Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jön a fal, Viktor! 2012. szeptember 8. szombat 22:46 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jön a fal, Viktor!
Budapest – A Lehet Más a Politika és a Magyar Szocialista Párt egyaránt úgy véli, Orbán Viktor hazudott a Valutaalap, majd az Európai Unió szakértőinek leveléről is: néhány óra alatt lelepleződött, hogy az IMF követeléseit Orbán Viktor írta.
.
Az LMP szerint a miniszterelnök olyan megszorításokról beszélt, amelyek legfeljebb az ő fejében léteznek. A kormányfő pánikot kelt, és az IMF-re mutogat, miközben ő maga és Matolcsy György próbálják falnak vinni az országot – írták. Az Orbán-kormány felelős a magyar gazdaság mostani állapotáért, nem más; a stagnáló munkanélküliség, az emelkedő árak és az újabbnál újabb adók a kormány bukott gazdaságpolitikájának következményei. Orbán Viktor becsukja a szemét, befogja a fülét, és még most is gázt adna, amikor lassan már az egész ország azt kiabálja, hogy „Jön a fal, Viktor!”
.
Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő szombati fővárosi sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor „kitalált egy rémmesét a gonosz IMF-ről”, de nem számolt azzal, hogy „hazugságának szavatossági ideje lejár”.
.
Néhány óra alatt lelepleződött, hogy az IMF követeléseit Orbán Viktor írta – jelentette ki a politikus arra utalva, hogy Irina Ivascsenko, a valutaalap budapesti irodavezetője pénteken közölte: jelentős pontatlanságokat tartalmaznak a sajtóban megjelent információk arról, milyen ajánlásai vannak a nemzetközi hitelezőknek a magyar hatóságok számára. A Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent IMF-kölcsönfeltételek egy részét – így a nyugdíjak csökkentését, a bürokrácia leépítését, a bankadó megszüntetését és a bankoknak juttatandó pénzösszegeket – Orbán Viktor is felsorolta a Facebookra másnap feltett videoüzenetében, amelyben úgy nyilatkozott, hogy „ezen az áron, így nem kell” pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól.
.
Burány Sándor azt mondta: nem tudni, a kormányfő arról akarta-e elterelni a figyelmet, hogy kabinetje tettestársként futni hagyott egy véreskezű gyilkost, vagy az volt a célja, hogy a kormány majdani megszorításai tűnjenek enyhébbeknek az IMF állítólagos követeléseinél. Az MSZP-s politikus szerint mindazonáltal az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának következményei világosak: recesszió van, a beruházási ráta csökken, a reálkeresetek egyre kisebbek, az infláció nagyobb a vártnál, az Európai Unió szakértői pedig arra figyelmeztetnek, hogy jövőre 3 százaléknál nagyobb lehet hiány, és újra növekedni kezdhet az államadósság, amely így 2020-ra a GDP száz százalékát is elérheti.
.
Kérdésre válaszolva Burány Sándor elmondta, hogy az MSZP változatlanul elfogadhatatlannak tartja az előzetes választási feliratkozást, az ajánlószelvény-gyűjtés tervezett megszüntetéséről viszont csak akkor tudnak állást foglalni, ha megismerhető lesz a kormánypártok javaslata. Hozzátette: ez akár racionális is lehet, de a valós támogatottság nélküli jelöltek kiszűrését szükségesnek tartják, az ugyanis nem kívánatos, hogy feltételek híján körzetenként akár száznál többen induljanak a választáson.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 28 szavazatból)
Jön a fal, Viktor!, 5.0 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. kekec,
    a négyötöd ügyében:
    “A 2010. évi választások győztese örökbe kapott az 1994-1998 közti ciklusból egy alkotmányos megkötést, mely előírta, hogy az „új Alkotmány előkészítésének részletes szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges”. Ezt eredetileg ideiglenes rendelkezésként fogadta el az Országgyűlés, arra az időszakra, amikor a hetvenkét százalékos többséggel rendelkező MSZP-SZDSZ-koalíció javaslatot tett az alkotmány véglegesítésére.8 A Fidesz-KDNP azonban most megújíthatta volna. Ehelyett törölték az alkotmányból,9 világossá téve, hogy álláspontjuk szerint a mandátumok kétharmadának megszerzésével olyan felhatalmazást kaptak, mely nem egyszerűen kormányzásra szól, de arra is, hogy – az egész nemzet nevében eljárva – megváltoztassák az alkotmányos berendezkedést,10 s hogy az ellenzéknek csupán statisztaszerepet szánnak az alkotmányozás folyamatában.11″
    forrás: http://www.es.hu/kis_janos;alkotmanyozas_8211;_mi_vegre_i;2011-03-23.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök | AN

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő | AN

A médiakampány megállapodási szándékra vall 2012. október 13. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos