Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz ellenségnek tekinti a nyugdíjasokat 2012. augusztus 28. kedd 18:56 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz ellenségnek tekinti a nyugdíjasokat
Budapest – Az MSZP szerint több kormányzati intézkedés is azt bizonyítja, hogy a Fidesz ellenségének tekinti a nyugdíjasokat. A szocialisták úgy látják, kormányzati szándék volt több ezer ember özvegyi nyugdíjának felére csökkentése. Választ várnak arra, hogy a rokkantellátásban részesülők megkapják-e novemberben a visszamenőleges nyugdíjemelést.
.
Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja kedden, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök csökkenteni kívánja a nyugdíjakat és az IMF-re akarja kenni, noha szó sincs arról, hogy a Nemzetközi Valutaalap ezt kérné.
.
„Ha végignézzük az elmúlt két évet vagy az előző Fidesz-kormány négy évét, az látszik, hogy az Orbán-kormány, amikor csak tehette, rárontott a nyugdíjasokra”, jelentette ki. Példaként hozta fel a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetését, azt, hogy 2012. január 1-jétől a korábbi szolgálati nyugdíjasok járandóságát 16 százalékos személyi jövedelemadóval terhelték meg, valamint hogy statisztikai adatok szerint az előző félévben hatszor annyi rokkantat minősítettek egészségesnek a felülvizsgálatokon, mint korábban.
.
Az MSZP-s képviselő elmondta: az elmúlt hetekben a nyugdíjfolyósító tízezrével küldött ki az özvegyi nyugdíjuk felére csökkentéséről szóló határozatokat azoknak az özvegyeknek, akik korábban rendszeres szociális járadékban, most pedig rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülnek.
.
Korózs Lajos szerint elfogadhatatlan az a kormányzati magyarázat, hogy ez félreértés vagy technikai hiba lett volna, hiszen a határozatok alapja a Magyar Közlönyben megjelent kormánydöntés, az özvegyi nyugdíjak csökkentését pedig egy júliusban elfogadott törvény is előírta. Véleménye szerint elképzelhetetlen, hogy ez a rendelkezés a többkörös kormányzati egyeztetésen senkinek sem szúrt szemet, vagyis szerinte az özvegyi nyugdíjak felére csökkentése „kormányzati szándék volt, nem rendszerhiba”.
.
Az ellenzéki politikus arra is felszólította a miniszterelnököt, ismertesse, milyen mértékű visszamenőleges kiegészítő nyugdíjemelést tervez a kormány novemberben, illetve hogy a korhatár előtti, rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülők is megkapják-e azt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 25 szavazatból)
A Fidesz ellenségnek tekinti a nyugdíjasokat, 4.1 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(70)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

70 Reader’s Comments

  1. Eddig még csak ha ismeretlen orvosnál voltam első látogatáson akkor voltam
    bajban, amikor az orvos vizsgálódó tekintetét láttam:
    TE JÓ ISTEN EZ MÉG ÉL?
    Sajnos egyre több helyen lehet érezni, hogy korán születtünk.
    Nem tudom, hogy ez az utódgeneráció mitől élhetne, ha nem lennének elődeik
    és mi lesz velük 80 év körül? Hiszen a kor állapot és nem érdem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  2. Fidesz a saját, választás előtti elvtelen kritikáinak, populista ígéreteinek csapdájában vergődik. Nem tud mit kezdeni a nagy ellátó rendszerek átalakításával. Ellenkezőjét kellene tenni, mint amiről korábban beszéltek. Amihez hozzányúlt, abban sem volt köszönet. Politikai szempontok párosultak hozzánemértéssel és rövidtávú gondolkodással. Szétzúzzák, amihez hozzányúlnak.
    Özvegyi nyugdíj ügyében nagyon átlátszó és primitív magyarázat született államtitkári szinten. Ők vitték el a balhét. Most nézhetnek a tükörbe. Így kell szolgálni a vezért. Elvtelenül, nem gondolkodva, lelkiismeret nélkül. Korózsnak igaza van. Olyan baloldali szakpolitikus, aki ismeri a témát, nem lehet tőmondatos populizmussal megvezetni, mint a „kétharmadot”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  3. Nyugdijasok is sokan szavaztak a FideSS-re, most ez a fizetsegük erte.
    Szamarat csak egyszer lehet a jegre vezetni, de vannak emberek akik butabak a szamarnal. A 2002 nagy bukta utan ujra megszavaztak minuszterelnöknek, mar az abszurdum a vilagban ha egy bukott minuszterelnököt a partja ujra jelöl.
    Az pedig abszurdisztan, ha a valasztok ujra megszavazzak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  4. Vanek ur: bukta után a diktátor, diktátorokra jellemző módon tejhatalmat vezetett be a fdeszben. Tehát, önmagát jelölte. Egyszemélyes párt, mindenki más, díszlet. A történelem nagyon sokszor, mondhatnánk folyamatosan ismétli önmagát. Ezért nem abszurd a “kétharmad”. Arra szavaztak aki a legnagyobbat tudja hazudni. A szavazók többsége, csak egyszerű tőmodatokat ért meg, abból is csak párat tud bfogadni. Összefüggéseket nem érti, nem is érdekli. Orbán tudja, mit beszél, nagyon hatásos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  5. Annyira azért nem hülye Orbán, hogy a 3 millió nyugdíjasnak nekimenjen. Akkor kik szavaznának rá? A többpárti konszenzussal elfogadott SZJA alá vonást is eltörölte, nem merte bevállalni, pedig Hornék azért időzítették mostanra, hogy a Ratkós tömeg nyugdíjba vonulása kezelhető legyen. A manyupokat felszámolta, az Szja-t nem merte kiterjeszteni rájuk, és minden új nyugdíjashoz legalább 2-3 régebbi kisnyugdíjasnak kellene elhullani, hogy a rendszer fenntartható maradjon. Na EZÉRT rohasztja le az egészségügyet!
    Egyes kisebb, elesettebb, gyenge érdekérvényesítő rétegeket merészel csak megsarcolni (rokkant-özvegyek, rokkantnyugdíjasok).
    Ahogy mondják: bokszolóval sakkozna és sakkozóval bokszolna – úgy kisebb a vereség esélye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  6. bonhomme
    Ide is illik a “versed”!
    ezzel tudsz valamit kezdeni?:
    .
    Szegény Wekerle forog a sírjában,
    matolcsi a nevében tervvel támad új hullámban.
    Rablógyilkos banda közben csak terelget,
    Birka népség közben egymással perelget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  7. kekec,

    szerinted mind a 3 millió nyugdíjas amnéziás hülye ? Úgy gondolod, hogy kizárólagosan csak a nyugdíjasoknak köszönheti , hogy megnyerte a választást ? Azt hiszed, minden nyugdíjas megvezethető ?
    Mondhatom, igazán jó véleménnyel vagy Te is a nyugdíjasok értelmi színvonaláról, akik szerinted mind lelkes szavazói Orbánnak.
    Tényleg, hány nyugdíjas van a közelebbi ismeretségi körödben, akikkel beszélgetsz olykor-olykor ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  8. zorka
    2012. augusztus 28. kedd
    20:53
    szerintem félreértetted kekec írását, mellesleg ő is közel van a nyugdíjazáshoz. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. “szerintem félreértetted kekec írását, mellesleg ő is közel van a nyugdíjazáshoz. :(”
    Melyik irányból?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Narancs agyuval vitatkozni nem lehet!
    Ugyanis a rokkant ill. rokkantjáradékosok nyögdíjának megkurtitásáról vitatkoztam egy közeli ismerősömmel.
    -Megteheti a 2/3 az egy dolog, de akkor miért nem terjeszti ki minden özvegyire?
    -Mert sokan nem is rokkantak, csak megvásárolták az orvostól….
    Nemzeti Tajgetos magyarországon. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  11. Zorka! Te valamit nagyon mellé értettél! Kekecke semmi ilyent nem írt. (Vagy én vagyok gyengeértelmű?!)
    Tény, hogy a nyuggertől szívesen megszabadulna orbán. A 2002-es vereségének a nyuggerek jelentős mértékben voltak okai. Már csak ezért is! De persze megoldhatatlannak látszó gond a nyugdíjak értéken tartása. Ezt sem szereti.
    A nyuggereke többsége nem fideszpárti, ahogy én sem és ilyen ismerőseim sem. Őket nem vezette meg Orbán, ők elálmélkodtak 2010-ben. A nagyobb részük!
    Akik meg a fideszre szavaztak, azok valszínűleg ezután is ezt teszik – megvezetés nélkül is. Mert eleve ilyen a beállítottságuk.
    Asszem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  12. Nem is tudom mi látható a képen.Egy éhes nyugdíjas éppen egy falatot eszik szeretett vezéréből,vagy a felcsúti gonosz tolvaj éppen most lopja ki a kisnyugdíjas szájából az utolsó falatot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  13. Tévedésben éltek, olvtársak! A Fidesz ugyanis hozzányúlt a nyugdíjakhoz, olyannyira, hogy egy teljes generáció (mintegy 3 millió ember) nyugdíjának jelentős részét egyszerűen elvette: a magánnyugdíj-pénztári megtakarításokra gondolok! Ezeknek az embereknek 25-31 év múlva (tekintetbe véve a demográfia helyzet várható alakulását) ESÉLYÜK SEM MARADT, hogy – vásárlóértéken számolva – akár csak annyi nyugdíjuk legyen, mint a mai nyugdíjasoknak! És ezek az emberek hagyták megvezetni magukat, amikor a Fidesz – élén Selmeczi szenátor-asszonnyal – a pofájukba hazudta, hogy a magánbiztosítók “eltőzsdézték” megtakarításaikat (érdekes, akkor honnan került a költségvetésbe 3000 milliárd forint?). Aljas módon befenyegettek mindenkit, hogy elveszíti az állami nyugdíj-jogosultságot, ha nem lép vissza az állami rendszerbe: kiderült, hogy ez (is) ocsmány hazugság volt. És ugyanazt a trükköt vetették be, amit most a választási regisztráció bevezetésekor is be akarnak dobni: azoknak kellett elmenni személyesen nyilatkozni, akik maradni akartak a MANYUP-ban, ami jogi nonszensz: egy érvényes magánjogi szerződés (ilyen volt a MANYUP-tagság is) MEGSZÜNTETÉSÉRŐL kell rendelkezni, és ellenkező értelmű nyilatkozat híján a szerződés érvényes. Arra appelálltak, hogy az emberek beveszik a rablómesét az eltőzsdézésről (többnyire bevették), beszarnak, hogy elveszítik a “fix” állami nyugdíjat (be is szartak rendesen), vagy egyszerűen lusták elmenni nyilatkozni (rengetegen maradtak így otthon). Ez a három dolog eredményezte 2,8 millió ember kifosztását úgy, hogy az érintettek tulajdonképpen személyesen asszisztáltak a rabláshoz, és döntő többségük majd csak évtizedek múltán fog szembesülni az igazsággal. Nincs olyan gondolkodó közgazdász, aki ne látná világosan, hogy a jelenlegi kiróvó-felosztó rendszer 5-10 éven belül működésképtelenné válik, és tömegkatasztrófába sodor több mint 3 millió embert. Ami pedig a jelenlegi nyugdíjak csökkentését illeti: egyáltalán nem szükséges a nominális értéket csökkenteni, sőt, lehet azt akár növelni is, ha közben az infláció elviszi a nyugdíjak vásárlóértékét. Mindez az egészségügy tudatos szétverésével párosítva azt fogja eredményezni, hogy a nyugdíjasok várható életkora drámaian csökken majd, és a rezsim így szabadítja meg magát attól a KÖTELESSÉGTŐL, hogy a 40-45 év alatt befizetett járulékok ellenében legalább a minimálisan elvárható szintű tisztességes megélhetést biztosítsa az idős embereknek. Ma aki Magyarországon öregnek, betegnek és szegénynek lenni a halál előszobáját jelenti az érintetteknek… Minden valamirevaló társadalom – még a legprimitívebb civilizációk is -tisztelte az öregeket, az idősebb nemzedéket, akinek végső soron az életet és a felnőttkor elérését köszönheti. Orbán Magyarországa (ebből a szempontból is) a legundorítóbb társadalmi rendszerek közé küzdötte le magát. Szégyen és gyalázat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (49 szavazatból)
  14. Az ország LEGNAGYOBB ELMEBETEGE a nyugdíjasokkal IS azt akarja csinálni, mint a ROKKANTNYUGDÍJASOKKAL, csak a megfelelő indokra vár :-((((((.
    Most megpróbálja rákenni az IMF-re, DE NEM FOG SIKERÜLNI NEKI, mert az ő hitével ellentétben A NYUGDÍJASOK CSAK IDŐSEK, DE NEM HÜLYÉK !!!
    .
    Ugyanakkor FÉL IS, hogy elveszti a nagy szavazó bázisát.
    Viszont SOKKAL-SOKKAL KAPZSIBB ANNÁL, mint hogy kihagyja ezt a ziccert :-((((.
    Az akkusavas mocsoknak a DÁRIUS KINCSE SEM ELÉG MOST MÁR :-(((.
    .
    NE NEKEM LEGYEN IGAZAM !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  15. A vén sekfej a felség kezét csókolja – 99-ben még csak egy anyóka (lehet, hogy egy kis pénz fejében) csókolt kezet nyilvánosan ennek a hóhérnak. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  16. Kedves Raszputyin, a Fidesz semmilyen csapdában nem vergődik. Esze ágában sincs (nem is volt soha) ígéretüket teljesíteni. Kizárólag a hatalom megszerzés (a közpénzek birtoklása) volt a céljuk, majd amikor már felélték a teljes vagyont, odébbállnak. Odébb, ahova kimenekítik az elrabolt pénzünket. Nincs ezen mit csodálkozni, nem egyedülálló jellemző az élővilágban, paraziták, sáskák, bőségesen mutatnak példát, mint ahogy a vágóhídra ellenállás nélküli baktatásunk sem párját ritkító esemény, birkák tömegei cselekszik meg már évezredek óta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  17. Elnézést kérek ,de érdemben nem tudok a cikkhez szólni , mert ha meglátom ezt a gennyládát -főleg ilyen képen azonnal felfordul a gyomrom !! Anno próbálták megmagyarázni a kézcsókos nénikés képet , de ez túl tesz mindenen !! Ezt ép elméjű ember soha nem engedné , ez az ÖKÖR meg vigyorogva élvezi !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  18. Undorító ez a kép, a vén tyúk is az volt, amikor nyálazta a tolvaj kezét. Ezekben semmi tartás nincs, megtestesítői a “genetikailag alattvaló” magyarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  19. Szerencsére az özvegyi nyugdíjak továbbra is úgy fognak járni minden arra rászorulónak, ahogy eddig is jártak. Egy évig kapja az özvegy az elhalálozott nyugdíjának 60%-át, majd a továbbiakban mér csak a 30%-t.
    Ettől függetlenül én tartok tőle, hogy előbb, vagy utóbb úgy általábana nyugdíjasokkal kapcsolatban is lesz valami sitteskedése Orbánnak. Én ezt a regisztrációt is némileg annak tudom be, hogy ha magára haragítaná netán a nyugdíjasokat azok ne, vagy csak nagyon nehezen tudjanak elmenni szavazni mondjuk az ellenzék valamely pártjára. Orbán nagyon tisztában van azzal, hogy a nyugdíjasok tábora egy nagy tömeg és közülük bizony elég sokan szavaztak rá 2010-ben, sőt mikor a 300Ft-os vizitdíjat, meg az évi 100Eft-s tandíjat le kellett szavazni, akkor is a nyugdíjasok szavaztak leginkább. Mára már ezt százszorosan megbánták, látva hová jutott az egészségügy(vihetik az orvosoknak számlálatlanul a paraszolvenciát, törvényesítve lett, a tandíjakról meg egy szót sem, vagy semmit) Nyilván ez a sok agyhalott vénség, pláne az unokák által felbőszítve most mind Orbán ellen fordul és mint mondtam nem csekély a táboruk. Na ezeket nem szeretné a köpcös a szavazóhelyeken tudni. Én már csak attól tartok legföképpen, hogy ha sokáig töketlenkednek, és mondjuk meg 2014 még igen messze van,még adódhat úgy a költségvetés helyzete, hogy némi szolidaritási adót is be kell majd vezetnie, ami természetesen a nyugdíjasokat sem fogja megkímélni. Az igazság az, hogy reális a félelem, mert ez az egyetlen meglévő olyan népcsoport, amiben még van tartalék. Más kérdés, hogy nemzetközileg brutálisan alacsonyak a nyugdíjak Magyarországon, de ez Orbánt nem igen érdekli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  20. Már csak 20 hónap a következő választásig!
    Lesz választás! Így, vagy úgy, elmegyünk szavazni!
    Tollal, vagy AK 47-essel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  21. Jade: 65 éves, nyugdíjas vagyok, szellemileg teljesen rendben, IQ-m (nemrég tesztelték) 149, aktívan dolgozok (tanácsadóként), cikkeket és könyvet írok. Légy oly kedves, írd le részletesen, hogy az agyhalál melyik stádiumában vagyok éppen, mert én – bár nekifutottam – nemigen veszem észre a tüneteket! (Lehet, hogy épp az agyhalál miatt…) Ja, és elég sokan vagyunk így. Még jó, hogy nem nyuggereztél le…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  22. Hozzám hasonló vén majmok! Én nem szavaztam a fidessre a falkaforradalom során, mert az orbán-bandát, (a magyar bolsevikok pártját ) mindíg utáltam. Ez avval kezdődött, amikor Nagy Imre és társai újratemetésén a felcsuti majom a műcsarnok lépcsőjén azt kukorékolta, hogy a szovjet csapatok távozzanak Magyarországról. (Akkor már csomagoltak alaktanyáikban) Az ilyen undorkeltő gemagóg dumák mindíg felháborítottak. Amikor mint ifjú magukat liberálisnak tartó titánok az első nyugdíjemelé ellen szavaztak, már láttam hogy az időseketszivükből utálják. Első hatalomrakerülésük alkalmából ez a tömegesen hitetváltott banda első karácsonyi ajándékként a horn kormány által jóváhagyott nyugdíjemelésünket nyúlta le. A hitehagyás tömeges jellemtelensége külön tanulmányt érdemel. Egy ember lehet ateistából hívő életében egyszer. (ezt megtanultam Lukács Györgytől, a nagy magyar filozófustól) vagy fordítva, de ha ez egy egész hordával történik, az mocskos politikai érdeket szolgál, ésa kollektív hitványságot bizonyítja. A hitvány felcsuti hízottdisznó (A TV-ben láttam most, amikor Zalaegerszegen hablatyolt, hogy már vágásérett. ) ismét készül lenyúlni a nyugdíjunkat. Figyeljétek őt falkaforradalmár vén majmok. Majd azt hazudja hogy az IMF meg az Unió követeli tőle, pedig azok tisztességes szándékúak, és rá bízzák, hogy hogyan teljesíti a vállalt feltételeket. Majd meglátjátok, hogy nem a gazdagokra veti ki a több adót, hanem a mi nyugdíjunkat nyúlja le. Ő bezzeg kidagad mint a tüdő a fazékból. biztosan nem jut ideje hetente háromszor sportolni. Aztán majd eljön a 2014 és mehettek regisztráltatni magatokat, hogy ismét rá szavazzatok. Falkaforradalmár nemzeti vén majmok. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  23. “az elmúlt hetekben a nyugdíjfolyósító tízezrével küldött ki az özvegyi nyugdíjuk felére csökkentéséről szóló határozatokat azoknak az özvegyeknek, akik korábban rendszeres szociális járadékban, most pedig rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülnek.”
    .
    Miért nem minden érdekeltnek – özvegynek – küldték ki az özvegyi nyugdíj csökkentési határozatot? Milyen jogon szelektálnak és rekesztik ki a korábbi járandóságból a legrászorultabb réteget?
    Akinek tisztes saját nyugdíja + özvegyi nyugdíja van, az kapja továbbra is, amit eddig, aki túléli a (volt) miniszterelnök, köztársasági elnök stb. házastársát, az az elhalt egyén teljes ellátásra jogosult, és még mindig nincsenek az emberek az utcákon, tereken tüntetni? Hogy van ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  24. Nyúl György: lehet hogy vén vagyok, de majom semmiképpen. Azon az emlékezetes júniusi napon, amikor a csuti bolond a Hősök terén szónokolt, végigfutott a hátamon a hideg. Lehet, hogy valamit megéreztem… Szavazni meg végképp nem szavaztam rá, soha nem is fogok. Oka ennek ezer is van, csak egyet említek meg: jellemtelen, ocsmány féreg. És nyugodj meg, nem minden nyugdíjas szavazott rá, sőt, meggyőződésem, hogy a legtöbben ellene szavaztak. Hogy miért? Egyszerű. A mi nemzedékünknek valós élményei vannak a múltról, az elmúlt 4-5 évtized magyar történelméről, és a legtöbbünk világosan látja azt, amit a fiatalabb korosztály tagjai – megfelelő tapasztalatok híján – nem látnak, és nem is láthatnak. Rákosi egy szemét diktátor volt, aki kiszolgálta azokat, akik parancsoltak neki. Kádárral kicsit más a helyzet: rendszere “vérben és mocsokban” született, de utána majd 30 éven keresztül – a világpolitika és a megdönthetetlennek hitt szovjet rendszer (ami igen messze volt a szocializmustól, hát még a kommunizmustól) által “gúzsba kötve” igyekezett a lehetőségekhez képest normális életet biztosítani az ország MINDEN polgárának. (Persze tudom, mindenki egyenlő volt, de voltak “egyenlőbbek” is…). Rengeteg hibája és bűne volt annak a rendszernek, napestig lehetne sorolni. Mint ahogy az erényeit is. De az, amit Orbán épít most Magyarországon, nagyságrendekkel igazságtalanabb és aljasabb Kádár rendszerénél. Ezért kellene ezt a beteg testet eltávolítani. Nagyon nehéz lesz. De nem a nyugdíjasokon fog múlni, az biztos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  25. Observer
    “egyszerűen lusták elmenni nyilatkozni (rengetegen maradtak így otthon).”.
    .
    A magánnyugdíjak államosításánál vérszemet kaptak Orbánék és továbbra is az emberek hivatalba járási utálatára alapoznak. A választásra feliratkozásnál is arra számítanak, hogy sokan nem regisztrálják magukat, és azzal a Fidesznek nyert ügye van. Jól ki van ez találva – a Fidesz javára és a többiek kárára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  26. proaktív:

    erről van szó, pontosan erre épít Orbán. Ő ugyanis mentálisan súlyosan sérült, pszichiátriai beteg, de egyáltalán nem ostoba, sőt: ördögien ravasz, a maga módján intelligens (ám érzelmi intelligenciája, az ú.n. EQ-ja szerintem rendkívül alacsony), türelmesen kombináló, saját terveit egy pók alaposságával szövögető és a hangya szorgalmával megvalósító gazember. Néhány ember,- a “szobatársak”, és talán a családja (bár ebben az utóbbiban nem vagyok biztos) – kivételével mindenkit végtelenül lenéz, ellenfeleit betegesen gyűlöli és legszívesebben megölné őket (ezt egyébként nyíltan el is mondta). Ugyanakkor teljesen saját beteges hatalomvágyának rabja, a hatalom megszerzéséért és megtartásáért MINDENRE KÉPES, ezt egyértelműen kimutatta az elmúlt 10 évben. És ez utóbbi lehet a gyenge pont, ahol fogást lehet(ne) találni rajta. Ezt kellene kihasználnia a demokratikus ellenzéknek: a féktelen hatalomvágy már annyira eluralkodott rajta, hogy képtelen azt kontrollálni, és egyre többször cselekszik érthetetlenül, illogikusan. Sajnos azonban, az ellenzék – egyelőre -leginkább azzal van elfoglalva, hogy ki kivel NEM hajlandó együttműködni. Így nehéz lesz Orbánt eltávolítani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  27. hányinger ez a kép, még a legkisebb szándékot sem mutatja ez a debil, hogy elhuzza a kezét, hogy azért bácsi ezt tessék csinálni, inkább mosolyogva tűri!
    ennek az öregnek meg a többi orbánfan hülyének semmi tartása sincs, mert gerince egy darab sem!
    Kádár Jánosról elképzelhetetlen lett volna egy ilyen kép, azt is megtiltotta, hogy a születésnapjáról megemlékezzenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  28. “Egy hazugság a fél világot körbeutazza mialatt az igazság még mindig csak a cipőjét húzza fel.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  29. Na ne! Az elmeháborodott mintha kitépte volna az öregember szájából az SZTK-s protkót, és a szerencsétlen meg két kézzel próbálja azt visszaszerezni. A körülöttük állók pedig meg sem mernek szólalni, mert félnek, hogy a szarszagú lehelletük elárulja, mennyit érnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  30. “[Korózs Lajos]… az özvegyi nyugdíjak felére csökkentése „kormányzati szándék volt, nem rendszerhiba”.
    A (kormányzat és minden) kormányzati szándék maga a rendszerhiba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  31. Figyeljétek a bácsi sapkáját! Szerintem ellopta, és abban pózolt a napokban. Csak talán egy kicsit kifakult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. A zsebhokizónak a kezét csókolgatni…..ebből kiindulva nézi le és tekinti vén hülyéknek a nyuggereket is Orbán!
    Ugyan ennyire nézi le és veti meg a többi félázsiai származékot is, mert zagyva beszédéhez is, pávatáncához is tapsolnak és békemenetet szerveznek egy fülkeharcosért, kokit és sallert osztogatóért….
    Magyarán mondva, akikkel mindent, bármit megtehet – lenézi, megveti őket!
    Valahol igaza van….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  33. T. Observer !
    Hofi szerint:akinek nem inge ne, vegye magára, de “akié, az ötözködjön föl”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  34. Felszállt a fehér füst.Ime az új református vagy milyen PÁPA!!! De szerintem ez a kép montázs,mert nem lehet olyan hülye hogy mégegyszer megcsinálják ugyanazt amit azzal a szerencsétlen nénivel az is nagyon ciki volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  35. Ez az öreg f..sz nem a csatáry papa a háborus bünös,most köszöni meg hogy büntetlenül élhet orbánisztában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  36. Nagyjából 1 órája írtam választ gets-nek és Latyapatyának, azóta sem jelent meg. Tapasztaltam már olykor, hogy várni kell pár percet a beírás megjelenéséig, de 1 órát ? A megismételt küldést nem fogadja el, valami hasonló indokkal : “a bejegyzés már elküldésre került”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. No lám, a fenti beírás azonnal megjelent

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. Ma reggelei hír: 25 százalékpontos kamatcsökkentést jelentett be a Monetáris Tanács, mely döntést 4:3 arányban (a külsős, orbánista tagok szavazataival) hoztak meg. Elemzők szerint ezt év végéig akár további 50 százalékponttal, 6,25 %-ra csökkenthetik. Hurrá, emberek, indul az inflációs úthenger!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  39. Latyapatya és gets,

    nem értettem félre semmit, ismerem kekec írásait, éppen azért lepődtem meg a következő sorain : “Annyira azért nem hülye Orbán, hogy a 3 millió nyugdíjasnak nekimenjen. Akkor kik szavaznának rá? ”
    Sajnos, nem kizárólag a nyugdíjasok soraiból kerülnek ki a legelkötelezettebb hívei.
    Korábban, ha olykor tudósítás volt akár tévében, akár a nyomtatott sajtóban valamilyen MSZP-s rendezvényről, a képeken szinte csakis az idős, idősebb korosztály tagjai voltak láthatók. Az eseményről tudósítók minden alkalommal nem is titkolt kárörömmel jegyezték meg, hogy a hallgatóság jóformán csak nyugdíjasokból állt.
    Akkor hol is állunk mi, nyugdíjasok ?
    Akik amúgy vagyunk tanárok, bányászok, bolti eladók, mikrobiológusok, betegek, kevésbé egészségesek, autonóm gondolkodásúak és befolyásolhatók ……… éppen úgy, mint a még nem nyugdíjasok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. csakén:

    Szerintem ez nem “ing” kérdése (ha Jade hsz-ra küldött replikámra gondoltál). A “vén agyhalottak” kitétel bántó általánosítás, és azt sugallja, hogy minden un. “nyugger” egyforma: ostoba, gondolkodásra képtelen bábú. Kétségtelen, ilyenek is vannak. De ez BÁRMELYIK korosztályra igaz! (lásd: fideszes szavazó-automaták). Ilyen alapon bátran illethetnénk általánosan “agyhalott” jelzővel a tinédzsereket, a fiatalokat vagy a középkorúakat is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  41. Kérem szépen magyarországon csak addig tartják számon az embert amig tud dolgozni és még van mit lenyúzni róla.Ha valaki szép kort él meg és korházba kerül amig van pénze életben marad ha elfogy akkor közel a vég.Ennyi.Remélem a pokol határait jól kiszélesitették mert még sokan pályáznak a maradék helyekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. Persze, hogy nem szereti őket.

    Nem dolgoznak, csak viszik a pénzt!

    A szavazatuk meg nagyon bizonytalan.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  43. topi mackó
    2012. augusztus 29. szerda
    09:51
    Többségükben dolgoznak, csak nem a GDP-be beszámolt gazdaságot hizlalják. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  44. Vannak még nagyobb bűnök is ha már az ember beteg lesz.Ezért most biztos lenyomoznak.Jó lenne egyszer bejelentés nélkül is egy minden kórházra kiterjedő ellenőrzést tartani persze a kirakatkorházak ebbe nem tartoznak bele.Azt kéne megnézni hogy hány elektiv műtétet végeznek az akut betegek rovására.Hány olyan beteg van és hal meg mert időben nem kerül a műtőbe például valaki reggel érkezik a kórházba de csak este vagy éjszaka ügyeletben műtik meg mert az elektiv akik legtöbbje “paraszolvenciás”-beteg előbbre való.Aki dolgozott korházban ne adj isten műtőben az tudja mire gondolok például valaki érkezik napközben mert fáj a hasa mentő hozza mert menni sem tud a fájdalomtól valószinüleg kilyukatt a gyomra vagy a bele vagy elzáródott valami miatt például egy kisebb tumor miatt itt minél tovább halasszák annál jobban csökken a beteg életbenmaradásának az esélye.Arról nem is beszélve hogy a késedelem miatt lehet hogy több műtét vár a betegre mert nem úgy gyógyul ahogy normál esetben kellene és hát minden újabb műtét pénzbe kerül a felhasznált eszközök és anyagok miatt és lehet hogy a beteg ezeket már nem éli túl ilyenkor.Mindeninek joga van az élethez ha csak 1-százalék esélye van de ez reálisan nézve hibás gondolat mert ilyenkor az is felmerülhetne akinek olyan betegsége van hogy előbb utóbb belehal hiába műtik meg mert ilyen is sok van hogy miért nem lehet egy embert méltósággal hagyni meghalni?Hát azért nem mert ezen betegeknél tudják hogy nem gyógyul meg igy a fiatal tapasztalatlan sebész nyugottan gyakorolhat ugy hogy mellette áll jobban mondva asszisztál egy gyakorlott műtősorvos.Ezzel sok ember nincs tisztában.Ezt még tetézi hogy alig van szakápoló és orvos igy egy betegre nem sok idő jut.Nem véletlen hogy szinte egy egész napot vár az ember a korházban vagy a rendelőkben mire megvizsgálják.A legtöbb megyei kórházban minimum van 10-15-műtő de ezeket a megfelelő számu szakdolgozó nélkül nem lehet kihasználni.Ha lenne akkor mindenkit időben meg lehetne operálni érkezzen bármikor és nem jegelni órákik ne adj isten napokig amikor már lehet hogy késő.De mint az elején emlitettem a fizetős betegek akik többsége elektiv ugylátszik előbbre való na ez már az orvos lelkiismeretén múlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  45. Kedves nyugdíjas hozzászólók! Én még nem vagyok nyugdíjas, de nagyon szeretnék az lenni, és szeretnék megélni belőle tisztességgel. Esélyem ehhez a nulla, de azért próbálok reménykedni.
    Tisztelem a nyugdíjasokat, tisztelem a tudásukat, és tisztelem azt amit tettek értünk.
    Tudom, hogy nem csak az itt hozzászóló nyugdíjasok nem szavaztak a fidess-re, hanem nagyon sokan mások sem. De, sajnos a környezetemben sok olyan nyugdíjas is van, aki még mindig hisz bennük, hiszi, hogy jót akarnak, csak hát a “csúnya” szocik mindent elloptak, és hát üres kasszából nem lehet mit fizetni. Így mint egy balga nyáj, elfogadják, hogy viszik őket a vágóhídra.
    Tehát a fidessz támogatók között kb akkora az arány a nyugdíjasok körében mint a nem nyugdíjasok körében. Ez pedig sajnos olyan ideológia kötődés amit semmilyen mély szegénység, megaláztatás nem tud megtörni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  46. Bíborka, kedves,

    nagyon szép hozzászólást írtál, köszönöm :-)
    Valóban, akik ma még nem nyugdíjasok, mind gondolhatnának arra, hogy egyszer remélhetőleg ők is elérik ezt a nem kifejezetten megbecsült statust, nem is hinnék, milyen hamar. Én sem hittem, mi sem hittük ……
    Mi is abban bíztunk, hogyha nem is gondtalanul, de legalább tisztességesen meg tudunk élni majd abból, amiért nagyjából 40 év alatt megdolgoztunk. Nem egészen így történt, de a fiatalabbaknak még ennyi reményük sem maradt, köszönhetően a legújabb törvényeknek, kezdve az alaptörvénnyel.
    Még az Antall kormány idején, talán 92-ben történt, hogy szó volt a parlamentben a következő évi költségvetés kapcsán a nyugdíjemelés mértékéről, ott hangzott el Orbántól, hogy “csak nem képzelik, hogy feletetjük a jövőt a nyugdíjasokkal”. Nagyon távoli volt még akkor nekem a nyugdíjazás ideje, nem voltam még személyesen érintve, de mérhetetlenül felháborítottak az addig sem kedvencemnek számító Orbán szavai. Megnyilatkozásában benne volt egész lénye, mentalitása, ami azóta sem változott, ha igen, akkor csak a hátrányára.
    Sajnos, ez a mentalitás mára társadalmi szinten is meghatározóvá vált, annyira, hogy minden nyugdíjast hajlamosak nyálcsorgató, vén hülyének tekinteni.
    Jelenlegi miniszterelnökünk az élő példa arra, hogy a szellemi leépülés sokkal korábban bekövetkezhet, nem kell elérni az érvényes nyugdíjkorhatárt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  47. Én. ha fiatal férfiember lennék mint Orbán, borzasztóan szégyellném, hogy nekem, egy nálam jóval idősebb ember kezet csókol.
    Nem volna az a sajtó orgánum aminek megengedném, hogy egyáltalán ilyen felvételt nyilvánosságra hozzon. De természetesen a kézcsókot sem engedném meg még akkor sem, ha a kézcsókolgató hirtelen felindulása miatt ez ellen nem tehetnék semmit.

    De hát én nem vagyok a zOrbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  48. Zorka, Bíborka:

    Orbánék mérhetetlen bűne és cinizmusa pontosan tettenérhető abban a mondatban, amelyet Zorka idéz. Sajnos, ezzel a demagógiával szinte az egész társadalmat megfertőzték. Sok, egyébként értelmesnek tűnő fiatallal beszélgettem erről. Jelentős részük úgy tekint a nyugdíjasokra, mint afféle felesleges kenyérpusztítókra, akik csak holmi koloncként élősködnek a társadalom nyakán, “elszívják a levegőt” az aktív korosztály elől, “ingyenélők”, “herék”, ráadásul még gyakran betegek is, és az egészségügynek temérdek pénzébe kerül a gyógyításuk, amelyet szintén az aktívak finanszíroznak. Ezek az emberek “elfeledkeznek” minimum 2 dologról. Az egyik az, hogy a mai nyugdíjasok 40-45 évig dolgoztak, fizették a járulékokat, egy majdani tisztességes életet biztosító (semmi habzsi-dőzsi!) nyugdíj reményében. A másik pedig, hogy ők is lesznek nyugdíjasok, vagy legalábbis nyugdíjas-korúak (hogy lesz-e egyáltalán nyugdíjuk, az egy másik kérdés. Szerintem – ha a dolgok így mennek tovább – szinte biztosan nem lesz, vagy csak nagyon minimális vásárlóértékű díjazást kapnak majd, ami a halálhoz sok, de az élethez igen kevés lesz…

    Egyszer egy ifjú nyuggerező titánnak azt találtam mondani, hogy “Anyád”. Majdnem megütött, de folytattam: “Anyád nem nyugdíjas véletlenül?” Egyból elnémult a drága fiatalember…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  49. Amig a magyar választók 17 százalékának bizalmát élvezi a 83 százalék szivhat továbbra is. Nem marad más hátra mint elérni azt, h senki ne szavazzon rá. Persze még az is lehet, h Orbán hoz egy olyan törvényt, persze a Parlamenten keresztül, h egy szavazat elég neki a kormányon maradáshoz. A saját magáé. Igy a családtagjai ellenszavazata is semmis lesz.
    Oszt jó napot. Legfeljebb lekever egy két sallert itt ott…otthon, az EU ban… a klinikán…a terrorelháritók meg vele alszanak. Egy az ablak alatt, egy az ágy alatt, egy a szekrényben. A kerület ahol lakik lezárva, a légtér is. Ételét , italát fogyasztás előtt megvizsgálják. De előbb utóbb mennie kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  50. vélemény:

    “Előbb utóbb mennie kell.” Hát igen. Vagy küldik. Vagy viszik. Jó esetben gumicellába. Rosszabb esetben (mármint neki rosszabb esetben) magánzárkába. Életfogytig. De szép lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Eltűnt a nyugdíjvagyon – hol a lé? 2014. március 5. szerda

Egyre kevesebben dolgoznak Magyarországon 2014. február 21. péntek

A bérbohóc 2014. február 10. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos