Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megvédte Orbánt a norvég tömeggyilkos 2012. április 19. csütörtök 17:07 Forrás: AN

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megvédte Orbánt a norvég tömeggyilkos

Oslo, Budapest – Védelmébe vette a magyar kormányt a norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik. Mint mondta, undorodik attól, ami az Európai Unióban zajlik minden alkalommal, ha “nacionalista pártok kerülnek hatalomra”. Mint fogalmazott, a jobboldali magyar kormányt “nyomás alá helyezték”, s “nacionalista nácinak” nevezték csak azért, hogy változtassa meg véleményét.

Folytatódott a norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik pere, aki tavaly júliusban két merénylet során összesen 77 embert ölt meg, köztük sok gyermeket az Oslóhoz közel eső Utoya-szigetén. A bírósági eljárás eddigi három napja során beigazolódott az, amelyet sok szakértő hangoztatott a pert megelőzően: Breivik színpadi előadásnak használja fel a bíróság üléstermét, s saját őrült eszméit terjeszti. Megbánásnak semmi jelét sem mutatta, sőt, csak amiatt sajnálkozott, hogy nem ölt meg még több embert.

Breivik meghallgatásai során előszeretettel él külföldi példákkal, s beszél Norvégián kívül élő híveiről. Mondatai gyakran összefüggéstelenek, zavarosak, sokszor nem lehet tudni, mi igaz abból, ami elhangzik. Breivik egy “angol” mentoráról beszélt, aki 2002-ben az úgynevezett Templomos Lovagok nevű állítólagos rend találkozóját szervezte. Ez egyébként nem új, Breivik 1500 oldalas manifesztumában is írt erről, azt állítván, hogy a találkozón magyarok is megjelentek. Ezúttal azonban csak annyit közölt, hogy később is volt kapcsolata a találkozó résztvevőivel. Egyéb részleteket nem árult el.

A norvég rendőrség korábban arra jutott, hogy a rend valójában nem létezik. Breivik legutóbbi meghallgatása során nem árult el a részleteket a szervezetről. Csupán annyit közölt, hogy a Templomos Lovagok hálózatát nem nácik befolyásolták, hanem szerb nacionalisták mozgalmát vették alapul. Állítása szerint 2002-ben Libériában járt, s egy szerb nacionalistával találkozott, a bíróság azonban ezt sem hitte el neki. A norvég tömeggyilkos a bíróság előtt gyakran rohant ki az iszlám kultúra, illetve a multikulturalizmus ellen, amelynek szerinte az Európai Unió a szimbóluma.

Breivik egy ezzel kapcsolatos “érvelése” során védelmébe vette a magyar kormányt. Mint mondta, undorodik attól, ami manapság Európában zajlik, ha egy nacionalista kormány kerül hatalomra. Példaként említette, amikor a néhai Jörg Haider Szabadságpártja bekerült a bécsi kormányba 2000-ben az Osztrák Néppárt koalíciós társaként, s az Európai Unió válaszként bojkottálta az osztrák kabinetet. Breivik hozzátette, ugyanez történik most a magyar kormánnyal kapcsolatban is. Mint fogalmazott, a magyar kabinetet véleményének megváltoztatására akarja kényszeríteni az EU arra hivatkozva, hogy a budapesti kormány “intoleráns, nacionalista és náci”. Szerinte ez is azt mutatja, hogy az EU “nem demokratikus intézmény”.

Breivik egyébként 1500 oldalas, az interneten tavaly megjelent manifesztumában is többször írt Magyarországról, illetve a magyar szélsőjobbról. Hosszasan értekezett a közép- és kelet-európai szélsőjobboldali pártokról, feltüntette a MIÉP, a Hatvannégy Vármegye Mozgalom és a Jobbik internetes címét. Breivik manifesztumát tavaly elküldte a Hatvannégy Vármegye Mozgalomnak is, ám ezt több tucat más európai szélsőjobboldali szervezethez is eljuttatta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)
Megvédte Orbánt a norvég tömeggyilkos, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Na ugye, hogy vannak Európában barátai?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  2. A cikkben nem írják, hogy a Fideszt is védelmezné, ez tehát ferdítés, még akkor is, ha tudjuk, milyen szálak kötik össze a kormánypártot a Jobbikkal. További adalék, hogy a nyugati és a keleti szélsőjobboldal nagyon más világ, előbbi a muszlimokat és a bevándorlást, utóbbi a zsidókat és a bennszülött kisebbségeket célozza meg, persze ettől még egy ilyen vérszomjas szociopatának nem kell elválasztania, neki megvan a maga “igazsága”.

    Amúgy épp ma beszéltem a munkatársammal, hogy milyen eszméletlenül hülyék a norvégok, hogy hagyják Breiviknek pódiumként használhatni a nyílt tárgyalást. (Komolyan a hányinger kerülget a fazontól, nem tudom elképzelni, hogy képes jónak beállítani gyerekgyilkos tettét), ugyanakkor azért kíváncsi lennék arra is, ha hirtelen olyannyira megváltozna a közhangulat, hogy a kormányuk kénytelen lenne sebtében visszahozni a halálbüntetést, vajon az AI és más emberjogi szervezetek mit lépnének? Vajon akkor is az államot tekintenék gyilkosnak, ha egy ilyen véglényt kéne eltakarítani az élők sorából?

    Eleve mégis miért kell a nyugati demokráciának lemondani a legvégső büntetéstől, ha nyilvánvalóan ilyen veszélyes helyzetet hozott a multikulturalizmus, a végtelenített öngyűlölet és a politikai korrektség?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  3. Amputálni kéne az agyát.
    A védencének is.
    (“…lehetőleg máma még!”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. Még egy szövetséges a Jobbik pártnak!
    Fog ez menni! Minden szemetet összefúj aszél ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  5. Ezt az állatot nem is kéne leírni az újságba. Szégyen arra is, akit pártol, és arra is, aki erre hivatkozik. Egy jó sötét dutyiba vele, aztán szót se többet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Ezt legalább nem kéne a Jobbik nyakába varrni. Senki nem tehet arról, ha egy baromállat pozitívan említi a nevét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (16 szavazatból)
  7. “Megvédte Orbánt a norvég tömeggyilkos ”
    azért mert egy rugóra jár az agyuk, csak itthon nem hiszik eszt el, pedig külföldről kapott vissza jelzésekre kell figyelni, milyen az ország megítélése. Mint látszik, egy fasiszta tömeggyilkos, is példaképnek tekinti a jobbikot, a fideszt, és a vármegyés majmokat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  8. Én meg ha Orbán helyében lennék, észnélkül rohannék minden médiához, és erősen tiltakoznék az ilyen “megvédés” ellen. Persze, már ha adnék magamra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. Azért sem rohant tiltakozni, hogy neki tulajdonították a szovjet csapatok kivonását Magyarországról. 1989 június 16-án, a Nagy Imre temetésen későn kukorékolt. Már áprilisban megkezdték a szovjet katonák a kivonulást – tőle függetlenül.

    ” Kiskunhalas, 1989. április 25. Cicciolina (Staller Ilona), az Olasz Republikánus Párt képviselője búcsúztatja a bevagonírozott katonai egységet 31 harckocsit és személyzetét. A nemzetközi sajtó tudósítói jelenlétében megkezdődött a Magyarországon állomásozó szovjet csapatok kivonása. ” MTI Fotó: Friedmann Endre

    http://25.media.tumblr.com/tumblr_lj3jd1vcFd1qzc1tfo1_400.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  10. Ott, annál a beszédnél már akkor látta valaki, hogy az Isten mentse meg ettől a fiatalembertől Magyarországot! A többi kollégistát még is nem ismerhette! Most mit mondana, amikor az egész ország ezen kollégisták kezei közé került?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  11. ROKONLELKEK EGYMÁSRA TALÁLTAK !
    Gondolom Kövér tovább hizott a hir hallatán.
    Már a parlamentben is kifejezte törekvéseit!
    .
    VIGYÁZZ EURÓPA A VAKONDOK ITT VANNAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  12. Breivik és Orbán összehasonlításából – nem mindig Breivik jön ki rosszabbul!
    http://piroslapok.blog.hu/2012/04/16/orban_a_zujember

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  13. “Mert a két ideológia hasonlóan őrült, és fanatikus. Orbán pedig egyelőre nem futkározott fegyverekkel, nem robbantgatott, ám láttuk, hogy ideológiája több ponton sokkal fanatikusabb. És a zújembernek sokkal nagyobb hatalom van a kezében. Lehet, hogy nem ölt meg sok tucat embert, de tönkretett egy egész országot.”
    És külön Gonoszka kedvéért:
    Hatalmas dugó az 1-es úton, az autók között egy fiatalember halad és beszél minden vezetővel:
    -Az arabok elkapták Orbánt, és ha nem fizetnek nekik 10 milliárdot, leöntik benzinnel és meggyújtják. Járulj már hozzá te is!
    - Az előző mennyit adott?
    - Két litert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  14. Breivik az irományát több radikális szervezetnek is elküldte Európába, és ha jól emlékszem Kertész Imrétől és Lukács Györgytől is idézett az ominózus 1500 oldalon.
    Az sem hagyható figyelmen kivül, hogy legjobb barátjaként egy magyar fiatalt tartott számon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  15. Kekec! :) :) A foto:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Amit megvéd a zorbán, az hamar tönkremegy, megsemmisül. Mit gondolnak, bejön-e ez a breiviknek is? Mert akkor csak védje a zorbánt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Animebj szövegére( http://nepszava.com/2012/04/magyarorszag/megvedte-az-orbant-a-norveg-tomeggyilkos/comment-page-1.html#comment-167956 ):
    .
    a demokrácia úgy tűnik, a saját fegyverét adja azok kezébe, akik el fogják pusztítani. Magyarországon ez röpke 20 év alatt már le is zajlott, anélkül, hogy egyáltalán az ország a kezdő tanfolyamot elvégezte volna demokráciából. A régi nagy demokráciákban pedig lassabban megy végbe, mert ott korábban azért szorgosan tanulták ezt a tantárgyat. De az is lehet, hogy a nyugati demokráciákat csak a kommunistának felmagasztalt szocialista blokk tartotta életben. Most már nincs senkinek se megmutatni, hogy ott a nyugaton bezzeg micsoda kánaán van anyagilag, erkölcsileg, emberileg egyaránt. Most már ott sem kell ügyelni a látszatra.
    .
    De kit tudja. Lehet, hogy direkt engedik a nácikat tobzódni és erősödni világszerte, talán nem ártana megint egy kis népritkítás, a gazdaságot megint milyen jól fellendítené valami jó kis konfliktus kirobbanása, ahogy Hitler is hogy felvirágoztatta Németországot. Utána meg mekkora üzlet az újjáépítés.
    .
    Már csak ilyen vad magyarázatot találok arra, hogy a világ, és főleg Európa is mindenhol szinte szabad utat hagy a fasisztáknak, náciknak, közösen nagy ívben lesz@rva az 1. fasizmust lezáró, egymással kötött, és egyéb emberi jogi vonatkozású nemzetközi egyezményeket. Csak színlelés, színház, show az egész. Valójában meg semmit se tesznek a betartásáért és betartatásáért. Hát milyen más magyarázata lehet ennek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  18. Holló a hollónak…
    -
    -
    -
    e-Vita:
    Csak aztán nehogy megint a ruszkiknak kelljen itten rendet teremteni : ” Aki nem képes tanulni a saját történelméből , újra átélni kényszerül azt. ”
    -
    Különben meg mia jó francnak kap ekkora nyilvánossáhgot az a piti , elborult agyú tömeg-gyilkos ? Nemelég amit véghez vitt , még terjesztheti is a ” tanait ” ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  19. Majd pont egy ilyen eszement tömeggyilkos véleménye lesz mérvadó? Én simán, minden vacilálás nélkül úgy kivégezném, vagy talán ami ennél sokkal ütősebb szigorított életfogytiglanra ítélném. E helyett a nagy büdös demokrácia nevében a bíróság képes volt potom 20 évre ítélni, melynek következtében még aránylag fiatalon kikerül a börtönből. Na én ilyen országban sem szeretnék élni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Diliházba kölletett volna paterolni.
    Mer’hogy megmondta azt nem szeretné semmiképp.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  21. Ez a tömeggyilkos ugye hogy ráérzett a csutipatásra , mi meg hiába mondjuk :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Valamit nagyon tud a Jobbik. Ahogy a rasszizmus nevű kórt elterjesztette úgy terjeszti az Európa és demokrácia ellenességet is. Nem minősítem, senkit sem akarok megsérteni. Ha így “fejlődünk” Magyarországot le fogják törölni a térképről. Aki ehhez az őrülethez hozzájárul lelke rajta, számoljon el saját lelkiismeretével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  23. Nadizsu, dehogy rohan Orbán tiltakozni. Nem ismered a mondást? Sz@r a barátját megtalálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Sorry, de Orbán sok minden ellen elfelejt TILTAKOZNI ! – de miért is? – mert talán saját maga is több mindenben hasonló elveket vall.

    A szegények, az átlagon jóval alul élők, hajléktalanok, öregek mind akadékok Orbán számára. Cél legyen minél drágább a gyógyszer, minél kevesebb támogatást, segítséget kelljen adni, aztán pusztul a magyar, a pénz meg Orbánnál marad, az EGYEDURALKODÓNÁL, mint “Chauseszku” tette……
    de őt is elérte a számadás ideje, a NÉP TŰR, de egyszercsak TÁMAD! – itt az ideje TÁMADNI, mielőtt teljesen KIFOSZTANAK bennünket!
    Mocsok egy világ amit Orbán ÖNHATALMÚAN épít ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. Jellemző Orbánra , kiknek a védelmére szorul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. A tömeggyilkos rövidre zártan végezte el azt, ami itt nálunk lassú kín után megy végbe!
    Az éhezés, a gyógyszertelenség, a fűtetlen helyiségben kihülés, a napi öngyilkosságok – számoljuk össze, hogy ebben a két évben mennyi emberéletet követelt?! Csak a Fidesz!
    Jó lenne, ha a 2/3-s fülkeforradalmárok néha ezen elgondolkdnának…mert ez nem az emútnyócévben, hanem a mögöttünk lévő két évben történtek – nem szabad elfelejteni K. Lajost sem, aki a nyugdíjbiztósítóban követte el öngyilkosságát, melybe két hét szenvedés után végül is belehalt 57 évesen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. Jade: még nem ítélte el a bíróság. 10 hétig tart a pere. Norvégiában 21 év a leghosszabb kiszabható börtönbüntetés, de a lejárta után hosszabbítani lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. “Embert” barátjáról madarat tolláról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Nyugaton és a nagyvilágban már régóta nem arrol van szó, hogy ki szereti Orbánt és ki nem, hanem arrol hogy ki informált és ki nem. Miért nem lehet egy üres fejet tölteni ? Azért mert az nem üres, televan minden gazzal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. nincs véletlenül ott egy fegyőr aki tarkón lőné ezt a manust?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Én annyibol haszosnak tartom a Norvég eljárást, hogy kderült kivel szimpatizál a tömegnyilkos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Kedden találkozik a kormányfő Barrosoval.
    Biztosan el lesz alélva Orbán pártfogójától csakúgy, mint a 2/3-tól.
    De azért gondolom a vödör már oda van készítve, itt a tavaszi nagytakarítás ideje….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Vajon miért nem cuppant rá a magyar bulvármédia Breivik magyar barátjára? Mert erről semmit nem lehetett hallani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Orbán-villa titkai 2012. április 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos