását hagyjuk ki a kicsinyes magyar politikai csatározásokból. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  2. Kedves Admin! A Biblia által leírtak idézése tényleg sértő. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  3. Írásomat áttettem saját oldalaimra.

    Üdvözlettel: Tancsa János filozófus-politológus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  4. Most azt hiszi a majom, hogy elrebeg két-három mondatot és el lesz az egész felejtve, ahogy ugye itthon lenni szokott, következmények nélkül. Hát nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  5. tisztelhölgyeimésuraim

    Nyúl György 17.45!
    Egy “adat “az aviszokvaták vokonházasságához:
    AVISZTID ÉS TASZILÓ ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. ex-navy
    Erről ennyit:
    “Az viszont, hogy el sem bírja képzelni, hogy létezik olyan gondolkodásmód, ahonnan az ő nézetei problémásak, nos ez nem vall valami sok észre. Ami átjött Gézánk elmúlt évtizedekben nyújtott produkcióiból, az alapján eddig is sejthető volt, hogy aligha egy szellemi gigász. Ilyenkor úgy eltöprengek. Itt van ez a jóindulattal középszerűnek nevezhető ember és ezekkel a képességekkel milyen messzire jutott! Miniszter volt két kormányban, washingtoni nagykövet – ami azért nem egy szváziföldi szinekúra –, egyetemi tanár és még most is egy európai országban képviseli a hazáját. Vajon a válogatási rendszerünk ilyen gyenge, vagy ezekhez a pozíciókhoz tényleg elég ennyi?”
    http://alszentfazek.blog.hu/2012/10/31/geza_nem_erti?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_01&utm_campaign=index

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  7. Kedves Tancsa János,

    az nem a Biblia idézése, hogy Isten jó szokása szerint egymásnak ugrasztotta Káint és Ábelt. Ez egyszerűen nem felel meg az igazságnak, és ez méltatlan, hogy egyéb még durvább részleteket ne is idézzek. Ez sérti az AN normáit.
    Köszönöm a megértését, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  8. Ez a Karsai László,- aki felhívta a figyelmet a nagykövet egyetemi jegyzetében foglaltakra-,- ugyanaz a Karsai László aki azt állította Zuroffról, hogy megélhetési nácivadász?????
    Na, szépen vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  9. itt a cikk.
    http://hvg.hu/itthon/20120711_zuroff_karsai

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  10. Mit nem értetek azon, hogy nem érti, mit nem értenek a világ normálisabb felén?
    Ő, csak tanítani szeretne, de nem középiskolai fokon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Balogh de nem balga

    NNa! A Ti Gézátok igen is rasszista, mert úgy állítja be mintha ez csak a cigányoknál lenne jellemző. Úgy gondolom, hogy Ti -jobboldali keresztény fanok-nagyon jól tudjátok, hogy ez nem igaz! Nem akarom sorolni a keresztény világból származó eseteket, mert Ti is ismeritek. Nem is akármilyen szintről van szó.
    A Gézátok meg az ország szégyene, sok interjuját értékelve szégyen, hogy nálunk egy ilyen személy professzori rangot érhet el és képviselheti országunkat. És ebben az esetben nem az antiszemitizmusról van szó, hanem egyáltalán az emberi képességekről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  12. DrBOB:
    Elhiszem Neked.
    De akkómeg mijajófrancér’ nem marad a tanarak között , a tanári pályáján , mit ártja magát bele a politikába , mikor látható hogy gőze sincs az egészről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Kuksi:
    Majdénmegmondom Neked :
    J. Géza a tudományos szakáll-bongyorítás felkent tudósa. Amitől olybá küllemet bírhat kölcsönözni profiljának , mintha egyenesen az amerikai szecessziós háborúból lépett volna ki, politikusi minőségében höhöhöh hö..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Geyza
    Végül is druszád, vagy nem? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. gets:
    Haggyuk ezeket a szillogizmusokat..vagy miket. Nemvok én tanar hogy ércsek a zátvitt értelmekhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Ez ránézésre nem látszik rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. nem kell annyira túlragozni ezt a dolgotTeljesen függetlenül jeszenszky mostani firkálmányától,most komolyan…..
    csak rá kell nézni,kilométerről látszik,hogy nem százas. mikor 1990.-ben
    először láttam ,ugyanezt gondoltam róla. ugyanigy vagyok most például győri enikővel
    vagy répás zsuzsa helyettes államtitkárral. Látszik rajtuk,hogy……Na..,tényleg..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Barry1
    Handó Tündét például kifelejtetted. Vagy rajta más látszik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Jeszenszky nem találkozott a civilizációval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Aptyuka
    Szótlanul elmentek egymás mellett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. tisztelthölgyeimésuraim
    Mixi és Pixi gerófokat, Marcsát és Miskát, hogy a házunk táján is seperjünk – szóval tanulmányt lehetne a Mágnás Miskából írni – de valószínű, hogy akkor indexre kerülne ez a remekmű egy túlbozgó nyalóka miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    csakén!
    Bizony, bizony. Én Miska szerepét feltétlenül Orbán művészúrra osztanám. Alakítania sem kéne, csak saját magát adni… Marcsa, az már gondot okozna, mert az a szerep már feltételez némi női szépséget, helyes, butus arcocskát és a jelöltem – Selmeczi művésznő – csak az utóbbi kritériumnak felel meg.
    Na mindegy ők ketten, ha másképp nem is, de fizetett tapsolóikkal hatalmas sikert aratnának a FidSS vándorszínész tagozata által fölvert Millenárisnak elkeresztelt budai és nemzeti pajtában…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. tisztelhölgyeimésuraim

    Ui:
    Lehet, hogy a budai helyesen Buday lenne? Hagyjuk!
    Megosztán, ennek a Miskának kézcsókja mán villákhirű. Sose feledhető kisztihandját úgy odanyomta nemcsak a német kancellárné nagysasszonnak, de Ámerika pösti nagykövettyének a kacsójára is, hogy a diplomaták nem győztek a szomszéd termekbe átszivárogni – hogy jól kiröhöghessék magukat.
    Ez a Miska! Hejj ez a Miska! Ez aztán tud hódíttani… És nem csak Felcsuttonn. Ja…, meg He.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Kedves Barátaim!
    Ez az Alak, aki magát a nemesi származású, keresztény-konzervatív úri osztály egyik tagjának képzeli, már nem egyszer bonyolódott neveltetési/viselkedési (műveltségi?) hiányossága okán botrányokba.
    Talán még sokan emlékeznek a legelső skandallumára, mikoris az Antall-kormány külügyminisztereként (már nem tudom milyen apropóból) az Országgyűlés plénuma előtt a hátsó lábaira ágaskodva elmondta azt a híres beszédét, miszerint a jobboldal szerinte “jóval hitelesebben” képviseli az ország érdekeit, mint az akkori ellenzék.
    No, az akkori ellenzék egyik képviselő-frakcióvezetője, egy bizonyos Orbán Viktor, magából kikelve utasította vissza Jeszenszky szavait, majd oppozíciós képviselőtársaival egyetemben demonstratívan kivonult az Ülésteremből. … Ki gondolta volna akkoriban, hogy úgy hét esztendő múlva ugyanezen ellenzéki pártvezér – immáron miniszterelnökként – , ugyanezen Jeszenszkyt washingtoni nagykövetté nevezi ki?! (ahol aztán további botrányokat okozott).
    A Mi Közpénz Gézánkat már 20 esztendővel ezelőtt is a szájára vette a Közvélemény, s elnevezte őt (kinézete és “teljesítménye” alapján) “Mekk Mester”-nek, illetve “A Kecské”-nek!
    Gondolom, erre is emlékeznek még egynehányan!
    Ámde ki az, aki erre a korabeli viccre is, miszerint:
    “A ‘Jeszenszky’ csupán egy magyarosított név! A pasit ugyanis eredetileg ‘Nonszenszky’-nek hívták!”
    Hogy is tartja a mondás? … “A nevetés éltet, a nevetségesség öl!” …
    … Biztos, hogy igaz ez? …
    … JéGéza még mindíg él, Hofi pedig már több, mint 10 esztendeje halott! …
    … Pedig fordítva lett volna jó! …
    … és ezt …
    … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. Kedves Tancsa János,
    én tiszteletben tartom azt, hogy Ön miben hisz, miben nem hisz. De a Bibliához Ön nem ért, ez egy kicsit bonyolultabb kérdés, és egészen másról szól. Hagyja ezt meg azoknak, akik ezzel foglalkoznak. A válaszát moderáltuk, mert ezek nem autentikus megközelítések, és az AN szabályzata szerint sérti mások lelkiismereti szabadságát. Ön ezeket a nézeteit terjesztheti máshol, tiszteletben tartjuk a véleményét, de ennek itt nem adunk helyt, ahogyan másféle dolgoknak sem, amelyek sértik az alapszabályt. Ezért kérem, hogy az Istent és a Bibliát káromló szövegeket szíveskedjék mellőzni. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  26. “Éppen ideje, hogy ez a botrányoktól hangos pálya véget érjen, amely Antall József rokonságának volt köszönhető.” A cikk ezen mondata tökéletesen ábrázolja a helyzetet. Egy csekély tehetségű, sokszor idétlenül viselkedő, angolul nagyon gyengécskén beszélő személyről van szó, akik mindig pazar állásokat és jó fizetést kapott. Jeszenszky valóban nem rasszista, egyszerűen csak h*lye!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Wasingtoni nagykövet is úgy tudott lenni, hogy Zwack nagykövet követtitkára Bollobás Enikő (ma ELTE amerikanisztika tanszékvezető) akivel Jeszenszky IGEN SZOROS kapcsolatot ápolt, :)) feljelentő levelek százaival bombázta külügyi feletteseit, így kiutálva és megalázva Zwackot, helyet csinált Jeszenszkynek… hát így működik ez az Ő köreikben. Megjegyzem még ma is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. “admin. 2012. november 3. szombat 18:07″
    Kösz, “admin.”!
    … és ezt (is) …
    … szendamondja!
    (PS: az én kicsinyke blogomról is ugyanígy sőt, ugyanígyebb szoktam kirúgni a kler/jobber Shenkhyházyakat! … igaz: én mindezt kommentár nélkül teszem!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. szendam:
    Me’ TE egy antidemokratikus vagy.
    Pedig a jómagyardemocratha inkább meghal de nem engedi hogy gyűlölője ne jusson szóhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. voisin.
    Nem tudom mirol beszel kedves “szomszed” (voisin) Karsai Laszlo soha ilyen kijelentest nem tett, Zuroff koztiszeletben allo, koznyelven, nacivadasz de nem megelhetesi, hanem elkotelezettsegi.
    Epp ugy mint Karsai Laszlo, egyetem tanar, tortenesz, Holocaust kutato.
    Kerem dinsztingvaljon a jovoben a maliciozus megjegyzeeivel ha lehet, mert ha igy elereszti hozzaszolasait, akkor valoban “szepen nezunk ki”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Kedves Csaszi,
    Javaslom olvasására 2012. november 02-án pénteken, 03:47-kor általam feltett HVG cikket becses figyelmébe.
    Tisztelettel:voisine

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Kedves Csaszi,
    Ha a HVG cikke nem lenne kellően meggyőző az Ön számára, legyen kedves bepötyögni a google keresőbe: Zuroff megélhetési nácivadász Karsai László,- és számos más orgánumot is fog látni, melyek erről a témáról cikkeznek.
    Egyetlen olyan cikket sem fog találni ez ügyben, melyben a Professzor úr sajtó pert ígért, vagy már el is indított volna az újságok ellen.
    Tisztelettel:voisine

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Kedves voisin.

    Ajanlott cikket elolvastam, allaspontom revidialom.
    Szamomra hihetetlennek tunt Karsainak ez az allitasa (habar irt o mar olyasmit is, hogy Szalasi nem volt a zsido faj telejes kiirtasanak eltokelt hive) de a fenti cikkben valami olyan sugallat is van miszerint szemelyes ellentet alakult ki kozottuk.

    Ez azonban nem mentseg. Igy hat “valoban jol nezunk ki” Ugyanakkor Karsai Professor munkassaga rendkivul fontos a Holocaust teljes igazasganak feltarasaban es foleg tudatositasaban.

    Szives elnezeset kerem a teves allaspontomert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Hogyan is mondott le az ottawai nagykövet 1997-ben?

    Mit is állított Zuroff 2012. IdusánCsatáry Lászlóról a kassai gettó egykori parancsnokáról?
    ““Én már 2006-ban bizonyítékokkal szolgáltam az ügyészségnek, 2011 
    szeptemberében pedig még Csatáry budapesti címét is megadtam” 
    ( Én (Voisine) meg megkönnyeztem, hogy 2007-ben a Páva utcából indult Élet Menete első sorában az akkori kormány prominensei vonultak)
    Miért mondom ezt
    Mert 1997-ben, amikor Kanada megfosztotta állampolgárságától Csatáryt, akkor Kanadában ez ügyben nagy volt a sajtóérdeklődés,- és ennek ellenére nem értesültek(??) róla a magyar illetékes szervek és befogadták Csatáryt ( az egykor kassai gettóparancsnokot ) Magyarországon, 1997 őszén.
    Történt mindez akkor, -1997 őszén-, amikor igen nagy sajtóérdeklődés mellett az ottawai magyar nagykövet lemondott pozíciójáról, mert születésnapi üdvözletet küldött a kanadai állampolgárságú, magyar származású-, szegedi gettó egykori parancsnokának.
    Csatáry és az 1996-ban befogadott Képírónak a magyar hatóságok menedéket nyújtottak hosszú éveken át……
    Tisztelettel: voisine (antifa)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Külügyérként leszerepelt emberke jobban tenné,ha hallgatna.Igy nem ártana magának.Jólteték az ottni hivatalnokok,amikor távolmaradásra sszolitották fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Az első pillanattól nem vagyok kibékülve a címmel, hiszen további magyarázatra szorul.
    Jeszenszky találkozott a civilizációval!
    És? Kezet fogtak? Vagy a civilizáció nem fogadta el a felé nyújtott kezet?

    Rájöttem a kifejezőbb címre és ingyen, bérmentve közkinccsé teszem:
    Jeszenszkyt elgáncsolta a civilizáció!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Az lenne a legjobb mindenkinek, ha a Magyar Külügyminisztérium csendben érdemei elismerése mellett hazahívná…és mehet a süllyesztőbe…71 éves, könyörgöm, már NE nevezgessük ki semmilyen posztra. Élvezze a “kemény munkával” összeharácsolt vagyonát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. proaktiv
    Handó más tészta, szerintem egyáltalán nem hülye.Arról nem tehet,hogy
    bányarém,de arról igen,hogy borzasztóan ápolatlannak tűnik. Főleg a haja.
    Bottal nem piszkálnám meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. A nyugati civilizáció következő magyar áldozata:
    “Balog Zoltán: „Ahogy én ott kiálltam, megfordította a hangulatot”
    Az utca embere Németországban velünk van – jelentette ki Balog Zoltán a Hír TV-ben. A miniszter saját kérésére vehetett részt az idei lipcsei Lichtfesten (Fényünnepen), bár részvétele ellen a Zöldek, egy polgárjogi szervezet és a Balpárt tiltakoztak.”
    .
    A tárcavezető elmondta, hogy Lipcsében huszonkét évvel ezelőtt gyertyákkal, énekekkel és imádságokkal vonultak a Szent Miklós templomból a rendőrséggel és az állambiztonsággal szemben, s végül ők győztek. Hozzátette: ő maga is többször megjelent ezeken a békeimádságokon, és beszélt magyarul is, németül is.
    .
    Az esemény huszonkettedik évfordulójára a szervezők meghívták Balog Zoltánt is, de amikor megtudták, hogy „ennek a nem demokratikus, nem szalonképes kormánynak” a tagja, akkor közölték, hogy nem szólalhat fel.”
    http://www.168ora.hu/itthon/balog-zoltan-lipcse-fenyunnep-lichtfest-dalos-gyorgy-105207.html
    .
    Egy helyi komment ugyanonnét, ami cáfolja Balog szavait:
    Nemetorszagi_magyar 2012-11-04 18:48:31 #97
    “Itt eredetileg Balogrol volt szo. Beszeljünk Balogrol.
    Csak azert, mert ez a Balogh 22 evvel ezelött egeszen biztos nem szabadsagharcolt a NDK-ban. Ö 81-83-ig Halleban ( NDK) tanult.
    Ugyan 87 es 89-ben megint megjelent Nemetorszagban, de sajnos a nyugati reszen, Tübingenben.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Sajnálom ,hogy Mo- -os születtem cigányként Az egész cigányság nevében lemondásra szólítom fel Jeszenszkyt Végleg vonuljon ki a polítikából,és a fiatalok oktatásából is Úgyan ez vonatkozik a Hír -Tv ben elhangzott genetikusról is Ha egy cikkről semmiféle kutatás nem jelent meg bízonyított formában ,akkor hogyan lehetséges az ,hogy hírré tesszük???? A genetikus annak ellenére,hogy zsidó származású, mégis sok rosszat követett el a cigányokkal szemben Ő csak a saját házatáján kutakodjon,!!!!!! A fia génhibáját kutassa azt tanulmányozza !!!! Találjon más témát amivel a médiában maradhat Évekkel ezelőtt hozzásegítette a születendő cigány gyerekeket,hogy Amerikába kerüljenek ,Azóta ki követte a sorsukat ,ki tudja hogyan élnak , mi van velük Hogyan avatkozhat bele mindenben ,,,,, A HAZÁNKAT ILYEN MÓDON HOGYAN LEHET KÉPVISELNI???? Az ilyen emberek mit keresnek még a közéletben ,meg kell tísztítani az országot az ilyenektől , a szebb és tísztább jővő érdekében,,,,,,,,,,,,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  41. A családomban visszamenőleg sincs össze- vissza kereszteződés!!!!!!!! Felmenőim hívő,. értelmes, dolgozó emberek voltak, akik sokat adtak ennek az országnak. Nagyapám az 56-os események áldozata lett……… Nemcsak a zsidók, hanem a cigányok is áldozatai voltak a holokausznak,de erről kevés vagy alig esik szó ,Miért is !!!!!- MERT A TANKÖNYVEKBEN,CSAK A ZSIDÓK SZENVEDÉSEIRŐL BESZÉLNEK ,HOLOTT 70.000 CIGÁNY ESETT ÁLDOZATUL a Hitlerizmus idején Ennyi év távlatából sem változott semmi .Amig a rasszizmus működik bárhol, és ebben szerepet vállalnak a Jeszenszky félék is addig nem lesz változás egyetlen országban sem Csak úgy lehet dolgozni, élni egy országban ,ahol identitásunkat vállalva is tiszteletben tartanak azonos jogokkal , diszkrimináció nélkül. Ha ez valamilyen formában nem mükődik akkor az az ország stagnál minden téren . A népességben jelen vannak, ha előéletükben nincsennek akadályok,akkor szavazati joggal is rendelkeznek ,de mit kapnak ezért , olyan emberektől mint Jeszenszky…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  42. es amit a Geza bacsi osszeirt, nem akarok idezni, az nem sert senkit, hogy engedi kisgyerekeknek is olvasni???? Hmmm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. DrBOB
    2012. november 1. csütörtök
    07:25

    Te vagy az Viktor?
    ============================================================
    Bocsanat csak vicc volt! :)

    Szoval ha szemelyesen ismeri Jeszenszky Gezat akkor kerem segitsen! Allitolag sokat tett a rasszizmus ellen, en ugy vagyok a temaval, hogy addig nem formalok errol velemenyt amig nem ismerem a tenyeket, emiatt abban kerem a segitseget, hogy mutasson olyan forrast ahol jeszenszky Geza akar mint kulugyminiszter vagy nagykovet esetleg mint tanar vagy maganember tett-e valamit es ha igen akkor mit a rasszizmus ellen? Eleg lenne egy peticio alairasa is, hogy ne gonoljam azt, hogy ez az ember rasszista!
    ===========================================================
    “On szerint: Jeszenszky Geza nem rasszista, hanem egy tisztesseges tanarember, aki talan neha nem ugy fogalmaz, hogy megfeleljen a mai politikai korrektsegnek.”

    Konyorgom itt egy volt kulugyminiszterrol van szo aki jelen pillanatban nagykovet!!!! Talan az a minimum, hogy meg kell tudni felelni egy politikai korrektsegnek! Aki egy egesz orszagot kepvisel ezt nem tudja?
    ===========================================================
    “Ebben az esetben, aki nem ert egyet az O tudomanyos elgondolasaval, akkor tessek megkritizalni azt a munkat”

    Bocsanat milyen munkat? A tanar bacsi jelezte, hogy nem is az O munkajarol van szo hanem valahonnan kiollozta (vajon szerepel a copyzas a mestermuveben? vagy plagizalas all fenn mint anno Pali bacsinal?) Egy tankonyvtol elvarhato a forras megjelelolese ha nem a szerzo muverol van szo, vagy akkor nem kap annyi tiszteletdijat?

    ===========================================================

    ” Nem kellene elobb merlegelni Jeszenszky Geza tobb evtizedes munkassagat mint tanar, mielott ilyen mocskolodo kampanyt inditanak ellene? ”

    Merlegeltem es tovabbra sem ertem milyen tanar az, aki ilyen erzekeny kerdest igy kezel, aki nem kepes megerteni, hogy valahol szalonkeptelen lett es le kellene mondania meg abban az esetben is ha eppen igaza lenne, ugyanis egy ilyen botrany utan sok helyre nem fogjak meghivni, tanarkent es emberkent is megbukott az adott orszag szemeben igy hogyan tudja hitelesen kepviselni Magyarorszagot? A jo kapcsolat elengedhtetlen a jo gazdasagi kapcsolatok teren, magyarorszagnak igen is szuksege van piacokra ahol az aruit el tudja adni es orszagokra akikkel jo gazdasagi es kulturalis kapcsolatok tud kiepiteni, egy nagykovetnek meg ezeket kell folyamatosan epiteni, koordinalni stb. szamtalan pelda volt, hogy nagykovetek buktak meg ennel sokkal kisebb dolgok miatt is, meg ha sok esetben ki is derult a tevedes akkor is tavoztak nem mas miatt mint a nyugalom es beke miatt! Jelen pillanatban Magyarorszag raerolteti egy masik orszagra azt az embert akit ott nem akarnak latni, es hiaba gondolja valaki azt, hogy 1-2 civil szervezetrol van szo, ez nem igy van mert ha Oslo akarna, hogy maradjon a nagykovet mar reges reg allast foglalt volna az ugyben es megvedte volna a Tanar bacsit, de politikaban a hallgatas ilyen esetben pont azt jelent, hogy az ajto nyitva all es nem akarjak ot kidobni hanem azt varjak, hogy tavozoon meltosaggal…ha ismeri szemlyesen kerem magyarazza meg nenki, hogy mindenkinek jot tenne ha lemondana ugyis kap majd valami jol fizeto zsiros allast, titkarnovel, szolgalati autoval Viktorotol…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  44. tavol elo++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Ezeknek a nyitott ajtó azt jelenti, hogy valaki hülye nem csukta be és most huzat van!
    “A diplomácia követelmények meghaladják Orbán úr és munkatársai képességét.”(Spiegel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  45. tavol elo

    Bravo!!! Mindenben igy kellene számon kérni a tényeket. Pontról pontra.
    Ez az ember egy végtelenül BUTA, szánalmas senki, tanithat bárhol.
    Egy igazi kvakvarakva. Egyetlen pozitiv cselekedete nem volt SOHA!!!!
    Egyébként csak rá kell nézni. No comment!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  46. “Itt van például Jeszenszky Géza esete, aki nagyon ijesztő és ostoba dolgokat írt a cigányokról, ezzel szemben néhány héttel ezelőtt egy megrendítően szép cikket írt az Élet és Irodalomba a holokausztról.”
    http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/oktatasugy_mintha_a_vesztuket_ereznek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Fasiszta rendszerhez gyáva zsidók is kellenek 2014. január 25. szombat | Bartus László

Bajnai megvédte az Orbán-kormányt Berlinben 2013. június 1. szombat | AN

Nem neonáci, hanem náci párt a Jobbik 2013. április 14. vasárnap | AN

Balog a cigányokat vádolja rasszizmussal 2012. december 8. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos