Ronai and Ronai
AMERIKAI

MSZP: másfélszeres a kivándorlók száma 2012. június 10. vasárnap 13:05 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
MSZP: másfélszeres a kivándorlók száma
Budapest – Az MSZP szerint a kormányváltás óta másfélszeresére nőtt azok száma, akik lakhatás, vagy munkavállalás miatt elhagyják Magyarországot, ezért a párt programot dolgoz ki a fiatalok megtartására.
.
Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, minden ötödik felnőtt, és minden második 30 év alatti gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Úgy vélte, ennek részben az az oka, hogy a pályakezdők körében 28 százalék a munkanélküliségi ráta.
,
Mint mondta, beláthatatlan következményei lennének, ha a fiatalok elhagynák az országot, mert képzettségükkel, nyelvtudásukkal ők a gazdaság motorjai, kulcsszerepet tudnának betölteni a magyar gazdaságban.
.
A politikus szerint a kormánynak érdemi válaszokat kellene adnia a munkahelyek, oktatás, lakhatás kérdéskörében, de erre semmilyen jel nem utal. Az MSZP ezért kidolgozza a „Gyere haza!” programot, amelyben választ ad ezekre a kérdésekre, és amelytől azt várja, hogy a fiatalok Magyarországon maradnak, akik pedig külföldre mentek, azok visszajönnek.
.
Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy készítsen azonnali cselekvési tervet a fiatalok érdekében, mondta Winkfein Csaba.
VN:D [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (13 szavazatból)
VN:D [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 23 szavazatból)
MSZP: másfélszeres a kivándorlók száma, 4.6 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. A fenti otpbank linken pontosan leírják, mi mit jelent:
    .
    “Kamat-hozam-árfolyam összefüggések
    Kamat vagy hozam?
    .
    A kötvényekkel kapcsolatban fontos megkülönböztetni egymástól a kamat és a hozam fogalmát. A kötvény névleges avagy nominális (számszerű) kamata azt az összeget mutatja meg, amelyet a kötvény kibocsátója köteles megfizetni a kötvény tulajdonosának, a névértéken felül. A kötvény hozama ellenben azt mutatja meg Önnek, hogy a befektetésével Ön évi hány százalék jövedelemre tesz szert valójában, azaz a kötvény értéke hány százalékkal növekszik a befektetett összegre vetítve. Így a hozam a kötvény kamata mellett függ a kötvény vételárától, azaz árfolyamától is.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. T. Koolch!
    2012. június 10. vasárnap
    15:35

    ” Vannak akik politikai okokból hagyják el az országot, de hát 2002 után is sokan kivándoroltak az Mszp győzelme után.Nem beszélve 2006-ról.
    Politikai okokból normális ember eu országból nem vándorol ki.
    Az, hogy olyan kormány van hatalmon akivel nem értek egyet azért még nem kell kivándorolni.Óvodás értelmi szintre vall.
    Ilyen alapon az összes szélsőjobbos , szélsőbalos kivándorolhatott volna már, hisz még nem voltak hatalmon.”
    .
    On egy “apro tevedesben” van!, (Az, hogy olyan kormány van hatalmon akivel nem értek egyet azért még nem kell kivándorolni.)
    .
    Nem a “kormanyvaltas” a “problema” alapvetoen, mert azt tul lehetne elni, max .4 evet kellene varni. Az IGAZI BAJ az alkotmany, a torvenyek (birosagi, oktatasi,valasztojogi, nyugdij stb) olyan iranyu modositasa, amelyek egyertelmuen DEMOKRACIA ELLENESEK, a gazdasagi es politikai hatalom koncentraciojara / bebetonozasara torekszenek valasztasi lehetoseg nelkul!
    .
    Aki mar felnott fejjel elt diktaturaban (es annak nem haszonelvezoje volt), pontosan erzekeli a “regi” es a “mostani” kozotti veszes hasonlosagot!
    .
    A szelsojobb es a szelsobal pedig UGYANUGY A DIKTATURA HIVE, mint a jelenlegi “tarsulat”! Hogy miert nem hagytak el az orszagot az elozo kormany alatt? Mert a demokracia lehetoseget biztositott nekik a szabad velemenyalkotasra, a politikai maskent-gondolkodasnak, amit a diktatura nem toleral! Ma mindenki fel kimondani a velemenyet, kritizalni a kormany donteseit, mert egyertelmu retorziokra szamithat! EZ AZ IGAZI KULONBSEG!
    .
    On szerint a kivandorlasi dontes “Óvodás értelmi szintre vall.”
    Vagy eppen elorelatasra, a helyzet pontos, realis felmeresere!

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  3. kekec 2012. június 10. vasárnap 20:14

    “a harmadik esetre, hogy még ahhoz is hülyék, hogy felismerjék a következményeket, gondolni sem szeretek.”
    -
    Pedig ez valószínű, nem ismerik fel csak homályosan érzékelik, de a hatalom és az istenkomplexusuk elvette a normális eszüket és a veszélyérzetüket.
    *
    kyolla 2012. június 10. vasárnap 21:19

    “A rendelkezésükre állt nyolc év még arra is elegendő volt, hogy az azt megelőző négy esztendő tapasztalatai alapján számbavegyék, és előre kivédjék az összes lehetséges reakciót is.”
    -
    Nem az összeset. Az Eu és a külországok reakcióit mind nehezebben tudják kezelni, ezenfelül a meglepetések improvizálásra személycserékre kényszeríti őket amiben nem jók, ill. a személycserék kisebb feudális jellegű BELSŐ leszámolásokhoz , átrendezésekhez vezetnek ami bomlasztó hatású és összeroppanthatja a tervüket. Ezért írom majdnem minden hszemben, hogy a Fidesz ellenszere a gyors váratlan meglepetések sorozata, és az állandó ritmusváltás.
    *
    cOLOMBUS 2012. június 10. vasárnap 21:36

    “Nem hiszem, hogy ezek ennyire dilettánsok. Tervezetten csinálják.”
    -
    Nekem úgy tűnik, rögeszmés dilettáns tervezés. De mint mindig, felmerül bennem a kérdés, nem lehetséges-e a profi tervezés, de dilettáns kivitelezés, amely esetben nem ők maguk a terv szülőatyjai, hanem ők csak dilettáns végrehajtói. Mivel dilettánsok és buták én mindig a háttér irányító jelenlétét feltételezem és keresem. Lehet, hogy nincs ilyen, de kizárni nem lehet, azért én megvizsgálnám.

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Eagle
    2012. június 11. hétfő
    03:48
    Ebben a háttér-irányításban lehet valami. Amikor az egyház egyre nagyobb szerepet kap a politikában, felmerül bennem a gyanú, az egyház akarja visszaszerezni régi hatalmát és gazdagságát. Ehhez pedig meglovagolja orbánc hataloméhségét.

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. Eagle
    2012. június 11. hétfő
    03:48 ”
    Az Eu és a külországok reakcióit mind nehezebben tudják kezelni…”
    A külvilág a konstans “változó” csakugyan, de mint ilyen, némi ügyeskedés árán szintén beilleszthető a képletbe, hiszen a hozzá való viszonyulásuk koherens tervezettségről árulkodik. Az origó a NEM, a többi már csak stiláris kérdés.
    De hogy kinek dolgoznak, hogy valójában ki a főnök, nos ez engem is régóta foglalkoztat.

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Nehezebben tudják kezelni a külvilág reakcióit…
    Ehhez milliós pénzekkel keresik a megoldást – “országimázs-javítók” alkalmazásával!
    Ez vagy pénzforrások lenyúlása a la Fidesz, vagy olyan hülyék, hogy azt hiszik lehet változtatni olyan beszédeken, mint pl.: jönnek a jogászok, oszt jónapot, ne azt figyeljék, amit mondok, ha módodban áll megölni, nem gondolkozol, megteszed, pávatánccal szédítjük a szövetségeseinket, nem leszünk EU-s gyarmat, kipateroljuk az IMF-t, tündérmesével áltatjuk a velünk még szóba állókat! Hát nincs olyan külhoni “imázs-javító”, aki ezeken a mondatokon valamit tudna javítani, kár próbálkozni, ott kint nem amnéziások!
    Viszont valamiért mégis elfogadják ezt a bagázst, még tolerálják ezen bugrisok beszólásait, de az imázsukon már milliókért sem lehet javítani.

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. T. Koolch
    .
    “Politikai okokból normális ember eu országból nem vándorol ki.”
    .
    Ez igaz is lenne ha Magyarorszag “normalis” EU orszag lenne. A jogallamisagot tekintve inkabb a Balkanra emlekeztet, vagy roszabbra. A kivandorlasnak altalaban politikai okai vannak a vilagon mindenhol.
    .
    A boldogulni vagyas, az emberhez melto elet vagya nem ovodas ertelmi szint, hanem minden ember alapvetö joga.
    .
    Ajanlom az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatat es az Uj Magyar Alkotmanyt összehasonlitani!!!

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. csakén,

    tudod, nekem az a döbbenetes és szomorú, hogy Orbánnak az általad idézett “jópofaságai” a rajongói szemében óriási tetszést aratnak. A legutóbbi “pávatáncos” szövegelését hallgatva csak azt ismételtem magamban, hogy “ez nem igaz, ez nem lehet igaz……. ” pedig az volt.
    És nemcsak az “egyszerűbb” közönsége, hanem az ott ülő szakemberek, értelmiségiek is (bár némelyikük arcán azért látható volt némi döbbenet) egyetértően, vagy lelkesen tapsolnak a botrányosan zavaros eszmefuttatásához.

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Marónátron,

    ne szépítsd a dolgot, ez nem gyanú. Ez a valóság :-(
    A katolikus egyház befolyása erősen csökken Nyugat-Európában, ezért ott igyekszik erősíteni a gazdasági – és politikai hatalmát, ahol lát erre esélyt.
    A korábbi, a lelkek feletti abszolút hatalmát már úgysem tudja soha visszaszerezni, szerencsére.

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. proaktív
    azaz úgy viszonyul egymáshoz a kamat és a hozam, mint a kamat és a THM, amit (talán) már általánosabban értenek az emberek. A kettő (már a kamat és hozam) azért tér el, mert bizonyos kamattal kínált kötvényeket 100 %-os tőkeár ALATT adnak el (pl 8%-ost 98 %-os áron), viszont beváltani 100 % és kamaton kell, azaz a hozam 8 + 2 azaz 10 % lesz.
    Egyébként nem biztos, hogy a “hozam” megnevezés átverési célzatú szöveg, a számviteleseknek van kificamodott nézőpontja a tartozik és követel témakörben (nem köznapi értelemben használják)
    Ennek egyébként a cikk eredeti témájához annyiban van köze, hogy tisztességes tevékenységből kb 8 %-os nyereség érhető el, azaz már 8 %-os kamatú eladósodásnál elköltöttük előre a nemzeti jövedelem egészét vagy nagy részét, és ezért bárki lesz is hatalmon, iszonyatos erőfeszítéseket fog igényelni ennek korrigálása. Azaz aki abban reménykedik, hogy a helyzet akár kormányváltással gyorsan és könnyen javulhat, az naiv, és talán azok teszik jól, akik ez elől menekülőre fogják – a saját szemszögükből. Mert az országnak háborús veszteséggel ér fel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Na és kik beszéltek “háborús romokról” amikor pedig MÉG nem volt recesszióban a gazdaság, és egy VILÁGválaság kellett, hogy abba kerüljön? Ezért állítom, hogy ami ma van – gazdasági téren is – nem kapkodás és rögtönzés eredménye, ilyen mentségük sincs – ezt IS kitervelték. Márpedig ez egyenes út az államcsődhöz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Koolch,

    bár úgy tűnik, hogy mindössze egyszer tetted közkinccsé a véleményedet, de azért figyelmedbe ajánlom a következő cikket :
    http://nol.hu/belfold/20120611-honvagyuk_van__es_duhosek
    Kivándorló fiatalok : honvágyuk van és dühösek.
    Rövid idézet a cikkből :
    “– Úgy is mondhatnám, hogy a londoni pizzafutárok között felülreprezentáltak a Károli Egyetemen végzett jogászok – fogalmaz. Vagyis a magyarok jelentős része nem a végzettségének megfelelő munkakörbe megy ki dolgozni, hanem bébiszitternek, pincérnek, árufeltöltőnek, futárnak. A kiköltözésük nem a karrierépítésről, hanem a megélhetésről szól.”
    Nos, ennyit az általad említett gyors meggazdagodásról és a kalandvágyról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. zorka!
    “A katolikus egyház befolyása erősen csökken Nyugat-Európában, ezért ott igyekszik erősíteni a gazdasági – és politikai hatalmát, ahol lát erre esélyt.
    A korábbi, a lelkek feletti abszolút hatalmát már úgysem tudja soha visszaszerezni, szerencsére.”
    Nyugodjon meg, vissza fogja szerezni a “lelkek feletti abszolut hatalmát” is. Ezért (is) kell neki a gazdasági és a politikai hatalom, hogy ezt megvalósíthassa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Nem értem, miért mentetek neki ennyire “koolch” kommentelőnek.
    .
    Amiket írt, amellett, hogy pár helyen túloz, de azért mindaz a magyarsztánból kivándorlás egy kevésbé ismert, de attól még tényszerű jellegzetessége. Mivel magam is nyakig benne vagyok ebben, családdal együtt, ezért azt gondolom, figyelhettek arra, amit most írok.
    .
    Nézzük sorban:
    .
    “..A fiatalok kalandvágyból illetve a gyors meggazdagodás reményében mennek.(általában pár hónap múlva stoppal jönnek haza)..”
    .
    - Résziagzság, de attól még igazság.
    .
    Valóban sok ilyen van; gőzük nincs, mit akarnak, pontosan ezért mennek ki, normálisan egyik sem tud dolgozni ebből a csoportból, ezért bejárják fél európát, “dolgoznak” mindenhol egy- két hónapot, aztán – ahogy a kommentelő írta, helyesen – pucér seggel jönnek vissza, stoppal.
    .
    Hogy a kijövőknek ez mekkora része – azt nem lehet tudni, de egy biztos; jó sok.
    .
    “…Vannak akik politikai okokból hagyják el az országot, de hát 2002 után is sokan kivándoroltak az Mszp győzelme után.Nem beszélve 2006-ról…”
    .
    - Igaz, de;
    1, akkor még ezek nem “gazdasági kivándorlók” voltak többnyire, és jó páran hisztiből mentek ki, persze, voltak kint letelepedni, dolgozni vágyók is,
    2, nem volt ilyen tömeges a kivándorlás, mint a Zelmúttkétévben, ráadásul, ezek már tényleg gazdasági menekültek – ahogy én is.
    .
    “…Politikai okokból normális ember eu országból nem vándorol ki…”
    .
    - Ez viszont téves; magyarsztán éppen most vélik egy fasiszta diktatúrává, és ennek már semmi akadálya nincs. Meneküljön, ki merre lát.
    .
    “…Az, hogy olyan kormány van hatalmon akivel nem értek egyet azért még nem kell kivándorolni.Óvodás értelmi szintre vall…”
    .
    - Igaz, a feni kiegészítéssel.
    .
    Na, ez van.
    .
    Gazdasági menekült vagyok én is, de az a fajta, akinek nagyon is pontos elképzelései vannak – ami a munkán alapul.
    .
    Sokan vannak így még.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Eldrad
    2012. június 11. hétfő
    14:16
    koolch lehülyézte Geyzát és itt-ott kurcosan szólott – nem igazán ide való!
    Nem sorolom tovább , mert már átugrom a kommentjeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Végül is a választások még messze vannak, több mint két év. Ha egyszer élhetetlen az ország és nincs megélhetés, akkor kénytelenek az emberek szavazni és ha másképpen nem megy, kénytelenek a lábukkal. Sajnos ezt megérdemli ez a szemét banda, aki nem kormányoz, hanem uralkodik ennek az idióta amatőr futballistának a vezetésével. Sajnos ez óriási kárt okoz az országnak,mert ezek a gyerekek, ha egzisztenciát találnak,akkor nem jönnek vissza ígérgetésekre. Pótlásukra évtizedeket kell várni. Jelenleg ez a mocskos banda az ország kirablásával van elfoglalva. Úgy látszik érzik a vesztüket és betakarítanak az elkövetkezendő hét szűk esztendőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. De tudjátok, mi az érdekes? Ha mindenkit összeszámlálunk, kinn van minimum 300-400 ezer ember (ideértve az Ausztriába ingázókat is). Most mindegy, hogy melyik bagázs alatt húzták el a csíkot. Mondjuk, hogy valamiért haza kéne jönniük. Most 300 ezer ember hirtelen mit csinálna? Hol találna munkát? Én egyáltalán nem látom, hogy ez a 300 ezer ember bárhonnét is hiányozna, kivéve, ha állati téli rezsiket meg 27 %-os áfát kell fizetni, mert akkor jól jönnek. De egyébként? Mit csinálnának? Túl azon, hogy aki kinn spórolt, az most fölélné. És ha még 300 ezer kimegy a következő két évben? Mert a trend ez. Mikortól fognak hiányozni?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. ricsi
    2012. június 11. hétfő
    20:16
    Ez azért kissé bonyolultabb! :)
    Pl. a nyugdíj és a szociális reformok felgyorsulása válik szükségessé … :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. ricsi – kb 5-10 év múlva kezdenek majd hiányozni.. Amikor a Ratkósok elmennek nyugdíjba, és az utánuk jövő SOKKAL alacsonyabb létszámú korosztály nem tudja betölteni a helyüket. De aki már kint lesz 5-10 éve, az már nem nagyon fog hazajönni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. gets & kekec
    -
    Túl azon, hogy igazatok van (mert igaz) Ricsinek is jogos a kérdése.
    Ha holnap mindenki elindul haza, akkor mit fognak otthon csinálni? Van munka?
    Nekem biztos lenne állás. Más kérdés, hogy pénzzel nem gyöznék azt amit csinálok és a munkám befagyna. De én egy speciális eset vagyok (meg már vén hülye is). de a 25-50 közöttiek többsége csak teher lenne otthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Nem fogunk hiányozni. Maximum a családnak, aki itt marad. De igyexünk őket is vinni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. gets:
    .
    - OK, vettem, ettől függetlenül amiket ehhez írt, azok – a kiegészítésekkel – megállják a helyüket.
    .
    Láttam már itt olyat, hogy irgalmatlan nagy f…szfej volt az illető, gyűlölte is mindenki, de volt, amihez igen jó kommentet kanyarított.
    .
    Na, mindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. cOLOMBUS:
    .
    - Neked biztos, hogy NEM lenne állás.
    .
    Magyarsztánban a nagy szakértőket, pláne a kutatókat – ha jók az információim – gyakran ellehetetlenítik a középszerű, vagy inkább csókos “kollégák”. Bármilyen tudományágban, bármilyen munkakörben.
    .
    Most függetlenül a szakterület pénz- és technológiaigényétől.
    .
    Na jó, ez feketehumor volt.
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Ricsi:
    .
    1, Az igazából nem 300.000, hanem ennek a háromszorosa, alsó hangon is, mivel ebből a 300- ból elég soknak van családja, akik mind ezektől függenek (én már csak tudom, sajnos…).
    .
    2, Ha az a 300.000 visszajönne, nem tudnának azok semmiféle számlát fizetni, a nyomorba dőlők számát gyarapítanák legfeljebb, és az öngyilkosságok alighanem megugranának, de piszkosul.
    .
    Tudod, mit tervezek?
    .
    Megyek nemsokára a helyi bevándorlási hivatalba, és megkérdem, hogy lehet 5 év folyamatos, életvitelszerű UK- ban élésnél hamarabb brit állampolgárságért folyamodni. Ha lehet – de úgy tudom, egy csomó mindentől függően lehet.
    .
    Ha egyszer meglesz a brit állampolgárságom, a magyart visszaadom.
    .
    Még véletlen sem akarom kockáztatni, hogy egy ilyen országba keljen valaha is parancsszóra visszamennem, aztán ottragadnom – véglegesen.
    .
    Kíváncsi volnék, mennyien terveztek még hasonlót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Ez nagyon szomorú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Eldrad
    2012. június 12. kedd
    00:09
    “Ha egyszer meglesz a brit állampolgárságom, a magyart visszaadom.”

    Nem kell visszaadni, sőt egyáltalán nem kell foglalkozni semmivel.
    Öt ismerősöm van, akik megelégelték a magyar hivatalok packázását és megszakították a kapcsolatot a szülőfölddel.
    Egyszerűen semmit se lehet elintézni, mindenért haza kellett volna rohangálniuk.
    Úgy döntöttek, nem lesznek jogkövető állampolgárok.
    Aki odakinn adózik és bejelentett helyi lakcíme van, annak minden további nélkül ad személyi igazolványt az őt foglalkoztató ország.
    Ismerőseimnek már egyetlen hazai papírjuk sem érvényes, mégis vidáman élik világukat, engem meg sajnálnak szabad idejükben,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. A 60-eveben születtem. Az ismerőseim között nagybátyám is diszidált. Akko rmég szökni kellett (kb 68-ban). Ahogy nőttem egyre inkább én is menni akartam, dolgoztam, éltem a tinédzserek életét, rendszerváltás aztán gondoltam maradok mert most már jobb lessz. Hát még kétezerben sem volt jobb. Egy kicsit jobb volt a Fidesz első kormányzása idején az élet mint az MSZP alatt, de már nem volt maradásom. A Gyurcsány érát már nem értem meg otthon , hála Istennek. Aztán ujra a Fidesz, és sikerült még a MSZP-nél és lejjebb huzni az országot. Boldog vagyok hogy akkor a távozás mellett döntöttünk. Így egy évtizednyi idő multán kijelentem, sohasem volt honvágyam, ha valamiféle nosztalgia elkapott csak meg kelett néznem az origot/indexet/hirTV-t, és minden vágyam elmúlt. Csak azért mer sz@r a kormány persze hogy el kell jönni. Akovetkező kormány mitől lenne jobb mint a jelenlegi. A tisztességes emberek miután képviselőkké váltak mint gazemberré is lettek. (Személyesen nem ismerek kivételt, egyet sem de attól még lehet).
    Néha felteszem a kérdést minek olvasom az amerikai népszavát, vagy magyar médiát. Csak felmegy bennem a pumpa az igazságtalanságok miatt. Ott van egyrészt a híres magyar nagyképűség a mindenkinél jobbak vagyunk szubjektiv attitüd, meg az objektív eredmények. Akkora az ellentmondás hogy csak a krizofréniás magyar agy tudja feldolgozni. Beleképzeli magát egy nemlétező világba, és a realitásról alig alig fesz tudomást. Olyan mintha az egész ország agymosott lenne. Olyan ez mikor rossz az ember autója és a tulajonos azt várja hogy magától megjavuljon. Megvan még a magyar állampolgárságom, de csdak lustaságból. Abszolute nincs szükségem rá, sohasem szándékozom MO-ra költözni. Sok emigrált magyar magyarra kényszeríti a gyerekeit külföldön is, természetesen nagyon rossz eredményel. Az én gyerekeim meglepően jól beszélik a magyart, az angoljuk persze anyanyelvi. Mi szülők magyarul szólunk hozzájuk, ők angolul válaszolnak. Legalább én is gyakorlom az angolt. Megtíltottam nekik hogy valah is MO-ra telepedjenek. Nagy ára volt a szabadságnak de nem akarom hogy ugyanazt vagy még rosszab életük legyen mint nekünk volt. Mostmár nem szorul össze a gyomrom ha látok egy rendört, igaz ok nélkül meg sem állíthat. A hivatalokban , üzletekben udvariassak velem, nem csak egy szám vagyok hanem adófizető állampolgár akinak az érdekeit hivatott szolgálni a mindenkori kormány. A magyar kormány beszél a demokráciáról de fingja sincs hogy mi az. Ahhoz hogy ezt megértse valaki nem turistáskodni kell külföldön , hanem dolgozni, lakni, adózni. Akkor meglátszik a különbség. A városnézésről vagy a máshol megkeresett pénzből való élésnél nem derülnek ki a finomságok. A kivándorlás mindenkinek jó ötlett. Csak nyerni lehet vele. Ezért nem értem meg a magyarházas dolgokat. Amikor a magyarok összejönnek ugyanazt a szar hangulatot idézik amitől már egyszer elmenekültek. Vagy nekik éppen ez kell. Ki ki döntse el , vizionálja magát pár évre előre, mérlegelje a lehetőségeket. Aztán lépjen annak megfelelően.
    http://utazas.com/utazas/manual/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. sasa:
    .
    “Aki odakinn adózik és bejelentett helyi lakcíme van, annak minden további nélkül ad személyi igazolványt az őt foglalkoztató ország”
    .
    - Ezek alapfeltételek, de magához az állampolgársághoz más is kell, pl. alapesetben 5 évig tartó UK- ban tartózkodás életvitelszerűen, meg egyebek. Nem tudom pontosan, a héten ellenőrzöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. commonsense:
    .
    “…Megtíltottam nekik hogy valah is MO-ra telepedjenek…”
    .
    - Nem tudom, mennyi idősek a gyerekek, de szerintem nem kell oda tiltás… maguktól is belátják, miért NE menjenek oda.
    .
    A “magyarházas” dolog pedig elvileg rendben volna – ha több ilyen intézmény nem arról szólna, hogy agyalágyult nácifajzatok összeröffennek, és vizionálnak a Mélymagyar Nagyságról, ennek minden hozadékával együtt.
    .
    Elnézést, akikre ez nem illik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Columbusnak lenne állása, beállna méregkeverőnek a Fideszhez :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Eldrad, én úgy tudom, a briteknél 10 év, amíg kérelmezheted, ellenben a magyart ne add vissza, soha nem lehet tudni, mire jó, meg aztán ha visszaadod, akkor öt perc múlva megbukik a Fidesz, reaganista kormány kerül hatalomra és akkora olajkincset találnak, hogy ahhoz képest még Szaúdia se durran akkorát se, mint a verébfing. Hidd el, ez így szokott lenni. Ha valamit elérhetetlenné teszel, az azonnal kell. Emlékszem, a rendszerváltás előtt nagy vita folyt, hogy mit csináljanak a Parlamenten lévő vörös csillaggal, és egy kolléganőm azt mondta: “Le kell vinni a pincébe. Nem kidobni, mert én is, ha kidobok valamit, az azonnal kell.” Csak szépen tedd félre a kékfedelűt, húszévente fogd be az orrod és battyogj be meghosszabbíttatni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Kanadában 3 év Ausztráliában 4 év amíg az emebr megkaphatja az állampolgárságot. A Permanent Resident (állandó lakos) és az állampolgár közötti különbség az hogy a PR nem szavazhat. Egyebkent nincs különbség. Még akkor sem ha zsidó,cigány, fekete, sárga. Ha kiderül hogy magyar én kicsit ovatóssabb vagyok….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Eldrad
    2012. június 12. kedd
    00:09
    Túlkoros vagyok, a TB ideköt.
    A fenébe is, agyalok, hogy hogy tudok elhúzni innen.
    Totál reménytelennek találom az itthoni helyzetet.
    Gúzsba kötötték a 2/3-al a valós 2/3-ot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Ricsi:
    .
    - UK- ban 5 öv életvitelszerű belföldi tartózkodás. Ez viszont alapeset, és egy polgármesteri hivatali adminisztrátor azt mondta, ez bizonyos esetekben csökkenhet, de nem tudta, mik ezek a tényezők. Ezeknek akarok utánanézni a bevándorlási hivatalban.
    .
    De ezt a “permanent resident” dolgot is megkérdezem majd…
    .
    Igazából engem az idegesít, mi lesz, ha magyarsztánt tényleg kivágják az EU- ból, magától kilép, vagy más ok miatt kiesik onnan.
    .
    Jelen helyzet szerint akkor jó nagy cumi van, mert attól kezdve nem vagyok jogosult automatikusan az itt tartózkodásra, és munkavállalásra. Bár, ha valakinek van évek óta NI száma, bejelentett lakhelye, és munkája, az pozitív megítélés alá esik.
    .
    OK, egyelőre ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Mire való az államhatalom!? Hogy az itt lévő erőforrásokat hasznosítsa, ill. hogy a bezsebelt lovettából humánökológiát kreáljon. A rendszerváltás azonban pont az ellenkezőjét hozta annak amit szerettünk volna. Leépítette a gazdaságot, a kultúrát, az egészségügyet, a mindennapi megélhetésünket veszélyeztette. Erről jut eszembe: tudja vki, hogy hány százezer ember hagyta el végleg Magyarországot a rendszerváltás óta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A menekültstátusz kérhető, de nem garantált 2012. május 24. csütörtök | AN

Egy kisváros vándorolt ki Németországba 2012. május 17. csütörtök | AN

Külföldre menekül a magyar ifjúság 2012. január 18. szerda | RR

Már a Fidesznek is feltűnt a kivándorlás 2012. január 15. vasárnap | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos