Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nőtt a DK népszerűsége a szakítással 2013. szeptember 11. szerda 22:12 | AN

  • Hozzászólások(115)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nőtt a DK népszerűsége a szakítással

Budapest – Egyes híradások szerint az MSZP-vel folytatott eredménytelen megbeszélés hatására valóságos belépési hullám indult meg a Demokratikus Koalícióban. A párt újbudai alapszervébe azonnal jelentkezett egy tag, a ma délelőtti kitelepülésen pedig hárman töltöttek ki belépési nyilatkozatot, és csatlakozott a párthoz Kerék-Bárczy Szabolcs is, akiről egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire maradt kereszténydemokrata, és mennyire lett liberális. A DK elvszerű kiállásával létrejöhetne az Orbán-rendszer igazi ellenzéke, ha kétségbe vonnák az Orbán-rendszer törvényességét és az alkotmányos rend megdöntése miatt kezdeményeznék Orbán Viktor és bűntársai azonnali letartóztatását.

 

A kerületi hírharang szerint a XI. kerületi DK-sok a forró nyári hónapok kivételével szerdánként rendszeresen adománygyűjtő kitelepülést tartanak a Fehérvári úti piac főbejárata előtt.

– A nyár előtti kitelepüléseink iránt is nagy volt az érdeklődés – válaszolta a 11. Kerületi Hírhatár kérdésére dr. Bács Márton volt alpolgármester, az újbudai DK elnöke. – Sok szimpatizáns írta alá ívünket, és új belépők is akadtak, de arra, hogy másfél óra alatt hárman belépjenek, még nem volt példa. Most ez történt.

Információink szerint Kerék-Bárczy Szabolcs is az újonnan belépettek közé tartozik.

– Így igaz. És nem egyszerűen belépett, hogy aláírásával is kifejezze egyetértését. Most ugyan csak rövid ideig tudott maradni, de dolgozni akar részben a helyi, részben pedig az országos DK-ban.

A kerületi újság az érintettet is megkérdezte, miért döntött úgy, hogy felvételét kéri a Demokratikus Koalícióba.

– Azokat az értékeket, amelyeket én képviselek, a valós társadalmi támogatottsággal rendelkező magyar pártok közül ma a DK képviseli – foglalta össze tömören Kerék-Bárczy Szabolcs.

Ezek az értékek nem teljesen világosak, mert Kerék-Bárczy Szabolcs korábban olyan publicisztikákat is megjelentetett, amelyekben jó kereszténydemokrataként a politikai katolicizmus álláspontját hibátlanul fejtette ki, akár Semjén Zsolt is írhatta volna. Ezért az ő ideológiai hovatartozása nem igazán világos, elkötelezett katolicizmusa és társadalmi kérdésekben elkötelezsett liberalizmusa érdekes konfliktusba kerülhet konkrét kérdések esetén.

Azonban a 11. kerületi szimpátiarobbanásról úgy tűnik, nem elszigetelt jelenség. A baloldali érzelmű demokraták láthatóan országos szinten is nagyra értékelik a Demokratikus Koalíció elvszerűségét és az MSZP-vel való szakítását. Nem igaz a tévhit, hogy itt minden demokratikusan gondolkodó ember mindenáron való összefogást sürgetne mindenkivel. Az MSZP-ről kiderült, hogy megfelelési kényszerből tárgyalt széleskörű baloldali összefogás érdekében, de esze ágában sem volt megegyezni bárkivel. Bajnai – támogatás és szervezet nélküli – pártjával való látszategyezség csupán arra szolgál, hogy a belföldi és a külföldi kritikákat leszereljék, Bajnait pedig hatástalanítsák, és mint potenciális riválist eltüntessék. Bajnai ebbe a látszatmegegyezésbe – hazug győzelmi mámort színlelve – a totális politikai bukás elől menekült.

Az MSZP Gyurcsány iránti gyűlölete nagyobb, mint az Orbánnnal szembeni elutasítása, pontosabban ez utóbbival szembeni ellentét más jellegű, nem tartalmaz féktelen személyes gyűlöletet. Gyurcsány az MSZP-nek olyan tükör, amelybe nem akar belenézni, miután a 2010-es totális bukása után sem kívánt semmit változtatni, és nem akart megújulni. Ez a párt már a 2010-es választások előtt is a Fidesz, pontosabban a Simicska-Puch tengely foglya volt. Az MSZP a Fidesz kezében van, miután Puch zsarolható emberré vált, és Simicska a kezében tartja. Mesterházy pedig Puch bábjaként a Fidesz kívánságait teljesíti, ezért élvez a Fidesz propagandában védelmet. Feladata az, hogy őfelsége hivatalos ellenzékeként a Fidesz fogságában tartsa a baloldalt. (Fodor Gábor és más fantompártok vezetőinek nevét csak azért érdemes megjegyezni, hogy ebben a helyzetben is képesek lettek volna nemlétező pártok nevében – és nulla támogatás mellett - képviselői helyet szerezni maguknak a diktatúra álparlamentjében.)

Ezt a demokraták közül egyre többen érzik, ezért rendkívül pozitívan fogadták, hogy a DK kimaradt a Simicska által koordinált baloldali szövetségből. Ha a párt elvszerű arcélét mutatja, az katarzist okoz a baloldalon, és a párt népszerűségét is növeli. Ha a Demokratikus Koalíció ráébredne arra, hogy az igazán elvszerű magatartás az lenne, ha a Fidesz rendszerét törvénytelennek és illegitimnek nyilvánítaná, az Alkotmány által tiltott alkotmányos rend megdöntésének minősítené, és ennek alapján az általa kiírt választásokat is illegitimnek nevezné, majd a választások bojkottjára szólítana fel, és ezzel egyidőben indítványt tenne az ügyészségen és a rendőrségen Orbán Viktor és bűntársai letartóztatására államellenes bűncselekmények elkövetése miatt,  népszerűsége a csillagos égbe szökne, megszületne az Orbán-rendszer igazi ellenzéke, és létrejönne a forradalmi hangulat, amely Orbán ellenforradalmát elsöpörhetné.

A Simicska Lajos irányította baloldali választási szövetségből való kilépés csak első lépés, amelyből logikusan következnének a fenti lépések. Nemcsak a DK sorsát dönti el, hogy az A után mondanak-e B-t is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (97 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +151 ( 165 szavazatból)
Nőtt a DK népszerűsége a szakítással, 4.6 out of 5 based on 97 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(115)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

115 Reader’s Comments

  1. Baby megelőztél, éppen ajánlani akartam én is, fontos lenne megnézni a ma politizálóknak. (2008.06.26-i felvétel)
    Csak egy mondata arról, milyen környezetben kellene mindazt megvalósítani, amit a közgazdászok sürgetnek. “- A ballib. koalíció mindig demokratikus riválisnak tekintette az ellenzékét, Orbán a nemzetből kiiktatandó ellenségnek.” Megemlítette, még az őszödi beszéd előtt egyezkedő tárgyalásra hívta a legyőzöttet, néhány fontos átalakításhoz kétharmados többség kellene, cselekedjenek együtt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. gets (2013. szeptember 13. péntek 21:21)
    Már megint kösz a linket.
    Borka-Szász levele az elejétől az utolsó bekezdésig hiteles és logikailag töretlen.
    Csak az a fránya vége ne lenne…
    Precízen leírja az E14 és az MSZP jellemtelenségét, majd képes leírni, hogy “Még mindig nincs késő. Még lehet rendezni a sorokat és a fejekben lévő zavaros gondolatokat.” Ezt mondja Gyurcsány is, és ez az a mondat, ami következetelenné teszi és csapdahelyzetek felé noszogatja.
    Nem hiszem el, hogy amikor Borka-Szász leírta, nem érezte, hogy itt megbicsaklik az addig hibátlan levezetése.
    Merthogy késő van. Már a tárgyalások előtt is késő volt. Akkor fogyott el az idő és a remény az együttműködésre, amikor Mesterházy és a Szigetvári által kesztyűbábként manipulált Bajnai megegyezett Gyurcsány feje fölött. Az a megállapodás a baloldali összefogás ordító elárulása volt. Annyira mohók voltak, hogy a vélt erejüket azonnal aprópénzre akarták váltani, és természetesnek vették, hogy Gyurtcsányt elzavarhatják az asztaltól. Mert erősek. Mert megtehetik. Mert ők már elképzelték, hogyan osztják fel a kis világukat, és nem kérnek újabb etetendő szájat. És még csak nem is értik, hogy ez milyen pontos látlelet a jellemükről.
    Kedves Borka-Szász Tamás!
    Gratulálok a leveléhez. Ki kellett ezt végre mondani. De akkor azt is látnia kell, hogy tisztességes ember nem árulhat eggy szőnyegen ilyen tisztességtelen, jellemtelen, hataloméhes, mindenki mást legázoló emberekkel. Ha Gyurcsány ezt mégis megteszi, az első adandó alkalommal lelkifurdalás nélkül a busz alá fogják lökni. És még ő lesz a hibás. És ebben speciel igazuk lesz: aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. vontolla

    köszi a kiigazítást,a hálószobámban kicsi a képernyő és nem igazán tudtam megállapítani az évszámot.
    Viszont a tartalmi lényegen gondolom mit sem változtat.
    üdv. Baby

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. gets
    2013. szeptember 13. péntek
    21:21
    Köszönöm a linket, baromi jó, tartalmilag veszettül igaz. Az ilyen írásokat szeretem, amelyek helyettem , tőlem jobban meg tudják fogalmazni a véleményemet.
    Azt hallom a hírekben, hogy az mszp helyi képviselői megpróbálják a DK helyi embereit pozíciókkal megvenni úgymond az öesszefogás jegyében. Micsoda jellemtelen dolog ez? Leválasztani a DK tagságát a párt vezetőiről, ez a törekvésük. Sunyi mutyisták ezek is. Hová lesz az erkolcsi tőke orbán leváltásához így? Ha sikerülne, akkor szgetváry kiegyezne a fidesszel, azután, ahogy PuPu mondja “ha nyerünk, akkor majd jól megkeressük vele a kiegyezést, meg majd játszunk vele medvést: mi kinyaljuk a seggét, ő meg brummog hozzá!

    Biztos, hogy mindenáron ezeket kell támogatni orbán leváltásához??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Kedves Baby, természetesen a tartalom a fontos! Ezért említem meg azt a műsort, amelyet soha nem fogunk látni: amikor orbán leül élő adásban vitatkozni ezzel a három, vagy bármely más, elfogulatlan közgazdásszal. A rendszer, újdonsült demokráciánk egyik fő gyermekbetegsége, hogy a hatalom nem kényszeríthető arra, hogy a nagy nyilvánosság előtt folyamatosan megvédje az intézkedéseit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Bajnai Gordon száguld! (A lejtőn lefelé kétszázzal és hátszéllel.)
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=677080
    Egy mondata a mai interjúból – a DK-val kapcsolatban:
    “A szocialisták tényleg megpróbáltak megállapodni. Méltányos és racionális ajánlatot tettek.”
    Ez a “méltányos és racionális” ajánlat egy biztos és egy bizonytalan listás hely lett volna, de azokra is valójában majd az Mszp jelölt volna a DK tagjaiból, eleve kizárva Gyurcsány Ferencet, Molnár Zsoltot, Vadai Ágnest és Varjú Lászlót.
    Kedves Gordon!
    Őszinte részvétünk szellemi állapotod rohamos hanyatlása miatt.
    De tényleg, komolyan!
    Csak ez mindannyiunknak nagyon fáj és fájni fog!
    “Nem kicsit, nagyon!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. ” mondja Bajnai Gordon, aki szerint a Demokratikus Koalíció (DK) is fontos része a kormányváltó közösségnek ”
    .
    Bajnai szemforgatóan mellébeszél. Nesze semmi, fogd meg jól!
    Semmit sem mond, csak általános lózungokat eresztget.
    Azt hiszi – elég botor módon – hogy a bizonytalan embereket, ezek a semmit sem mondó lózungok meggyőzik hova állásukról!
    Azt meg végképp nem érzékeli, hogy a DK közössége – akár párt tag, akár nem – éppen értékválasztása miatt, nem vevő arra, amit mond!
    Tisztáznunk kell újra és újra, csak a szavazatainkra van szükségük, nem a szellemiségünkre
    És tisztáznunk kell még valamit, nem az a demokrata, aki a homlokára ragassza, hogy demokrata vagyok, hanem az, aki azoknak az értékeknek megfelelően cselekszik.
    Nincs fél demokrata! Csak demokrata!
    A fél demokrata rosszabb, mint a diktátor, mert a diktátorról tudom, hogy tartani kell, de a ” fél demokratánál ” soha nem tudom, hogy mikor szúr hátba!
    Mint ahogy Mesterházy tette Gyurcsánnyal!
    Van egy nagyon jó mondás: Egyszerre szűz és qrva nem lehet valaki.
    Ezt próbálja egyszerre eljátszani Mesterházy és Bajnai!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Kedves Péter!
    Egy felmérési adatot teljesen rosszul értelmeztek és ez sokba kerülhet nekik.
    Egy tavaly őszi nagyon alapos Medián elemzés szerint a DK szimpatizánsoknál a legnagyobb (70% feletti) a hajlandóság a más ellenzéki pártok jelöltjére történő átszavazási szándék. Emögött valójában az volt és van (ezt belülről több százas mintán naponta megélem), hogy a DK-sok a leginkább összefogás pártiak, illetve nemrég még biztosan azok voltak.
    Ők pedig úgy értelmezték, hogy a legkönnyebben a dk-s szimpatizánsok nyúlhatók le és erre játszanak. A felmérés egy másik (nem mellékes) részeredményét (ez hátrébb szerepel az elemzésben és talán emiatt) valószínűleg nem olvasták el: a dk-s szimpatizánsok pártjukhoz való kötődése a legerősebb (80% feletti és ez picivel erősebb a jobbiknál is), míg az mszp-seknél ez 60%, Bajnaiéknál pedig alig 50% feletti.
    Ciki, ha valaki nem képes végigolvasni egy elemzést és különösen az, ha nem is gondolkodik el rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Remélem, nem egyedül örülök annak az egyre jobban kitapinthatóbb folyamatnak, amely azt mutatja, TALÁN MÉGIS LESZ EGY “JÓ CSAPAT”, AMELYRE RÉGÓTA VÁRUNK.
    Kíváncsian várom, mennyien leszünk a Szabadság hídon….
    (Nem feledve a nagyon rövid előkészületet, lemondva a távolabbi vidéken élőkről. A pocsék időt nem említem, mert az nem lehet tényező.)
    (Még ez: ha lehetne mérni, kiderülne, az AN-nek jelentős szerepe van az ébredezésben!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Etus:
    Mit szeressek rajta , nekem nem a rokonom.
    A politikust nem szeretni kell hanem tisztelni , elfogadni a nézeteit , RÁSZAVAZNI és ha már nem felel meg a tevékenysége az ízlésemnek akkor nem rászavazni.
    Bármilyen politikust lehet tisztelni , bármilyen pártot képvisel.
    Feltéve ha azok a pártok demokratikusan gondolkoznak.
    De szeretni ???…
    Ez csak valami ázsiai szokás…a plitikus nevét felírni egy szalvettára és éjjelre betenni a párna alá..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Hegedűs Sándor
    Ha, ha! És az E-2014-PM-nek elég a ezidáig mért 6%, amikor pártszövetségben 10% KELLENE! Álszent hazug emberek, egy diktatórikus klikk tartja kezében az összes valamire való politikust, ezektől ( miután akarat gyengék) nem tudnak megszabadulni, ahogy az MSZP sem a múltjától!!! Ez van fiúk, a megoldás az előre menekülés, és ezzel lehetne hagyni a sok nyálast aki liheg a saját pozíciójáért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. http://mobile.hirhatar.hu/hirhatar/bajnai-megalkudna-orbannal/27563

    Bajnai megalkudna Orbánnal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Kedves vontolla!

    Remélem meg voltál elégedve , mert szerintem nagyon is sokan voltunk, dacolva a hideg, viharos széllel, és a fenyegető viharfelhőkkel.
    Jó volt ma együtt lenni,kiemelkedni ebből a napi borzalmakból.A jövőt illetően nem vagyok túl optimista, de muszáj hinnünk abban, hogy lehet még tenni valamit.
    Szerintem nagyon jól beszélt Gyurcsány és azt lehet mondani, hogy a közélet szinte minden neuralgikus pontját érintette.
    Az egyház, különösen a püspökök ezért a kritikáért biztosan nem emelnék piedesztálra.

    Sajnálom, hogy Vadai Ági beszéde már nem fért bele az ATV műsoridejébe, de biztosan az érdeklődők majd hozzáférnek más forrásból, de azok akiknek nincs internetes hozzáférhetőségük ebből kimaradnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. tisztaszivvel
    köszi a linket. Bajnainak elgurult a gyógyszere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Balogh de nem balga

    Gyurcsány ma azt mondta, hogy okosabb lett,tanult a kudarcokból. Hát nekem kétségeim vannak, még mindig azt hiszi, hogy az MSZP-ben demokratikus elemek vannak. Ez már túlzott naivitás és cáfolja, hogy megtanult valamit.
    A Kapcsolat.hu oldalon leírtam őszintén a véleményemet, semmi sértő és trágár kifejezést nem használtam, erre kitiltottak. Igen ilyen egy demokratikus, a szavazók véleményét akceptáló párt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kiütötték a Fideszt Szigetszentmiklóson 2013. szeptember 2. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos