Ronai and Ronai
AMERIKAI

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök 22:46 | AN Forrás: MTI/Nol/HVG/Index/Origo

  • Hozzászólások(115)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Begurult Budapestre az IMF
Washington/Lisszabon/Budapest – Újabb, 1,5 milliárd eurós hitelrészlet folyósítását hagyta jóvá Portugáliának a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa, miután szerdán elfogadta a szakértői szintű országvizsgálati jelentés megállapításait, amely szerint a bajba jutott euróövezeti ország megfelelő úton halad közpénzügyeinek rendbetételéhez. A budapesti rezsim viszont azzal számolhat, hogy idén már nem tér vissza Magyarországra a Nemzetközi Valutaalap tárgyalódelegációja, vagyis nem folytatódnak a hivatalos tárgyalások az új hitelkeretről, írja a Népszabadság. Az Orbán-kormány is hiába készül kemény harcra az Európai Bizottság ellen a túlzottdeficit-eljárás ügyében,a brüsszeli testület ezúttal nem lesz engedékeny.
.
Az IMF ezzel a mostanival együtt 21,8 milliárd eurónyi hitelt folyósított a kisebbik ibériai államnak. Portugália 2011 májusában kapott az Európai Uniótól és az IMF-től hároméves, összesen 78 milliárd euró értékű mentőhitelt. Az euróövezeti államnak a segítség nélkül államcsődöt kellett volna jelentenie, miután piaci forrásokból már nem tudta finanszírozni adósságát. Az IMF és az EU a folyósított hitel ellenében szigorú költségvetési kiigazítási programot kért Portugáliától, ami fenntartható pályára állítja az ország közpénzügyeit.
.
Az IMF közleménye szerint jelentősen csökkentek a költségvetési és külső egyensúlytalanságok, és mérséklődtek az állampapírhozamok is, ami a portugál hatóságok jelentős intézkedéseit tükrözi. A gyengébb világgazdasági kilátások és a növekvő munkanélküliség hatására ugyanakkor nőttek a konszolidációs program végrehajthatóságának kockázatai, így további lépésekre van szükség a konszolidáció megerősítése érdekében.
.
Ezzel szemben Magyarországgal az idén már a tárgyalásokat sem kezdi meg a „hárombetűs szervezet”. Az IMF valószínűleg zokon vette a kormány két héttel ezelőtt indított médiakampányát, melyben a kormány fizetett hirdetésekben hangsúlyozza, hogy milyen kérdésekben nem enged a valutaalapnak, írja a Népszabadság.
.
A napilap egy forrásra hivatkozva azt is megjegyzi, hogy a nemzetközi szervezetek távolmaradása mögött az is meghúzódik, hogy a brüsszeli apparátust befolyásolni tudó gazdasági érdekcsoportok nem szeretnék kiengedni Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás alól. Egy kormánypárti politikus szerint Brüsszel ezért követel egy 2/B Matolcsy-csomagot az eddigieken felül.
.
Közben a hvg.hu csütörtök reggeli cikkében kormányzati és fideszes források alapján arról számolt be, hogy Orbán Viktor és fő szövetségese, Matolcsy György hónapok óta az EU-val folytatott konfliktusra figyel, ezt a harcot akarják megnyerni. Ebben a tekintetben a valutaalappal folytatott tárgyalások számukra csak részletkérdésnek tűnnek. A portál szerint a magyar miniszterelnök rendkívüli jelentőséget tulajdonít az uniós pénzügyminiszterek november 7-i és decemberi tanácskozásának, itt ugyanis hazánkról is dönthetnek.
.
A kormányfő több okból kifolyólag is küzd azért, hogy megszűnjön Magyarország ellen a túlzott deficit eljárás: egyrészt ez az egyetlen eszköz, amellyel Brüsszel befolyásolhatja a magyar gazdaságpolitikát, másrészt nagyobb mozgásteret szeretne a kormány a 2014-es választásokhoz közeledve a következő két évben. Ha az eljárás nem szűnne meg, akkor a kormány 150 milliárd forintnyi uniós forrást kockáztatna, melynek következtében magyarországi beruházások kerülnének veszélybe.
.
A hvg.hu-nak magas rangú, név nélkül nyilatkozó fideszes forrás úgy vélte, hogy „az Európai Bizottság a kemény dió, mert a Fidesz vezetősége szerint a Bizottságban van egy olyan csoport, amely meg akarja törni a magyar kormányt”.
.
Az origo.hu szerint azért lett keményebb az EU, mert a magyar költségvetés ügye túlságosan átpolitizálttá vált. A kormány az elvártnál nagyobb csomagot tett le az asztalra és a múlt heti brüsszeli szakértői egyeztetéseken ez rendben lévőnek tűnt, ezért felsőbb szinteken csúszott el a csomag. Valószínűnek tűnik, hogy az államok politikai vezetői szólították fel a magyar kormányt.
.
Az EU keményebb hozzáállása arra is visszavezethető, hogy Brüsszel idén tavasszal már egyszer megjárta, amikor megszüntette a Magyarország elleni szankciót, ám ezt követően a kormány szinte azonnal költségvetési lazításról döntött. „Most az EU újra olyan helyzetbe került, hogy a kohéziós források befagyasztásának szankciójával fenyegethet, a bizottság pedig még egyszer nem akarja olyan könnyen megadni magát, ahogyan tavasszal”, fogalmaztak többen a portálnak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (29 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 37 szavazatból)
Begurult Budapestre az IMF, 5.0 out of 5 based on 29 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(115)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

115 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Báthory Ödönke

    Erről a címről valami olyasmi jut eszembe, mintha az IMF valami gyorsvonat lenne, ami éppen begurult egy pályaudvarra. Tán jobb lenne, hogy “berágott”, vagy “megelégelt”, vagy valami ilyesmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  3. Annakidején Európa tehetetlensége okozta Hitler megerősödését a Rajna-vidék lerohanásakor, – amikor észbekaptak, már késő volt. Churchill leírta ezt emlékirataiban. (magyarul is megjelent)
    Napjainkban természetesen más a helyzet, de a neonácizmus (vagy neosztalinizmus) céljai ugyanazok. csak az eszközök mások, – a közvetlen terrorral már nem élhetnek, ezért létrehozzák a törvényesített rablásokat, törvényesítik az emberi jogok sárbatiprását, ellenfeleiket nem végzik ki, csak kostruált perekkel teszik tönkre emberileg, pozicionálisan, egészségileg.
    Igazán ideje lenne, ha az EU vezetői végre határozottan felébrednének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  4. Most varázsoljon Matolcsy! Egyet ránt a bajszán a pénzvilág, és az ország szabadságharcostul, unortodoxiástul, hullik a mélybe. A tündérmesének vége, nem ezeknek az idiótáknak köszönhető, hogy még nem omlottak le a falak, és elmarad a deus ex machina. Bencsik, Bayer meg vonulgathat a semmibe. Hogy ezeknek a szeniliseknek fogalmuk sem volt arról mire, hova menetelnek, az biztos. Remélem hamar elbukik Übü kormánya, mehet a békemenet a temetésükre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  5. Üdvös lenne ha végre az EU eltiporná ezt a rezsimet.
    Ha már a magyarok hülyék hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  6. Geyza: támogatni most már biztosan nem fogja. Sajnos a kiéheztetést még ki kell bírnunk, mert rajtunk is csattan az ostor, ezért nekünk ha kell fogcsikorgatva is de össze kell fognunk. A Brutusi végső tőrdöfést tőlünk várja a világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  7. “Annakidején Európa tehetetlensége okozta Hitler megerősödését…”
    Ez így van, de mi az akkori Németországhoz képest legfeljebb apró pörsenés vagyunk a mindenség fenekén, esetleg fertőző gócgént jöhetünk számításba, ami minimális antibiotikummal eltüntethető.
    Európa tudomásul veszi, hogy a birkamagyaroknak az kell, ami most van. Ha éhen akarunk dögleni, kivérezve eltűnni, őket különösebben nem zavarja. Annyi nemzet eltűnt már, hogy eggyel több, vagy kevesebb…
    Amíg nekik nem okozunk kárt, nem kényszerítenek ránk semmit. Mint ahogy megszorításokat se várnak el, nem fogják azt se helyettünk megcselekedni, ami ésszerű lenne. Sajnos, mert a magyarok tényleg hülyék. Orbán jogosan nézi megválasztóit hülyék gyülekezetének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  8. Csak bejön a kis görcsnek, nem lesz megállapodás idén. Ráadásul még okolhatja az IMF-t és az EUt-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. Tisztelt Geyza!
    “Üdvös lenne ha végre az EU eltiporná ezt a rezsimet.
    Ha már a magyarok hülyék hozzá.”
    Én ugyanezt mondom, már hónapok óta, de valamiért nem lép az EU!
    Bár a kőkemény beijesztettek már OVnak, de ez se nagyon használ!
    Ugye a hatalomból, képtelenek vagyunk elmozdítani őt, – ahogy mások fogalmazták csakis demokratikus módon, 2014-ben a választások napján – de az sokunknak már késő lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Így marad az elkeseredés és a szomorúság!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  10. gets

    Lehet hogy emel az árfolyamon, de szerintem az jobban emel, amikor az állam vagy nagyobb bankok devizát vesznek. A másik szempont, miért csak a narancsbolsik játszhatnak az árfolyammal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. Egy valamit nem értek!
    Ha jövő tavasszal jön vissza az IMF, hogy-hogy nem drágul a forint?
    A spekulánsok és a piac, miatt hogy-hogy nem emelkedik a forint?
    Úgy látszik ez is egy áll-hír volt!!!!
    Még azt is megmerem kockáztatni, hogyha hozzányúl a deviza tartalékhoz, abból se lesz semmi!
    Bár az MNBben levő deviza tartalékról még senki sem mondta meg a frankót, hogy van-e ott bármennyi összeg vagy sem!
    Bokros szerint egy árva peták sincs, Róna Péter szerint 4 milliárd Euro, Simor szerint, ha OV vásárol , akkor lesz!
    De OV nem vásárolni akar, hanem nemes egyszerűséggel kivenni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. Orbán mondta volt: ne adjanak pénzt Magyarországnak… persze addig mig ő nem kerül hatalomra, de még is adtak. . Most meg azt mondja adjatok, most meg nem adnak. nagyon helyesen. Csodálkoznák ha Orbán egymaga legyőzné az unió politikai vezetését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. Magyarország Alaptörvénye(2011. április 25)
    Alapvetés C) cikk (2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. vélemény
    Most kapták meg az üzenetet vagy most tudták lefordítani, biztosan az internetizé hibájából.)))))
    Na Ki
    Fideszéknél a törvény: visszamenőlegesen és egy éjszaka alatt is átírható.
    Természetesen a NER égisze alatt, semmi cicó meg népszavazgatás, 2/3 az 2/3.))))))
    Fideszék 2010-ben bevették az elhúzódó hatású lesz….m tablettát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Eagle
    Megnyugtatlak: nem kevesen vagyunk! Hiszen 1 millióan SZAVAZTAK Orbán ellen, és másfél millióan otthon maradtak, mert nem akartak rá szavazni. És amióta tart az orbánjárás, azóta az Orbánra szavazó 2.7 millióból is sokan megbánták már. Egyébként a reménytelenség ellen kár az ilyen hosszú szöveg, a Terminátor tömörebben megfogalmazta: Nincs vége, csak ha bevégzed.
    Báthory Ödönke
    Az a hátborzongató, hogy ezt MATTolcsyék halálosan komolyan gondolják. Egy másik alternatív valóságban élnek. Egyébként 2005-ös szinten vannak a reálkeresetek, ami az azóta bekövetkezett 11 %-os inflációval azonos reálbércsökkenést jelent.
    Eldrad
    Bár igazad van a pesszimista jóslattal – mégsincs igazad. Egyrészt számításon kívül hagytad a magyar pragmatizmust: a 9 évre betonozottak majd megpróbálnak igazodni, vagy ki lehet alóluk szervezni a hivatalt. Hiszen I.Orbán bebetonozott főtisztviselőitől is elég könnyen meg lehetett szabadulni.
    Továbbá a meghurcolt, taccsvonalra tett rendőrök igen szívesen fogják bemutatni, hogyan kellett volna 2006-ban már csírájában elfojtani a jobboldali alkotmányellenes puccsot.
    Egyébként a Tákolmány hatályon kívül helyezéséhez au egysuzerú többség is elég: mivel a 4/5-ös alkotmánymódosítási szabályt jogellenes volt 2/3-al hatályon kívül helyezni. Ezt elég minimális többséggel kimondani. A Tákolmányon alapuló összes sarkalatos törvény is ezzel hatályon kívül kerülne.
    ubul
    Eltaktikázták magukat, és március még irtó messze van, ha a Templeton elkezd megszabadulni a 2000 milliárdos magyar portfóliójától!
    proaktív
    NEM a rendszerváltás után keletkeztek ezek a mondások, Kádár alatt legfeljebb elnyomták ezt az alapmentalitást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  16. girbegurba:
    .
    “…Szükség esetén népszavazásra is lehet vinni a kérdést…”
    .
    - Tudtommal az alkotmánymódosítás nem lehetséges népszavazás által, de amúgy is akadémikus a kérdés.
    .
    Hát, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Népszavazással nem lehet alkotmányt módosítani, de lehet megerősíteni, vissza(helyre)állítani.
    Szerintem ex-lex állapot van, nincs jogrend Magyarországon. Ilyen helyzetben nem is lehet pontosan követni a jog betűjét. A falkaforradalom következtében forradalmi állapotban vagyunk, ennek megfelelő intézkedésekre van szükség. A 89-es alkotmányozás is forradalmi, rendkívüli tett volt.
    Aki forradalmat vet, ellenforradalmat arat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. Igérhet a csuti amit akar. Az EU szakértői tudják, hogy nem lesz több növekedés nálunk, csak kb. 0,5% A költségvetést pedig 1,2-re tervezte az eltolcsi. Igaz azóta már lejjebb adta,de még mindíg nem tanult meg számolni. A csuti pedig hiába mondja hogy az unió mondjon egy számot. Ilyen számra hiába vár. A számot a jobbkezének kell kitalálni. Brüsszel csak annyit mond, hogy a hiány 3% fölöttre várható. Ez a hülye azt hiszi, hogy bankadó emelés igérgetésével lehet fenyegetőzni. A nyugati bankok szerintem már beárazták, mennyibe kerül orbán megbuktatása. Az Unió és az IMF elleni újabb kampánnyal, meg az újabb békemenettel azt hiszem a kormány átlépte a Rubicont. Betelt a pohár. Sajnos mint mindennek ennek is mi isszuk meg a levét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. Hungarian citizen

    orban kizarolag annk koszonheti, hogy meg nem koncoltak fel, hogy a magyar allampolgarok meghatarozo resze tuljutott az evolucio olyan primitiv, kartekony fokan, ahol orban all. Mi nem rohanunk kaszaval-kapaval orbant koncolni, mert akkor egy cseppet sem lennenk jobbak a naciknal, Ez van, akinek meg nem tetszik, az ugyis elhagyja ezt az orszagot es vigan el mashol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. csatt
    “Európa tudomásul veszi, hogy a birkamagyaroknak az kell, ami most van.”
    .
    Mit tehetnek, ha látják a Parlament körül az Orbánt dicsőitő, hajbókoló százezres tömeget? Ha ez kell, hát legyen ilyen me.-ük a magyaroknak.
    .
    kekec
    “au egysuzerú többség”
    Még mindig az utólag olvasással bosszantod magadat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Akik eddig tiszteletlenül kritizálták KERTÉSZ ÁKOST azoknak itt az ideje bocsánatot kérni tőle !! Ez az ország igeni tele van genetikailag defektes alattvalókkal (ezért még biológiai Nobel-díj járhat neki) ! Egy normális országban nem lehetne lasszóval sem összefogdosni 100 embert ennek az ELMEBETEGNEK AZ AJNÁROZÁSÁHOZ , nem hogy egy ilyen tömeget mint a BÉKAMENET !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  22. sedona
    Kérlek ne légy már ilyen naiv .Mondj csak egyetlen dolgot ,ami most derült ki,
    amit eddig nem tudtak a piacok. (vagy bárki) Ez a baromarcú társaság már rég be van árazva!! Na, ha hozzányúl a valutatartalékokhoz , az egy új helyzet.
    Akkor azonnal bedőlnek,seperc alatt.
    Mindenkinek javasolom,hogy olvassa el a mai Népszabadságban Antal Attila
    Hogyan cimű cikkét ,ebben pontosan le van irva (jogi érvekkel alátámasztva),hogy ez a rezsim illegitim úgy ahogy van. Nincs szükség semmiféle kétharmadra a NER eltakaritásához. Ha a mi oldalunkon bárki arról beszél,hogy “demokratikus 2/3″ kell ehhez(pl : rendszeresen a DK),akkor én mindig bekapok valami nyugtatót,hiszen akkor még utólag is
    legitimáljak a legitimálhatatlant!! DEMOKRATIKUS ELJÁRÁS csak annak jár
    aki maga is DEMOKRATAKÉNT viselkedik!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. Orbán agyát teljesen elborította a lila köd. A napnál is világosabb, hogy saját politikai sírját ássa, konokul és rendületlenül. A múlt héten Brüsszelből úgy küldték haza, mint egy simlis kisdiákot, aki a házidolgozata helyett egy sajtpapírt próbált becsempészni, gondolván, hogy a tanár nem fogja észrevenni a csalafintaságot. Ez nála amúgy a “különlegesen csavaros magyar észjárást” jelenti, amellyel időnként még kérkedni is szokott. A “kék hirdetések” kampány orbitális baromság volt. Egyrészt, az abban felsorolt (és az IMF-nek tulajdonított) megszorításokra – IMF-megállapodás híján – előbb-utóbb rá fog kényszerülni. Ebben az esetben még az agyhalottaknak is nagyon nehéz lesz megmagyarázni, hogy ha nem kötött megállapodást, akkor mi a francnak csinálja azt, ami ellen állítólag “megvédte” az édes hazát? Másrészt, úgy látszik, hogy a kampány az IMF-nél rendesen kiverte az összes biztosítékot. Lehet, hogy Orbán – a maga perverz logikáját követve – éppen ezt akarta, és ezért produkált casus belli-t. Lehet, de nem valószínű. Egyszerűen arról (is) lehet szó, hogy a közismerten digitális analfabéta Orbán még mindig azt hiszi, hogy 2012-ben, az internet korában még mindig lehet itthon hülyeségeket beszélni, és azt Washingtonban úgy sem veszi észre senki, ha meg igen, azok ott úgyse tudnak magyarul… Ha tetszik Orbánnak, ha nem, egyre inkább világossá válik mindenkinek (és talán már az ő fejében is derengeni kezd), hogy a magyar törpediktátort odakint már leírták. Ráadásul – miközben ő és lakájmédiája egészen a legutóbbi időkig még mindig Gyurcsány amortizálásával foglalatoskodott – egészen váratlanul megjelent Bajnai Gordon, és rendesen “berúgta a kocsmaajtót”. Orbánnak tudnia kell, hogy elődjét – szemben azzal, amit róla gondolnak – Brüsszeltől Washingtonig, Berlintől Párizsig egyaránt hiteles politikusnak, jó szakembernek és kiváló válságmenedzsernek tartják. Őróla pedig szinte mindenki tudja, hogy egy megbízhatatlan, kapkodó, antidemokratikus, demagóg “pávatáncos” (az előbbieket tettei ékesen bizonyítják, az utóbbival ő maga hencegett nemrég). Egy darabig ugyan még elbohóckodhat a Fidesz-vallású hívők előtt, de előbb-utóbb azok is megunják a permanens szabadságharcot, és szívesebben tartanának végre már egy kis pihenőt (tudjátok, ahogy drága Hofi Géza énekelte: “Lazítani…”).

    A vidékieknek is lassan tele van a hócipőjük, és – ha csak szimbolikusan is – sok helyen “egyenesítik már a kaszákat”. A földet nem a helyi gazdák kapják, hanem a Fidesz csókosai, akik búzát. tehenet csak képeskönyvekben láttak, azt is óvodás korukban. A bankok tökeit addig szorongatták, míg a hitelezés – ami nélkül nincs mezőgazdasági termelés – szinte teljesen befagyott. Aki életében legalább egy szezont vidéken töltött (tavaly én 10 hónapig dolgoztam egy terménykereskedő cégnél), pontosan tudja, hogy vetőmagot, műtrágyát, növényvédőszert kora tavasszal kell vásárolni, míg a bevétel legfeljebb nyár végén, de inkább kora ősszel kezd csordogálni. Forgóeszközhitel nélkül, csupán önerőből ezt lehetetlen finanszírozni.

    A viharfelhők egyre gyűlnek, nemcsoda hát, ha Viktorunk egyre nyúzottabbnak és feszültebbnek tűnik (és ezen még a Vidi Európa Ligás szereplése sem segít…). Persze, dőreség lenne azt hinni, hogy olcsón adja majd a bőrét. Nagyon sok ganéj dolgot fog még kieszelni és bevezetni. De – szerintem és a dolgok logikája szerint – a játék már gyakorlatilag véget ért. 2010 áprilisában, a diadlmas fülkeforradalom után Viktor “király” körülnézett, és kb. annyit mondott: “Elhatároztam, hogy gazember leszek!”. És hamarosan eljön az idő, amikor már csak ennyit fog ordítani: “Lovat! Lovat! Országomat egy lóért!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  24. Barry1:

    Pontosan erről van szó! Demokratikus elbánás csak demokratákat illet meg! Aki nem demokrata, azt ki kell söpörni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Hungarian citizen

    De ha akartok latni teljesen kreten, idiota embert, akkor erre a mostani index cimre vessetek egy pillantast:
    “Lehet megállapodás, de vannak feltételeink
    Varga: A hiteltárgyalások azon múlnak, mennyire értik meg, hogy a kormánynak van saját elképzelése.”
    Tehat az egesz vilag tudja, hogy itthagytak ezt a csokor szegyen balfeket a hulye nagymagyarsagukban forogni a civilizalt bankarok. Esakkor tesznek egy ilyen nyilatkozatot, hogy majd ok eldontik, mik a feltetelek :)))
    Es ennek hire megy kulfoldon. Egyet szinte mar 99%-ra lehet garantalni: egyetlen kotelesseg-szegesi eljarast sem fognak meguszni orbanek: az lesz a csoda, ha par ezert EUR-t kapnak az EU-tol, nemhogy milliokat.
    Mar csak annyi kell, hogy lehessen tudni par hettel hamarabb, mint a kormany, hogy jon a buntetes: akkor lenne ideje mindenkinek azonnal kimenekiteni a megtakaritasait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  26. Tisztelt Barry1
    Isten ments , hogy naiv legyek, távol álljon tőlem !!!!!
    DE!
    Tisztelettel kérdezlek, hogyha jövő tavasszal jön vissza az IMF – ha jön vissza – akkor a piacok hogy-hogy nem reagálnak a hírre?
    Hisz elvileg már beárazták, hogy az idén lesz megállapodás és mégsincs semmi!!!!
    Egyetlen közgazdász sem fog tudni neked válaszolni , azon kérdésedre , hogy “amit eddig nem tudtak a piacok” hisz egyelőre most veszik az állampapírokat!!!

    Hisz elég egy szikra, hogy a piac és a spekulánsok úgy döntsenek, hogy na most már elég, bedöntjük országot!!!!
    És akkor mit csinálunk ?
    Akkor elzavarjuk OV és kiscsapatát a fenébe??????
    Hisz te is jól tudod, hogy “ez a rezsim illegitim úgy ahogy van” akkor Bajnaiék, miért nem lépnek ezzel kapcsolatban, ha így van?
    Tudom, bonyolult dolgok ezek, de akkor is mérhetetlen a dühöm , hogy tehetlenek vagyunk és nem tudunk mit csinálni!
    Leginkább 2013 tavaszától félek a legjobban, hogy most mit akar/fog csinálni OV a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékával?
    Megveszi vagy nemes egyszerűséggel hozzányúl?
    Hisz a Népszabadságban lehetett olvasni hogy “Gulyás Gergely a fidesz politikusa a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta, a devizatartalék egy részének felhasználására szerinte a jogi lehetőség adott, illetve szükség esetén megteremthető!!!!!!!
    Majd jövő tavaszig úgyis kiderül , hogy mit csinál a piac és mit csinál OV !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Tisztelt Hungarian citizen

    OTT VAN AZ IGAZSÁG AMIT ÍRTÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Amit írt Hungarian citizen hogy a megtakarításokat kivinni az országból, de a deviza hitelesekkel mi lesz a helyzet?
    MÁr most sem tudják fizetni, ha pedig piac elszabadul , nekik végük van !!!
    Ebben 100%-osan biztos vagyok , és ehhez képest a cunami , kutya füle lesz!
    Amikor a rezsimet meg kell dönteni, akkor ez az első ok amiért meg kell tenni!
    Utána jöhetnek a többi okok , de ez a legmesszemenőbb !
    Hungarian citizen nagyon szépen összefoglalta, hogy mi a helyzet van , atya világ még hogy ők diktálják a feltételeket?????
    Az eszem megáll , ekkora lúzereket , nem hiszem el, hogy ekkora ökörséget csináljanak Vargáék!!!

    Barry1, van még a nyugtatódból , mert most már én is kérek!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. A 9 évre bebetonozottak hivatalát egy éjszaka át kell majd nevezni és akkor már nem kellenek a hivatal élére.
    Nem tudjuk kik veszik az állampapírokat – lehetséges, hogy azok, akik bedöntötték a forintot?
    A lényeg, hogy nem lehet tovább packázni a “mi bankunkkal” és ehhez most jön majd az EU rendreutasítása is – na nem szóban, tettekben. Fájni fog, de ennek a népnek a békamenet után mást nem lehet válaszolni. Azért is fog fájni, mert még mindig a 16%-os SZJA lyuk tátong a zöccségvetésben és azt továbbra is az elszegényedetteken hajtja be ez a velejéig gonosz lény meg a jobbkeze, hogy még többet tudjon nyújtani a rá szavazó új állampolgároknak.
    Ezért mondhatta a romániai békaügető, hogy nagyon jó ez a kormány.
    Ja, nekik!
    Ha tényleg, igazi magyar lenne, akkor látná, hogy ez kiknek a kárára történik:
    rokkantnyugdíjasok, éhező és fázó gyerekek és családok – ezért mélyül majd az árok a kintiek és az itthoni, másodrangú állampolgárok között.
    Majd nem kell csodálkozni a válaszon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. Ha senki (IMF, EU) nem lép idejében ezek az utolsó még nem rozsdás szöget is kilopják ! Gondolok itt a valutatartalékra ! Csak egy pár napos simlicska ügylet : Győrben eldöntötték talán tavaly hogy a Duna parton mélygarázs lesz , azt mondták kb. 2-2,5 milliárd főként Uniós támogatással , erre a napokban közlik nagy dirrel- durral hogy a simlicska nyert véletlenül a pályázaton , az ár pedig 4 milliárd !! Istenem hol azok a régi szép idők mikor elég volt egy “Nokiás doboz” !Nagyon remélem hogy mindennek amit elkövettek komoly következménye lesz és ez az ALJAS GAZEMBER Hágában fogja végezni !!Csak lehet hogy addigra beledöglünk !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  31. A cím találó. Az IMF valóban begurult. Nem kiakadt, mert az csupán azt jelewnti hogy valami ellenére van de nem tesz az ellen semmit. Az IMF szerintem a csuti Tokiora időzített újabb sajtókampányára gurult be. Ismerősöm, aki ott volt a tokiói rendezvényen, azt mesélte, hogy szerinte Varga körül hideg hangulat uralkodott. A Valutaalap most lépett. Nem tárgyal. Szerintem egyeztetve az EU vezetőségével, ezért biztosra veszem hogy nem szüntetik meg a Magyarország elleni kötelességszegési eljárásokat, sőt újabbakat is indítanak. Emlékezzetek a Fitch Ratings legutóbbi figyelmeztetésére felhívni a figyelmeteket. Arról volt szó hogy a csuti az IMF nélkül ne is próbálkozzon. Ez finom válasz volt arra, amikor Varga reklamálta hogy a hitelminősítők javítsanak a besorolásunkon. Én most úgy látom, hogy Szabadsághősünknek most elküldték a selyemzsinórt. Nem finanszírozzák tovább a csuti pazarló gazdaságpolitikáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Kovács Szilveszter

    Ha mindez így van, ahogyan nagyjából mindnyájan látjátok – valószínűleg reálisan ! – , dicső vezérünknek el kell gondolkodnia : mi előtt hajlik meg a továbbiakban ? Már csak az “erő” maradt, ami előtt feltette a kezét. Létezik-e az ő számára más akadály, amit “tisztelni” képes? Tisztelni is csak azért képes hazug módon, mert jól tudja, 2/3-os betonbiztonságát bármikor elfújja a nyugati szél. A keleti szél meg annyira se vette komolyan, hogy a Kárpát-medendébe egy kis drága gázt vagy olajat fújjon neki azeri “betyárbecsületből”. Sarokba van szorítva a büszke magyar szabadságharcos, de nagyon. Úgy packáznak vele mostmár, ahogy csak akarnak. Elvesztette a háborút, amit ő maga robbantott ki . Tudja már. “Béke manat ” .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. 20%Lalihuszár:
    A hiteleket az EU-s támogatások önrészhez vették fel, de a pénzeket működéshez kellett felhasználni, ez “számviteli bűvészkedés”…..
    Na ezért lesznek befagyasztva az EU-s pénzek, számviteli bűvészkedések miatt és persze a zsebek tömése is közrejátszik.
    Ha ez az okostóni megszólal bedől a Ft, befagynak az EU-s támogatások.
    Már igazán nagy a baj, mert fejük felett ott lóg az elszámoltatás és nemcsak itthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. Kedveskéim!Hát nem hisztek Varga M.urnak?Ő határozottan kijelélentette:”Nem szakadtak meg a tárgyalások az IMF-el”.Bár szerintem ö csak hitegeti a hiveit és azokat,akik még hisznek ennek a Ma-el-Tolcsi gazdaság irányitojának.Lássátok a “békemenetet”.Az a vak tümeg az országot kisérte az utolsó utjára.Mig ilyenek lesznek,addig nem tér észhez ez a “volán”.Még az sem risztja vissza öket,hogy az IMF.már nem akar tárgyalni velük ebben az évben.Nagy baj lesz még ebből az biztos.De sajnos mi,egyszerrü emberek isszuk meg a levét,mivel mi nem tudjuk a megtakaritásunkat külföldre menekiteni és füldbirtokkal sem rendelkezünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Itt térek vissza valamelyik napi vitánkra.
    HA!!! 23.-án az ünneplő kormánypártiak közé mentünk volna szervezetten több 10 ezren, ma már lehet hogy nem ezen kellene polemizálnunk.
    Isten malmai nagyon gyorsan őröltek volna,és semmire sem maradt volna ideje ennek a gazember bandának.
    Mint tudjuk, a tett halála az okoskodás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  36. bumburi
    A komlói bányászok a Kossuth térre mentek és a rendőrség elhajtotta őket. :(((
    Ők nem a kedves vezető dicsőítésére érkeztek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. 1. Varga nem hazudott, a tárgyalások nem szakadtak meg. El sem kezdődtek.
    2. Legközelebeb (ha lesz), talán meglátogathatjuk a békatábort, de most Bajnai belépője volt a lényeg, az elégedetlen, de balra lépni nem akaró tömeg elhatározásának megerősítése. Mozgósítani csak a már elszánt tömeget lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Az ország 2010-ben köztörvényes bűnözők kezébe került. Az, hogy az előző ciklusokban (beleértve Orbánék első kormányzását is) is voltak korrupciós jelenségek, egy jottányit sem csökkenti a jelenlegi rezsim bűntetteinek súlyosságát. Egyrészt, nag valószínűséggel az 1990-2010 közötti időszak “korrupciós teljesitményindexe” eltörpül amellett, amit Orbánék produkáltak az elmúlt két és fél évben. Ők ugyanis a kivételből szabályt csináltak, és az abszolút hatalom birtokában szervezett nagyüzemi tevékenységgé tették a közpénzek magánvagyonná történő transzformálását. Hol van már Tocsik Márta egykori legendás 800 milliós ügylete? A Simicska-Nyerges tandem ma már sokszázmilliárdos nagyságrendben tevékenykedik, amiből bőségesen “csurran” az új állampárt kasszájába, és gyaníthatóan a kulcsfontosságú állami tisztségviselők magánszámláira is. Az uniós kohéziós alapok csökkentésének vagy zárolásának lehetőségére villámgyorsan reagáltak: Orbán egyenesen azt találta mondani: “Mondjanak egy számot, és mi teljesítjük!” Hogyne, hiszen ezeknek a pénzeknek – melyek döntő része végülis magánvagyonná alakul – az elvesztése igen érzékenyen érintené a maffiát. Ennek elkerülése érdekében szinte mindent hajlandóak lennének vállalni. No persze nem arra gondolnak, hogy feladják a rablást és sarcolást. Ellenkezőleg, minden terhet (közvetlenül vagy közvetve) a lakosságra hárítanak, ami persze nem megszorítás… A sok agyhalott békamenetes pedig egyre csak menetel, és torkaszakadtából kántálja, hogy “Viiiiiktoooor, Viiiiiktoooor!”

    Reménytelen ország…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. Köztörvényes vagy politikai?
    Sondolkodtam ezen, és nem jutottam dűlőre magammal.
    A “politikai foglyok” kifejezést mindig arra értjük, hogy a hatalommal visszaélve korlátozzák az ellenzéki jogokat. A “politikai bűnöző” ilyesmire utal, hogy a hatalom kriminalizál bizonyos ellenzéki politikai tetteket.
    A fidesz-fasiszták azonban úgy politikai bűnözők, hogy a végrehajtó hatalommal visszaélve tudatosan sértik meg az Alkotmányt saját hatalmuk megszerzésére és megtartására, sőt, saját törvényeiket is. Politikai bűnözők, mert ezek a bűnök a politika területén történnek. Ugyanakkor köztörvényesek is, mert durván magáncélú pénzgyűjtés folyik, a korrupció felpörgése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Sondolkodtam = sokat gondolkodtam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. gets
    Persze hogy elhajtanak egy kis csoportot! Én több 10 ezres tömegről beszéltem a múltkor is, meg most is!Akkor is, meg most is állítom, hogy a világ sajtója előtt nem merték volna bevállalni azt a blamát, hogy a zemberek nem ünnepelhetnek együtt!
    Tudod gets, csak szervezés kérdése lett volna… Hogy örültek volna, ha még többen vannak!
    Nekem személy szerint nagy örömöt okozott volna, (még ha a rendőrök el is visznek) ha kiordíthattam volna magamból, hogy Orbán, takarodj!
    Elhiheted, hogy nagyon sokan voltunk így.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. “Observer”nek igaza van. Vajh mennyit kaphattak ezek a saját külföldi számláikra az azeri baltás gyilkos szabadon bocsájtásáért? Egyszer úgyis ki fog derülni, ma már nincsenek örökre eltitkolható átutalások. És mennyit kaphattak 2002-ben az osztrák gróftól a Gripenek megrendeléséért az utolsó utáni pillanatban? És miért öltek meg Móron az Erste Bank-ban 8 embert hidegvérrel állítólag mindössze 7 millió Ft-ért? És miért ítéltek gyorsan ártatlanokat életfogytiglanra ezért a bűncselekményért? Tudja valaki a választ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Úgy tünik most nem az IMF-nek kell csomagolni. Most erősítette meg az IMF:
    Nincs tárgyalás a magyar kormánnyal:

    http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/27/uzent_az_imf_nincs_targyalasi_idopont/

    Szerintem ezzel a kormánnyal már nem is lesz.

    Egyébként, mint a hülyegyerekek. Ülnek az asztalnál és várnak. Mire ?

    A Turulra? Mert nem hívtak meg senkit az asztalhoz. Nincs tárgyalási javaslatuk , ajánlatuk. Amit az EU felé lépnek az meg rossz irány és módszer. Az EU-sem fogadja el. Meg most már az IMF sem.

    Mit mond az IMF ? Az adóügyi intézkedések nem felelnek meg az irányelveiknek. A költségvetést nem egyszeri intézkedésekkel kell egyensúlyban tartani. A két megszoritó csomag hosszan nem fenntartható egyszeri intézkedéseket tartalmaz. Kész.

    Akkor miért hülyítik az országot a hazugságaikkal? És meddig tür még a nép?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. @girbegurba:
    Természetesen politikai bűncselekményeket is elkövettek. A legsúlyosabb vád ellenük: összeesküvés a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje ellen, valamint a Köztársaság felszámolása. De ebből meg nem következik, hogy a politikai bűncselekményekkel hatalomra került és hatalmat újabb politikai bűncselekményekkel megszilárdító rezsim terhére okvetlenül köztörvényes bűncselekményeket is fel lehet róni. Itt azonban ez a helyzet, ezért a rezsim – bár legális, de illegitim és törvénytelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  45. Kedves sedona

    Ott tévedsz, hogy azt hiszed, a piacok már beárazták az idei megállapodást!
    Szerintem SOHA egy pillanatig sem hitték ezt.
    Ezer százalékig biztos vagyok benne ,hogy a piacok,az E.U.,az IMF pontosan tudják,hogy SOHA, SEMMIKOR, SEMMILYEN megállapodás NEM LESZ!!!
    Két okból 1 Mert a kormány(soha) NEM akar megállapodást.
    2. Ha akarna sem tudná teljesiteni a feltételeket!
    Gondolod , az csupán véletlen , hogy okt 23.-án pont vargamihállyal mondatták el azt a toálisan IMF ellenes dumát?
    el a Széna téren azt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. proaktív
    Látnád, mielőtt gyomlálok! Ez most ráadásul egy másik (kisebb) billentyűzet. Ezek az elütések elkerülték a figyelmemet.
    Barry1
    A 2/3 nem is a legitimációhoz kell, hanem az illegitimizmus vádjának – tehát egy támadási felületnek – az elkerüléséhez. Ami egyrészt érthető – másrészt felesleges: így is – úgy is támadni fogják.
    Observer
    Előbb-utóbb a híveinek azt is el kell majd magyaráznia, hogyha nem kötünk megállapodást – netán az Unió végig viszi a kötelességszegési eljárást – akkor miért NEM VONJA VISSZA MATTolcsy mindkét csomagját? Amire “csak” ezek miatt és kényszerből került sor?!
    Nyúl György
    A “berágott”-at nem lehetett volna félreérteni. A “begurult” inkább a megérkezett, beérkezett képzetet kelti, én is így kezdtem olvasni.
    bumburi
    Én meg továbbra is tartom, hogy ilyesmit nem akkor kell csinálni, amikor a teljes rendőrség készültségben van és felvonult. A budiforradalmárokat letolt gatyával érdemes meglepni.
    gets
    10 azaz Tíz fő. Majd ha tízezer bányász – az már más lesz!
    girbegurba
    alkotmányellenes puccsisták – azaz állam ellenes báncselekményt követtek el, viszont halmazatban elbírálható az ezzel összefüggésben elkövetett köztörvényes bűnözés is. A büntetési tételt nyomja feljebb. A döntéshozóknál ehhez járul a (legalább) hanyag, de lehet, hogy hűtlen kezelés is, mivel többszáz milliárd forinttal drágább hiteleket vettek fel, mint szükséges lett volna.
    A minimum ezért a szabadságvesztés mellett a vagyonelkobzás és közügyektől eltiltás. De igaza van Bajnainak: nem bosszúból: egyszerűen a jogrend helyreállítása és a jövőbeli elkövetők elrettentése érdekében.
    Observer
    Amikor megszegték az Alkotmányra tett esküjüket (amely a saját módosításához 4/5-öt yrt elő, és ők ezt 2/3-al megváltoztatták) elvesztették a legalitásukat: maguk szüntették meg a Tákolmány elfogadásával. Amely hivatkozik a “Történelmi alkotmányra” amelyben vastagon benne van az Aranybulla – tehát az ellenállás joga. Azaz akár egy felkelés is legális lehet ellenük. Hogy sikeres is lehetne-e, az persze más kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. nem bán, hanem bűncselekményt és nem yrt, hanem írt elő. A fenébe is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Kedves Barry1
    Hidd el, hogy én jobban parázom mint te !
    Egy londoni közgazdász szerint egészen addig nem várható megállapodás a magyar kormány és a nemzetközi szervezetek között, amíg a piacok ki nem kényszerítik, vagyis el nem száll a forint árfolyama. A piacnak rá kell döbbennie, hogy a megállapodás esélye sokkal kisebb, mint korábban hitték és a végső megállapodás időpontja sokkal távolabb van, mint amit most beáraztak a piacok.
    Való igaz, hogy volt egy másik döntő fontosságú, a piac nem hisz és más részeket sem fog figyelmen kívül hagyni, nevezetesen, hogy “az IMF megvolt győződve arról, hogy a kormány kész tárgyalni jóhiszeműen a szerkezeti reformokról.”
    Egy másik közgazdász Nomura azt mondta, a piac kezd reagálni arra a tényre, hogy az IMF nem fog visszatérni Magyarországra egyhamar!!!!
    Isten igazából, akkor fog kiderülni, hogy most beárazta-e a piac Magyarországot vagy sem, ha az Euro árfolyama elkezd emelkedni , brutálisan akkor kezdhetünk aggódni !!!!
    De ha tudta az IMF vagy €U hogy nem lesz megálllapodás, akkor mi történt a pénzügyi piacon?
    Nagyon nehéz kérdések ezek, hisz a nyáron úgy volt , hogy szeptemberben jön vissza az IMF, tehát volt némi bizalom, a tárgyalások folytatására!
    Mivel mostanra kiderült ,hogy mégsem lesz semmi , mert a kormány játsza a hülyét és sokunk idegeivel játszik!
    Mai hír, hogy-hogy nem, de az önkormányzatokat elkezdte segíteni részben vagy teljes egészében a hiányukat kifizeti, közel 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át az állam 1956 önkormányzattól!!!
    KÉrdés csak az, hogy honnan a csudából lett hirtelen ennyi összeg :))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. De egyébként EZ sokkal nagyobb gond lesz, mint néhány bebetonozott ember körül átszervezni-átnevezni egy hivatalt. Mert ezt a terhet a KÖVETKEZŐ kormány/ok nyakába rakta:
    http://nol.hu/belfold/orban__harmadik_frontot__nyit
    Mert az igaz, hogy tavaly az ÁLLAM teljesíteni tudta a 3,8 %-os hiányt, és csak az önkormányzatokkal együtt számítva érte el a 4,2%-ot, tehát tisztább helyzetet teremtett az önkormányzati adósságok egy részének átvállalásával, de ezek 10-20 éves lejáratú hitelek, tehát még 4-5 kormányzat is fizetheti a költségvetésbe betervezve. Ráadásul ő maga is most pakolt bele további 10 vagy százmilliárdos terheket a SAJÁT 13-as és választási évi 14-es költségvetésébe. Csak nem előrehozott választásokra készül mégis?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. sedona
    A hitel átvállalással a törlesztési terheket veszi át, tehát azok 1 évre eső törlesztéseivel kell majd mindig számolni. Legalábbis a pénzforgalom szintjén.
    Az államadósság mérlege is csak akkor romlik, ha eddig ezeket a tartozásokat nem számolták bele – márpedig az összes külső adósságban még a magánszemélyek tartozásai is szerepelnek. Így aztán tényleg attól függ minden, hogy ezt a befektetők hogyan ítélik meg. Ja: és ezek után még mindig nyomatják a külső MNB tagokkal a kamatvágást. Ennyire viszont nem lehetnek hülyék: tehát most már rászánták magukat az államcsődre. Szerintem, de remélem, hogy tévedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő | AN

A médiakampány megállapodási szándékra vall 2012. október 13. szombat | AN

Szabadságharc adóforintokból 2012. október 10. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos