Ronai and Ronai
AMERIKAI

„Az emberek egyszerűen fel fognak lázadni” 2012. szeptember 15. szombat 22:55 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(220)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„Az emberek egyszerűen fel fognak lázadni”
Budapest – További tiltakozási formákat javasolt szombaton a választási feliratkozás terve elleni egyhetes éhségsztrájkját befejező Gyurcsány Ferenc.
.
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártja budapesti rendezvényén arra kérte az MSZP-t és az LMP-t, hogy közösen bojkottálják a választási eljárási törvény parlamenti vitáját, támogatóit pedig arra buzdította, hogy petícióval tiltakozzanak, amiért a kormánypártok előzetes regisztrációhoz akarják kötni a választási részvételt.
.
Gyurcsány Ferenc szerint a választási feliratkozás százezreket zárhat ki a részvételből, azokat, akik csak az utolsó napokban, hetekben döntik el, hogy elmennek szavazni, és általában a kormány leváltására adják a voksukat.
.
Azt mondta: ha Orbán Viktor kormánya a választók bizalmának megnyerése helyett így, „jogi trükkökkel és machinációkkal” akar hatalmon maradni, akkor „Magyarország elveszíti a nyugalmát, mert az emberek egyszerűen fel fognak lázadni”.
.
A volt miniszterelnök közölte, hogy a DK élőláncot szervez a Parlament köré arra a napra, amikor az Országgyűlés a választási feliratkozás bevezetéséről dönt. Bírálta a szavazati jog kiterjesztését a határon túli magyar állampolgárokra, mondván, hogy a Fidesz a 2004-es népszavazás óta saját hatalmi céljaira próbálja felhasználni a szomszédos országokban élő magyarságot, noha akkor azt ígérte, hogy csak magyar útlevelet kapnak a kettős állampolgárok, szavazati jogot nem. Szerinte ez tudatos hazugság volt.
.
„Aki nem itt él (…), nem viseli döntésének felelősségét (…), annak nem szabad beleszólni az ügyeinkbe, mert ha ne adj’isten (…) lesz egy olyan választás, ahol az egyik párt azzal a pár százezer szavazattal győz, ami a határon túlról jön, az végzetesen meg fogja rontani a határon belül és kívül élő magyarok viszonyát, illegitimmé fogja tenni a kormányt”, jelentette ki.
.
Gyurcsány Ferenc azt a javaslatot is megfogalmazta, hogy a demokratikus ellenzéki pártok és mozgalmak közösen emlékezzenek meg október 23-áról.
.
Csaknem egyórás beszédében az ellenzéki összefogás mellett érvelve kitért arra, hogy a közös cél, „a haza ügye” fontosabb egyik vagy másik politikus érzékenységénél. A vélt vagy valós sérelmek miatt senkit sem lehet kirekeszteni a demokratikus ellenzék együttműködéséből – hangoztatta, biztatónak nevezve, hogy az MSZP és a Magyar Szolidaritás Mozgalom támogatásáról biztosította a DK négy politikusának egy hétig tartó tiltakozását.
.
Ugyanakkor azt mondta: sem ő, sem pártja nem kér engedélyt másoktól a létezésre, nem a többi párttól, hanem a választóktól várnak elismerést, támogatást.
.
Beszélt arról is, hogy ha az ország bajban van, akkor nemcsak a politikusoknak, hanem mindenkinek cselekednie kell, mert vannak helyzetek, amikor nem lehet csendben maradni, akkor sem, ha megszólalni kockázatos.
.
„Lehet rossz döntéseket hozni, lehet egy alkalmatlant, egy tisztességtelent, egy gerinctelent is megválasztani miniszterelnöknek, de ha ez kiderül – és kiderült! –, akkor ne hagyják következmények nélkül”, szólt az egybegyűltekhez.
.
Molnár Csaba, a DK alelnöke arról beszélt, hogy „elsöprő erejű, a rendszert alapjaiban megrengető” változásra van szükség Magyarországon, ennek legnagyobb akadálya pedig az előzetes regisztráció, amely miatt szerinte nagyobb eséllyel marad kormányon a Fidesz-KDNP. Akciójukat mindazonáltal sikeresnek ítélte, mondván, hogy sikerült áttörni „a közöny, a fásultság és a félelem falát”.
.
.
Gyurcsány Ferencen és Molnár Csabán kívül a színpadra lépett a múlt vasárnap óta – a választási feliratkozás terve elleni tiltakozásul – velük együtt éhségsztrájkoló Niedermüller Péter DK-alelnök és Kolber István parlamenti képviselő is. A Batthyány-örökmécses előtti teret megtöltő demonstrálók mindannyiukat tapssal fogadták, és azt skandálták nekik: „Szép volt, fiúk!”
.
A rendezvényen levetítették Bitó László író, Balázsovits Lajos és Galkó Balázs színművész, Jancsó Miklós filmrendező, Lendvai Ildikó korábbi MSZP-elnök, Radnóti Sándor filozófus és Vágó István televíziós műsorvezető rövid videoüzenetét. A felvételeket akkor rögzítették, amikor felkeresték a Parlament előtti Kossuth Lajos téren éhségsztrájkoló DK-s politikusokat.
.
A Fidesz-KDNP frakciószövetség múlt heti, sárvári ülésén döntött arról, hogy az állam nem fog hivatalból választási névjegyzéket vezetni, hanem az állampolgárok jelezhetik választási részvételi szándékukat. A frakciószövetség várhatóan a következő napokban nyújtja be erről szóló javaslatát az Országgyűlésnek. A regisztrációs időszak a tervek szerint 2013 szeptemberében kezdődik és tizenöt nappal a választások előtt zárul majd. Gyurcsány és három DK-s politikustársa ennek hírére kezdett egyhetes éhségsztrájkot múlt vasárnap este.
.
A Demokratikus Koalíció elnöke a szlovák hírügynökségnek szombaton azt mondta, nem kíván a következő miniszterelnök lenni. „Akkor van a legnagyobb esélyünk a győzelemre, ha sikerül összefognunk az ellenzék széles köreit. Az ellenzék összefogását olyan személynek kell megtestesítenie, aki nagyobb kompromisszumok nélkül mindenki számára elfogadható. Köztudott, hogy közöttem és néhány ellenzéki vezető között nézetbeli konfliktus van. Az a fontos, hogy ebben a folyamatban a Demokratikus Koalíció által képviselt Nyugat-barát és józan polgári politika jelen legyen. Nem engedem, hogy jelöljenek, nem jelöltetem magam a miniszterelnöki tisztségre. Ha lesz közös jelöltünk, azt fogom támogatni”, jelentette ki a volt kormányfő, aki szerint a mai magyarországi helyzet drámai.
.
Gyurcsány Ferenc azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnöknek fokozatosan csökken a támogatottsága, és ezért jogi húzásokkal próbálja meg bebiztosítani, hogy politikai veresége esetén is hatalmon tudjon maradni.
.
A DK elnöke úgy vélte: a budapesti Kossuth téren a héten folytatott éhségsztrájkja is hozzájárult ahhoz, hogy az emberekben fokozatosan tudatosuljon “a helyzet komolysága”.
.
Mesterházy Attila a demokrácia nemzetközi napjáról megemlékező közleményében azt írta: ez a nap a szabad világ minden polgárának ünnep, de Magyarországon ma kevés ok van az ünneplésre, mert „félteni és védeni” kell a demokráciát.
.
Véleményét azzal indokolta, hogy a kormány „felszámolta, korlátozta vagy uralma alá gyűrte” a jogállamiság intézményeit, nincs erős parlamentarizmus, „díszletté silányították” az Országgyűlést és nem biztosított a sajtó szabadsága sem.
.
Mesterházy Attila szerint nincs valódi demokratikus párbeszéd, mert a kormány megszüntette az együttműködést az emberek érdekeit védő társadalmi, szakmai és civil szervezetekkel. A politikus hangsúlyozta, hogy a Fidesz „saját hatalma megőrzése érdekében már önkényesen megváltoztatta a választási szabályokat”, most pedig „korlátozni akarja a választók alapvető jogait is”.
.
Fontos minden olyan megszólalás, tett vagy demonstráció, amely a titkos, általános és egyenlő választáshoz való jog megőrzését, a választók jogainak védelmét határozza meg célként – tette hozzá, rámutatva, ezért támogatják a volt kormányfő és társai demonstrációját is.
.
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és három politikustársa múlt vasárnap kezdett egyhetes éhségsztrájkba a Kossuth téren a választási regisztráció bevezetése ellen tiltakozva.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (60 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +83 ( 97 szavazatból)
„Az emberek egyszerűen fel fognak lázadni”, 4.6 out of 5 based on 60 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(220)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

220 Reader’s Comments

  1. Observer
    láttam és elképedtem. Jávor Benedek éppen úgy elvesztette a realitásérzékét, mint akiket le akar váltani. Az 5%-ával? Azt hiszi, egymaga megszerzi a bizonytalanok felét? Mert annyi kellene neki. Ötször annyi, mint most van. Bizony felelős lesz!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Kálmán Olga nagyszerűen kérdezett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Azért Botka is odarúgott, odacsípett néhányszor a DK-nak és Gyurcsánynak.
    Teljesen el vannak szállva ‘nagyságuktól’.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  4. Nem tudom a magyar emberek fel fognak-e e lázadni, de más kiutat Orbán már nem hagyott nekik. Ugyancsak nem biztos, hogy csak a magyar emberek fognak fellázadni már külföldön is egyre többeknek elegük van Orbánból és a Fideszből és áldatlan tevékenységükből. Szerintem ha a magyar emberek indító lökést és segítséget kapnak, valószínűleg beindulnak és leszámolnak a Fidesz-el és az országromboló, kapkodva harácsolóló tevékenységükkel.

    Ennek fennáll a lehetősége.

    Nyilván, akár lázadás akár más formában jön a változás, a felelősség és a súlyos következmények elől nem bújhatnak el, nem produkáltak semmit, a magyar nép utolsó tartalékait élik fel.

    Azt pedig még egy elmebeteg sem képzelheti, hogy minden marad ahogy beállítja és nem lesznek változások, vagy hogy a változások természetes folyamatát erőszakkal kontrollálni tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  5. Jávor szövegéből kiderült, hogy az lmp zsarolható, azaz a fidesz köldökzsinórján betart ott ahol lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  6. Most érkeztünk igazán vízválsztóhoz ! A kérdés : marad – e a magyar tradíció : egymás gyűlölésében “bajnokok vagyunk” , vagy kinyílik a csipánk , megjön a józan eszünk és felfogjuk , hogy nekünk SZÜKSÉGÜNK van a köztársaságra , és ha csak egy pillanatra is ,de ÖSSZEFOGUNK .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  7. Talán az egész politikai bagázs nagyon nagyon elszállt. Ebben alig különböznek egymástól. Azért az sem mindegy, hogy kik rázzák egy “jobb” gatyába. A választások előtt kiabáltam, ne legyen 2/3. Az Mszp székházban ugyanazok ülnek, akik miatt lett. Az új undokok megint fröcsögnek. Csak lett más paletta. Ha így csináljátok tovább, megkapjátok a Jobbikot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. Observer
    Jávor mondhat, amit akar, helyi szinten már érlelődik az együttműködés. Lehet, hogy az azeri baltás ügyről és Gyurcsány performanszáról akarták elterelni a figyelmet a macsó szöveggel – ezt a célt egyébként szerintem el is érték -
    viszont MEGINT képtelenek voltak kiszámítani a következmények erősségét:
    ..
    http://www.beol.hu/bekes/kozelet/nyujtofaval-tuntetnek-varga-oroshazi-irodaja-elott-461919….
    “Hiába a hétfői virágosztás, a Fidesz általi elhatárolódás, illetve a népi kezdeményezés elfogadása, a Varga-ügy tovább folytatódik, ezúttal Orosházán.

    A helyi és Békés megyei DK, MSZP, LMP és Szolidaritás szervezetek pénteken délután öt órakor várják a velük egyetértőket a Táncsics utca 18 elé, ahol Varga ügyvédi irodája is található. Innen a demonstrálók a néhány száz méterre található Szabadság téri Fidesz-iroda elé vonulnak”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. pikk
    Neked ez csak Jávor szövegéből vált nyilvánvalóvá? Jávor csak 8:7 arányban “jobb” Shiffernél. Én egyébként örülök: mi ugyan mondhatnánk rájuk akármit, az nem használna, ellenben saját maguk meg tudják világítani, hogy miért hazugság az LMP. Nem lehet más, mert akkor már nem politika. Az LMP a fidesz segédcsapata, mindig is az volt, arra hozták létre. Ezen az sem változtat, hogy elég sok jobb sorsra érdemes embert is sikerült a táborukba gyűjteni. Az igazán értelmesek már kezdenek onnan elszivárogni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  10. Az MSZP tagok jó része szintén kivár, de ha a DK így folytatja, akkor Bottka véleménye nem fog igazolódni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Szégyenletes amit Jávor Kálmán Olgánál művelt!
    Akinek ezután sem világos, hogy az LMP a FideSS segédcsapata az sürgősen menjen szemészhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  12. Azért nem kellene ezt az Orbán-szöveget bevenni, hogy helyettük megkaphatjuk a Jobbikot! A Jobbikot csak vele együtt kaphatjuk meg, ez teljesen nyilvánvaló, a gyerekét nem tagadja meg az ember, így cövek3xbóvli sem, ha itt lesz az ideje felvállalja őket nyiltan is!
    Tudom, hogy sok, nagyon sok sötét él ebben az országban, de nem gonoszak, nem az az életfelfogásuk, hogy: ha módodban áll megölni….szóval, sötétek, de nem gyilkos indulatokkal élnek, tehát nem jön be náluk sem a Jobbik!
    Magyarok, egymást egy kanál vízben is, de önmagukat, azért talán mégsem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Az LMP-ről az utolsó pillanatokban összegyűjtött kopogtatócetliknél tisztázódott, hogy kik is valójában! Ezek az 5 százalékukkal azt képzelik, elüldögélnek még évekig ott a fincsiben, tök mindegy milyen kormány alatt!
    Olgánál most csak a vak, pontosabban a süket, nem látta/hallotta meg, bár elég nyekegős volt, hogy miről is szól a történetük! Néha mondanak jó dolgokat, de tudják, hogy a 2/3-dal szemben olyan, mint egy halk sóhaj! Ettől már úgy érzik, belopták az emberek szívébe magukat: csak hát ugye, mi oly kevesek vagyunk….Egyszóval ők is hülyének nézik a megvezethetőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Sokkal veszélyesebb Orbán…
    Szerintem tudja, hogy a nemzetek feletti bíróság elmeszeli a választási törvényét, de ő inkább kiléptet bennünket, mint hogy végrehajtaná majd. És utána nem lesz rest az LMP-vel vérszerződni. De ha az is kevés lenne a többségéhez, akkor a Jobbikkal.
    A zemberek többségének meg úgyis csak az a lényeg, hogy “de legalább nem a komcsik uralkodnak”.
    Ne higgye senki, hogy menekülőben lennénk a vágóhídtól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Orbán szöveg? Minden lépésükkel ebben az irányban haladnak. Egyedül a JOBBIK
    rendelkezik rohamcsapattal. Azt hiszitek, Vona eltűri Orbánt? Hogy volt ez anno Papenel? Valami rémlik. Orbánnak, ha szerencséje lesz, egy gráci szobában tölti napjai, ha peche, akkor szép temetést kap..Nagyobb pech esetén a bíróság dönt róla
    Tényleg nem látjátok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. csatt, vagy Orbán, vagy mi. A végeredmény nem kétséges, csak az idő kérdéses.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. “Álmodj királylány…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  18. @proaktiv hétfő 20:46
    Látom, járatos vagy a témában, azért annyit hozzáfűzhettél volna, hogy az ominózus államközi egyezmény, román-magyar szociális megállapodás dátuma, 1962. , és Románia Eu. csatlakozásának időpontjáig, 2007. január 01-ig volt hatályos.( utána Eu. jogszabályok érvényesek.)
    Tehát, egy 1962. évi törvény és egy kétoldalú (román-magyar) megállapodás alapján volt lehetséges a nyugdíjfolyósítás Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. A joBBikk szimpatizánsköre erősen korlátozott. Biztos támasza, de nem tud bővülni. Aki eddig nem csapódott hozzájuk, az ezután sem fog, hiába ábrándul ki fize$$-ből. Nincs mögötte erősebb megszálló hatalom, tehát ha erőszakkal próbálkozna, hamar alulmaradna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Éppen ma hat éve kezdődött a TV ostroma! Amikor a “hazugság” miatt törtek, zúztak és raboltak – a ma hősnek nevezett hugyenották!
    Most is van lázongás, mert a polgárvédelemmel kapcsolatos összeírásokat sok önkormi nem vállalja, polgári engedetlenségre hajaz az ellenállásuk! A népszámlálási adatokat még nem dolgozták fel, ezért kell a regisztrációs variálás? Hát igyekezzenek a feldolgozással! Abból minden adatot megtudhatnak rólunk! Most jött ki a születésekről, elhalálozásokról a legfrisebb adat! Milyen adatokat akarnak még?!
    Ha ez továbbra is folytatódik, még a végén kiderül, hogy megroggyant a vekkeres tekintélye!)))))))))
    A hatalmuk megőrzésére már egyre hülyébb ötletekkel állnak elő a 2014-s választásokra, ennyire talán nem kellene kinyilvánítaniuk a félelmüket és a hatalomhoz az eszelős ragaszkodásukat! Bízzanak már a kinti magyarok hálájában, sok jót kapnak ők az itt élők rovására, miután nincs kétféle állampolgár!))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. gibegurba:
    Nem ertek veled egyet! A Jobbik az online median keresztul jott igazabol kepben, ott kezdte el nyomni a propagandajat… nem veletlen, hogy a fiatalok kozott a legnepszerubb part. Ha csak abba gondolsz bele, hogy naprol napra no az internethasznalok szama es jelenleg ok aknazzak ki leginkabb az online media erejet, akkor bizony csak arra lehet kovetkezni, hogy van meg bennuk novekedesi potencial.
    Az ugy uldozott kifejezes a ciganybunozesbol nagyon szepen profitalnak, nem kell a teveben kulon nyilatkozniuk, vagy unalmas politikai musorokban fejttagitani, csak szimplan hagyjak, hogy a Duna follyon, ersd tortenjenek tovabbra is eroszakos cselekmenyek, egy jol definialhato etnikumtol. A Duna partot mos, legutobbi esemeny, amit a masodik leglatogatottab magyar televizio csatorna leadott: http://www.youtube.com/watch?v=HJqqq_tUoBQ&feature=player_embedded
    Ugyan nem kampany video, viszont akik itt gyuloletet ereznek, egybol hova fordulnak? ahol lattak korabban, hogy azt kiabaljak, hogy erre marpedig *radikalis* megoldas kell….

    Gonoszka:
    Hasonloan latom mint te, Vona nem fogja megturni a Viktort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Vona-t Gabi mire nem tűrné meg vekkerest, addigra ő már kóterben lesz!!!!!!
    Az erőbebb kutyuka szaporodik! Még mindig a cövek az erősebb! Csak addig ugrálhat, míg az ellenzék ellen ugrál, esetleg keményeket beszólhat a Fidesznek, de ha szembefordul szülőatyjával, többet nem fog ugrálni, lecsapja, mint a legyet! Nem a nyúl viszi a puskát, és nem a kisegér dübörög az elefánttal a hídon! Mindenkinek tudnia kell, hogy hol a helye, ha elveszíti a realitásérzékét, bukik…bárkiről legyen szó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Én Orbán végét látom, de ez szubjektív megítélés kérdése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Ezért jó, ha többféle meglátást olvashat az ember, több szem, többet lát…..
    Egy a fontos, ezek nagyon sokat ártottak az országnak, a benne élő embereknek és ezt egyre többen érzik a saját környezetükben, a saját bőrükön!
    Népessebb országból 3 millió éhező volt, most kevesebb, mint 10 millióból 4 millióan a létminimumon! Ennyi is elég bűn a XXI. században! Többi bűnről, mint demokrácia, mint az iskolák, az eü. a munkatv., sorolhatnám reggelig, most nem szólnék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Lehet, hogy csak a hogyant látjuk másként?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Gonoszka, 11.37
    Kelemen, 13:22
    Orbán nem hagyná tanítványát, hogy befusson, mert könnyen Júlia Timosenko sorsára jutna.
    Ennyire még Orbán sem hülye, hogy azt szeretné, hogy Júlia legyen:))
    Az mszp-vel előbb fog lepacsizni, meglátjátok.
    Van közös takargatni valójuk (lásd pl. olajügy 85 évre való titksítása!).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. kekec
    “Neked ez csak Jávor szövegéből vált nyilvánvalóvá? Jávor csak 8:7 arányban “jobb” Shiffernél.”

    Jávor az arányoknak megfelelően árnyal, de az egész lmp is furcsán viselkedik
    (Vágó leg megnyilvánulása). Gagyi párt erős fidesz függéssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Gonoszka
    2012. szeptember 18. kedd
    06:48
    +++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. http://hvg.hu/itthon/20120918_Rona_Peter_Orban_Viktort_gyerekjatek_lesz#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_
    *
    Ha parlamentáris viszonyok alapján gondolkodunk, akkor na Péternek igaza van.
    Ebben az értelemben a legfőbb ideje lenne egy árnyékkormány felállításának, akár miniszterelnök nélkül is., ahol a megfelelő szakemberek szándéknyilatkozatokat tesznek.
    A kérdés az, hogy milyen lépésekre számíthatunk Orbán részéről Orbán kialakuló belső ellenzéke részéről és a sötét ló, a Jobbik lépése.
    Mondhatjátok, hogy hülye vagyok. :)) Csak előtte 1/2 percet gondolkodjatok.
    Mit csináltok egy rendkívüli állapot esetén, mit csinál Európa?
    Mi történhet a Jobbik pucs esetén? Vértelen, vagy “véres” esetben.
    Milyen felhasználható erőket tudtok mozgósítani?
    Ki lehet a Fideszben a “második” erős ember? Ki a ma még szürke eminenciás?
    Tudtok valamelyik kérdésre válaszolni? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Gonoszka
    2012. szeptember 18. kedd
    16:22
    A Haza és Haladás Alapítvány tulajdonképpen egy árnyékkormány vázát élesztgeti. :)
    Csak még egy kemény demokrata belügyér hiányzik, aki nemcsak ígérgeti a “két pofont”! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. É olvastam a Hazaéshaladás oldalát.
    Ha ezt tartod alternatívának, … háááát ………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. Nagy-papa
    2012. szeptember 18. kedd
    06:45

    “megjön a józan eszünk és felfogjuk , hogy”

    MA 2012-tot irunk es NEM 1956-57-et vagy 1976 -ot
    de akar 1984-85 -ot SEM
    amit a a nagyapo vizional az csak alom es alomkep
    MAR NINCS olyan ifjusaga a magyar tarsadalomnak mint a felsorolot evek idejeben MA az ifjusag a nyitott europa aldasos eredmenyekeppen
    oda megy ahova uuuuuri kedve tartja !!!
    Ma nincs ZART hatar >>> keves a loveeee irany az EU /jooo nagy …/
    Ma nem kozkaztatja a burkejet >>> ecccceruen lelep
    tehat ,hogy a MAI magyar ifjusag akar FORRADALMI is lehetne … DE …
    NA aztat nagyon gyorsan el koll felejteni
    MERT OLYANJA MA MAGYARORSZAGNAK NINCSEN
    a regi forradalmi ifjusag mondhatni tan az utolso
    nos azok lassan a hamut is mamumunak hiijjjjak
    oszt maaaaa az IS a nap sikerehez tartozik ha jut a kenyerre parizel
    DE ha alaja kerul az olcso margarin NA az MAAAA maga jolet … !!!!
    so kedves apoka kiket IS vizionalsz ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Gonoszka
    Még nem alternatíva, de van esély, hogy időben azzá válik. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Esélyünk nekünk is van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Leltároztál már a ládákban? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Érdekes, a kérdéseimre egyetlen egyre nem kaptam választ. A Bajnai oldalt olvastam.
    Hozzászólni sem lehet, kijelentés van vita nincs. Na, köszönöm.
    Másodszor: Bartus fáradtságot, pénzt nem kímélve ad lehetőséget nekünk.
    Nincs is harmadszor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Avi
    Nem szemészhez – agykurkászhoz. Bár lábon kihordott agyelhalást az sem gyógyíthat.
    Belogh Lajos
    “Van egy álmom” Martin Luther King. És nézd, meg, hogy ki az USA elnöke!
    Ne becsüld le az álmok erejét.
    pikk
    furcsán viselkednek – ha normális ésszel és ellenzékinek nézik. De rögtön a helyére kerül minden, ha Orbán lepkehálójának tekinted őket a szabadon repkedő liberálisok befogására. Amire sem a FizeSS, sem a Rosszabbik nem alkalmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Gonoszka
    Ez most nem fegyver, hanem módszer. Autentikus: egyenesen Dzsingisz kántól.
    Tehát kell egy élcsapat (pártok, civil szervezetek) a létszám nem annyira fontos, mint az összehangolt cselekvés kar(d)távolban. A példában elég 40 ilyen. A végén viszont kell egy lövészcsapat, mert ha elég sok nyilat (cikket, kommentet) lövünk ki, a legtöbb célba fog érni.
    http://www.youtube.com/watch?v=eAJhuMc8vI0&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Többfajta forgatókönyvet lehetne írni, legalább 6-ot. Szerintem ebből kettő fegyveres.
    Pillanatnyilag egyedül Jobbik méri föl ennek a realitását és készül erre a megoldásra.
    Eltekintve természetesen maguktól Orbánéktól. Az ő pozíciójuk egyenlőre a védekezés. Ne legyenek illúziók, ha Orbán vesztésre áll, lövetni fog. Akkor is bukik, csak nagyobb bosszút provokál.. Majd emlékezz rá, hogy megmondtam. A “baloldal” ebben nem rúg labdába jelenleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. Gonoszka, 19:29
    “Ha Orbán vesztésre áll, lövetni fog”
    Ez óriási marhaság, Unióban nincs lövetés!
    És még ha kiválnánk, akkor sem!
    Ilyen illúzióid ne legyenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Jó, hogy mondod, ho ilen nincs. Majd elfelejtettem.
    f180bc7ec174644cd5ec5a529994ccf5.jpg
    Sarajevot, Szrebrenicát, Gracanicát, meg ott a környéket.
    Hát persze, az unióban ilyen elképzelhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Gonoszka,
    Na látod, éppen ezért a dolgokért, melyeket felsoroltál.
    Még egy Milosevics nem rombolhat, abból az egyből is elég volt.
    Abban persze tökéletesen igazad van, hogy a délszláv háborúban késett az európai közösség intervenciója. Én személyesen Eszék bombázását éltem át.
    Nem vagyok fideszes, észrevehetted, csupán csak így gondolom, nem ismétlődhet meg egy elkésett akció. Különben is a világ fókuszában vagyunk most. Egyébként NATO tagok vagyunk. egy perc alatt itt vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. Gonoszka
    Szerbia nem volt NATO tag, nem volt Unió tag. Mi azok vagyunk. És ha Egyeske azt hiszi, hogy simán kiengedik az országot Európa közepén egy katonai szövetségből, akkor lesz nagy meglepi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Ezek a NATOK, EUk, IMFEK és mindenfélék képbe kell, hogy legyenek. Megbeszélhetnék, hogy most mi legyen.
    Két eshetőség adott. Vagy a marxi tétel, (van másik) érvényesül, vagy Orbán a betegsége folytán, ….
    Csak most már ideje lenne dönteni, mert aztán az országot nagyon nehéz lesz kihúzni a szarból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Mire egy poszthoz megírom a hozzászólást, a helyzet megváltozik.. Gyurcsánytól kezdve Semjénig-Selmeciig mindenki mást mond, félóránként.
    Annyira kaotikus az egész, hogy ez fogja a radikalitást kiváltani, növekedni fog az igény a tabula rasa iránt.
    A stílus hihetetlen zavaros.
    Na, mindegy. Én ráérek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Ahogy nézem és hallgatom az LMP-kezdő politikusait, nem vagyok arról meg győződve nem a FIDESZ keze van abban, hogy szét bomlassza az ellenzéket és arra törekedjen, ne tudjanak össze fogni.Minden lépésük erre utal.Semmiben nem működnek együtt az ellenzékkel, valaki vagy valami okot mindig találnak.
    Nem lennék meg lepve ha be sem kerülnének a T. házba az újra választást követően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. Gonoszka
    Az LMP elég “érdekeseket” mond (már azoknak lehet ez érdekes, akik akár csak egy percig is hittek nekik) Gyurcsány meg okszerűen reagál erre. Én nem látok ebben semmi kaotikusságot. Sőt: Egyre jobban tisztul a kép!
    http://nol.hu/belfold/gyurcsany_kezd_lemondani_az_ellenzeki_egyuttmukodesrol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. De azért Oszkóék is elmehetnek a sunyiba! Szerintük Gyurcsány az összefogás akadálya, és ha lemenne a pályáról, akkor egyből létrejönne az összefogás.
    Erre csak erre a Rutger Hauer filmre hivatkozhatok Hősök vére.
    Ha Bajnai előtt láncokkal és bunkókkal mennének mások és a végén Bajnainak csak elegánsan be kellene sétálni a koponyával a kapuba . akkor nevezne be a “játékba” De a gyomra nem bírná a győzelemhez vezető utat. Akkor ne firnyákolják, aki hajlandó a munka nehezét is megfogni!
    http://www.youtube.com/watch?v=v6qckMHp7wU&feature=player_embedded#!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Egyébként erre utaltam, csak külön megy át ez a másik link:
    http://greczy.blog.hu/2012/09/18/uzenet_oszko_peternek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Az LMP -nak világos politikai üzenetet kellene nyilvánosságra hozni, hová tart,és mit óhajt asztalra tenni. A jó pártnév messze nem garancia második parlamenti bejutáshoz-főleg akkor ,ha már most személyek sorsáról ÓHAJTANAK dönteni. Ez az alig százalékos párt engedje az értelmesebbjeit szóhoz jutni és könyörgöm legyenek már hitelesek.,és kevésbé kritikusak. Kettő év alatt még kicsi az idő tényleges eredményeket letenni az asztalra,mondják már meg mitől más a politika ha balról és jobbról is utálnak .Az nem szokott lenni,hogy mindenki hülye csak én vagyok okos- akkor tükör elé kell állni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Nőtt a DK népszerűsége a szakítással 2013. szeptember 11. szerda | AN

Brutális biztonsági őrök a Kunigunda utcában 2012. december 20. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos