Ronai and Ronai
AMERIKAI

Betiltatnák az Amerikai Népszavát 2012. augusztus 30. csütörtök 18:22 | AN Forrás: Istenveled.blog.hu

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Betiltatnák az Amerikai Népszavát
Budapest – Nem tetszett az Istenveled.blog.hu szerzőjének, Gémesi Gábornak a Balog: az egyházi oktatáson is múlik a nemzet jövője címmel néhány napja közölt hírünk, pontosabban az azt illusztráló fotó. Gémesi Gábor vállaltan katolikus, márpedig ha valaki katolikus és kellőképp nyeregben érzi magát, habozás nélkül inkvizíciós eszközökhöz nyúl. Nyúlna, ha adottak lennének hozzá a feltételek. Egyelőre azonban még nem azok, ezért a klerikálfasiszta blog be kell érje azzal, hogy halálra sértődik és a honlap meghekkelését követeli.
..
Munkatársunk az Amerikai Népszava betiltását követelő írás megjelenése után a Facebookon kísérletet tett arra, hogy magánemberként kapcsolatba lépjen a szerzővel, ám ez még oly kulturáltan is csak rövid időre sikerült, utána Gémesi lezártnak tekintette a beszélgetést, profilját pedig elérhetetlenné tette.
,
.
Ez a kép verte ki a biztosítékot az ifjú keresztes lovagnál

„Uszító honlapok nemcsak a szélsőjobboldalon vannak. Betiltandó fórumok nemcsak a szélsőjobboldalon vannak”, írja Gémesi. „Az Amerikai Magyar Népszava a fenti illusztrációval tudósított az egyházi iskolák tanévnyitójáról. Az egri bazilikában tartották az Egri Főegyházmegye iskoláinak szakmai tanévnyitó ünnepségét. (…) A rendezvényről a Népszavásoknak a fenti illusztráció jutott az eszébe. Ki is a beteg? Ki is uszít? Kit is kéne betiltani? Hol van ilyenkor az Anonymus Csoport, a szélsőbalos honlapokat miért nem törik fel? A fenti kérdésekre nincs válasz. Legalábbis nem publikus”, sejtet sokat a katolikus kitűnőség.
.
„Azt annál jobban tudjuk, ki issza meg a keresztényellenes uszítások levét”, folytatódik az írás. „A tisztességes baloldaliak és liberálisok, és a zsidóság – őket szidják majd Bartus László ocsmányságaiért. Talán ez a cél. A provokáció, hogy aztán újra le lehessen fasisztázni a kormányt és az országot.”
.
.
A kereszt ifjú bajnoka.
.
„Türelmes ember vagyok, anno kiáltam a Népszava mellett. Virágozzék minden virág. Azonban az Amerikai Magyar Népszava gyomnövény, parlagfű, amely minden jóérzésű embert irritál. Ideje kaszálni.”
.
Az Istenveled kommentár nélkül közli az Amerikai Népszava főszerkesztője, Bartus László válaszát:
.
„Mi a baj ezzel a fotóval? Nagyon finoman jelzi, hogy 50 millió embert gyilkoltatott le ez az egyház, az államnak pedig nincs világnézeti és ideológiai nevelési funkciója a Biblia szerint. Az iskolák erőszakos megszállása az emberi szabadság, a világnézeti és lelkiismereti szabadság serelme. Ennek tízmilliók estek áldozatul a történelem során. Vissza a középkorba. Jellemző, hogy egy fotó megjelenése után betiltásról beszélnek, pedig ez egy szelíd fotó. Az albigensek legyilkolásáról nem találtunk fotót. Ön, uram, el van tévedve. Nekünk jogunk van véleményt nyilvánítani egy olyan szervezetről, amely a gyerekeinkre vadászik és milliókat gyilkolt le a történelme során. Szerintünk pedig ezt a gyilkos hamis vallást kellene betiltani.”
.
Gémesiben mély nyomokat hagyhatott az ügy, mert egy későbbi posztban megemlékezik arról, hogy „a Magyar Szociális Fórum Facebook-oldalán heves vitába keveredtem Bartus László újságszerkesztővel. A volt kispap, aztán Hit Gyülis elöljáró minden rosszat elmondott a római katolikus egyházról. Amelyet rendszeresen támad és gyaláz az Amerikai Magyar Népszavában. A balos Kuruc.infóban.”
..
„Csak úgy fröcsögött belőle a kereszténygyűlölet. Frusztált ember, tele előítélettel, ugyanolyan szélsőséges, mint akiket támad. Leendő Kun Béla.”
.
Gémesi utána alaposan kiforgatva Bartus László szavait, így folytatta: „A papok szerinte pedofilok, elnyomják a népet, ’vadásznak gyerekeinkre’, akiket ’bekényszerítenek’ az egyházba. Szerinte az egész katolikus egyházat meg kéne szüntetni és Benedek pápát börtönbe vetni. Még II. János Pál pápa emlékét is bemocskolta. Szerinte Szentatyánk burkolt antiszemita volt, aki őszintétlenül kért bocsánatot a holokauszt miatt. És botrányt csinált Auschwitzban… Bartus nagyon felidegesített, én csak a billentyűket ütöttem. Bartus Lászlót nem gyűlölöm, inkább sajnálom… Mint minden gyűlölködőt.”
.
„Továbbra is fenntartom: ha a Kuruc.infót levadásszák, akkor tiltsák be az Amerikai Magyar Népszavát is. Elég feszültség van Magyarországon, szándékos bujtogatók és provokátorok nélkül is.
.
„A hívő ateisták és a kereszténység ellenségei támadást indítottak blogom ellen. Felnyomták, bepanaszolták és próbálják ellehetetleníteni – régi és sajnos jól bevált sztálinista módszerek alapján. Számukra a papok mindig naplopók pedofilok és antiszemiták lesznek. Isten azonban erősebb, néhányszor már megdöntötte rendszerüket…”
.
„Ne hagyjuk magunkat, ne engedjünk a médiaterrornak, amely minden értékelvű fórumot elhallgat és ellehetetlenít”, biztatja magát a fiatalember egy harmadik posztban. „Ne engedjük, hogy szabadon gyalázzák hitünket. Legyünk Krisztus katonái és hekkeljük meg a vallásunkat kigúnyoló honlapokat”, szólít fel habozás nélkül bűncselekmény elkövetésére. „Ne tűrjük tétlenül, főként ilyen nehéz időkben ne, hogy elvegyék hitünket.”
.
„Mivel a médiában szinte lehetetlen, terjesszük szájról-szájra az igét. Szeressük és segítsük egymást, mutassunk jó példát.”
.
„Kérlek terjesszétek minél több helyen az Örömhírt, Krisztus igéjét, kommenteljetek és linkeljetek. Főként az ateista és agresszívan istenellenes baloldali-liberális honlapokon. Sok tisztességes ember van, sok az aratnivaló, hát lássunk neki!”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 27 szavazatból)
Betiltatnák az Amerikai Népszavát, 4.4 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

84 Reader’s Comments

  1. A rómaiak először megölték Jézust, aztán zsidó híveit, végül kisajátították a zsidók keresztény vallását, hogy Krisztus nevében folytassák gyilkosságaikat egész Európában és a világban.
    .
    Képek a római-katolikus bűnszervezet gyilkosságairól:
    http://www.inquisition-art.net/eng/kazn04.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  2. Kedves 120992! A Népszavát (a magyart) teljes terjedelmében ingyen olvashatod a neten, az említett, Szép Szó című hétvégi melléklettel együtt (nepszava.hu).
    Mindenkinek! Köszönöm a vallástörténeti kiigazításokat. Én csak arra akartam utalni, hogy szerintem az ember az anyagi világ része, gondolkodási képessége az anyagnak köszönhető. Semmi kifogásom nincs az ellen, ha valaki ezt másképpen gondolja, és a hosszú évezredek alatt kialakult istenhitek valamelyike szerint él, annak erkölcsi tanításait követi, sőt akár bizonyos rítuálék segítségével erősíti testi, lelki kondícióját.
    Az ellenszenvem az istenek földi helytartóié, akik éppolyan esendő emberek, mint bárki, és bizony nem mentesek a gőgtől, embertársaik lenézésétől, a hatalomvágytól, az anyagi javak iránti vágytól. És ezek megszerzése érdekében ugrasztják egymás ellen embertársaikat, legyen ez akár keresztesháború, akár holokauszt. A római katolikusok katekizmusa – ami úgy viszonyul a jézusi gondolatokhoz, mint anno a foxi-maxi stúdiumok piros tankönyvei a marxi gondolatokhoz – tele van tiltással. A hitnek nincs szüksége kételyre, fogantatásodtól bűnös vagy, életed végéig ezt az eredendő bűnt kell levezekelned stb., stb. Ezt a mentalitást verik bele emberek millióiba, hogy azután ne is akarjanak életük során mást, mint amit vezéreik, papjaik mondanak nekik. Főként ne gondolkodjanak a fennen hangoztatott “igazságok” ellentmondásairól, mert még a végén úgy hiszik, hogy nekik is jár egy jobb minőségű élet. A ma már széles körben vitatott, a római egyház megkövetelte cölibátus például azért alakult ki, hogy az egyházi vagyont ne aprózhassák el a természetes örökösök, és az első pár száz évben a közösülés nem is volt olyan elemi erővel tiltott. Ráadásul évszázadokkal ezelőtt csak az anya személye volt biztos…
    Még egyszer: nem a hit ellen van kifogásom, hiszen magam is hívő vagyok (hívő ateista). A hit az ember legfontosabb összefogója, cselekedetei, döntései útmutatója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  3. Mi a baj a képpel?
    Sérti a római katolikus nagyszektát? És? Kit érdekel? Ezer éve élősködnek a népen, most is ezt teszik, és semmi haszna a népnek belőle! Milliárdokat dobunk ki rájuk a nagy büdös semmiért cserébe (nem, az iskolákat, stb. ugyanúgy az állam pénzéből tartják fenn, nem a “sajátjukból”, amit szintén a néptől harácsoltak össze és vettek el, közvetlenül és közvetve, az államon keresztül), évente sok milliárdot dobnak oda nekik, mi meg semmit nem látunk belőle, mert még azt is a mi adónkból fizetik, amit nekik kéne a “saját” pénzükből. Szóval ezek után ennyit igazán kibírnak. Némi igazságot igazán elviselhetnének évi több milliárd forintért, amit a nagy semmiért kapnak. Arról nem is beszélve, hogy a kép igaz. És bármibe lefogadnám, hogy amennyiben ne adj istenek vissza kapná a szekta a régi hatalmát, rövid időn belül vissza térne a középkor a maga régi “jó” keresztény szokásaival, mint az inkvizíció, a boszorkány perek, a tudomány és a tudósok üldözése és elhallgattatása, stb.
    Gyerekek, ez a 21. század. Nem kéne ennyire kiverni a hisztit, mert véletlenül sérti az egyik babonarendszer “szállítóját” az egyik kép, ami történetesen igaz….
    Megjegyzem az, hogy egy téveszmét őrültségnek vagy vallásnak nevezünk, pusztán annak a függvénye, hogy hányan hiszik el. Erről ennyit. Szóval nem kéne pénzelni a szín tiszta idiotizmust, és nyalni a hátsójukat azoknak akik ebből élősködnek a népen, és bevágni a durcát egy olyan kép miatt, ami igaz.

    Ui: tudom, hogy hivatalosan nem szekta a neve, de én minden babonás (értsd: vallásos) szervezett csoportosulást szektának tartok mérettől és kortól függetlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  4. Mate, Ivan Tibor
    “A megmeritkezest akkoriban nem neveztek megkeresztelesnek, mert a kereszt akkoriban a gyulolt romai megszallok kezeben a kinzas es gyilkolas eszkoze volt.”
    A kereszténység vagy keresztyénség a krisztushitet jelenti, vagyis azt a hitet, hogy Jézus a megváltó. A magyar nyelvben hasonlít a két szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. admin, csüt., 20:59
    “ez a gyilkos felekezet áll magyarország romlása és tragédiái mögött, ahogyan az Orbán által vezetett fasiszta diktatúra mögött is. Ők az igazi ellenfél, őket kell a hatalomból kirugdosni, akik gyűlölik a demokráciát, a parlamentarizmust, a szabadságot, és álnok módon törnek az állam erejével az emberek szabadságára.”
    Én ezt nem szűkíteném le a katolikusokra. Bőven van gyűlöletkeltés és hataloméhség más felekezetekben is. Legjobban az ún. “történelmi” felekezeteknél látszik. Ez állami feladat: az állam és az egyházak szétválasztása, mindennemű egyházi kiváltság megszüntetése. Elsősorban az egyházi iskoláknak adott többlet-juttatások megszüntetése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  6. Nyaljaki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  7. Én azt hiszem nem avval van a baj, ha valaki katolikus, református vagy bármilyen felekezet tagja! A baj ott kezdődik ha az ember, ( legyen bármilyen vallás, felekezet híve,) bigott, szemellenzős, és vaskalapos! Mert ezzel az emberségét, és az empátia készségét, és Jézus tanításának lényegét veszti el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  8. Kedves girbegurba,

    a protestáns történelmi egyházak már visszatértek az ökumenizmus révén az akolba, ami az állam és egyház összefonódását illeti, nincs különbség közöttük. Ezért nem is említem őket külön. A reformáció nem szakított a gyökerekkel, hanem ugyanabból a gyökérből való fát metszegette, reformálgatta. Ezek alapja is a katolicizmus. Ezért összetartoznak, beleértendők, de úgy, mint a katolikus egyház szolgálóleányai. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  9. Én már azt sem értem, hogy ifjú konzervatív. Az ífjú lázadó, reformer, anarchista ha normális.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  10. Az OPUS DEI-ről:
    http://www.hetek.hu/fokusz/199803/uj_keresztes_hadjarat_lovagjai (1998)
    .
    “Mintegy három évtizede áll a katolikus egyház egyetlen személyes prelatúrája, a terület nélküli – pontosabban fogalmazva: a terület feletti –, különleges előjogokkal rendelkező egyházmegye: az Opus Dei” …
    .
    “Az Opus Dei pontos tervet készített arra, hogy a társadalmi élet minden területére, az oktatásba, a gazdaságba, a politikai elitbe, a titkosszolgálatokba, a kultúrába és a médiába behatoljon”
    .
    “Pénzügyi POLIP… A tagok (numeráriusok) jövedelmük és vagyonuk nagy részéről lemondanak az Opus Dei javára. Ezen kívül szponzoroktól, kóbor tőkéből, pénzügyi spekulációkból, pénzmosásból, valamint az állami költség-vetési támogatásokból tetemes összeget kasszíroz be … Ennek eredményeképpen az Opus Dei egy nemzetek feletti bankhálózattal és pénzintézetekkel rendelkezik.”
    .
    “János Pál pápa 1978-ban csupán 33 napig volt hivatalában, aztán váratlanul meghalt. … A pápa holttestének boncolására nem került sor, ezt egy Opus Dei-s bíboros akadályozta meg. … Ezután választották meg Karol Wojtylát, aki II. János Pál néven foglalta el a pápai trónt. A lengyel származású pápa uralkodása alatt a Vatikán gyakorlatilag az Opus Dei kezébe került”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  11. talalom
    2012. augusztus 31. péntek
    09:28
    Ok. Már nem emlékeztem a nevére.
    Viszont a melléklettel még egy oldalról mutattam meg a blogger ész nélküli köpködésének tarthatatlanságát, hiszen a magyarországi népszava külön mellékletben adott, és ahogyan mondja, ma is ad teret a vallásnak. Vagyis akkor miről is beszél ez az emberke? Ott a melléklet, lehet terjeszteni az igét. Az újság többi része viszont a tényeké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  12. Átmentem a Magyar Népszavára, és találtam valamit, viszont most nem látok cikket, ahová a linket beszúrjam.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=580940

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  13. Joseph Ratzinger alias XVI. BENEDEK pápáról
    .
    García pap a vád szerint 1985 és 1987 között erőszakoskodott az akkor még kamaszkorú férfival… 1990-ben egy püspök kezdeményezte, hogy Garcíát fosszák meg reverendájától, a Joseph Ratzinger bíboros vezette vatikáni hivatalnál azonban „elveszett” az ügy dossziéja…
    .
    Joseph Ratzinger volt müncheni érsek, a Szent Inkvizíció utódjaként létrehozott Hittani Kongregáció vezetője.
    .
    Echevarria püspök, a konzervatív Opus Dei katolikus szervezet prelátusa “nagy öröm idejének” nevezte Joseph Ratzinger megválasztásának napját…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  14. Az Amerikai Magyar Népszava vallásilag elfogult média, az újprotestáns radikalizmust védi fanatikusan. Ezért a vallási cikkeket nem is olvasom itt, mert felesleges – végtelenül elfogultak ugyanis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (13 szavazatból)
  15. De hát nincs is szó a cikkben újprotestantizmusról.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Tisztelt maxval,

    Ön fogalmi tévedésben szenved. A Biblia nem protestáns vagy újprotestáns. A protestantizmus a katolicizmushoz képest protestál, de a Biblia nem protestál senki ellen, hanem önmagában maga a kereszténység. A katolicizmus nem a Bibliából származik, azzal összegyeztethetetlen bálványimádó szinkretista pogány vallás. A Biblia magvából kinövő kereszténység ehhez képest nem protestál, hanem elutasít. De ebben a cikkben egyetlen szó sincs semmiféle más irányzatról, kizárólag a katolicizmusról van szó, történelmének tényeiről, valamint az egyház és az állam szétválasztásának klasszikus elveiről, és a vallásszabadságról. Ha észrevette, ezekben az alapértékekben és a történelmi tényekben itt mindenki egyetért, az ateisták és a materialisták és más vallások hívei is. Én nem vagyok újprotestáns, se régi protestáns, én nem a katolicizmus magvából való vagyok, esért nem protestálok ennek a vallási szervezetnek semmijével. Én ezeken kívül állok, egy egészen más Magból származom. Ezzel szemben az ön megjegyzése világosan utal arra, hogy Ön elfogult, mert nem atényekkel vitatkozik, hanem a tényeket felsoroló lapot próbálja megbélyegezni és hiteltelenné tenni. Ön akár katolikus, akár nem, ez sok évszázados katolikus stratégia. Ha ez nem jön be, akkor jön a máglya. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  17. admin:

    Nem érdemes ezen vitatkozni. Ez hitbéli kérdés. Elmondom nagyon röviden az én véleményemet. A Bibliát az Egyház írta, szerkesztette. A protestantizmus alapvetően emberi találmány, emberi okoskodás, nem Isten által alapított Egyház, Hiába vannak jó dolgok is a protestáns hitben, alapvetően ez nem Isten vallása. S hiába vannak rossz dolgok a katolicizmusban és a többi apostoli hitben (ortodox, ókeleti, asszír), azok Isten Egyháza. A Biblia önmagában nem lehet mérték, mert a Biblia csak az Egyház szövegkörnyezetében értelmezhető. Egyébként én sem vagyok katolikus, de ez mindegy. Bocs a véleményemért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (13 szavazatból)
  18. Opus Dei…
    Ha igazak a “hunyadi” kommentjében irottak, ez a szervezet nem sokban különbözik a hirhedt náci ODESSA-tól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. 120992
    Ha figyelik az oldalt – az ilyen nagyonkeresztény ifjak talán elszégyellik magukat, és Krisztus példáját követve inkább az elesettek megsegítésére koncentrálnak a gyűlöletbeszéd helyett. Vagy sem. Mert az évezredes tapasztalatok szerint abban nem nagyon jeleskednek, inkább a minősítetten kegyetlen emberöklésekben (márpedig emberek elven elégetése nem igazán felebaráti cselekedet)
    és találtam a cikk mellett egy igen figyelemre méltó kommentet is:

    [nagymami] [2012.aug.31. 17:02]
    A hajléktalanok pedig az alábbi videó szerinti segítséget kapnak:

    http://atlatszo.hu/2012/08/31/rejtelyes-alteregok-packaznak-a-hajlektalanokkal/

    Naponta csak egy szolgáltatást vehetnek igénybe a hajléktalanok a január 1-je óta bevezetett regisztráció következtében. Vagy esznek, vagy fürdenek, vagy munkát keresnek stb.
    NO KOMMENT!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. admin, maxval,
    Kár belemenni hitvitákba. Hogy mi az “igaz” vallás, mi az igazi forrás stb. az is hitbeli kérdés.
    Számunkra az a közös szempont, hogy milyen a vallás (vagy felekezet) viszonya a köznapi erkölcshöz és a politikához, illetve hogy az állam hogyan viszonyul a valláshoz és a vallási közösséghez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  21. Girbegurba! Ott a pont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. Thanatos 2012. augusztus 31. péntek 19:09
    “Opus Dei”
    Ha kiváncsi vagy először ezt nézd meg:
    http://www.ertedvagyok.hu/078/14-16Escriv.pdf
    .
    Bővebbet: Ird be a keresőbe:
    Opus Dei

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Kedves Girbegurba,

    egyetértek, a mi cikkünk ezt az elvet követi, az egyház és állam viszonyát, valamint társadalmi szerepét vizsgálja. Maxval ezt teológiai előítélet gyártásával kérdőjelezte meg, és ha ez így felmerül, akkor tisztáznom kell saját és lapunk helyzetét. Mi nem vagyunk se protestánsok, se neoprotestánsok. A protestáns mindig a katolicimushoz képest határozza meg magát. Mi a katolicizmust nem tartjuk keresztény vallásnak, nem tartjuk reformálhatónak, mert idegen a kereszténységtől, egy hamis vallás, hamis dogmákra épül, pogány rítusokat követ, testre és vérre épül, egyszóval minden ízében ellentmond a Bibliának. Teológiai szempontból mi csak elvetjük a katolicizmust, mint pogány vallást, amely mindig is az volt, semmi köze a kereszténységhez, ők a keresztényeket elüldözték, legyilkolták és elfoglálták a helyüket, elvették a nevüket. De nem keresztény vallás. Ezért nekünk semmi közünk a katolicizmushoz, nem hozzá képest határozzuk meg magunkat, semmit nem protestálunk a katolicizmussal kapcsolatban, mert semmi dolgunk velük. Mi két külön magból származunk, és két külön gyökérből nőttünk ki. Vagyis nem vagyunk protestánsok. Mi Bibliában hívő keresztények vagyunk, olyanok, akiket a 15. században legyilkoltak volna. Most is mindent megtesznek, hogy elnyomjanak, de máglyát ma már nem gyújthatnak, amit nagyon sajnálnak. Ennyi. De ennek semmi köze ahhoz, hogy a katolicizmusnak joga van olyan pogány vallást és spiritizmust követni, amilyet akar. Az államot elfoglalni nincs joga, az állami intézményeket megszállni nincs joga, saját világnézetét ráerőltetni az államhatalom erejével bárkire, ehhez nincs joga. Ahhoz van joga, hogy a civil társadalomb an a saját hívei pénzén gyakorolja saját vallását, a legteljesebb mértékben elszakítva az államtól és az dófizetők pénzétől. Mi ezt képviseljük, függetlenül attól, hogy teológiailag ki mit gondol.
    Üdv., BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  24. Admin
    Mindenben igaza van. Bálványimádó pogányok. Az emberiség ellen ők követték el a legtöbb bűnt. Isten nevében a kétezer év alatt vajon hány embert gyilkoltak meg (keresztes háborúk, inkvizició, boszorkányüldözés stb)?

    Mindenkinek ajánlom Peter de Rosa “Krisztus helytartói – A pápaság árnyoldalai” című könyvet. Döbbenetes olvasmány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. A “kinek a neveben” az mindig is egy jo kerdes. A Nagy Francia Forradalomban a szabadsag neveben folytattak nepirtast, a kommunistak a munkasosztaly neveben, a fasisztak a torvenytisztelo polgarsag neveben, a nacik “fajvedelembol”, valakik vallasbol, valakik a demokracia neveben stb stb. Ideologiat talal mindenki.
    Hogy mi az Amerikai Nepszava az jo kerdes.. Ujprotestans vagy ateista/laicista?( Ki a peldakepe? Nemeth Sandor? Gyurcsany Ferenc(atesita)? De Mon se mindenki az, akinek tartja magat (bortermelo muparasztok, zsido jobbikosok, jobboldali feministak, (al)szocialistak pl.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  26. Admin bejegyzésében (admin 2012. augusztus 31. péntek 22:00) olvasható: (-a katolicizmusnak -) „Az államot elfoglalni nincs joga, az állami intézményeket megszállni nincs joga, saját világnézetét ráerőltetni az államhatalom erejével bárkire, ehhez nincs joga. Ahhoz van joga, hogy a civil társadalomban a saját hívei pénzén gyakorolja saját vallását, a legteljesebb mértékben elszakítva az államtól és az adófizetők pénzétől.”
    .
    Szóval „Ahhoz van joga, hogy a civil társadalomban a saját hívei pénzén gyakorolja saját vallását,…”
    .
    Még ez sem biztos.
    .
    Itt most elnézést kérek azoktól, akik nem szeretik a teljesen gyakorlatiatlan spekulációt (bár a cikk és a kommentek egésze az, Orbán az itt írtaktól függetlenül azt csinál, amit akar, és a hívei is szabad akaratukból úgy hülyülnek, ahogy akarnak). De egy vallás lehet olyan nézetrendszer, amely igen kártékonnyá is válhat. És ezt akkor is hiba „jogosnak” elismerni, ha az a vallás talál elég sok, elég gazdag és áldozatkész támogatót. Lehetnek olyan küszöbök, a hívek számában és fanatizáltságában, amelyek túllépése után a még mindig tisztán vallásinak látszó működés mégis létrehoz egy vallási fundamentalista (és esetleg vérengzővé váló, de legalábbis embernyomorító) államot. Itt ugyanis bizonyos szűrők hiányoznak. De milyen szűrők?
    .
    Két olyan nagy nézetrendszer (vagy gondolkodási műfaj) van, amelyek aktív művelésébe elvileg bárki beszállhat, de ehhez bizonyos pontokon tökéletesen le kell mondania a kritika jogáról. A tudomány, és a vallás.
    A fizikus nem kételkedhet a megmaradási törvényekben. A matematikus nem kételkedhet a halmazelmélet axiómáiban. A biológus nem kételkedhet az evolúcióban. Stb. Szóval a kritikai szelleméről bizonyos pontokon le kell mondania. De itt ebből nagy baj nem származhat. És ettől függetlenül is, ha a bármilyen módon vezetett (megvezetett) tudósok ki is találnak valamit, amivel ártani lehet, még rengeteg szűrő lesz ott, ami megakadályozza a bajt. Pl. a gyárthatóság, gazdaságosság, a rossz szándék szerinti alkalmazhatóság, az alkalmazók ellenkezése, és még sok.
    .
    Aki egy vallás követője, annak is le kell mondania a kritikus gondolkodásról. De ha az önállótlanná tett hívek elég nagy tömege a hite irányából meg lesz győzve arról, hogy pl. kire kell szavaznia, akkor milyen szűrő fogja megakadályozni a vallásiként beadott agymosás következményének a direkt érvényesülését a politikában, közéletben? Iskolaválasztásban? Tankönyvválasztásban, pl. az iskolaszékeken keresztül, amelyben a szülőknek is van képviseletük? De az önkormányzatok oktatási és kulturális bizottságait is lehet befolyásolni.
    .
    Egy ilyen végállomásra Magyarország remélhetően akkor se fog befutni, ha még egy pár iskolát, kórházat, egyebet átjátszanak a katolikusoknak. Persze az államba beépülő egyház így is rengeteg embert megkeseríthet, kettős életre kényszeríthet, sok gyereket félrenevelhet, sok szabadságjogot és emberi minőséget eltaposhat. És ma még jó megoldásnak látszana, és tényleg jó is lenne annak a bevezetése, hogy aki katolikus egyházat akar, az a saját pénzéből járuljon hozzá a fenntartásához, a R.K. egyház pedig akkora,de csak akkora legyen, amekkora a hívek által összeadott pénzből lehet. Erre persze a hívők mondhatnák azt, hogy de akkor az Operaház se kapjon támogatást, kerüljenek annyi pénzbe az operajegyek, hogy az eltartsa a műfajt, és legyen akkora a műfaj megjelenése, amekkora az így összejövő pénzből kijön. Ekkor kell arra rámutatni, hogy az operajátszás (ez csak példa) nem követeli meg a híveitől a szabad és kritikus gondolkodásról való lemondást, míg a vallás igen. Ettől válhat az utóbbi veszélyessé, és ezért nem szabad hagyni túlterjeszkedni. Akkor se, ha ennek akadnának finanszírozói. Vagy politikai támogatói. Az ilyen politikusokat le kell váltani.
    .
    És az is igaz, hogy egyes vallási irányzatokhoz közelebb áll a farkastermészet (mondhatni, hogy a lényegük), míg mások ebben emberbarátabbak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. talalom!
    teljesen egyetértek veled!
    de amikor már egy akármilyen külső gyülöletet, elitélendő dolgot jelenit meg, akkor már nem tudom elvonatkoztatni magam a dupla ellenszenvtől.
    tudom, nem helyesen teszem, igérem igyekezni fogok, de cserébe elvárnám a képek szereplőitől is – joggal!, ellenkező esetben nehezebben tudok toleráns maradni!
    üdv. bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. @ maxval
    Sok egyház mondja magáról, hogy Isten egyháza. Egyesek azonban “juhoknak ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.”
    “Gyümölcseikről ismeritek meg őket”. “Eképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt”
    .
    Az egyház amely Jézus és az apostolok népét átkozza vagy akár antiszemita “szenteket”, mint Büdösszájú “Szent” Jánost bálványoz az 100%-osan nem Isten egyháza.
    .
    Az egyház amely akár ezreket, akár milliókat kínzott és gyilkolt meg, amely csecsemőket mészárolt le vagy vetett máglyára az 100%-osan nem Isten egyháza. Az gonosztevők bűnszervezete. Akik szolgálatukba állnak azok Sátán szolgái. Ne bízz meg bennük, akármilyen mézes-mázasok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. „Az elnéző magatartás ellenére, amely a történésztől követelmény, a keresztény számára pedig megengedett dolog, az inkvizíciót . . . az emberiség feljegyzéseiben fellelhető legsötétebb szégyenfoltok egyikének kell tekintsük. A kegyetlenség olyanfajta megnyilvánulásának, amely még a vadállatok között sem lelhető fel.” ”

    Will Durant történész

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Én,minden hencegést mellőzva jóérzésü embernek tartom magam.Szeretem az igazságot.Mélyen gyülölöm a hazugságot és a gyülöletet keltő embereket.Éppen ezért is az Amerikai Magyar Népszava egyáltalán nem irritál,sőt minden más lapnál szivesebben olvasom az igaz mondásáért.Különösen tetszenek a Bartus L.irásai.Ezekben az általam nagyon szeretett hazám iránti mély aggodalmát érzem ki.Nagyon szomoru lennék,ha ez az igazmondásáról hires ujság megszünne.Kedves olvalsmányától esnének el a Magyarországért aggódó emberek.Iggazat adok B.L.-nak:szerintem is ezt a “gyilkos”lelkeket métejező,kétszinü és “hamis vallást” kellene betiltani.Az egyház gyülölet keltő tagjait pedig a biblia sokszori elolvasására,az isteni TIZPARANCSOLAT sokszori elolvasására kellene itélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. Én,minden hencegést mellőzve jóérzésü embernek tartom magam.Szeretem az igazságot.Mélyen gyülölöm a hazugságot és a gyülöletet keltő embereket.Éppen ezért is az Amerikai Magyar Népszava egyáltalán nem irritál,sőt minden más lapnál szivesebben olvasom az igaz mondásáért.Különösen tetszenek a Bartus L.irásai.Ezekben az általam nagyon szeretett hazám iránti mély aggodalmát érzem ki.Nagyon szomoru lennék,ha ez az igazmondásáról hires ujság megszünne.Kedves olvalsmányától esnének el a Magyarországért aggódó emberek.Iggazat adok B.L.-nak:szerintem is ezt a “gyilkos”lelkeket métejező,kétszinü és “hamis vallást” kellene betiltani.Az egyház gyülölet keltő tagjait pedig a biblia sokszori elolvasására,az isteni TIZPARANCSOLAT sokszori elolvasására kellene itélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Aranyos, amikor valaki hisz az Isten-mesében és azt követeli, hogy másoknak is kötelező legyen hinni benne. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. Marcus Aurelius
    2012. szeptember 1. szombat
    02:18
    +++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Én úgy vagyok vele, hogy minnél jobban rám akarnak erőltetni valamit, annál jobban undorodok tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány: az erkölcstelenség kormánya Orbáné 2012. szeptember 2. vasárnap | AN

Élő közvetítést manipulált a királyi tévé 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Öt rádió kifogásolta a Klub-szabályt a cenzorok szerint 2012. augusztus 16. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos