Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szezánk zárulhat 2012. október 7. vasárnap 23:22 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szezánk zárulhat
London/Budapest – Az Egyesült Királyság a magyar csatlakozás első pillanatától fogva korrekt módon kinyitotta kapuit a letelepedni kívánók előtt, s a világ legrégibb demokráciájába valóban tízezrével utaztak hosszabb időre, vagy végleg olyan magyarok, akiknek elegük lett az éhbérből, a demokráciadeficitből vagy a kettő kombinációjából. Nem kizárt azonban, hogy az akadálytalan beutazásnak hamarosan véget vetnek – aki szabad országba készül, és az angol nyelvre alapoz, érdemes csipkednie magát, nehogy zárt kapukra találjon: Theresa May brit belügyminiszter szerint az  EU-tagállamokból érkezők szabad beutazásának felülvizsgálatát fontolgatja a kormányzó brit Konzervatív Párt. Állítólag csak a románokra és a bulgárokra vonatkozna a megszorítás, de egyelőre semmi sem biztos.
.
David Cameron miniszterelnök vasárnap közölte, hogy egyetért a kezdeményezéssel. Cameron egyenes utalást tett arra is, hogy kész megvétózni a következő EU-költségvetés emelésére irányuló kísérleteket.
.
Theresa May, aki a párt éves kongresszusa előtt adott interjút a The Sunday Times című vezető konzervatív vasárnapi brit lapnak, kijelentette: attól tart, hogy az EU-bővítés és az akadálytalan utazási szabadság nagyarányú gazdasági migrációt eredményez. Hozzátette: felkérte William Hague külügyminisztert arra, hogy az unión belüli szabad utazás is legyen része annak a stratégiai felülvizsgálatnak, amelyet a brit kormány tervez Nagy-Britannia és az EU viszonyának kérdésében.
.
May megfogalmazása szerint a felülvizsgálat kiterjed arra is, hogy hol húzódik a döntéshozatali hatáskörök határa az EU és a brit kormány között, és ő egyértelműen azt szorgalmazza, hogy az uniós polgárok szabad utazásának kérdése részét képezze e felülvizsgálatnak.
.
A belügyminiszter nem nevezte meg azokat az EU-tagállamokat, amelyeket a szabad beutazás brit felülvizsgálata érinthet. A The Sunday Times által név nélkül idézett más kormányzati források szerint ugyanakkor Románia és Bulgária ebbe az országcsoportba tartozna.
.
David Cameron brit miniszterelnök, aki a Konzervatív Párt hivatalosan hétfőn kezdődő birminghami kongresszusa előtt interjút adott a BBC televízió vasárnaponként jelentkező heti politikai magazinműsorának, kijelentette, hogy egyetért a belügyminiszter által megfogalmazottakkal. Cameron a vasárnapi BBC-interjúban közölte: hisz az európai egységes piacban és az utazási szabadságban, ám két héttel ezelőtt meglátogatott két nagy-britanniai gyárat, és feltette azt a kérdést, hogy mekkora a más EU-tagállamokból érkezett munkavállalók aránya a két üzemben. Az egyikben azt válaszolták, hogy 50 százalék, a másikban azt, hogy 60 százalék, „miközben a mi országunkban oly sok a munkanélküli”.
.
Arra a riporteri kérdésre, hogy London reálisan számíthat-e egy olyan alapvető EU-szabály újratárgyalására, mint az unión belüli szabad mozgás, a brit kormányfő kitérően csak annyit mondott: meg kell vizsgálni a döntési hatáskörök egyensúlyát, és ennek keretében minden ponton végig kell menni, meghatározva, hogy mi szolgálja Nagy-Britannia érdekeit.
.
Cameron már korábban több ízben kijelentette, hogy ha a 2004-es EU-bővítés idején a konzervatívok lettek volna kormányon, az akkori munkáspárti kormánnyal ellentétben korlátozták volna a munkaerő-beáramlást az újonnan EU-taggá vált közép- és kelet-európai országokból. A Konzervatív Párt részéről azonban most hangzott el első ízben és legmagasabb politikai szinten az az igény, hogy az unión belüli szabad utazás és munkaerő-áramlás teljes rendszerét általános felülvizsgálatnak kell alávetni.
.
Cameron vasárnap jelezte, hogy a 2014-2020-as EU-költségvetés ügyében is kész a konfrontációra Brüsszellel. A The Sunday Telegraph című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lapnak adott interjúban kijelentette: felháborító lenne az EU-költségvetés hatalmas arányú emelése, miközben Nagy-Britannia kiadáscsökkentő intézkedésekre kényszerül. „Ha arra kerül a sor, hogy nemet kell mondani egy olyan egyezségre, amely nem megfelelő Nagy-Britanniának, akkor nemet fogok mondani” – mondta a brit miniszterelnök.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Szezánk zárulhat, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Nahát… egy kiadáscsökkentő intézkedést azért tudnék javasolni a brit államhatalomnak, azaz, kettőt;
    .
    1, Az iszlamista sz…rfészkekből ide jövő, segélyek felprédálására szakosodott tömegeket pl. ezentúl ne engedjék be, akik itt vannak, azokat meg vágják ki a f…szba.
    .
    2, A segélyezési rendszer azonnali és gyökeres átalakítása; milliószámra fetrengenek FEHÉR ANGOLOK otthon, munka nélkül, akik akkora segélyeket szakítanak az államtól, mintha egy itteni minimálbéres fizetést kapnának. Nem ösztönzi ezeket semmi a munkára, pedig munka az lenne bőven. Helyettük dolgoznak a közép- kelet európai munkavállalók.
    .
    De a munkavállalásra érkezett (nem bőnöző, nem maffiózó) európaiakról és ezek családtagjairól lehet lekopni, OK, birit politikusvezérek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (36 szavazatból)
  2. Mi a a szezánk a címre? Én még csak szezámot hallottam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  3. Eldrad, nyugi, aki már ott van, azt úgyse toloncolják ki. Egyébként érdemes volna utánanézned: állj be rendőrnek. Nem vicc – hihetetlen, de Angliában ahhoz, hogy rendőr légy, nem kell angol állampolgárnak lenned.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Ricsi:
    .
    - A kitoloncolás miatt nem aggódok, mintaember vagyok itt. Első naptól kezdve hivatalos munkaviszony, semmi segély, semmi bűnügyi record, semmi pénzügyi elmaradás, semmi kifizetetlen számla, folyamatos bankszámla- forgalom, stb, stb.
    .
    Azok miatt aggódok, akik egy ilyen törvény életbe lépése esetén már nem tudnak kijönni, pedig jobb sorsot érdemelnének. És ekkor ezek készíthetik a kötelet maguknak, meg a gyerekeiknek is.
    .
    - A rendőrös dolog nem menne, mert hiába vagyok kitűnő erőben ismét, hiába vagyok teljesen egészséges, semmilyen fegyveres testületbe nem állhatok már itt be – életkorom miatt. Nem vagyok én vén, de fölötte vagyok a korhatárnak, ezzel nem tudok mit tenni.
    .
    Megleszek enélkül is, bár katonának örömmel beálltam volna itt. És nem csak a magas fizetések miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. jobb is. Aki a citromfalók földjén a citromfalók közé keveredik , az maga is könnyen citromfalóvá válhatik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Eldrad (2012. október 7. vasárnap 23:50):
    +++++++++++++++++++++++

    Azért van némi fény az alagút végén: britishfreedom.org

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. Az ajtok minden fele zarodnak. Azok az orszagok akik valamilyen szinten megnyitottak a kapuikat a bevandorlas elott es erdemes is volt odamenni, azok elkezdtek bezarni a kapukat. Kanada Ausztralia Nagy Britannia mind.
    Szerintem keson es rosszul.
    Keson mert mar a problema ott van a befogado kulturat nem tisztelo nem becsulo azt megvaltoztatni eltorolni akarok kepeben, es azert rosszul mert valamennyi orszagnak szuksege lenne tovabbi dolgozni akaro es az adott orszagot tuisztelo kepzett bevandorlokra a gazdasagi novekedes fentartasahoz.
    /
    /
    /
    Ez az eredemenye amikor a humanizmus leveti a jozan esz lancait es orjongve pusztitani kezd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Engem is az érdekelne, hogy miért nem másfelé zárják a kapuikat? Miért pont az európaiakat akarják kizárni? Miért nem másokat? Azokat akik gyújtogatnak meg kocsikat borogatnak Európában mert nem tetszik nekik az európai kultúra, életmód, művészet, stb.
    Eldrad, Te arra fele élsz. Láttál már eredeti brit pincért valahol? Vagy szobaasszonyt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Eldrad
    Nem feltétlenül kell Angliába menni. Vannak a közelben demokratikus országok, fejlődő gazdasággal, nagy MAGYARlakta területekkel. Szlovákiába és Romániába is át lehet települni, azok előreláthatóan az Unió részei maradnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  10. ez csak szajkarate nem kell vele foglalkozni !

    az elso munkahelyemen az ejszakai muszakban csak K Europaiak voltak 80% magyarok es nem azert mert az angolokat nem akartak felvenni, hanem mert nem voltak hajlandoak ejszaka dolgozni!! pedig 20% tobb volt a ber, fele annyian voltunk ua gepre mind a delutanos meg a nappali muszak es megis 2x annyit teljesitettunk ugyan azokon a gepeken, raadasul a minosegi kifogas is sokkal kevesebb volt! csak a karbantartok meg a muszakvezeto volt angol.

    egyebkent MO -on is van ennek a cegnek gyara ugyan ilyen mind itt ugyan azok gepek meg minden es ott is dupla a teljesitmeny de a berek minimalberek kb 80000HUF (szerintem ok tartjak el az ittenit)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Én először 1995-ben utaztam Budapestről Londonba túristaként. Az immigrant officer legalább 10 percig foglalkozott csak velem és különböző keresztkérdéseket is feltett, valamint ellenőrizte a visszafelé érvényes repjegyemet és a londoni cimet is, ahová az Attila Tours utazási iroda közvetitett ki, mivel egyénileg foglaltattam szállást. Nagyon szigorúan a feketemunkát végezni szándékozókat akarták kiszúrni és hallottam egy buszsofőrtől, hogy Doverben nem engedték belépni azt a magyar lányt, aki korábban több mint félévet töltött kint Angliában. Nem utazhatott a busszal tovább Londonba.
    Egyszóval az angolok nagyon következetesek és szigorúak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. buligyuri
    Ha nem névnek, hanem birtokos esetnek tekinted a “szezam”-ot, akkor jogos a ragozás. De az a gyanúm, hogy az név. vagy a “tárulj” felszólító módú ige arab megfelelője.
    Tehát a szezamunk, vagy még inkább a sima szezam lett volna helyénvaló.
    Viszont mindenkinek megakad rajta a nyelvérzéke, tehát figyelemfelhívó, ezért talán publicisztikai szempontból így a helyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. kekec:
    .
    Szlovákia, Románia? Oda is “lehet menni”?
    .
    Brátom, te téptél valamit? Ne haragudj, de ez nagyon kikívánkozott, de nincs harag…
    .
    Ez a két ország éppen olyan sz…rfészek, mint magyarsztán. Onnan származó munkatáraink egytől egyig pontosan ugyanazt mondják saját áruló “hazájukról”, mint mi magyarsztánról, ráadásul ezek az országok is eszeveszett, korrupt, félmaffia- szerű irányítás alatt álló förmedvények.
    .
    Nehogy már oda akarj küldeni bárkit is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Kedves kekec
    2012. október 8. hétfő 08:04
    ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Szerintem eldradnak igaza van.
    Nem a dolgozni akaró uniósok viszik csődbe az egyesült királyságot, hanem a bevándorlók és a saját lusta, segélyen élő állampolgáraik. Ha nem lesz lengyel, magyar stb. aki dolgozik is, az lesz az igazi katasztrófa számukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Sajnos a magyarok is megszivhatjak a buzgo-mocsing kormanyunk miatt, mivel, hogy szinte esznelkul osztjak a hatarontuliaknak kulonosen az ukran, roman, szerb es a tobbi volt jugo-nak a magyar allampolgarsagot es ezaltal az utlevelet is.Ezt ki is hasznaljak nagyon sokan a bunozok kozul is! Magyar utlevellel pedig az eu-ban min. 27 orszagban vallalhat munkat. Az ezen allamok kozul is sokan az illegalisan usaban tartozkodnak, nos a magyar allam ezeket sem hagyja cserben, azt nem kell igazolnia, hogy milyen a statusza az usaban, pillanatok alatt magyar utlevelhez juthat es statuszat ujalapokra teheti! Csodalkozom azon, hogy eddig meg az FBI nem tette meg az ellenlepeseket. Konnyen meglehet, hogy elmebeteg kormanyunk miatt megvonjak a vizummentesseget az ESTA-t es mindenkinek vizumert kell folyamodnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A magyarok és a tündérmese 2012. szeptember 29. szombat | AN

Az Úr és a választók színe előtt 2012. augusztus 13. hétfő | AN

Visszajönnek a fiatalok, ha Orbán távozott 2012. július 26. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos