Ronai and Ronai
AMERIKAI

Izsák-Bács Jeremiás is menekültstátuszt kért 2012. június 8. péntek 9:13 | AN

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Izsák-Bács Jeremiás is menekültstátuszt kért

 

New York – A Strasbourgban éhségsztrájkoló Izsák-Bács Jeremiás egy közép-amerikai országban kért menekültstátuszt, miután zsidó származása miatt korábban fizikailag bántalmazták, karját megszúrták, az éhségsztrájk után pedig életveszélyesen megfenyegették Magyarországon. Izsák-Bács Jeremiás a diktatúra ellen éhségsztrájkolt negyven napig, akciója sikeres volt, de az éhezés megviselte a szervezetét, megbetegedett. Műtétre lenne szüksége, gyógyszereit nem tudja kiváltani, élelemre sincs pénze. Magyarországra nem kíván hazatérni. Olvasóink segítségét kérjük, adománygyűjtést hirdetünk a lelkésznek, aki mindnyájunk ügyét képviselte Európában.

A korábban Magyarországra települt, erdélyi származású Izsák-Bács Jeremiás, a Magyarországi Anabaptista Misszió, Magyar Keresztény Mennonita Egyház vezető lelkésze, aki tavaly november 10-én negyven napos tiltakozó böjtöt folytatott Strasbourgban, fizikai bántalmazása és antiszemita fenyegetések miatt egy közép-amerikai országba távozott, ahol menekültstátuszt kért. Kérelmének elbírálása folyamatban van, családja biztonsága és menekültstátusza érdekében egyelőre nem kívánja felfedni a befogadó ország nevét.

Izsák-Bács Jeremiás lapunkat úgy tájékoztatta, hogy 2011, augusztusában már nemcsak megfenyegették, hanem tettlegesen bántalmazták, megverték, a fogait kiütötték, karját megszúrták zsidó származása miatt. A strasbourgi éhségsztrájk után 2011 karácsonya és január 10-e között öt életveszélyes fenyegető levelet kapott. A birtokunkban levő levelekben egyebek között az áll, hogy „megdöglötök”, „rohadt büdös oláh zsidó”, „tudjuk, hol laktok”, „kötelet kaptok a nyakatokba”, azzal fenyegették, hogy bűnhődni fog a strasbourgi „hazaárulásért”.

Izsák-Bács Jeremiás néhány hónappal ezelőtt emigrált a közép-amerikai országba. Amíg menekültkérelmét elbírálják, addig nem kaphat sem munkavállalási engedélyt, sem betegbiztosítást, sem állami segélyt, így saját  megélhetésüket sem tudják finanszírozni tovább. Izsák-Bács Jeremiás a megterhelő strasbourgi böjt után megbetegedett, műtéti beavatkozásra lenne szüksége, de sem a műtétet, sem a gyógyszereket nem tudja finanszírozni. Magyarországra azonban semmiképpen nem kíván visszatérni, mert az életét veszélyben érzi, és nem kíván antiszemita fenyegetések között élni.

Izsák-Bács Jeremiás ezt írta az Amerikai Népszava olvasónak:

“Jelenleg várjuk a befogadó ország elbírálását a menekült státusz megszerzéséhez, ami még hónapokig eltarthat. Addig nem kaphatunk munkavállalási engedélyt, sem betegbiztosítást, sem állami segélyt, így saját  megélhetésünket sem tudjuk finanszírozni tovább. Közben egészségi állapotom nagyon megromlott. Az orvosok műtétet javasolnak, de azt nem tudom kifizetni! Ha vannak olyan testvérek, barátok, vagy magyar emberek, akiknek módjukba áll, hogy segítsenek, akkor azt nagyon megköszönjük!”

Erre a szmlaszámra lehet adományokat küldeni:

Bank neve :                                Scotiabank de Costa Rica S.A.
Címzett számlatulajdonos neve :  IERONIM  IZSAK  BACIU
IBAN :                                        CR5812300160011303610
SWIFT :                                     NOSCCRSJ
Tisztelettel kérjük olvasóinkat, hogy aki tud, segítsen. Nagy szégyen lenne, ha az éhségsztrájkoló lelkész, aki kezdetben egyedül állt ki a lelkiismereti és vallásszabadságért, valamint a demokráciáért az Orbán-rendszer ellen, felrázva az európai közvéleményt, és emiatt menekülni kényszerült, mert nincs biztonságban Magyarországon, éhen halna, vagy nem tudná a gyógyszereit sem kiváltani.

Izsák-Bács Jeremiás strasbourgi éhségsztrájkja nagy figyelmet keltett az EU tisztviselői és a nyugati sajtó körében. Az EU Emberi Jogi Bírósága elfogadta Izsák-Bács Jeremiás beadványát és az egyházi törvényt vizsgálja. A tiltakozó böjtöt folytató lelkészt tavaly december 6-án fogadta Thomas Hammarberg, az Európa Tanács Emberi Jogi Bizottságának elnöke is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 43 szavazatból)
Izsák-Bács Jeremiás is menekültstátuszt kért, 4.8 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. proaktiv:
    Igen, arra a bejegyzésre hivatkoztam.
    De – véleményem szerint – a román szenátornak írott segítségkérő leve is kissé túlfűtöttre sikeredett:
    »Budapest soviniszta, horthysta és fasiszta-revizionista erői megpróbálják újratemetni Nyírő Józsefet, az egykori Szálasi kormány tagját, hogy ezáltal meggyalázzák/beszennyezzék/megfertőzzék [pângări] a szent földet, valamint mindazok emlékét, akik a második világháborúban szenvedtek, és életükkel fizettek a rasszista, soviniszta, antiszemita és emberellenes politika miatt! Mindazok nevében kérem önt, akik már nem tudnak beszélni, hisz nincsenek már közöttünk, kérem önt az ész nevében, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy efféle „szomorú emlékű történelmi maradványokat” ne lehessen az országba vinni. Távol élek országomtól, Romániától, valamint Magyarországon élő gyermekeimtől, de a szívem csakis országomért, Romániáért dobog!«
    http://www.facebook.com/mircea.geoana/posts/431924566825276
    Ilyen mondatokat a Ceausescu-korszakban hallottam. Erdélyi magyar vagy székely ember szíve nem szokott Nagy-Romániáért dobogni, hanem inkább Erdélyért vagy Székelyföldért. Akkor sem, ha zsidó identitása is van. Nagyon sajnálom, ha véleményem egyeseknek itt nem tetszik, de ezt így gondolom, és ezt kell mondanom. Sajnálom ezt az embert, amiatt, hogy milyen helyzetbe került, s hogy kellően át nem gondolt szavakkal tovább hergelhette a rárontó szélsőjobbosokat. Mutassuk meg neki, hogy szeretjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  2. Izsak Bacs Jeremias

    Kritikus Szem és proaktiv !

    Tisztelt hozzászólok !
    A nagy érdeklődésük nyugalmáért szeretnem tájékoztatni Önöket hogy;
    Zsidó vagyok aki elfogadta a Messiást, tehát Messiás hívő zsidó vagyok!
    Mely tiszteletet érzek a zsidó testvéreim iránt és ezert nekünk fontos a hagyományok folytonossága és azok tiszteletben tartása.
    A szombat fogadása, a Tora olvasása, az ünnepek megtartása nem más mint az Örökkévaló Atyánk tiszteletének a megadása;
    Jogunkban áll a zsinagóga látogatása mert zsidók vagyunk és nem vagyunk kitiltva az Atyánk hazából !
    Nagy orom számunkra hogy meg ismerhettük a Messiást, a Megváltót.
    Magyarországon is a Messiás hívő zsidók gyakoroljak a szombat fogadását , a zsidó hagyományokat és szombatonként meg lehet őket találni a zsinagógákban.
    Igaz hogy nem írók helyesen magyarul mert ott ahol felnőttem román nyelven tanultam végig, általános iskolában, gimnáziumban és a főiskolán is.
    Tisztelettel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Kritikus Szem
    Mi van itt? IBJ körül semmi sem az, aminek eddig látszott?
    Eléggé döbbentes a részletekből lassanként összeálló valóság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Izsak Bacs Jeremias

    Kritikus Szem és proaktiv !
    Tisztelettel!
    En mind a magyarországi Anabaptista Misszió, Magyar Keresztény Mennonita Egyház pásztora nem latok semmi szégyellnivalót abban hogy gyakorlom a ,,Messiás hívő” identitásomat Hívő ember vagyok es nem,,vallásos” képmutató! A Gyülekezetünkben tiszteletben tartottam a ,,Mennonita” hitvallást es nem kényszerítettem senkit arra hogy a zsidó hagyományokat kövesse de aki önként csatlakozott szívesen láttam.
    A mennonita egyház világkonferenciája és az EU mennonita Konferencia Elnökségének is tudomása van a származásomról és identitásomról és nem találtak semmi kifogást.
    A mennonita egyházat és annak híveit üldözte úgy a katolikus inkvizíció mint a evangélikus egyház a középkorban( lásd a történelmet és a bocsánatkérést is)
    Messiás hívő vagyok és a Mennonita hitelvet képviselem, tehát hívő vagyok!
    Kiállok az identitásom mögött és vallom a Messiást Megváltómnak! Úgy ahogy megtettek kezdetben az apostolok és a korai tanítványok is!
    Ezen kívül ,,magyar vagyok” erdélyi magyar és szeretem a magyar nemzetet!
    Szeretem a szülőföldemet ahonnan származom!
    (mielőtt elkezdenének kövekkel dobálózni tessenek feltenni a kérdést hogy a sok magyar ember miért hagyta el a szülőföldjét ? )
    Reménykedem abban hogy a közeljövőben hazaterhetek egy demokratikus Magyarországra.
    En nem tagadtam meg Magyarországot,de Magyarország nem fogadott be.
    Ettől fügétlenül kiállok a magyarországi megfosztott Egyházak jogaiért és a társadalom jogaiért! A következő III/III kérdésekkel forduljanak az illetékes hivatalhoz, de előbb tessenek megvizsgálni a saját lelkiismeretüket is !
    Tisztelettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. proaktiv,
    Úgy gondolom nincs szó semmiféle összeesküvés-elméletre jogot adó „kirajzolódó képről”. Abban a levélben – szubjektív véleményem szerint – bölcstelen vagy szerencsétlen fogalmazás érhető tetten, de alaptalan többre gondolni.

    Tisztelt Jeremiás,
    Lenne olyan kedves kifejteni, ha van ideje és szándéka, egészen pontosan mit hisz „messiáshívőként” a Messiás eljöveteléről.

    Nem rosszindulatból kérdezem, hanem mert valóban érdekel. Azt is elmondom, honnan ez az érdeklődésem. Találkoztam olyan neoprotestáns közösségekkel, akik úgy várják Jézus visszajövetelét, mint politikai hatalommal fellépő királyét, aki helyreállítja és megerősíti Izráelt, és biztosítja Izráel uralmát a föld összes népe fölött.

    Ezek a közösségek történetesen nem zsidókból álltak, de akkor is meglepett ez a véleményük, annak fényében, hogy a 2000 évvel ezelőtt megjelent Jézus épphogy a „szolgálat útját” mutatta be, nem pedig az erőszak monopóliumán és a nem ritkán kényszerítésen alapuló politika erejét. Abban a Jézusban, aki mesterként, rabbiként tanítványai lábat mosta, aki azt mondta, hogy „aki a legkisebb mindnyájatok között, az a nagy”, és így tovább, abban a Jézusban egy olyan új szellemiség megtestesülését látom, amihez képest a politikai messiásról szóló messiásvárás durva visszalépésnek, retrográd elhajlásnak tűnik.

    Arról nem beszélve, hogy a zsidó népet politikai értelemben a többi nemzet fölé emelő elképzelésben (vezetők – vezetettek) egyféle fajelméletet látok visszaköszönteni, amolyan lágy nácizmust, a felsőbbrendű nép elméletét. S ha ehhez Hitler vagy Sztálin messianisztikus kultuszát is hozzáveszem, akkor még erősebb a párhuzam.

    A kereszténység is elismeri a zsidó nép kiválasztottságát, de ennek helyes értelmezése szerintem egészen más. Tudjuk, hogy az emberiség a törzsi fokozatokból tartott a nemzeti fokozatig, és így tovább. Minden közösségnek megvolt a maga istene, és a többi embert általában kivetette, mint idegent, barbárt, patkányt, és így tovább. Ehhez képest a monoteizmus annak a megfogalmazása, hogy az egy Isten mindannyiunk istene, az egész emberiségé. Az egyistenhit tulajdonképpen globalizációs termék, szemben a törzsek és nemzetek isteneivel, akik csak ránk vigyáznak, csak a mi őseink, a mi teremtőink. A zsidó nép küldetése, kiválasztottsága épp abban állt, hogy ezt a hitet közvetítse az egész emberiség felé, az egész emberiség egy Istenét, nem pedig abban, hogy (ez az egy) Isten a zsidókat kiemeltén pátyolgatná az egész emberiség fölé helyezve – hisz inkább kiemelten verte, ha az emberiség szempontjából rosszat tettek.

    Tehát ezt a fajta politikai messiáshitet és messiásvárást tévtanításnak tekintem. Innen a kérdésem.

    (A Jézusban hívő zsidók és a zsinagógák közötti kapcsolatról már az egyik előbbi kommentemben elmondtam a véleményemet, hogy az apostolok példája az iránymutató, akik Jézust hirdetni mentek népük zsinagógáiba, nem pedig beolvadva-besimulva imádkozni. Ellenállás esetén „a port is leverték lábukról”.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Kedves Izsak Bacs Jeremias!
    Raj Tamásnak írt sorai:
    “mi zsidok vagyunk es nem akkarunk semi mast mint azt hogy gyakorolhassuk a valasunkat,hitunket meg it is ,,Barcelona-ban” S P A N Y O L orszagban.”
    .
    Erre reagáltam úgy, hogy “egyértelmûen vallásbeli ellentmondás ténye merült fel”. Elnézést, ha tévesen ítéltem volna meg vallás és hit gyakorlás iránti igényüket a barcelonai zsinagógában, de ismereteim szerint Brüsszelben nem a zsidó vallás, és nem a rabbik magyarországi elismerése érdekében tiltakozott, hanem a krisztuskövető kisegyháza(k) érdekében.
    .
    Zsidósága ellen nem merült fel semmilyen kifogás, kizárólag a vallási és hitbéli megnyilatkozása volt a zsinagógával kapcsolatban enyhén szólva furcsa, tudván, hogy a protestáns egyházak nem a zsidó vallás szerves részei. Sokaknak közülünk például eszébe sem jutna zsinagógában ünnepelni a szombatot, mivel keresztényként vagy keresztyénként a vasárnapot tekintik ünnepnapnak. Mi másnak lehetne nevezni a Raj Tamásnak szánt sorait korábbi vallási és egyházi tevékenysége tükrében, ha nem vallás- és hitbeli ellentmondásnak?
    .
    Aki hithû zsidó, vállalja minden körülmények között, és tartsa be a vallási elvárásokat. Aki nem hithû zsidó, annak viszont egyáltalán nem szükséglete zsinagógában ünnepelni a szombatot a vasárnapi mise vagy istemtisztelet helyett. Vagy ez, vagy az. Szerintem ez ennyire egyszerû.
    Vagy mégsem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Kritikus Szem
    Összeesküvés elméletről szó sincs, csupán többszörös identitásról, amivel együttélni nem lehet könnyû.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Izsak Bacs Jeremias

    proaktiv és Kritikus Szem!

    Tisztelettel válaszolok Önöknek!
    1) – Az ilyen begyöpösödött nézetek miatt, az ismeretlenség miatt létezik az ,,Antiszemitizmus” világszerte!
    2) – Aki igazan ismeri a Bibliát és nem csak annak bizonyos részeit fogadja el, ízlése szerint, az elfogadja azt is hogy a Szentírás ,,egész üzenete” Szent, Igaz és Örökkévaló!
    3) – A vallásos egyházak, bűnbakot keresnek az úgymond ,,hitvallásukban” azért hogy bebizonyítsak a téves doktrínájukat és azért hogy a zsidó népet kirekesszek a világból és a világot bevigyek az egyházukba.
    4) – hogyan tudna az Örökkévaló megtagadni Őket, a szeme fényét amikor O maga örökkévaló áldásokat mondott rajuk! Lasd a tékozló fiúnak a példáját! Ott az van megírva hogy az Atya nem vonta kérdőre a fiát hogy mit tett az ,,eltékozolt” vagyonával hanem hazateresekor nagy ünnepséget rendezett szamara és a legjobbat és a legdrágábbat adta neki!
    5) – Ez vonatkozik sajnos Magyarországra is! Voltak a közel múltban olyan politikusok akik ,,eljátszottak” a Történelmi Magyarországot a politikai ruletten és most visszasiratják az eltékozolt vagyont! Ha Ón tud olyan Kaszinóról ahol visszaadnak az eljátszott vagyont akkor én ,,kitérek a hitemből” és oda megyek és kipróbálom!
    6) – Nem akarom lerázni a port a lábamról csak azért mert Önök úgy ítélik meg hogy ez volna a helyes, mindaddig amíg nem ismertetem meg a Szeretetet az idősebb testvéreimmel!
    7) – Ezert is van világ szerte nagy ébredés a zsidóság koreben akik elfogadjak a Messiást, ami nagy orom számunkra!
    Olvassak a Bibliát tovább, de azért hogy meg is értsek, előtte imádkozzanak!
    Tisztelettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Izrael Állam Hazatérési Törvény passzusai érvényben vannak még, amelyek a messiás követőket sújtják? Nem lehet könnyű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Tisztelt Jeremiás!
    Köszönöm, hogy időt és energiát áldozott, és írt, de azt kell mondanom, hogy nem kaptam világos választ a kérdésemre, hogy „egészen pontosan mit hisz ‘messiáshívőként’ a Messiás eljöveteléről”. Kitérő választ kaptam, bár elmondtam, hogy mi tűnt ebben a témában bizarrnak bizonyos neoprotestáns közösségeknél. Kívánok fizikai gyógyulást a betegségből, egészséget és hosszú életet. Teljen be az élettel, ahogy a Prédikátor könyve mondja. Áldás és ’shalom’ :) , Egy ‘betyepesedett’ :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Izsak Bacs Jeremias
    “ilyen begyöpösödött nézetek miatt, az ismeretlenség miatt létezik az ,,Antiszemitizmus” világszerte”
    .
    Kikérem magamnak a begyöpösödöttet is, és az antiszemtizmusra utalást is, ami nagyon távol áll tőlem. Szerintem nagyon félreértette, amit írtam, mert kizárólag hitbéli dolgokra tértem ki, és nem származásira. Arról szót sem ejtettem.
    Egyébként nem mindenki ismeri annyira – és magyarázza is különféleképpen – a Bibliát, különösen az Ószövetséget, mint “hivatalból” a teológusok vagy a rabbik. Ezzel együtt kell tudni élni, nem pedig ok nélkül megbélyegezni a laikusokat, vagy bárki mást is, aki más szemszögből néz valamit. Az ember élete végéig tanul, és addig sokféle új ismeretet szerez, többek között bibliait is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Izsak Bacs Jeremias

    Tisztelt Kritikus Szem!
    On azt irja hogy a messias hivo emberek:
    Aranyos, kedves emberek, de – ki kell mondanom – , hogy tévelyegnek, amikor például az asztalomnál nem voltak hajlandók disznóhúst enni. Azért álljon meg a menet! Ők olyan dolgokat csempésznek vissza Krisztus-hívő hitükbe, amelyeket Péter, Pál és a többi zsidó tanítvány mintegy elengedett, és a kinyilatkoztatás fejlődésében meghaladottnak tekintett. Az újszövetségi írások tanúsága szerint Péter és Pál egészen biztosan megették volna, amit az asztalon feltálaltam. Jézus is azt mondja a tanítványainak, hogy »ha bementek egy városba, és befogadnak titeket, azt egyétek, amit elétek tesznek« (Lk 10:8)
    Tehát Ón szerint az Isten országa – étel és ital – Ón szerint!
    Tudomására hozom Önnék hogy világ szerte vannak ,,arab keresztények, zsidó vagy netán hindu keresztények akiknek a kultúrájukból hiányzik a sertés hús és olyan ételek amivel az európai kultúrában megtalálhatóak, attól ezek testvéreim és Krisztus Jézusnak a követői, tanítványai! A szentírás kimondja azt hogy a Jézusnak a követői őrizkedjenek a vértől és a döglőt állat húsától!
    A zsidóknak meg volt tiltva a disznó hús fogyasztassa és tiltva van a mai napig!
    Viszont ha Ón tovább olvassa a Szentírásban a Pál apostol mondatat akkor azt is megtalálhassa hogy aki eszik ne ítélkezzen azon aki nem eszik és aki nem eszik ne ítélkezzek azon aki eszik!
    Szóval Ón szerint a szent katolikusok azért szentek mert meg eszik a vert es mindenki azt kellene hogy tegye vagy miért?
    Javaslom hogy tovább olvassa a BIBLIÁT!
    Szerencse hogy van egy pálinkafőző miniszterelnökünk, meg csak ez hiányzót ahogy a Móriczka is mondja!
    Tisztelettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Izsak Bacs Jeremias

    Es meg annyit hozza teszek hogy biztos hogy Péter és Pál se evet volna az Ón terítékéből, amit Ón felolvasott azt szellemileg kel értelmezni!
    Tisztelettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Nincs ennek a vitának értelme :) . Nem halljuk egymás hangját.
    *
    »Tehát Ön szerint az Isten országa – étel és ital – Ön szerint!« Dehogy mondtam. Nem is gondoltam, és nem is következik a szavaimból.
    *
    Attól tartok, a vendégek, akikről beszéltem, Jézust és a nagy apostolokat is megfedték volna, hisz bár ők is zsidók voltak, mégis nem egyszer tételesen megszegték a szabályokat. Az is árulkodó volt, ahogy azok a bizonyos vendégek Pál apostolról beszéltek. A „pálizmus” kifejezést használták, mint pejoratív jelzőt. Pedig biztosan nem tettek annyit a keresztény misszióig, mint Pál apostol, a mártírhaláláig.
    *
    Különös nekem, hogy minduntalan a fejemhez vágja, hogy olvassam csak tovább a Bibliát, miközben a jelek szerint ön mintha elkülönböződne Jézus és az apostolok Bibliában olvasható szabályától és gyakorlatától a zsinagógák látogatását illetően.
    *
    Most sem kaptam választ a kérdésemre, hogy „egészen pontosan mit hisz ‘messiáshívőként’ a Messiás eljöveteléről”.
    *
    Végezetül szóljon a Biblia:
    *
    Apostolok Cselekedeteinek könyve:
    »Másnap, amíg ők úton voltak, és a városhoz közeledtek, Péter [apostol] déltájban felment a ház tetejére imádkozni. Közben azonban megéhezett, és enni kívánt. Amíg az ételt készítették, révületbe esett, és látta, hogy az ég megnyílik, és leszáll valami nagy lepedőhöz hasonló, amely négy sarkánál fogva ereszkedett le a földre. Benne volt ebben a föld mindenféle négylábú és csúszómászó állata, és az ég mindenféle madara. Ekkor hang hallatszott: „Kelj fel, Péter, öld és egyél!” Péter azonban így szólt: „Semmiképpen nem, Uram, mert soha nem ettem semmi közönségest vagy tisztátalant.” De másodszor is szólt hozzá a hang: „Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.” Ez pedig három ízben is így történt, és azután az egész azonnal felemelkedett az égbe.«
    *
    Pál apostol levele a Galáciabeliekhez:
    »Amikor pedig Kéfás [Péter apostol] Antiókhiába jött, nyíltan szembeszálltam vele, mivel okot adott arra, hogy megfeddjem. Mielőtt ugyanis odajöttek néhányan Jakabtól, együtt evett a pogányokkal. Amikor pedig azok megérkeztek, visszahúzódott és elkülönült, mert félt a zsidó származású testvérektől. Képmutató módon viselkedett vele együtt a többi zsidó is, úgyhogy képmutatásukba még Barnabás is belesodródott. De amikor láttam, hogy nem az evangélium igazságának megfelelő egyenes úton járnak, mindnyájuk előtt ezt mondtam Kéfásnak: „Ha te zsidó létedre pogány módra, és nem zsidó módra élsz, hogyan kényszerítheted a pogányokat, hogy zsidó szokás szerint éljenek?” Mi, akik természet szerint zsidók, és nem pogányok közül való bűnösök vagyunk, tudjuk, hogy az ember nem a törvény cselekedetei alapján igazul meg, hanem a Krisztus Jézusba vetett hit által. Ezért mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hit, és NEM a törvény cselekvése által, mert a törvény cselekvése által NEM igazul meg egy ember sem. Ha pedig Krisztusban keresve megigazulást, magunk is bűnösnek bizonyulunk, akkor talán Krisztus a bűn szolgája? Semmiképpen sem! Mert ha valamit leromboltam, és ismét felépítem, magam nyilvánítom magamat törvényszegőnek. Mert ÉN MEGHALTAM A TÖRVÉNY ÁLTAL A TÖRVÉNYNEK, hogy Istennek éljek. Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem. Én nem vetem el az Isten kegyelmét: mert HA A TÖRVÉNY ÁLTAL VAN A MEGIGAZULÁS, AKKOR KRISZTUS HIÁBA HALT MEG. […] Mi tehát a törvény? A bűnök miatt adatott, AMÍG[!!!] eljön az utód, akinek az ígéret szól. A törvényt angyalok közölték közbenjáró által. Közbenjáróra nincs szükség, ahol nincs két fél. Isten pedig egy. A törvény tehát az ígéretek ellen van? Semmiképpen sem! Mert ha olyan törvény adatott volna, amely képes életet adni, valóban a törvény alapján volna a megigazulás. De az Írás mindenkit bűn alá rekesztett, hogy az ígéret a Jézus Krisztusban vetett hit alapján adassék azoknak, akik hisznek. MIELŐTT [!!!] pedig eljött a hit, a törvény őrzött bennünket, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig. Tehát a törvény nevelőnk VOLT KrisztusIG [!!!], hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, TÖBBÉ NEM [!!!] vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor [mindannyian] Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök. […] Krisztus szabadságra szabadított meg minket, álljatok meg tehát szilárdan, és ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni. Íme, én, Pál mondom nektek, hogy ha körülmetélkedtek: Krisztus semmit sem használ nektek. De ismét bizonyságot teszek minden embernek, hogy aki körülmetélkedik, köteles az egész törvényt megtartani. Akik törvény által akartok megigazulni, elszakadtatok a Krisztustól, a kegyelemből pedig kiestek. Mi ugyanis a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét. Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit.«

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. »És még annyit hozza teszek hogy biztos hogy Péter és Pál se evet volna az Ön terítékéből« De ettek a vendégek a terítékünkből. Csak a nem-kósert nem fogadták el. Így hát másik húst vettünk és főztünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Jeremiás
    Paypalon tudok neked küldeni adományt? Nagyon tisztelem, amit Starsbourgban tettél a vallásszabadságért és egyenlőségért.
    Oda Soós Péteren keresztül küldtem neked támogatást PayPallal.
    A bankszámlával könnyen tudsz PayPal számlát csinálni a PayPal.com oldalon, ha még nincs.
    Jó lenne, mert szeretnélek támogatni.
    http://www.emberijogok.org/home.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Tisztelt Kritikus Szem es Proaktiv!
    egy rövid válasz:

    részletek az Egyházunk hitvallásából!

    A z E g y h á z h i t v a l l á s a

    Hitünk, tanításunk és életünk a teljes Szentíráson (39 ószövetségi és 27 újszövetségi könyve) épül fel, és azt, mint lezárt kijelentést tartjuk ma is irányadónak. A Szentírás tartalma hitünk alapja, minden hitre és üdvösségre vonatkozó kérdés vagy kijelentés szempontjából a legfőbb tekintély, a hívő élet számára zsinórmérték. A Biblia tanításait – amit abból megértünk – életünkben megvalósítani igyekezünk.Mt. 18-10.

    Az egyházunk egészséges tanítása:

    Az egyházunk egészséges tanítása abban áll, hogy az egyházunk minden tagja hiszi és vallja a szent írásnak a tanítását. Az egyházunk felelősséget érez minden egyháztagért, legyen az testvér és testvérnő.

    Ez a közösség az, ahol az egyházunk minden taja felelősnek érzi magát a többi testvérével szemben, ezáltal megosztják minden gondjaikat minden örömüket, mert ez a hitünknek az

    Fil.2 1-4

    Egyházunk mélységesen elítéli az antiszemitizmunst, a rasszizmust és minden más, embert megkülönbözető ideológiát és vallásgyakorlatban Jézus Krisztus szeretetét mutatjuk be minden embernek.

    k) A fiatalok és szegény, nincstelen emberek, családok bátorítása, tanulásba, képzésbe, munkába állításuk elősegítése

    l) A Bibliában leírt hitbeli és erkölcsi tanítás, és építés a hajléktalanok és szegények között és a közerkölcs stabilizálásához és gondolkodásuk átformálásához részükre segítséget nyújtani abból a célból, hogy az országnak hasznos állampolgárai lehessenek.

    m) A gyermekáldás elfogadása, megtartása, felnevelése a Biblia szerint példamutató élettel, s úgy elengedni Őket majd, hogy maguk is példaértékűek legyenek mind az Isten, mind a társadalom számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. A hozzászólásokat olvasván szeretném tisztázni a “messiáshívő zsidók” helyzetét, hitét, és szolgálatát.
    Így javaslom honlapjaink megtekintését, megismerésünket. A szükségesség okát nem tárom fel mivel senkinek sem kívánom megítélni életét, hitét, és cselekedeteit. Azonban több, mint egy év múltán szeretnénk tiszták, egyértelműek maradni mindenki szemében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Brutális biztonsági őrök a Kunigunda utcában 2012. december 20. csütörtök

„Az emberek egyszerűen fel fognak lázadni” 2012. szeptember 15. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos