Ronai and Ronai
AMERIKAI

Utcára teszik a menekülteket Balassagyarmaton 2013. október 29. kedd 10:33 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Utcára teszik a menekülteket Balassagyarmaton

Budapest, Balassagyarmat – Bár mi magyarok mindig is előszeretettel áltattuk magunkat azzal, hogy befogadó nemzet vagyunk, a valóság ennek az ellenkezőjét mutatja. Kirekesztő, az idegeneket nem túlságosan kedvelő néppé lettünk, meglehet, nem magunktól váltunk ilyenné: megsokasodott bajaink, házilagos nyomorunk is okozói annak, hogy a hátunk közepére sem kívánjuk az idegeneket.

Balassagyarmaton az eddigi 18 helyett 2 hónapig adnak csak szállást azoknak a migránsoknak, akik már másodszorra folyamodnak menedékjogért Magyarországon.  A balassagyarmati alpolgármester közlése szerint az idegenrendészeti és menedékjogi törvény módosításától azt várják, hogy ne legyen érdemes Magyarországot választaniuk a menedékjogot kérő idegeneknek, és a nógrádi városban is enyhüljön a migrációs nyomás.

A fideszes Csach Gábor arra reagált, hogy szocialista politikusok a városban működő közösségi szállásnál tartott sajtótájékoztatón átgondolatlannak és veszélyesnek nevezték a törvénymódosítást, mert a menekültek az eddigi 18 helyett már csak két hónapig tartózkodhatnak a szálláson, és ellátás, illetve jövedelem nélkül kerülnek utcára. A szocialisták szerint egyaránt fel kell hívni a figyelmet arra, hogy milyen sors vár azokra, akik kikerülnek, illetve mi vár a balassagyarmatiakra.

Csach Gábor közölte: a közösségi szállót elhagyó idegenek nem az utcára kerülnek, még csak nem is Nógrád megyébe, hanem a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékes hatósága helyezi el őket a hét régiós igazgatóság közelében, figyelembe véve igazolásaikat, családi és lakhatási körülményeiket.

Vagyis, szerinte legalábbis, a hatóság mérlegeli a közpénzen eltartott idegenek ismeretségi köreit, hozzátartozói hollétét, esetleges befogadóikat, és eszerint határoz arról, hogy havi megjelenési kötelezettségüknek megfelelően melyik régióközpont irodája közelébe kerüljenek; havonta egyszer ugyanis meg kell ott jelenniük, ha tartózkodási engedélyre van szükségük.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 12 szavazatból)
Utcára teszik a menekülteket Balassagyarmaton, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Befogadó nemzet vagyunk? Mióta? Hiszen pont 23.-án hirdettek a gazok (ezek mi lennénk(?) )ellen harcot, ami egyértelmű, hogy ezáltal kiírtak bennünket az ország békés részéből.
    Ha ez a szerencsétlen kormány az állampolgáraival ezt teszi, akkor ki vár tőle humánus cselekedetet???
    Befogadó!Vicc!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  2. A magyar társadalom kifejezetten kirekesztő. Még a saját fajtáját illetően is.Ennyi röviden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  3. Akinek nincs semmilye,az annyit is er,mint tudjuk.
    Ha lenne penzuk,megvehetnek az allampolgarsagot szo nelkul,barhonnan is erkezzenek ide.
    Ezek a nagy keresztenyek,akiknek csak az szamit,ki mennyit tudott osszemutyizni maganak.
    A munkanelkuli jaradekot is 3 honapra csokkentettek.
    Kell a le simicskanak,aki megint nyert 750milliot most a mahirral.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  4. Marcus Aurelius

    A balassagyarmati alpolgármester közlése szerint:
    „…az idegenrendészeti és menedékjogi törvény módosításától azt várják, hogy ne legyen érdemes Magyarországot választaniuk a menedékjogot kérő idegeneknek,…”
    .
    Már honnan a fenéből veszi a balassagyarmati alpolgármester, hogy ezek a menekültek Magyarországot választották (végcélnak, letelepedési helynek) ?
    .
    Az, hogy az újukat pont itt szakította meg valami, az még nem jelenti azt, hogy ezek (ennyire) hülyék.
    .
    (Vagy ők már látják Magyarország fényes jövőjét, és idejében akarnak itt helyet foglalni? Esetleg van mit tanulnunk jövőbelátás dolgában egyik-másik varázsgomba-fogyasztó törzsi sámántól?)
    .
    Erről a befogadásról pedig… ez túl sok mindent magába foglaló gyűjtőfogalom, amibe most a legkülönbözőbb indítékú és végeredményű hozzáállásokat soroljuk be. És bizony az európai befogadói szemléletnek katasztrofális összetevői is vannak. Ld. a rendszeres gyújtogatásokat Párizs vagy London külvárosaiban, a németül megtanulni nem hajlandó török iskolásgyerekeket Németországban, az iszlamista „becsületgyilkosságokat” nyugat-európai nagyvárosok utcáin, néha fényes nappal…sok itt az újragondolni való.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  5. .
    .
    Mert a magyar olyan befogadó nemzet. Ugye ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Hozzánk csak a gazdag idegenek jöjjenek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Nibiru, jó pénzért még állampolgárságot is kapnak (letelepedési kötvény).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. nos van itt néhány hiba: 1. sosem voltunk befogadó nemzet, sőt anno úgy bántunk a nemzetiségekkel, hogy “ez itt magyarország, mi magyarok vagyunk, ti nem, asszimililálódjatok!” nem meglepő hát a bánásmód se, amit a magyarok kapnak környező országokban. 2.,,nem magunktól váltunk ilyenné: megsokasodott bajaink, házilagos nyomorunk is okozói annak, hogy…” ez is hülyeség, nem igazán volt soha jobb helyzete az embereknek, a 20. század (és a 21.)folyamán semmiképp sem, csak kell a szoci parasztvakítás az efféle kijelentésekkel 3. hozzászólók között írták, hogy miből gondolja az alpolgármester, hogy ide akarnak jönni. Semmiből nem gondolja mert nem ide akarnak csak erre jönnek, mert tudják, hogy ha elkapják őket akkor itt jó kis kitartott életet élhetnek és szabadjára molesztálhatják a helyi tinilányokat, az sem igaz, hogy nincs pénzük mert a legtöbbjük drogot árul és a migrációs nyomás pont emiatt van, hiszen a városba már tüntetés is volt a szálló nyitottá válása óta. Én tudom, a közelben élek, légyszíves csak olyan okoskodjon, aki testközelből ismeri a problémát ne az, akinek a szeme bevérzik a “fideszes” szó miatt egy személynév előtt ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Már nem azért, de a kommentelők többsége szerintem Balassagyarmat közelébe se járt még. Aki itt él közöttük az tudja csak igazán mi folyik itt, osztom “közeli” véleményét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Az ugasson majd,akinek beugatnak ezek a bunozok,zaklatjak a gyerekeit,betornek a hazukba es lehetne sorolni meg!amugy is szerencsetlen megye ez a nograd,es meg ezeket is a nyakunkba varjak…noket tamadnak meg,nem mennek el az utcan lanyok asszonyok mellett ugy,hogy ne pofazzanak!!!ha en ezt csinalnam pl nemetorszagban agyonvernenek.viselkedni kene megtanulni,es talan lenne eselyuk,de amig ezek gatlastalan primitiv fergek addig huzzanaj innen el!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Szerintem is az írjon erről véleményt akit érint ez a helyzet.Higgyétek el nem túl jó érzés,amikor a tizenéves lányodat nem mered kiengedni az utcára,mert ezek a ideköltöztetett bevándorlók a házad előtt dorbézolnak.Ja és tök jól eltengetik a napjaikat abból a pénzből amiért a magyar állampolgárok megdolgoznak.Miért is akarnának továbbmenni innen?Dolgozniuk,nem kell.Kapnak enni,melegen vannak,pénzt is kapnak és semmit nem kell tenni érte csak idejönni Magyarországra.Szerintem aki ennyire védi őket annak fogalma sincs erről az egészről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. épp ideje volt már… legalább nyugi lesz! viselkedési problémás menekülteket valahogy nem tudom elviselni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Szerintem aki védi őket annak nem élnek a közelében bevándorlók, kíváncsi lennék 5-10 késelés meg néhány nemi erőszak illetve szórakozóhelyeken való fosztogatás után melyik ember lenne olyan hú de nagyon befogadó meg előítélet mentes mikor szembe jönnek veled az utcán és már jó előre átmész a másik oldalra véletlenül se találjanak be és így tovább én megdolgozom egy átlagos bérért nap mint nap ők körülbelül ezt a pénzt és még mellé ellátást is kapnak csak mert miért is ne ,mellette meg nem egy bűnöző van köztük aki hideg vérrel beléd rak egy kést és még ti beszéltek hát költözzetek össze velük ha annyira szimpatikusak…hozzá tenném semmi bajom sem lett volna velük még talán jó móka is lehetett volna a diákoknak elbeszélgetni velük angolul vagy más idegen nyelven ,csak normálisnak kellett volna lenniük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Igen, tehát tényleg csak az mondjon véleményt a: “nem vagyunk befogadó nemzet” kifejezés hallatán, akinek a lakhelyén nyitott menekült szálló működik. Jó? Mert aki csak a híradásokból ismeri ezt a helyzetet, az semmit nem tud. Ennyi. Éljetek Ti börtönviselt menekültekkel (mert van köztük olyan is), nem mindegyikük kedves, aranyos, szegény ember, aki a rosszak elől menekül……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Franci
    “tök jól eltengetik a napjaikat abból a pénzből amiért a magyar állampolgárok megdolgoznak”.
    .
    Tévedés, mert a menekültek viszonylag komfortos ellátásának költségeit az ENSZ segélyezési alapja biztosítja a befogadásra hajlandó és általuk alkalmasnak ítélt államoknak, nem pedig a befogadó államok adózói finanszírozzák. (A kormányok nem járnak rosszul vele.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

MSZP: másfélszeres a kivándorlók száma 2012. június 10. vasárnap | AN

A menekültstátusz kérhető, de nem garantált 2012. május 24. csütörtök | AN

Parlamenti küldöttség Tunéziában 2011. július 14. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos