Ronai and Ronai
AMERIKAI

Menekülnek a magyarok Orbán Magyarországáról 2013. május 22. szerda 15:27 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Menekülnek a magyarok Orbán Magyarországáról

Budapest – El lehet menni, mondta annak idején Gyurcsány Ferenc. Igaz, ezt nem az emberekre értette, hanem azokra a cégekre, amelyeknek nem tetszett az akkori kormány gazdaság-  és – azon belül különösen – az adópolitikája. Azóta számtalanszor a volt miniszterelnök fejére olvasták egykori szavait, kiforgatva, mintha az embereket biztatta volna távozásra.

Most senki sem mondja, hogy el lehet menni. Nem is kell. Megy mindenki magától, ki merre lát. A legtöbben Angliába, Németországba, Ausztriába. Mindegy hova, el innen, amíg még lehet.

A fogadó országokban bevándorlóként regisztrált magyarok száma alapján kimondható, hogy az utóbbi években fölgyorsult a Magyarországról történő kivándorlás – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Tavaly mintegy 230 ezer hivatalosan bejelentett magyar állampolgár élt az európai országokban. Harmaduk Németországban, ötödük az Egyesült Királyságban, 13 százalékuk pedig Ausztriában. Számos új célországban is (Spanyolország, Olaszország, Hollandia) jelentős volt a növekedés.

A 2011-es népszámlálás szerint 143 ezer magyar állampolgár élt egy évnél hosszabb ideig külföldön, további 70 059 pedig egy évnél rövidebb ideig. Ez a szám azonban csak “a külföldön élők minimum létszámának tekinthető”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +30 ( 38 szavazatból)
Menekülnek a magyarok Orbán Magyarországáról, 4.1 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Eldard! http://www.magyaronline.net/ismertetok.php?orszag=6&fokateg=1
    És hasonló lapokat találsz bármelyik országra nézve a neten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. gagyinagyi:
    .
    - Köszi, de nem tudom, miért küldted ezt a linket nekem. Én semmiféle “magyarszervezettel” nem akarok kapcsolatot tartani, más se hiányzik nekem… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Azért nem kellene mindent az Orbánra fogni. Nekem személy szerint az MSZP által hátrahagyott nyomorból van elegem és egy MSZP közeli aberrált, pszichopata, nyugállományú dandártábornokból, név szerint Berkesi Ferencből, akinek az ámokfutását egyetlen hithű zsidó sem hajlandó észrevenni és megakadályozni. Ennyit a magyarországi zsidó és nem zsidó emberekről. Egyik kutya, másik eb, megérdemlik egymást. A zsidóságnak, ahogy Kertész Ákos éleslátásával megfogalmazta, sikerült asszimilálódnia a magyar társadalomhoz. Nincs gerince, nincs tartása. Ezektől ne várjunk semmit. Ők is ugyanolyan gengszterek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (12 szavazatból)
  4. Nem csak a magyarok menekülnek. Menekül a tőke, az értelem és a művészet is.
    Egyetlen reményünk, hogy Európa nem hódol be. Ez a rendszer saját zsírjában nem él túl 8 évet. Nekünk az is túl sok, de hosszú távon rövid időszak.
    .
    Rákosi rendje 1949-től 1956-ig tartott. Utána Kádár csak szovjet fegyverekkel tudta tovább vinni. (Előtte is fegyver kellett hozzá, de eleinte volt lelkesedés is.) Persze most más a helyzet, mert a fasiszta rendet a nép nagy részének programozott lelkülete támogatja, de akkor sem tartható sokáig.
    .
    A Bartus László által sokat emlegetett antiszemitizmus nem rasszista vagy vallási alapokon nyugszik, hanem az a feudális (jellegű) önkény ideológiai fegyvere a szabadság ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Sedona

    Én sem értem az EU-t. ,mivel szerintem az NEM fenntartható,amit orbán csinál. Az csak a családi ezüst elherdálása. Fenntartható fejlődés illetve pénzügyi stabilitás KIZÁRÓLAG teljesitményből lehetséges , nem pedig hetente kitalált ötletszerű fosztogatásokból. Ha kizárólag a deficit szint lenne a mérvadó,akkor ezek szerint ceasescu romániája maga volt a kánaán.
    Ez olyan mintha én minden hónapban rendesen befizetném a csekkeket ,de arra úgy teremteném elő a pénzt , hogy lecsapnám és kizsebelném a szomszédokat ,meg besurrannék hozzájuk lopni.
    Ha kikerülünk a túlzottdeficit eljárás alól,akkor szinte minden kontroll megszünik és tényleg kiderül kik is ezek valójában . Na,akkor lesz haddelhadd!!
    Tehát nem vagyok benne biztos ,hogy ez nem egy csapda az EU részéről.
    Lehet ,hogy a magyar közvéleményt akarják “sokkolni”,hogy mozduljanak már meg. Lehet ,hogy a részünkről kell történni valaminek ,hogy a részükről történhessen valami. Az EU közvetlenül nem tudja meggyőzni a magyarokat ,se módja ,sem eszköze nincs hozzá ,azt viszont tudja ,hogy amit orbán csinál az rossz a magyaroknak .Mi van akkor ,hogy ha csak lehetőséget teremt ,hogy orbán ezt maga bizonyitsa a zembereknek.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Na ne bonyolítsuk a dolgot, mert nem az.
    .
    “…Ez a rendszer saját zsírjában nem él túl 8 évet….”
    .
    - Ez a rendszer akármennyi évet túlél. Ennél még rosszabbak is vannak, melyek pokolkatlanok, mégis megvannak. Ilyen pl. albánia, koszovó, hogy ne menjünk túl messzire. De egyéb, mindenféle erő nélküli egyéb szörnyrendszerek vannak afrikában, ázsiában is, melyek már nagyon sok éve- évtizede vegetálnak, és köszönik, jól elvannak (mármint, a népvezérek, a nép meg… az olyan).
    .
    “…Ha kikerülünk a túlzottdeficit eljárás alól,akkor szinte minden kontroll megszünik és tényleg kiderül kik is ezek valójában . Na,akkor lesz haddelhadd!!…”
    .
    - Nem értem, mi az összefüggés a kikerülés meg a kontroll megszűnése között. Még ha ki is kerül (ki fog, de fél év, és visszakerül), akkor sem lesz az EU- nak semmiféle kényszerítő eszköze az orKbáni és úgy általában a magyar ámokfutást megakadályozni. Saját, jelentéktelen országukat emésztik fel, senki nem fog ezért érdemileg “beavatkozni”.
    .
    Megmondtam már korábban, jól körülírva: ha egy belső konfliktus nincs MINIMUM EGY 1990- ES ÉVEK BALKÁNJA SZINTJÉN, addig meg sem mozdul semmilyen nemzetközi szervezet. Ott pedig már kemény népirtás, vérfürdő, haláltáborok, gyerekkereskedelem, ultra- brutál szervezett bűnözés, meg minden sz…r volt. Van, ami ezek közül ma is ott van.
    .
    Namost, egy ilyen léptékű konfliktushoz Mordorban semmilyen feltétel nem adott, ezt is leírtam már ezerszer, miért nem.
    .
    “Haddelhadd” sem lesz Mordor gonosz földjén, mert már most is van. Ami eddig ment, és ami most is megy, az micsoda? Ez a rendszer már sok éve kimutatta pokoli aljasságát, 1998- ban elsőnek. Bár, még egyszer mondom, ehhez a lakosság is kellett, ahogy most is az tartja fent ezt a szemetet.
    .
    Szóval, 1, ez a maffiarendszer maradni fog tartósan, 2, senki nem fogja eltávolítani, senki nem fog segíteni Mordornak, 3, Nem lehet egy rendszert eltakarítani, ha a nép nagy része márpedig ezt akarja fenntartani – míg az egész át nem alakul egy olyan konfliktussá, amit fentebb említettem. De ehhez – még egyszer – Mordorban semmilyen feltétel nem adott.
    .
    Na, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. Barry:
    .
    “…amit orbán csinál az rossz a magyaroknak .Mi van akkor ,hogy ha – AZ EU – csak lehetőséget teremt ,hogy orbán ezt maga bizonyitsa a zembereknek.?…”
    .
    - Jaj, tényleg, eddig mit bizonyított orKbán?
    .
    Ne őrjíts már meg… hogy az EU – beavatkozhatna lazán, de inkább hagyja, hadd nyíljon fel a zemberek szeme orKbán és féreg bandája hitványságára? Jaj, ne már.
    .
    Kb. mintha azt mondanánk, hogy valójában az egész balkáni háborút azért hagyta a nemzetközi közösség, hogy lássák meg az ottani népek, milyen rossz is a harcoskodás… vagy, hogy azért hagyja annyiban az albánia, koszóvó- jellegű f…sfészkeket, hogy hátha a lakosság akkor majd meglátja milyen rossz is az, és észhez tér? Na ne, ez abszurd.
    .
    Megmondtam fentebb is, miért “hagyja” ezeket annyiban a nemzetközi közösség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Eldrad

    Jaj ,istenem ,az,hogy mit bizonyitott ez az elmebeteg ól lakó.? Most nem rólad vagy rólam van szó. Nekem 1989 óta nem kell őt bemutatni., gondolom neked se.
    A balkáni háborúval való példálózás sok szempontból is nagyon szerencsétlen. Az több mint 20 éve tört ki. Szolgált is tanulsággal. Nem egy európába integrált EU (+NATO) tagról van szó,és még sok érvet fel lehetne hozni. De nem akarok erről még beszélni sem ,nehogy úgy nézzen ki,hogy ez
    egy lehetséges opció. Nem az .
    Ha jól tudom ,te nem itt élsz. Honnan veszed azt ,hogy a magyarok többsége fideszes? Ez is hülyeség úgy ahogy van. Hogy ők jól manipulálnak a kb. másfél millió agyatlannal ,az igaz
    ,de legalább te ne terjeszd ezt.
    A haddelhad meg úgy látszik még mindig nem az.
    Azért hadd mondjak valamit. 33 év elég kemény diktatúra után ,hogy bukott meg Mubarak vagy Ben Ali?? Szegény Hoszni 3 nappal a bukta előtt még orbánnal teázgatott. Ceausescu még 2 perccel a bukás előtt semmit sem sejtett. Az ilyen Mordor féle rendszerek igy szoktak végetérni.
    Azt hiszem ,zárjuk is le ezt a vitát. Szerinted sok hivük van és sokáig fog tartani ,szerintem meg pont forditva,és hidd el sem naiv sem optimista nem vagyok.
    Üdvözlettel :Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. “..nehogy úgy nézzen ki,hogy ez egy lehetséges opció. Nem az…”
    .
    - Persze hogy nem az, de nem is azért hozta fel példának. Hanem, hogy ami annál kevesebb, ott semmiféle nemzetközi beavatkozás nem várható.
    .
    “..Ha jól tudom ,te nem itt élsz. Honnan veszed azt ,hogy a magyarok többsége fideszes?…”
    .
    - Nem “fideszes”, hanem rosszindulatú, tanulatlan, gonosz, reménytelen eset. Hogy honnan veszem, azt már leírtam többször, részletesen.
    .
    “..Az ilyen Mordor féle rendszerek igy szoktak végetérni…”
    .
    - Előfordul, csakhogy jelenleg erre semmi nem mutat Mordorban, és az alapvető kondíciók sem adottak semmi ilyesmihez. Az arab őrjöngést pedig nem az adott népek generálták, hanem többnyire a Muslim Brotherhood. A népek enélkül sehova nem “keltek volna fel”.
    .
    Ceasuescu esetét én sem értem, ezért nem is mondok rá semmit. Ismerem az esetet, de nem értem.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Lázár János aggódik a zsidók miatt 2014. február 26. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos