Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nevesíti Morvait és a Jobbikot a Kongresszus 2012. június 23. szombat 23:27 | AN Forrás: AN

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nevesíti Morvait és a Jobbikot a Kongresszus
Washington DC/Budapest – Az Amerikai Egyesült Államok ötven szenátora írta alá a regnáló magyar miniszterelnöknek címzett levelet, amely után a budapesti rezsim már önmagával sem próbálja meg elhitetni, hogy nincs mindenki tisztában a Fidesz és a Jobbik közti átjárhatósággal, az orbáni párt sunyi kettős beszédével, azzal, hogy Orbán Viktor a hungarista csatornatöltelék voksának egy részével próbál majd 2014 után tovább uralkodni. Úgy tűnik, az Egyesült Államok törvényhozásában nem annyira hülyék, hogy a volt főrabbihoz zarándokló államfő elfeledtesse velük a nyilas bértollnok Nyirő újratemetési hercehurcáján hajbókoló házelnököt. A levél teljes terjedelemben:
.
Az Egyesült Államok Kongresszusa
Washington DC 20515
.
2012. június 21.
.
Őexcellenciája Orbán Viktor
Miniszterelnök
Magyarország
c/o Magyarország Nagykövetsége
3910 Shoemaker Street NW
Washington DC 2008
.
Tisztelt Orbán miniszterelnök!
.
Mint az erősödő amerikai-magyar kapcsolatok eltökélt támogatói, régóta munkálkodunk a két ország közti viszonyok építésén. Az Egyesült Államokba érkező magyar bevándorlók számottevő mértékben járultak hozzá az amerikai gazdasági, politikai és kulturális élethez, és sok magyar-amerikai kapcsolódik ősei révén Magyarországhoz. Sőt, Magyarország különleges helyet foglal el az amerikai bevándorlásban, mint azon közép-európai államok egyike, amelyek a szabadságért, a függetlenségért és az igazságosságért folytatott küzdelem élvonalában álltak.
.
Mélységesen aggódunk azonban a Jobbik párt tagjainak antiszemita és homofób álláspontja miatt. A Jobbik elnökjelöltje, Morvai Krisztina például „tetves, mocskos gyilkosoknak” nevezte az izraeli zsidókat, s figyelmeztette a magyarországi zsidókat, hogy „a magukfajta ideje lejárt”. A Jobbik magazinja arra utalt, van igazság abban a mítoszban, hogy a zsidók keresztény vért használnak vallási rítusaikhoz, míg a Jobbiknak az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslata perverziónak nevezi a homoszexualitást és börtönnel büntetni rendeli annak ’reklámozóit’. A Jobbik továbbá támadást intézett olyan munkavállalók ellen, akik melegek lehetnek, és állítólagos homoszexualitása miatt Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója eltávolítására szólított fel. Ezek a kijelentések hátterében az intolerancia, a romákkal, a bevándorlókkal és másokkal szembeni fóbiák szélesebb problémái húzódnak meg.
.
Civilizált párbeszédben effajta nézeteknek nincs helyük, azok felett cselekvés nélkül elsiklani nem szabad, különösen az Egyesült Államok Külügyminisztériumának, valamint a Rágalmazás Elleni Ligának jelentése után, amelyek szerint Magyarországon egyre erősebb az antiszemita retorika.
.
Értesülésünk szerint megegyezés született parlamenti etikai bizottság felállításáról, amely magában a törvényhozásban foglalkozna a gyűlöletbeszéddel. Létfontosságú, hogy a magyar vezetők autoritásukat felhasználják az antiszemitizmus és a bigottság valamennyi formája elleni felszólalásra, hogy világos legyen az üzenetük: az intolerancia a magyar nép méltóságának sérelme.
.
Köszönjük, hogy az ügyben késedelem nélkül együttműködik.
.
Tisztelettel:
.
Joseph Crowley, Howard M. Berman, Alcee L. Hastings, Eliot L. Engel, Laura Richardson, Gary L. Ackerman, Theodor E. Deutsch, Gregory W. Meeks, Steve Cohen, Steven R. Rothman, Jared Polis, Steve Israel, Carolyn B. Maloney, Jerrold Nadler, Jim McDermott, James P. Moran, Sander M. Levin, Maurice D. Hinchey, Raúl M. Grijalva, Janice D. Shakowsky, James P. McGovern, Barney Frank, Henry A. Waxman, Bob Filher, Michael M. Honda, Debbie Wasserman Schultz, Rush D. Holt, Yvette D. Clarke, Keith Ellison, Nita M. Lowey, Shelley Berkley, Tammy Baldwin, David N. Cicilline, Adam B. Schiff, Susan B. Davis, Nydia M. Velázquez, Barbara Lee, Edolphus Towns, Carolyn McCarthy, Brian Higgins, Eleanor Holmes Norton, Luis V. Gutierrez, ifjabb Bill Pascell, Donna F. Edwards, Timothy H. Bishop, Earl Blumenauer, Gary C. Peters, Lois Capps, Christopher S. Murphy, William L. Owens kongresszusi képviselők.”
.
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI érdeklődésére közölte: „Orbán Viktor hivatalába megérkezett a levél. A miniszterelnök ma Prágában tartózkodik a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján. A levelet hétfőn természetesen kézhez veszi, és érdemben tanulmányozni fogja.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 57 szavazatból)
Nevesíti Morvait és a Jobbikot a Kongresszus, 4.6 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

73 Reader’s Comments

  1. Ej, de udvariasak ezek a Zusákok… jó, tudom, diplomácia, meg minden, na de ez:
    .
    “…Őexcellenciája Orbán Viktor Miniszterelnök…”
    .
    :))))))
    .
    És hogy:
    .
    “…Mint az erősödő amerikai-magyar kapcsolatok eltökélt támogatói…”
    .
    - Miért, ezek a kapcsolatok erősödtek mostanában? Vagy, ez a mondat burkolt célzás, hogy ŐK az erősödő kapcsolatok támogatói, mert hogy, ezek a kapcsolatok jelenleg nem erősek? Érdekelne, az eredeti angol szöveg…
    .
    Qrvai hisztina pedig szót nem érdemel, az egy elmebeteg, komplexusok légiójával küszködő porbafingó törpebolha, nem több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (60 szavazatból)
  2. Nevesíti…
    .
    Inkább nedvesítené…
    .
    .
    (ha van hozzá gusztusa…:-(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  3. Nedvesítse a fekete fene, az… :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Don Karlos! de la marósfő

    Itt van az eredeti angol szöveg amit a Főméltósága, Őfőméltósága Orbanisztan Kormányzója, …Őexcellenciája Orbán Viktor Miniszterelnök…”!
    http://www.nepszava.hu/dokumentumok/Letter_to_Prime_Minister_Orban_06-21-2012.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. “Nedvesítse a fekete fene, az… :((((((”
    .
    Meg a talajvíz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  6. Eldrad
    Az USÁ-ban komolyan veszik a Kongresszus tekintélyét, ott nem kergetőzne a házelnök egy táska hamuval. Mivel a levelet nem a haveri kör írta az Arany Ökörből, természetesen megadják a diplomáciában szokásos tiszteletköröket.
    A megszólításban.

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  7. Don Karlos! de la marósfő

    Hat én egy ilyen kirakattal mind Morvai Krisztina nem nagyon mernek elő állni a rokonság vagy baráti kőrbe vagy netán az ismerőseim korebe mert akkor kitagadnának!

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  8. nekem az őexellenciája az egy talpig urat jelent, egy sármos, talpig jellemes jelenséget.
    szerintem Amerika mégis egy picit eltévedt, ez nem úr, sosem volt az és most már nem is lesz!
    tényleg is:
    valaki aki megteheti, kérdezze már meg Soros urat, mit szól ehhez az ürgepásztorhoz, biztos hogy jól választott, amikor ösztöndijasként a nevére vette?
    nem érzi kárbaveszettnek a kidobott pénzt, amit erre a fenevadra költött, azon a pénzen már értelmes embert is lehetett volna csinálni valakiből!

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (49 szavazatból)
  9. Érted már lassacskán, Animebj, miért gond, hogy Martonyi a Közel-Keleten bohóckodik?

    VN:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  10. Don Karlos! de la marósfő
  11. Ugyan Ricsi…
    Anmnimbebmj egy kukkot sem ért az egészből.
    Anibmejm csak annyit ért belőle hogy piszok USA megint fosztogattya szegény muzulm..izé..szittya magyarnyikokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  12. Végre ébredezik – lassan – a Kongresszus.
    Ehhez a következõket szeretném hozzátenni:
    1. Õtven szenátor is jó, én szeretném ha nem is mind a száza, de legalább nyolcvan-kilencven aláírná.
    2.A diplomáciai nyelvet használták, mert nem akartak a nyilasok szintjére süllyedni, mégha nem is érdemlik meg.
    3. A sajtófőnök szerint: “A levelet hétfőn természetesen kézhez veszi, és érdemben tanulmányozni fogja.” Mit lehet tényeken tanulmányozni? Hogy mit
    hazudjon [megint]?! Ez nem egy kérvény, amit valaki “tanulmányozik”!
    Persze tagadni és kifogásolni fog, mint mindig.
    4. Soros – amikor ösztöndíjad adott Orballininek, nem tudta, hogy kígyót vett kebléhez..
    5. Ami a nyilas k^rvál illeti, az a diliházba való. Reméljük, hogy egyszer kiesik egy ablakon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (41 szavazatból)
  13. Nagyon szép levél.

    -
    Én meg láttam egy vérben forgó szemű bull terriert az utcán amint egy békés járókelőt marcangolt. Természetesen odamentem segíteni mart én civilizált vagyok és a kutyák nagy ismerőjének tartom magam.

    Barátságosan megpaskoltam a vállát és azt mondtam neki. ” Egy rendes kutya így nem viselkedik, egy rendes kutya az szobatiszta , szófogadató, hűséges és barátságos, az ember legjobb barátja, mert ez a legszebb dolog ami történhet egy kutyával, hogy ember és kutya jó barátok és szeretik egymást. A kutya szolgálja az embert, cserébe az ember gondoskodik róla, hogy jól éljen, vigyáz az egészségére és jól táplálja. Hidd el aggodalommal tölte el mindenkit az utcában amikor látjuk, hogy mit művelsz.”

    Pillanatig nézett rám meghökkenve azzal a vérben forgó szemeivel, aztán nekem ugrott és engem kezdett marcangolni. Végül jött a sintér, hurkot vetett a nyakára és elvitte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (45 szavazatból)
  14. Még valami: “Civilizált párbeszédben effajta nézeteknek nincs helyük…”
    Ki gondolja, hogy ezek a nyilasok civilizáltak? Halvány lila gõzük sincs a civilizált
    viselkedésrõl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  15. Apró formai adalékként:
    A “Köszönjük, hogy az ügyben késedelem nélkül együttműködik” kifejezés a feltétlen elvárás udvarias megfogalmazása, és nem diplomáciai nyelven annyit jelent, hogy “Felszólítjuk, hogy késedelem nélkül működjön együtt”.
    Egy picivel a hadüzenet előtt szoktak ilyet mondani.
    Orbán persze szóból nem ért, csak a furkósbotból.
    Meg fogja/fogjuk kapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  16. Amikor Orbán ezt a levelet kézhez veszi az első nap csak a bevezetést olvassa, “Őexcellenciája Orbán Viktor” . Ekkor átesik néhány spontán orgazmuson, felteszi fejére a LED diódákkal kivert elemes glóriáját, és csendes pihenéssel tölti a nap hátralevő részét mert a boldogságtól kimerültnek érzi magát.

    -
    Másnap elolvassa az első fejezetet, megdicsőül, lám lám fontosak vagyunk nekik és a nap hátralevő részét azzal tölti, hogy kiagyalja, hogyan lehet ebből hasznot húzni.
    -
    Harmadik nap elolvassa levél hátralevő részét és kiadja az utasítást kövérnek, hogy fogalmazzon meg csattanós válaszlevelet amelyben megemlíti az amerikai antiszemitizmust, idézzen amerikai polgárjogi harcosoktól, leckéztesse meg a levélírókat és figyelmeztesse az U.S.A. -t ha nem vesznek vissza a hangnemükből, megvonja tőlük támogatását.

    Aláírás:

    Énexcellenciám Orbán Viktor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (64 szavazatból)
  17. Eagle (2012. június 24. vasárnap 06:17)
    Kösz, élvezet volt olvasni, az “Énexcellenciám Orbán Viktor” meg egyenesen pazar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  18. Majd jól hadat fognak üzenni, aztán vakarózhatnak ott az USA szenátusában!
    Ez is koki, saller, tockos és nyakleves – csak a kifinomult diplomácia nyelvezetén és nem adjuk, hanem kapjuk!
    50 ember próbálja finoman elmagyarázni az ősmagyaroknak, hogy a politikájuk a nácikra hajaz – de most sem értenek a szóból, és való igaz, a hiú pávatáncos az őexellenciájánál megragad mert neki ez a leglényegesebb az egész levélből! Mi már így ismerjük – mások azemútnyócév ellenzékijéből és a mostani kormányzásából még mindig nem így látják….vajon miben bízhatnak, elmondhatnák, hátha nekünk is reményt adna az ő meglátásuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  19. Az a gyanúm, hogy ez a levél egy alapos figyelmeztetés, bár ennek az állat maradéknak (nem meg bántva az állatokat) szerintem a szeme sem fog rebbenni, nem hiszi el hogy rossz vége lehet, addig míg egyszer reggel fel kel, és mikor kinéz!!? jé ez guantanamo!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  20. csakén

    Bár már ott tartanánk, hogy nyíltan hadat üzennek. Bemasírozna a NATO és jól ellátná a TEK baját oszt vége lenne az egésznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  21. Még valami.

    Morvai nertársnő pedig fizesse be az adóját, fizesse be a parkolási díjat és húzzon el a….

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  22. “Köszönjük, hogy az ügyben késedelem nélkül együttműködik.”

    Netán ez a pávatáncoltatás kezdete?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  23. Még, hogy nekünk,ennek a sírva mulató, szabadságharcos magyar népnek és bölcs kormányának tanácsokat osztogatnak ezek a balliberális csökevények? Ezt a leghatározottabban kikérjük magunknak, ez kérem országunk belügyeibe való legdurvább beavatkozás! Kikérjük a több mint hárommillió létminimum alatt élő honfitársunk, valamint az éhező gyermekeink nevében. Ettől nem fognak jobban élni a szegények és a gyermekek se laknak jól! Pénzt adjatok bugrisok, méghozzá sokat, nagyon sokat, hogy teljen belőle még stadionokra is. Tudhatjátok, hogy a vezér, a mi földi istenünk -áldja meg őt a Jóisten- imádja a focit,meg a jó disznótorost. Még-hogy mi antiszemiták lennénk csak azért, mert elismerjük ezt a nagyszerű magyar harmadrangú nyilas írót. Kikérjük magunknak! Mi igenis széjjel tudjuk választani egy író munkásságát a fasiszta előéletétől, hiszem mindenki tudja, hogy Hitler is festegetett akvarelleket és abból tengette sokáig az életét, amíg aztán a sörpucc utáni keserves esztendőkben megírta az ő élete fő művét “Harcom” címmel, melynek hatása a világra óriási volt és mind a mai napi hat. Meg itt van ez a Horhy kultusszal kapcsolatos vád, még említeni is gyalázat, tudják Önök uraim egyáltalán, hogy ki volt ez a nemes lovastengerész ? Ennek a hősnek teljes neve : Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, melyből eleve kikövetkeztethető, hogy nem akárki, hanem egy vitéz harcos kormányzót gyaláznak. Önök apró hibákkal vádolják, mint például az a félmillió ember akiket koncentrációs táborokba küldött, illetve a frontra. Könyörgünk háború volt és már a következő generációból is mondta valaki, “ahol gyalulnak ott forgács is akad !” Szép-emlékű Horthy Miklós kormázósága alatt uraim hárommillió emberünk tántorgott ki az újvilágba, mi lett volna ott nélkülük? Ki vitte volna a hősies magyar emberek jó hírét a világba, ha nem ezek a honfitársaink. Ezekért a tettekért emlékezünk és állítjuk sorba kormányzó urunk szobrait. Melynek én speciel nem vagyok feltétlen híve, hiszen minden történelem szerető ember tudja, hogy a kormányzó úr elképzelhetetlen fehér paripa nélkül. Tiltakozások helyett inkább sok-sok lovasszobor állítására költsétek a mocskos pénzeteket.
    Ezt üzeni nektek a magyar nép egyik ismeretlen fia, aki hisz Magyarország feltámadásában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  24. csakén
    Milliók bíznak az ötös találatban minden héten, amikor kitöltik a szelvényüket.
    Ugyanebben bíznak, akik hisznek a gazdaságpolitikájukban: “Még bejöhet”
    Na ja! Van is rá vagy párszázmillió az 1-2-höz esély.
    Stáry Lórán
    No igen, Hamupipőke szét tudta választani az ocsút a búzától, viszont ezeknek nem igazán sikerül a sz@rt a pisitől. Az egyetlen eredmény, hogy messzire bűzlenek, és egyre barnábbak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  25. Egyébként külön gratuláció a képhez! Nem baj, hogy nem lesz pénz a ballib oldalnak választási óriásplakátokra, mert nem véletlenül kommunizálta el az összes hirdetési felületet a Simicska-Nyerges/vontatós klán.
    A narancsos-barnás plakátok is kreatív módon átalakíthatók lesznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  26. Håt kerem, ha igy van megszolitva ez az ørult, akkor nem csoda ha hirtelen butåra szøkult kepviselø szenatornak nevezi magåt!

    Sajnos a magyar helyzeten mår csak egy erøs nemzetkøzi fellepes segithet, de az surgøs lenne mert ezek a veszettek långba boritjåk Europåt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  27. Már az egész világon hire van országunkban kialakuló folyamatnak.
    A kormány törekvései, Morvai Krisztina a jobbik által az EU-ba köldött
    képviselőjének tevékenysége, Nyirő újratemetésével palástolt első
    nyilt lépés a fasisztoid eszmék elfogadtatására, Elie Wiesel felhivásával
    kapcsolatos folyamatok stb. Mind annak a kritikája, hogy értetlenül
    állnak a magyarországban zajló folyamatokkal. Ezek mellett az új
    földosztás is megkezdődött. Hiszen az új földesúr aki tulajdonosként
    képtelen ,egművelni a kapott födet, de a külföldi támogatást ő kapja.
    A földet viszont a KÖRNYÉKBELI GAZDÁKKAL akarja megműveltetni.
    valószinűleg FÖLD-ALBÉRLŐKÉNT, vagyis jobbágyszerű telkeken.
    MIÉRT NEM AZ KAPJA A FÖLDET, AKI MEGMŰVELI? Ez talán nem
    hasonló a Horthyi éra nagybirtokrendszere visszaállitásának, hiszen
    a szabad földforgalom későbbi bevezetésével, jelenleg még
    felmérhetetlen oligarchiák alakulnak ki a szemünk előtt.
    .
    A diplomáciai kapcsolatok bonyolultak, de a finom reagálás már
    elkezdődött. Ezt mutatja a szenátus levelének tartalma. Eddig a regálás
    a miniszterelnök fogadásának mellőzése, majd a “nonpapir” jegyzék volt,
    csendben, udvariasan. A levél egy nagyobb fokozatú figyelmeztetés,
    egyenlőre még nem a kormány részéről. De ha képtelenek megérteni,
    akkor az is következhet.
    Akik e levelet kritizálják – akár itt is – azoknak fogalmuk sincs mirről
    beszélnek. Könnyű a messiástól, jézuskától, vagy az amerikai
    nagybácsitól várni országunk megmentését, ha mi csak ezt tettük ezek
    ellen, ami eddig történt.
    TE MIT TETTÉL, TESZEL, VAGY TENNI SZÁNDÉKOZOL EZ ELLEN.
    ELÉG A KRITIKÁD?
    Hiszen minden velünk történik. Ők csupán szemlélői akaratunknak,
    hiszen nálunk ez történik. A mi belenyugvásunkkal, beleegyezésünkkel!
    Tehetnek ők valamit az akaratunk ellen? Történt már valamilyen tömeges
    fellépés, amiben támogathatnának, vagy segitenének akaratunk megvalósitásában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  28. Tisztesseges, de kicsit elkesett level.
    Az Egyesult Allamok szenatusa fel kell, hogy ismerje csak gazdasagi presszioval lehet barmit is elerni.
    Igaz, hogy ennek az orszag lakossaga is megfizeti az arat, de hosszu tavon csak ez lehet eredmenyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  29. Ha úri emberek írnak levelet akkor az így néz ki.Abban viszont tévednek akiknek szól azok viszont olyan messze vannak ettől a megszólítástól mint Makó Jeruzsálemtől.Cirka 3 generáció amikorra tisztában lesznek a mások tiszteletét illetően,hogy illik megnyilvánulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  30. Irén
    csak azt kellene figyelembe venni, hogy ez 50 kultúrember nyílt levele egy másik ország kormányfőjéhez. A köteles tisztelet a választott pozíciónak szól. Az országnak és nem Orbán személyének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  31. Nekem is az Őexcellenciáján akadt meg a szemem. Nagyon súlyos sértésnek tartom, amit rögtön el is magyaráznék. Az angol szó Excellent jelentése kitűnő, kiváló, kiemelkedő. Namármost ha valaki Orbánt ekként szólítja meg akkor az azt jelenti hogy ő kiemelkedik a tömegből, kiválóbb a tömegnél vagyis a tömegben szereplő többi polgár nem annyira értékes mint a kiemelt egyed. Rögtön felvetődik a kérdés ha Orbán a kiemelkedő , akkor milyen a többi. Ezek szerint a magyarokat Orbán alapján lehet megitélni, Ő a kiválóság a többi meg csak úgy ott van. Tudom hogy nem így gondolták az amik, de Orbán KISZ titkár tényleg nagyon gáz.
    Orbán Viktor – Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár, + VI-os karton

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  32. Az sexualis orientáció magánugy, Alföldi teljesítményét szakmai alapon kell megitélni.
    A zsidóságra és homosexualizmusra tett megjegyzések gyülöletkeltők, ezért a Magyar ügyészségnek hivatalból kellene intézkedni. Vagy nem jutottak el ezek az infok az ügyészséghez, vagy az ugyészség/bíróság teljesen korrupt, ami persze az azonnali feloszlatását kell hogy maga után vonja. Persze ez madzsarisztán , osztán itt mindent lehet….

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  33. Falra hányt borsó! A dolog már ott becsődöl, hogy ” Civilizált párbeszédben effajta nézeteknek nincs helyük” – A levél értelmezéséhez legfőképpen olvasni kellene tudni, és ismerni az értelmező kézi szótárban azt a passzust, hogy “civilizált”. Orbán “kacérkodása” a Jobbikkal egyáltalán nem újkeletű, hiszen ők voltak az elmúlt időben is a nagyvezér előre tolt , manipulált hadserege.

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  34. A levélről semmit nem találok se a Magyar Nemzetben, se a Magyar Hírlapban.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  35. Azért Morvai Krisztina is egy “úrinő”! “…tetves, mocskos gyilkosok” “magukfajta”-khoz tartozik két lányának az édesapját is. Szépen megtiszteli minden nyilatkozatában.
    Vajon, hogy néz a gyermekei szemébe?
    Vagy csak addig volt jó a “tetves, mocskos……..”, amig jól fel tudott kapaszkodni az uborka fára?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  36. Kurvai Hisztina szégyellheti magát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  37. Nem kell komolyan venni ezt a levelet,mert a szenátorok nem ismerik a magyarországi helyzetet,a levelet Gyurcsány Ferenc kérésére írták Így akarják rossz hírünket kelteni a világban. Aki nem hisz nekem,majd olvassa a választ és a jobboldali sajtót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  38. Az amerikai szenátus tagjai most megtudják milyen a lóval imádkozni. Kövér Laca meg majd jól kioktatja Őket a magyar történelemből és az “igazi” magyar irodalomból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  39. Komoly diplomáciai esemény zajlott le Izrael és Mo. között. Reuven Rivlin, a Kneszet elnöke Kövér Lászlóhoz intézett levelében tudatta, hogy a jövő hónapban a Kneszetben megrendezésre kerülő Wallenberg emléknap meghívottjai közül törölte, egyben persona non grata az országban.

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/157179#.T-czUBdYwqM

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  40. bajao
    “szerintem Amerika mégis egy picit eltévedt, ez nem úr, sosem volt az és most már nem is lesz!”
    .
    Tudják, hogy nem passzol Orbánhoz a tiszteletteljes megszólítás, mégis betartják az angol nyelvterületen elterjedt diplomáciai protokoll levelezési előírásait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  41. Szépen haladunk. Lassan nem lehet megkülönböztetni a fidesst, a keresztényeket és a Jobbikot, mert egyformán kulturálatlan társaság.
    De szépen haladunk abban is, hogy egyre több politikusunk lesz a világban hol itt hol ott persona non grata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  42. lehar

    ez tuti?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  43. Rámentem a linkre. Tuti.Kösz az infót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  44. valaki
    Tuti, már magyarul is olvasható:

    “ATV: a Nyirő-ügy miatt lemondták Kövér izraeli útját
    Reuven Rivlin levélben értesítette Kövér Lászlót arról, hogy jelenléte „nemkívánatos” Jeruzsálemben, a Knesszet által szervezett Wallenberg-emlékkonferencián – olvasható az atv.hu portálon.”

    http://nol.hu/belfold/atv_a_nyiro-ugy_miatt_lemondtak_kover_izraeli_utjat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  45. Nem nyílt ugyan , de enyhe dorgálás. Ne tessenek minket hülyének nézni! Az IMF nem USA székhelyű szervezet véletlenül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  46. Lehar
    Ez gáz. Lassan az egész magyarság nemkívánatos lesz a világ összes országában ezek miatt az idióták miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  47. Örülök, hogy a világban egyre többen mondják, hogy Orbán és Kövér nem kívánatos személy, de a magyar honban sem. Menjenek el egy szigetre, száműzetésbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  48. Kis módosítás és némi kiegészítés (talán magyarázat) a cikkhez:

    Az aláírók nem az US Senate (Szenátus), hanem a House of Representative (Képviselőház) tagjai. Tehát nem szenátorok, hanem képviselők – méghozzá valamennyien a Képviselőház Demokrata szárnyának tagjai. (Forrás: http://www.house.gov)

    Mindez nem sokat von le a levél súlyából. Kéretik alábbiak szíves figyelembe vétele.

    A levél kő kemény figyelmeztetés Orbán Viktornak:

    1. A képviselők csoportja nem használja a szokványos diplomácia csatornát (USA Külügyminisztérium – budapesti Nagykövetség – Magyar Külügyminisztérium – magyar Kormány), hanem direkt a végrehajtó hatalom VEZETŐJÉHEZ szól. Ez teljeséggel szokatlan a diplomáciában és ennek a megoldásnak jó oka van.

    2. A levél címzettje tehát közvetlenül a magyar miniszterelnök. Az amerikai törvényhozás így átlépi (negligálja) a magyar törvényhozást. Formálisan ugyanis a levél címzettje Kövér László lenne. Ezzel a képviselők demonstrálják, hogy véleményük szerint a törvényhozás teljes egészében a magyar miniszterelnök kezében van (a hatalmi ágak nem válnak el egymástól – ez tehát diktatúra).

    3. A levél felszólítja Orbánt arra, hogy ÉRDEMLEGES lépéseket tegyen az elharapózó intolerancia ellen. A felszólítás egyértelmű és határozott – a diplomácia nyelvén.

    4. A levél arra figyelmeztet: nem lehet belpolitikai kérdésként kezelni olyan kéréseket, amik nemzeteken túlmutató alapvető közmegegyezések és a demokrácia elválaszthatatlan részét képezik. (Nem is olyan finom utalás arra, hogy a demokrácia nem ér véget a választásokkal – tehát nem lehet mindent a kétharmaddal, a választási számtannal indokolni).

    5. A levél kimondja: nem elég a retorika, az üres beszéd – Orbánnak tennie kell az ügyben („cselekés nélkül elsiklani nem szabad”). A képviselők nem púdert várnak, hanem tetteket.

    Mindehhez tudni kell, hogy valamennyi képviselő mellett 3-4 főből álló asszisztencia működik, akik segítenek a képviselőknek mérlegelni mindenféle megnyilvánulásukat (már ugye, hogy ne tegyenek és mondjanak baromságokat).

    Azután a képviselők pártállás szerint csoportokba szerveződnek (esetünkben demokrata képviselőkről van szó) és ez a csoport szakértők egész hadát – többnyire jogászokat – foglalkoztatja, akik a csoport együttes megnyilvánulásait mérlegelik, lehetőleg azok nyilvánosságra kerülése előtt. Kizárt, hogy ilyen lépést ne egyeztettek volna az amerikai Külügyminisztériummal…

    Így a levél tartalma sokszoros szűrőn át megy: sem a címzett kiválasztása, sem a kézbesítés módja (a szokványos diplomáciai út elkerülése), sem a levél tartalma és hangsúlya nem tekinthető véletlennek.

    A levél ténye egy kemény diplomáciai sorozat első lépése LEHET. Úgy tűnik, az USA-nál betelt a pohár: Orbánt színvallásra akarják kényszeríteni. Kis pávatáncosunk rázhatja magát, de a következő lépés már Magyarország formális figyelmeztetése lehet.

    És ne feledjük, hogy az IMF legnagyobb befizetője (betétese) az USA – ne legyen tehát senkinek sem kétsége afelől, hogy a befolyását érvényesíteni tudja és fogja is. Más szavakkal: bár „elindulhatnak” a tárgyalások az IMF és Magyarország között, hogy mikor lesz végük, azt nem Magyarország fogja megszabni.

    Diktátorokat és diktatúrákat nem szokás finanszírozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  49. Arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz az a sarc, megaláztatás, sértés, lenyúlás, jogtiprás, amelyet már nem fog szó nélkül lenyelni népünk és amely hatására betelik a pohár. A közhangulatot figyelve már nem lehet túl messze…
    Nekem mindenesetre már qrvára viszket a tenyerem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  50. Csacsicska 2012. június 24. vasárnap 21:51
    Köszi az infókat, a korábbiakat is, a továbbiakat is.
    Pluszoltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Miért a Jobbikot emlegetik a képviselők? 2012. június 26. kedd | AN

Bírálja a cigányüldözést a State Department 2012. május 24. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos