Ronai and Ronai
AMERIKAI

A cenzorok bírósági ítéleteket hagynak figyelmen kívül 2012. augusztus 22. szerda 18:54 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A cenzorok bírósági ítéleteket hagynak figyelmen kívül
Budapest – Nem igaz, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa bírósági ítéleteket hagyna figyelmen kívül, reagált Kiricsi Karola, a hatóság szóvivője Lydia Gall, a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberi jogi szervezet Balkánnal és Kelet-Európával foglalkozó kutatójának a European Voice című brüsszeli lap szerdai számában megjelent cikkére.
.
A médiahatóság szóvivője levélben tájékoztatta a HRW kutatóját a médiatanács és a Klubrádió közötti jogvitát érintő kérdésekről. Kiricsi Karola kifejtette: azért tartja fontosnak a kutató tájékoztatását, mert egy olyan tekintélyes nemzetközi jogvédő szervezet szavára, mint a HRW, sokan figyelnek a világban, ezért nem lenne szerencsés, ha annak bármelyik szakértője hamis információk alapján jutna hamis következtetésekre.
.
A szóvivő felhívta a cikk szerzőjének figyelmét arra, hogy ez nem az első ilyen eset lenne, hiszen a HRW ez év elején már közzétett egy jelentést a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban, amelynek súlyos tárgyi tévedéseiből arra lehetett következtetni, hogy a jelentéstevők még a magyar médiatörvény szövegét sem olvasták el alaposan.
.
Kiricsi Karola levelében visszautasította a cikk szerzőjének azon állítását, mely szerint a médiatanács bírósági ítéleteket hagyna figyelmen kívül. „A médiatanács minden esetben tiszteletben tartja a jogállami normákat, és kizárólag e normák alapján jár el, nem is tehetne másképp. Így jár el minden jogvitás ügyében, és így jár el a Klubrádióval folytatott jogvitáiban is”, áll a levélben, amely szerint a médiatanács pontosan a bíróság ítéletének tett eleget azzal, hogy alaki érvénytelenség miatt az összes indulót kizárta a Budapest 95,3 MHz-re kiírt frekvenciapályázatból.
.
A magyar médiaszabadság helyzete miatti aggodalmakkal kapcsolatban a hatóság szóvivője levelében nem mindennapi cinizmussal emlékeztet arra, hogy nemrégiben volt olyan politikai erő, amelyik azért támadta meg a pesti Népszava szerkesztőségét, mert az Simicska Lajos cége hirdetésének adott helyet a lapban. „Sajnálatos, hogy a magyar sajtószabadság e súlyos megsértése miatt a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetségén kívül senki sem hallatta a hangját. Még a Human Rights Watch sem” – áll a levélben.
.
Lydia Gall, a HRW nemzetközi emberi jogi szervezet Balkánnal és Kelet-Európával foglalkozó kutatója a European Voice című brüsszeli lap szerdai számában a Klubrádió ügyéről azt írta, hogy Magyarországnak nem áll szándékában, hogy odafigyeljen a médiaszabadság javítását szorgalmazó EU-felszólításokra.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 9 szavazatból)
A cenzorok bírósági ítéleteket hagynak figyelmen kívül, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Működik a fő dezinformációs szóvivő, ezért fizetik. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  2. Az emberi aljasság határtalan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  3. A cenzorok bírósági ítéleteket hagynak figyelmen kívül.
    Ez így igaz !
    Miközben nagyon jól megélnek, semmilyen munkából.
    Birka birkandusz, ilyen birkák vagyunk, hogy ezt megengedjük.
    Ne szólj szám, nem fáj fejem, ez a hozzáállás.
    Meddig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  4. Tegyük élhetővé !

    elnézést , nem ehhez a topichoz (de egyenesek a végtelenben…)
    .

    Volt ma a Klub Rádióban egy beszélgetés a magyar mezőgazdaság helyzetéről, megemlítve a külföldi gyakorlatot is.
    Nekem,- totál mezőgazdasági laikusnak,- Raskó György mondatai igaznak, helyzetet helyesen feltárónak, elemzőnek hatottak, ami alapján igen könnyű lenne versenyképes , hatékony mezőgazdaságot és élelmiszer ipart kiépíteni.
    Ha lenne rá politikai akarat. (jelenleg nincs,a 2/3-os túl nyert , tej hatalmú Ovi, NYOOC év rákészülés (és fél év OXFORD ) után sem képes arra , még falusi gyökerekkel ! és bizonyítható főváros ellenességgel sem , hogy a magyar mezőgazdaságot éghajlatának megfelelő nyereség termelő ágazatá fejlessze.Halmazatiként ajánlom a biróságnak majd , súlyosbÍtsanak csak…)
    Jelenleg földet bérbe adó jogászok , fideszes nyaloncok kapják az adózatlan földalapú támogatásokat a termelők helyett. Ne csodálkozzon senki azon, hogy nincs olcsó, megfizethető áru magyar mezőgazdasági termék a polcokon.Hogy a magyar hústermelés visszaesett az ötödére.
    Hajrá Kárpotlási jegyes Jogászok !! Éljenek az Oligarchák , politikai korrupciók , és kotmányilag zárjuk ki a hozzáértőket és a valóban dolgozókat mindenből !!
    Csak a fidesz !(dakota) UFF !!!

    .
    (magánvéleményem: ezekért is , és a többiekért is : Budainak(csak politikai szerepért felvett milliók-társadalom számára rettentő károkat okozó), Orbánnak, Szíjjártónak(csak politikai szerepért felvett milliók-társadalom számára rettentő károkat okozó) -a letöltendő fegyház mellé- teljes vagyon elkobzás, a többi Haup-fidesseseknek meg vizsgálattól függő szigorú, elrettentő itélet.)

    .
    Hajrá épülő, egységes, nem széthúzó, szakmai vezetés alatt álló, egyre jobb teljesítményt nyújtó , megbékélő Magyarország !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  5. Most egbben mi a különös ?
    Még ” Emúttnyóccév ” időszakának kellős közepén megmondotta Mosthatolmonlévő , amikor ellenzékből követtek el színtiszta jogtiprásokat :
    ” Nincs semmi baj fiúk. Csináljatok amit akartok , majd jönnek a jogászaink és kimagyaráznak mindent.”
    Nakérem.
    Most is ez az irányelv , azzal a különbséggel hogy nem magyarázkodnak már hanem ukázokat bocsájtanak ki.
    ( A Bíróság meg nagyívben… )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  6. Báthory Ödönke

    A szóvivő hölgynek üzenem, hogy egy következtetés nem lehet hamis, maximum téves.
    Azt pedig szíveskedjen röhögés nélkül elmagyarázni a nemzetközi publikumnak, hogy kishazánkban az üres oldalakat is alá kell írni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  7. Kik adják még az arcukat ehhez az aljas őrülethez? És mit akarnak csinálni azután?
    Mert lesz azután is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  8. Ödönke! Én biztosan nem írnék alá semmilyen üres papírt ezeknek: ki tudja, mit írnának utólag fölé, alá, mellé, köré?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. A fidesz szómágiát nem nyelik be külföldön

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Még-hogy súlyos tárgyi tévedés? Talán pszichológus vizsgálta a fidess vezetőséget? Aki elég hülye az pozíciót kaphat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Ezt a kiricsikurttizánt,eladnám az albánoknak….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. A Klub rádió már csak azért áll, mert a Diktátor egyelőre várakozó álláspontra helyezkedett az IMF tanácskozásokat illetően. Azonban nyilatkozatai annál többetmondók, amikor meglebegteti egy “a demokráciát másra váltó” puccs lehetőségét, vagy amikor a nyugdíjak megvédését hangoztatja úgy, hogy “nem rajta múlik” az értékállóságuk, hogy aKlub rádiót nem ő akarja bezárni, hanem a (általa kitalált) “törvényes” média felügyelet stb. Szóval nem rajta múlik, hanem a mindenbe beleszóló, amúgy teljesen amatőr Brüsszelen és az IMF-en. Költői játék szavakkal annyiban, hogy a válasz már benne is van. Ő – ha van még egy csöpp esze – már tudja, hogy abból a hitelből semmi nem lesz, viszont el kell játszania azt a látszatot, hogy ő tárgyalni óhajt, ő mindenből enged – csak ebből,meg abból, meg amabból nem , hisz “azokat a magyar törvények írják elő számára”, “a magyar nép kétharmados felhatalmazása alapján”.
    Förtelmes !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Igen Gordonblu!
    Ha lesz türelme hónapokig így a biztos vesztés tudatában is “reménytelenül” végig ülnie az IMF tárgyalásokat, akkor borul majd ránk a feketeleves, melynek narratív előkészítése napjainkban közvetlenül az ő szájából áradnak. Már előre mossa a mocskos kezeit, hogy nem ő akarta így, ő mindent felajánlott, de hát ’stenem nem tehettem semmit… Kénytelen leszek bevezetni a …. szükség – törvényt bont, hát mit csináljunk?… Ez van tisztelthölgyeimésuraim!
    Az Imf pedig huzza csak az időt! Ne adja meg ennek a kishitlernek azt a lehetőséget, hogy ő mondja ki azt a végső szót, hogy “tudják mit? Akkor így nem kell a hitelük!” Hadd vergődjék inkább depresszív kétségei között.
    Mi pedig, nekünk pedig el kell tűrnünk, kénytelenek leszünk eltűrni a legrosszabbat… Békés megoldás nincs !!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. A kedvesnek nem mondható már évekkel ezelőtt megmondta:

    “OSZTJONAPOT”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Tudta a sok derek polgar, hogy ilyen a fidesz? Igen, tudta. Megszavazta a nyakunkra ezt a rezsimet? Megszavazta. Erdemes ertuk itt adozni, itt vallalkozni, itt nekik segiteni? Nem, nem erdemes. Nagyjabol ennyivel elmondhato, mit erdemes tenni ebben az orszagban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Élő közvetítést manipulált a királyi tévé 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Öt rádió kifogásolta a Klub-szabályt a cenzorok szerint 2012. augusztus 16. csütörtök | AN

Gloria Estefan nincs már indexen Kubában 2012. augusztus 12. vasárnap | AN

Megszerettetné magát a cenzúra 2012. július 8. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos