Ronai and Ronai
AMERIKAI

Náci beszédet mondott Orbán a Kossuth téren 2012. március 15. csütörtök 19:34 | AN Forrás: Origo

  • Hozzászólások(204)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Náci beszédet mondott Orbán a Kossuth téren

Budapest – A klasszikus antiszemita irodalomban található kódolt náci beszédet mondott Orbán Viktor március 15-én a Kossth téren. Az „idegen érdekektől”, nemzetközi pénzügyi köröktől akarja megvédeni azt a Magyarországot, amely eközben ott kuncsorog ezeknél a pénzügyi köröknél, hogy hitelt kapjon, mert különben államcsőd és teljes széthullás fenyeget. Orbán Magyarország ellen uszította újra a demokratikus Nyugatot és az Európai Uniót.  Orbán beszéde hadüzenet volt a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok és a demokratikus Nyugat ellen.

Az 1848-as forradalom örökösének állította be saját kormányának a zsidó pénztőkével és a zsidó liberális demokrácia ellen vívott szabadságharcát Orbán Viktor. Beszéde teljes mértékben ellentétes volt az egyéni polgári jogokért küzdő 1848-as forradalommal. A Kossuth téren mondott ünnepi beszédében Orbán azt mondta: Magyarországnak a saját tengelye körül kell forognia. Ehhez a programhoz szívből gratulálunk, amiképpen ahhoz az álságos szöveghez is, miszerint “nem hagyják, hogy mások diktálják az alkotmányt”. Tegyük hozzá, hogy Magyarország egy demokratikus közösség tagja, amely aláírt bizonyos szerzpődéseket, amelyek kizárják egy klerikálfasiszta diktatúra létrejöttét az Európai Unión belül, márpedig az orbáni alkotmány annak alapjait tette le. Orbán keményen odaszólt a Magyar Nemzeti Banknak és az Európai Bizottságnak is, gyakorlatilag megint Magyarország ellen uszította a demokratikus és szabad világot, az államcsődöt is kockáztatva.

“A nagy március óta még soha nem voltunk ilyen közel a szabadsághoz” – jelentette ki március 15-ei ünnepi beszédében a budapesti Kossuth téren a diktátor. Orbán úgy fogalmazott, hogy “1848 politikai és szellemi örökösei vagyunk”, 1848 politikai programja pedig úgy hangzott, mint a mai magyaroké: “Nem leszünk gyarmat!” Orbán a rendszerváltás utáni önkéntes európai csatlakozást gyramatosításnak nevezi, beszéde szerint Brüsszel a gyarmattartó. “Magyarország a rá nehezedő nemzetközi nyomással szemben nem tudta volna felvenni a harcot, ha nem lépnek sorompóba százezrek, hogy tudtára adják mindenkinek, hogy a magyarok nem fogják feladni a húsz év után végre-valahára megszült alkotmányukat sem” – utalt Orbán az Európai Unióban folyó eljárásokra, illetve a kormány mellett kiálló, közismert antiszemiták és nácik által szervezett “békemenetre”, ami valójában szintén egy hadüzenet és fenyegetés volt. “Megértjük, hogy Európának sok baja van” – utalt Orbán az euróválságra, de Magyarországnak van egy követelése, amiből nem enged: egyenlő mércét akar. Orbán Semjén süket szövegét ismételgette, aki állandóan ezt a papagáj szöveget fújja: “Egyenlő elbánást követelünk, nem leszünk másodrendű polgárok” – jelentette ki, szerinte nem nézhetjük ölbe tett kézzel, hogy bármely politikai vagy szellemi irányzat egy “szentségtelen szövetséget” erőltessen Európára, amely “nem hagyhat egész országokat az út szélén”. Komoly elmeorvosi vizsgálatokat igénylő zavaros mondatok ezek, miközben éppen az egész unióra kötelező demokratikus normákat kérik Orbán diktatúráján számon: vagyis, a közös, egyenlő mérce az, amit Orbán ránehezedő nyomásnak nevez.

A diktátor azt mondta: “Ma már elegen és elég erősek vagyunk, hogy a szabadságjogaink után kivívjuk a szabad magyar életet is.” A szabadság szerinte azt is jelenti, hogy “nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket”, felidézve ezeel a klasszikus náci irodalmat, szorosan Adolf Hitler, Mussolini és Szálasi nyomdokaiba lépve. “Mi magunk állapítjuk meg saját életünk törvényeit” – kábította hallgatóságát. Az új alaptörvény körül kialakult vitákra utalva Orbán úgy fogalmazott: “Mi magunk írjuk az alkotmányunkat, nincs szükségünk szamárvezetőre, és nem kérünk az idegenek tanácsaiból sem.” Ebben az esetben pedig nincs más, mint kilépni az Európai Unióból, és visszalovagolni Szibériába, miután Magyarország az uniós csatlakozáskor kötelezettséget vállalt arra, hogy a közös demokratikus normákat betartja.

“Azt akarjuk, hogy Magyarország a saját tengelye körül forogjon, ezért a jövőnk zálogát jelentő alkotmányt meg fogjuk védeni” – jelentette ki Orbán, mire a téren összegyűlt tömeg azt skandálta: “Megvédjük!” A kormányfő szerint a magyarok sem hibátlanok, lehet szeretni vagy nem szeretni a őket, de “senki nem vitathatja, hogy a mi szabadságharcaink előrevitték a világot”, és utólag mindig kiderült, hogy nekünk volt igazunk. Csakhogy Orbán mostani szabadságharca nem 1848 vagy 1956 szellemiségét, hanem Horthy hatalomátvételét és a nyilasok hatalomra jutását idézi, azok pedig nem vitték előre  avilágot, hanem sok százezer magyar halálát okozták.

“A pénzügyi függetlenség a szabadság feltétele” – mondta Orbán, aki szerint nem véletlen, hogy már 1848-ban, a 12 pontban is ott állt a nemzeti bank. A kormány és a Magyar Nemzeti Bank közti vitákra utalva a miniszterelnök úgy fogalmazott: “Nem az a független nemzeti bank, amely a nemzetétől független, hanem amely az idegen érdekektől megvédi a nemzet gazdaságát.” Orbán nem hajlandó tudomásul venni arról az alapvető demokratikus követelményről, amit az Unió alapokmánya is rögzít, hogy a nemzeti bankok (mint Amerikában is) függetlenek a kormányzattól. Ez csak diktatúrában van másképp. Az IMF és az Európai Unió pedig most éppen azt mondja a támogatásokra és a hitelekre váró Orbánnak, hogy legyél független pénzügyileg. Ne akard a mások pénzét, ne kérj hitelt, hogy aztán azt mondd, hogy téged eladósítottak a gyarmatosítók. Éljen meg Magyarország a saját lábán. Viszont ha Orbán nem kap pénzt, akkor államcsőd lesz, és akkor nem lesz fizetés, közvilágítás, közlekedés, nyugdíj, nem lesz áram, nem lesz kenyér, és a szabadságharcát vívó Magyarországon olyan vérengzés tör ki, amit csak valamilyen civilizált ország hadserege tud majd megfékezni. És a felelősök akkor is azok lesznek, akik nem adtak pénzt, de akiket közben azért gyaláznak, hogy a pénzükkel gyarmatosítanak. A zsidók tehet5nek majd mindenről, meg a kommunisták, ha ismer valaki egyet is, mutassa meg.

Orbán szerint a modern kor gyarmatosítói úgy cserkészik be áldozataikat, “ahogy az oktondi békát főzik meg a fokról fokra melegített vízben”. A hitelekkel Orbán szerint a magyarokat is majdnem megfőzték, csak “az utolsó pillanatban ugrottunk ki a fazékból”. Mondja ezt Orbán, aki most akar beugrani a fazékba, de nem akarják engedni, mert nem akarják megfőzni. A spekulánsok uralmát szerinte nem az európai bürokraták fogják felszámolni, nem ők emelik majd ki Európa szekerét az árokból, hanem a dolgozó emberek. “Sokszor tűnik úgy, hogy egyedül vagyunk, de nem igaz” – mondta Orbán, aki szerint “ma is vannak lengyel Bem apók”, és kiállnak Magyarország mellett a csehek, a szlovének és a románok is. “Dicsőség Litvániának, Isten éltesse Lengyelországot!” – mondott köszönetet a kormányfő a téren jelen lévő lengyel és litván szimpatizánsoknak, majd lengyelül idézte az 1848-49-es lengyel légió jelmondatát: “A ti szabadságotokért és a mienkért”. Mindez arra utal, hogy Orbán klerikálfasiszta diktatúráját már igyekszik a Vatikán tervei szerint kiszélesíteni, és más országokkal együtt támadni és felszámolni a liberális, szekularizált, demokratikus Európai Uniót.

“Okos dolog-e ilyen időkben a szabadságharc, nem lenne jobb szélárnyékban megúszni?” – kérdezte Orbán, majd azt mondta: a szabadság nem a jólétben élők luxusa, és “minden, amire vágyunk, csak a szabadságból nőhet ki, ez a törvény, minden más csak illúzió”. A szabadságharc értelme szerinte nem a harc, hanem az, ami utána jön. ”Magyarország sokat változott két év alatt, ám ahhoz, hogy elindulhassunk, először fel kell állni” – mondta Orbán, aki szerint fontos, ami eddig történt, de még nem elég.

Isten irgalmazzon Magyarországnak, és most a legkomolyabban mondjuk, hogy aki teheti, az meneküljön, ez az ember pusztulásba, polgárháborúba és gyilkolásba viszi azt az országot. Nem kétséges, Orbán vallási fanatikus, elmebeteg, őrült diktátor. Egy igazi fasiszta diktátor.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (136 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +115 ( 207 szavazatból)
Náci beszédet mondott Orbán a Kossuth téren, 4.1 out of 5 based on 136 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(204)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

204 Reader’s Comments

  1. “Gárdistákat avatnak Budapesten – a rendőrség készül

    A rendőrség szerint a fekete ruhások a rendezvényt „ a törvényes demonstráció lehetőségével visszaélve kívánják megtartani”.
    Gárdistákat avatnak Budapesten – a rendőrség készül

    A szervezet öt éve tűnt fel a színen, azóta jogerősen feloszlatták, és már átesett pár névváltoztatáson. Volt már Magyar Gárda, Új Magyar Gárda, Magyar Nemzeti Gárda is. Feloszlatásáig csak a fővárosban több ezer tagot avattak. A gárdisták kontroll alatt tartását a rendőrség komolyan veszi, 2009 november vége óta pénzbírság jár annak, aki nyilvános rendezvényen gárda-egyenruhát visel, vagy olyan ruhában jelenik meg, amelyen felismerhetők az eredeti öltözet jellegzetes tulajdonságai. Ez azonban sokakat nem zavar. A Jobbik március 15-i ünnepségén többen is felhúzták az „oroszlános” uniformist.

    A gárdaavatás szombaton, 10 órakor kezdődik a Hősök terén. A rendezvényt egy magánszemély jelentette be – tájékoztatta a Hír24-et a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít az eseményre, állítják, mindent megtesznek, hogy ne történhessen szabálysértés. Amennyiben ilyet észlelnek, ígérik: határozottan fel fognak lépni.

    „Amennyiben jogsértő cselekmény elkövetését vagy arra való felhívást észlel, mások jogainak és szabadságának sérelmét tapasztalja, illetve a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve jelennek meg, úgy a rendezvényt feloszlatja – fogalmaznak a közleményben. A BRFK hangsúlyozza, a törvényi szabályozás nem biztosít mérlegelési lehetőséget, egyértelműen fogalmaz: a rendőrségnek fel kell oszlatnia azt a rendezvényt, amelyen az előzőekben felsoroltak valamelyike történik.

    A Gárda Szövetség tájékoztatójában az áll, szombaton az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésére emlékeznek, majd a gárdisták déli 12 órakor ünnepélyes esküt tesznek a Hősök terén.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  2. A helyszínről Pupu:
    “.Nagy embernek nagy helyszín dukál, olyan helyszín, ahonnan csak nagy emberek szóltak eddig a Nemzethez, és erre a célra az Országház lépcsőjénél alkalmasabb helyszín nincs, hiszen innen ezidáig még csak Kun Béla és ő beszélt.”
    És a beszéd végéről én:
    legalább őszinte volt. Elismerte (látensen) hogy jól pofára ejtette az országot.
    Másképpen ugyanis nem lehet értelmezni azt, hogy fel kell állni az induláshoz. “Kuss, én így szoktam leszállni”
    és egy másik Orbán szöveg (a 14-i Barrosso levél) Bárki eldöntheti, hogy melyiknek hisz. Szó elszáll – írás megmarad:
    http://index.hu/belfold/2012/03/14/orban/
    és ennek Varánusz értelmezése:
    “drága tezsvírem, hát haladjunk már szaporábban azzal a gyarmatosítással, léccilécci, már úgy várjuk, detélleg, tizenötödikén meg beleharsogom a tömeg szemébe, hogy a magyarok istenére esküszünk, esküszünk, ilyet soha nem teszünk. Az átlag fideszes ezt úgyse érti,”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (24 szavazatból)
  3. Egyébként találtam egy (nekem) új blogot:
    http://gondolatbunozo.blog.hu/2012/03/16/a_diktator_marcius_15
    nagy kár, hogy a blogger az egyébként vállalható szövegét – gyávaságból, sunyiságból?) idézőjelbe teszi:
    http://gondolatbunozo.blog.hu/2012/03/16/info_2012

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  4. Európa báni fogja, hogy nem tett ez ellen a zsebdiktátor és csatlósai ellen!
    Még nem késő, de már így is késésben vannak! Jól teszik ha el távolítják
    akár mi árán is! Különben egész Európa népe bánja majd!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (43 szavazatból)
  5. Légy erős :
    Franciaország már fontolgatja a Schengeni határ fogalmának az átértékelést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  6. #
    Geyza
    2012. március 16. péntek
    13:18 Ez csak Sárközi elnök egyik kampánybeszédében hangzott el és az elnök kijelentését még a saját pártjában sem veszik komolyan. Igy akar szavazatokat kapni az ottani szélső jobbtól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  7. T. Túlavasúti!
    .
    A kiegyezést követő időszak (1867-1914.) az Osztrák-Magyar Monarchia legvirágzóbb korszaka, az úgynevezett “boldog békeidők”, amikor virágzott a gazdaság és a művészetek (a szecesszió, v. jugendstiel kora). Minden ellentmondása dacára valahogy emberarcúbb volt a világ, mint azt megelőzően és az után bármikor. Harcról, permanens forradalomról nem sok szó esik. Ám tagadhatatlan, hogy e korszak terméke a levitézlett dzsentri is, aki lassan fölélve birtokait jó esetben vállalkozik, rosszabb esetben szélhámosságra adja fejét, nem képes beletörődni abba, hogy “jött, ment senkikből” milliomosok lesznek. Az sem érdekes, hogy az a senki ért is valamihez míg ő az intrikán kívül semmihez. Így születnek ebben a szép békeidőben olyan kiprovokált ügyek is mint nálunk a Tiszaeszlári Per, vagy Franciaországban a Dreyfuss Per, melyek alapvető indítéka mindig az antiszemitizmus. Ezek sötét előjelek a nem is távoli jövőt illetően.
    ‘48 és a Kiegyezés jóvoltából “a párnacihákból felszabadult tőke” hatására az építőipar és az ipar rohamos fejlődése különösen ösztönzőleg hat a hadipar fellendülésére, amely viszont végül is elvezet az Osztrák-Magyar Monarchia által kirobbantott első világháború kitöréséhez. Ennek áldatlan gyümölcseit pedig még ma is élvezzük …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  8. A francia szélső jobb egyébként nem egyenlő a Jobbikkal, bár azok sem teljesen normálisak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  9. Polgári László

    A cikknek igaz minden szava

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (26 szavazatból)
  10. Magyarország történelme során nem először (I. II. vh, 56) önként dalolva megy a katasztrófa felé. Ugyanis az ellen nem lehet mit tenni, ha százezrek (köztük értelmiségek) eszik Orbánnak az EU, az USA, az IMF és kapitalizmusellenes lózungjait képesek elhinni, hogy az ország nagyobbat nyújtózhat mint a takarója, képesek örülni annak, hogy saját kormányuk kirekeszti az országot a demokratikus közösségből, összevész azokkal a nemzetközi szervezetekkel amelyekhez önként csatlakoztunk elfogadva annak szabályait! Amit Orbánék jelentős tömegtámogatással művelnek az a vég kezdete, és mivel nincs semmi és senki aki Orbánékat képes észhez téríteni a nyugat lassan le fogja venni a kezét az országról és akkor eljön amit a Fidesz és a szélsőjobb annyira akar: jön a sötét autoriter középkor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (33 szavazatból)
  11. “Széles körű megütközést váltott ki Sarkozy nyilatkozata Schengen reformjáról
    2012. március 12. hétfő, 18:08 | Nyomtatás

    MTI 2012. március 12., hétfő 18:08

    Európa több országában megütközéssel és elutasítóan reagáltak a francia elnöknek arra a fenyegetésére, hogy Párizs esetleg jövőre felfüggeszti részvételét a határellenőrzés nélküli utazást biztosító schengeni rendszerben.

    Nicolas Sarkozy a hét végén élesen bírálta az Európa külső határain tapasztalható határellenőrzési hiányosságokat, leszögezve: ha a következő 12 hónapban nem lesz komoly javulás ezen a téren, akkor Franciaország felfüggesztheti részvételét a schengeni egyezményben.

    A legtöbb fővárosban “választási kardcsörtetésnek” minősítették a francia államfő szavait. “Nem szokásunk megjegyzést fűzni egyes országok választási kampányában elhangzó beszédekhez. Ezért ezt a beszédet sem fogjuk kommentálni” – jelentette ki hétfőn az Európai Bizottság elnökének szóvivője.

    A német kormány helyettes szóvivője is hasonlóan fogalmazott, kijelentve: a franciaországi választási hadjáratban zajló vitában Berlin nem kíván állást foglalni. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter egyenesen “populista, Európa-ellenes fenyegetésnek” minősítette a francia államfő szavait.

    Cecilia Malmström, az Európai Unió migrációért felelős biztosa nyilatkozatában rámutatott: a schengeni rendszer alapvető reformja, amilyenre Sarkozy célzott beszédében, csak az európai szerződés reformja révén képzelhető el. “A határok nélküli európai térségről szóló egyezmény az EU-szerződésnek a része, ezért annak módosítása az egész szerződés megváltoztatását tenné szükségessé” – hangoztatta Malmström.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. “Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter egyenesen “populista, Európa-ellenes fenyegetésnek” minősítette a francia államfő szavait.” Sárköziben is magyar vér van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Mi történne, ha Orbán úgy döntene, hogy mondjuk, mert Magyarország már nem az az ország, mint akár egy éve is volt – új név, új alkotmány -, a másik Magyarország által felvett hiteleket nem fizeti vissza?
    Mi történne, ha Lengyelország, Litvánia, Szlovákia is követné a példáját?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Sárkozy schengent emlegetése gyaníthatóan választási retorika a szélsőjobb szavazatok begyűjtése végett, de valóban probléma az egyre erősebb migrációs nyomás amely elsősorban a fejlett nyugati országokat sújtja. Merthogy tény minden egyes nap ami azzal telik, hogy az EU nem tesz valóban kemény és hatékony lépéseket az afrikai, ázsiai és főleg muszlim bevándorlás megakadályozásáért akár már 50 éves távlatban az európai kulturális és politikai-gazdasági alapok teljes megroggyanását is eredményezheti aminek következményeit nem igazán kell ecsetelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. “ez az ember pusztulásba, polgárháborúba és gyilkolásba viszi azt az országot. Nem kétséges, Orbán vallási fanatikus, elmebeteg, őrült diktátor. Egy igazi fasiszta diktátor.”

    Teljesen egyetértek. Szegény Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  16. vekkeres Kettős Beszéd tárgyalni küldi Fellegi Tamást Washingtonba az IMF-hez! (De mit akarunk, tudja ezt még követni valaki?! Épeszű ember nem!)
    vekkeres Kettős Beszéd tegnapi EU-s kirohanása után tutira hiteles lesz Fellegi bármilyen igérete! (Nem változtatunk semmin, amit kritizálnak az EU-ból!)
    Egyre nagyobb sebességgel rohanunk a vesztünkbe….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  17. #
    Hetus
    2012. március 16. péntek
    14:16 Azonban nyugaton is növekszik a politikusok rasszista jellegű megnyilvánulása, aminek következményeit szintén nem igazán kell ecsetelni,mert köztudott. Nyugaton sokszor a politikusok a bevándorlókra fogják a gazdasági problémákat és populista módon szavazatokat szereznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  18. Tegyük élhetővé !

    MAGYARORSZÁG GYARMATTARTÓI
    .
    Ha meg akarjuk őket találni, nem kell nagyon messzire menni. (jelenleg ők vannak hatalmon)
    Igen , született magyar nyelven beszélők a magyar nép gyarmatosítói.
    Gyarmat = kihasználás, szolga sorsban tartás, a hasznok lefölözése, nővekedési lehetőségek brutális elkaszálása a saját haszon kitermelés érdekében.
    .
    Én gyarmatosításnak nevezném azt is, ha polgármester úr 20%-ot kér a láthatattlan magyarország életben tartásáért, azt is ha eldöntik melyik fiatal kapja a tudást, a tudományt .
    Az is gyarmatosítás, ha a cigányokat szabadságukban fenyegetik .
    Az is brutál gyarmatosítás , ha azt is ha saját országodban – mint gyarmatosító- eldöntöd, ki kaphat kiegyensúlyozott hírszolgáltatást (senki).Ráülnek az agyadra .

    Az is gyarmatosítás, hogy nincs egyetemes igazságosság, gyarmatosítás törvénybe foglalójának felesége igazítja maffia-hálóz elvárásaihoz a döntéseket, birói sorsokat.
    Az is gyarmatosítás, hogy idegbeteg csapkodásaira próbálják szabni percenként változóan 10.mill. ember életét.
    Az is gyarmatosítás, hogy kárpótlási ügyvédek tulajdonolnak a termőföldeket – arra várva, hogy eladhassák külföldi pénzes tulajdonba- , közben szedik a kis haszonnal működő mezőgazdaságtól a sarcot. (szegény bérlők nem őlik bele ingyen munkájukat a földbe , nem tisztítják a vízlevezető árkokat, nem építenek ki öntöző rendszereket, mert kirúgható , megsarcolt bérlők)
    Az is gyarmatosítás , ha a fidesz maffia minden közpénzt korruptan, ellenőrízetlenül oszt el.
    Az is gyarmatosítás, ha szerencsétlen elkeket tartanak fogva állanmilag dotált egyházi hitesek.

    tudnék még sorolni többet is.
    nem kellene beszorólapozni Magyarországot ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  19. #
    Tegyük élhetővé !
    2012. március 16. péntek
    15:34 Magyarázhatod te ezt a birka magyar népnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  20. Kedves Hordóbontó!
    Nem keverem. Sőt, szétválasztom. Mint írtam is, a gazemberség nem zárja ki a lángeszűséget. Hogy gazember, kártékony, stb, ebben nyilván azonosulunk egymással, tehát erre a megállapításunkra nem térek most ki.
    Ám az olyan személyiség, aki minden aktuális csatáját képes győzelemig fokozni időkorlát nélkül, és évtizedeken át tömegeket fanatizálni, az szellemi fogyatékos nem lehet. Szerintem összesen kettő fő lángeszű államférfiúnk van, Gyurcsány és Orbán. Az egyiket tisztelem, a másikat megvetem. Ez azonban nem zárja ki, hogy szellemi képességeit csodáljam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  21. http://szendamondja.wordpress.com/2012/03/11/viktor-te-tenyleg-besugo-voltal/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  22. http://youtu.be/aazVwvIbmao

    Egy sikeres tüntetés: 2012 03 15 15 óra Sajtószabadság útja
    Milla !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  23. feleselő:
    Most mindegy !
    Elhangzott és kész !
    Visszhangja is van , nem kevés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. “Elszigetelt, populista Orbánról ír a külföldi sajtó

    A kormánypárt és az ellenzék március 15-i rendezvényei kapcsán jelentettek meg írásokat pénteken amerikai, francia, belga és lengyel lapok.

    A The Wall Street Journal internetes kiadásában megjelent elemzésében Rácz Gergő arról írt, hogy a megosztott magyar ellenzék abban bízik: 2014-ben el tudja ragadni a hatalmat Orbán Viktor Fidesz pártjától, amelynek meghatározó többsége van a parlamentben. A szerző szerint az ellenzék, amelynek egysége a láthatáron sincs, többfajta lehetőséget mérlegel, beleértve az ernyőszervezetek létrehozását, valamint azt, hogy megszólítják a 2010-es protest-szavazókat, illetve azokat, akik kivárnak a jobboldalon, a mérsékelt és a radikális erők között. A cikk szerint egyik politikai erő sem közelítette meg a Fideszt, de a szavazók legnagyobb csoportja határozatlan.

    A The New York Times online kiadásában megjelent blogjában Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász azoknak a kommentelőknek válaszolt, akik szerint nem érdemes Magyarországgal foglalkozni. “Most van egy ország Európa szívében, amely az EU tagja, egy ország, amely kiemelkedett a diktatúrából, és amely minimum visszacsúszóban van a demokráciától. Ez borzalmas – és borzasztóan fontos. Ha ezt nem látják, akkor valami baj van a prioritásaikkal” – írta Krugman.

    A The Washington Post című amerikai napilap az AP hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy kíméletlen támadást indított az Európai Unió ellen Orbán Viktor csütörtökön, “gyarmatosító magatartással, országa szuverenitásának semmibe vételével és belügyeibe való beavatkozással” vádolva azt. “Orbán harcos és heves retorikája ellenére – amely politikai énjének populista oldalához tartozik – Magyarország módosított néhányat legvitatottabb jogszabályai közül, hogy megfeleljen az EU irányelveinek, és egyes tisztségviselők szerint további változtatások várhatóak” – írta a lap.

    A francia Libération című újság Egymással szemben a két Magyarország címmel számolt be a budapesti demonstrációkról, amelyek a baloldali lap szerint “újabb bizonyítékai a magyar társadalom megosztottságának: a hatalmon lévő populista jobboldal hívei és ellenzéke külön vonultak fel Budapesten”. A tudósító megemlítette, hogy a közel 250 ezres kormánypárti nagygyűléshez mintegy kétezer jobboldali lengyel szimpatizáns is csatlakozott, ami jól jött Orbán Viktornak, miután “kormánya egyre inkább elszigetelődik az európai színtéren”. Két kilométerrel arrébb a 40 ezres ellenzéki tüntetésen viszont franciák vettek részt. A lap idézte a francia elnökválasztás szocialista jelöltjét, Francois Hollande-ot képviselő Harlém Désir európai parlamenti képviselőt, aki szerint “bűnös cinkosság” tapasztalható az Európai Néppárt és a francia jobbközép kormánypárt részéről, amelyek “továbbra is támogatják Orbán Viktort, miközben ez az ultra-autoriter kormány egyre távolodik az európai értékektől”.

    A lap egy teljes oldalas riportot is közölt arról, hogy “különadókkal és zsarolásokkal” a magyar “állam egy olyan patriotizmus nevében megy neki a külföldi vállalatoknak, amely a hatalomhoz közel álló körök érdekeit szolgálja”. A tudósító szerint “Orbán Viktor nemcsak a szabadságellenes médiatörvénnyel és a demokratikus intézményrendszer meggyengítésével dacol Európával, hanem azzal is, hogy a gazdasági patriotizmus bajnoka lett”. A szerző szerint felmerül a kérdés, hogy “tényleg a magyar színek vagy pedig inkább a párt népszerűsítéséről van-e szó.”

    A La Libre Belgique című brüsszeli napilap szerint “megmozdította a nemzetet a nemzeti ünnep Magyarországon”. Az írás szerin Budapesten százezrek mentek az utcára az egykoron függetlenséget, jogegyenlőséget, sajtószabadságot követelő 1848-as forradalomra emlékezve. A szerző megjegyezte, hogy a tüntetők megosztottak voltak: a nagy többség, a résztvevők mintegy kétharmada Orbán Viktor miniszterelnököt támogatta, míg egy százezres tömeg a fentebb említett jogok érvényesítését reklamálta.

    A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lapban Paul-Georg Hefty, az újság Magyarországgal rendszeresen foglalkozó rovatvezetője a Nemzet a történelemben és a jelenkorban című írásában kifejtette: az ellenzék és a kormány támogatóinak egyidejű és erőteljes fellépése az utcákon “eléggé új jelenség a magyar politikában”. Korábban az egyik vagy a másik oldal mindig elsöprő fölényben volt – tette hozzá. Figyelemre méltónak nevezte, hogy “magyar választók nagy számban és a legnagyobb nyilvánosság mellett” egy olyan kormányt biztatnak folytatásra, amely intézkedéseivel heves tiltakozást vált ki belföldön és a határokon túl is, egészen Brüsszelig.

    A Rzeczpospolita konzervatív lengyel napilap szerint a magyar kormány csütörtökön kihasználta az alkalmat, hogy kimutassa: “a nemzeti eszmék vezetik, és nem a külső erőké, hanem a nemzeté az utolsó szó a jövőjére vonatkozó döntéshozatalban”. De hangsúlyozta, hogy “Orbán Viktor folyamatosan jelzi békülési szándékát Büsszelnek, mert a vita mérséklésére számít”, ami közelebb hozná az országot az uniós és IMF-hitelekhez.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  25. Még nem volt időm végig olvasni a hozzászólásokat, sőt a cikkbe is épp belekezdtem, de már az elején kiakadtam azon, hogy: “Az 1848-as forradalom örökösének állította be saját kormányának a zsidó pénztőkével és a zsidó liberális demokrácia ellen vívott szabadságharcát Orbán Viktor.
    Már kormányszinten is zsidóznak és már nem csak a pénztőke zsidó, hanem a liberális és demokrata is az.
    Nekem úgy jön le, hogy aki nem hazafi-fasiszta és nem nemzeti szocialista, vagy mi, az biztos büdös zsidó, Boccs, tudom, így erős, de fel vagyok háborodva. Nem akarok senkit megbántani, e az indulat elhatalmasodott felettem. Én nem vagyok zsidó, bár ha az lennék az sem zavarna, de ha így folytatódik, csak azért is kikeresztelkedek, vagy zsidó, vagy muszlin, vagy buddhista, vagy ki tudja milyen hitre térek át, csak keresztény ne legyek, mert amit ennek nevében csinálnak, szégyellem.
    Végül is azt szerettem volna mondani, hogy felháborít, hogy kormányszinten kezdik mocskolni a más politikai nézeteket vallókat, és ez egyértelműen a demokrácia sárba taposása, amikor már csak egyféleképpen lehet nem beszélni, hanem még gondolkodni is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (24 szavazatból)
  26. Vérlázító

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  27. Nemcsak mi vettük észre !
    http://hirek.msn.mainap.hu/kulfold/bbc-tamadast-inditott-az-eu-ellen-orban-11291/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. Bíborka
    2012. március 16. péntek
    17:20

    Még nem volt időm végig olvasni a hozzászólásokat, sőt a cikkbe is épp belekezdtem, de már az elején kiakadtam azon, hogy: “Az 1848-as forradalom örökösének állította be saját kormányának a zsidó pénztőkével és a zsidó liberális demokrácia ellen vívott szabadságharcát Orbán Viktor.
    Már kormányszinten is zsidóznak és már nem csak a pénztőke zsidó, hanem a liberális és demokrata is az.
    Nekem úgy jön le, hogy aki nem hazafi-fasiszta és nem nemzeti szocialista, vagy mi, az biztos büdös zsidó, Boccs, tudom, így erős, de fel vagyok háborodva. Nem akarok senkit megbántani, e az indulat elhatalmasodott felettem. Én nem vagyok zsidó, bár ha az lennék az sem zavarna, de ha így folytatódik, csak azért is kikeresztelkedek, vagy zsidó, vagy muszlin, vagy buddhista, vagy ki tudja milyen hitre térek át, csak keresztény ne legyek, mert amit ennek nevében csinálnak, szégyellem.
    Végül is azt szerettem volna mondani, hogy felháborít, hogy kormányszinten kezdik mocskolni a más politikai nézeteket vallókat, és ez egyértelműen a demokrácia sárba taposása, amikor már csak egyféleképpen lehet nem beszélni, hanem még gondolkodni is.
    -
    Ez igen!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  29. Hordóbontó 2012. március 16. péntek 13:32
    Köszönöm az észrevételt. Történelmünk egyik szeletéről irt provokált
    megjegyzésemmel kiérdemeltem egy nagy nullát. Ugyan kit érdekel miről
    dumálunk ? A csuti folyton a magyar nép állandó szabadságharcáról beszél.
    Úgy tűnik az ellene szóló tényeken alapuló érvek itt sem érdekelnek senkit.
    Talán a dualizmusban is szabadságharcoltunk a sógorok ellen?
    Te is megkaptad a bizonyitékért a néhány minuszt.
    Ezt az oldalt nem érdeklik a tények.
    Bezzeg a másik oldal észrevette.
    Itt vagyunk! Hová is tartunk ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  30. http://index.hu/belfold/2012/03/16/barroso_orban_nem_erti_a_demokracia_lenyeget/
    Válaszul a Kossuth téri handabandára Barroso szerint Orbán nem érti a demokrácia lényegét, amiben persze téved, mert Orbán igen is érti, csak ő az EU féle demokráciával nem akar együtt élni, hiszen amit a Fidesz kormány az elmúlt két évben művelt annak köze nem volt az EU féle demokráciához, a joghoz, sokkal inkább egy lightos diktatúrához.
    Barroso (nem első) válasza a bizonyíték, hogy most már nyugaton mindenkinek tele van a hócipője, hogy Orbán itthon a saját szimpatizánsainak nagy pofával anyázza az EU-t majd amikor az EB elnöke (vagy bárki) visszadobja a labdát azonnal letagadják, hogy a magyar kormányfő ilyesmit mondott volna. No persze hirtelen a nem leszünk senkinek a gyarmata és hasonló valótlan, sértő idétlenségek nem az EU-ra, nem az IMF-re, hanem nyilvánvalóan egy közelebbről meg nem nevezett „háttérhatalomra” vonatkozik, és még képesek abban a hitben ringatni magukat Szijjártóék, hogy ez utóbbit beveszik Barrosóék. Orbán nem hiszi el, hiába a nagy hazai támogatottsága Berlusconihoz hasonlóan sima gazdasági eszközökkel (pld nem lesz IMF hitel, kohéziós alap, előbb utóbb meg lesz vonva az EU-ban a szavazati jogunk amelyek egyénként pláne együttesen a magánhitelezőket verik ki a hazai államkötvénypiacról, s vele csődközeli állapotot eredményeznek) ki fogják billenteni a hatalomból. De addig is Orbán simán elérte, hogy szavahihetetlen, kétkulacsosként fogják kezelni, bármit amit akár négyszemközt mond a külföldi partnereknek senki nem fogja elhinni. Hiába óriási a népszerűsége itthon a palinak, aki két zongorán is (mást itthon és mást külföldön) játszik egyszerre annak köze sincs az államférfi fogalmához, sokkal inkább a szélhámoshoz, s vele a hazaárulóhoz (de tudom most jön a komcsi, a zsidó stb.). A magyar jobboldal függetlenül attól, hogy egy fiatal és Horthyékkal közvetlenül nem jogfolytonos generáció nem értette nem érti meg, hogy ugyanez a nacionalista, önző, a külső körülményeket semmibe vevő csőlátású politika okozta az ország vesztét az I. és a II. világháborúban, és részben 1956-ban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  31. Mégis, mit kellett volna várnunk a Dilis Dakotától, a Grazi Gumiszobaszökevénytől?
    Hozta a szokásos formáját.
    És a csürhéje is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  32. Piros-fehér zászlók a tömegben, nemzetközi támogatást kapott a vezér.
    Új jelszó Marx után szabadon: Világ csőcseléke egyesüljetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  33. Valahogy át kellene értékelni 1848.03.15.-ét történelmi szepontopkból.Nem mindenkinek volt jó 1848.03.15 csak a császári háznak, meg Paskijevics hordáinak. Keményen megfizetett érte a Magyar nép , jutalmul 20 év kegyetlen megtorlásban részesitettek bennünket 1867-ig tartott, nem beszélve a tömeges kivégzések, stb. Egy szabadságot nem csak kiivni kell, hanem azt meg is kell védelmezni, de mi erre nem voltunk képesek sajnos.Ahhoz még Orbán kevés, hogy náci beszédet mondjon, mert Göbbels. Hitler, felül multa az egész világot beszédeikkel. Az hogy ordibált, kiabált, az EU-t ostorozta ez nem jó ómen már csak azért sem, mert oda járunk kolduilni, a seggüket nyalni,De a 100 ezres tömegnek mutatni kell valamit, mert külömben elfordulnak tölle. Mikell a Magyar népnek? Kenyér és cirkusz rómaiasan legyen mondva. Sajnos kenyér az nagyon kevés van, de cirkusz az bőségesen. Ki hogy van vel, de Orbán urunk és Matolcsi főpénztéáros eldöntötték ,hogy havi 22 000.-ft szociális segéyből meglehet élni, és aki elmegy kapirgálni a szemét dombra, az közmunka gyanánt kaphat egy kis jóindulattal havi 47 000.-ft ot ez a magyar kizsákmányolási módszer. Szenveda Magyar Mária országában, csak a mária hiányzik hogy meg büntesse azokat akik ide juttatták a népet. Ebben 1989-2012 között minden kormány bőségesen kivette a rését. A Tsz elnökökből földesurak lettek az gyárigazgatókból gyártulajdonosok, a munkásból megföldönfutó. Egy nagy 0 az egész fidesz kormány a többivel együtt a parlamenti képviselők 100% a egytől egyig megélhetési politikus, és jól elvannak ők ott havi átlagban 8-900 ezer forintért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Amikor Orbán azt mondta: ” A jövő elkezdődött” én azt mondtam: “A fasizmus elkezdődött”. Nem kellett különösen nagy éleslátás hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  35. “Román reakciók Orbán határon túli üzenetére
    .
    Egy kormánypárti és egy ellenzéki román politikus is reagált a pénteki bukaresti sajtóban Orbán Viktor üzenetére, amelyet a miniszterelnök a nemzeti ünnep alkalmából intézett a határon kívül élő magyarokhoz.
    Sever Voinescu, a bukaresti kormány fő erejét alkotó Demokrata Liberális Párt (PDL) szóvivője az Evenimentul Zilei internetes kiadása szerint újságírói kérdésre válaszolva fejtette ki a véleményét arról, hogy Orbán Viktor “a határokon átívelő nemzetegyesítés nagy művét” akarja örökül hagyni az utókornak.”
    http://hirek.msn.mainap.hu/kulfold/roman-reakciok-orban-hataron-tuli-uzanatere-11288/
    .
    Lesz itt még háború Orbán nemzetegyesítő rögeszméje miatt, akárki meglássa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  36. Náci beszédet mondott Orbán a Kossuth téren…
    Megérett az újabb, immár zártosztályi kezelésre!
    A lakájai, nyalókái viszont nem orvosi kezelést, hanem börtönt, vagyonelkobzást és hasonló finomságokat érdemelnek! Ne ússzák meg! Nagyobb a bűnük, mint a vezírüknek! Ők nem mind elmebetegek, ők a tudatos haszonélvezők, egyelőre felelősség nélkül. Ők a más farkával verd a diót játsszák. Ne ússzák meg szárazon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  37. Feleselő 2012. március 16. péntek 12:46
    “Kíváncsi vagyok, hogy lesz e valami az LMP népszavazási kezdeményezéséből?”
    .
    Nem lesz.
    Valamelyik közülük, talán külön sajtótájékoztatón, ma ismertette, hogy a 65 éven felülieknek a közlekedés ingyenességét meg kell szüntetni, és csak rászorultsági alapon adni. Ez azt jelenti, hogy a 65 éven felüli nyugdíjas valahol megigényelheti majd a tulajdonviszonyai és jövedelmi igazolások birtokában, de akkor az is kiderül, hogy mije van. (A havi gyógyszerköltségeit ellenben biztosan nem veszik figyelembe.)
    Ez a mai LMP felvezetés (nem kormányzópártként LMP-s megszorítási javaslat!) csakis a Fidesz ötlete lehet, mert a nem adózó nyugdíjasok anyagi viszonyait fideszéknél még nem látják át eléggé. Most majd az LMP segítségével ez is megoldódni látszik.
    .
    A népszavazási aláírásgyûjtésüknek ezennel befellegzett. A Fidesz megvezette az LMP-t alaposan. Azóta már rá is jöhettek, mihez adták a nevüket a Fidesz helyett, akik nyilvánosan nem merték megemlíteni a 65 éven felüliek utazási kedvezményének a megvonását.. Valamlyeni homályos anyagi ígérettel rábízták az LMP-re.
    Most az LMP-vel vitetik el a balhét. Meg is érdemlik, ha ennyire naívak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  38. Taurin: a bővítés előtti Unió egészen jól működött, és ha a nyugati polgárok adópénzeit nem kell arra fordítani, hogy a csatlakozó államokat felzárkóztassák: még jobban fognak élni. Ellenben a felsorolt országok (Lengyelország kivételével, nekik ugyanis ennél sokkal több eszük van) egyből megtanulnák, miért tart ott Észak-Korea, ahol tart pl Dél-Koreával szemben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Europa ébresztő,vegyétek már észre hogy orbán elképesztő diktatorikus,szélső jobbos politákájának egyre nagyobb támogatoja van europában ezek szép lassan felemésztik a demokráciákat ha most nem léptek késő lessz.Ennek az embernek azt sem szabad elhinni amikor köszön vagy kérdez.Ne higyjétek el hogy ezt az idiota beszédet a jobbik veszélye miatt mondja,ez mind saját jelleméből fakad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  40. LMP és a 65 év felettiek ingyenes utazása.
    Kár, hogy magukba nem néznek! A sok ingyen juttatások a magas fizetésük mellett – az nekik jár! Ők is ingyen utazhatnak, ingyen tankolhatnak, ingyen lakhatnak, stb. – ez természetes? Ja, ja, érthető nem, hisz megérdemlik!
    A 65 éven felüliek meg orvoshoz mennének…de ezt hogy képzelik, utazgatni, kezeltetni magukat, ej, ej, ez nem a cuclizmus, amikor tisztelték és megbecsülték az időseket!
    Na mind1, NEM LEHET MÁS A POLITIKA. Akinél még nem esett volna le az a bizonyos tantusz….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Egy össze-vissza beszélő embernél (soha nem , csak egyfolytában hazudik!)aki tiszta hülyéknek, megvezethető birkáknak nézi a körülötte élőket, a neki tapsolókkal együtt, szellemi képességről, pláne pozitívról beszélni, hát érdekes egy felfogás! Volt már az emberiség történelmében pár ilyen szellemi képesség, szenvedést hoztak a még fejethajtókra is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. Nyuggernek igaza van. Az Orbán klónok kialakulásának igen nagy a veszélye. Különösen, ha Európa (esetleg az USA) nagyobb lélekszámú és nagyobb gazdasági erőt képviselő országaiban is a kór betör.
    Magyarországot a mongol, a tatár, a török, az osztrák, a német és az örosz hordák időlegesen megszállták. Most az a fura eset állt elő, hogy egy megszállott szállta meg Magyarországot. Szomorú, hogy nincs legalább három elismert pszichiáter, akik ezt le mernék írni. Pedig nagy jót tennének velünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  43. Nagyon sokan úgy gondoltuk, hogy Orbán, aki legtöbbször saját maga alatt vágja a fát, – nem normális. De! – a közelében lévők nagy többsége ugyanezeket cselekszi, ami azt jelentti, hogy Orbán előre megfontolt szándékkal közeledik egy nagy cél felé. Szerintem némi valószínűség van annak, hogy a vezér és kancellár csődbe akarja vinni az országot, rendkívüli állapot meghirdetése után pedig elrabolja a Nemzeti Bank 36 milliárd eurós tartalékát.
    A LEGNAGYOBB VALÓSZÍNŰSÉGE AZONBAN ANNAK VAN, AMIT bARTUS LÁSZLÓ MÁRCIUS 6-I CIKKÉBEN A VATIKÁN ÉS és Orbán együttműködéséről írt meg.
    Érdemes lenne felhívni az EU vezetőinek figyelmét arra, hogy Hitler-időszakhoz hasonlóan nem szabadna késlekedni, hogy Orbán és Vatikán ellen a leghatározottabban és keményen lépjenek fel. Ebben kellene minden magyarnak összefogni, erről kellene szólni a médiáknak, ennek kellene folyni a csapokból is. Ebben kellene valahogy segítséget adni Bartus Lászlónak, aki Magyarország és Európa ügyében a legtisztább ismeretekkel rendelkezik.
    Ha nem történik valami, akkor Orbán és a képmutató keresztény papság a környezetünkben lévő országokat is fellázítja, ami végső esetben az EU szétbomlásához is vezethet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  44. Mivel a kormánytagok ugyanazokat követik el mint Orbán, nem lehet elmebajról beszélni, mivel annak valószínűsége , hogy egyszerre sok ember vesztette el épelmélyűségét, nagyon kicsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  45. @keddi:
    Egyrészt épelméjű, nem “épelmélyű”….
    Másrészt hidd el, orvosként látom a tünettanát a paranoid skizofréniának, mint ahogy azt már itt többször kifejtettem. A kis ember gyönyörűen produkálja ezeket, még a kontrollált (gyógyszeresen uralt) fázis is jól elválik a súlyos relapszusoktól.
    Amúgy a beszéd inkább fasiszta, mint náci alapvetés volt, ha már adunk a nüanszokra. Fajelméletről itt szó sem volt, annál inkább a nemzeti eszméről. Ami a fasizmus egyik ideológiai alapja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  46. Astaroth:
    Szegény kormányzónak készülő urat még a jobbik iránt érzett olthatatlan ám viszonzatlan szerelme is frusztrálhatja….Nehéz ezt ép ésszel is kibírni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy miért jöttek Lengyelek, Litvánok szimpátia tüntetőnek. Mindkét állam a Római Katolikus egyház bástyája és feltétel nélküli vazallusa. Azon sem csodálkoznék ha kiderülne Ők pénzelték ezt a kirándulást. Én úgy látom hosszútávon, hogy az EU-t nem tudja az egyház egy ilyen Che Ge Vara utánzattal az élen szétverni . Szerintem a Katolikus egyház az egyre terjeszkedő ISZLÁMTÓL való félelmében indult ebbe a szent háborúskodásba. Érdekes fordulat jöhet Sárközy esetleges bukása után. Ha ismét egy baloldali trend indul el Európában, akkor Európa egységes nemzet lehet. Ha tetszik, ha nem, Amerika is csak ebben a formában tudott ilyen naggyá lenni, mint amilyen. Másként egymással civakodó , egymást felfalni akaró ,semmitérő államocskák maradtak volna. A gazdasági világválság és a nemzetállamok csődje együtt van jelen, tetézve a világ gazdasági régióinak egymás elleni küzdelmével, a piacok újra felosztásáért folytatott harcaikkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. A kormányzópártban most nagy az összefogás, ezért figyelik a “mester” minden mozdulatát, minden szavát. Ha kisebb lesz a parlamenti létszám ki fog helyet kapni a “mester” mellett és ki röpül? Aki röpül, az hová röpül? A politikai emésztőgödör felé, vagy az új szakigazgatási rendszer jól fizetett posztjába, a bőrfotelbe? Még lehet, hogy megyei, városi közigazgatási vezető járási “tonett” székben folytathatja pályáját. Beleszólása meg annyi lesz az ügyekbe, hogy a vízmelegítő bojlert hány fokosra tekerjék a járás-hivatalban!
    Ha ennyi embernek ellenszenves a “mester” szónoklatai és tettei, miért nem tesz a történelem egy olyat, mint, ami kedvencével DeGauelle-vel történt.
    Szívesen megnéznénk egy magyar filmet 3D-ben, aminek címe:” A sólyom napja.”

    A történészek is mind azt mondják, a lázadás, a merénylet csak addig bűncselekmény, amíg nem győz!! -Utána már forradalom a neve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Majd elfelejtettem ! A Magyar Nemzeti Bank függetlenségéről, amit rikácsolt az szemenszedett hazugság. Kérdezze meg már valaki tőle, hogy 2001. februárban ki volt kint az Európai Központi Banknál és mondott le a Magyar Nemzeti Bank függetlenségéről( új jegybanki törvényünkben deklarálva ) és a Magyar állam pénznyomtatási jogáról !!! Ezt még kényszer hatása alatt sem Antall József, sem Horn Gyula nem merte megtenni nemzetével szemben. Orbán, Matolcsy, Járai trió önként és dalolva megtette, bízva abban, hogy a 2002. választásokat megnyerik és dicsfénytől övezve ŐK vezetik be ” E lángoktól ölelt szép kis Hazánkat ” az Európai Unióba. Ezért nem nyomtathatunk most pénzt. Kötvényekkel kell operálni és pénzhez jutni magas hozamokat fizetve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. A viselkedése,beszédeiböl kitünik,hogy már nem sokáig birja.Az idegösszeroppanás határán van a szerencsétlen. Nem fogja fel,hogy az ideg és elmegyógyintézetben végzi,ha nem kezelteti magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Orbán-villa titkai 2012. április 19. csütörtök

Megvédte Orbánt a norvég tömeggyilkos 2012. április 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos