Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyre kevesebben dolgoznak Magyarországon 2014. február 21. péntek 12:36 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyre kevesebben dolgoznak Magyarországon

Budapest – Bár a kormány papagájkommandója a sikerpropagandája szerint soha ennyien nem dolgoztak még Magyarországon, és rekordszintre emelkedett a foglalkoztatottság,, ahogyan mondani szokták, a tények makacs dolgok. És jaj a tényeknek, ha ellentmondanak Orbán Viktornak.

Márpedig a tények ezúttal arról árulkodnak, hogy Magyarországon egyre kevesebb aktív korú munkavállaló befizetett járulékából kell egyre több nyugdíjas járandóságát kifizetni, a következő 15 évben ugyanis várhatóan 514 ezerrel csökken a járulékfizetők száma. A szakember szerint, aki idős korára nem kíván éhen halni, az még aktív korában gondoskodjon későbbi önmagáról. Hogy miből, arról nem beszélt.

Farkas András, a pénzügyi tanácsadással és biztosítás közvetítéssel foglalkozó Consequit Group értékesítési vezérigazgatója elmondása szerint a lakosság  korösszetétele alapján 15 éven belül 2 millió 147 ezren mennek nyugdíjba, ezzel szemben az ugyanebben az időszakban az aktív korba lépők száma csak 1 millió 633 ezer lesz.

Ezek a demográfiai adatok azonban nem tartalmazzák a külföldön dolgozókat, illetve azokat, akik nem fizetnek nyugdíjjárulékot, így a ténylegesen hiányzó fizetők számát 800 ezerre becsülte Farkas András. Hozzátehette volna a közmunkásokat is, hiszen az ő általuk befizetett járulék sem valódi befizetés – az állam (vagyis a magyar adófizető) az egyik zsebéből a másikba teszi bele a pénzt.

Ma két aktív kereső teremti elő egy nyugdíjas korú személy nyugdíját, ez az arány azonban folyamatosan romlik, miután a születések és a halálozások száma között évente 40 ezer a különbség.

A járulékteher pedig nem növelhető. Miután az állami nyugdíj ma az egyetlen pillére az öregkori – kötelező – ellátásnak, nem lehet kihagyni a kalkulációból az öngondoskodást – hangsúlyozta.

Farkas András a lehetséges alternatívák közül a svéd nyugdíjmodellt mutatta be, amely az egyre későbbi nyugdíjba vonulásra sarkall, mivel a munkában töltött idővel és a befizetett járulék nagyságával arányosan növekszik a nyugdíj. Ennek a forrása ott is az aktív korúak befizetése, de a járulékot egyénenként nyilvántartják – jegyezte meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 34 szavazatból)
Egyre kevesebben dolgoznak Magyarországon, 4.8 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. “ahogyan mondani szokták, a tények makacs dolgok. És jaj a tényeknek, ha ellentmondanak Orbán Viktornak. ”
    .
    Ennél nagyobb probléma, hogy a fanatikus Fidesz szavazók kinek hisznek, a tényeknek, vagy Orbánnak. Na jó, ez költői kérdés volt, úgyis tudjuk a választ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  2. A magyar modell sokkal sikeresebb, mint a svéd. A várható életkor alacsonyabb, mint a nyugdíjjogosultsághoz szükséges életkor, így egyáltalán nem kell nyugdíjat fizetni. Nyugdíjba megy 200 ezer ember, de ezek közül hányan élik meg a következő öt évet? Egyébként pedig el fognak szaporodni a hetven éves munkanélküliek és közmunkások, az meg megint kinek jó? Ha nincs munkahely, az öregeknek sem jut, hiába szeretnének még dolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  3. http://444.hu/2014/02/21/terroristazta-a-kijevi-tuntetoket-a-magyar-radio/
    Terroristázta a kijevi tüntetőket a Magyar Rádió

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Miért mennek vajon külföldre a magyarok? Vagy azért, mert itt nem kap munkát, vagy van munkája, de abban nincs megfizetve. Azért is, a nagy vezér szerint jókedvű kalandozásra is mennek.
    Persze, engem elgondolkodtat a dolog ezért is, azért is. először: miért nincs elég munka Magyarországon, másodszor az, ha van, miért nincs benne a magyar megfizetve, harmadszor, hol nincs megfizetve. Ha a magánszférában nincs jól megfizetve, ez még további miérteket vet fel a gondolataimban, a közszférát illetően egyáltalán nincsenek miértjeim, mert az életem jelentős nagy részét ott töltöttem. /Amelynél jobb helyeken is el tudtam volna képzelni
    az életem folyamatát./
    Persze, nem félek: ha innen ekkora a migráció, – majd jönnek ide is dolgozni emberek, akár Ázsiából. Szerintem az ország fel lesz töltve, csak legyen hozzá munkahely. Meg tisztességes, Európai jövedelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  5. @dorozsmai!

    Van egy sanda gyanúm,hogy a tíz évre titkosított Orbán-Putyin paktum NEM csak atomerőművi beruházásról szól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  6. “..Farkas András a lehetséges alternatívák közül a svéd nyugdíjmodellt mutatta be, amely az egyre későbbi nyugdíjba vonulásra sarkall…”
    .
    - Én nem tudom, ez a nyikhaj honnan veszi ezeket az okosságokat. De van egy gyanúm, hogy ez is valami huszonegykét éves hülyegyerek, aki vizsgálódása tárgyait (most éppen nyugdíjasokat, átlag magyar munkavállalókat) legfeljebb képen látott, a százmilliós irodájából, ahová nyilván saját tehetsége juttatta be. Mert hogy:
    .
    - Milyen svéd modellről ugat ez, …sza meg? Hogy menjenek nyugdíjba a Zemberek később, és dolgozzanak tovább? OK, de hát Svédországban kb. 20 évvel magasabb az átlagétetkor, Svédország a világ egyik leggazdagabb jóléti állama, fenntartható gazdasággal és életszínvonallal, és ennek minden vonzatával. Az átlagember és az átlagnyugdíjas kicsattan az egészségtől, erősek, jól néznek ki, bírják a strapát, ÉS VAN MUNKAERŐPIACUK.
    .
    Orkbánisztánban az átlag qrvára beteg, ötvenegynéhány éves korára már a tökét nem bírja emelni, mindenféle betegségek rövidítik az életüket, amit a szétesőben lévő EÜ ellátás már rég nem képes enyhíteni. A Zország egy ultra- korrupt nyomorkatlan, és ez lesz még rosszabb is. Munkaerőpiac nincs, a (még) egészségeseknek sem, hacsak nincs valami komolyabb bratyijuk valahol. Nem hogy az idősebbeknek, akik többnyire amúgy sem tudnának dolgozni, mert betegek, és/ vagy alulképzettek, átképzőprogramok vagy nincsenek,vagy hatástalanok, vagy értelmetlenek, stb.
    .
    Akkor meg hogy lehet a kettőt akár így is összehasonlítani? Miről ugat ez az állat?
    .
    Az agyam eldobom, komolyan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  7. Orbánban egy pozitívumot mégis csak felleltem: a látnoki képességet, amellyel a félázsiainak kinyilvánított pöttyös hátsójú populáció kiterjedését – országhatáron belül minden irányban – előre látta: azt, hogy lesz itt még egész Ázsia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  8. Jaj, és még akkor nem említettem egy tipikus magyar elmebajt, hogy ha valaki idősebb, mint mondjuk 30 év, az már “öregnek” számít a legtöbb cégnél (melyeknek valami 20 éves takony k…csög a “háerrese”, aki ugye, biztos nagyon jól tudja, ki mire alkalmas). Aki ennél idősebb, azt elküldik, hogy “saaajnos, már betellt a zállás”, meg hasonlóak.
    .
    Így aztán, esély sincs dolgozni ott.
    .
    Egyébként is, még ezeken a kereteken belül is, többnyire nagyon komoly ismeretség, kitartotti viszony, vagy bratyi kell már mostanában ahhoz, hogy BÁRKI bárhol, bármit elkezdhessen dolgozni.
    .
    Egy rakás ….r az egész. De frankón. Svéd modell, az anyja kínját, azt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  9. @Laszlo

    ebben van valami

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Izgalmas! Ez az új Magyar Monopoly! Kétszer kimaradsz a dobásból! Vagyis ha nincs elég pénzed(mert orbánék ellopták!)két nap nem eszel! Nyereménykártyák nincsenek, ne is áhítozzál rá Te szegény játékos, mert még önmegtakarításod sincs..na persze miből is lenne? Na ja..aktív termelök..hol? Aki csak teheti, saját zsebre dolgozik! Miért? Mert ezt látja! Nem forszírozom, én dobtam egy hatost és itt vagyok, mármint Németországban..dolgozzom és meg van mindenem és a családomnak is! Otthon a se@@em volt ki és majdnem éhen haltam, mert tönkretettek! Mehet a balfenébe úgy Bajanai mint Mesterházy, de a Fűrer is temesse el magát jó méllyen, mert ha megfeszűlnek sem képesek azt az életszinvonalat biztosítani Magyarországon, mint itt! Miért? A belülről fakadó írígység és önzőség az ami diktál náluk, rosszabb mint az AVO volt!! Éltem 12 évet Canadában is és máshol is…van alap az összehasonlításra..és sajnálom azokat, akik még otthon tengődnek..hátha már nem sokáig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. Ha már kelet felé tartunk, találhatunk ott remek megoldásokat.
    Például Pol Pot milyen jól megoldotta ezt a nyugdíjas kérdést.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  12. És közben Magyarország jobban teljesít. Az év első hónapjában (gyengébbek kedvéért január) 845,5 milliárd Ft-tal nőtt az államadósság az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint. Ez kompenzálja, hogy decemberben véletlenül 454,7 milliárddal csökkent. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a hajdan lenyúlt 2.945,3 milliárd manyup vagyon a november végi kimutatás szerint már csak 16,3 – akkor ez VILÁGBAJNOK!
    Csak hogy mindenki tudja: az a 16,3 milliárd az a pénz, amit megvédett szeretett kormányunk a spekulánsoktól, és abból fogják fizetni 3 millió nyugdíjas jól megérdemelt nyugdíját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. “A tények makacs dolgok”
    Erről egy vicc jut eszembe:
    Hazajön a férj és feleségét az ágyban találja a szomszéddal:
    Te, megcsalsz?
    Mire a feleség:
    Te most kinek hiszel? Nekem vagy a szemednek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Drága Mihályunk!
    Tekintetes és nemzetes Pénzügyi referens Úr!

    Példának okáért ha te elkezdenél valami produktívat tenni akkor már egyel többen dolgoznának Magyarországon.
    A legnagyobb gondod azonban az, hogy így túl a 49-en már nem könnyű megtanulni dolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Gyula Bognar, Jr.

    A magán-nyugdijpénztár kirablása nagyon nagyban hozzájárul a közelgő nyugdíjas nyomorhoz. Kötelet és teljes vagyon elkobzást érdemel a korrupt, maffia rablóbanda fideszgyíkok mindegyike.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Különbségtétel

    Most őszintén: mi a különbség a látványos, gyors népírtás (mint az ukrajnai) és a nem feltűnő lassú népírtás között? Mindenkinek csak a pénz számít: azok voltak a legokosabbak, akik a legrégebben hagyták el Magyarországot egy jobb élet reális reményében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. http://www.azenpenzem.hu/cikkek/befurodtunk-a-forinttal/1690/
    .
    ” Eltérő pályát jártak a közép-európai devizák az EU-csatlakozás óta. Úgy tűnik, hogy ebben a versenyben a forint a legnagyobb vesztes. Az euróval szemben a forint 24 százalékot vesztett értékéből, miközben a cseh korona 15,6 százalékkal, a lengyel zloty pedig 13 százalékkal erősebb, mint az uniós csatlakozás idején.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Eltűnt a nyugdíjvagyon – hol a lé? 2014. március 5. szerda

A bérbohóc 2014. február 10. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos