Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nőtt az államadósság, eltűnt a nyugdíjvagyon 2014. február 19. szerda 11:01 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nőtt az államadósság, eltűnt a nyugdíjvagyon

Budapest – Hol a lé? Talán sokan emlékeznek még erre az azóta legendássá vált mondatra. A kilencvenes évek elején fiatal fideszesek, Ungár Klára, Fodor Gábor és társaik kérdezték ezt Orbán Viktortól, Kövér Lászlótól és Áder Jánostól.

Az előzmény: a Fidesz szűk vezetése (ma ők a három legfőbb közjogi méltóság, Simicska Lajossal kiegészítve) eladta a párt MDF-fel közös székházát. A pénz eltűnt, egyes források szerint a mostani miniszterelnök apja, Orbán Győző ebből a pénzből indította el első bányáit, de jutott a Kövér-családnak is valamennyi aprópénz.

Néhány százmillió forintról volt szó, ekkor még csupán kicsiben játszottak a fiúk. Ma nagyobb a tét, háromezer milliárdot nyúltak le a magánnyugdíj-pénztárak tagjaitól, arra hivatkozva, hogy csökkenteni kell az államadósságot. Az állam adóssága azonban, bármennyire is próbálják kozmetikázni az adatokat, nem csökkent, hanem nőtt.

Pedig 3 millió ember 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyonát is lenyúlták hozzá. Tavaly év végén már egy minden eddiginél szánalmasabb trükköt is bevetettek, hogy a nyugdíjvagyon eltapsolása után legalább minimális adósságcsökkenést ki tudjanak mutatni.

Az állami tartalékok átmeneti csökkentése nélkül az államadósság ma legalább 82 százalékon állna. Ez magasabb, mint a 2010 tavaszán mért 79 százalék. Az államadósság forintban is folyamatosan emelkedik: már több mint 23 ezer milliárd. Az államadósság a nyugdíjpénztári vagyon lenyúlása óta GDP-arányosan sem csökkent.

A nyugdíjlenyúlást Orbán Viktor az adósságcsökkentéssel indokolta, ezért számolták fel a nyugdíjrendszer biztonságát, ezért vették el a biztonságos öregkor esélyét a magyar emberektől.

A kérdés ezek után az: hová tűnt a pénz? Hová lettek az ezermilliárdok?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +77 ( 79 szavazatból)
Nőtt az államadósság, eltűnt a nyugdíjvagyon , 4.9 out of 5 based on 47 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. rongyol forint felfelé. ma reggel 313 forint volt egy euró. úgy néz ki, hogy hosszú időre beragadt a forint árfolyama 310 forint/euró fölött. ha átlépi a forint a 315-öt, akkor határ a csillagos ég, mivel Matolcsy előre bejelentette, hogy 340-ig nem fog beavatkozni.
    .
    most már határozottan ki lehet jelenteni, hogy a 2010-es árfolyamához képest a forint cca. 20%-ot veszített az értékéből (a 27%-os ÁFA-val együtt biztosan kijön ez a szám vásárlóértékben). ezzel arányosan leértékelődött a teljes nemzeti vagyon, az összes magántulajdonban lévő vagyoni érték is, főképpen az ingatlanvagyon. az államadósság pedig az egekben, amit Orbán saját Alaptörvényét is megszegve tovább növel 3000 milliárd forinttal, orosz hitelből. egy másik 3000 milliárd pedig úgyszintén adósságnövekedés, csak éppen belföldön a jövő nyugdíjasai felé. így összesen, az orosz kötelezettségvállalással együtt, hamarosan 6000 milliárd forinttal nagyobb lesz az államadósság, mint 2010-ben volt. ami 25%-os adósságszint emelkedésnek felel meg a 2010-es államadósság szinthez képest.
    .
    ezzel egyidejűleg az Audi és a Mercedes exportján kívül semmiféle új gazdasági motor nincs még a horizonton sem. Matolcsynak pedig az a zseniális pénzügyi koncepciója, hogy a magyarok a forint felhigításával, forintbőség előidézésével majd a lavórban ülve felemelik magukat a lavórral együtt. gondolom, az egész orbáni gazdasági jövőkép már Széles Gábor titkos antigravitációs megyőződésére épül. ha pedig Gabi nagy álma mégsem bizonyul megvalósíthatónak, akkor az egész magyar lavór hatalmas csattanással fog a földre zuhanni. Tartok tőle, hogy Széles a gravitáció megszűnését a forintra értette, mert az már valóban úgy tűnik, hogy bekövetkezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (57 szavazatból)
  2. Hát, sürgősen találni kéne egy hihető ellenséget, aki évek óta mérgezi aknamunkájával a nemzet tiszta kútját.
    Merthogy ezt a helyzetet és a jövőben borítékohatóan bekövetkező további gazdasági zuhanást rá kell verni valaki(k)re.
    Simon Gábor például jó kezdet lehet; nem nagy összeg, de kleine Fische gute Fische. Péterkém, meg kéne monyolni a nemzetidegen szocialistákat, kell ott akadnia nagyobb halnak is. Aztán majd íveltetjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  3. Hogyhogy hová lettek? Hát ellopták, na! Ki van itt meglepve?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  4. Öreg Titan
    Szerintem Szelesfeju Gabort egy masik ugyes magyar jol atverte. Eladott neki jo penzert valami trukköt, lefejte sok-sok milliora (volt miböl), majd jot kuncogva eltavozott. Gondolom azota a Maldiv- szigeteken issza a koktelt, palmafak alatt.
    Szeles Gabornak a nagy uzletembernek ezt nehez lesz megmagyarazni – inkabb le fogja nyelni a bekat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  5. Na jó jó kleine Fiche gute Fische de az iszap károsultak adományai ca. 2,5 Milliárd Forint amit 2010-2011-ben szolidaritásból adtak össze civil szervezetek és polgárok a károsultak megsegítésére az már egy kicsit nagyobb halacska viszont a 3000 Milliárd mellé még ezt is ellopták a mutyisták.

    Simon Gábort ennek a lenyúlásnak a tized részéért 0,25 Milliárdért vegzálják és még nem is biztos az,hogy jogosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  6. Minden világosan gondolkodó, épelméjű ember számára világosan látszik, hogy ez a gazdaság politika – és nem csak ez de minden – egyszerűen megbukott. Nincs olyan eresztéke, zuga a magyar társadalomnak, ahol ne okozott volna jóvátehetetlen károkat. Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy a sok átszellemült és átvert azon sokaság, amely birka módjára ott menetel a békemenetekben, mikor ébred végre fel? Mikor veszi észre azt, ami ott van az orra előtt, szinte a szemét kiszúrja. Na az egy igen érdekes pillanat lesz. És hogy előbb-utóbb ez bekövetkezik arra igen nagy tételben lehetne fogadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  7. “Audi és a Mercedes exportján kívül semmiféle új gazdasági motor nincs még a horizonton sem. ”
    Ezt sem ők kezdték, csak felavatták! Idegen tollal pöffesszkednek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (41 szavazatból)
  8. Szerintem betették egy nagy aktatáskába, aztán nagyon berúgtak és elhagyták valahol. Ilyesmi bárkivel előfordulhat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  9. De hát itt van Széles Gábor naccerű’ gépe, amely “kicsatolja” az energiát a levegőből.
    Ha ezt is beleszámítjuk a GDP-be, akkor meg van a 79,9999 %
    .
    Vannak olyan dolgok, amiről rohadt nagy kuss van:
    - egyéni nyugdíj folyószámla
    - PB gáz és tüzifa “rezsicsökevényesítése”
    - a bankos robbantó
    - a devizahitel “elszámolása” törvénytelen az EU szerint
    .
    csak így kapásból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  10. Nem tudom, hogy valaha a vilagon volt-e meg egy olyan egyetemi kolesz-szoba, ahonnan egy idopontban es ekkora szamban kerultek ki kulonleges kepessegu es adottsagu fiatal emberek, lettek egyidejuleg egyugyanazon orszag fomeltosagai?
    Nos, a fenti fenykepen ebbol az egykori kolesz-szoba lakoi kozul lathatunk egyszerre harmat is, a hianyzok: igazoltan tavol…
    Amit nem ertek, hogy a Bibo-kollegium azota hogy-hogy nem tudta megismetelni ezt a teljesitmenyet? Es hogy a Vilag se, azt pedig plane…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  11. A cukrot, a lisztet, az olajat (és szinte minden terméket) “exportálják” ÁFA mentesen, hogy egy kis papírmunka után behozzák és lenyeljék az ÁFA-t.
    .
    Nőt az export!
    A GDP 97 százaléka export!
    Magyarország jobban TEJESÍT. (mert a tejjel is ezt csinálják)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  12. A sok ezer milliárdot ugyan ott kell keresni, ahol a székházpénz landolt. Ehhez viszont egy különleges felhatalmázású vizsgálóbíró kinevezésére lene szükség, hogy a fülkeforradalmárokkal kollaboráló ügyészség többé ne tusolhassa el a Josip Tot és Kaya Ibraim ügyhöz hasonlóan ezeket a gyalázatos tetteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. Öreg Titán,
    bizots forrásból tudom – kis híját megírta a Hírcsárda – , hogy Matolcsy már tervezteti a fém ezerforintost:
    Az ezres szám stilizáva lesz rávésve: az egyes az ópusztaszeri obeliszk, a három nulla meg Gyurci szemüvege és Vityu kán pocakja lesznek. XD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. Üdv Mindenkinek! Azt gondolom, hogy korábban leírt fejtegetéseimben teljesen irányt mutató módon megfogalmaztam azokat a gondolatokat, hogy milyen tényezők és emberek szívják a vérét Magyarországnak több mint 26 éve(a korábbit most nem részletezem!). Indiferens, hogy Gyurcsány a 3.60 Ft-os kenyérről beszél emlegetve Kádárt…a rezsi harc és nyergely fordulj Orbanisszimuszi gondolatok is lejártak, mert minden szinten mindegyik induló és a hatalom bírtokosai egyszinten és egyformán megtalálják a támogatóikat, azokat a ,,Tisztelt Hülye Magyar Választó Polgárokat” akiknek úgy a rövid mint a hosszú távú memóriájával baj van, és nem akarnak, nem hajlandóak, vagy éppen a tudatnak a szűkülése (ez nem feltétlenül a Kövidinkának róható fel!) miatt elfelejtették azt, hogy belőlük és álltaluk kerültek ki a mai Magyarország Milliárdosai úgy, hogy ekközben senki semmit nem tett, mármint a közpénzek milliárdjainak(euróban)ellopása ügyéban! Nos ez az, ami igazán felróható mindenkinek akik az elmúlt 26 évben koptatták a Parlament székeit, dohányoztak, ettek, ittak olcsóna a Parlament büféjében, mert az igen olcsó! Egy ember sem találtatott az elmúlt közel 30 évben, aki/akik a Haza és Polgárai érdekében Live Show-t mutattak volna be, Érdemben!!! Csak a hazugságok tömkellege ömlött mindíg és mindenhonnan! Remélem, Pakson nem lessz ÜZEMZAVAR mint Cernobilban volt, időzítve 2014-04-07-re??? A Vörös Iszapot még kibírták és elviselték az emberek(miért?) de ez már sok lenne a nyeréshez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Fogalmatlan haracsolo bunozok mi denfele tudss es hozzaertes nelkul , amihez ertenek az a kozpenzek kisajatitasa szerintuk legalis modon . Vesszen a fidesz es KOVER ORBAN A BUNOZOK FEJE .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  16. no comment.
    http://www.vg.hu/velemeny/onamitas-magas-fokon-421649

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. .
    .
    ötletesen csinálták a középkorban.
    hosszában kettévágtak egy farönköt, s a közepét kivájták úgy, gogy az egyik végén teljesen nyitott volt, a másik végén, ha egymáshoz illesztették a két darabot, csak egy akkora luk maradt, ahol egy emberi nyak elfért.
    ekkor rázárták a delikvensre, s a teljesen nyitott felével lefelé beásták a földbe.
    felül a paciens feje kint, de nem tud kijönni, bár nincs se megkötve, se gátolva a mozgásában.
    adtak neki enni, inni, csak éppen ottmaradt.
    a dolgát maga alá végezte el, jöttek a férgek, bogarak, s mi egyéb, a pasi pedig élve elrothadt.
    .
    lennének javaslataim.
    .
    nektek?
    .
    már csak azért is,mert a rablott holmit semmiképpen nem fogják visszaadni.
    talán, ha a család összes tagját szépen félkörben elhelyeznénk a führerrel szemben, megeredne a nyelve, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. A kormányt nem érdekli a devizahitelesek az EURÓ 310 Ft fölött, a CHF 250 fölött, ez lenne a kormány “devizahitelesek” megmentése. Megmentették a rogánokat, a kósákat, és a lázárokat. Miről is beszélünk ? nekünk ÁPRILIS 6- án kell dönteni RÓLUK Orbán és bandájáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  19. EdCarping
    Igen. Tiszta Kezek. Ez valóban elkelne Magyarországnak. Egy minden kétséget kizáróan független, különleges felhatalmazású ügyész (mert ugyebár Mo.-on nincs vizsgálóbíró státusz).
    Aztán a fél országot le is sittelhetné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  20. a forint ma reggel átlépte a 314-et.
    ha a 315-öt is átlépi, Uram Irgalmazz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Ezekre csak a nyilvánosakastás lehet válasz, hogy örkreelmenjen a kedvükminden követőjüknek. H valki szerint ez nem jgállami módszer, akkor arra az a válasm, hogy jogálami módszeekkel, mit pl. választás csk jogállamban lhet élni. Itt a visszamenőleges törvények, a választási csalásra előkészített törvény rszágában a jog már nem játszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Igazuk is van miert ne lopnanak?? A torveny engedi es kesz. Magyarorszagon aki nem lop nem el myeg. Lopni csalni hazudni kell. Vorban banda meg a tobbi loszar elozok mind ide “vezettek” a nepet. De mig mas orszagokban a nep probal ellene tenni, (ukrajna, brazil, szerbia, portugal, spanyolorszag, stb) addig a magyarok csak ulnek hogy valalki majd csinal valamit. A valasztasokra sem mennek el mert minek, egyik kutya masik eb slogan.

    Ugyanakkor ezek a majmok mint a vorban csalad meg a gyurcsany bajnai duo banda mind a majomkerekbe van es megcsinaljak maguknak a szerencsejuket. Nincs abban semmi rossz. Business az business.

    Az hogy a nep nem jar jol?>? A nepet nem erdekli, mert nem csinalnak semmit a jobb letukert. Meg arra se kepesek hogy elmenjjenek szavazni.

    Mast se erdekel, ott lopnak csalnak hazudnak ahol tudnak. Korrupt az egesz orszag. A GŐG bekepzeltseg kivagyisag, hiusag vezerli az egeszet. Jaj mit szolnak majd a szomszedok!!

    Annyira elszegenyedtek mar az emberek hogy feltik azt a picijuket is elveszteni ami maradt. Nem csinalnak semmit. Meddig birjak?? AMig a vezirek akarjak!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Öreg Titán 2014. február 20. csütörtök
    09:28

    Havas valamelyik nap említette ; egy ismerősének mondta Orbán: Majd akkor szólj ha 350 forint lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Eltalicskázták a nyugdíjvagyont 3 millió jövendőbeli nyugdíjas járandóságát. Ha ez a három millió választó polgár ha elmenne választani akkor lenne itt rendszerváltás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Lovastengerész-ezért nem értem ezt az országot ,3000000-ember nem háborog nem vonult utcára békésen birkaként türte ezt az aljasságot,ha ehez még hozzá számoljuk a megcsúfolt,megalázott,tönkretett rokkantakat valamint a korkedvezményes nyugdij megszüntetését akkor ez kb.4millió szavazó csak ez 50%-lenne,ezek az emberek igazán elgondolkozhatnának azon hogy mit tettek velük és megbosszulhatnák az aljasságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. A rezsicsökkentés viszont egyre fokozódik ,házról házra jár a rezsikommandó és csökkenti a rezsit .
    http://valasztas2014.hir24.hu/trollvoks/2014/02/20/a-het-legszurrealisabb-sajtotajekoztatoja-a-rezsicsokkentesrol-szolt/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. lovastengerész
    hahaha :-)))
    ez aztán tényleg szürreális. Matyi bácsi jól megmondta! a rezsicsökkentésből épül-szépül Újpalota. azt pedig, hogy még így is többet fizet mindenért, mint 2010-ben, szegény észre sem veszi.
    a rezsicsökkentés már-már felér egy új gazdasági mechanizmussal. hamarosan ez lesz a gazdaság húzóágazata. vélhetően a magyarországi Mercedes és az Audi is hamarosan átveszi a rezsicsökkentés gazdasági receptjét, és pillanatok alatt letarolja vele az egész világpiacot.
    semmi sem bizonyítja jobban a rezsicsökkentés gazdasági életképességét, mint az, hogy a rezsi csökkenésével arányosan képes nőni a CBA és a Közgép nyeresége, miközben a térburkolatépítés is minden korábbi képzeletet felülmúlóan tör előre. a következő fidesz-jelszó bizonyára az lesz: térburkolatot erdőre-mezőre, burkoljuk le az egész országot, legyen Magyarország az első a világon, amelyiknek teljes területét térburkolat takarja. természetesen EU támogatásból a Közgép kivitelezésében. ezzel egyidejűleg a rezsi is nullára fog csökkenni, hiszen a grafikonokból jól leolvasható, hogy matematikai fordított arány van a rezsicsökkentés mértéke és a térburkolat által takart országterület növekedése között.
    Magyarország bizonyítani fogja a világnak, hogy a Matolcsy-féle tündérmese igenis megvalósítható, és abban az országban, amelyet térburkolattal teljesen betakarnak, nullára csökken a rezsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Azért ez már tényleg minősíthetetlen! Miközben a betegek, a tényleg rokkantak… Az egyik cikk szerint a nyugdíjvagyon is részben erre… Fontos: Orbán “szemfényvesztése” a csúsztatás, a figyelemelterelés, az időhúzás és a kíméletlen megvalósítás! UNIÓS PÉNZEKBŐL KÖLTÓZIK A VÁRBA! Csúsztatás: ez “világörökség”, figyelemelterelés: van bőven, időhúzás: 12 éve ez a terve, megvalósítás: ő “Horthy.

    http://m.mandiner.hu/cikk/20140218_mszp_400_milliardos_kormanyzati_negyed_lesz_a_varbol

    http://www.google.com/m?q=orban+viktor+budai+varba+koltozese&client=ms-opera-mini&channel=new

    http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/varfoglalo_orban_beveszi_a_sandorpalotat

    http://nepszava.hu/cikk/1011246-ismet-a-budai-var-orban-celja

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=442662

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Őszintén sajnálom, hogy nem sikerült 3 milliárd forintnál többet összegyűjtenünk, mondjuk legalább még 20 milliárdot. Lehet azonban, hogy akkor az államadósság 43 milliárd forint lenne? Mennél többet nyúlnak le, annál több kellene? Ha Orbán papa bányájára ment el a közös székház vételi díja, akkor a 3 milliárd mire ment el, ha az államadósság nőtt? Tudja valaki?
    Persze, Ceaușescu is kifizette az államadósságot, miközben Ő és a családja dőzsölt. Igen, de milyen áron? Nem akarok tippeket adni. Éppen elég az a baj, ami van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos