Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alkotmányos lett a választási csalás 2012. október 29. hétfő 19:46 | AN

  • Hozzászólások(116)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alkotmányos lett a választási csalás

Budapest – A parlamentban a Fidesz megszavazta az alaptörvény módosítását, amely előzetes regisztrációhoz kötötte a választójog gyakorlását. A regisztrációnak sem oka, sem indoka nincs, kizárólag a választási csalást szolgálja. Mivel az elképzelés a Fidesz államcsínyét megalapozó alkotmányellenes alaptörvény szerint is törvénytelen lenne, az alaptörvénybe foglalták a választási csalást. A cél az, hogy távol tartsák a szavazástól azokat, akik nem Orbánra akarnak szavazni, megakadályozzák azt, hogy bárki az utolsó pillanatban eldönthesse, hogy mégis szavaz. A törvénytelenséget teszik törvénnyé. Az ellenzéknek meg kell gondolnia, hogy résztvételével legitimálja-e a választási csalást.

A hétfőn kormánypárti szavazatokkal meghozott döntés alapján a magyarországi lakóhellyel rendelkező választók személyesen vagy elektronikus úton – az internetes ügyfélkapun -, a határon túl élő állampolgárok levélben vagy elektronikus úton kérhetik felvételüket a névjegyzékbe a parlamenti választást megelőző 15. napig. A szavazáskor LMP-s képviselők az ülésterem felső páholyából több köteg kék színű cetlit szórtak tiltakozásul a kormánypárti sorokra, így utalva az 1947-es kékcédulás választásokra. Ezzel ki is merült a választási csalás elleni tiltakozás.

A rendszer több más módosítással fizikailag lehetetlenné teszi az Orbán-rezsim leváltását. Az alaptörvény és a sarkalatos törvények, valamint a kilenc évre bebetonozott pártkatonák akkor is működésképtelenné tennének egy új kormányt, ha a csalások ellenére képesek lennének a választásokon győzni. Ha ennek reális veszélye felmerülne, akkor várhatóan újabb változtatásokkal annak is elejét vennék. Jelenleg ennyi is elégnek látszik ahhoz, hogy a hatalmi váltógazdálkodást megakadályozzák Magyarországon. Orbán Viktort demokratikus úton leváltani nem lehet, amíg ő él, addig Magyarország teljhatalmú ura lesz. A demokrácia visszaállítására irányuló törekvést az orbáni törvények 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik. Miután az ellenzéki pártok és médiumaik továbbra is úgy viselkednek, mintha Magyarországon demokrácia ellen, és nem veszik komolyan, hogy kiépült egy diktatúra, amely egyelőre nem kényszerül erőszak alkalmazására, az Orbán-rendszer várható élettartama két-három évtizedre tehető. Akik ennek ellenkezőjével hitegetik magukat és másokat, azok nem néznek szembe a tényekkel.

Az ellenzék várhatóan résztvesz a 2014-es választásokon, miután a Bajnai Gordon nevével fémjelzett új mozgalom választási szövetséget kötött, és ezzel lépéskényszerbe hozott másokat is. A csaló választáson való részvétel kizárólag Orbán Viktor érdekeit szolgálja, mert egy demokratikusnak hazudott választás révén betonozhatja be a hatalmát, fenntarthatja a demokrácia látszatát, mivel az ellenzék részvételével hitelesíti a választásokat. Az ellenzéknek akkor sem lenne szabad egy csaláshoz asszisztálnia, ha esélye lenne a győzelemre. De ilyen esélye nincs, és nem is lehet. Ezért a választási részvétellel mindent veszít, és semmit nem nyer. Kivéve azt a néhány képviselőt, akik bejuthatnak díszletnek az orbáni parlamentbe, és Orbán Viktor kegyelemkenyerén élnek, hogy a demokrácia hamis látszatot rajtuk kerestzül fenntartsák. Morális kérdéseket vet fel az is, hogy valaki pénzért vállalja ezt a szerepet, ha Orbán újra kétharmados győzelmet mutat ki a választási rendszerével magának.

Az új választási törvényben kódolva van a csalás, de ha ez nem lenne elég, az eredményeket is bármikor meghamisíthatják, mivel Orbán és pártja jelöli a választási bizottságok tagjait. Annyi regisztrációt ismernek el, amennyit akarnak, annyi határon túli szavazót számolnak el maguknak, amennyit akarnak. Semjén legutóbb már azt állította, hogy a választásokig ötszázezer határon túli kettős állampolgárs lesz. Ezt ötszázezer határon túli Fidesz-szavazónak tekintik. A szám azért képtelenség, mert az első két évben összesen kétszázezer állampolgárságot adtak ki, a jelentkezések száma pedig időarányosan radikálisan csökken.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 46 szavazatból)
Alkotmányos lett a választási csalás, 4.5 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(116)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

116 Reader’s Comments

  1. Megérdemeljük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  2. Ezt a harcot,senki sem vívja meg helyettünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  3. Én is így hallottam, ahogy itt le vagyon írva. Ennek ellenére azonnal hozzátették, hogy azért lehet, hogy majd az itthoniak is regisztrálhatnak levélben. Akkor megint tákolmányt fognak módosítani? Vagy majd egy rendelettel felülírják? Persze megint én vagyok a hülye, hogy jogállamban gondolkodom… Végülis tökmindegy. Úgyis azt csinálnak, amit akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  4. Kuksi.ezt azért tették hozzá,mert saját maguk is tudják,hogy amit művelnek,az túl megy minden határon! Nem vagyok pszichológus,de ezek a mondatok azt sejtetik,valahol tisztában vannak azzal az aljassággal,amit művelnek. Elszabadult a pokol,mert nincs aki gátat szabjon. Lázár mondásával élve.ennyit érünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  5. Ezek az elődök nem voltak demokraták, de sokat tettek az ország újáépítéséért olyan időkben, amikor vesztesként még jóvátételt is kellett fizetni az országnak. Megakadályozták Sztalin utasítására a Marsal-segély programba való részvételt, és ezzel is hozzájárúltak a nép nyomorgatásához.
    A mai hatalomgyakorlók ilyen indokok nélkül nyomorítják meg az országot, taszítják reménytelenségbe a népet, és az IMF megállapodás elhalasztásával (vagy ellehetetlenítésével) konzerválják magas szinten állmadóságot, miközben eltérően a képen szereplőktől, degeszre tömik a saját, és a haveri zsebeket. Ki-ki döntse el, hogy melyik banda erkölcstelenebb. Én a Fideszre szavazok ebben a vesenyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  6. Úgy legyen!!

    De ez időben sokat jelent.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Miért nem álltak fel az ellenzéki pártok, és hagyták volna ott őket, hogy tobzódjanak a saját szavazataikban ezek a fideszes alkotmány tiprók???
    Nem szégyenlik magukat, hogy asszisztáltak ehhez a disznósághoz??? Hát tényleg nincs vér egyiknek sem a pucájában???
    Kekec
    Most nehogy megmagyarázd a gyávaságot, mert ez a hozzáállás elfogadhatatlan!
    Az ellenzék miért van? Sunyi alattomos módon hátteret biztosít ezeknek a gazembereknek minden törvényszegéshez??? Hol képviselnek ezek bennünket??? És a demokráciát???
    Mi a büdös francnak ülnek ott, legitimálva minden fidesz aljasságot???
    Most rúgott belénk egy jó nagyot Orbán és bandája!!!Mert megérdemeljük!!!
    Isten tényleg nem ver bottal!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  8. “Addig jár a korsó a kútra, …” :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. Remélem, senki nem lepődött meg, már akkor lehetett látni, hogy soha többet nem lehetséges Orbánt demokratikus eszközökkel leváltani, amikor azzal büntették az mszp-t a zemberek, hogy otthon maradtak szavazáson részt vétel helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  10. Bamba, gyáva nép vezére megint lépett….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. Aljas,mocskos Orbán-banda !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  12. Ezek nem normálisak(ellenzék) ! Mi a f..t vitatkoznak ezekkel , ott kellett volna őket hagyni szerintem is és azonnali nemzetközi sajtótájékoztatók sorozatával bemutatni ennek a patkány bandának a művét !!! Sajnos attól tartok hogy igazam lesz és itt VÉR NÉLKÜL nem fog menni a változás !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  13. bumburi
    “Hát őrzője vagyok én az én Atyám fiának?” Talán a történelem miatt – hogy a jegyzőkönyvekben szerepeljen, hogy ellene szavaztak.
    “a DK – ahogyan a választási rendszer megváltoztatásának folyamatában eddig is – bojkottálják az alkotmánymódosítást, a szavazáson képviselőik nem vesznek részt. Molnár Csaba kijelentette, hogy a Demokratikus Koalíció, amennyiben a tervek szerint november 12-én az Országgyűlés elfogadja majd a végleges választási eljárási törvény, egy élőlánccal fogja körbevenni a Parlament épületét, ezzel tiltakozva a felesleges és antidemokratikus módosítások ellen.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  14. Undorító, forog a gyomrom.
    Aljas, hazug képmutató banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  15. Először tetszelegnek a megszerzett 2/3-dal, de később nem lesz elég, lesz majd 99% is. Ugyanazt az utat járják, mint Rákosiék – mindenki másnak ki kell hullania a parlamentből, mert az ország népe csak őket akarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  16. “Úgy legyen!!

    De ez időben sokat jelent.

    topi MaCKó”
    .
    Kivel beszélsz? Mi legyen úgy? A neved a kommented mellett a baloldalt is szerepel, felesleges ismételni. Inkább arra utalj, hogy mire reagálsz, mert ez így értelmetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  17. kekec
    Nevetnem kell! Kordont vonnak a parlament köré, tiltakozásul. Tudod mi lesz a fidesz véleménye erről? Leszarja! (bocs)
    Nincs más eszköz? legalább nemzetközi sajtótájékoztatót tartanának, a világ elé tárva ezt a szégyent! Ami az övék is! Meg mindegyik megélhetésié!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  18. Igen. November 12-én élőlánccal körbe kell fogni a parlamentet,és addig el nem menni,amig ez a csürhe le nem mond!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  19. Gyula Bognar, Jr.

    A nép 2/3-a ezt választotta, oszt jónapot! Hajrá Fidesz! Hajrá Fiúk! Erre vártak nyolc évet a mafiosó fiúk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  20. Érdekes konfiguráció:
    A Parlamentben a kormánypárt képviselői hazaárulók.
    A Parlamentben az ellenzék képviselői hazaárulók.
    Van még valahol ilyen Parlament a világon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  21. Gyula Bognar, Jr.

    Bajban vannak a fél-ázsiaiak. Most nincs Hruscsov és a Dicsőséges Felszabadító Szovjet Hadsereg, a Nagy Barát, a Szovjetúnió, nincs, aki visszahívja a Viktort, számüzetésként és új miniszterelnököd nevezzen ki helyette. Ezért olyan nagy hős most a kis felcsúti patkány! No nem kell aggódni, azért jönni fog egy éhes macska, hamarosan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  22. Gyöngyi Péter
    “November 12-én élőlánccal körbe kell fogni a parlamentet,és addig el nem menni,amig ez a csürhe le nem mond!”
    .
    Már most is hó és hideg van, ki fog ott napokig, esetleg hetekig élőláncot alkotni? Senki, vagy egyre kevesebben, az pedig elég kellemetlen lenne.
    .
    Jobb ötlet a nemzetközi sajtótájékoztató + tiltakozó felhívás a követségeknek, mert annak nagyobb lenne a visszhangja. Az legalább zavarná Orbánékat – az ország tönkretevői – nyugati megítélésében és a még megmaradt személyes kapcsolataikat is rongálná, nem úgy, mint az élőlánc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  23. A puhapöcs ellenzék mindenbe belemegy. Most ugye összefogásra buzdítanak, hogy legyen esélyük nyerni a a hazaáruló maffia ellen.Ez azt jelenti, hogy elfogadják a feltételeket, amiket szabnak, szétverve a demokratikus jogállamunkat.
    Ha legközelebb a felcsúti turulba született azt a választási törvény módosítást találja ki, hogy csak azok a pártok indulhatnak, melyeknek tagjai megcsókolják a seggét, akkor lesz ám nagy tülekedés az ánusza körül.
    Mert nagyon szeretnének nyerni azok az ellenzéki pártok, csak akkora hülyék, hogy ők még mindig demokratikus viselkedésben gondolkodnak.
    Taposni fogják egymás sarkát, csak hogy benyalhassanak a diktátornak, ha ez a feltétele az indulásuknak. Mert ők minden feltételt elfogadnak, akkora nagy demokraták. A felcsúti elmebeteg meg röhög a markába, és gyűjti a paksi mogyorót a seggén, hogy még jobb legyen a hangulat.
    Vegyék már észre ezek az idióta ellenzéki pártok, hogy a kétharmad azt tesz velük amit csak akar, holnap megint megváltoztatnak bármit, és azt háromszor.
    Ennek semmi köze nincs a demokratikus jogállamhoz, de az ellenzék csak játssza azt továbbra is, hogy az van.
    Ide már más eszközök kellenek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  24. Már a tákolmány létrejötte után ki kellett volna vonulnia mind az mszp-nek, mind az lmp-nek a parlamentből és vissza se menni! Addig is és azóta is nagy ívben lesz…ja a képviselői indítványaikat a fideSS, egyetlenegyet sem tárgyaltak meg, mindent lesöpörtek, vagyis hatástalanítva vannak.
    A jelenlétükkel viszont mindent legitimáltak. Ha eltüntek volna a parlamentből és csak utcán, tüntetésen, röplapokon keresztül politizáltak volna, sokkal inkább figyeltek volna rájuk az emberek és persze a külföld is.
    És ez a trv módosítás is csak egy kicsi trükk. Meglátjátok, hogy a szavazó helységekben csak az ő embereik lesznek, hivatkozva arra, hogy mind kifogástalan erkölcsű, megbízható személy, mért kellen ide másféle is?
    A választási bizottság kikből fog állni? Hm!
    És ha a számlálók vegyesek is lesznek, a beküldött számokkal azt csinálnak, amit akarnak!
    Véres ügy ez. Vagy legalább is az lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  25. Csűrik-csavarják a választási törvényt, fumiznak, hogyan is tudnának nyerni, mert tudják, hogy végük van, mint a botnak!
    Elszabták, túl sokat akartak a szarkák…..
    Majd köteles szavai lőnek vissza rájuk (egyenként lesztek levadászva), hogy visszanyaljon az a fagyi – oszt jónapot!
    És ezt is ők szabadították saját magukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. Ma este kikapcsoltam az ATV-n az Újságiróklubot. Valaha a kedvenc műsorom volt.Mostanában már alig nézhető.Avart még ma is ezerszer jobban zavarja Gyurcsány mint a csuti rém és Bolgár tipikus puhapöcs ( Itt jegyzem meg, az is egy kötöznivaló bolond aki egy fillért is ad a klubrádiónak. Múlt héten parakovács műsora a semmit órákig ragozni képes, hihetetlenűl öntelt, törökgáboron is túltevő magyarkornéliával, a megbeszéljükben félórát pofázó békemenetes fricztamással ,egy matolcsysta betelefonáló meg hülyét csinált Bolgárból És ezért még fizessünk is? Egyedül Mészáros Tamás normális ,meg a Németh Péter . Slussz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  27. Ó ez a törvénytisztelő ellenzék. Még mindig nem vette észre, hogy a demokrácia
    egyik alapfeltétele, hogy a fennálló törvények szerint – nálunk – az uralkodó párt
    4 évenként SZABAD VÁLASZTÁSOKON LEVÁLTHATÓ LEGYEN.
    .
    Ezt a mai napon tartott parlamenti szavazáson – AZ ALKOTMÁNYOS REND MEGVÁLTOZTATÁSÁVAL – a fide$$ lehetetlenné tette.
    Az országos választást irányitó szervezetekbe pártkádereit ültetve olyan
    kusza, zavaros választási rendszert hozott létre, melyben a
    REGISZTRÁCIÓVAL BÁRKI MEGFOSZTHATÓ SZAVAZATI JOGÁTÓL,
    OLYAN KÜLFÖLDÖN ÉLŐ EMBEREKNEK IS SZAVAZATI JOGOT ADOTT,
    AKIKNEK ELÉG VOLT ARRÓL NYILATKOZNI, HOGY ŐK MAGYAROK
    KIVÁNNAK LENNI ÉS ŐK NAGYOBB SZABADSÁGOT KAPTAK AZ ITT
    ADÓZÓ ÉS A DÖNTÉS KÖVETKEZMÉNYEIT VISELŐ ÁLLAMPOLGÁROKNÁL.
    .
    NEM KÉTSÉGES EZ MÁR NEM DEMOKRÁCIA.
    ÁTTEKINHETETLEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT LEBONYOLITOTT VÁLASZTÁS
    EREDMÉNYEIT BENNFENTES POLITIKAI MEGBIZOTTAK ÚGY HAMISITHATJÁK
    MEG, AHOGY CSAK AKARJÁK.
    .
    MÁTÓL A VÁLASZTÁSI CSALÁST AZ URALKODÓ PÁRT RÉSZÉRE
    AZ ALKOTMÁNY BIZTOSITJA. AZ ÁLLAM ERŐSZAKSZERVEI ERRE TETTEK
    ESKÜT.
    .
    A TÖRVÉNY ÉS AZ ERŐSZAKSZERVEK MÁTÓL A CSALÓKAT VÉDIK !
    .
    Az ellenzék meg kb azon vitázik, – ha összefognak – ki legyen a pénztáros!
    NEM LÁTTOK A SZEMETEKTŐL, NEM HALLOTOK A FÜLEITEKTŐL?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  28. Hol van olyan a vilagon mshol ahol olyan szavazok adhatjak le a voksukat akik nem is az adott orszagban elnek ? Kivulalloknak semmi sem draga. Ez tiszta orulet. Aki Orbant es a fasiszta fityiszt tamogatja az vagy ostoba, vagy szemetlada, vagy mind a ketto. Maga alatt fureszeli az orszag a fat. Ha a nep nem vonul most az utcara es nem donti meg ennek a kurropt velejeig rothadt kormanyt akkor hosszutavu szivasra lehet felkeszulni, amibe sok allampolgar belehal. Ezt a dzsentry tarsadalamat meg kell szuntetni vagy Magyarorszag szunik meg. Meg a szomszedos orszagokba valo beolvadas is jobb alternativa minthogy egy ilyen MagyarOrszag fennmaradjon.
    Ez nem keresztenyseg hanem tiszta romai katolicizmus. Hazugsag, elnyomas, nyomor es gyilkossag. Nezzetek meg az osszes “katolikus” orszagot. Latin amerikat, mexikot… tombol az ordog es elvezi…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  29. Ez már régen nem demokrácia az ellenzéknek minden nemzetközi fórumon tiltakoznia kell! Nem szabad hagyni ,hogy ez a diktátor uralkodjon mindenki fölött!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  30. Túlvasúti
    Miért kiabálsz újabban? A csupa nagybetûvel írt szöveg sokkal rosszabbul olvasható. Nem tudtad?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. proaktiv
    Ne bántsd Túlavasútit – ma sziporkázik minden cikknél.
    Mellesleg nekem is ordítozós kedvem van. :) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. CommonSense
    Itt,ezen a portálon már többször is megirtam, hogy 2002 óta vallom azt,hogy aki
    fideszes az hülye vagy aljas. 2003-ban egy, a fideszt szivből gyűlölő kolleganőm
    erre kétségbeesetten azt mondta ,hogy az ő 90 feletti apja orbánista, de ő se nem hülye,se nem
    aljas,mire én azt válaszoltam neki: Sajnálom, de nincs kivétel . Szerintem apád nem aljas ,csak hülye,de őt legalább a kora menti.Mai napig kitűnő a viszonyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  33. proaktiv 2012. október 30. kedd 00:52
    Látom neked sem teccik a rendszer!
    Nekem nem csak az nem tetszik, hanem az a sok
    szájtáti marhaság amit itt egyesek össze irogatnak.
    MI UGYANIS NEM MÁSTÓL VÁRTUK ÉS VÁRJUK A MEGVÁLTÁST!
    Sajnos nekem is gyengül a szemüvegem.
    Lehet, hogy nem csak én öregszem?
    .
    Elnézést, ha zavartalak. EZ SZÁNDÉKOS VOLT NEM CSUPÁN RÉSZEDRE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Hungarian citizen

    A nagy elodok mogott ott allt a Szovejtunio a csekely 20 millios, riadokeszultsegben levo gyalogsagaval es a merhetetlen nehezfegyvereivel. Orban mogott mindossze az en (a valaszto, az adoalany, az allampolgar) labam van, es barmikor seggbe is rugom, ha ugy tartja kedvem.
    Senki nem vedi, senki nem penzeli, senki nem szereti. A rendszere megbukott, nem kepes az onfenntartasra, es penz nelkul az egvilagon semmi nem mukodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Hungarian citizen
    2012. október 30. kedd
    01:13
    “a Szovejtunio” hadsereglétszámának maximuma 4millió körül alakult, a gazdasága mégsem tudta kiszolgálni, mert az ő rovására fejlesztették. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Én csak azt tudom,hogy a mocskos kapitalista ámerikai alkotmányt már nem írták át vagy 225-éve. (1787)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  37. Nézzétek!
    A város teli van hatalmas IMF ellenes plakáttal.
    Az emberek többsége, meg beveszi, hogy o.v. megvédi őket.
    Megy az agymosás rendesen,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  38. Ki állítja, hogy Orbán kottájából kell lejátszani a jövőt? Gerő és Rákosi is azt hitte, hogy az ő szabályaik szerint rendeződik az 56 – azután mi lett belőle?
    .
    Orbánékat hazavágja még ebben az évben (de legkésőbb jövő tavasszal) az EU – szóval máris lehet gondolkodni az alternatíván.
    .
    Ja, és egy praktikus tanács az ellenzéki pártoknak – már ha olvassák az AN-t. Kő keményen fel kell lépni az aktuális választói névjegyzék archiválásáért! A Fidesz legdurvább tette az lenne, ha a választói névjegyzéket – a regisztrációra való hivatkozással – azonnal megszüntetnék, amit persze így nem lehetne később helyreállítani. Mondjuk akkor, ha a Fidesz bukik és új választásokra kerülne sor, idő előtt.
    .
    Ha lenne egy bátor és gerinces ember a népesség-nyilvántartónál, már tegnap csinált volna egy biztonsági másolatot a névjegyzékről… Orbánék így is, úgy is meg fogják szüntetni a munkahelyét – akkor a dolognak legyen már valami haszna.
    .
    Sajna az ellenzék koránt sem olyan kreatív, mint a Fidesz – lopni is csak a saját zsebükre tudtak, a pártnak nem sok jutott belőle…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  39. http://4.bp.blogspot.com/-wCcM_z9z8go/UI9Kojicr1I/AAAAAAAAIDk/yvKlByi2NsU/s1600/ScreenShot294.bmp
    Itt a tákolmánymódosítás szövege, nem is igazán az az érdekes, ami benne van, hanem ami nincs: a külföldieknek a levélben történő regisztrációt nem kell “a kérelmező azonosítását lehetővé tevő” módon teljesítenie.
    Azaz tényleg “alkotmányos” lett a választási csalás, különösen mivel a választásról szóló törvényben NEM büntetendő a választási csalás. Mert ez így gömbölyű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  40. bumburi
    1. Az élőlánc sem a fidesznek, hanem a külföldnek szól- figyelemfelhívásul – éppen úgy, mint az éhségsztrájk.
    2. Honnan veszed, hogy nem fognak nemzetközi sajtáj-t tartani?
    Gyula Bognar, Jr.
    Valami difi lehet nálad, ha többtucatnyi itteni tájékoztatás ellenére is még nyomod ezt a “nép 2/3-a” hülyeséget. A választásra elsétáló 2/3 alig több, mint a fele szavazatát (52,7 %-ot) kapták meg, azaz 8 millió választópolgárból csak 2.7 millió szavazott rájuk. Számolj utána! Az bizony csak 1/3, de ha reprezentatívnak tartjuk, mint felmérést, akkor is a nép majdnem fele ELLENÜK szavazott!
    proaktív
    Nem vagy-vagy, hanem IS. Azaz lehet azt a nemzetközi sajtájt az éllőlánc helyszínén is megtartani.
    moped
    az eltelt 225 évben 27-szer módosíttották ugyan, (átlag 10 évenként) de tényleg soha nem “írták át”, ha hinni lehet a wikinek
    https://www.google.hu/search?q=amerikai+alkotm%C3%A1ny&aq=f&oq=amerikai+alkotm%C3%A1ny&sugexp=chrome,mod=0&sourceid=chrome&ie=UTF-8#hl=hu&sclient=psy-ab&q=amerikai+alkotm%C3%A1ny+m%C3%B3dos%C3%ADt%C3%A1sok&oq=amerikai+alkotm%C3%A1ny+m%C3%B3dos%C3%ADt%C3%A1sok&gs_l=serp.12..0i30.34700.38566.0.41078.12.11.0.1.1.0.108.1011.9j2.11.0…0.0…1c.1.wAoMRdnUGF4&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=fd2bb19b168982fa&bpcl=36601534&biw=1152&bih=773

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Latyapapa
    És ez Orbánnak kedvezett volna. Ugyanis ezzel az ellenzéki képviselők elvesztették volna a megélhetésüket, tehát a pártjaiknak illett volna őket valamilyen szinten eltartani – ami a párt kommunikációs lehetőségei elől vonta volna el a pénzt. Ugyanis Kövér már 1 napos kivonulás esetén is megvonta az aznapra járó juttatást. Amíg nyitva áll előttük a lehetőség, hogy ott legyenek, addig nem szólna akkorát ez a dolog. Ugyanis EGY ellenzéki párt még mindig ott maradna: a Jobbik.
    A fidesz meg egymaga képes biztosítani a határozatképességet és akár alkotmányozó többséget. Bár ahhoz csak 6 fős többlete van, gondolom ezért nem rúgták ki Ángyánt – kivéve, ha ez a gazdacirkusz csak a vidéki ellenzék megosztására kitalált jól koreografált “ugrálás a balettben”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. NEMCSAK MI OLVASSUK !
    *
    Dohogunk, morgunk, mérgelődünk, toporzékolunk teljesen értelmetlenül, ahelyett hogy tartalmas elemzéseket készítenénk.
    *
    Ahogy elnézem például az itt felvonultatott reakciókat, kommenteket, hát bizony, a kommenttársak a cikknek éppen – az általam legfontosabbnak vélt – a legérdemibb, ám egyben a legdrámaibb, ugyanakkor ésszerű sugalmazására, sőt kinyilatkoztatására reagáltak a legkevésbé. Mégpedig arra, hogy . a m e n n y i b e n . a demokratikus ellenzék . r é s z t v e s z ezen a “t ö r v é n y e s e n” . m e g n y e r h e t e t l e n” választáson, akkor egyszerűen bábbá válik a hatalom kezében – Orbán igazi biodíszletévé vedlik és mély megalázottságban bukik majd el. Eddig pont erről senki nem írt semmit.
    *
    Kommentársaim!
    Tessenek szívesek . t a r t a l m i . és érdembeli kérdésekben nyilatkozni, vitatkozni és ne kilátástalan,mérgelődő, morgolódó “vénasszonyos sopánkodásokat” hallatni itt, e z e n . a szellemi fórumon !!! A valódi okfejtés mellett természetesen megfér az érzelmi megnyilvánulás is, de önmagában inkább k i f e j e z i . a . t e h e t e t l e n s é g e t, mint a harckészséget…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  43. rupcsi
    BÁRKI, akinek egy picurka esze van, az tudja, hogy mit műveltek volna az ilyen plakátokkal a narancsléagyúak ellenzékben. Én meg még EGYETLEN EGYET sem láttam egy kissé “átdolgozva!” Ennyit a “már más eszközök kellenének” szövegekről! Egy flakon festéket megvenni és néhányat átfújkálni nem túl forradalmi tett – és a nép még arra sem vevő! A NETes MÉM egy szűk közönséghez szól, a plakátok meg a tőmondatok befogadására képes tömegekhez. Aki olyan nagyon érvel a “más eszközök” mellett, annak rajta!
    A plakát nem alkalmaz fegyveres önvédelmet.Ja, hogy pofázni könnyebb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  44. A jobboldal imádja az ilyen választási trükköket. Horthy és bandája találta ki a “nyílt szavazás” intézményét, ahol a vidéki választóknak a választási bizottság előtt fennhangon ki kellett mondani, hogy kire akarnak szavazni. Persze a csendőrök jelen voltak a teremben, így nem volt kockázatmentes a szociáldemokrata jelölt nevének kimondása. Az illetőt még haza is kísérték a darutollasok a tanyájára.
    A legelképesztőbb az, hogy a nyílt szavazás bevezetését a jobboldaki kormány azzal indokolta, hogy “A magyar ember nem sumákol, nem kell neki titkos szavazás. Őszinte nép a magyar.” :)
    Ez az előzetes regisztráció – kiegészítve a Kubatov-listákkal, amely informálja a Fideszt arról, hogy mi várható, tulajdonképpen a Horthy-féle rendszer továbbfejlesztett (finomított), de ugyanolyan gusztustalan változata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Csacsicska
    Ez utóbbiban tévedsz. Zuschlágot is azért ejtették el, mert kiderült, hogy magának többet csípett le, mint amennyit a pártnak átadott.
    KORDON BLUED
    Neked is csak azt mondhatom: nem vagy-vagy, hanem is. Azaz nem lehet eleve nem is megpróbálni mozgósítani, mert Orbán seperc alatt tud jó néhány “ellenzéki” pártot kreálni (pl Ángyánnal) és a külföldnek fel sem tűnik majd a tülekedésben, hogy néhány “régi” párt truccol, illetve lehet azt állítani róluk, hogy felmérték az esélytelenségüket és azért nem indulnak a több tucat többi között.
    Aztán persze lehet a választást bojkottálni is, regisztráció ide vagy oda. Az akkor már nagyobbat szólna, főleg, ha a regisztráció nem érné el a választók 50 %-át. Mert Orbán beletehet akármilyen “alsó határ nélküliséget” akárhová, de nézd meg mit műveltek a románokkal egy “sima” népszavazásnál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Mi lenne, Fórumtársak, ha legalább egyszer a szívetekre tennétek kezeteket, és nem KIZÁRÓLAG azt az ellenzéket okolnátok a jelenlegi meghunyászkodásaikért, hanem minimum megosztanátok a felelősséget azokra áthárítva, akik ezt az ellenzéket, ilyen elenyésző létszámban küldték díszletnek, odavetve Orbán kénye-kedvének őket.
    Mit tehet például Tétényi Éva elsöprő Fidesz fölénynek kiszolgáltatva? Mit tehetnek a települési önkormányzatokban az időközi választásokkor esetleg beszavazott ellenzékiek tízszeres túlerő ellen? A fogukat szívhatják, esetleg.
    Ha kivonulnak (tiltakozásul), Orbán megvonja tőlük a fizetést (meg minden egyéb juttatást) mondván, hogy aki nem dolgozik, az nem kap fizetést. Ők is emberek, ők is pénzből élnek…
    Tetszettünk volna akkor gondolkozni, amikor még ott volt a lehetőség elmenni szavazni, hogy megakadályozható legyen az Orbáni téboly.
    Nem más ez a “Csináljanak már valamit” számonkérés, mint például Zrinyit kárhoztatni azért, mert nem volt képes megállítani a többszörös túlerőben lévő ellenséget.
    A jelenlegi helyzetet MI (akik szavaztunk, akik nem szavaztunk) teremtettük, és vagy kivonulunk elzavarni azokat, akiket a nyakunkra ültettünk (MI, akik nem mentünk el szavazni, amivel lehetővé tettük a parlamenti kétharmadot), vagy belenyugszunk, hogy ha elvesztegetjük a maradék lehetőségünket is, nemcsak a határon kívüliek döntenek majd rabszolgaságunk milyenségéről, hanem eredetileg kínainak született állampolgártársaink kezébe kerül a döntés, aki pénzért ugyan, de sokkal többen lesznek hamarosan választópolgártársaink, mint ahányan összesen magyar anyanyelven beszélők vagyunk a világon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  47. A társadalmi mozgások egyik rugója, a “kinek mennyi a vesztenivalója” kérdése. Annyit minden esetre leszögezhetünk, hogy annak, akinek csupán a napi betevőre telik, annak az a jövedelem “a vagyona”, vagyis az Ő élete. Amíg nem döbben rá arra, hogy ez az állapot tulajdonképpen már a sírgödör széle, addig tartja magát ehhez az életmódhoz a puszta vegetációhoz. Változtatásra csak akkor kényszerül, ha már ezt a semmit is veszélyben érzi, mely érzést nem csak alkohollal lehet elhomályosítani, hanem a fölgerjesztett nemzeti érzés mákonyával is.
    *
    Legyünk őszinték, egyelőre a magyar tömegek abban az utolsó előtti fázisban vannak amikor képesek észrevenni a szinte véglegesen ellehetetlenült életüket. Hogy aztán mely oldalon lázadoznak, lázadnak föl, az – sajnos – a napi politika boszorkánykonyháján ölt testet. Machivellizmus elönyben.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  48. JAVÍTÁS: II. bek. első mondat:

    …amikor . m é g . n e m . képesek észrevenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. proaktív
    Remélem, hogy a nemzetközi sajtájon már a választási regisztráció ellenőrzéséhez is EBESZ megfigyelőket kérnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  50. KORDON BLUED
    2012. október 30. kedd
    07:45
    Értem önt.
    Az értelmiség, és a külföldi sajtó szempontjából jó az irány. Magyarország szempontjából nem.
    Sem az ország gazdasága, sem az emberek nem bírnák ki az ön által javasoltakat. Egy biztos gazdasági háttér mellet el lehetne ezzel szórakozni, de nem csupán politikai, hanem gazdasági analfabéta a kormány! Egy totális gazdasági összeomlás (bár ‘14-ig még előfordulhat) nem érné meg ezt a megoldást.
    Más szempont, hogy az emberek, bár elviekben egyet érthetnek a dologgal, mégis azt éreznék, a demokraták cserben hagyták őket, és nem adnak választási lehetőséget.
    Még más szempont, a szélsőjobb úgysem csatlakozna a demokratákhoz, és a fidesz fiókpárt a szlogenjeivel mint egyetlen választható alternatíva elsöprő győzelmet aratna. – Ugye nem kell ecsetelni, mit jelentene ez hazai és nemzetközi szinten?
    -
    Az én véleményem is egy vélemény, így tiszteletben tartva az ön álláspontját, de a magam részéről nem tudok egyetérteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Utat nyit a keleti maffiáknak az Orbán-kormány 2012. október 29. hétfő | AN

Orbán már megint buktatja a Nyugatot 2012. október 23. kedd | AN

Leplezetlen maffiabeszédet tartott Orbán 2012. október 13. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos