Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán saját táborához szólt, Bajnai visszatért 2012. október 24. szerda 22:18 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán saját táborához szólt, Bajnai visszatért
Budapest – Elemzők szerint Orbán Viktor október 23-i ünnepi beszédével saját tábora megerősítését célozta meg, Bajnai Gordon visszatérését viszont eltérően látják a szakemberek.
.
Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője az állami ünnepség kapcsán azt mondta: a kormánypárti rendezvény tudatosan felépített, egész napra szóló politikai akció volt, amely tulajdonképpen a békemenettel indult és a miniszterelnök beszédében csúcsosodott ki. Úgy vélte: Orbán Viktor beszédének lényege alapvetően a saját tábor megerősítése volt, másrészt a politikai erő felmutatása.
.
„Ha megnézzük, akkor a kormánypárti rendezvényen közel tízszer annyian voltak, mint az összes ellenzéki rendezvényen együttvéve” – mondta Lánczi Tamás, jelezve, hogy ezzel az utcai jelenlétet, az „erődemonstrációt” a kormánypártok megnyerték. Hozzátette: ennek megfelelően az üzenetek nagy része is a jobboldal törzsközönségének szólt, ugyanakkor nyilvánvaló, Orbán Viktor üzent a brüsszeli elitnek is, azt jelezve, hogy a túlzottdeficit-eljárással és bármilyen más, Magyarországgal szemben támasztott elvárással szemben nagyon keményen fog harcolni.
.
A Századvég vezető elemzője szerint a kormányfőtől „hallottuk már ezt a hangot”, ám az elmúlt hónapok beszédeihez képest a mostani erőteljesebb volt. Ez összefügg azzal, hogy Brüsszel is sokkal keményebb álláspontot fogalmaz meg Magyarországgal, illetve a magyar kormánnyal szemben, mint más országok esetében.
.
Bajnai Gordon visszatérésével összefüggésben Lánczi Tamás arról is beszélt, hogy a kormány egyszerre van külső és belső nyomás alatt, ami jó alkalmat teremt „mindenféle ellenzéki akcióra”. Úgy vélte: a volt kormányfő is ezért lépett be most ismételten a politikába.
.
Mint mondta, csak utólag lehet megítélni, hogy ez mennyire volt jó vagy rossz döntés, az azonban bizonyos, hogy másfél évvel a választások előtt szokatlanul korai. Akár stratégiai hiba is lehet a Haza és Haladás Egyesület vezetője részéről, hogy ilyen korán jelentette be a visszatérését, mert ezzel lehetőséget ad ellenfelei számára arra, hogy „leamortizálják” azt a politikai tőkéjét, amelyet az elmúlt két évben felhalmozott.
.
.
Békemenet Orbánért. A miniszterelnök hatékonyan tartja egyben a tábort
.
Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője Orbán Viktor beszéde kapcsán azt mondta, hogy a miniszterelnök tartalmában és stílusában is a tőle megszokott üzeneteket hangoztatta. Célcsoportja az az 1,2-1,5 milliós választói csoport, amely a Fidesz táborát alkotja – tette hozzá, kiemelve: Orbán Viktor régóta úgy tartja hatékonyan egyben ezt a tábort, hogy egy „idegenekből és nemzetellenesekből” álló ellenségképet fest fel, és velük szemben a saját kormányát állítja a szabadságharcos szerepébe. Alapvetően ez a szokásos üzenet volt ennek a beszédnek is az alapja – jegyezte meg a politológus.
.
A Political Capital vezető elemzője a miniszterelnök stílusáról szólva jelezte: nem volt túlságosan kemény, a kormánypárti szerep ebből a szempontból jelentős korlátot is jelent. Összességében a kormányfő minden bizonnyal elégedettséget okozott saját híveinek, de ezen a körön kívül túlságosan nagy figyelmet aligha kelt – vélte Juhász Attila.
.
A politológus Bajnai Gordon szerepléséről azt mondta: már a rendezvény előtt jóval nagyobb figyelem irányult rá minden más szónoknál, amelynek az is oka, hogy tőle eddig nem volt megszokott a néptribun szerep, gyakorlatlanságához képest azonban egy jól felépített, határozott beszédet mondott, és fontos politikai szereplőként, immár nem egyszerűen volt miniszterelnökként, hanem a jelenlegi kormány kihívójaként pozícionálta magát. Ő a beszédével egyértelműen a választói közepet célozta, amelynek jelentős részét a jelenlegi pártok iránt el nem kötelezettek alkotják – tette hozzá.
.
Bajnai Gordon alapvetően más helyzetben van, mint Orbán Viktor, neki és a vele szövetséget alkotó szervezeteknek ugyanis nincs saját, már felépített és összetartó politikai tábora – mondta Juhász Attila, és utalt arra: ennek megteremtésének kísérlete az a folyamat, amely az október 23-i rendezvénnyel indult el.
.
Az időzítést is ez magyarázza – folytatta a vezető elemző, megjegyezve: Bajnai Gordon egyesülete, valamint a Milla és a Szolidaritás nem várhatott tovább akkor, ha 2014-ben eséllyel kíván elindulni a választásokon, főként, hogy a választási regisztráció bevezetése miatt már jövő nyáron kampány kezdődhet. Ezzel nyilvánvalóan kényszerhelyzetbe is kívánják hozni az ellenzék többi szereplőjét – tette hozzá.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Orbán saját táborához szólt, Bajnai visszatért , 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Lánczi Tamás jó nagy barom – de “megdolgozott” a fizetéséért. :(((
    Mennyi külföldit sikerült importálni?
    Mennyi gyereket sikerült szelíd zsarolással (ötös ígérete) Bp-re buszoztatni?
    Mennyi felnőttet kellett kemény zsarolással meneteltetni?
    Mikor szállt fel a számláláshoz a helikoptere?
    Disznó! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  2. “„Ha megnézzük, akkor a kormánypárti rendezvényen közel tízszer annyian voltak, mint az összes ellenzéki rendezvényen együttvéve” – mondta Lánczi Tamás, jelezve, hogy ezzel az utcai jelenlétet, az „erődemonstrációt” a kormánypártok megnyerték. ”
    .
    Századvég Alapítvány, mi ?????
    HAGYJUK IS !!!
    .
    Lánczi Tamás + a “népszámlálás”
    Pfhuuuj !!!
    KÖSZÖNJÜK EMESE.
    .
    Tisztelt fórumtársak!
    ERRŐL BESZÉLTEM a minap egyik kommentemben.
    Amitől tartottam, BEKÖVETKEZETT :-(((.
    Teli szájjal BÖFÖGIK SZERTE SZÉT AZ ORDAS HAZUGSÁGAIKAT :-((( !!!
    Ezzel kürtölik tele A MÉDIÁT :-(((.
    Aki pedig bármilyen okból csak korlátozottan jut információkhoz, azok közül sajna SOKAN EL IS HISZIK EZT A HAZUGSÁG-PROPAGANDA fideSS-böfögést :-(((.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  3. Mit vagytok úgy oda? Ha jól emlékszem, 2002 májusában 1millió ember volt a Kossuth téren (Rákay Philip tömegszámoló-művész szerint). Nos, innét már erős visszalépés a 400 ezer. 60%-kal csökkent a támogatók száma.
    Ha pedig szeretett Kormányunk annyira bízik a támogatottságban, akkor nyugodtan kiírhatna népszavazást az Alaptörvényről például. De akár Országgyűlési választásokat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Akik hisznek azoknál változást nem lehet várni, ők már maradnak a Fidesznek, idősek és megvezethetők és nyalókák.
    De az azért bizonyíték, hogy itthon megfélemlítéssel, pénzért és kintről betereltekkel (adóinkból fizetettek) mutattak tömeget.
    Ez egy önbecsapás – ilyen miatt volt narancsbukta 2002-ben!
    De biztosan tudják az igazságot, mert annyit variálnak a választási szabályokkal, hogy ez mutatja, tudják mi vár rájuk, már kel/dagad a buktatészta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Láttam az ATV-ben megszólaltatott egy-két fehérhajú arcot, akik párás szemmel Viktorkájukat Argyélus királyfiként az ország mindenkori legjobb miniszterelnökének mondták.Nos, ezek szerintem erdélyi áttelepült idősebbek, akik a fidesztől mindenféle támogatást megkaptak és soha nem volt közük a korábbi piros román útlevelükkel Európához.
    Vagy: II. és XII.kerületi fidesz fanok, de ők is az idősebb korosztályból. A békamenet a nyugdijasok gyaloggaloppja volt. A buszosak meg a mi adónk terhére jöttek beszervezve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  6. A Századvég Alapitvány milliárdokat kap azért, hogy a regnáló kormányt fényezze, adatokat hamisitson meg, és hazudjon. Teszi ezt azért a leszakadt népcsoportért, akik a köztévé műsorát is csak addig nézhetik, mig szegénységük okán a villanyt ki nem kapcsolják náluk.Elég sokan vannak.
    A kőgazdag orbán-fanok természetesen a kormány sajtóját teszik magukévá.
    De a fanok között is most összeugrott Széles Gábor és a Vitéz Bencsik, egymásra mutogatnak, hogy az egyik a békamenetre azért nem ment el, mert a Szesöl szigeten nyaralt, mig a másik azt állitotta, hogy Bencsik egy hónapig nyaralt Kinában, jobb, ha hallgat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. orbán “nagyon keményen fog harcolni”…
    ugyan már, nehogy bekajálja bárki is a talpnyaló dumáját.
    nincs másból a fityesznek és szélesnek meg a többinek lóvéja, mint az eu pénzéből.

    hazugság az egész, szégyen, hogy ilyen emberek élnek köztünk ideértve az egész halat, ami a fejétől bűzlik.

    megaláznak és lenéznek titeket emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  8. Mindenki „megdolgozik” a pénzéért.
    .
    Szalai Annamária 1,6 millió forintos jutalmat kapott (index)
    Átlagosan 2,4 havi jutalmat kapott a Médiatanács öt tagja idén. Az NMHH-ban is osztottak jutalmakat, ám a hatóság nem árulta el, hogy mind az 563 munkatársa kapott-e vagy csak azok, akik kiemelkedően jól teljesítettek.
    http://index.hu/kultur/media/2012/10/25/szalai_annamaria_1_6_millio_forintos_jutalmat_kapott/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. én nem tudom ki hogy látta, de én a kossuth téren igencsak szomoru arcokat láttam, fáradt öregeket és a szokásos lelkesedés hiányát.
    akiket meg megkérdeztek csak össze-vissza hablatyoltak, egy értelmes mondatot nem tudtak kinyögni, csak azt szajközni, amit imádott csutikájuktól beszoptak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. 1994-es parlamentivalasztasokon a fidesz csupan 7%-ot ert el! akkor Orban eszrevette, hogy magyarorszagon van egy szerencsetlen mentalisan serult reteg, akiknek csupan egy vezerre van szukseguk es azt vakon kovetik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. Még a fidesz tagok is kimenekülnek más országba munkát vállalni ov hatására, a fidelitasz helyi vezetői is leléptek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  12. yoda 2012. október 25. csütörtök 13:00
    Melyik országba nyitnak fide$$ tagozatot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Háááát, kedves bajao, korbáccsal oda lehet hajtani a tömeget (nem sok új van a nap alatt, ma már a technikai fejlettség jelenlegi szintjén nem korbácsot használnak, hanem felmondólevelet suhogtatnak), de hogy a mosolygást kötelezővé tegyék, az még nem kivitelezhető. De akiről kiderül, hogy látták ugyan a rájuk irányuló kamerát, de szándékosan nem ujjongtak, azok nem számíthatnak semmi jóra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. yanki2012. október 25. csütörtök 12:54
    ” van egy szerencsetlen mentalisan serult reteg, akiknek csupan egy vezerre van szukseguk es azt vakon kovetik!”

    Én is igy látom.
    EZEK SZERINT VAK VEZET VILÁGTALANT?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Kedves hozzászolók.Nézzék csak meg ezt a fényképet /Bajnai Urra gondolok./Mennyire remény keltőbb a kifejezés.Semmi gyülölet nem sugárzik belőle,annál több bizalom és joszándék.Nekem nagyon tetszik ez az ember.Drukkolok neki,hogy 2014-ben,mint miniszterelnöknek szollithassák az emberek.Ennek az embernek a megjlenése fény az alagut végén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  16. Tegyük élhetővé !

    Gratulálok a 23.-ai sikeres demokratikus rendezvényért, köszönetet a szónokoknak (kösz TGM, hogy visszajöttél), Bajnai mondataival csak azonosúlni tudok.Hajrá !
    Milla ne dimenziónáld magad túl, maradj egy mérsékelt erő, mely nem leng félre !

    Kérhetném, hogy a szónoklatok szövege legyen minden magyar postaládába beszórva ? Megoldható ? (nem egyszererre, mert pintérék- az a pintér , aki nem olajos, de küzd a nemzetközi internetes terrorizmus ellen Magyarországon – képes , és suttyom-fideszben? kiszedik a postaládákból)
    Lehetséges-e , hogy szorólap mellett * több napra való tömény , néznivaló ATV, klubrádió DVD-ket szórjanak postaládákba ? Linkekkel ? Okos telefonokra letölthető napi hírmagyarázattal és linkkel ???? FONTOS !!
    KÉREM !!!

    Magyarok, UGORJUNK MÁR ÁT A XIX századon !

    * nincs hiteles , közpénzből fenttartott tömeg tájékoztatás. Ha nincs mértékadó , kiegyensúlyozott média tájékoztatás, nem tudnak az emberek helyesen, érdekeiknek megfelelően dönteni szavazáskor sem. HAMIS fidesz INFORMÁCIÓK ALAPJÁN FOGNAK SZAVAZNI . ez lázári-rogáni nagy csalás.
    VÁLASZTÁSI CSALÁS 1: nincs közpénzből elérhető hiteles hirforrás
    VÁLASZTÁSI CSALÁS 2: a támogatott egyház szét van tömve adófizetők pénzével. Ingatag emberek – most már közpénzből fizetve – napi szinten szentszékből szugerálva vannak , hova szavazzanak.
    VÁLASZTÁSI CSALÁS 3: regisztrációval úgy játszanak, ahogy akarnak , és ellenőrízhetetlenül
    stb.. , van itt még tartalék kollégista maffiának

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. Lánczi András mint hiteles politológus? Ugyan kérem, egy pénzen megvásárolt szellemi toprongy, aki – mint mindenki Orbán környezetében – azért teper, hogy előbbre kerüljön a Fidesz fizetési listáján. A matematika pedig nem az erős oldala (a tízszeres szorzón még a hithű fideszesek jó része is kínosan mosolyog). Ez a talp- és seggnyaló bagázs saját vágyálmairól locsog, amit mondnak, köszönőviszonyban sincs a valósággal. Nekünk nem a Századvég Orbán-apologétáival kell foglalkozni, ezek – gazdájukkal együtt – előbb-utóbb ott végzik, ahova valók, a szemétdombon. Azt is tudomásul kell venni, hogy a Fidesz-vallású hívőket nem lehet, és nem is kell meggyőzni (a mai Népszabóban remek cikket lehet olvasni erről a félbolond szektáról és önjelölt megváltójukról). Őket ugyanis nem meggyőzni, hanem legyőzni kell. Úgy ahogy Gyurcsány Ferenc mondta kedden: “A Fideszt szét kell zúzni, hogy soha ne kerülhessenek még a közelébe sem a hatalomnak”. És ez nem bosszú lesz, hanem a demokraták és a demokrácia jogos önvédelme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  18. Nagyjából ez a lényeg (a Varánuszról)
    Husz_János_Puszita 2012.10.24. 22:22:20
    @Légifarkas:

    “ti most egy lehetőséget láttok, nem megváltót kaptatok”

    Pontosan. De most már van ügy, ami mellé érdemes odaállni. Az ügynek van vezetője, van egyesületi formája, amiből párt is lehet – igény van rá. Van tömegérzület, ami fűti. Van, ami irányt ad a visszafojtott, felgyülemlett energiáknak. Mindez együtt tetteket eredményezhet a tehetetlen bénultság után.

    Rajtunk múlik.
    ….
    Tehát EZ a lényeg. Megtették az első lépést, ami már kifelé vezet a pöcegödörből.
    Egyébként meg, valahol olvatam, hogy a 2010-es választáson egy fideszes nagy munkáltató kötelezte a dolgozóit, hogy iobillal fényképezzék le a szavazó lapjukat, és – kirúgás terhe mellett- másnap mutassák be neki. EZ CURVA JÓ ÖTLET:választási csalás ellen MI is lefényképezhetjük a szavazólapunkat, és ha elegen tesszük – – ÉS MEGHALADJUK A KÖRZETBEN MANIPULÁLT ELLENZÉKI SZAVAZATOKAT – AKKOR LEHET A KÜLFÖLDHÖZ FORDULNI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Nekem csak egy észrevételem lenne a két táborral kapcsolatba .A Milla tábora vegyes volt korosztály szerint.A csutié meg csupa öreg legalább a tüntetők 90 százaléka.A múltkori békamenetnél is feltűnt a sokk idős ember , szerintem ez is bizonyítja mennyire spontán volt az egész.Az tetszik még ,hogy amikor megkérdeznek egy békát szóról szóra mondja a kormánypropagandát mint a gyerekek az egyszer egyet.Ja és az is érdekes , hogy csupa jól öltözött kikent kifent úri dáma aki állandóan el van ájulva Vikitől.Kamu az egész mit minden ami kormány oldalon történik , jó lenne ha ezt egyre többen látnák itthon és külföldön is egyaránt.fog itt még vér folyni mert a csuti majom nem adja át trónját , arra senki nem gondolt esetleges kétharmados ellenzéki győzelem esetén ő mit fog csinálni amíg a többiek megkezdik az ujj törvények esetleges át írását,Segítek nektek törni zúzni fog és mindent megtesz , hogy megkérdőjelezze a választás eredményét .TUDOM HOGY IGAZAM LESZ:……………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Fokozott óvatosság szükséges a jövőben:
    “Felhívás!
    Ne feledje, a politikafüggőség betegség!
    Az idejében felismert politikafüggőség gyógyítható.
    Ezért ha az Ön környezetében is élnek politikafüggők, feltétlenül ossza meg cikkünket!”
    http://elvarazsoltkastely.blog.hu/2012/10/23/politikai_elvonokura

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Azt tudtuk, hogy most gőzerővel meg fog indulni a karaktergyilkossági kísérlet Bajnai ellen – de fel kell készülni az ilyen bül-bülszavú megosztó posztokra is.
    Ami féligazságokba, és az Orbán-rezsim leváltása után ajánlatos technikák alkalmazását kéri számon az Orbán leváltására egységbe kényszerítő választási szabályok ellenére. Azaz KIZÁRÓLAG Orbán hatalmon maradását szolgálja. Ilyenekre futni fogja a Századvég 3 milliárdjábból jobb az ilyesmire is felkészülni:
    http://publius.blog.hu/2012/10/24/osszefogas_helyett_szethuzast

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. nakadzsi
    Tudod ez hol fog törni-zúzni? Egy gumiszobában. Kadhafi és Nicolae bátyám is hogy
    tört-zúzott ,Saddamról nem is beszélve. Mubarak meg pláne. Ugyan! Ha kikapnak
    seperc alatt otthagyják a hive iés komoly pofával fogják bizonygatni,hogy ők bizony tudták…. Hát persze…. 90-ben hány ilyet láttunk.? Volt olyan (egyébként
    rendes kollégánk,aki minden párt-szeminárium után próbált szónokolni nekünk
    az” imrpelistákról” meg az extraprofitról rá két évre meg teleszájjal komcsizott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Observer
    Te láttad már lánciandrás fiát, láncitamást ( szándékosan irom igy!)az atv. “a tét”
    cimű műsorában?? Húúúúú. Képzeld! Nem fogod elhinni! Rosszabb és nyeglébb
    mint az apja!!Erre mondaná Hofi: szüzanyááám!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Minden magyarnak meg kell védenie Bajnai Gordont a támadásoktól. Ezek minden eszközüket be fogják vetni, e célra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Beszéde után orbánc el is húzott Hortobágyra családostul, onnan figyelte riadtan az eseményeket.
    Hozzá hasonlóan paranoiás volt a többi diktátor is.
    Történelem Ura, szabadíts meg minket a gonosztól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. tisztelhölgyeimésuraim

    °
    °
    Orbán a saját táborához szólt”: csak nem a BÉKETÁBORHOZ ?
    °

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos