Ronai and Ronai
AMERIKAI

Leplezetlen maffiabeszédet tartott Orbán 2012. október 13. szombat 20:26 | AN Forrás: AN/Index/MTI

  • Hozzászólások(113)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Leplezetlen maffiabeszédet tartott Orbán
Cegléd – Az új földtörvény teljes egészében véget vet a külföldiek földvásárlásának, visszaszerzi a zsebszerződéssel „kilopott” földet, „megvédi” a termőföldet a spekulánsoktól és a bankároktól is, és korlátozza a nagybirtokot – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Cegléden, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának kongresszusán. Agrárnáci hisztériával indult meg a kampány – ez most már így fog menni másfél évig? Orbán úgy fenyegette meg azokat, akik zsebszerződésekkel elorozzák előle és hűbéresei elől a magyar földet, ahogyan a maffiában szokás: a családjuk biztonsága kerül veszélybe. Majd azt mondja, ha valakivel nem érdemes bajuszt akasztani az országban, az Pintér Sándor. Miért? Felrobbantja a családot? Jogállamban nem a belügyminiszterrel kerül ellentétbe az, aki törvénytelent tesz, hanem a törvénnyel. De az jogállamban szokás, nem egy maffiában, amely megszállva tart egy országot.
.
A populizmus legócskább, leglejáratottabb kliséi, a legsötétebb, legelemibb dolgokat is befogadni képtelen elmék számára – röviden így jellemezhető a feltehetően a 2014-es választások elé szánt iszonyat, amely pontosan mutatja nem csak egy végtelenségig züllött és cinikus diktatúra szellemi szintjét, de azt is, mennyire tartja ez a rendszer az úgynevezett választókat.
.
Egy valamire azonban nem panaszkodhatunk: Orbán Viktornak határozottan sikerült új elemet csempésznie abba a tébolyult, önmagába zárt világba, amiben a miniszterelnök követőivel együtt kering. Magyar kormányfő ugyanis jó néhány akadt már, aki bűnöző volt, olyan is, aki bűnözőkkel szűrte össze a levet – olyan azonban, aki leplezetlenül bűnözői nyelvezettel fenyegette volna meg a gazdaság szereplőit, még soha.
.
Arra a magoszos felvetésre reagálva, hogy a földtörvény legyen kétharmados jogszabály, a miniszterelnök azt mondta, megfontolják a javaslatot, „de győzelemre készülünk, úgyhogy a vészforgatókönyveknek még nem jött el az ideje”.
.
Orbán Viktor előadásában szorgalmazta azt is, hogy folytatódjon az állami földbérletek megújítása. „Zavarórepülések mindig voltak, mindig lesznek. Ahol hús van, légy is van” – fogalmazott a kérdéssel kapcsolatban, hozzátéve, hogy nem sétagaloppról, hanem folyamatos küzdelemről van szó, de – biztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert – „tessék még több földet elvenni a hosszú távú gazdálkodási szerződésekből, és odaadni újaknak”. Példaként említette, hogy Csongrád megyében ma 45-ször, Győr-Moson-Sopronban pedig 20-szor annyi a földhasználó, mint 2012 előtt volt. „Ne engedjük, hogy a médiabotrányok meg balhék eltereljék a figyelmünket a lényegről” – jelentette ki.
.
A kormányfő üdvözölte az agrárkamara újjáalakítását, az érdekképviselet ideiglenes vezetőjét, Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselőt pedig arra kérte, nagyarányú változásokat hajtson végre. „Minél nagyobb a változás, annál nagyobb a bónusz” – jegyezte meg.
.
Beszélt a keleti nyitás politikájának az agráriumot érintő részéről is, és beszámolt arról, hogy két év alatt 70 százalékkal nőtt az élelmiszer-ipari export Oroszországba. „Ez a keleti nyitás (…), el kell adni, amit megtermelünk” – magyarázta.
.
.
Nyilván a miniszterelnöknek is a családja biztonsága a legfontosabb
.
Orbán Viktor beszédében felsorolta a kormány eddigi „eredményeit” is, majd ezek között jelezte, hogy néhány hónap múlva kijelenthető lesz: megszűnt Magyarország egyoldalú energiafüggősége.
.
A következő másfél-két év fontos feladatai között említette a mezőgazdaság jövőjének biztosítása mellett az átlagjövedelem alatti fizetéssel rendelkezők életszínvonalának emelését, valamint „a magyar jövedelmekhez képest kifizethetetlen rezsiköltségek” csökkentését, ezek ugyanis felemésztik a keveset keresők havi bevételének nagy részét. Utóbbival kapcsolatban nagy vitára számít a kormányfő.
.
„Ha nem hátrálunk meg, ha nem hagy el az erőnk”, 2013-ban olyan változások történnek a magyar mezőgazdaságban, amelyekre 50-100 éve nem volt példa – jelentette ki a kormányfő a parlament előtt fekvő új földtörvényre utalva. A jogszabály modern agráriumot teremt majd, a szocialista mezőgazdaság szocializmust túlélt híveinek kora ugyanis lejárt.
.
A külföldiek termőföldszerzéséről szólva Orbán Viktor nyomatékosította: az új földtörvénnyel ez „be van fejezve, nincs, nem lesz”. A kabinet ugyanazokat a mechanizmusokat alkalmazza majd, mint Franciaország és Ausztria. „Aki a nyugati határszélről jött, az menjen át az osztrák területre, és próbálkozzon meg” ott a termőföldvásárlással; egy négyzetmétert nem tud majd venni – mondta.
.
A földtörvény céljai között említette „a zsebszerződéssel kilopott földek” visszaszerzését is, ugyanis bár újakra nincs lehetőség, de a régi zsebszerződéseket is ellenőrzés alá veszik, és megszüntetik őket – tette hozzá.
.
A jogszabály harmadik fontos eleme, hogy megvédi a termőföldet a spekulánsoktól és a bankároktól, továbbá – folytatta a miniszterelnök –, „korlátozzuk és visszametsszük a nagybirtokot”, a birtokarányok módosításának célja pedig a középbirtokosság megerősítése.
.
A zsebszerződésekkel kapcsolatban mindenkinek javasolja, hogy ne akarjon majd így földet szerezni. Ez ugyanis bűncselekmény, ami már a belügyminisztérium hatásköre, és ha van ember, akivel nem érdemes bajuszt akasztani az országban, az Pintér Sándor. „Azt javaslom, hogy aki eddig zsebszerződéseken törte a fejét, a családja biztonsága érdekében hagyjon fel ezzel” – mondta Orbán.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 36 szavazatból)
Leplezetlen maffiabeszédet tartott Orbán, 4.2 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(113)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

113 Reader’s Comments

  1. Bagoly mondja … :) :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Komolyan mondom, nem tudom miféle jövőt kívánjak ennek az ámokfutó társulatnak..Szándékuk szerint “putyinizálják”-e a hatalmukat, vagy a demokrácia rendje szerint bukjanak-e legközelebb, ahogy az dukál… Utóbbitól inkább tartok, mint az előbbitől. 2002-es rémséges távozásukra emlékezve, elgondolhatjuk mit tesznek majd akkor, amikor totálisan kiépített “népnemzeti” hatalmukat és totálisra koncentrált tőkeállományukat kell elveszteniük- esetlegesen. Oly messzire mennek, ahonnan demokratikus visszatérés többé nem lehetséges… Következő “menekülésük” országos katasztrófába torkollhat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Maeldron
    “a rendszerváltás után a kisz és a szocik együtt lopták szét a maradék vagyont, párttól függetlenül.”
    .
    Az Antall-kormány és Boross Péterék hathatós segédletével. Így gondolod?
    .
    “gyurcsány egyszer el is szólta magát, hogy nem a tehetsége miatt gazdag.”
    .
    Lehet, mert korábban tanácsadó cégnél dolgozott, ahol pénzforgalmazásban jártasabb kollégái is voltak. Tippeket kapott biztosan ő is, mások is. Voltak, akik éltek vele, voltak, akik nem.
    .
    Nem a tehetség miatti gazdagság ugye nem jelenti azt, hogy az OTP-t vagy a MOL-t saját magának privatizálta, mert Gyurcsány saját döntése volt az állami vagyon szétosztása? Ugye nem?
    Akkor miért terelsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. proaktiv: “Az Antall-kormány és Boross Péterék hathatós segédletével. Így gondolod?”
    .
    Igen.
    .
    “Nem a tehetség miatti gazdagság ugye nem jelenti azt, hogy az OTP-t vagy a MOL-t saját magának privatizálta, mert Gyurcsány saját döntése volt az állami vagyon szétosztása? ”
    .
    Nem azt mondtam, hogy mindent ő lopott el. Miért csak végletek léteznek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. A maffia vezér orbán célja a magyar föld konkrét kivásárlása vazallusai által, így Magyarország teljes fizikai valójában az ő saját és alvezérei birtokába kerül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Amilyen a vezér, olyanok a székében megtartói, +a békemenetesek!
    Ha hülyének nézi a zembereket, miért engedik? Talán mert azok!
    Amikor romokban az ország – ezt ezerrel nyomatták, de ígértek 14. havi nyugdíjat is, csak a hülyék hihették.
    A tandíj ellen, a kórházi napidíj ellen és a 300 Ft-os vizitdíj ellen mit összeacsarogtak, népszavaztattak – most a százszorosát veszik el és megteszik szemrebbenés nélkül, belehazudva a hülyék arcába, hogy ez nem megszorítás, csak az IMF és az EU ezt kéri!
    Nem volt még ilyen hazug lény ennek az országnak az élén, a szegényektől elvesz, hogy a gazdagok még gazdagabbak legyenek – megérdemelnék a rá szavazók, hogy még húsz évig zsigerelje őket, dolgozhassanak rabszolgaként ezen nem oligarchák földjein!!!!!!!!!
    Nem a semmiért félnek a választástól, tudják, mi vár rájuk, ha elbuknak, ha szerencséjük van a bíróság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Amikor először ültek a ‘trónon’ ugyanazt csinálták , az ország elfelejtette nekik….
    Egy bukott miniszterelnököt , aki már akkor is szart a népre …..és véleményem semmivel se volt jobb mint ,most csak akkor több volt az ország kasszájában…
    újra megválasztani a legnagyobb felelőtlenség és butaság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Az orvosi titoktartás dönti romokba az országot –
    ezt olvastam és remélem, hogy orvosok is olvassák!
    Bár Papp táltos professzor már javasolta, hogy ideje lesz olyan törvényt hozni, hogy ne csak a gépkocsivezetéshez legyen alkalmassági/elmebeli vizsga!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Stumpné Bekes Margit

    Ezek az emberek egyszerűen őrültek! Fenyegetni tudnak és félelmet kelteni.Ideje lenne elzavarni őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Most olvastam:
    Borulátó Orbánné: egyre többet kell dolgozni és vissza kell fogni a fogyasztást, na nem nekik, hanem majd a zembereknek, főleg a fiataloknak! Hát ezért megy külföldre, aki csak teheti, nem akar bejárónő és napszámos lenni éhbérért!
    Hamarosan még karikákat is fog látni, amiért ezt nyilatkozta!
    Pedig borult idő lesz holnap is, nem lesz szükség a napszemüvegre, hacsak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Jó hír, nincs más út a baloldalon. Várjuk, hogy mindenki ott legyen október 23-án, aki segíteni akarja lezárni az Orbán-Matolcsy uralmat. És Gyurcsány Ferenctől is elvárjuk, hogy támogasson minden olyan megmozdulást, amelyik a demokratikus ellenzék oldalán szerveződik.
    Orbán 23 éve tűnt fel üres-lyukas zsebbel, tépett farmerban, minden, amit eddig összeszedett (2,5-3 milliárd) azt szó szerint elrabolta, ehhez a rabláshoz választotta a játszótársait. Nem véletlen a bűnözőfejűek, egész hada! Nem a szocialistáktól rabolta, mert ahhoz tehetségtelen, hanem a birka magyar emberektől, és még tapsoltunk is neki hozzá.
    Itt van az ideje annak, hogy komolyra vegyék a helyzetet azok, akik már utcára kerültünk, vagy kilátásuk van oda kerülni, különös tekintettel a pedagógusok, lentről egészen fölig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Orbán azt mondta, ha megválasztják, 6 év múlva visszajönnek a fiatalok, mert jó világ lesz.
    Orbánné pedig borulátó.
    Szoktak néha beszélgetni egymással?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. csakén

    Nincsenek…a csuti kanásznénak nem osztottak lapot a családban. A nyilatkozatáért dupla verést kap, a szokásos mellé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az Orbán csürhe még szabadlábon van 2014. január 8. szerda | AN

A Fidesz, az adócsalók pártja 2013. december 3. kedd | AN

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos