Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán választotta ki a magyar győztest? 2012. április 17. kedd 23:40 Forrás: AN, mainap.hu

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán választotta ki a magyar győztest?

Budapest – Néhány hónappal ezelőtt az Operaház főigazgatóját váltotta le kézivezérléssel Orbán Viktor, most pedig megint úgy tűnik, hogy a miniszterelnök és a politika beleszólhatott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójának végeredményébe. Legalábbis, erről számol be a mainap.hu. A dalfesztivál hivatalos német honlapján hallható egy beszélgetés, amely annak a sorozatnak a része, melyben a csatorna az versenyen induló együtteseket mutatja be.

A magyar Compact Disco-nak szentelt 3 és fél perces anyag elején a műsorvezető kapásból így köszönti a nézőket: „Magyarország megítélése mostanában nem volt túl pozitív jobboldali konzervatív kormánya miatt, azonban eurovíziós dalával, úgy tűnik, más utat próbál járni”.

Ezután pár képkocka erejéig bejátsszák a magyar válogatón győztes Compact Disco Sound of Our Hearts című klipjét, majd a műsorvezető szólítja Bernadett Hirschfelder kommentátort, aki „górcső alá vette a dalt”.

Bernadett Hirschfelder pár mondatban elmondja, mi kellett a Compact Disco győzelméhez:

„Az úgy volt, hogy a közönség is szavazhatott, de csak a döntő egy bizonyos szintjéig. A győztest a szakmai zsűri határozta meg.” Ekkor a műsorvezető nekiszegezi a kérdést: „Mint tudjuk, Magyarországon némileg korlátozott a sajtószabadság. Mennyire szólt bele a kormány a dalválogató folyamatba?”

A szakértő válaszában azt sejteti, hogy akár a miniszterelnök keze is benne lehetett a végső döntésben.

„Hát azt nem tudom, hogy befolyásolta-e, de ha a tényeket nézzük, akkor valószínűsíthető. Amióta Orbán a miniszterelnök, nagyon sok pénzt fektettek az eurovízióba, többet mint valaha, és tény, hogy a közönség csak egy bizonyos fokig dönthetett a győztesről. A zsűri nevezte meg a Compact Disco-t, ez pedig arra utal, hogy a politika talán beleszólt a döntésbe. De ki tudja…”

A beszélgetés vége felé egyébként maga a dal is szóba kerül. Jó hír, hogy Bernadett Hirschfelder odavan a nótáért. A szakértő végül 12 pontot ad a Sound of Our Hearts-nak, de hangsúlyozza, hogy szigorúan politikamentesen. Ez jó hír Magyarország számára – zárja a beszélgetést a műsorvezető.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
Orbán választotta ki a magyar győztest?, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Szoval beleszolt vagy megsem ?
    Kicsit bizonytalan vagyok a cikkel kapcsolatban, nem nem megsem, .. ja de persze hat nem is tudom. Na menjetek a (Franciaorszagban finom a sajt meg a bor is)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. Megint szépen lángra kapott az a bizonyos nemlétező renoménk… Póriasan mondva… Tök égés!
    Annak mondjuk jobban örülnék, ha a félcédulás és bandája kapna inkább lángra, még vinnék egy kanna levet is a tápláláshoz….:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  3. Itt meg ki kinek a rokona :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. Hungarian citizen

    … es mivel orban es a haverjai nem szavazhatnak majd elesben, ezert kivancsi leszek, hogy a tolvaj magyar zenekar mennyit is fog erni a civilizalt nyugat es kelet szemeben :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. Nem meglepő az, ahogy O.V. felhasználja céljaira az országban élő művészeket, hiszen a Terror Háza nevezetű emlékközpont is hatalmas középujjat mutat fel az MSZP-nek azzal, hogy rendkívül keveset foglalkozik a nyilasokkal a kommunizmussal szemben, pedig a szélsőjobboldali pártról bőven lett volna még mit bemutatni, hiszen kialakulásának előzményeként is tekinthető a Horthy-korszak tekintélyelvű rendszere, és annak egyre erősödő antiszemitizmusa is. Engem legalább is meglepett, hogy alig pár termet töltött meg, és az, hogy történelemhamisítást követtek el azzal, hogy a német megszállás idején báboknak tekintették az egész magyar politikai elitet (köztük persze Szálasit is), pedig már akkor jó néhány független történész megjegyezte, hogy egyáltalán nem volt annyira megkötve az ország vezetésének keze, csak félelemből avagy szimpatizálásból követék a nácik parancsait.

    Na mindegy, ez nem igen tartozik a cikkhez, de azért azt még megjegyzem hozzá, hogy ilyen közönséges propagandacélokra kihasználni ezt a cukormázas színpadot nagy marhaság, attól nem lesz hiteles az ország, hogy az Vezért éltetik számukban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  6. Figyu!!!!!!!!!!!!!!!
    Lehetne a magyar versenyző akár Bill Crosby is, ha szeretett vezetőnk támogarásának híre megy, a környező országok szavazói biztosan le anulálják.
    Hála a mindenki számára szimpatikus nemzetiségi és külpolitikánknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Miért kell ezen csodálkozni? Minden diktatúra uralja a kultúrát így volt ez a náci Németországban, Rákosi és Kádár Magyarországában. Ma mindenki látja már, hogy gőzerővel folyik a diktatúra kiépítése, ezért aztán ez a politikán kívül értelemszerűen érinti az oktatást és a kultúrát is. Nekünk meg lassan el kell tudnunk dönteni, hogy fejet hajtunk a törpe előtt, vagy minden erőnkkel, minden törvényes lehetőséget kihasználva teszünk ellene. Teljesen nyilvánvaló, hogy ez a rendszer csak egy kisebbségnek kedvez, ha majd a többség adott időben nem csak pofázik, hanem elmegy az urnákhoz, akkor változtathat és a törpe kénytelen,kelletlen logó orral el fog oldalogni. Ezt viszont az első adandó alkalommal kell megtenni, mert később már a diktátor megszokja a hatalmat, egy életre rendezkedik be, sőt dinasztiát akar alapítani !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. Ebben az a szégyen, hogy egy zenei műsor vezetője, és riportalanya így látja Németországból. Nem politikusok, német emberek látlák úgy, hogy nincs demokrácia Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. Animebj!
    Hozzászólásod pontosan a cikkhez tartozik!
    Ugyanis a Terror Háza hangulatát meghatározó, a kiállítások kísérő zenéjét a popikonnak nevezett, bár közismerten náci Kovács Ákos szerezte, Schmidt Mária igazgatónő személyes felkérésének eleget téve. Nyilván az akkor a múzeumra pénzt osztó Orbán tudtával történt a megbízás. A történet pedig idén a tavaszi nemzeti ünnepen Ákosnak adott Kossuth – díjjal vált kerek egésszé.
    … … …
    Azt persze nem gondolom, hogy Orbán személyesen szól bele a könnyűzene ügyeibe, de van néhány hűséges ölebe, mint például Jeszenszky Zsolt, – igen, a kecskeszakállas Géza nevű külügyér diszkós múlttal dicsekvő fiacskája -, aki simán befolyásolhatja az eseményeket. És mivel a zenészek is csak pénzből élnek, annak a lábához törleszkednek aki a pénzeszsákon ül.
    … … …
    http://www.terrorhaza.hu/hirek/rolunk/akos_a_terror_zenejerl.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. Titánia, Titánia … :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Kedves Admin.! Megorroltam, mert tegnap egy hozzászólásom törölve lett egy http miatt. Az utolsó hozzászólásnál mit látok, egy http-t! Hogy lehet ez? Üdv. hajerka

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  12. hajerka
    2012. április 18. szerda 17:50
    Kedves hajerka!
    Ne orrolj, nyugodtan másold be a linket. Előfordulhat, hogy esetleg előzetesen moderálja az admin, ezért csak késleltetve jelenik meg a hozzászólásod. Én is jártam már így. Persze ha sértő, vagy nem ide illő az oldal tartalma, akkor valóban törölheti az admin, ehhez joga van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Persze, hogy ő választja ki! Hiszen mindenhez ért! Wolf Katit is támogatta! Szegény nem is nyert. Pedig a szám nagyon is jó volt! A Vuk betétdala pedig egyik kedvencem a Wolf Kati hangjával!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Stáry Lóránd——-igazad van,Kádárék is beleszóltak a kultúrába,de érdekes módon a szinészek bizton állitom jobban érezték magukat a szinházakban,mint az orbáni diktaturában.Akkor nem voltak úgy megfélemlitve mint most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Azt hiszem nincsen tisztában a tényekkel az, aki azt hiszi, hogy Orbán maffiafőnök nem szól bele közvetlenül vagy a pozícióba állított vazallusain keresztül bár mibe ami az országban történik! Ennyi Fidesz párt és Orbánhoz hű, használhatatlan és tehetségtelen vezető, még soha nem volt vezető pozícióban országunkban.
    Kíváncsi vagyok, hogy mikor fogja megunni népünk, az ellene született döntéseket, mikor veszik észre az egyszerű emberek is hogy totálisan át vannak verve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Közvetetten mindenképp beleszólt, ha közvetve nem is!
    Az utóbbi időben egyre több olyan cikk jelenik meg, amiben vitatják a finn-magyar
    rokonságot.
    A kazahok nem is oly rég közeli rokonnak lettek aposztrofálva.
    Eredmény: eddíg kapott Finnországtól pontot a magyar induló, az idén ez már elmaradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos