Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerikai zsidókkal egyeztetett Gál András Levente 2012. június 27. szerda 13:54 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerikai zsidókkal egyeztetett Gál András Levente
Washington/Budapest – A magyarországi zsidó szervezetek és intézmények megújításáról, valamint az antiszemita vagy kisebbségellenes jelenségekre vonatkozó monitoringrendszer kiépítéséről egyeztetett egyebek mellett Gál András Levente kormánybiztos az amerikai zsidó közösség képviselőivel kétnapos washingtoni hivatalos látogatásán.
.
A kormánybiztos találkozott Marie L. Yovanovitch európai ügyekért felelős helyettes államtitkárral, Tomicah Tillemann külügyminiszteri tanácsadóval, Elizabeth Nakiannal,  az amerikai külügyminisztérium holokausztügyekkel foglalkozó hivatalának helyettes igazgatójával, Hannah Rosenthallal, az antiszemitizmus megfigyelésével foglalkozó különmegbízottal, valamint az amerikai zsidó közösség számos prominens képviselőjével. A megbeszélésen reszt vett Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) kuratóriumának elnöke is.
.
A tájékoztatás szerint a résztvevők áttekintették a magyar kormány magyarországi zsidó szervezetek és intézmények megújítása területén elért eredményeit és a további tennivalókat.
.
A kormánybiztos szólt az előkészítés alatt álló monitoringrendszer kiépítéséről is, amely szavai szerint nemzetközi összehasonlításban is „hiteles és tényszerű képet tud adni arról, hogy Magyarországon milyen antiszemita vagy kisebbségellenes jelenségek történnek, milyen az ezzel kapcsolatos társadalmi megítélés és az intézményi reakciók”.
.
Gál András Levente jelezte, hogy az ügyben számít az amerikai tapasztalatokra, s kérte, hogy vizsgálják meg egyebek mellett azt, milyen módon tudnak a korábbiaknál eredményesebben fellépni olyan internetes médiumokkal kapcsolatban, amelyek az Egyesült Államokban üzemelő szerverekről antiszemita tartalommal jelennek meg Magyarországon.
.
A közlemény arra is kitért, hogy a kormánybiztos a magyar helyzettel kapcsolatos nyilvános megnyilatkozásaik előtti konzultációt javasolt az amerikai partnereknek, hogy „teljes és hiteles képet kapjanak a felmerült ügyek minden összefüggéséről”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 5 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Nekem drága jó Leventénktől is hányingerem van.Akit bővebben is Érdekel Levente igaz életútja kérdezze bátran Dezső András újságírót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. Az USA jól tenné, ha az ah be gyönyörű monitoringrendszer mellett tényszerű információkat is beszerezne.
    Nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy hitelt érdemlő információkat ad majd nekik a fasisztákat és antiszemitákat melegen támogató, az ő programjukat megvalósító, az egyházak iskola-zsákmányolásánál nyíltan numerus clausust érvényesítő, a Horthy-korszakot restauráló Orbán/Fidesz/KDNP/Jobbik.
    .
    “…amelyek az Egyesült Államokban üzemelő szerverekről antiszemita tartalommal jelennek meg Magyarországon” — szóval az USA hanyagsága miatt kapott nálunk lábra a fasizmus. Hát arca, az van neki.
    .
    “… nyilvános megnyilatkozásaik előtti konzultációt javasolt az amerikai partnereknek, hogy „teljes és hiteles képet kapjanak …” — … a velejéig gonosz, hazug, aljas mai magyar politikusi gárdától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  3. Hát ez bivalybőrarcú a javából!
    A táskáshamvak, a Horthy-restauráció után és Orbán elzárkózása, mikor rátolta az önkormányzatokra a felelősséget, nem kell kérni semmiféle tájékoztatást az amerikai félnek!
    Odamegy és kioktat – hát az ország imázsán biztosan lendített egyet-kettőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. A cikk utolsó mondata teljes reflektorfénybe helyezte a magyar kormány “bizalomgerjesztő” viselkedését!!!! :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Szabó György, aki a Habad (Köves Slomo) kijárója, több zsido szervezet élen, amiota a Fidesz uralkodik. Szomorú, hogy ő képviseli a hazai zsidosagot! Jó képet fognak kapni az amerikai zsidók a hazai viszonyokról. Jókat, de nem igazakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. Monitoring? Vegyenek egy tükröt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Levike! Neked még van képed emberek elé kiállni?
    Emlékszünk ám arra még, hogy az előző orbán-kormány államtitkáraként lelkes műgyűjtőként kilopattad sameszaiddal az akkoriban épülő szerény villád könyvtárszobájának galériájához egy kiemelt műemléki épület ipartörténeti értékű, múzeumba szánt, védettség alatt lévő öntöttvas korlátait!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  8. Hasonlítanak, a Kormány lépései, a Horthy érában megismert következetes zsidóellenességéhez. Maga Horthy is majdnem úgy nyilatkozott, mint OV. Rábízza erre, meg arra! Mi tudjuk, akik megéltük!
    Voltaképpen: ma is, és akkor is, magyar emberekről volt és van szó. Nem szeplősek nem tetvesek, hanem hazafiak, miért kell velük külön foglalkozni? Miért nem olyan hangulat alakít ki, a Kormány, ami egy igazi hazafinak kijár. Ők egyenértékű választópolgárok és nagyon kevés a bűnöző közöttük.
    Miért nem? Miért nem?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Úgy tudom ma valami Horthy konferencia van Orbánisztánban. Ez is az antiszemitizmus elleni harc része? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. commandante

    akkor az Operaházból is ő vitte el?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. Remélem az amerikaiak nem dőlnek be az orbán féle pávatáncnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Avi! Nem “valami” Horthy konferencia volt ma Budapesten. Színvonalas konferencia volt, nagy tudású előadókkal. Többet kellene olvasni és tájékozottabbnak illene lenni.

    http://atv.hu/cikk/20120627_konferencia_horthyrol_percrol_percre?source=hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. én megtanultam történelmet, amikor kellett, de már szives elnézést, öt méter magasról lesz@rom hortit meg a többi vérbajos, szifiliszes rohadékot!
    én nem a multban élek, engem a jövő érdekel, az ország és benne a családom, a barátaim és ismerőseim sorsa, olyan dolgokkal nem foglakozom, ami nem tartozik a napi megélhetésünkhöz!
    nekem ne magyarázzák be, hogy milyen jó volt az a korszak, én a nagyszüleimnek jobban hiszek és abban, amit ők meséltek arról a világról!
    csak remélni merem, hogy nem a sötét multunkat istenitő szarháziak fogják az életünket a jövőben alakitani, nem létezik, nem tűrhető, hogy országunkban megint nácik masirozzanak 65 év után újra!!!
    ha van Isten, ez nem történhet meg velünk, pusztulnia kell azoknak ebből az országból akik ezt akarják, csináljanak maguknak másutt egy gyilkosországot, de Magyarországot hagyják meg demokratikus, felemelt fejjel élhető, boldog, büszke és gyarapodó Magyarországnak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  14. A nepszava.hu ír a történészkonferenciáról:

    http://nepszava.hu/articles/article.php?id=564609&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Na hát Levi te is csak annyit érsz amennyi kommentet fűznek hozzád.
    Bocsi azt a műemléket meg vissza kellene adni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. A monitoringrendszert a Közigazgatási Minisztérium fogja működtetni parlamenti felügyelet mellett, tehát garantált a hitelesség.Körülbelül annyira lesz hiteles, mint amit az előző nemzeti inzultációról megtudtunk. Az adatokba nem lehetett betekinteni, gondolom 100 évre titkosították.
    Az antiszemititizmus monitoring adatok kiértékelését a Nézőpont Intézet fogja elnyerni közbeszerzési pályázat keretében. Már fejlesztés alatt áll az a program, ami az alapadatokból tetszőlegesen beállítható mértékű antiszemitizmus indexet generál az ország különböző pontjaira, iskolázottsági szintekre, lakossági csoportokra, stb. Beállítható a kívánt antiszemitizmus index csökkenés mértéke a kormányzati intézkedések hatására.A próbafuttatások eredményei szerint az antiszemitizmus index 2008-ban tetőzött, 2010 2. félévétől folyamatosan csökken, köszönhetően a kormány hatékony intézkedéseinek, kormányzati személyiségek megnyilatkozásainak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Ha van olyan, aki azt hiszi, hogy Gál ” Ruhásszekrény” András Levente az nem a legjobb, de a legjobb szándékával mondta amit mondott és csak kábítja hallgatóságát mint valami designer drog, akkor az, nem más, mint kútmérgező, Gyurcsány haverja és legjobban tenné, ha magában Dr. Kövér László válogatott emberbaráti szónoklatait mormolná. Bizonyíték Gál “Ruhásszekrény” András jó szándékára őszinte tekintete, meleg barna szeme és egyébként is. Ha viszont már témánál vagyunk, lenne szíves valaki emlékeztetni arra, mikor hallottunk valami olyat a Fidesz KB-tól, hogy a Jobbik az egy nettó ótvar náci párt és megvet mindenkit, aki szóval, tettel, gondolatban, vagy mulasztással egy nüansznyit is támogatja ezt a csürhét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Módfelett dícséretes dolog ez a monitoring rendszer megalakítása, csak egy bajom van vele, hogy én ennek a kormánynak sem egy szavában, sem pedig egyetlen intézkedésében nem hiszek, ami nem lenne baj, de félek több mint a fele magyarság így van ezzel. Képmutató, farizeus, álszent banda és akkor még finom vagyok. Pont ők monitoringoznak, aki fő vezére indította el úgy Isten igazából Magyarországon a gyűlölködést, ráadásul még a saját fajtája ellen is, csupán olyan alapon, hogy ki támogatja őt az őrültségeiben és ki nem. Nyilván aki nem annak így, vagy úgy annyi. Sajnos Orbánt én még Vonától is rosszabbnak tartom, ami nem is csoda ha figyelembe vesszük, hogy Vona az Ő köpönyege alól bújt elő.és mint az már lenni szokott igyekezett a tanítvány túltenni a mesterén.Csupán saját vélemény, de ennek a borzalomnak amit mait, ebben az országban kormánynak neveznek kitelt a becsülete, ha volt egyáltalán, hitele a nullával egyelő, tárgyalhatnak ők már ezek után akárkivel. Mindenesetre, hogy Amerika megfigyelőket küldene ide a zsidóság mostani helyzetének tanulmányozására, esetleg szükség esetén megsegítésére, azt természetesen ettől függetlenül is csak üdvözölni lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Ez a tipikus kettős beszéd! Jelenleg az ifjúságnak mintaként állítják és kultuszt teremtenek a letűnt és ideológiai szemétdombra került Horthy rendszernek. Sőt ezen túl is mennek a nyíltan fasiszta írok NAT-ba történő beemelésével. Színjáték az egész. Nagyon jól ismerik azokat a Jobbikhoz közel álló szerzőket akik amerikai szervereken keresztül ontják az ordas, mocskos eszméket hazánkra. Eszük ágában sincs fellépni ellenük, hiszen ez mostanság nem lenne ésszerű, mivel csökkenő népszerűségüket ezekkel a “népnemzeti” díszpintyekkel akarják feltölteni. Minden szavazat számít! Persze ezt érzi és érti a csőcselék, ezért vetemednek az egyre nyíltabb antiszemita megnyilvánulásokra. A felelősség persze adott,mert lehet politikai haszonszerzés miatt játszani a tűzzel, de megeshet, hogy a palackból kiengedett szellemet már nem tudják majd visszatuszkolni.
    Azért gondoljuk csak meg, hogy az a rendszer amelyik képes ilyen aljas kettős játékra, tulajdonképpen milyen is valójában? Véleményem szerint ugyanolyanok, mint a nyíltan antiszemita elvbarátaik, csak ők tudják jól, hogy ma ezzel az eszmevilággal kiírhatnák magokat az európai nemzetek közösségéből és teljesen elszigetelődnének. Ezért van divatba nálunk jelenleg a pávatánc!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Egy kis adalék ahhoz, hogy Orbán minden hova a megfelelő embert küldi.
    Gaál András Levente több, mint egy évvel ezelőtt- miközben járta Hoffmann Rózsával az országot, akkor az egyik összejövetelen volt képe arról beszélni, hogy az éppen akkor Michelin csillaggal kitüntetett budapesti étterem nem magyar étterem (lehet, hogy olasz, mexikói vagy görög volt? – nem tudom a lényegen nem változtat), S EZ UGYANOLYAN, MINT KERTÉSZ IMRE Nobel dija.
    Ha valaki észre fogja venni az antiszemita búvópatakokat, akkor egészen biztosan ő lesz az. Jól el is fogja rejteni, ….hivatalból persze.
    És a másik bődülete pedig az volt, amikor a Páva utcai Holokauszt Múzeum anyagát bírálva azt mondta, hogy nagyon egysíkú és a magyarokat nagyon rossz színben tünteti fel, talán kiegyensúlyozottabbnak kéne lennie. (sajnos nem tudom pontosan idézni, de ez volt a meglátásának lényege, mindezt azért, mert a múzeum képes volt nyíltan beszélni az 1941-es Kamanyec Podolszkijba deportált és meggyilkolt magyar honfitársainkról, amit azóta is csak nagyon kevés helyen írják meg hitelesen. (És evvel a korszakkal vállal egyenesági rokonságot Orbán és csapata….). Meg is váltak akkor, a még megbízással bíró igazgatótól, Harsányitól.
    Szóval kecskére a káposztát….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Levente sok volt a minisztériumnak, így lett zsidóügyi független államtitkár. Remélhető, hogy amerikai beszélgető partnerei felkészültek Leventéből, az opportunizmus helyi bajnokából. A monitoring a Zsidókutató Intézetek utóda, ő maga Kolozsvári Borcsa Mihály cipőjében jár. Statisztikailag fogják bizonyítani, hogy kevesebb a zsidóprovokáció, mint Hollandiában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Miért a Jobbikot emlegetik a képviselők? 2012. június 26. kedd | AN

Budapesten tájékozódott az alabamai szenátor 2012. április 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos