Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kongresszusi képviselők nevesítik Morvait és a Jobbikot 2012. június 23. szombat 23:27 | AN Forrás: AN

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kongresszusi képviselők nevesítik Morvait és a Jobbikot
Washington DC/Budapest – Az Amerikai Egyesült Államok ötven kongresszusi képviselője írta alá a magyar miniszterelnöknek címzett levelet, amely után a budapesti rezsim már önmagával sem próbálja elhitetni, hogy nincs mindenki tisztában a Fidesz és a Jobbik közti átjárhatósággal. A Fidesz kettős beszédével Orbán Viktor a hungarista érzelmű szavazók voksára is számít a 2014-es választásokon. A levél teljes terjedelmében itt olvasható:
.
Az Egyesült Államok Kongresszusa
Washington DC 20515
.
2012. június 21.
.
Őexcellenciája Orbán Viktor
Miniszterelnök
Magyarország
c/o Magyarország Nagykövetsége
3910 Shoemaker Street NW
Washington DC 2008
.
Tisztelt Orbán miniszterelnök!
.
Mint az erősödő amerikai-magyar kapcsolatok eltökélt támogatói, régóta munkálkodunk a két ország közti viszonyok építésén. Az Egyesült Államokba érkező magyar bevándorlók számottevő mértékben járultak hozzá az amerikai gazdasági, politikai és kulturális élethez, és sok magyar-amerikai kapcsolódik ősei révén Magyarországhoz. Sőt, Magyarország különleges helyet foglal el az amerikai bevándorlásban, mint azon közép-európai államok egyike, amelyek a szabadságért, a függetlenségért és az igazságosságért folytatott küzdelem élvonalában álltak.
.
Mélységesen aggódunk azonban a Jobbik párt tagjainak antiszemita és homofób álláspontja miatt. A Jobbik elnökjelöltje, Morvai Krisztina például „tetves, mocskos gyilkosoknak” nevezte az izraeli zsidókat, s figyelmeztette a magyarországi zsidókat, hogy „a magukfajta ideje lejárt”. A Jobbik magazinja arra utalt, van igazság abban a mítoszban, hogy a zsidók keresztény vért használnak vallási rítusaikhoz, míg a Jobbiknak az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslata perverziónak nevezi a homoszexualitást és börtönnel büntetni rendeli annak ’reklámozóit’. A Jobbik továbbá támadást intézett olyan munkavállalók ellen, akik melegek lehetnek, és állítólagos homoszexualitása miatt Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója eltávolítására szólított fel. Ezek a kijelentések hátterében az intolerancia, a romákkal, a bevándorlókkal és másokkal szembeni fóbiák szélesebb problémái húzódnak meg.
.
Civilizált párbeszédben effajta nézeteknek nincs helyük, azok felett cselekvés nélkül elsiklani nem szabad, különösen az Egyesült Államok Külügyminisztériumának, valamint a Rágalmazás Elleni Ligának jelentése után, amelyek szerint Magyarországon egyre erősebb az antiszemita retorika.
.
Értesülésünk szerint megegyezés született parlamenti etikai bizottság felállításáról, amely magában a törvényhozásban foglalkozna a gyűlöletbeszéddel. Létfontosságú, hogy a magyar vezetők autoritásukat felhasználják az antiszemitizmus és a bigottság valamennyi formája elleni felszólalásra, hogy világos legyen az üzenetük: az intolerancia a magyar nép méltóságának sérelme.
.
Köszönjük, hogy az ügyben késedelem nélkül együttműködik.
.
Tisztelettel:
.
Joseph Crowley, Howard M. Berman, Alcee L. Hastings, Eliot L. Engel, Laura Richardson, Gary L. Ackerman, Theodor E. Deutsch, Gregory W. Meeks, Steve Cohen, Steven R. Rothman, Jared Polis, Steve Israel, Carolyn B. Maloney, Jerrold Nadler, Jim McDermott, James P. Moran, Sander M. Levin, Maurice D. Hinchey, Raúl M. Grijalva, Janice D. Shakowsky, James P. McGovern, Barney Frank, Henry A. Waxman, Bob Filher, Michael M. Honda, Debbie Wasserman Schultz, Rush D. Holt, Yvette D. Clarke, Keith Ellison, Nita M. Lowey, Shelley Berkley, Tammy Baldwin, David N. Cicilline, Adam B. Schiff, Susan B. Davis, Nydia M. Velázquez, Barbara Lee, Edolphus Towns, Carolyn McCarthy, Brian Higgins, Eleanor Holmes Norton, Luis V. Gutierrez, ifjabb Bill Pascell, Donna F. Edwards, Timothy H. Bishop, Earl Blumenauer, Gary C. Peters, Lois Capps, Christopher S. Murphy, William L. Owens kongresszusi képviselők.”
.
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI érdeklődésére közölte: „Orbán Viktor hivatalába megérkezett a levél. A miniszterelnök ma Prágában tartózkodik a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján. A levelet hétfőn természetesen kézhez veszi, és érdemben tanulmányozni fogja.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 57 szavazatból)
Kongresszusi képviselők nevesítik Morvait és a Jobbikot , 4.6 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

74 Reader’s Comments

  1. Csacsicska
    2012. június 24. vasárnap
    21:51
    Ez jó lenne, ha ovi tanácsadói számára is nyilvánvaló lenne. :(((
    Nem biztos, hogy átérzik a helyzetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Ezt így kell csinálni, jöhet a többi, lecsóba a NÁCIKKAL!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  3. Ma-Lac
    azért disztingváljunk kérem, mégiscsak egy nőről van szó: Morvai Hisztike.
    Az még egyáltalán nem bizonyított, hogy a bájaival megélne a szabadpiacon.
    Csacsika
    Ez az elemzés rácáfol a nevedre. Köszönöm és pluszoltam.
    és ha már névadásról van szó:
    http://mariablogja.wordpress.com/2012/06/24/orban-viktor-ezer-neve-a-tol-z-ig-osszegyujtve/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Csak úgy első olvasásra jelzem, hogy az
    “M” betűnél hiányosságot észlelek: sem a “Mi Betegünk” sem a “Magyarbasi” nem szerepel, az
    “SZ” betűnél meg hiányolom a “Szeretett vezérünk” megnevezést, az
    “E” betű meg teljesen hiányzik, pedig az Egyeske is eléggé kifejező.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Én is köszi Csacsicska.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Gets:

    Orbán már régóta a maga teremtette hazugság-spirálban, virtualitásban él. Orbánnak egyetlen célja van: tartósan megmaradni a hatalomban, mindent ennek rendel alá. Országot, nemzetet, Fideszt, ellenzéket – embereket, belföldet és külföldet egyaránt. Mindent.

    Orbánt a „szakértői” szolgai – hogy konkrétabban írjam: szervilis – módon kiszolgálják. Innen egyszerűen nincs visszaút. Orbán már annyi arcát vesztette el, hogy csakis előre mehet: a spirálban, ami folyamatosan szűkül.

    Világos, hogy külföldön mélyen lenézik őt és a bandáját – elképzelhetetlennek tartom, hogy ebben a felfogásban radikális változás álljon be. Orbánt hazug, köpönyegforgató, megbízhatatlan személynek látják. Nem tud olyan dolgot tenni, ami ezt a véleményt módosíthatná, mert minden flikk-flakkját újabb hazugságnak, képmutatásnak értelmezik majd. Még az általa favorizált arabok és kínaiak is. Ők sem teljesen hülyék. Látják Orbán hűségét az aktuális „szövetségi rendszeréhez” (Eu., NATO.) – megvetik őt ők is.

    Sajna Orbán elszigetelése egyben az országot is sújtja – és ennek 10 millió „honfitársa” issza meg a levét. Ez a lé: bankadó, tranzakciós adó, 27%-os áfa, stb. Kívülről nincs támogatás (beruházások, kedvező kölcsönök), belül kell tehát sarcolni.

    Orbán és szakértői kizárólag a túlélésre koncentrálnak. Amíg hatalmon vannak, takargathatják a bulijaikat. (Itt emlékeztetnék az MNB törvény – még el nem fogadott – módosítására, a tartalékok titkosítására, 10 évre.) Egyedüli és kizárólagos forrás a „mérsékelt” jobbikos szavazó. Vona már érzi is Orbán hideg leheletét a nyakában: jól emlékszik Torgyánra és az egykori MDF-re…Orbán és Vona között a radikalizmus mértéke a különbség.

    Orbán most akarja beérni Vonát (az állam szerepének erősítése, sőt: abszolutizálása), az elnyomó rendszer erősítése (olvasd el a rendőrtiszti avatáson minap elmondott beszédét), a mindennapos félelem felélesztése. Ehhez szüksége van a radikálisokra, lényegében mindenkire, akiben bármilyen „sérelem” fellobbantható.

    Orbánt és a Fideszt a „szokványos” demokratikus MÓDSZEREK nem fogják eltüntetni: a dolog vége bizony erőszak lesz, sajnos. Borítékolható, mert Orbán semmiféle egérutat nem hagy a demokráciának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  7. A magyar ballibes-demokrata közbeszéd divatja elindult világhódító útjára – már az amerikai szenátorok is verbálpettingelnek: mondok is valamit, meg nem is. Pontosan ugyanúgy kerülgetik a forró kását, mint a magyar “demokratikus erők”. Dehogyis nevezik fasisztáknak a fasisztákat.
    .
    Tisztelt Szenátor Hölgyek és Urak!
    .
    Amikor egy olyan szerződés alatt olvasható az Amerikai Egyesült Államok aláírása, amit egy falatnyi kis semmi ország hosszú időn át, tartósan, tudatosan, ország-világ előtt nyíltan semmibe vesz, akkor erre az USA még csak finoman, a diplomácia csipkekendőjébe csomagolva még annyit se pöttyint el, hogy ejnye-bejnye? Hm.
    .
    Azért ha én amerikai adófizető-, szavazópolgár lennék, nekem zsenánt lenne, hogy az én nagy és erős hazám aláírása egy nemzetközi szerződésen sz@rt se ér…
    .
    És ha igaz, hogy “az elnök nem írhat alá nemzetközi egyezményt a szenátus jóváhagyása nélkül (advice and consent).” akkor, Önöknek, Drága Szenátor Hölgyek és Urak, munkakörükből kifolyólag is ismerniük kellene azt a nemzetközi szerződést, amiről beszélek:Treaty of peace with Hungary. Signed at Paris, on 10 February 1947 (róla több a nevem alatti linkre kattintva tudható)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Es ezzel vegleg eljatszotta annak az eselyet az egesz magyar jobboltad es persze elsosorban a szenny orban rezsim minden fogaskereke, hogy az elszamoltatas elol elbujhat AKARHOVA a Foldon. Ennyi volt szarhaziak, lehet fogni a kotelet, lemenni a pincebe, fogni egy szoget es egy kalapacsot aztan AKASSZATOK FEL MAGATOKAT, amig van ra lehetosegetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. Csacsicska 2012. június 24. vasárnap 21:51
    Kösz. Én is plusszoltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. A diplomacia ilyen nyelvezetu levelet irt korabban Afganisztannak es Iraknak is, azok sem vettek komolyan. Viszont en pl. nagy orommel fogadnam, ha minden ujsag cimplapjan a nalunk szabadsagukat tolto izraeli biztonsagi erok mukodesenek allomasait olvashatnam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  11. .
    aggódó magyar!
    fogod.
    ezt a tetű kövért már elzavarta a knesszet elnöke. megmondta neki: coki innet, te mocskos fasiszta állat!
    ez a patkány pintér, aki a legnagyobb magyar bűnözők egyike is szarban van, hiszen a világ egyik, ha nem a legerősebb rendőrsége, titkosszolgálata az izraeli teli van magyarokkal.
    természetesen nem mélymagyarokkal, hanem izraelita származású valaha volt, s újból azzá válható honfitársainkkal, kik a fasiszta-náci-hungarista-nyilas patkányokat ki fogják irtani, ha már e kis kurvaország primitív, lusta, szarban sárban hempergőző bunkómagyarjai ezt nem teszik meg.
    gyűlölök ebben az undorító állatokkal teli országban élni, de még élő felmenőim betegségei idekötnek.
    amint tehetem elmegyek, s köpök hátra ezekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. A FIDESZ és a Jobbik átjárhatóságáról csak annyit, hogy a hétvégi hírekben sokszor bemondták, hogy
    .
    “a kormány stratégiai partnerként tekinti a polgárőrségeket”
    .
    Mint ismeretes, a Magyar Gárda “feloszlatása” után azt a kibúvót találták, hogy országos (!) méretű polgárőrséget hoznak létre. Akkor most már így világos a csókakői gárdista pólókon a felirat “Magyar Nemzeti Gárda”.
    .
    Ja, még valami. Pintér VI. 15. BM rendeletében (26/2012 BM rendelet) elrendeli a “Különleges jogrend bevezetésére történő felkészülés szabályai”-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Itt érdemes újra elolvasni Bartus Úr “Az Unió első fasiszta állama” és a “Római iskola” nagyszerű írásait, ami a vélemények között találhatók meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. A DIKTÁTOR NEM ÉR RÁ
    *
    Büszkék lehetünk arra, hogy mi hamarabb olvashatjuk a miniszterelnöknek szóló levelet mint őexellenciája saját maga. Hát nem ez az igazi demokrácia?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. “Szilágyi Erzsébet levelét megírta…”
    Csak egy kicsit későn…
    Hány éve is történtek a cigány otthonok elleni lőfegyveres és molotovkoktélos támadások ??? Halottakkal, testi és lelki sebesültek sokaságával…!
    És azóta hányszor is nyalta ki az USA nagykövet asszonya Orbán fenekét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. *
    “JOBBIK PÁRT” = FIDESZ PÁRT
    *
    ui:
    Ezt persze Ők odakint sajnos nem tudják…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. “Civilizált párbeszédben effajta nézeteknek nincs helyük…”
    vagyis nem tekintik a címzettet és pereputtyát civilizált partnernek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. kekec:
    .
    “…azért disztingváljunk kérem, mégiscsak egy nőről van szó: Morvái Hisztike….”
    .
    - Nem.
    .
    Az, hogy valaki “nő”, nem menti fel gaztettei alól. Egy elmebeteg, bajkeverő náciról van szó, aki ürjöngésével és általános tevékenységével százmilliós nagyságrendű kárt okozott már az országának, az erkölcsi züllesztés pedig nem fejezhető ki pénzben. Nehogy már női mivolta miatt akkor enyhébben ítéljük meg!
    .
    “…Morvái Hisztike…”
    .
    - Kérem, ne becézzük ezt a rakás tr…gyát. Becézni gyerekeket szoktunk, meg számunkra kedves dolgokat. Ennek pedig a hívókódja:
    .
    Qrvai hisztina.
    .
    Eldrad voltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. Egy ilyen riherongy kurvát ki kellene írtani az egész családjával és a patkány rohadék pártjával egyetemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Hol láttok nőt a plakáton? Egy náci kápót látok csak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. Bubu64 jol latja!
    A plakaton egy leszbikos no lathato, aki a Medgyesy korszakban New Yorkban a Palesztin nok izraeli elnyomasarol papolt, holott a szocialista kormany fizette kikuldetesben tartozkodott Amerikaban.
    Akkori irasaiban tobbszoros szimpatia megnyilvanulast olvashattunk ki a noi homoszekszualiatasrol irt esszeiben.
    Ma Jobbik kozarsasagi elnok jeloltjeje, a part Bruxelles-i kepviseloje, egy zsido ujsagiro ferjel es egy felzsido leanygyermekkel veresszaju antiszemita uszto.
    Az elvek asszonya!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  22. MORDONBLŐD, mint a találó Czája- Peczárszki hasonlat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Ezelőtt 50 éve Spanyolországban 2 év börtönre ítéltek William Bass Észak Amerikai üzletembert azért mert a Barajas nemzetközi repülőterén fogta a Francisco Franco diktátor képet és földhöz vágta, ezután taxiba ült és tovább ment!
    Vigyázni mert nemsokára az ov nagyképűségét valaki merne földhöz vágni meg fel(segg)sertesnek minősül és !!!!!!!! ki tudja hogy??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. “imádom” ezt a nőt hatalomért kivégeztetné a saját gyermekeit is mert azok is zsidók és , ö is az és a jobbik egy csürhe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Horthy csak október 15. után lett rossz 2012. október 21. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos