Ronai and Ronai
AMERIKAI

Eltűnt a nyugdíjvagyon – hol a lé? 2014. március 5. szerda 0:20 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Eltűnt a nyugdíjvagyon - hol a lé?

Budapest – Kudarc, kudarc hátán: az államadósság nem csökkent, hanem nőtt, a gazdaság ugyan növekedésnek indult, de e gyarapodás üteme a régióban a legalacsonyabb, az infláció csak a rezsicsökkentés révén alacsony, az alapvető élelmiszerek árai az egekben vannak, a foglalkoztatottság csak papíron magasabb, mint korábban, úgy, hogy a külföldön dolgozókat, valamint a közmunkásokat is beleszámítják a kedvezőre kozmetikázott adatokba. A nyugdíjvagyon ugyanakkor mintha sosem lett volna – 3 ezermilliárd forintból csupán 200 millió maradt.

Az Államadósság Kezelő Központ adatai alapján a visszalépő magán-nyugdíjpénztári tagok vagyonából 2013 végére 0,2 milliárd forint maradt meg, vagyis két és fél év alatt majdnem 3000 milliárd forintot használtak fel – írja az Államadósság Kezelő Központ adatai alapján a Portfólio.hu.

A felhasznált pénz nagyobb része adósságcsökkentésre és IMF-hitel törlesztésére ment el, de volt forrás nyugdíjak és reálhozamok kifizetésére is. Az alapban igaz már nincs vagyon, viszont a korábbi eszközátadás miatt még egy jelentősebb portfólió van a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél.

Az Államadósság Kezelő Központ friss kimutatásai szerint mindössze 0,2 milliárd forint maradt a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnál, az is számlapénz formájában, vagyis az összes befektetéstől megvált az alap. Egy hónapja még 16,3 milliárd forint volt forintos és devizás eszközökben az alapnál, ez esett le 2013 végére 0,2 milliárd forintra.

A központ már korábban utalásokat tett arra, hogy 2013 végére az alap vagyonát szinte teljes egészében értékesítették, az adatokra viszont mostanáig várni kellett. Fontos adalék, hogy decemberben az államadósság csökkentésére 29 milliárd forintot fordítottak, ebből 17,6 milliárd forint az alapból teljesült, míg 11,4 milliárd forint kifizetésére az MNB Zrt.-nek korábban átadott eszköz értékesítéséből vált elérhetővé.

A 3000 milliárd forintos összegből 2130 milliárd forint ment el adósságcsökkentésre és IMF-hitel visszafizetésre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 27 szavazatból)
Eltűnt a nyugdíjvagyon - hol a lé?, 5.0 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. jobb helyeken ilyenkor az emberek a fideSSnácikra már rágyújtják a Parlamentet ,
    és ez a minimum
    meg el se jut egy ország ebbe az állapotba, mint ami most itt van
    magyarország nem jobb hely
    életogytiglani közmunkát az egész orbán családnak, az összes bolsevik államosító pereputtyának

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +72 (72 szavazatból)
  2. Az eladósítás eltervezett folytatása, kizsigerelés a végtelenségig:
    .
    Budapest pályázhat a 2028-as olimpiára
    .
    További gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel kalkulálva Budapest jó eséllyel pályázhat a 2028-as olimpia megrendezésére – mondta a Napi Gazdaságnak Simicskó István.
    .
    A sportért felelős államtitkár szerint a 2021-es budapesti vizes világbajnokság az olimpia előtti legfontosabb lépcsőfok, ha az infrastruktúra a vb révén adott, akkor az ötkarikás játékok programjából máris megvan az úszás, a hosszútávúszás, a műugrás, a szinkronúszás és a vízilabda helyszíne.
    “Ha a terv szerint elkészül a Nemzeti Olimpiai Központ, s közben felépül az új Puskás-stadion is, ezzel párhuzamosan pedig további sportcsarnokokkal bővül az infrastruktúra, akkor merhetünk nagyot álmodni. Az már eldőlt, hogy Rio de Janeiro után 2020-ban Tokió lesz a házigazda. 2024 még korai lenne, túl közel van, de további gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel kalkulálva 2028-nak már nagyobb eséllyel futhatunk neki” – nyilatkozott a keddi Napi Gazdaságnak Simicskó István.

    http://propeller.hu/itthon/2884022-budapest-palyazhat-2028-as-olimpiara?utm_source=atv.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Budapest%20p%C3%A1ly%C3%A1zhat%20a%202028-as%20olimpi%C3%A1ra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (20 szavazatból)
  3. Az orban rezsim ( termeszetesen kisbetuvel ) mar latta elore par honapja hogy a nyugdijvagyon es vele a hatalmuk vagy inkabb pusztitasuk finanszirozasa el fog fogyni. Ezert is neztek jo elore megoldas utan. Ebbol nott ki a Paksi projekt amire az orszag meg cca 10 evet raert volna de orbanek atnyomtak mert szukseg volt egy projektre ami eleg nagy ahoz hogy a tovabbi mutyikat ralehessen terhelni.

    Termeszetesen ezt is az allampolgarotol veszik el mert veluk ok fogjak megfizetni evtizedeken keresztul ennek az arat.

    Osszeszamoltatnam hogy mennyi penzt loptak el az elmult evtizedben ( nem csak ok de a tobbi politikus is a baloldalon is ) aztan teljes vagyon elkobazas majd munkatabor addi g mig ki nem fizetik.

    Termeszetesen nem tudnak kifizetni de nekunk meglenne az a jo erzesunk hogy ok nem elvezik a lopott vagyont es lenne egy visszatarto ero a kesobbi vezetoknek is.

    Es akkor felebredtem es eszrevettem hogy a bilibe log a kezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  4. Regota tudom/vallom es eszerint is elek, tovabba ez a cikk is lenyegeben errol szol: a Magyar Allamra senki magyar allampolgar nem bizhatja magat, minden ongondoskodasra, jarulekra, egeszsegbiztositasra es adora forditott osszeg a nagy semmibe vesz.
    Mert az nem megy/nem jarja, hogy a kisember mindenert ketszer fizessen:
    - befizeti az adot, utana autoszerelonek adja a penzet javitasra, mert rosszak maradnak az utak (lehet meg az ide tartozo peldakat a vegtelensegig sorolni)…
    - befizeti az egeszsegugyi jarulekat, majd ezen kivul pluszban meg paraszolvenciat ad az orvosnak, hogy az ellatasa rendben megtortenjen…
    - egesz eleteben befizeti a rengeteg nyugdij-jarulekat, (“szulei” nyugdijat fizeti mert az ovet majd a “gyerekei” fogjak, tehat egy generacionyi penz is eltunt mar, megis csodben a nyugdij-kassza…) mikozben csak a sajat maga jozan paraszti esze szerint is sokkal jobban felhasznalhatna valojaban sajat maga igy felretett/megtakaritott penzet…
    A tarsadalmon kivuli elet eves dija: kb.70ezerFt/ev + a fogyasztas AFA-ja. Minden mas nalad hasznosul…(sajnos!…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  5. igaz a mondás, kecskére káposztát bízni? na persze csóka a csókának nem vájja ki a szemét. eltapsolták, mert hagyták nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. Orbannak gazdasagi programja soha nem volt , nem is izgatta ot ez a kerdes hiszen politikai karrierjenek kozpontjaban kizarolag a sajat gyarapodasa all a kozpenzek legalisnak tuno kirablasi tecnikaival egyetemben Habonyra is eleg ranezni nem kell mas ,tipikus sumyi aljas bunozoi tekintet gatlastalansag magasiskolajaval megfuszerezve ! Maffia rabol es rabol , kozben az orszag es az emberek a tonk szelen . Orbannal aljasabb gazember nem volt meg magyar miniszterelnok. Vesszen Orban es az egyszemelyes gengszter partja .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  7. Hol a lé?!
    Pl ilyenek finanszírozására is ment, mint pl. a Cöfröfök, a Hátizsák, Piros Arany és még sorolhatnám, de inkább ideteszem Ufós Attilát:
    -
    http://www.hir24.hu/bulvar/2014/03/05/pataky-attilat-megint-meglatogatta-egy-ufo/
    -
    Na ilyenek látják gyarmatosítónak az EU-t!
    -
    Pedig valamikor nagyon szerettem a dalait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  8. Követelem a manyup pénz visszaírását, és az elmaradt hozamok jóváírását! A manyup rendszer jó volt, pl. lehetett látni, hogy annak a kevés százaléknak is mekkora hozama volt! Van önkéntesem is, ugyanannál, az állítólag pazarló banknál, szép hozamot hoztak ki tavalyra is!
    A manyup rablókat és zsarolókat, főleg a hazug Selmeczit meg börtönbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  9. (A fotó alávaló :)
    ˙
    Csillagképek: A nyilas, és a skorpió
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Ne bántsd ilyen “alien” stílusú egyedekkel az állatokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Csakén !
    ˙
    Ha szeretted, akkor meg minek írod ide ??
    Az alkotás maga az ember.[Vagy ha nem, hát hamis.] Aki pedig valaki művészi alkotását élvezi, az azt embert is kedveli. Csak be kellene vallani…
    Gondolod Patakyból más ember lett ? A fenéket – még annál is rosszabb…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Hol a lé?
    Hát Széles Gábor “kicsatolta” a levegőből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Az évszázad rablása volt. Törvényesített kifosztás, egész generációk időskori megélhetését kockára téve.

    “Cserébe” ezeket újraválasztják, míg Zuschlagot 60 millió miatt leültették 6 évre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  14. Az energiamegmaradás törvénye alapján a lé megvan, csak a helyrajzi száma változott meg és ezért másnak fial.
    .
    De visszaszerezhető, csak nem választással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  15. dubois
    Mea culpa, mea maxima culpa!
    Levegőt azer még vehetek?))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Paks.

    Arra lennék kiváncsi, hogy ebböl a paksi dologból mennyi milliárd üti Orbán markát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. Ez a szélhámos vásári PÍROSOZÓ itt is átverte a népet, nem annak kellett nyilatkozni aki ki akar lépni, hanem annak aki maradni akar a magán- nyugdíjpénztári- tag. Alapozott a nép tunyaságára- lustaságára bízott abban, hogy nem mennek el nyilatkozni, így felhatalmazva érezte magát, hogy a jelképesen a “párnacihába” lévő megtakarítást nyugodtan költségvetési körben vonhatja, amiért semmit sem kellett tenni. Ettől várták a 3-éves semmi tevés után a gazdaság motorjainak felpörgését, amit ma sem hallani. Ez a bárgyú nép csak akkor tudott az urnák elé járulni amikor Orbán népszavazási kezdeményezésére, a 300 Ft-os vízit díj ellen kellett szavazni. Felfoghatjuk úgy is aki nem a maradás mellett döntött felhatalmazást nyújtott a megtakarítás szabad felhasználására, lenyúlására. Ez a mostani szavazásnál is így lesz, a nép jelentős része távol fog maradni a szavazástól nem mérlegel, hogy ezzel a fideszt illetve a jobbik fasiszta pátképződmény támogatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Ki is kezelte hűtlenül a pénzt? A nyugdíjpénztárak? Ugye ezt komolyan gondolják, mert viccnek nagyon durva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. A ma megjelent Hócipőben van egy táblázat ov paksi üzletéről. Tízmilliárd euróért 23 milliárdot fogunk visszafizetni. Ha így “halad” az euró/forint árfolyam, akkor még többet.
    Az “évszázad üzlete”. Kinek?
    Gondolom, Simicskának, meg ov-nak és bandájának. Nekünk biztosan nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Jutott belőle a fideszes zsebekbe, Felcsútra, tőkésnek, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. A pénzmosást elvben az egész világon üldözik – kivéve, ha egy egész ország lesz mosoda??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Hm. Mégis igaz? Valakik eltőzsdézték?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Mint a cikkből is kiderül zömmel adósággcsökkentésre és az IMF hitelre ment el. Azt senki sem kérdezi meg miért kellett felvenni az IMF hitelt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Rogán ezúttal egy vidéki házat talált 2014. április 4. péntek

Minden nap tovább gyarapodik Rogán vagyona 2014. április 3. csütörtök

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos