Ronai and Ronai
AMERIKAI

Élő közvetítést manipulált a királyi tévé 2012. augusztus 23. csütörtök 10:22 | AN Forrás: Mishpaha

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Élő közvetítést manipulált a királyi tévé
Budapest/Jeruzsálem – Kikérik maguknak azt a feltételezést, hogy ők a valóságnak megfelelően számoltak volna be az 1:1-es döntetlenre végződött augusztus 15-i barátságos magyar-izraeli meccsről, amelyen a hazai szurkolótábor tekintélyes hányada hungarista kocsmában érezte magát, és botrányosan viselkedett a vendégcsapat himnusza alatt, palesztin, valamint iráni zászlókkal adott hangot politikai nézeteinek.
.
A sajtó nem sokkal a meccs előtt már pedzegette, hogy a képernyőn nem ugyanaz történt, mint a valóságban; a magát az országimázsért is felelősnek tartó, alighanem népnevelési célkitűzéseket is dédelgető királyi tévé úgy döntött, megkíméli az ország és a nagyvilág sportrajongóit azok látványától, akiknek a futballhoz semmi közük, akik sportpályára vagy bármilyen emberi közösségbe sem valók.
.
A kamerák ezért egy alkalommal sem mutatták a Fradi-meccsekről, de a tévészékház felgyújtása idejéből az utcáról is jól ismert bajkeverőket és más csapatok ultráit, huligánjait, akik – mint azt szélsőjobboldali portálokon jó előre beharangozták – kizárólag a botrány kedvéért mentek ki, és csak azért, mert a nemzetközi mezőnyben egyébként nem különösebben erős izraeli csapat volt az ellenfél, akinek játékosai közül legfeljebb egy tartható nemzetközi élvonalbeli futballistának (de Joszi Benájúnnak, a Chelsea kiválóságának még a meccs előtt Londonba kellett repülnie, mert felesége szült – kisfiú lett, mázl tov). A magyar nézők lemaradtak a náci karlengetésről, a „mocs-kos-zsidók!” rigmusról, valamint arról az épületes jelenetről, amikor a vadak a Hatikva – az izraeli himnusz – felhangzásakor egymást biztatva hátat fordítottak a játéktérnek.
.
Nem csak kép nem volt minderről, de hang sem. Az MTVA megoldotta, hogy a tévénézők csak a himnuszt hallják, az alatta elhangzó gyalázkodást, artikulátlan rikácsolást, a palesztinok, Irán és különféle terrorszervezetek éltetését már ne. Legalábbis azok, akik Magyarországon nézik a közvetítést. Másutt viszont látták, mi folyt a stadionban, és szóvá is tették, köztük az Izraelben magyar nyelven szerkesztett Mishpaha (Család) blog, amely szerint „nem túlzás médiatörténeti kuriózumnak nevezni a tegnapi magyar-izraeli barátságos foci meccs közvetítését. A magyar közszolgálat egy mozdulattal felrúgta a nemzetközi protokollt és ugyanezzel a nem túl elegáns vizuális becsúszó szereléssel padlóra küldték a magyar országimázst is.”
.
A blogger egyszerre „két példányban” is nézte a meccset: a izraeli sporttévén és a streamelt M1-en, de nem ugyanazt látta. „Bevett gyakorlat, hogy ugyanarról a meccsről más-más kameraképeket ad a hazai és a vendég ország tévéje (elsősorban a pálya szélén látható hirdetések miatt). Az azonban merőben szokatlan, ahogy a magyar tévések a csapatok bevonulását és a himnuszokat közvetítették kifelé”, állapítja meg a Mispaha. „A nemzetközi gyakorlattal ellentétben, amikor a Puskás Ferenc Stadionban az izraeli himnusz szólt egészen más képet láthattak Izraelben és Magyarországon. A magyar nézők – a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően – az izraeli csapatot láthatták és hallgathatták, ahogy átszellemülten énekelték a Hatikvát. De nem így az izraeli tévénézők, akik a saját himnuszuk alatt még véletlenül sem a nemzeti tizenegyüket figyelhették, hanem hosszú perceken át totálba kapták a magyar B-közepet.”
.
„Az úgynevezett ’magyar drukkerek’ ez idő alatt is hozták a formájukat: némelyike iráni vagy palesztin zászlót lengetett, többen tüntetőleg hátat fordítottak a pályának, vagy ülve maradtak az izraeli himnusz alatt és zsidóztak egy kiadósat. A ’sportszerű’ viselkedésükön kár kiakadni, nincs benne semmi meglepő, ők mindig is ilyen ’kulturáltan’ fejezték ki a véleményüket. Az viszont már sokkal kínosabb, hogy a magyar közszolgálat mindezt élő-egyenesben röpítette világgá, de legalábbis ezt a képet továbbították Izraelbe. Nesze neked magyar országimázs… Mert beszélhetünk csúnya bakiról, technikai hibáról, de amikor az utóbbi hetekben a nemzetközi sajtóban lényegében csak frissen és kevésbé frissen felfedezett magyar háborús bűnösök kapcsán esik szó Magyarországról, akkor a himnuszos malőr bizony menthetetlen vizuális öngól”, állapítja meg a Mispaha, amely hozzátette: „Egyébként a nagyon gyenge színvonalú meccs végeredménye 1:1 lett, de a játékot – és a közvetítést – látva inkább a magyarok érezhetik vesztesnek magukat.”
.
A blog az ügyet ezzel nagyjából lezártnak is tekintette volna, ám hamarosan jött a folytatás Csak vízió lett volna az öngól? címmel, miután kiderült, hogy a korábbi posztjukat az MTVA Kommunikációs Igazgatóságán is olvasták. És nem voltak vele megelégedve:
.
„Az MTVA levélben reagált – mit reagált, fenyegetett – hogy valótlanságokat állítok a meccs közvetítéséről, de ha mégis igaz lenne, amit írunk, akkor természetesen a hiba az izraeli tévécsatornánál történt”, írja a blogger.
.
Ezt kapták:
.
MTVA KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG
.
E-mail
kommunikacio@mtva.hu
.
Tisztelt Kramer-Nagy család!
.
Családi honlapjuk, a mishpaha blog „Vizuális öngól” címmel augusztus 16-án publikált bejegyzésében meglepődve olvastuk azokat a vádakat, amelyekkel a cikk szerzője a Magyarország-Izrael válogatott mérkőzés televíziós közvetítése kapcsán a magyar közszolgálati médiát illeti. Mivel az Önök által lejegyzett eset súlyos szakmai hibára enged következtetni, részletesen kivizsgáltuk a közvetítés körülményeit, ebben a levélben erről szeretnénk tájékoztatni Önöket.
.
Amellett, hogy elítéljük a magyar szurkolók a mérkőzésen tanúsított viselkedését, szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a meccset közvetítő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyféle közvetítést adott a mérkőzésről, azt, amelyet az M1 nézői láthattak, és amely megegyezett az M1 online streamjével. A nemzetközi televíziós társaságok – köztük az Önök által említett izraeli sporttévé – pedig egészen pontosan ugyanazt a televíziós jelet kapták meg a mérkőzésről, amelyet az M1 nézői láthattak. A mérkőzés adásrendezőjének tájékoztatása szerint a közvetítés első perceiben, az izraeli himnusz elhangzásakor az izraeli válogatottat láthatták képben a televíziónézők, és nem a magyar szurkolótábort.
.
Nemzetközi közvetítéseknél természetesen van rá példa, hogy a több műholdas láncolaton keresztül közvetített televíziós jelből a kép vagy a hang elvész az éterben. Ilyen esetekben, a nemzetközi televíziós gyakorlatnak megfelelően előfordulhat, hogy a jelet átvevő fél az élő hangot a nem hivatalos adás részeként, korábban rögzített próba-képsorokkal egészíti ki. Bár az izraeli televíziók közvetítését nem volt módunkban ellenőrizni, joggal feltételezzük, hogy hasonló okai lehettek a mérkőzés magyar és izraeli közvetítésében észlelt különbségnek. A közvetítést szervező kollégáink tájékoztatása szerint ugyanis valóban voltak műszaki jellegű nehézségeik: a televíziós jelet átvevő fél nem válaszolt időben a megkeresésükre a hivatalos adás előtt, így a himnuszok elhangzása előtt nem sokkal tudták csak leegyeztetni a vonalakat. A közvetítéssel kapcsolatos reklamáció a magyar félhez ezek után nem érkezett.
.
Amennyiben valóban kíváncsiak tehát a mérkőzés izraeli közvetítésének körülményeire, úgy javasoljuk, vegyék fel a kapcsolatot a meccset közvetítő izraeli társasággal. Egyúttal kérjük Önöket, hogy a fent említett cikkben olvasóikkal közöljék: az MTVA egyféle közvetítést adott a mérkőzésről, azt, amelyet a magyarországi M1 csatorna nézői láthattak. Javasoljuk egyúttal, vonják vissza azokat a vádakat, amelyekkel a közvetítés kapcsán – tévesen – a magyar közszolgálati médiát illették.
.
Együttműködésüket köszönjük:
.
MTVA Kommunikációs Igazgatóság
.
Tel.: +36 1 759 5350
kommunikacio@mtva.hu
1037 Budapest, Kunigunda útja 64.
.
„Minden további nélkül kész vagyok elfogadni a technikai hibára vonatkozó – általunk soha nem ellenőrizhető – MTVA-s magyarázkodást”, írja a Mispaha szerkesztője. „Mégis azt tekintem ténynek, amit a saját szememmel láttam: míg a magyar tévében a nemzetközi sztenderdek szerint az izraeli válogatott volt látható, addig az izraeli sportcsatorna magyar féltől átvett közvetítésén a Hátikva alatt a magyar B-közép került képbe. Izraelben jól kivehető volt, hogy az izraeli himnusz hallatán a szurkolók egy része ülve maradt, más része demonstratívan hátat fordított, mint ahogy az is egyértelműen látszott, hogy magyar zászló helyett egy iránit húztak elő a szektorban.”
.
„Mindezt csak akkor láthattuk, amikor az eset történt”, mutat rá a szerző. „Nem életszerű, hogy az izraeli tévések – ahogy azt az MTVA állítja – az adáshibából eredő űrt egy előzetesen rögzített B-közép megfordulós/ülős produkcióval helyettesíthették volna. Ez ugyanis egyszeri, megismételhetetlen attrakció volt az izraeli himnuszra időzítve (nem nézem ki a B-középból, hogy az izraeli tévé kedvéért a meccs előtt kamerapróbát tartott volna). Pontosabban egy esetben mégis csak lehet, hogy úgy volt, ahogy az MTVA állítja: ha az izraeli tévések képesek az időugrásra és előre felveszik azt, ami csak később történik meg. De ugye ez a tudomány mai állása szerint kivitelezhetetlen.”
.
„Fontos megjegyezni, hogy a meccsen történt gyalázatos szurkolói viselkedést a magyar kormány határozatban ítélte el – igaz, erre majd egy hetet kellett várni. Mindezek fényében e sorok írója nem érez késztetést, hogy egy családi blogban a témán tovább lovagoljon. Abban viszont érdekelt vagyok, hogy az MTVA és csatolt részei magas szakmai színvonalon tájékoztassák médiafogyasztókat. Ezért szívesen segítek a tisztánlátásban. Első körben arra kérek mindenkit, aki hozzám hasonlóan saját szemével látta az izraeli meccsközvetítést, hogy szemtanúként jelentkezzen nálam, de még inkább az MTVA-nál és erősítse meg az általam leírtakat. Hátha, amit leírtam – több, szem többet lát alapon – így mégiscsak készpénznek fogadják el az MTVA. Egyúttal veszem a fáradtságot és az MTVA helyett megkeresem az izraeli sporttévét, hogy ugyan tegyék már közzé a meccs felvételét, hogy a vita megfellebbezhetetlenül lezáruljon és mindenki tanulhasson az esetből. Én volnék a legboldogabb, ha nem jól láttam, amit láttam és a technika tréfált volna meg!”
.
A blog itt olvasható.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 47 szavazatból)
Élő közvetítést manipulált a királyi tévé, 4.9 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. Az MTVA bizonyítottan Magyarország szégyene, mint a kormányzati “elítélő nyilatkozat” is.
    :((((((((((((((((((
    Országimázs ezüsthajó módra – ovi vidd a szemétre a bagázsodat!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +71 (89 szavazatból)
  2. Bízom benne, hogy nem csak a Nemzetközi Labdarugó Szövetség vonja le a megfelelő konzekvenciákat, hanem bízom abban is, hogy az IMF is rálát belöle a szavak és valóság közötti különbségekre, a “pávatánc” mögött rejlő valóságra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (82 szavazatból)

  3. A képen: ártatlan, megtévesztett fiatalok, akárcsak ‘56-ban a lincselők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (65 szavazatból)
  4. FIDESZ = JOBBIK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +70 (86 szavazatból)
  5. KORDON BLUED
    2012. augusztus 23. csütörtök
    10:57
    Miért ártatlan, aki megtéveszthető??????????????
    :((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (44 szavazatból)
  6. Mocskos fasiszta országot épít a felcsúti trágyalé lelkű parazita gonosz disznó.
    Nemkülönben elítélem a magyar csapat vezetőjét,mert ebben az esetben egy jóérzésű ember bejelentette volna,hogy nem hajlandó lejátszatni a meccset,amíg a “szurkolótábor” nem viselkedik emberi módon.Ebből az országból orbán egy szemetet csinált. Remélhetőleg ő is fogja egyszer ennek levét iszogatni…Börtönbe a mocsokkal.!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +84 (96 szavazatból)
  7. Elkeseritö …
    A nagy Magyar-Magyar szellemiség.
    A II. világháboru idején hogyan vált a magyar ember ..megtévesztetté..
    Hogyan sülyedt álattá, küldött halálba hazafiságtol böszen lihegve
    zsidokat cigányokat kommunistának tartott honfitársakat.
    Ahogyan most is.
    Ujra ordas eszmék terjednek, és mind ez a nagy magyar-magyar
    szellemiség jegyében.
    Egyesek megtévesztésre hivatkozva mentik fel azokat akik hivei
    ennek az uj szellemiségnek.
    Nem nem és nem .
    Nincs felmentés.
    A bün az bün. Mindig és mnidenkor.
    Bünös a Horty éra, és bünös Orbán, és sunyi rendszere.
    De bünös a magyar közember is, mert nem emeli fel a szavát
    a kirekesztés, a megbélyegzés, az uj gyülölködés ellen.
    Nincs és nem lehet felmentés ez ellen soha.
    Kereszténynek hazudott pártok és vezéreik járnak élen,
    vagy cikosan hallgatják agyon ezeket a gyalázatos tetteket.
    Persze hogy vannak emberek akik kiábrándultan nézik
    ami ma otthon folyik.
    Persze hogy iszonyatosan nagy bennünk a csalodás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (76 szavazatból)
  8. Hazudni,félrevezetni, átvágni, letagadni….. ez megy. Hazug képmutató itt minden.
    Én csak azt nem értem, minek jön ide az izraeli csapat, a helyükben egy nyíltan antiszemeita, rasszista országba, ahol a tv ,rádió,sajtó fröcsögi a zsidógyűlöletet, oda minek teszik be a lábukat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (50 szavazatból)
  9. http://www.youtube.com/watch?v=93ecuWT0DgI
    ilyen maszlagokkal etették a magyar szegény egyszerű embereket.
    masirozok, violámra gondolok horty katona vagyok és büszkén menetelt a halálba…vigan éli katona életét… sok szegény bevette…
    s most….Orbán eteti a szegény tudatlan embereket…
    de meddig.?
    miközben sunyin ,lopakodó módon viszik a kasszát a nemzet, a nép közös pénzét.
    Orbán és haverjai dúskálnak a vagyonban, családjaik már vélhetően milliárdosok.. kedves magyar szavazók…meddig tűritek, h orrotoknál fogva vezessen …hazugságokkal etessen benneteket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (51 szavazatból)
  10. Össze vagyok zavarodva. Mi van? Itthon elhazudják a csőcseléküket, Izraelbe meg épp azt küldik? Mi ez? Fenyegetés, saller, koki? Normálisak ezek? (Igen, valószínűleg normálisak, hiszen amíg ezen értetlenkedünk, addig sem megyünk kordont bontani a Cinege utcába.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  11. Szerintem, hibás az a nézőpont, hogy a kormány egy héttel később reagált.
    .
    Valóságban a kormány nem is akart reagálni. Ezt mutatja a manipuláció.
    A kormány szerette volna meg nem történtté tenni a valóságot. Vesztére
    nem tudta. Ma már a modern technika több 10 megapixeles telelefonai
    sokszor jobb felvételt tesznek lehetővé, mint a királyi tv elavult, hozzáértést
    nélkülöző eszközei. Ennek köszönhető, hogy a hamisitás lelepleződött.
    A nemzetközi életben még ma is folyó kritikai hullám folytán nem kerülhették
    el, hogy egy hét múltán valamit nyilatkozzanak.
    Elitéljük a kormány patkányszerű magatartását, hiszen e megnyilvánulásuk
    az antiszemita bandát dicséri. Azt már meg sem emliteni, hogy milyen
    módon készitették fel e bandát és a rendőrséget az előre várhatókra.
    A kormány ez alkalommal is a tények meghamisitásával az antiszemita
    csőcselék oldalán állt. Hiszen azonnal el kellett volna határolódniok de
    nem mernek ilyenre vállalkozni.
    Pedig ezt várta volna minden jóérzésű ember.
    .
    Valóságban tehát ez csak – őszintétlen – reagálási látszat a kormány részéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (52 szavazatból)
  12. Fasiszta ország lettünk ismét….nem az elmúlt 2 évben hanem már jóval korábban! A fasizmus kialakulásában pedig minden olyan állami döntésképes szerv benne van akik féltették szaros posztjukat, gerincüket meg félúton elhagyták valahol.
    Csodálkozik a meccsen történteken valaki? Én előre megmondtam hogy ez lesz amint megtudtam kik játszanak. Gyakorlatilag borítékolható volt. Lassan eljutunk oda hogy egy ilyen népnek kár lesz országot fenntartani. Senkivel nem tudunk és nem is akarunk békében élni, még egymást is szapuljuk és lehazaárulózzuk atokat akik ténylegesen tesznek vagy tehettek volna az ország érdekeiért. Istápoljuk viszont azokat akik a vérrel-verítékkel megszenvedett és elért eredményeinket egy szempillantás alatt porrá zúzzák és viszályt szítanak még köztünk is!!!!
    Én nem vagyok hajlandó ezt eltűrni és nem is tűröm! A magam szintjén igenis beszólok annak aki még mentegetőzni mer e téren. Ha majd a többiek is hajlandóak lesznek végre felébredni akkor majd összegyűlünk egy helyen és végre elkergetjük a vadakat a vérbe! Aki pedig továbbra is ordas eszméket vall azt simán kitoloncoljuk az országból!!! Menjen mesélje el a szlávoknak milyen is az igazni nagymagyar! Helyben megkéselik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (47 szavazatból)
  13. Nem is úgy volt, önök tévednek, mi elítéljük a Zijesmit meg a rasszizmustot, a hiba önöknél van, mi nem hazudunk, stb.
    .
    A szokásos magyar ganaj, ráadásul ez (is) hivatalos. És egy qrva szava nincs erre sem semmilyen népvezéri kitarottnak, vagy valami egyéb “felelős embernek” (értsd: agyalágyult, félanalfabéta, ingyenélő, két lábon járó tr…gyahalomnak).
    .
    De ha lesz is rá bármi, akkor az kb. az lesz, amivel ezt a kommentet nyitottam.
    .
    Jól van, akkor hajrá magyarország, fordulj fel.
    .
    Ennyi.
    .
    Áááhhh… kiakadtam, mint az órarugó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  14. A kommentekből látom, Ti sem értitek. A cikk ugyanis arról szól – szerintem -, hogy amíg a királyi tévé az itthoniaknak a himnusz alatt a csapatokat mutatta, addig az Izraelbe továbbított képen zajlott a B-közép hétköznapi élete. Vagy mi van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  15. Abban a hitben szeretném magamat reménykedve ringatni, hogy az MTVA munkatársai között volt egyetlen egy, aki a magyar csapat, a lelátó nézői, a Szövetség és mindenki más helyett megtette, amit kellett: eljuttatta a világnak a tipikus magyar B-középet mutató képeket, hogy mindenki láthassa mi folyik valójában Orbán Viktor országában. Erre ez kiváló alkalom volt, azt ugyanis sokkal nehezebb ilyen egyértelműen megmutatni, hogy mit lopnak-hazudnak össze. És még azt is remélem, hogy az illetőnek van még állása, nem vitte el senki és nem ütötte el egy nagy fekete autó, vagy egy bőrfejű idióta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. Ja, és az már rég nem érdemel említést sem, hogy az MTVA mit csinál! A “manipulál” az év understatmentje: tudatosan hazudik éjjel, hazudik nappal, a Kádár-kor sajtóirányírói, ha élnek, sárgulnak az irigységtől, ha már nem élnek, forognak a sírjukban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. már 84 db kamu blogg látszik a monitoromon! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  18. El kéne menni egyszer egy felcsúti meccsre,és ott szurkolni ilyen magyarosan!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  19. T. rupcsi!
    Valamelyik elmeroggyantnak ez a feladata molotovkoktélozás, kukagyújtogatás, TV-székház kifosztása helyett, Kossuth tér nyilvános WC-vé süllyesztése helyett, mostanság őt ezért fizetik!
    Szánalmas lelkivilága van!
    Neki bejön: hogy az ország vezetője – pávatáncos, hazudozó,
    saller, koki, tockos osztogató, Pinokkió,
    mnyp-t lenyúló,
    rokkantakat meghurcoló, stb., stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  20. Az MTVA közvetítésén végig le voltak keverve a zajmikrofonok, ezért a gyalázkodó üvöltés nem volt az adásban hallható. Csak a riporterhang, és valami zagyva monoton zúgás jött át a készülékekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  21. Deja vu ujra meg ujra… A negyvenes evekben a Fradi nyilas karlenditessel udvozolte a kozonseget, es a Kispest is elnyilasodott. Igy hazai tapasztalatok alapjan soha nem lettem foci rajongo, meg az Aranycsapat idejen sem, amikor az otvenes evekben ujra kibujt a szog a zsakbol, az utca nepe ismet csak zsidozott es Sebes Gusztav fejet kovetelte. A hetvenes evekben nem ertettem a mazochista zsido sportrajongokat, akik elszenvedtek a mar akkor rampant zsidozast a palyak korul.
    Nezem ezt a lelkesito kepet: boldog magyar fiatalok irani zaszloval. Ez az orszag remenytelen. Az irani zaszlocskajuk legyen a szemfedeluk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  22. Magyar ember vagyok, a hazai közvetítést láttam. Így ledöbbenve a történteken elhatárolódom minden szélsőséges csürhétől, és antiszemita bagázstól.
    -
    Ugyan az én szavam keveset jelent a közéletben, de a magam, és minden jó érzésű magyar ember nevében szeretnék bocsánatot kérni az izraeli nemzeti csapattól, az izraeli néptől, és minden jóérzésű embertől. Csak reménykedni tudok, hogy minden tekintetben jogos felháborodásuk, haragjuk hevében az ott történteket nem vetítik az ország egészére. Lehet, egyre szűkül a táborunk, de vagyunk akik nem akarnak különbséget tenni ember, és ember között.
    A még megmaradt tisztességes emberek nevében, és csak a tisztességesek esetében, bűnbocsánatért esedezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (49 szavazatból)
  23. Senki sem köteles imádni Izraelt, sok izraeli -és más- zsidó sem ért egyet az izraeli kormány minden politikájával. De akik ma Magyarországon iráni zászlót lengetnek azok vagy elmebetegek vagy teljesen tudatlanok, esetleg gonoszak, vagy ezek keveréke. Mit művelt az iráni rezsim az iráni diákokkal akik tüntettek ellene? Csak ők tudják hányat gyilkoltak meg és hányat kínoztak nyomorékká. Aki ezeket élteti azt nem tudom szeretni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  24. rupcsi
    2012. augusztus 23. csütörtök
    15:06
    Megnéztem, a sorszámozott blog mind üres. Két lehetőséget látok. Az egyik, hogy szeptembertől átalakul blog fórumnak, és készülnek a tárhelyek,. A másik az, hogy a bérmínuszolók kaptak plusz feladatot, elárasztani a szervert üres blogokkal, lefoglalva a tárhelyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  25. 120992
    2012. augusztus 23. csütörtök
    16:51
    Van egy vírus az AN szerverén, amit még nem tudtak kiirtani, csak tüneti kezelést láttam kb. 1hónap óta. Jelzem az adminnak cseten. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  26. gets
    2012. augusztus 23. csütörtök
    16:57

    Ok. Köszönöm az információt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Nem az a baj, hogy szándékosan nem vette a kamera és a mikron a nácikat, hanem az, hogy az előre eltervezett és teljesen nyilvánvalóan kihirdetett provokálásukat meg se próbálta feltartóztatni a rendőrség. Nem várom el az Orbán-különítménytől, a TEK-től, hogy hamar hazahozza az a tucat magyart a mészárszékké vált Szíriából, de hogy nem tud ez a pénzzel és médiafigyelemmel alaposan megtömött szervezet a stadion előtt kordonnal megállítani, és hazazavarni egy rakás fegyvertelen hungarista turbómagyar huligánt, az már tényleg sok! Mennyit nyert volna a külföld szemében ezzel a Vezér, ha megtudják, hogy ő tettekkel is kész kiállni a szélsőjobboldallal szemben. Megsúgom, sokat, de pontosan utóbbiaknak udvarol már több hónapja, ezért ne csodálkozzon senki, hogy egy lagymatag “kiálláson” túl semmit se tett és nem is fog a jövőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  28. 120992
    A hazaarulo irani zaszlos gazemberek nem fognak bocsanatot kerni, nekik ez csak egy jo kis balhe volt. Tudom, a Te bocsanatkeresed szivbol jon, es a magyarok johiren esett csorbat is enyhiteni kivantad. Sajnos, akiknek kutyakotelessege lett volna a bocsanatkeres, meg mindig egymas kozt rohogcselnek. Te, es az osszes joerzesu magyar aki nem azonosul ezekkel az agyatlan bitangokkal, szinten sertettek vagytok ebben az afferben, es Nektek is jar egy alazatos bocsanatkeres ezektol a sotet bunkoktol, akiknek a bardolatlansaga minden magyart lejarat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  29. Őszintén nem értem mi a baj. A magyar köztévé életében először teljesen őszintén megmutatta a világnak kik is a magyarok, lehetett látni őket viselkedni az izraeli himnusz alatt. És persze saját népének is sugárzott valamit tökmindegy mit, mert az itthoniakat ugysem érdekli az antiszemitizmus és a zsidóírtásra történő törekvés, éppúgy röhogve végignéznék mint 44-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  30. Mate, Ivan Tibor
    2012. augusztus 23. csütörtök
    17:35
    A korrekt magatartásért nem várunk, és nem is jár nekünk a bocsánatkérés. Így azon túl, hogy néhány érintet embernek aki érti a szavaimat enyhíti a fájdalmát, más jelentősége nincs, hiszen mint említettem, az én szavam csak emberek véleményét, és nem a hivatalos kormánypolitikát képviseli.
    -
    Annál is inkább mivel itt közhelyeket kell mondanom, amelyek megállják a helyüket. Ilyen: Az ellentéteket sokkal könnyebb felszítani, mint lecsillapítani.
    -
    Annak, vagy azoknak az embereknek a bűne, történelmi, esetleg büntetőjogi felelőssége elvitathatatlan, akik pillanatnyi politikai, gazdasági előnyök reményében szándékosan gerjesztik az indulatokat. Valamint azt egy másik népcsoport ellen felhasználják. Az ellenségkép keresése, a tömegindulatok irányítása a napi gondokról ezen képekre ellenzékben is a fidesz retorika alappontja volt. Gumicsontnak használja. Viszont mint a rossz bűvészinas, ő sem bír a kiengedett szellemmel. Most már nem arról szól a dolog, kiengedni a palackból, hanem ki. kit fog a palackba tuszkolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Az orbanista “közszolgálati” televízió és rádió évek óta manipulálni igyekszik a nézőket,illetve a hallgatókat… A médiában is végbe ment a “selejtezés” és most már ott is ők mondják meg:MIT KELLENE A NÉZŐNEK LÁTNI,HALLANI!
    Jó példa volt erre a londoni olimpia ,ahol a közvetítések során a műsorvezetők és riporterek ,szajkózva a sportági vezetők nagyképű ígéreteit szintén a nézők hülyítését tűzték ki célul.Így pl. Londonba menet a magyar kézilabda válogatott felkészülési mérkőzésen egy góllal legyőzte a franciákat,amiből gyorsan arra következtettek,hogy a magyarok arany érmesek is lehetnek,de legalább érmesek! Na és a vízilabda csapat,hát persze,hogy aranyérmes lesz…
    Aztán meg a stílusuk is orbánékra emlékeztetett(“földbe döngöljük a kommunistákat”),amikor nyertünk,ott “lesöpörtük”,”lealáztuk”,”lenulláztuk”,stb., ellenfeleinket,ha kikaptunk,akkor hát “pikkelnek ránk a bírók”,”nem érdemeltünk vereséget”,”jobbak voltunk ellenfelünknél”.
    Ugyanez a stílus folyt az olimpiai eredmények értelésénél is:”óriási siker”,”hősök voltunk”,stb., holott a II.világháború utáni 16 olimpia közül -Peking után – most értük el a leggyengébb eredményt! Mélyen hallgattak ezek a “sportszerű” gyászvitézek arról a tényről is,hogy 1952-ben Helsinkiben 16 arany,-10 ezüst-és 16 bronzérmet szereztünk és a nemzetek pontversenyében az USA és a Szovjetunió mögött a harmadikok voltunk!!! Pedig akkor a Rákosi-féle kommunista diktatúra volt,újjáépítettünk vagy hat budapesti hidat,jóvátételt fizettünk szomszédainknak és a Szovjetuniónak,átszerveztük a magyar mezőgazdaságot megteremtve a kollektív nagy gazdaságokat és sikeres volt az iparosítás is.Persze állami-és párt propaganda akkor is volt,de mögötte komoly teljesítmények álltak,ami mai Orbanisztánból teljesen hiányzik!
    Jelenleg a sportmédia pártkatonái nem ugyanazokat a mérkőzéseket közvetítik,amiket a néző lát,hazudnak,elhallgatnak,ferdítenek,lenézik az ellenfeleket és nacionalista öntömjénezéstől bűzlik az orbáni média…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  32. rossmodorban
    2012. augusztus 23. csütörtök
    11:16
    “…….Ebből az országból orbán egy szemetet csinált. Remélhetőleg ő is fogja egyszer ennek levét iszogatni…Börtönbe a mocsokkal.!!!!!”

    Ne felejtsük el, hogy szemetet csak ott lehet csinálni, ahol van szemétnek való! Nos, nálunk van szemétbe való (embernek nevezett valamik) )bőven. A börtönnel egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  33. commandante
    “Az MTVA közvetítésén végig le voltak keverve a zajmikrofonok, ezért a gyalázkodó üvöltés nem volt az adásban hallható.”
    .
    Ha tény, amit írtál, akkor a gyalázkodás előre megszervezett és a köztévé által közvetített adás megkezdése előtt ismert akció volt. Mellette szól az is, hogy már előre felkészültek a balhé “közszolgálati” tv-beli kivédésére, és levették a helyszíni hangot. Valakik a közvetítési stáb közül is nagyon mélyre jutottak a gyûlölet bugyrában. Tudták, hogy mi várható, és nem akadályozták meg, inkább tudatosan ferdítve, elhazudták a magyar nézők elől a valóságot. Győzött a B-közép – az ország és az M1 szégyenére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  34. Tiborka

    sikeres volt az iparosítás

    Ezt nevezi sikeres iparosításnak?
    http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/hadiiparositas_magyarorszagon_1950_1953/

    átszerveztük a magyar mezőgazdaságot

    Magyarul kollektivizálták. Hihetetlen sikertörténet volt.

    “Az első ötéves terv (1950-1954) fő agrárpolitikai célja a parasztság addig eléggé eredménytelennek mondható termelőszövetkezetekbe (tsz) való kényszerítése volt. Ehhez eszközként a növekvő adóterheket, a beszolgáltatási rendszert, a tagosítást vették igénybe, melyek elől a parasztok a tsz-ekbe menekültek. Az erőszakos kollektivizálás, a középparasztok (kulákok) ellehetetlenítése és a kor domináns gazdaságpolitikai célkitűzése (a „vas és acél országa”) súlyos következményekkel járt. Csökkent a vetésterület és az ipart kiszolgáló vetésszerkezet miatt csökkent a népélelmezésben fontos szerepet játszó gabona termelése. A kedvezőtlen helyzetet tovább fokozta a géppark alacsony hatékonyságú kihasználása, a talajerő-gazdálkodás elhanyagolása, a szakértelem hiánya, melyek együttesen a termésátlagok csökkenéséhez és az élelmiszeripari árualapok olyan fokú beszűküléséhez vezettek, hogy a liszt, a kenyér, a cukor, a zsír és a hús esetében 1951-ben ismét bevezették a jegyrendszert. Az is előfordult, hogy a mezőgazdaságára mindig joggal büszke ország egyes terményekből (pl. kenyérgabona, bor) behozatalra szorult.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  35. Most nem az MTVA védelmében, de én itthon Budapesten is tisztán hallottam a tv-ből a zsidózást, tehát egyáltalán nem vették le a hangot, sőt az is hallatszott, ahogy a műsorközlő kulturált szurkolásra szólította fel a nézőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. bloggertoni
    2012. augusztus 23. csütörtök
    23:00
    Azt hiszem, de kérem javítson ki ha netalán tévednék, hogy ilyen esetekben mintha le kellene fújni a mérkőzést. Amikor két hazai csapat ultrái véres utcai összecsapásokat provokáltak egymás között, hoztak ilyen intézkedést. Talán egy esetben meg is történt. Azóta ez a dolog feledésbe merült. Most meg, amióta orbán az ultrák szavazataira blazírozik, hallgatólagosan elfogadott dolog lett a tiltás helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  37. .
    én másban látom a LÉNYEGET!
    úgy gondolom, hogy a moszad IS rendelkezik már képanyaggal a magyar fasiszta állatokról – temészetesen ezek között a jelenlegi pozícióban lévő politikusok, s egyebek, mint ez a kis népművészeti agyagedény aki most a tv vezetője is szerepel – ám ez a közvetítés jó alkalom volt arra, hogy bővítsék a “repertoárt”.
    ha eljő a megfelelő idő, akár csoportosan, akár egyenként, de látogatóba fogják ezeket küldeni, mint turistát.
    meglátogathatják az ősöket az örök vadászmezőn.
    ott a helyük!
    egyesüljenek velük e képpen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. talalom 2012. augusztus 23. csütörtök 13:31
    “A kommentekből látom, Ti sem értitek. A cikk ugyanis arról szól – szerintem -, hogy amíg a királyi tévé az itthoniaknak a himnusz alatt a csapatokat mutatta, addig az Izraelbe továbbított képen zajlott a B-közép hétköznapi élete. Vagy mi van?”
    .
    Úgy látom te sem AKARSZ megérteni valamit.
    Ugyanis:
    “királyi tévé …….. a himnusz alatt a csapatokat mutatta”
    Elfelejtkezett arról, hogy a közben:
    “zajlott a B-közép hétköznapi élete”
    és mindez megtörtént, de a királyi nem közvetitette.
    .
    Viszont aki nem akar tudni arról, hogy a kedvenc események megörökitésére
    bárki rendelkezésére állnak a modern technika eszközei, az egy NAGY MARHA,
    mert azt hiszi, hogy elhallgathatók ezek a mindennapi események.
    Struccpolitika:
    AMIRŐL NEM VESZNEK SZÁNDÉKOSAN TUDOMÁST, VAGY SZÁNDÉKOSAN
    ELHALLGATJÁK AZ NINCS IS!
    De hát a meccseken közismerten amatőrök és újságirók is részt vesznek és
    ma már a NET-en direktbe is közvetithetik azt az eseménysort, amit a kormány
    kisminkelve, kellően megvilágitva láttatni akar.
    .
    KÖSZÖNET AZ “B-közép hétköznapi élete” MEGÖRÖKITŐJÉNEK.
    .
    E MINDENNAPI ESEMÉNYRŐL A KORMÁNYNAK ELŐRE TUDNIA KELLET DE SZÁNDÉKOSAN EL AKARTÁK HALLGATNI. VAGY NEM AKARTÁK, HOGY
    AZ ELŐRE LÁTHATÓ ESEMÉNY MEGAKADÁLYOZÁSÁRA ELŐRE KÜLDÖTT
    RENDŐRÖKET IS MEGÖRÖKITSE AZ AMATŐR FILMEZŐ.
    .
    MA MÁR CSAK AZ A KÉRDÉS: MILYEN “BARÁTSÁGOS” MECCSET LÁTTUNK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. .
    ja, még valami az itt kommentelőknek, s neked is Bartus!
    a cikk előtt látható fényképen tökéletesen beazonosíthatóak ezek az elmeroggyant kölykök.
    mindenki próbáljon utána keresni a környezetében kik is ezek, de te is fiam Bartus!
    aztán meg egy kis riportocska vélük, hogy úgy egy, meg általán tuggyák-e mit, és kit is éltetnek eme zászló lobogtatásával?
    ha valaki tudja kik is ezek, akkor esetleg nevük, címük, elérhetőségük a nyilvánosság elé!
    nem tiltakozhatnak, hiszen nyíltan vállalják tettüket a fotón jól látszik. szinte propagálják gondolkodásukat, így nem sértődhetnek meg azon, hogy az őket eléri akarókat segítjük abban, hogy el is érjék őket.
    csakúgy, mint oly demokratikusan teszi azt a szélsőjobb bárkivel, akit kipécéz magának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  40. Kinek az érdeke? Ilyenkor mindig felvetődhet ez a kérdés. néhányan a
    MOSZAD-ot is emlitik. Nyilván direkt az e célra létrehozott szervezetek sem
    hagyhatnak figyelmen kivűl egy ilyen esemény alatt történő események
    rögzitését, vagyis nem csak a MOSZAD. Más szervezetek is fel vannak
    szerelve a legkorszerűbb technika eszközeivel.
    Hiszen egy ilyen eseményen történtek nagyban hozzájárulhatnak a kormány
    működésének jellemzéséhez, ha nem is propagandisztikus elitélés miatt, de
    a tájékozottság céljából is hasznos. Hiszen itt akár a résztvevő személyek is
    felismerhetők és utólag elérhetővé válhatnak. Végigkockázva a közvetitést
    legalább 2 fényképezőgépszerű tárgy látható, sajnos a mozgás miatt torzitva.
    .
    Csak némi tájékoztatás a Magyarországban is bárki által hozzáférhető helyszini közvetités lehetőségeiről:
    - 200 000 HUF-ért árúsitják a Nokia új 808 Pure View csúcskészülékét
    41 megapixeles kamerával, jelenleg ez a kapható legdrágább okostelefon.
    -T-Mobile dominó dijszabásban a műholdas szolgáltatás hivásainak percdija 380-1390 HUF.
    Mi akadálya van ezekután ilyen helyszini eseményeken történtek felvételének,
    hiszen a gépben is több tiz gigabájtnyi multimédiás anyag rögzithető, vagy a műholdon át továbbithatóan bármire felhasználható.
    Mellékesen megjegyzem, hogy a törvényi szabályozás szerint a megfelelő
    szervek készithetnek ilyen felvételeket, de meghatározott idő múltán meg kell
    semmisiteni ezeket. De mi lesz a máshová továbbitott és ott rögzitett
    multimédiás anyag sorsa, még akkor is ha a rendőrség elkobozza az eszközt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. zoli:az elfogultság rossz tanácsadó,mert csak érzékeltetni szeretném ,hogy a személyi kultusz terhelte “kemény diktatúra” idején vált az ország agrár-ipari országból ipari-agrár országgá! A tudatlanság átka,hogy a “kollektivizálás” súlyos és igazságtalan évei után a magyar nagyüzemi gazdálkodás a KGST-én belül az élen állt,exportunk a mezőgazdaság révén erősödött…
    Tudja zoli hány cukorgyárat ,konzervgyárat,húsfeldolgozót ,stb.működtettünk a szocializmus idején? És Orbán haverja idején szinte mindenből importra szorulunk! Mikor épült fel Dunaújváros,a Borsodi Iparvidék,,tudja hány lakást építettünk a hetvenes évek végén? Évente közel 100 ezret/évente! Most hány állami lakást épít a kormány évente?Lehet hülyén, cinikusan röhögni meg mindent tagadni,jobban járna,ha utána nézne a statisztika tényeinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. zoli:az elfogultság rossz tanácsadó,mert csak érzékeltetni szeretném ,hogy a személyi kultusz terhelte “kemény diktatúra” idején vált az ország agrár-ipari országból ipari-agrár országgá! A tudatlanság átka,hogy a “kollektivizálás” súlyos és igazságtalan évei után a magyar nagyüzemi gazdálkodás a KGST-én belül az élen állt,exportunk a mezőgazdaság révén erősödött…
    Tudja zoli hány cukorgyárat ,konzervgyárat,húsfeldolgozót ,stb.működtettünk a szocializmus idején? És Orbán haverja idején szinte mindenből importra szorulunk! Mikor épült fel Dunaújváros,a Borsodi Iparvidék,,tudja hány lakást építettünk a hetvenes évek végén? Évente közel 100 ezret/évente! Most hány állami lakást épít a kormány évente?Lehet hülyén, cinikusan röhögni meg mindent tagadni,jobban járna,ha utána nézne a statisztika tényeinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. tiborka
    Igazad van! Soha sem volt sehol kolbászból a kerités.
    de:
    Mindenki meg tudott élni, mert volt munkája.
    Ha nem vették egyesek észre, nem tudom miből lehetne
    még mindig elvenni, ha nem lett volna olyan gazdasági
    helyzetben az ország.
    Mit érsz azzal ha ÉHEN HALNI ÁLLAMPOLGÁRI JOG.
    De:
    MA MÉG LEHET BESZÉLNI?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. tiborka,
    köszönet a “történelmi leckéért”, ha nem is fiúknak, csak egy zoli nevezetű erősen realitás hiányos komment (társunk??) nevében.
    zoli mentségére legyen mondva: a mezőgazdaság II.VH utáni erőszakos kollektivizálása valóban nem volt túl emberbaráti cselekedet. “Lehet, hogy bűn volt, de nem volt tévedés…” mondá egyszer valami Napóleon nevezetű szintén földszintes ürge – aki kvalitásaiban messze túlszárnyalta késői és meglehetősen elfajzott uralkodótársát, vitéz alfélcsúti galacsinhajtó I.törpehitlert.
    Amit azonban a gengszerváltás idején a jól működő magyar mezőgazdasággal művelt a privát izélő, állitólag demokratikus(??) Antall-kormány, az már nemcsak bűn volt, hanem orbitális tévedés is. A Gyurcsány-kormány alatt a traktorokkal megerősitett és fideSS által felheccelt “gazdák” azóta is ezt nyögik, csak éppen nem látnak tovább a baromfiudvar határainál. Most pedig az agrárpolitika kimerül abban, hogy ártunkésqurrmányunk a maradék földeket osztogatja/fosztogatja a hű csatlósok és méghűbb családtagok körében.
    Objektiv ténymegállapításként még csak annyit: 2012 a szövetkezetek éve valahol ENSZ körökben. http://social.un.org/coopsyear/
    Miaf….az az ENSZ? kérdezhetné dajcstomika. Avagy: mi köze a Fradi B-középnek a magyar mezőgazdasághoz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Milliárdokat fizet csókosainak a köztévé 2013. szeptember 21. szombat

Hazudni szabad, káromkodni tilos 2013. május 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos