Ronai and Ronai
AMERIKAI

MSZP: másfélszeres a kivándorlók száma 2012. június 10. vasárnap 13:05 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
MSZP: másfélszeres a kivándorlók száma
Budapest – Az MSZP szerint a kormányváltás óta másfélszeresére nőtt azok száma, akik lakhatás, vagy munkavállalás miatt elhagyják Magyarországot, ezért a párt programot dolgoz ki a fiatalok megtartására.
.
Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, minden ötödik felnőtt, és minden második 30 év alatti gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Úgy vélte, ennek részben az az oka, hogy a pályakezdők körében 28 százalék a munkanélküliségi ráta.
,
Mint mondta, beláthatatlan következményei lennének, ha a fiatalok elhagynák az országot, mert képzettségükkel, nyelvtudásukkal ők a gazdaság motorjai, kulcsszerepet tudnának betölteni a magyar gazdaságban.
.
A politikus szerint a kormánynak érdemi válaszokat kellene adnia a munkahelyek, oktatás, lakhatás kérdéskörében, de erre semmilyen jel nem utal. Az MSZP ezért kidolgozza a „Gyere haza!” programot, amelyben választ ad ezekre a kérdésekre, és amelytől azt várja, hogy a fiatalok Magyarországon maradnak, akik pedig külföldre mentek, azok visszajönnek.
.
Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy készítsen azonnali cselekvési tervet a fiatalok érdekében, mondta Winkfein Csaba.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 23 szavazatból)
MSZP: másfélszeres a kivándorlók száma, 4.6 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

84 Reader’s Comments

  1. Ugy érzem mintha az mszp önmaga ellen kampányolna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. Figyu!!!!!!!!!!!!!!!
    Ha nem lennék túl a hatodik X-en , már rég nyakamba vettem volna a világot.
    Így viszont nyugdíj mellett is kénytelen vagyok dolgozni, mert 74000,-ból semtudok megélni, nem hogy 47000,-ból.
    A hetediken nem érezte jól magát a kecske, pedig leterítettem neki műfüvet.Gombázni nem megyek, mert nem akarom kiírtani a családot.
    Marad a lottó, a bolondok reménysége.
    De ha bejön, első beszerzésem egy távcsöves puska lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (42 szavazatból)
  3. Alul van ez becsülve, sokkal többen mennek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  4. Az MSZP téved. Kifejezetten pozitív folyamat a kivándorlás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  5. Mind olyanok mennek el akik képesek adót fizetni, azt befizetik azoknak, akik adnak annyi fizetést, amiből futja az adóra. Nem kell az EU nak Magyarországra jönni, hogy gyarmatosítson, a fiatalok sietve kimennek, hogy legyenek szívesek gyarmatosítani őket, mert abból jobban megélnek, mint abból a Magyarországból amit a szak és általános értelem nélküli Fidesz kreált.
    -
    Ez a szerencsétlen falra mászott, primitív sültparaszt, született kisember nem akarja elfogadni a tényt, hogy az embereket nagyon meg kell fizetni ahhoz, hogy adót tudjanak fizetni és vásárolni, ami nélkül nincs termelés és nincs munkahely teremtés.
    -
    -
    A hívei még mindig imádják Orbánt, de abból, hogy Orbánt szeretik nem lehet megélni, különösen, ha azok akiknek elege van belőle, már nem tartják el őket tovább.
    -
    Ja és a gyarmatosítás, az EU nem veszi a fáradtságot, hogy ide jöjjön gyarmatosítani, csinál egy kemény elit magot, és nem az lesz a jövő amit Orbán a nagy eszével felvázolt, mert nekik több van. A felkapaszkodott Orbán alól kihúzzák a létrát, nem lesz aki gyarmatosítsa és a perifériáról fog könyörögni, hogy bekerüljön az elitbe, mert ki sem kell válni az EU ból, a periférián úgysem lesz több joga, haszna és jobb dolga mintha kint lenne.
    -
    Ha már az ország elhagyásáról beszélünk, még egy futó ötlet csak általánosságban, egy üzenet Orbán internet kommandójának.

    Bölcs ember aki tudja, mikor kell beszélni és hallgatni, és kinek kell továbbítani az információt és kinek nem.

    A trójai kémprogramjaitokat amikkel a hozzászólók kilétét akarjátok megtudni, telepítsétek az Orbán és klikkje gépeire, hogy időben megtudjátok, mi a terve veletek, és időben ti is el tudjátok hagyni az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. Nincs az a penz amiert haza mennek, itt emberszamba vesznek. Csodalkoztam is elöször hogy itt a hivatalnokok es az orvosok is tisztelettel kezelnek, nem ugy mint Magyarorszagon fölülröl le. Nem csak a penz jobb, hanem minden. Mas a mentalitas, nekem a magyar mentalitastol a bicska nyilik ki a zsebemben. Tisztelet a kivetelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  7. Orbánnak már a fejében van a megoldás:
    Olyan helyzetet provokál ki a FidSSjobbik, hogy végül is kívülről kénytelenek legyenek lezárni a schengeni határokat és a zemberek kénytelenek legyenek itthon maradni.
    Más lapra tartozik az a tény, hogy az itthon maradottaknak így sem lesz munkája, ám azt majd akkor meglátjuk – oszt annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  8. Az orbáni terv kitűnően hajaz “Mekk mesterre” aki, amikor Disznó úrnak új házat épített. Belül állva építkezett, miközben gyönyörűen haladt a falazással fölfelé, csak éppen ablakokat és ajtót felejtett nyitni a falakon. Végül is befalazta magát úgy, hogy nem tudott menekülni, amikor a megvadult megrendelő áttörte a falat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  9. http://nepszava.com/2012/06/magyarorszag/izsak-bacs-jeremias-is-menekultstatuszt-kert.html
    Mi jöhet ezután! ha meg a lelkészek is elmenekülnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Szép, szép… de értelme nincs.
    Nem ezzel vagy azzal a korosztállyal, kint levőkkel, stb. kéne foglalkozni.
    Hanem ezzel az országgal. Pl. hogy lehet az, hogy ez a most elővett Vizoviczki rendőrmaffiózó annyi kormányváltást túlélt? És mi van a még nem lebukott többivel? (Pl. Pintérrel.)
    Miért nem volt az eddigi adminisztrációváltások során egy új kormány sem egy olyan bátor és becsületes, hogy ezeket eltörölte volna?
    Szóval amíg ilyen mélyen a rendszerbe van építve a szervezett, „állam az államban” rangú bűnözés, addig az efféle „gyere haza” műsor csak színjáték. (Hazajönnének ők sokan hívás nélkül is, ha egy tisztuló, koloncaitól megszabadult, versenyképes, fizetőképes, működő demokráciájú országba jöhetnének vissza.) Ehelyett inkább lépjenek színre a Vizoviczkit eddig eltűrő, MSZP-s kormányok alatt működő főrendőrök, és hitessék el velünk, hogy ha még egyszer lehetőséghez jutnának, hozzáfognának a rendcsináláshoz.
    A végrehajtók visszaélései és összejátszásai a lakásmaffiákkal miért folyhatnak zavartalanul?
    Miért marad tökéletesen szankció nélkül az oktatásban az abszolúte nem megérdemelt osztályzatok, minősítések osztogatása?
    Miért tűrik az illetékesek a zsarolásnak minősülő előzetes hálapénz-kipréselést a betegektől, még életmentő műtétek előtt is? És hány hasonló dolgot vesz körül a sunyi szemérmes hallgatás?
    Szóval itt a hiba. Ebben az országban nincs az életnek egy tiszta foltja. És ezt mi hozzuk össze. Ezen kéne változtatni, nem pedig PR-akciókat meghirdetni egy ilyen vagy olyan korosztállyal, annak mozgásával kapcsolatban.
    De erre nem lesznek képesek az itt levők. Ez a képesség ugyanis nem fog lepottyanni az égből. Vagy kialakítjuk magukban, vagy soha nem lesz. És egyelőre minden változás a rosszabb irányba visz. A kultúra állásai egyelőre gyengülnek. És morzsolódik az összes többi tartásuk is. Aki ezen változtatni akar, …. no de itt abbahagyom, mert nem lenne több deklarációnál, továbbá úgysem annak a kisszámú embernek lenne szüksége ilyen tanácsokra, akik errefelé olvasgatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. Környezetemben olyanokról tudok akik dogozni járnak külföldre. Az országot nem hagyják el emiatt.(ingáznak vagy 2hetente, havonta hazajönnek)
    A fiatalok kalandvágyból illetve a gyors meggazdagodás reményében mennek.(általában pár hónap múlva stoppal jönnek haza)
    Vannak akik politikai okokból hagyják el az országot, de hát 2002 után is sokan kivándoroltak az Mszp győzelme után.Nem beszélve 2006-ról.
    Politikai okokból normális ember eu országból nem vándorol ki.
    Az, hogy olyan kormány van hatalmon akivel nem értek egyet azért még nem kell kivándorolni.Óvodás értelmi szintre vall.
    Ilyen alapon az összes szélsőjobbos , szélsőbalos kivándorolhatott volna már, hisz még nem voltak hatalmon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -33 (41 szavazatból)
  12. Ja!
    Az ügyészség már korábban is begyűjtött sztárrendőröket. Akiket a bíróság néháy év múlva felmentett, de 600 évre titkosított.

    Az MSZP a Gyere haza programot nyújtsa be törvényjavaslatként, így azután többet nem kell vele bíbelődnie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. ISMÉT egy SZÁNALMAS mszp-s PRÓBÁLKOZÁS :-(((( (Mikor térnek már magukhoz ??????).
    Úristen :-((( !!!
    Aha …, dolgozzatok csak azon a programon serényen, legalább van mit csinálnotok, mert az ellenzéki léthez NULLÁK VAGYTOK, s csak várjátok a SÜLTGALAMBOT :-((((( !!!!
    .
    Mesterházy úr, amennyiben ÍGY FOLYTATJÁK, abból nemhogy kormányzás, hanem LASSAL-LASSAN MÁR PÁRTJUK SEM LESZ:-((( !!! NEM TŰNIK FÖL ???
    .
    Ildomosabb lenne azokkal az OKOKKAL, KÖRÜLMÉNYEKKEL foglalkozni, melyek miatt eszébe jut AKÁRMELYIK ÁLLAMPOLGÁRNAK IS A KIVÁNDORLÁS, NEM ???!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  14. Eső után köpönyeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. A helyzet az, hogy már mondhat bármelyik bármit. A politikai elitnek nem hiszek. A társadalomban sem hiszek, mert akkor már megmozdult volna. Azt látom, hogy egyre jobban radikalizálódik az ország. Ez annak a jele, hogy uralkodhat ez a gárda és még nem érett a társadalom.
    -
    Mivel az életem nem kívánom erre áldozni és az évek múlásával a legjobb középkorú szakember is bármikor mellőzésre kerülhet politikai alapon, ezért Koolch hozzászólásával ellentétben, igenis, politikai okok miatt kell távozni innen. Nem kívánom leélni úgy az aktív éveimet, hogy adomány munkákért ácsingózok, miközben nyugaton szakembert keresnek, itt meg maximum kukás lehetne az ember egy idő után. De még ott is verseny van az egyetemet végzettek között!
    -
    Ez egyelőre egy csendes diktatúra, a kérdés az, hogy meddig. Drukkolok majd az országnak, távolról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  16. Eagle gondolatihoz csatakozva csak azt tudom mondani ,barcsak vegre jonnenek vegre a nyugati gyarmatositok! Vegre megszabadulnank ezektol a nepelnyomo despota 1000 eve az orszagot kizsakmanyolo retegtol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Erdélyből idetelepült magyarjaink már ötösével , tízesével települgetnek vissza Erdélybe !
    Egy erdélyből ideszármazott magyartól tudom. Ő is gondolkodik a visszatelepülésen , de egyelőre még megvan a jó állása. Fémforgácsoló szakmunkás a srác. Csakhát kitudja mikor kell a cégénel lehúznia a rolót !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. Sajnos akkora az országban a kormánypárti hatalom pénz lenyúlása, hogy követhetetlen! Tisztában vannak az ország jelenlegi és jövő állapotával, ezért igyekeznek maguknak annyi tartalékot képezni, hogy minimum 30 évre biztosítsák a maguk, családtagjaik biztos megélhetését! No ez az a plusz, amit már e nemzet ifjai nem kívánnak átélni és inkább elmennek!
    A kormány 2 év alatt semmit nem tett az élhető munkahely teremtéséért, a lakossággal nyeleti jelenleg is az Orbán -IFM. hitel megkötésének huzavonájából kelekező milliós károkat!!
    2014-ig már látszik, hogy egyre és egyre rosszabbul élünk!! -és már nem csak a “nyócév” eredménye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. - Gyertek haza, ludaim!
    - Nem megyünk.
    - Miért?
    - Félünk.
    - Mitől?
    - Farkastól.
    - Hol a farkas?
    - Bokorba’.
    - Micsinál?
    - Múltat.
    - Micsinál?
    - Káoszt. Lőporos hordót.
    - Még micsinál?
    - Mosdik.
    - Mibe törülközik?
    - Kisturul farkába.
    Valamikor régen, a romániai forradalom környékén a Magyar Televízaióban megjelent Tőkés László, hogy hazaédesgesse az egyre nagyobb számban külföldre menekülő erdélyi fiatalokat, s ebbéli igyekezetében erőteljesen falzettesre vett síri hangon legalább háromszor belekísértette a nagy magyar éjszakába, hogy “gyertek haza, váruunk”. Ezt hallva máig tartó lúdbőrzés jött rám. Számomra ezért a szférák zenéjével érne föl, ha egyszer végre valaki “valaki” valami újat, valami eredetit, valami épkézlábat bírna mondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. KW
    “igyekeznek maguknak annyi tartalékot képezni, hogy minimum 30 évre biztosítsák a maguk, családtagjaik biztos megélhetését!”
    .
    Nem 30, hanem már 300 évnél tartanak, és még mindig nem elég (sem nekik, sem azoknak, akik szótlanul eltûrik).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  21. Munkanélküli ráta 10 % felett. A múltkor olvastam külföldön kb 800 ezer ember dolgozik. Mire jöjjenek haza? Emelni a munkanélküliek számát? Mire lenne jó a 25 % vagy azt meghaladó munkanélküliség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. Egyre inkább megerősödik az a meggyőződésem, hogy amit most látunk az országban nem egy átgondolatlan hebrencs kapkodás eredménye, hanem egy nagyon is átgondolt stratégia része – amely stratégia ismerete befolyásolta a fidesz szlogenjeit korábban kidolgozó agytrösztöt.
    Azt már tudjuk, hogy a közjogi egész pályás letámadást precízen kidolgozták (szerintem a törvényjavaslatok nagy része is szövegszerűen előre elkészült)
    Viszont elterjedt vélemény, hogy az egykulcsos adóval ütött léket pótolják átgondolatlan lépésekkel foltozni. Igen? Akkor gondoljuk végig:
    1. Szinte az első lépésük volt a forint bedöntése, amivel kivetettek a devizahitelesekre egy exporttámogatási különadót. Azóta is az egyetlen vaklóban javuló mérleg a külkereskedelmi, amelyik rendre szufficites.
    (ha volt eszük, akkor egy kicsit shortolhattak is mellette)
    2./ Emiatt azonban megnőtt a devizában fennálló adósság forintban számított
    értéke is – ezért a hiány kozmetikázására lenyúlták a manyupokat és válságadókat vetettek ki a bankokra is. És ekkor még sehol sem volt az egykulcsos Szja, az csak 2011-ben lépett életbe.
    3. Demján elköpte, hogy 350 körüli euró és egy marék rizsért dolgozó magyar jobbágy lenne a MAGYAR oligarchák számára ideális, az ilyen árfolyam viszont a SAJÁT holdudvart is padlóra tenné -jött tehát a rögzített árfolyamú előtörlesztés (amely a bank szempontjából nem sokban különbözik egy bankrablásról, csak nem lehet emiatt lelőni a delikvenseket).
    4. Elhajtották az IMF-et a 4 % alatti kamatával és 8-10 %ra bocsátanak ki kötvényeket, amit (ha hiszünk a tartós uralmi vágyaikban) nekik kellene törleszteni. Ha ez nem érdekli őket, két eset lehetséges:
    a/ “Fogd a pénzt és fuss”-t játszanak, azaz rövid idő alatt akarnak évszázados tőkét rabolni és eltűnni a balfenéken
    b/ államcsődre játszanak, amikor is megszabadulnak a tőke egy részétől is, és az addig felhalmozott tőkéből megszerzik az állam vagyonának nagy részét (mint Argentínában)
    a harmadik esetre, hogy még ahhoz is hülyék, hogy felismerjék a következményeket, gondolni sem szeretek.
    És akkor fentiek tükrében gondoljuk csak végig a főbb EM8évi szlogeneket:
    - CSAK a fidesz (értsd Orbán és társai Zrt)
    - Háborús romok (értsd: tudták, hogy mik lesznek az ámokfutásuk következményei, és eleve arra játszottak)
    - Van itt pénz, csak ellopják
    Jó lenne, ha valaki meg tudna arról győzni, hogy ez teljesen megalapozatlan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  23. kekec
    Olyan alternatívát nem látsz, hogy ennek az ámokfutásnak gyors, rendkívüli eredménye lesz? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. A magyar munkaerőnek oly módú lesilányítását, hogy az sehol máshol ne feleljen meg, tökéletesen elvégzi az a bizonyos, bevezetni tervezett “duális szakképzés”, és az, hogy míg idág a szakképzés elméleti órakeretén belül “legalább 30%”-ot kellett adni a közismereti tantárgyaknak, az kb. egy hete “legfeljebb 30%”-ra változott. Így aztán még anyagnormát sem fog tudni alkalmazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. kekec
    2012. június 10. vasárnap
    20:14

    “Egyre inkább megerősödik az a meggyőződésem, hogy amit most látunk az országban nem egy átgondolatlan hebrencs kapkodás eredménye, hanem egy nagyon is átgondolt stratégia része ”
    Ez nyilvánvaló. A rendelkezésükre állt nyolc év még arra is elegendő volt, hogy az azt megelőző négy esztendő tapasztalatai alapján számbavegyék, és előre kivédjék az összes lehetséges reakciót is. Szigorú ütemterv, könyörtelen forgatókönyv. És nem is tagadják, inkább kérkednek a nem XXI. századi technológiával. Minden egy irányba mutat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. gets – nagyon helyesen látod! Ha gyors vége lesz – az csak rendkívüli esetben lehet. Pl államcsőd, rendkívüli állapot, gutaütés, “baleset” Egyébként elhúzódó agóniára számíthatunk, mire a többségnek megjön az esze. És ez az optimista verzió. Mert ha nézem Ady több, mint 100 éves írásait – akkor a magyar társadalom nem sokban változott. GA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Az MSZP ezért kidolgozza a „Gyere haza!” programot, … amelytől azt várja, hogy a fiatalok Magyarországon maradnak, akik pedig külföldre mentek, azok visszajönnek.
    -
    Marhaság! Ki kell dolgozni a ” Menj a picsába!” programot és átadni Orbánnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  28. kyolla
    Azzal indítottam, hogy közjogilag ez nyilvánvaló, viszont a gazdasági lépések egy mocskos kis vonalba illeszkednek bele – és ezt lassan márt nem vagyok hajlandó jóhiszeműen kapkodásnak és hozzá nem értésnek vélni! Mert ez a kitermelhetetlen kamatokra való juszt is eladósodás ép ésszel nem fogható fel, csakis olyan beteges elmével, amelyik egy államcsőd útján történő “megszabadulást” az adósságtól megfizethető árnak tartja.
    És ezt jobbos blogokon a hozzászólók számtalanszor kifejtették már!
    És nagyon érdekelne egy nyelvész szakértő értékelése a fidesz ellenzékben hajtogatott szlogenei és a megvalósult valóság közötti összefüggésekről.
    Mert remélem, hogy tévedek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Én és családom nagyon szívesen haza mennénk, ha lenne mire. De sajnos nincs. Sem anyagilag, sem erkölcsileg. Pedig legszívesebben otthon élnénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Kekec: “Jó lenne, ha valaki meg tudna arról győzni, hogy ez teljesen megalapozatlan!”

    Sajnos ez több, mint egyszerü rémlátomás. Nem igy részlesen levezetve de ugyanarra a következtetésre jutva már korábban leirtam ugyanezt. Nem hiszem, hogy ezek ennyire dilettánsok. Tervezetten csinálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Én is menekülnék már holnap, ha tudnék nyelvet, no meg nem lennék egészségileg kissé akadályoztatva. Anyám, szegény, még betegen is jönne, csak el innen! Azt mondta, ha felépül, és adódik lehetőség, azonnal!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Kekec, azt írtod: “4. Elhajtották az IMF-et a 4 % alatti kamatával és 8-10 %ra bocsátanak ki kötvényeket” – és ezt sikerként adják el, a szabadságharc részének! :(
    Ugyanakkor elmondják a spanyolokról, hogy rövidesen nem tudják magukat finanszírozni, és tönkreteszik az országukat, mert 8-10 %-os hozamra bocsátanak ki kötvényeket (elhangzott a Kossuth rádióban).
    Ha a spanyoloknak felróják a 8-10 %-os hozamra kibocsátott kötvényeket, akkor ugyanez nálunk miért nemzeti büszkeség?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. neveletlen
    2012. június 10. vasárnap
    22:01
    Akkor a Kossuth rádióban újfent hazudtak, mert a spanyolok már a 6 %-os CDS felárnál visítottak, hogy nem kitermelhető.
    Nem is bocsátanak ki sok kötvényt 6 %-nál nagyobb kamatra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. neveletlen: Ha a spanyoloknak felróják a 8-10 %-os hozamra kibocsátott kötvényeket, akkor ugyanez nálunk miért nemzeti büszkeség?????
    -
    Roppant egyszerü. Az átlag magyar pénzügyi ismerete annyira zéró, hogy ezt megtehetik. És meg is teszik. A sok hülye pedig elhiszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Gets, mikor nem hazudnak a Kossuth rádióban? Talán a pontos idő még stimmel.
    De ha igaz lenne a hír, amit idéztem, akkor is igen érdekelne, hogy ami a spanyoloknál őrültség, akkor nálunk miért adja el ugyanilyen magas hozamú kötvénykibocsást úgy a kormány, mint nagyszerű megoldást, mint a függetlenségi harc csodálatos eredményét?
    Tudom, ov hülyeségének, kuszaszem unortodoxiájának része ez is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Columus, értem én. Azt is, hogy a narancsködös agy ezt is beveszi.
    Pedig csak KICSIT gondolkodni kéne… Bár lehet, hogy az már nem unortodox dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Koolch,

    mondd, hány fiatalt ismersz, hogy ilyen sommásan ítélkezel felettük ?
    Szerintem egyet sem, csak könnyű őket elmarasztalni.
    “A fiatalok kalandvágyból illetve a gyors meggazdagodás reményében mennek.(általában pár hónap múlva stoppal jönnek haza)”
    Kérdezd meg azokat, akiknek ellehetetlenítették a jövőjét az új felsőoktatási törvény rendelkezéseivel, nem véletlen, hogy 30 ezerrel csökkent a továbbtanulni akarók száma. Kérdezd meg azokat, akik elvégzik az egyetemet, munkára, elhelyezkedésre kilátásuk sincsen.
    Valóban, az az igényük, hogy legyen munkájuk, megélhetésük, ne szoruljanak a szüleikre, esetleg önálló életük legyen az már szerinted azonos a gyors meggazdagodással ? Kalandvágyból az tud elmenni, akinek van némi anyagi fedezete, legalább annyi, hogy vissza is tudjon jönni. Autóstop ? Több évtizeddel ezelőtt, biztosan arra emlékszel még mindig.
    Hol élsz Te ?

    “Az, hogy olyan kormány van hatalmon akivel nem értek egyet azért még nem kell kivándorolni.”
    Ha gondolkoznál egy kicsit …….. nem azért, mert nem értenek egyet, hanem azért, mert ennek a kormánynak csupán a saját és a klientúrájának a jóléte, boldogulása a fontos, mert olyan légkört teremtettek, amiben élünk.
    Lehet, hogy Te nem is itthon élsz, valahonnan messziről okoskodsz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. neveletlen,

    tudod, hogy miért ? Egyszerű….. nagyon sokan azt gondolják, (valóban 0 pénzügyi ismerettel) hogy a magas hozam az egyértelműen pozitív dolog. Hogy azt nekünk kell majd kifizetni kibocsátóként a kötvényvásárlóknak , nos, azt nem tudják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. neveletlen: Azt is, hogy a narancsködös agy ezt is beveszi.
    -
    Nem értettél meg teljesen. Ebben igazad van de én nem csak a narancsködösökröl beszélek. Pártállástól függetlenül a magyarok pénzügyi kultúrája siralmas. Ebben a közegben már a narancsköd sem kell. Ezért van az, hogy az ellenzékre szavazóknak sem tünik fel…. és ez valahol borzasztó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. zorka
    -
    Igen,… valahogy igylehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Nagy nehezen most helyezkedtem el egy munkahelyen, erre kaptam egy kinti lehetosegre ajanlast. Nem gondolkodtam, mar be is adtam ra a jelentkezesemet.
    Egyszeruen ugy erzem, itthon nincs jovo….a baratok java mar kint el, mert aki kiment es ingazott vagy itthonra tervezett, az is letett rola.
    Drukkoljatok nekem kedves kommentelok, hogy sikeruljon!:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  42. Jópár hete hallottam egy elképzelést valami egyéni parlamenti izéből , hogy esetleg miképpen lehetne jól megadóztatni ITT a külföldön dolgozó hazánkfiait !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Geyza:… , hogy esetleg miképpen lehetne jól megadóztatni ITT a külföldön dolgozó hazánkfiait !

    :-)))))))))) Na, .. szeretném én azt látni, ahogy engem adóztatni próbálnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Aki csak teheti elmegy külföldre gyarmatositani magat, mert Orban Magyarorszagon nem engedi a gyarmasotsitast.(Tisztesseges munkaert, tisztesseges bert, hogy emberi modon elhesenek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  45. kisvuk
    -
    Drukkolok. Még emlékszem mekkora görcsben voltam 1999-ben amikor felszámoltam mindent és családostól elindultam. Ne add fel de nagyon jól nézd meg hogy mennyire biztos és milyen hosszú idöre biztos a helyed. Próbáld magadban modelezni, hogy mit teszel, ha menetközben kirugnak, beteg leszel, vagy elöre nem várt esemény történik. Biztositsd be magadat. Alkalmazkodja helyhez, emberekhez, szokásokhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  46. cOLOMBUS
    az átlag magyar (és átlag fidesztroll) ismereteinek hiányára jellemző, hogy az egyik blogon külön el kellett magyarázni, hogyha kötvényt bocsátunk ki, akkor KÖLCSÖNT veszünk fel, és a megadáskor kell a “hozamot” megfizetni, az tehát a fizetendő kamat, és nem egy hozadék, aminek örülni kellene!
    Namármost: aki a fidesz újbeszél szerint a “hozadék alatt” olyan pénzt ért, amit “hoznak” az országnak, akkor miért ne örömködjön rajta, hogy mi többet “kapunk” mint a spanyolok?! Akár 2-3 %-al is? És ez még elég inteligencs volt ahhoz, hogy netezzen. Akkor képzelheted, akiktől kijön ez az “átlag”!
    zorka
    Egyébként én is lehidaltam, amikor először olvastam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  47. Ez egyébként egy elég világos összefoglaló a kamatokról és hozamokról:
    https://www.otpbank.hu/OTP_ALAPKEZELO/hu/kamat_h_a.jsp
    .
    Ha nem is az általánosban, de a gimiben ezért lehetne a kötelező tananyag része!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. cOLOMBUS-Koszonom!
    Ismeros dolgozik kint es szolt, van naluk uresedes, ha gondolom, probaljam meg:) Nagyon remenykedem, hogy sikerul, kicsit most olyan ez, mint amikor a fuldoklonak dobjak a mentoovet:)
    De szep is lenne meg ebben a honapban kulfoldrol kommentelni, ugy legyen!:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  49. Kekec
    -
    Nem tudsz meglepni. Túl sok idöm ugyan nincs hazai hireket olvasni de néha beleolvasok fórumok beirásaiba. Elképesztö butaságokat találok és pont erre a megállapitásra jutottunk a párommal, hogy ez az internetezni tudó “felsö kategória”, akkor milyen lehet a maradék.

    “Ha nem is az általánosban, de a gimiben ezért lehetne a kötelező tananyag része!”

    Vedd úgy, hogy erre a mondatodra adtam 100 pluszt. Nagyon egyetértek.
    Szokták az amerikai oktatást fikázni (nem alaptalanul) de az is tény, hogy bár értettségi vizsga nincs Amerikában de a “Government and Economy” tantárgyból vizsgázni kell mielött kiadják a 12-ik osztály után a high school diplomát. Sikeres vizsga nélkül nincs bizonyitvány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  50. zorka
    “nagyon sokan azt gondolják, (valóban 0 pénzügyi ismerettel) hogy a magas hozam az egyértelműen pozitív dolog.”
    .
    Talán nem véletlenül nevezték el hozamnak az állampapírokba invesztálók szemszögéből nézve az utána fizetendő kamatot, tudván, hogy így sokan félreértik. Nézőpont kérdése ugyan, de kevesen gondolnak bele, hogy a kibocsátó államnak a hozam tulajdonképpen valahány százalékos kamatkiadást jelent, amit hitelnyújtás fejében a megtermelt javakból mások, többnyire külföldi befektetők a kölcsönnyújtásért cserébe – joggal – elvisznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szezánk zárulhat 2012. október 7. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos