Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán már megint buktatja a Nyugatot 2012. október 23. kedd 17:59 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán már megint buktatja a Nyugatot
Budapest – Orbán Viktor miniszterelnök szerint október 23-a minden évben emlékeztet minket, hogy az 1956-os forradalmat leverők törekvései nem tűntek el a magyar közéletből.
.
Elég, ha 2006 októberére gondolunk: lovasroham, könnygáz, majd a brutalitásban élen járók kitüntetése – fogalmazott a kormányfő az október 23-i állami ünnepségen kedden, a Kossuth téren, kijelentve azt is: „jó, ha ezt észben tartjuk”.
.
A miniszterelnök a szocializmus bukása és a 2008-as nyugati világgazdaság válsága között párhuzamot vonva azt mondta: azért rendült meg mindkettő, mert egyik sem az igazság útján járt.
.
A magyar kormány elfogadja az európai együttműködés mindenkire érvényes szabályait, de azt nem, hogy valamilyen „kifinomult módszerrel” idegenek kormányozzák a magyarokat – jelentette ki Orbán Viktor az október 23-i állami ünnepségen, a budapesti Kossuth téren elmondott beszédében.
.
A miniszterelnök közölte azt is, hogy az európai kultúrnemzetek közös erkölcsi mércéjét Magyarország elfogadja, a kettős mércét viszont nem.
.
Az Európai Unió egyetlen intézménye sem bánhat tiszteletlenül a magyarokkal – hangsúlyozta a kormányfő.
.
A kormányfő a Kossuth téri állami ünnepségen felsorolta a 2010 óta eltelt időszak kormányzati eredményeit, majd a „csüggedőknek és a reményvesztetteknek” azt üzente: 1956 legnagyszerűbb leckéje az volt, hogy a forradalmat javarészben munkások, az akkori bérből és fizetésből élők csinálták, akik nem törődtek bele a kilátástalanságba. Ha csak feleannyi hitünk lesz, mint nekik volt, akkor hegyeket tudunk megmozgatni – fogalmazott a miniszterelnök.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -27 ( 39 szavazatból)
Orbán már megint buktatja a Nyugatot, 2.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(71)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

71 Reader’s Comments

  1. Erőszakot vettem magamon, és végighallgattam a csuti mekegését. Ennél tartalmatlanabb semmit még tőle is ritkán lehet hallani. Néhány ezerszer ismételt sablonszöveg. Tárgyi tévedések sorozata. Magyar Kommunista Párt 1945 előtt illegalitásban, és a felszabadulás után a két munkáspárt egyesüléséig volt. Még emlékszem a választási jelszóra: Hármas lista, kommunista. Október 23 után snki nem győzte le az itt tartózkodó szovjet valakulatokat. Maguktól vonultak ki, nem az országból, csak a városokból. A Mátyásföldi Repülőtéren néhányadmagunkkal meglátogattuk az ott várakozó szovjet alakulatokat. A Nagy Imre kormány kérésére vonták ki őket a harcokból. Ebben az időszakban a katonai helyzet az volt, hogy az itt állomásozó alakulatok előkészületeket folytattak a végleges kivonulásra, miközben a Szovjetunió belső részeiből nagy erőket készítettek fel, nem a magyarországi beavatkozásra, hanem arra az estre, ha esetleg a nyugat felrúgja a jaltai szerződést. Zsukov állítólag kijelentette, hogy ha ez megtörténik, akkor a következő megálló az Atlanti Óceán partján lesz. A magyarországi felkelés ebben az időben a világpolitika mellékeseménye volt. A Szuezi válság foglalkoztatta a világot. A magyarországi bevonulásra az október 30-i Köztársaságtéri vérengzés adta az alkalmat a Szovjetúniónak. Néhány magát forradalmárnak nevező fasiszta gyilkos és bűnöző megtámadta a pártszékházat, és ártatlan államvédelmi sorkatonákat mészárolt le, akiket a székház védelmére osztottak be. Az erről szóló képekkel voltak tele a nyugati újságok. Orbán azt a hülyeséget is elmondta, hogy a munkások csinálták a forradalmat. A lázadás a Gerő hülyesége miatt tört ki. Ha, ahogy a tüntetők követelték, a rádióban felolvassák a követeléseiket , hagyják békésen elszéledni a Sztálin szobrot ledöntő és az utcán tüntető tömegeket, és nem lövetnek a tüntetők közé, néhány óra alatt helyreálhatott volna a rend. Ha Nagy
    Imrét megválasztják miniszterelnöknek, ő konszolidálhatta volna a helyzetet. Ami a munkásokat illeti, ők békésen aludtak otthonaikban, és semmiféle forradalomban nem vettek részt. A felkelők között persze volt néhány munkás is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a forradalom “hősei” között nem sok munkást találni. A forradalom tisztaságáról pedig eleget mond az az eltagadott tény, hogy a tömeg az első éjszakán kifosztotta, majd felgyújtotta a Rákóczi úti Divatcsarnokot. Ez miatt nem kell szégyenkezni, a Bastille lerombolását is hasonlóképen történt. De a tegnapi ünnepségeken ennek semmi jelentősége nem volt. Nem ünnepelt itt senki semmit. A csuti legszivesebben elbújt volna, mint tavaly. Annyira nem volt mondanivalója. még az övéinek sem. Viszont kellett neki a békemenetre összegyűlt sok idióta híve, meg az összetoborzott szolgái. A tömeg nagyobb része megint az agyalágyult vén nyuggerek közül került ki, akik azt hiszik, hogy a viktorkájuk megvédi a nyugdíjukat. Ők tényleg nyuggerek. Én meg nyugdíjas vagyok. Micsoda különbség! Másik részük félelemből vonult. Félt attól, hogy elveszti az állását ha nem vonul. Úgy félt, mint ahogy például Kövér elvtárs is félelemből lépett be a Pártba, meg atöbbi volt komcsi. A fideSS kommunistái. Ők is félelemből vonultak fel annak idején május elsején. Meg félelemből szídták a taggyűlésen az ellenforradalmárokat, akik meg akarták dönteni a szocializmust. Az ellenzékről inkább nem írok most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. Szerintem Igazatmondaniképtelen Viktormihály szövege egyáltalán nem tárgyi tévedések sorozata, hanem gondosan felépített hazugságáradat. Pontosan ismeri ő a történelmet, csak következetesen meghamisítja.
    Ezúttal nem bújhatott el, kénytelen volt szólni azokhoz, akiket döntő többségben a fideszes önkormányzatok terrorkormányzása felrendelt és felszállított a helyszínre. A legújabbkori fideszdemonstráció tömeglélektana hasonlatos a közvéleménykutatók kiszolgáltatottságához: aki nem képes eltitkolni ellenszenvét orbán és rendszere iránt, annak (beleértve rokonait is) szembe kell néznie azzal, hogy egzisztenciálisan likvidálják.
    Ha menni kell Orbánt csodálni, elég úgy feltenni a kérdést, hogy “Ki nem akar jönni?”
    … Aki felteszik a kezét, annak a következő munkanapon már a munkaidő kezdetére se kell bemennie. Ez van.
    Ha valamelyik újság leközli a valóságot, attól megvonják a hirdetési megrendelést, amelyik vállalkozó nem teljesíti a terrorhaptákban-állást, arra kiszáll az APEH.
    Orbán sikeresen valósította meg azt a félelem-légkört, amit emleget 56 kapcsán. Ez az egyetlen, amiben azonos egymással a két dátumnak összehasonlítása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Tökmindegy mit mond, ő az árgyálus királyfi oszt’ jónapot.
    Hívei vannak, akik hisznek benne és így felmagasztosul.
    Az is mindegy, hogy nem Mo-i magyarok a hívek.
    Szóval elbaxtuk ezt két éve és most isszuk a levét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. árgyélus az az árgyálus :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Árgyélus királfi – na ilyen hívei vannak, + mint a kézcsókos mami!
    Nem szégyenkezik Orbán, amikor megvezeti ezeket az idős embereket?
    Nekik már nem sok kell, elég a far-hát, de vannak akiknek van igényük – hát azoknak már nem jön be a ne mi nyerjük a legtöbbet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. csatt (2012. október 23. kedd 21:13 )
    Csatt, nézd el nekem a kései választ. Nem szerettelek, most sem szeretnélek megbántani. Kioktatni sem állt szándékomban. Azt szerettem volna leírni, legalábbis igyekeztem, hogy nem a párt verte le a SzU segítségével a forradalmat, hanem a SzU verte le, és fügefalevélnek gyártott hozzá egy új pártot, megtéve vezetőnek Kádárt, aki Moszkvában járt a forradalom utolsó napjaiban (legalábbis új nevű pártot, hiszen sem Kádár, sem többen az “új” pártból nem voltak “új fiúk” – Kádár pl. korábban belügyminiszter volt, ha jól emlékszem a tényekre – ). Kádár aztán végrehajtotta az utasításokat, a megtorlást a SzU irányításával.
    Amikor szétesett a SzU, megnyílt a lehetőség arra, hogy megszűnjön a szovjet megszállás. Egyetértünk, a megszálló csapatok kivonásában ov-nak semmilyen szerepe nem volt, csak utólag gyártotta magának erről a mítoszt.
    Az, hogy ov most is (mint általában) elferdíti a tényeket, sajnos, keveseknek tűnik fel. Ha feltűnne – ahogyan Neked feltűnt – nem hallgatná ájultan a hazugságokat, a sok süketelést. A tegnapi ov-szövegelésre is igaz: “ha én úgy akarom, akkor minden másképp volt”. Ez a hülye diktátorok szövege. Ideig-óráig sokan beveszik, mert nem gondolkoznak, csak áhítatosan bámulják bálványukat. Bízom benne, hogy egyre kevesebben vannak és lesznek ilyenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. neveletlen
    2012. október 24. szerda
    21:19
    Apró korrekció: nem “csak áhítatosan bámulják bálványukat”, mert a többségük meg van félemlítve. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Gets, igazad van, a megfélemlítést kifelejtettem.
    Hallottam ilyenről környezetemben is.
    Diktátortól és diktatúrában szoktak félni az emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. “Az Európai Unió egyetlen intézménye sem bánhat tiszteletlenül a magyarokkal ”
    .
    Orbánt nagyon kioszthatták Brüsszelben, ha egyik héten az IMF-nek üzen, – Pesten! – utcai plakátokon követe tliszteletet, másik héten pedig az unió intézményeit tanítaná illemre, rajtuk keres fogást, csak éppen belföldre címezve.
    Nem fog találni, mert szerencsére több eszük van, mint a felcsúti szektavezérnek.
    .
    “Miért csuklóztatja Európa Orbán Viktort?”
    http://www.origo.hu/gazdasag/komment/20121024-mi-all-az-unios-dontes-hattereben-hogy-harmadik-megszorito-csomag.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Avi
    2012. október 23. kedd
    18:41
    Jó a kép! már terjed az interneten.
    Egy a tábor,egy a gyógyszer aláírással!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Készül a harmadik megszorító csomag, Orbánnak ismét felelőst kell keresnie.

    Az IMF ellenes propaganda háború okafogyottá vált, így most mást kell a célkeresztbe állítani.

    Az az IMF ellenes reklámkampány, mely kétszáz millió forintba került “olyan jól sikerült”, hogy az idén az IMF már nem is tárgyal velünk. A pénz a kukában.

    IMF hitel talonban. Borítékolom Orbán ezt már nem kapja meg az biztos.

    Most az EU-n a sor. Azt kell pellengérre állítani. Erről szól ez az “ünnepi” Orbán beszéd. A sarokba szorított kutya vonítása.

    Közben kedves magyar nagytőkéseink az itthon megtermelt profitot , mint például a Bakony Müvekből kiszedett magas osztalékot külföldre menekítik.

    Denján Sándor például most ötmillió eurot fektet be a lett Norvik Bankaba és kész további pénzt is kivinni oda.

    Miért is nem a Granit bankot tőkésíti tovább? Rájött a magyar finacoligarchia, hogy Orbán már megbukott? Elkezdődött a tisztességtelenül megszerzett pénzek kimenekítése?

    Ahelyett, hogy a magyar növekedést támogatnák külföldre menekítik a pénzüket?

    Szemetek.

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/meglepo_helyen_vesz_bankot_demjan_sandor.174718.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Nyul György 2012. október 24. szerda 19:28
    Ez már csak igy van. Az orbáni beszéd idején más csatornát néztem, de akkor
    a kiváncsiság miatt néháhy pillanatig megnéztem az aszott öregúr Vagyis már
    csaknem nyuggerOrbáni közvetitést. Jó ez a HD, mivel – a nagy felbontás – a
    legapróbb “pöttyet is” láthatóvá teszi. LÁTTAM A RÁNCOS, BETEG ÖREGURAT.
    Később az ATV is a királyitól direktben rögzitett képet közvetitette szintén nagy
    felbontásban. Pár perc után átkapcsoltunk más csatornára.
    Másnapi propagandát figyelve azt hittem nem jót néztem tegnap, ezért belenéztem az archivált anyagba.
    NEM CSALÓDTAM ORBÁN 1 NAP ALATT MIN. 10 ÉVET FIATALODOTT AZ
    ÁTDOLGOZOTT – KISEBB FELBONTÁSÚ – ARCHIVÁLÁS UTÁN. LÁGYULT
    A KÉP. ELTŰNTEK A RÁNCOK. A SZAVAK MARADTAK ÖREGURAS SZAVAK.
    (hely, ha lett volna ilyen szerkentyű, Lenin elvtárs 16 éves siheder marad volna)
    .
    “ahogy például Kövér elvtárs is félelemből lépett be a Pártba”
    Irásod olvasva eszembe jutott, némely (feltörekvő) vezetőnk akkori félelme.
    Úgy féltek művezetők és iskolaigazgatókká válni, hogy a “félelem” bele kényszeritette őket a pártba. No meg nem tudták elkerülni hogy előbb moszkvai
    követként, majd guruló rubel aktatáskás kifutófiúként működjenek, de még él
    közöttük olyan is, akire
    Hazafias Népfront vezető miniszterséget sikerült a félelemnek “ráerőszakolni”!
    .
    Hogy tévedés ne essék én nem Recskre, a jászberényi Apritógépgyár, a szonoki
    Tiszamenti Vegyiművek, Dunapenteléből Sztalinvárost épitő és sok más rabmunkahelyen dolgozókra gondolok.
    ÉRDEKES EZEKRŐL SOHASEM HALLUNK PEDIG ŐK IS ÉLTEK ÉS FÉLTEK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Majdnem elfelejtettem.
    Sokat merengtem az Orbán feje felett lévő “lyukon”.
    ‘56 ünnepén (csak) erre emlékszünk?
    DE MI IS VAN MOST A KORONÁS CIMERREL?
    Jobb hijján azzal foldozták be ‘56 emlékét, mivel a lyuk kissé lejjebb csúszott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. EZ AZ ember MER DESZÉLNI A MUNKÁRÓL ÉS MUNKÁSOKRÓL.
    SZÉGYEN ! ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Tisztelt Proaktiv!
    Egy hír mára:”Elképzelhető, hogy 2012-ben már nem jön vissza Budapestre tárgyalni az IMF
    A tárgyalások csak a jövő tavasszal zárulnak.”
    Na ez szép, nevezem!
    http://hirek.msn.mainap.hu/gazdasag/megsertodott-az-imf-39103

    Ezen az oldalon, vannak kőkemény Fideszes rajongók, ha meglátom a nevüket, már rosszul vagyok

    Ilyenek miatt kell szednem nyugtatót , mert különben ……..
    Na mindegy nem fecsérlem rájuk az időmet, mert csak a méhkast kaparják fel bennem !!!! :((((((((((((((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Találós kérdés: miben hasonlít Orbán Viktor Barack Obamára? A HirTV-böl megtudhatjuk: http://www.youtube.com/watch?v=vEGP1jKhvzc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Azt gondolom, hogy most gyújtották be a motorokat a sallerosztogató ellen, gazdaságilag lesz támadva, ami mindenkinek fájni fog – de elég sok időt hagytak, hogy az emberek tegyenek valamit (nem békamenetet), most már viszont az EU-nak is a sok más probléma mellett ezt a kis országvesztőt is meg kell állítania, már kínos a sok packázása, nem engedhetik, hogy ez pl. legyen EU-szerte!
    Gazdagék is szívni fognak és ők majd nem tűrik, mert nekik is fájni fog, ha bedől az ország, keresniük kell egy vezetőt, aki hiteles és ki tudja vezetni az országot abból a gödörből ahova alápávatáncolt minket ez az antidiplomata.
    Ha védeni akarta az országot, azt nem ilyen bugris módon kellett volna tennie, bár tudom, hogy a 2/3-nak ez tetszett, ők nem égtek a sallerek miatt.
    Egy igazi államférfi normális “viselkedéssel” oldja meg a dolgot – mondom egy igazi államférfi és nem egy pojáca!
    (Csak szomorúan jegyzem meg, hogyha egy me-nél normális “viselkedésről” lehet beszélni, már régen rossz!)
    Ha Gyurcsány Ferenc elqurálta, akkor ez 100x igaz erre az izére, mert ekkora túlnyeréssel jól is csinálhatta volna, senki nem akadályozta semmiben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. csatt,
    ezt már én is többször megírtam, de nem lehet ott állni minden kilométerkőnél.
    Az. hogy az orosz katonákat vigyék el tőlünk, először Cserhalmi György szájából hangzott el 1989. március 15-én az új, aktuális 12 pont részeként.
    Orbán csak június 16-án, Nagy Imre újratemetésén böfögte fel a beszédében, miközben már javában zajlottak a tárgyalások a csapatkivonásról.
    Úgyhogy ennyit a Vörös Hadsereg Nagy Felcsúti Réméről.
    Olvasható mondjuk itt: http://hirszerzo.hu/hirek/2009/3/15/101224_1989_marcius_15_az_ellenzek_eloszor_mutatta
    Csak azt nem tudom, hogy lehetne ezt beleverni sok fideSSnyik fafejébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. http://www.youtube.com/watch?v=4YybjROUMu0&feature=related
    És itt a felvétel Orbán beszédéről az újratemetésen. 4.54-től hangzik el az ominózus mondat, amiben olyan kormány megválasztásáról beszél, amely tárgyalásokat kezd majd a csapatkivonásról. Tehát nagyon messze van a Cserhalmi által felolvasott követeléstől, és nem is tud róla, hogy a tárgyalások már megkezdődtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Békamenetesek nagy örömére – nem leszünk gyarmat!
    A kipaterolt hárombetűs miután megunta a pávatáncot, nem akar lábtörlő lenni.
    Csontvázkereső még égeti magát, de a híveiknél ez dicsőség.
    Ezeknél valahol nagyon mélyen van elásva a hazaszeretet, Nagy-Mo-t szeretnének, amikor ezt a kis országot sem tudják normálisan vezetni, lopás és betonozás nem országvezetés, ezt országvesztésnek nevezik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Orbán csak buktatná a Nyugatot, de szerencsére nem rajta múlik az ügy. Korábban sem Kádárékon múlott, pedig akkor is a haldokló Nyugat volt a hivatalos szöveg. Orbán nem tanult semmit a múltból, ugyanazt szajkózza és cselekszi, mint az elődei.
    Két nyugati példa, ami ellentmond Orbánnak :
    1. Tegnap közzétett friss felmérés szerint az osztrákok 78%-a elégedett a helyzetével és a kilátásaival. (Nesze neked Orbán! Unió- és euro-krízis? Hol?)
    .
    2. Két frissen érettségizett izlandi lány az eddigi megtakarításaiból hat hónapos világkörútra indult. Európa a hó végéig k i lesz pipálva.
    Északról dél felé haladtukban már Budapesten is jártak. Novembertől India, majd Ausztrália és Új-Zéland következik a programjukban.
    .
    Emlékeztetőül: Izland helyileg Nyugaton fekszik, az az északi állam, ahol a 2008-as hitelválság komolyan megrengette a szigetország befektetőit és hietelezőit, bankjait és gazdaságát, majd a hitelválság továbbterjedve körbesúrolta Európát. Négy év elteltével az izlandiak újra talpon vannak.
    .
    Magyarország és lakosai hova jutottak az elmúlt pár évben? Ne a Nyugatot temesse Orbán, hanem a hazáját, mert amivé tette, az koporsóért kiált. (Papi áldásra már elő is készítette Melocco Miklós, ott virít az etyeki pincesoron. Vajon senki nem röstelli magát a téma és a hely égbekiáltó ellentéte, a mérhetetlen méltatlanság miatt?!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Tolvaj a magyar miniszterelnök veje 2013. szeptember 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos