Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jön a fal, Viktor! 2012. szeptember 8. szombat 22:46 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jön a fal, Viktor!
Budapest – A Lehet Más a Politika és a Magyar Szocialista Párt egyaránt úgy véli, Orbán Viktor hazudott a Valutaalap, majd az Európai Unió szakértőinek leveléről is: néhány óra alatt lelepleződött, hogy az IMF követeléseit Orbán Viktor írta.
.
Az LMP szerint a miniszterelnök olyan megszorításokról beszélt, amelyek legfeljebb az ő fejében léteznek. A kormányfő pánikot kelt, és az IMF-re mutogat, miközben ő maga és Matolcsy György próbálják falnak vinni az országot – írták. Az Orbán-kormány felelős a magyar gazdaság mostani állapotáért, nem más; a stagnáló munkanélküliség, az emelkedő árak és az újabbnál újabb adók a kormány bukott gazdaságpolitikájának következményei. Orbán Viktor becsukja a szemét, befogja a fülét, és még most is gázt adna, amikor lassan már az egész ország azt kiabálja, hogy „Jön a fal, Viktor!”
.
Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő szombati fővárosi sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor „kitalált egy rémmesét a gonosz IMF-ről”, de nem számolt azzal, hogy „hazugságának szavatossági ideje lejár”.
.
Néhány óra alatt lelepleződött, hogy az IMF követeléseit Orbán Viktor írta – jelentette ki a politikus arra utalva, hogy Irina Ivascsenko, a valutaalap budapesti irodavezetője pénteken közölte: jelentős pontatlanságokat tartalmaznak a sajtóban megjelent információk arról, milyen ajánlásai vannak a nemzetközi hitelezőknek a magyar hatóságok számára. A Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent IMF-kölcsönfeltételek egy részét – így a nyugdíjak csökkentését, a bürokrácia leépítését, a bankadó megszüntetését és a bankoknak juttatandó pénzösszegeket – Orbán Viktor is felsorolta a Facebookra másnap feltett videoüzenetében, amelyben úgy nyilatkozott, hogy „ezen az áron, így nem kell” pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól.
.
Burány Sándor azt mondta: nem tudni, a kormányfő arról akarta-e elterelni a figyelmet, hogy kabinetje tettestársként futni hagyott egy véreskezű gyilkost, vagy az volt a célja, hogy a kormány majdani megszorításai tűnjenek enyhébbeknek az IMF állítólagos követeléseinél. Az MSZP-s politikus szerint mindazonáltal az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának következményei világosak: recesszió van, a beruházási ráta csökken, a reálkeresetek egyre kisebbek, az infláció nagyobb a vártnál, az Európai Unió szakértői pedig arra figyelmeztetnek, hogy jövőre 3 százaléknál nagyobb lehet hiány, és újra növekedni kezdhet az államadósság, amely így 2020-ra a GDP száz százalékát is elérheti.
.
Kérdésre válaszolva Burány Sándor elmondta, hogy az MSZP változatlanul elfogadhatatlannak tartja az előzetes választási feliratkozást, az ajánlószelvény-gyűjtés tervezett megszüntetéséről viszont csak akkor tudnak állást foglalni, ha megismerhető lesz a kormánypártok javaslata. Hozzátette: ez akár racionális is lehet, de a valós támogatottság nélküli jelöltek kiszűrését szükségesnek tartják, az ugyanis nem kívánatos, hogy feltételek híján körzetenként akár száznál többen induljanak a választáson.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 28 szavazatból)
Jön a fal, Viktor!, 5.0 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. Az ész megáll! Hányszor elmondtuk már itt is, és mindenhol, hogy ennek az embernek a stábja teljesen hülyének nézi az embereket! Ki van olyan bolond, aki nem tudja, hogy napjainkban 2 másodperc alatt lelepleződik minden hazugság?
    Orbán már hazugságban sem tudja felülmúlni önmagát!
    Elmondta hogy hol akarnak ŐK!!!! megszorítani,aztán hogy nem jött be a hazugság, váltott! Nem normális!
    Hol van a közvetlen beosztottainak, a barátainak a felelőssége? Miért nem állítják már meg?Hetek óta olyan mint egy elszabadult hajóágyú! Az országért nem éreznek mákszemnyi felelősséget sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +61 (61 szavazatból)
  2. Nem értem az MSZP.-t !!
    Elvből kell elutasítani mndent , megfontolás nélkül !
    Előfordulhat hogy akadnak értelmes javaslataik de mintahogy az ember nem fog a pöcegödörből kihalászni egy nyalókát , úgy nem kellene foglalkozni semmilyen javaslataikal.
    Had hozzák csak meg egyedül őket. Megtudják azt csinálni az MSZP teljesen sújtalan okoskodása nélkül is.
    NEM ez lenne most az MSZP feladata !!!
    EZZEL nem fog szavazókat szerezni magának !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  3. Nem látom, hogy lángolna a tévé székház. Még a füstjét se érzem.
    .
    Ezek szerint ma sokkal ügyesebbek és gyorsabbak a tűzoltók is, mintazelmúltnyolcévben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (41 szavazatból)
  4. “Az ész megáll! Hányszor elmondtuk már itt is, és mindenhol, hogy ennek az embernek a stábja teljesen hülyének nézi az embereket!”
    .
    És milyen igaza van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  5. Az MSZP-nek már rég az utcán és országjáráson kellene az embereket észhez téríteni, elmondani a valóságot. A médiából azt az emberek nem ismerhetik meg, mert arról Orbánék már gondoskodtak.Már rég nem ülhetnének tétlenül. Az első év már bebizonyította, a kormány szándékát, irányát. Minél később indulnak az emberek közé, annál nagyobb hátrányban lesznek. Nem elég az ATV, az egyetlen hírcsatorna, mert az országot nem fedi le. Állandóan tenni kell, hogy az emberek a valós helyzetet megismerjék ! Hol vannak a röplapok és más eszközök? Minden eszözt fel kell használni hogy ez az ámokfutás örökre megszünjön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  6. A gyorsnaszád már ráfutott a zátonyra, csak még nem sülyedt el. A skizoid kapitány és a tisztikar pedig lövetni kezdett a közeledő mentőhajóra, mert az a tévképzetük támadt, hogy kalózok. A legénységet talán ki kéne menteni, de a paranccnokok pusztuljanak el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  7. Az MSZP azt hiszi hogy elég ha gyakran sajtótájékoztatót tart valamelyik tagja.Az LMP próbál úgy tenni mintha, a JOBBIK egyértelműen édes gyereke a FIDESZ nevezetű országromboló bandának,a DK hol ehhez, hol ahhoz csatlakozik. Jól kinézünk!
    Tehát maradnak a civilek, vagyis mi!Akkor kezdjünk el szerveződni. Én már elkezdtem, és meglepő módon nagyon sokan egyetértenek velem. Csinálja mindenki a saját környezetében, meg fogtok lepődni,hogy mennyien gondolkodunk egyformán.Valamikor összeadódnak ezek a dolgok, és ezek mentén el lehet indulni.DE kezdjünk már valamit!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  8. A legeslegnagyobb kormányváltó erő most bizonytalan, hogy melyik lista szerint készítsen alternatív költségvetést.
    Nehogy má’ gond legyen a nagykoalícióval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Az MSZP tartott országjáró körutakat, mint ahogyan a DK is. Csak éppen nem adtak hírt erről a szélesebb körben elérhető kanálisok. Próbából megnéztem a királyi tévé híradóját aznap, amikor a baltás botrány a tetőpontján volt. Az első ÖT hír balesetről szól: három biciklis meg két autó karambolozott, halálos áldozat nem volt egyébként. Valahol a kis színes előtt Orbán és Szíjjártó eldarálta a “nem érdekes, semmi közünk hozzá” szabványszöveget néhány másodpercben, ellenvélemény nem hangzott el. Minden szervező tudja: nyáron nem érdemes nagyobb akcióba kezdeni. Nem tudom, miért van ez így, de másutt a világban is inkább a tavaszi, őszi időszak az aktívabb politikailag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  10. Sándor! Szerintem ma igenis minden normális politikai erőnek keresnie kell a kapcsolatot a nem szocialista, nem liberális, de konzervatív polgári erőkkel. A fidesz uralgó csapata nem ilyen, úgyhogy nagykoalícióról szó sem lehet. De ha nem keresünk meg egy valódi együttműködésre alkalmas, minimális kompromisszumot, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. Legfeljebb nem Budai, hanem budai2 kutakodik fideszes zsebekben. És a váltás után két hónappal szidhatjuk az “új undokokat”. Mondom ezt, mint liberális szocialista.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Orbán nagyon jól tudja, hogy az elkötelezett hívek, akik minden nap imazsámolyukat felé fordítják, isszák szavait. Elég elmondani egy hazugságot, és azt hitelesként fogadják el. Hiába jelenik meg 2 percen belül a cáfolat, a hívek a cáfolatot veszik hazugságnak, és fénylő arccal hajráviktoroznak.
    A hívőnek méz csurog Viktor szájából, és arany terem a léptei nyomán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  12. Miért nem vonja a parlamenti Fidesz frakció felelősségre az IMF követelésekről hazugságokat terjesztő miniszterelnököt, a kormányt?
    A frakció választotta őket, a frakciónak kell kordában tartani, beszámoltatni az ország vezetőit!
    A farok csóválja a kutyát?
    Orbán ugráltatja a kormányt és a frakciót?
    Hol élünk?
    Ébresztő Fidesz frakció, süllyed a hajó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Tibor:
    Ezt totál nem értem. Hogyan lehet üres hassal hajráviktorozni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. Btk. 270. § Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt – vagy való tényt oly módon elferdítve – állít vagy híresztel, amely alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    Elkövetési magatartás:
    A bűncselekmény elkövetési magatartása a zavar vagy nyugtalanság keltésére alkalmas valótlan vagy elferdített tény állítása, híresztelése. Tény minden múltban lejátszódott vagy a jelenben folyamatban levő emberi cselekedet, magatartás, egyéb esemény. Tényállítás közlés arról, ami a múltban létezett vagy a jelenben fennáll, a tény híresztelése mások által tett tényközlés továbbítása. Feltétel, hogy a tényközlés vagy híresztelés valótlan legyen és az emberek nagyobb csoportjában – (első ránézésére nem állapítható meg a számuk) – zavar – (harmonikus életviszonyok megbomlása) – vagy nyugtalanság – (kiegyensúlyozatlanság) – keltésére alkalmas legyen.

    A bűncselekményt csak közveszély színhelyén – olyan helyzet, amikor nem meghatározott személyt vagy anyagi javakat fenyeget a sérelem bekövetkezésének reális lehetősége – nagy nyilvánosság előtt lehet elkövetni.

    forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9mh%C3%ADrterjeszt%C3%A9s

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Báthory Ödönke
    2012. szeptember 9. vasárnap
    09:44
    Kedves Ödönke!
    Nem az üreshasúak, hanem az üresfejűek hajráviktoroznak.
    Nekik viszont nem üres a hasuk.
    Sőt!
    Ahogy megyünk felfelé a hűbérúri láncon, egyre teltebbek a hasak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. bumburi
    Ezzel a civil szervezkedéssel nagyon észnél kell lenni. Mert jelen állás szerint, ha kopogtató cédula nélkül boldog-boldogtalan elindulhat. akkor akár többtucat jelölt is lehet, akik csak megosztják az orbánellenzéket.
    Ezért a javaslatom a FÜGE: Függetlenek egyesülete. Amelyik összefogja a független jelölteket, kiszűri az eszement önjelölteket (Orbán delegáltakat nem lehet, de a Füge-logó elég jól elirányítana) tehát koncentrálja mindazokat, akik fügét akarnak mutatni az orbánjárásnak. És a sok lehetséges jelölt között konszenzussal indít EGY, azaz egy főt, akit a köztiszteletben álló emberek közül választanak ki, és akikről feltételezhető, hogy a becsületüket többre tartják, mint némi anyagi ellenszolgáltatást a helyébe.
    És közreműködnek egy olyan parlament felállításában, ahol nem pártérdek szerint politizálnak, nem a bekiabálás alapján nyomják automatikusan a gombot, mint egy csapat betanított csimpánz. Hanem minden kérdésben az ország érdekét nézik. Kevés ilyen volt a magyar történelemben, de azért akadt.
    (pl a reformkori országgyűlések) Tehát nem tartom magamat teljesen naivnak, ha ilyet szeretnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Ezt meg a figyelmetekbe ajánlom:
    http://nol.hu/belfold/orban_kotcsen__a_rossz_utan_most_jo_megallapodast_kell_kotni_az_imf-fel
    Jóska. | 2012. szeptember 8. | 21:53:27

    A 2008-as IMF-hitel megszorításai:
    (1) a közszféra nominálbéreit végig azonos szinten tartjuk 2009-ben
    (2) kiiktatjuk az összes közalkalmazott 13. havi fizetését
    (3) a 13. havi nyugdíjak folyósítását 80 ezer forintban maximáljuk, illetve megszüntetjük mindazok esetében, akik korkedvezménnyel mentek nyugdíjba
    (4) elhalasztjuk bizonyos szociális juttatások indexálását és
    (5) minden minisztérium kiadási keretét egyenlő arányban csökkentjük.

    Orbán-kormány megszorításai, IMF nélkül:
    - az Adójóváírás megszüntetése
    - a ÁFA 27%-ra emelés
    - a Jövedékiadó emelés
    - a baleseti, telefon, és pénzügyi tranzakciós adó
    - a gyógyszerkassza megvágása,
    - a rokkantnyugdíjazás felülvizsgálata,
    - a korengedményes nyugdíjak felülvizsgálata,
    - a felsőoktatási intézményekben az államilag támogatott helyek drasztikus csökkentése,
    - a táppénz csökkentése,
    - az álláskeresési segély megszüntetése,
    - az álláskeresési járadék 3 hónapra való csökkentése,
    - a családtámogatások nominális befagyasztása,
    - vagy a nyugdíjemelések mértékének további csökkentése,
    - stb… stb…

    Az Orbán-kormány az adóemelések és megszorítások kormánya, pedig a “megszorítások nem vezetnek sehova”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. Báthory Ödönke,

    Nehogy azt hidd, hogy a hajráviktorzók hasa üres. Sétálj egyet fenn a Széchenyi-hegyen, vagy a XII.kerület bármelyik részén. Esetleg Szentendrén, vagy itt a fővárosban az I. és II.kerület lankáin. Nézd meg a házaikat és a keritésen belül parkoló autóikat.
    Nem hiszem, hogy ezek az újgazdagok sokkal okosabbak a kőbányai panelben lakó mérnök férjemnél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Földi Eperke
    egy nagyon hasonló vélemény:
    http://fsp.nolblog.hu/archives/2012/09/08/Hazudni_bolondulasig/
    9. Gordon
    2012. 09. 08. 17:09
    Ez a mocsok propaganda-hazugság áradat egyébként nem önmagában álló dolog, ez a szomorú. Jobberék símán megkajálják, dacára a saját tapasztalataiknak, mert ezt akarjék hallani, hinni. Teljesen komolyan veszik, érvelnek a hazudságokkal,, mindez nem rés, hanem bástya-alapon. Magam tanúja vagyok annak, hogy sokan esküsznek rá: ilyen jól még nem haladtak az ország dolgai, minden jó irányban halad, végre igazi vezetése van az országnak, aki mindent jól csinál. Ha végül minden összeomlik, annak sem Orbánék és vonaluk lesz az oka, hanem az IMF, a karvalytőke, a zsidók és a szocialisták, meg általában a magyargyűlölők.
    Ezt a csökönyös, önrontó, buta makacsságot tapasztalva már tényleg azt kívánnám, omoljon össze minden, akkor talán elgondolkodnak az eszement követők. De az se lenne elég, akkor jönnének a bűnbakok meg az ármány. Nameg szívnának a normálisak is – úgyhogy ezt inkább mégse. De tény, az agyament híveknek már egy Mohács sem lenne elég. Ők így fognak meghalni! De előbb tovább örökítik az agybajt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. Ezt a plakátot ne keressétek, ha délután kimennétek az ARC-ra.
    http://arclap.carnation.hu/thumbnail/720×500filt/000/559.jpg
    mert a pénznek nincs(?) szaga(?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Bizony, bizony. “Üres hasút” és -zsebűt is láttam én “hajráviktorozni”, nem is egyet. Igaza van Maeldronnak a keserűen frappáns válaszával.
    .
    Percek alatt lelepleződik a hazugság? Igen. Már aki előtt. Mert sajnos rengetegen nem értesülnek róla. Itt is mi történt? A közrádióból és tévéből egész nap, sőt még másnap is ez a hazugság ömlött önmagában. Másnap már megemlítették, hogy persze a libsi-komcsi pártok ezt hazugságnak tartják, na de tudjuk, hogy ezeknek az a dolguk, ezek már csak ilyenek…
    A zembereknek az egyszerű hírek kellenek. Az az igaz, amit bemond A tévé, A rádió: Na ugye! Ez a tömeggyilkos IMF, ki akar minket is csinálni, de a Viktor jól odamondott nekik, ő megvédi a magyart.
    Ezt egy-két nap alatt úgy beléjük sulykolják, hogy csak ez marad meg, aztán már mondhatnak az “okoskodók-hazaárulók”, amit csak akarnak, még ha esetleg meg is hallanák őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. A farács kevés a csúti majomnak!
    Tessék élethosszig VASRÁCS MÖGÉ rakni, ha már felakasztani nem lehet!
    Pokolra a mocsok megélhetési álkereszténnyel!
    Özvegyek, árvák, rokkantak, nyomorultak szipolyozója, egy hazug tolvaj nem menekülhet!
    Az örmények faragjanak embert belőle – azeri módon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. voisine
    De ezt se keressék (már) a honlapon:
    http://mariablogja.wordpress.com/2012/07/23/nyilvanosan-felvallalta-enyveskezu-modszeret-a-kozgep/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Tegyük élhetővé !

    Minuster president , El-Qrbán, aki béka feneke alá vitte a magyar gazdaságot, a valutát, a magyar nemzet nemzetközi megitélését (szégyen magyarnak lenni) felszólalni kiván hétfőn a parlamentben, , ha orvosai is megengedik- és a nyelve nem fog ösze vissza ki-be ugrálni a szájából.
    .
    .
    szeretném , ha hangos fütty és kiabálás övezné hazaáruló szónoklatát a parlamentben !
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    .

    A felvétel kerüljön ki az Internetre !
    Vesszen a BETEG NER !
    VESSZEN A BETEG NER KITALÁLÓJA ÉS HASZONÉLVEZÓI !
    Kerüljenek a magyar földek szakértő , gyakorló magyar mezőgazdászokhoz (műkőrmös és qrbán mentes helyre )
    Kerüljenek az adófizetők pénze szakértő befektetőkhöz, és ne simicskához, nyergeshez, ne kerüljön adópénz maffiához !!
    .
    .

    Merjetek ellenálni a betegnek, vagy rátok később sem lesz szükség.
    Parlamenti söpredék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Én ezt az egészet nem értem,egy őrült elme logikájának megfelelően próbál az egész magyar gondolkodó,gondolkodni! És még senki sem mérte fel,hogy ennek semmi értelme! Mert egy őrült elme,egy őrült gondolkodás síkján,csak őrült következtetéseket lehet levonni! Magyarul,bármit lépsz,bármit cselekszel,önmagad ellen teszed,mert azoknak a játékszabályoknak megfelelően lépsz a sakktáblán,amit ellenfeled kijelöl neked! A vége csak a vesztes parti lehet! Ameddig mi itt,és a gyakorló ” politikusok ” ezt nem értik meg,addig csak a csőd felé vihetjük önmagunkat, – mint egzisztencia – és az országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. kerítés helyett inkább kényszerzubbony járna ennek a dühöngő majomnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. talalom! Az Mszp prominense által belengetett nagykoalíciós vágy szerintem megalkuvás és nem kompromisszum.
    De lehet, hogy tévedek, mondom mint pártpreferencia nélküli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Gyöngyi Péter
    http://pezsma.blog.hu/2012/09/08/santa_kutyak_ugetoje?fullcommentlist=1#comments
    “Miért hazudik egyre nyilvánvalóbb nyíltsággal Orbán Viktor és a kormány?

    Az általam felvetett lehetséges +1 válasz:

    4) Orbán azért mond zöldségeket, mert egy pillanatnak élő szónok, aki az adott konkrét közönséget akarja meggyőzni, elbűvölni és magáévá tenni. Ebben van gyakorlata. Ehhez nem terjeszti ki a figyelmét sem időben sem térben. Tehát, hogy pl. mit mondott pár napja (konkrétan éppen az ellenkezőjét, hogy rendben folynak a tárgyalások), vagy miként értékelik a szavait pár kilométerrel arrébb. Mert az ő fejében nincsenek párhuzamos univerzumok, az már egy másik nap és másik helyszín problémája és megvívandó csatája lesz. És majd ott is megkeresi a helyhez és időhöz adekvát állítást/hazugságot.

    Ő egy „gyere ki a hóra az áfész elé” stílusú utcai harcos (magát is így jellemezte), megnyerendő szituációkban és nem folyamatokban gondolkozik, ezért a következetesség idegen tőle. Ebben az egy vonásában megbízható.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Kekec, Kuksi! Mennyire igazatok van!
    Sajnos nagyon sok olyan Viktor imádó van aki mindent elhisz nekik. Én is tapasztalom a környezetemben, és ráadásul nyugdíjasok között, hogy mindent elhisznek, és komolyan gondolják azt, hogy a rossz kizárólag a komcsiktól és a zsidóktól, vagy a zsidó-komcsiktól származik. És tényleg “szegény Viktorunk” hiába próbálkozik, a csúnya Unió és IMF mindent megakadályoz…. jobb nem folytatni, mert csak az agyvérzés visz el míg rá gondolok, és mégis csak nem szerzem meg nekik azt az örömöt, hogy egy fidesz utáló feldobja a talpát :).
    A legfélelmetesebb, hogy olyan mély a szakadék és a seb a két tábor között, hogy ha a baloldal át tudná venni a hatalmat, megbékélést nem jelentene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Hogy is van ez?
    (lehet, hogy tévedek, de jó ezt közzé tenni, lehetetlen helyzet alakul)
    1. a szavazásra jogosult állampolgárok képezik a A%=100%-ot
    2. a választásra jogosultak közül feliratkozott B%, de mi van akkor ha
    B%>50%-nál
    .
    4. részt vett a szavazáson, tehát szavazott D%, de ez minek a %-a?
    ..az A%-ból számitottnak, tehát az összes szavazásra jogosultnak, vagy
    ..a B%-ból számitottnak, tehát csak a feliratkozottaknak
    .
    5. Miből számitható ki a választási küszöb, vagyis az összes jogosultból
    a választáson résztvevők minimuma, ami fölött, legalább+1 fővel érvényes
    a választás, de ha nem éri el azt a százalékot akkor, nem érvényes a választás?
    .
    6. A 4. ponthoz hasonlóan miből számitható ki a győztes %-a
    .. az összes jogosultból, teát az A%-ból, vagy
    .. csak a választáson résztvevők számából
    .
    Az egész tisztázatlan hozzáállás a VILÁG FÉLREVEZETÉSÉT IS rejheti magában, hiszen itt még az eddigi 2/3, vagyis a 66% fel sem merül, hiszen az ilyen határozatlanság mellett a győztes – matematikailag – akár az összes választók néhány-, akár 2%-ával is uralkodhat.
    .
    EZ A JOGÁSZKODÓK SZEMFÉNYVESZTÉSE.
    ILYEN HATÁROZATLANSÁG MELLETT BIZTOSITOTT AZ ÖRÖK URALKODÁS!
    EZUTÁN AZ EGYSZERÜ TÖBBSÉG ANNYIT JELENTHET, MINT EDDIG A 2/3 !
    .
    VALÓJÁBAN AZ A FELFOGHATATLAN EBBEN, MI AZ, HOGY “TÖBBSÉG”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Elnézést, elnyomtam, helyesen
    2. a választásra jogosultak közül feliratkozott B%, de mi van akkor ha
    B% < 50%-nál, vagyis ha a választára összes jogosult 1/2-e sem iratkozik fel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Úgy látszik, továbbra is támadják az AN-t, és még mindig csak inkognitó üzemmódban tudom megnyitni a támadás alatt a már tárolt szövegeket.
    Nos, amíg még átmegy felhívom erre a figyelmeteket:
    http://poldi.blog.hu/2012/09/09/nyilt_level_a_kormanyparti_kepviselokhoz
    és elgondolkodtam ezen a képviselői esküszövegen: amikor az Alkotmány megtartására esküdtek, még 4/5-ös többség kellett az Alkotmány-módosításhoz, tehát esküszegők a fidesz frakció tagjai, amikor ezt 2/3-ra “nem tartották meg’”
    Egyébként akkora esély van arra, hogy az Orbán által szelektált képviselők megtalálják a gerincüket, mint a meztelen csigáknak – bár az ezekhez képest maga az elmeszesedett, hajlani nem képes gerinc!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. és a linkhez néhány érdekes komment:
    madarasi.abel 2012.09.09. 18:44:18
    kisasszony, blogger geza:
    Lehet mentegetni a kormányt azzal a nehéz helyzettel, amit örökölt. Lehet fikázni a népet azzal, hogy a Fidesz ügyesen legyilkolt maga körül minden politikai ellenfelet.
    De azt ne állítsa nekem senki, hogy a kormány kihozta a helyzetből a maximumot. Még csak középszrű eredményeket sem ért el a LEHETŐSÉGEKhez képest. Sőt, a legtöbbször még azt is szétverték, amit nagy nehezen, kivételesen, sikerült az utóbbi 20 évben összerakni.
    S mindez azoknak a megélhetőségieknek is a FELELŐSSÉGe, akik a parlament kétharmados patkójában ülnek.
    Illúzióim ugyanakkor nincsenek, hogy ezek belássák saját szerepüket a történtekben.
    moncayo 2012.09.09. 19:07:25
    Azért érdekes, hogy egyikükben sincs félelem. Félelem attól, hogy egyszer eljöhet az az idő (amikor elszakad a cérna), hogy anyagilag, büntetőjogilag vagy (ne adja az isten) tömegharagilag eljő az ő felelősségvonásuk is. Az, hogy 22 év alatt eddig senkinek sem jött el még nem tuti, hogy ne is fog. S akkor hol lesz már a TEK (max. Orbánt és szű körét tudja védeni), hol lesz már maga a törvény, hol lesz az épeszű cselekedett. Bennem az azért bennem lenne némi félsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Túlavasúti
    Ha az Unió következetes, akkor kimondja, hogy a választás a legnagyobb népszavazás, és ahogy nem fogadta el érvényesnek a románoknál az 50 % alatti részvételt – Orbánéknál sem fogja. Kolláth nem hülye, amikor a bojkottra, mint lehetőségre utalt. Ezt próbálják kivédeni a jelöltek előzetes szűrésének eltörlésével, mert akkor boldog-boldogtalan indulhatna, az ellenzék még jobban megosztódna – és körzetenként a többtucat jelölt mellett fel sem tűnne a pártok bojkottja. Azaz azt a fidesz is reális veszélynek látja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Három fajta szavazó lesz: ‘. Maradjon a fidesz
    2 Takarodjon a fidesz
    3. “Szebb jövőt” Ennyi…….!!!
    Nincs negyedik!!!! Aki ebben a háromban nincs benne az nem jut be a Parlamentbe.A baloldal ne gazsuláljon az LMP-nek! (Ők a tipikus negyedik!)
    Kapnak fél vagy egy százalékot és nekik örökre annyi!!! Igazi fidesz kreálmány!
    (Lásd: hosszú kopogtatócédulák éjszakája, Jobbik pátyolgatás,gyurcsányozás
    szemkilövetőzés,elmútnyócévezés + utálom a Schiffer pofáját!!) Egyébként azt a
    feladatot kapták a fidesztől ,hogy belülről bomlasszák a dem . ellenzéket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Aszongya a Gyurcsányferi hogy épp most , vasárnap este a Kossúth téren éhségsztrájkolnak ! A választási regisztráció miatt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Ezennel útjára bocsátom a Himnusz 2.0-át!

    Kölcsey Ferenc – bonhomme:

    Magyar fohász 2012

    Isten, szánd meg a magyart!
    Jókedv: el, bőség: el.
    Segélj néki harcában
    Belső ellenséggel.
    Balsorsunk’, mi Orbán rég,
    Vidd el tőlünk mielőbb,
    Megszenvedte már e nép
    E két rossz esztendőt.

    Vezérünket felhozád
    Felcsút alvégére,
    Kétharmaddal nyert hazát
    Belzebubnak vére.
    S hol őrölnek malmai
    Nyerges-Simicskáknak,
    A fideSS fajzatjai
    Felvirágozának.

    Értük Kunság mezein
    Ért kalászt lengettél,
    Tokaj szőlővesszein
    Nektárt csepegtettél.
    Baltás Viktort plántálád
    Víg népünk nyakára,
    S nyögjük most sáskahadát
    Megváltásra várva.

    Tudjuk jól, mi a bűnünk,
    Mért orrolsz most reánk;
    Meg köllött vón’ becsülnünk
    Jó demokráciánk…
    Most válság vészharangját
    Kongattad felettünk,
    Majd fideSS-től rabigát
    Vállainkra vettünk.

    Hányszor zengett ajkain
    A szóvivőjének
    Megnyilatkozásain
    Hazug szirén-ének!
    Hányszor rontott tenfiad
    Szép hazám, népedre,
    S lettél egy őrült miatt
    Szolgasorba döntve!

    Szétszóródott sokfelé
    Népünk a világban,
    Kereste, ám nem lelé
    Helyét a hazában.
    Gépre ül, vonatra száll,
    Bőröndje mellette;
    Munkát külföldön talál,
    Miből megélhetne.

    Démosz volt, most elnyomók;
    Kedv s öröm röpkedtek,
    Recesszió, és nyomor
    Zajlik már helyettek.
    S ah, szabadság nem virúl
    A gyávák véréből,
    FideSS-rabság könnye hull
    Árvánk hő szeméből!

    Segéld, Isten e népet.
    kit latrok vegzálnak,
    Hadd vessen végre véget
    FideSS igájának.
    Balsorsunk’, mi Orbán rég,
    Vidd el tőlünk mielőbb,
    Megszenvedte már e nép
    E két rossz esztendőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Bárki, aki nap-, mint nap erővel nekimegy a falnak fejjel, elhülyül. Ahányszor Ork bán már nekiment, teljesen érhető a az elmeháborodottsága. De nála különösen súlyos a dolog, mert szándékosan csinálja és – úgy tűnik – élvezi. Na ez a teljes szellemi leépülés végstádiuma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. bonhomme
    Balsorsunk, mi Orbán MÉG
    Vidd el tőlünk mielÉBB
    ha javasolhatnám. Egyébként szupi. No nem az, amiről sajna szól, hanem az interpretációd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. kekec,
    a “még”-en és a “rég”-en én is gondolkodtam.
    Az egyik azt fejezi ki, hogy remélhetőleg már nem sokáig, a másik meg, hogy elég (túl) régóta. Így mindkettő helytálló lehet.
    A “mielőbb”-nek viszont mindenképp az “esztendőt”-tel kell rímelnie, mivel itt keresztrímek vannak, nem párosak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. kekec,,
    kiegészítés:
    a “Bal sors akit régen tép” miatt hajlottam a “rég” felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Geyza
    Épp most KEZDIK az egyhetesre tervezett éhségsztrájkot. Nagyobb médiafelhajtás nélkül, majdnem titokban verték fel a sátrukat. Bár talán erre is elmondja majd Bartus, hogy a “médiának politizál” de a céljuk arra felhívni a figyelmet, hogy a nehézségek nem fognak maguktól elmúlni, és fel akarják arra hívni a figyelmet, hogy “merjetek felháborodni”
    Gyurcsány szerint a regisztráció elvesz egy alapjogot,holott a választópolgár minősíti a politikust – a választópolgárt viszont a politikus nem minősítheti, hogy “megvehető” vagy “befolyásolható”
    Az emberi esendőséggel vissza lehet élni, de ettől még nem korlátozhatjuk a választáshoz való jogot – ahogy a zsebtolvaj miatt nem korlátozzuk a villamosközlekedést, vagy a késsel történő emberölés miatt a késgyártást.
    Nehéz 2 év jön, cudar lesz, szegénység, elkeseredés jön. Jól érzi a jelenlegi kormány, hogy normál feltételek között nagyon könnyen vereséget szenvedhet.
    Csalárdság és megtévesztés a határon túliakra való hivatkozás. Orbán 2004-ben még azt állította, hogy a kettős állampolgárság csak az útlevélről szó, és ne sajnáljuk tőlük. Most viszont 2-300 ezer ilyen szavazóra számít, amikor 2002 és 2006-ban is kb 1 % (azaz közel ennyi) volt az 1. és 2. helyezett közötti szavazati különbség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. bonhomme
    oké keresztrím, de azért az utolsó versszakban lehetne”még”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Kekec! A 14.47-es hsz-edben feltaláltad a független pártot! Gratulálok! Ez olyasmi lehet, mint a “független média”. 1989-ben mondtam: Független média egyfajta létezik: a tényektől független… Te egy más aspektusból ilyesmit akarsz, pedig minden “független” embernek van valamilyen elképzelése a jövőről, és jó esetben arról is, hogy hogyan kellene a célokat megvalósítani. Kevés, ha csak abban egyeztek, hogy Orbánt el kell zavarni. De mi legyen utána?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. talalom
    Azt is függetlenül fogják kitalálni, és vitákban kiszenvedni egy konszenzusos megoldást. Egyébként meg FÜGE.
    Fügét mutatni: (ol. far la fica) bizonyos ujjmozdulattal (a hüvelykujjat a mutató- és középujj közé dugva) kigúnyolni, megtagadni valamit.
    Természetes szövetséges a Kétfarkú Kutyapárt. RENDKÍVÜL szimpatikus volt a 2010-es szlogenjük a “93 %-ig biztos, hogy nem fogunk lopni” Az eltelt 2,5 év jól felértékelte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Igenám, de ha én tudatosan akarok szavazni, a voksolás ELŐTT kell tudnom, hogy mire akarnak szövetkezni a “függetlenek”, milyen konszenzusos megoldást találnak. Mert olyan megoldás nincs, ami mindenkinek jó. Példa: emeljük föl az szja-t, mondjuk 250 ezer forintos havi jövedelmen felül 25%-ra. Ez már érint néhány százezer embert. Ne adókedvezményt adjunk a gyerekek után, hanem családi pótlékot. Milyen rendszer az, hogy akinek elég magas a jövedelme, és nevel három gyereket, annak havonta 99 ezer forintos adókedvezménye van, (ennek igénybevételéhez kb. havi 620 ezer forintos fizetés kell), aki meg mondjuk 200 ezer forintot keres, és ugyanúgy 3 gyereket nevel, az meg havonta csak 32 ezer forintot tud igénybe venni? Sorolhatnám a példákat tovább.
    A te FÜGE ötletedet azért sem tartom jónak, passzivitásra ösztönöz, és ahogy magad is mondtad, arra: megtagadni valamit. Márpedig szerintem ebből származik a legtöbb bajunk, hogy mindig valami ellen, és soha nem valamiért szavazunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Az, hogy ki milyen hülye nem érdekel. Ami érdekel: te mit tennél helyette, és mit teszel?
    Hibáztatni siránkozni mindenki tud, még a Fidesz is meg az MSZP is.
    Mellesleg én is, ezért szavazz rám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. A Gyurcsány 6-év alatt nem hazudott annyit(azt is bevallotta)mint orbán 1-hét alatt úgy hogy bevallotta ő sosem hazudott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Teljesen mindegy mekkorát hazudnak, mikor és hányszor teszik azt meg 1 nap alatt, illetve azt hogyan cáfolják vagy derül i róla hogy hazugság…..
    Én hiába mondtam személyesen két munkatársamnak hogy hazudott, ők inkább elhitték a hazugságot mint a valóságot…..nincs mit erre mondani.
    Amikor egy országban már a tényeket is bizonyítani kell akkor ott a vége a diskurzusnak és a vitának!!! Mivel ez országos szinten így megy ezért félek lassan a hazának is vége és ismét zsugorodunk vagy eltününk. Sebaj jó lesz majd nekünk beolvadva más nemzetekbe ezekszerint…….nem én akarpm ezt hanem a többség aki lusta gondolkodni!
    Tisztára mint a Hitleri időkben Németországban: éljen a személyi kultusz!!!! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. kekec,
    valamelyik cikkhez már a “még”-es verziót tettem fel.
    Talán a Szalonnamáriáshoz, nem tom. Négy mostani olvasott cikkhez kommenteltem hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök | AN

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő | AN

A médiakampány megállapodási szándékra vall 2012. október 13. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos