Ronai and Ronai
AMERIKAI

Következik: a nyugdíjak megadóztatása? 2012. március 11. vasárnap 18:12 | AN Forrás: 168 Óra

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Következik: a nyugdíjak megadóztatása?

Budapest – Legalább öt és félmillió embernek dolgoznia és adót fizetnie kell ahhoz, hogy a magyar gazdaságnak jövője legyen, jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. Miután nagyobb bevándoroltatási program nyilván nem szerepel a jelenlegi koalíció tervei között, nem tudni, honnan akar a kormányfő leakasztani a szögről 1,7 millió adófizetőt.

Magyarországon jelenleg 3,8 millió keresőt tartanak nyilván, ennek jelentős része azonban állami alkalmazott, így esetükben az állam fizet adót az államnak (ráadásul ez adminisztratív többletterhekkel jár). Kara Ákos, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság alelnöke célul tűzte ki a munkahelyek számának 5,5 millióra történő növelését. Mint köztudott, Orbán Viktor a választási hadjáratban egymillió új munkahelyet ígért, igaz, nem négy évre, hanem ennél hosszabb időre, ehhez képest az állástalanság stabilan 10 % körüli, egyes régiókban ennél magasabb Magyarországon.

Könnyen lehet azonban, hogy Orbán Viktor, amikor az adózók számának növelésére gondolt, nem feltétlenül a munkavállalókra gondolt. Egy néhány nappal előbbi, mint kiderült, Fidesz-berkekben halálosan komolyan vett ötlet azzal foglalkozott, miként lehetne azokat a magyar munkavállalókat megfejni, akik külföldön kerestek és találtak munkát, és az ez után járó keresményt egyszer ott már leadózták.

Közgazdasági értelemben bizonyos, hogy a kormánynak valamit kezdenie kell a nyugdíjakkal, amelyek kifizethetetlenné duzzadtak a jelenlegi viszonyok mellett. Bármilyen megoldási kísérlet politikailag vállalhatatlan, ráadásul Orbán Viktor egy alkalommal már megégette magát vele. A Fidesznek tanácsokat adó közgazdászok egy része három csoportra oszlik: a legtöbben finomabban ismételnék meg az első Orbán-kormány akcióját, amelyben nyugdíjreform címén vettek el a magasabb nyugdíjakból, de valamelyest kompenzálták a kisnyugdíjakat. A másik csoport megadóztatná a nyugdíjakat, és jócskán megkurtítaná a nyugdíjasoknak járó egyéb juttatásokat is. A harmadik csoport, ez a legkisebb, a román példát követve megvágná a nyugdíjakat, ők legfeljebb a csökkentés mértékét vitatják.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 15 szavazatból)
Következik: a nyugdíjak megadóztatása?, 4.3 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Mi ezen a meglepi? Orbán (naná: külföldön) már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy ő meggyőzte a munkavállalókat és a nyugdíjasokat, hogy egyhavi jövedelmükről mondjanak le az államadósság csökkentése érdekében.
    A kiskeresetűektől már elvette az ilyen arányú jövedelmet az adójóváírás eltörlésével – most a nyugdíjasokon a sor. Tekintve az eddigi sumák módszereit, nem adok sok esélyt az őszintén bevallott nyugdíjtvágásnak. A másik két módszer (adóztatás, átrendezés a kisnyugdíjasok felé) pedig szerintem nem VAGY, hanem ÉS lesz. Minél bonyolultabb, annál könnyebb bedumálni, hogy az “nemmexoritás”. Plusz 3 millió adózót csak a nyugdíjak adóztatásával lehet előállítani ugyanis. Az átrendezést meg indokolhatja, hogy a legtöbb kisnyugdíjas már régen ment nyugdíjba – tehát ÖREG, hamarabb szabadulnak ettől a tehertől, míg a viszonylag fiatalabb nyugdíjasoktól még sokáig vehetik el a járandóságot.
    Egyébként konkrét tervük volt arra, hogy minden nyugdíjasnak csökkentik a nyugdíját 20 %-al, és kapnak egyszeri pótlásként 20ezer forintot. Ez 100ezer alatti nyugdíjnál emelést jelentene – kivéve persze, ha elszedik tőlük is az egykulcsos Szja-val.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  2. Lehetne adó-adó is.
    Minden adóforint után 1 Forint adót kejjen fizetni.
    Ez később fokozható adó-adó-adó .-ra és így tovább…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  3. A 30-40 évesek nyugdíját már elvették, miért ne vennék el a 70 évesekét is? Ja, csak azért mert nem ezt ígérték? Ugyan már!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  4. Geyza,
    Nem lyukas a kosár amiről beszélsz. Ha valaki vesz egy autót a leadózott fizetéséből, akkor utána vagyonszerzési illetéket, és regisztrációs adót fizet. Mit szépítünk a dolgon, a vagyonszerzési illeték is egyfajta adó. Tételezzük fel, hogy az illetőnek jól megy, szeret új autót venni, és azt 3 évente lecserélni. A 3 éves autójának értéke mondjuk még meghaladja a 2,2 millió Ft-ot, akkor az eladási ár után jövedelemadót fizet, miután a megszerzett vagyontárgyát eladta, igaz annak értéke az eredetinek már csak 70%-a. Az ekkor már négyszeresen megadóztatott pénzpől vehet új autót (kiegészítve a szükséges összeggel), és folytatódik tovább az adóztatás.
    Nem saját példámat írtam le, mert nincs módom lecserélni az autómat, de ettől még gusztustalannak tartom ezt a lehúzást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  5. Valahol olvastam, hogy akik 2013-ban mennek nyugdíjba, és előtte minimálbérre voltak bejelentve, azoknak 31000 Ft lesz az induló nyugdíjuk.
    Egyre szebb kilátásoknak nézünk elébe. ha a mostani nyugdíjakat is megvágják,akkor lesz az a pénz, amitől Orbán megnyugszik, és tovább keménykedik.
    Gyalázat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  6. az ö fizetésüket kell csökkenteni,mert nem dolgoznak meg érte meg
    mindenféle jutatásokat,ingyen utazás nekik milyen jogon jár, másfél millios
    fizetés mellé még lopnak is,elkell majd nekik számolni hogy miböl jöttek
    össze a több milliárdos vagyonok,és adjanak választ, mi mitöl mentünk
    tönkre, hol vannak a 22 év elötti munkahelyeink, hol van a virágzo iparunk
    és a mezögazdaságunk,az oktatást tönkre tették,ujbol cselédsorba akarnak
    minket taszitani,nem hagyjuk,a türelem fogytán van,ellesznek kergetve és az
    ellopott vagyont adják vissza,éljenek meg ök az egy kecskéböl és ültessék el
    a magokat ök,és éljenek meg 47000 forintbol,
    ilyen rablo piocákat a pénz közelébe nem szabad többet engedni,
    kicsoda az orbán viktor,hogy ilyen nyomorito,rablo politikát megenged
    magának, nem erre kaptak felhatalmazást,már az egész országgal hadakozik,
    csak a sáját slepjének van jo sora,de megfizetnek ezért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  7. Csodálom, hogy még nem vetődött fel a nyugdíjkérdés Endlösung-ja. Mondjuk jó pénzért Orbán eladhatná a nyugdíjasokat aknaszedőnek a Közel-Keletre. Persze jobb híján ez a nyugdíjcsökkentéses, éhen halasztásos módszer is eredményre vezet, csak lassú, és a nyuggerek elhúzódó halálhörgése kínos lesz egy kicsit. Persze Orbán majd a szájával (személyesen, külföldön) és a seggével (Szíjártóval, itthon) megmagyarázza.
    .
    Most jut eszembe: az nem opció, hogy a határon túli magyarok a szavazati jogukért cserébe itt adózzanak? Az amerikai “No taxation without representation” megfordításával? (No representation without taxation)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  8. Van az a pénz az MNB-nél, de a Simor!
    Van az a pénz az Mbereknél, de…. Le van szarva, majd lesz békekölcsön.
    Van az a pénz a nyugdíjaknál. Az látszik a legkönnyebbnek. Valóban?
    …. Kisember, legkésőbb 2014-ben 3 millió nyugdíjas fog elmenni és egységesen
    Orbán és a Fidesz és a Jobbik ellen szavazni.
    AKÁRKIRE ! Aki a fent említetteket….. … Értjük?
    Ha addig még lesz Fidesz. Bár adott esetben kétséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  9. és a nyugdijasokat hagyják békén,ök adoztak becsületesen és kétkezi
    munkát végeztek,de ezek a politikusok az iskolapadbol kerültek a bársony
    székbe és nem tudják mi az a munka, ök még egy téglát sem vettek a kezükbe,
    ök ingyen szerezték a diplomájukat amit nem a haza és a közjo javára
    használják hanem erkölcstelen piszkos rablásra,szociális érzék egy csepp
    nincs bennük.
    érzik a vesztüket,hogy a magyar ember nem szavaz rájuk és már a román
    uj állampolgárok is fölébredtek, ezért most Lengyelországbol jönnek 2000 en
    békemenetelni felkokárdázva bértapsolni,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  10. Zambia, egyetértek Veled. Sose értettem, miért kap “szegény” parlamenti képviselő a fizetése mellé költségtérítést, ingyen utazást, lakáshozzájárulást, stb. Az, aki dolgozik, a képviselőkénél jóval kisebb fizetéséből fizeti a rezsijét (ha képes; ha nem képes, kikapcsolják az áramot, gázt, stb.). Utazni is saját pénzből utazik a “földi halandó”, és nem kap ingyenes utazást. Egyébként a nyugdíjasok ingyenes utazását is megnyirbálják (BKV).
    *
    A nyugdíjak megadóztatása helyett vezessék be újra a progresszív adózást, töröljék el az “egykulcsost”, ami csak a gazdagok gazdagodását szolgálja, meg a költségvetési lyukcsinálást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  11. Végre valami jó hír! Annyira unatkoztam, hogy másodpercek óta nincs egy újabb adó. Mégiscsak meg kellene azt a Tajgetoszt csinálni, természetesen a nyugdíjasok nyugdíjelvonásából. Javaslom egy bizottság felállítását, természetesen rokonokból/barátokból akik kitalálják, melyik hűséges városnak adható (emelt összegért) a felépítés joga. Esetleg mindjárt valami stadion mellé kellene építeni, a stadionból jövő ordítástól nem fog hallatszani a zavaró halálhörgés. Mégiscsak humánusabb, ha nem zavarja a közhangulatot. Később lehetne a szolgáltatás bővíteni éhező gyerekekkel, munkanélküli egyedekkel, lázongó értelmiségiekkel, nem keresztény keresztényekkel stb..
    Hánynom kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  12. Minek nyugdíj??? Szóvalártópéter megmagyarázza milyen jó is az nekünk , unortodox módon nálunk nem lesz nyugdíj . Magyarok e-nélkül is megélnek , mert a fideSS ezt kéri és a kétharmad boldogan , csillogó szemmel megteszi , lemond róla :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  13. Mikor hozták ezt a törvényt?
    1997.évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. neveletlen 19:30
    örülök hogy megszolitottál és hogy te is igy látod, de a kommenteket olvasva
    ugyanezt irjuk, mégis mintha valamitöl félnénk, meg akarunk valamit de
    mégse?ha megnézed a demonstráciot, sokan voltak,tébláboltak,szolt a zene,
    de valami program félét nem mondtak, ez az internet jo is meg nem is,
    olvassák a politikusok is, és tájékozodnak ebböl,látják hogy mekkora félelem
    van bennünk, egy olyan kis csoportot kéne összehozni és hogy mit akarunk,
    mert ha várunk,és nem a nép mondja meg hogy mit akar,akkor ugyanez fog
    folytatodni ami most van, ha ez ellesz egyszer zavarva, és hogy elszámoltatás
    kell, az ellenzéki pártokban szét vannak szorodva az eddigi korrupt bandák,
    most olvastam valahol,hogy gyurcsány,koka, és oszko külföldön nagy
    vállalkozást inditottak, az oszko benne van a Malév buliban is, ezt csak azért
    irom hogy ilyeneket akarunk vissza, ez megy 22 éve,
    a márciusi ifjak régen kiálltak kész programmal,megfogalmazták hogy mit
    akarnak, én is valami ilyesfélére gondoltam, ezek a kis tüntetések eltarthatnak,
    és viktor képes kihuzni 2 évig, holott azonnal el kéne zavarni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  15. figyelő
    2012. március 11. vasárnap
    19:31
    Sőt, a Tajgetosz projektet fel kell gyorsítani és törvénykezni kell a nyugdíjas évek maximumáról. :(((((((((((((((((
    egy nyugger

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. Nem lehet a 2012.-ig megállapitott nyugdijakat megadóztatni, ugyanis ezek megállapitása eleve a nettó keresetek alapján került kiszámitásra. Az elmult 20 év alatt a bruttó kereseteket kb.35-40 % adó terhelte, tehát a nyugdijszámitás alapja (nettó kereset) ezáltal alacsony lett. 2013-tól viszont megváltozik a tv. ugy,hogy a kiszámitást a bruttó bérből vezetik le. Ha az adózást a régi nyugdijakra is ki akarják terjeszteni, akkor ezeket fel kell bruttósitani, mivel nincs adótartalmuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. gets 2012. március 11. vasárnap 20:53

    De feltétlenül 20 évre visszamenőleg kell a törvényt megalkotni!
    Különben még maradnának túlélők, és akkor egy fabatkát sem ér az egész projekt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  18. commandanta! Nem visszamenőlegesséről irtam, hanem arról, hogy a tv.szerint minden munkavállalónak az 1988.évtől kezdődően megkeresett járulékalapot képező valamennyi jövedelmét beszámitják a nyugdij kiszámitásakor. Ennek alapja volt ezidáig a mindenkori nettó kereset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Ideje lenne a miniszteri,és kiszolgálóik fizetését minimálbérre csökkenteni!Az adóról nem is beszélve!Vagyonelkobzás mind mind rájuk férne.Ezek után állna az ország,biztos lábakon.Illetve a hazáért kiálló dolgozó kormányra lenne szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  20. E
    z már várható volt,de ha ezt megteszi ,Isten irgalmazzon neki. A templomokban nem a lelki üdvözségéért fognak majd imádkozni,hanem a pokolba küldik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  21. Szerzett joghoz, mint az öregségi nyugdij, nem lehet hozzányúlni. De ha mégis, az az utolsó dobásuk lesz. Már az is erkölcstelen, mikor egy járókerettel járó csipőprotézises háromujjú embert kiirnak keresőképesnek, akkor mikor még az egészségesnek sincsen munka.
    Ébresztő magyar értelmiség! Van még olyan itthon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  22. Zambia, a tegnapi tüntetésről írt cikkhez írtam tegnap, hogy szomorúan láttam az élő közvetítést. Lehet, hogy nem ilyen szavakkal írtam. Az volt az érzésem, hogy ilyen tüntetéssel nem lehet elérni, hogy ov és bandája eltakarodjon.
    Tudom, hogy figyelik a neten megjelenteket, van sajtófigyelőjük. De nem törődnek vele az örökké hangoztatott 2/3-uk fedezékében. Hosszú távra tervez ov, és nem érdekli, mi van, mi lesz az országgal, csak a hatalom érdekli, ami egyelőre az övé és bandájáé.
    *
    Ami Oszkó Pétert illeti, olvasd el ezt az írását:
    http://oszko.hvg.hu/hvg/mindig-van-lejjebb/
    *
    Amikor Bajnai Gordon volt a miniszterelnök, oda lehetett figyelni arra, amit mond, tárgyszerű volt, tisztességes, őszinte. Nem hazudozott és nem változtatta a véleményét a széljárás szerint, mint ov.
    Oszkó Péter is azt mondta el, ami van, és nem hőzöngött, nem hazudozott össze-vissza.
    Jelenleg bizonytalanság van, kilátástalanság, a kormány és ov részéről hazudozás, dicsekvés, útszéli hang, és ha nem lenne net és ott tárgyszerű, tisztességes írások, akkor – a megvezetett narancshívőkhöz, és nettel nem rendelkezőkhöz hasonlóan – fogalmam se lenne arról, ami valóban zajlik itthon és külföldön.
    A rádióban elhangzó propagandaszövegek szerint itt minden jól megy, ov felpofozza a fél világot és mindig győz, nagyszerűek vagyunk, csak az EU és a Nyugat hülye és bánt minket. Az EU döntései illegitimek és… stb., stb.
    Hogy az igazság egészen más, ov-t nem érdekli, a médiatörvénnyel megfélelmlített média pedig fél megmondani, megírni az igazságot. Van itt-ott bíráló hang, de csak szőrmentén.
    Szeretnék úgy élni ebben az országban, amely a hazám, és körülményeimnél, koromnál fogva nem tudok sehová elmenni már, hogy tudjam, mi vár rám holnap, nagyon szeretném tudni, hogy meddig tart még ez a rémálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  23. Van egy ötletem: az egykulcsos adó ütötte államháztartási lyuk miatt és az államadósság törlesztésére a kormányszóvivők, Girószász,és a Századvég alapitvány, Selmeczi Gabriella, Szijjártó Péter, minden államtitkár, miniszter és főleg a miniszterelnök egyévi jövedelmét ajánlja fel. Dolgozzanak 1 Ft-ért, mint a Jegybank elnöke, és Bajnai Gordon. Ezt nevezzék el: Széchenyi István-projektnek, mert a LEGNAGYOBB MAGYAR ezt megtette!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  24. Elveszni látszik ebben az országban az élethez való jog.
    Jogi úton számolják fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  25. neveletlen:
    NAGGYON jó !
    RÉMÁLOM !
    Ez rá a helyes kifejezés.
    Hónapok óta keresem a szót , de nemtaláltam rá megfelelőt.
    Rémálom..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  26. Orbán jól tudja, hogy életveszélyes a nyugdíjasokat macerálni. Már a hatalmas létszámuktól eltekintve is – nekik már nem sok veszíteni valójuk maradt – és a férfiak nagy része még 2-3 éves katonai kiképzést kapott!
    Erről még tavaly volt Pupunak egy jó posztja:
    http://www.pupublogja.hu/2011/07/bomba.html
    “Persze lehet tovább babrálni azt az érdekes kis pilinckát, de azért mielőtt kezébe veszi a csípőfogót a mi kis tűzszerészünk, nem ártana emlékeznie arra, hogy melyek voltak az egyszeri tűzszerész utolsó szavai: Jó, akkor most elvágom a kéket…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  27. Na de Uraim! Ugyan már, hát dr, Schmitt Pál Köztársasági elnök úr személyesen garantálta a nyugdíjakat. Vagy ez még a megválasztása előtt volt?
    Kéretik ott a Sándopalota melletti téren emlékeztetni rá!
    Fogadjunk, akkor be fog avatkozni a Gárda, nem úgy mint a rendőrség,
    Mit is mondok, a rendőrség, nem úgy mint a Gárda.
    Hogy is van ez?
    Coki már, ne morogjatok, ejnye, hogy 25 ember zavarja a nyugalmat!
    Ezt akarják a zemberek, erre adtak felhatalmazást 2/3-al.
    Mint a zembereke mbere aláírom!
    ……………dr. Schmitt Pál

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  28. zambia 2012. március 11. vasárnap 19:24
    “….és a nyugdijasokat hagyják békén,ök adoztak becsületesen és kétkezi
    munkát végeztek,…….
    ök ingyen szerezték a diplomájukat”
    Némi pontositás: ők a nyugdijasok adójából tudtak diplomát szerezni !
    renszerváltás óta n+1 szer “módositottak”. 88-89-ben “lépcsőztek” (vagyis bizonyos szinT fölött nem számitották bele a nyugdijalapba), majd utána
    bizonyos szint fölött nem emelkedtek.
    Ugy-e ez is nézőpont kérdése. Vagyis
    - nekünk: ODAADÓ
    - nekik: IDEADÓ
    Úgy látszik haladunk a kommunizmusba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  29. Gonoszka, jó lenne, ha se Schmitt P. (dr-ral vagy dr. nélkül), se a bagázs többi tagja nem garantálna és nem védene meg semmit. Mert amiről kijelentik, hogy garantálják, hogy megvédik, azt lenyúlják, elrabolják. Tolvaj banda.
    Vagy mielőtt valamire rátennék a kezüket, figyelmeztetnek, hogy garantáljuk, megvédjük?
    Egyébként Sch.Pali a választások előtt méltóztatott garantálni a nyugdíjakat. A szolgálati nyugdíjas rendőröknek, gondolom, erről is megvan a véleményük…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. Túlavasúti 22:08
    igen, igy van, evvel hálálják meg hogy tanittattuk öket, megkopasztanak
    bennünket, de egyre rosszab és rosszabb jön, a fiataloknak tanulás helyett
    vidéken elinditották a takaritonö és cselédlányképzést, szoval haladunk
    a rabszolgasorba, félek rágondolni hogy mi lesz a gyerekeinkkel.
    és ez a hazug ál doktor schmitt továbbra is mindent aláir.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. Kedves Noskó Istvánné! Sajnos a templomokban továbbra is Orbán nevét fogják áldani, még akkor is ha a nyugdíjasok éhen halnak, mert a katolikus egyház és orbánisztázia összeforrt. A papok megvédik azt, aki ilyen hatalommal ruházta fel őket, és a hívő emberek meg azt hiszik el, amit a papok mondanak nekik. Sajnos!
    Nem véletlen, hogy az oktatástól vonják el a sok pénzt, hogy az iskolakötelezettséget leviszik 16 évre, hogy a középiskolai és az egyetemi férőhelyeket csökkentik. Okos és művelt, felvilágosult embereket nem lehet megvezetni, azok tudnak gondolkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  32. zambia
    “most olvastam valahol, hogy gyurcsány, koka, és oszko külföldön nagy
    vállalkozást inditottak, az oszko benne van a Malév buliban is, ezt csak azért
    irom hogy ilyeneket akarunk vissza, ez megy 22 éve”
    .
    A külföldieknek szabad, de leginkább kívánatos Mo.-n befektetni, mert itteni fejlesztéssel munkahelyet teremtenek?
    Csányinak Demjánnak, az OTP-nek, MOL-nak stb. szabad külföldön invesztálni, mert kell a haszon, a nyereség, de a többi magyar vállalkozónak inkább megtiltanád?
    .
    Milyen mérce szerint gondolod a nemzetközi piacokon a magyar részvételt és a külkereskedelmet? Aki nem fideszes, az maradjon távol a külpiacoktól? A fideszeseknél és a -közelieknél pedig minden külföldi részvétel természetes, holott az ottani haszon után azok is külföldön is adóznak!?
    Gondold újra, amit leírtál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  33. Már megint miazisten baj van a Gyurcsánnyal meg a többiekkel ?
    Ha Gyurcsány megvakarja az orrát , akkor indul a náci propaganda hogy a népnyúzó illegitim rablóbanda megint kéjeleg a Haza rovására ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  34. Ostoba ez a Kormány!
    Kifogytak az ötletekből?
    Miért nem adják rögtön el a nyugdíjasokat? Eladhatják akár egy kűlföldi érdekeltségű cégnek, és azoknak adják oda a nyugdíjösszget is, (persze amennyit gondol a kormány) És ebből már adót is vonhatnának bőven … Akár megbízzák, hogy forgassák meg a pénzt az említett cégben, és így akár még nyugdíj emelés is ehet. (persze csak elméleti sikon)
    A Cég neve? Kit érdekli! A lényeg, hogy megint le lehet húzni egy réteget a nyugdíjasokat, ROL-IS ….
    Gusztustalan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Oszkó Péter pedig a Magyar Gazdaság egyik megmentője.
    Szerintem.
    Zambia : ilvass mielőtt fröcskölődsz :
    Oszkó Péter EGY ÉVVEL a pénzügyminisztersége után vállalta el a Wizzair igazgatósági tagságát.
    Mi a bajod ezzel ?
    Vagy csak ide akarod ömleszteni a Lánchidrádió ( általunk messze elkerült ) baromságait ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  36. Módfelett üdvös lenne, ha Orbán az ny-betüs szavak közül, inkább a nyomorral, mintsem a nyugdíjakkal foglalkozna. Mi a jó büdös francot lehet már ezekből az éhbérekből elvenni? Nem volt elég, hogy az egész magánnyugdíj megtakarításokat lenyúlták és jószerével már el is költötték? El a kezekkel a nyugdíjaktól!! Változtassa meg az adózási rendszert oszt jónapot.
    Mivel rengeteg a munkanélküli, akik dolgoznak is jobbára éhbérért, még az a lehetőség sincs, hogy a gyerekek segítsenek az idős szülőkön. Én még meg tudtam tenni, de már az én gyerekem nem, sőt még őt is nekünk kell istápolni. Be kell fejezni a csókosok pofátlan megfizetését, rögtön lesz majd pénz. Az egész semmirekellő társaság a 16%-os adózás révén jószerivel másfél fizetést visz haza, nem is akármennyit, úgy hogy menjenek a fenébe és verjék ki a fejükből ezt a baromságot. Főként, ha akarnak szavazókat egyáltalán a maguk oldalán, mert remélem tisztában vannak azzal, hogy annak a sok megvezetett nyugdíjasnak is köszönhetik a 2/3-s győzelmüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  37. gets
    2012. március 11. vasárnap
    20:53
    „Sőt, a Tajgetosz projektet fel kell gyorsítani és törvénykezni kell a nyugdíjas évek maximumáról. :(((((((((((((((((
    egy nyugger”
    .
    Ez már egy jól felépített csapda. A gyerekek államilag elrendelt szülőtartása sok mindent megold, az állam széttárja kezeit és a befizetések, no de ezt már láttuk – majd kiflicsücsök, tömjén és a többi „vezető” elmesélik hogy lehet a levegőből megélni, természetesen mindezt a sosemvolt keresztény együttérzésük jegyében. Azt hiszem Jézus nemcsak Jeruzsálem fölött fakadt sírva, hanem Mo.-szág felett is.
    Egy jó szülő nehezen fogja elhordozni, hogy a munkanélküli vagy kiskeresetű gyerekei tartsák el (ahogy hallom inkább a vacak kis nyugdíjakból próbálják a gyerekeiket segíteni), vajon hogyan tovább?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. Ja és lesz az iskolába erkölcstan. Kíváncsi vagyok, ki fogja írni és jóváhagyni tartalmilag, abból talán értesülünk, mit értenek erkölcs alatt. Nos a hitoktatásról nem is beszélve. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  39. bocs iskolában

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. proaktív:

    Csak kiegészítésként egy “apróság”.
    Orbán Viktor vonzódása a horvát tengerparthoz közismert, sőt a néhai Tudjman elnököt sok tekintetben példaképének tekintette. Előző kormányzása alatt került napvilágra, hogy a hozzá köthető üzleti körök jelentős összegeket fektettek be Horvátországban, a Adriai tenger közép-dalmáciai részén. A horvátországi privatizációhoz jelentős anyagi segítséget nyújtott a magyar állam, de természetesen nem véletlenül.
    A jelenleg is Vitézy Tamás nevével fémjelzett Adriatiq Islands Groupról az a hír járta, hogy Orbánnak személyes érdekeltsége van a cégben, amely vitorláskikötőket, szállodákat, üdülőfalut, kempinget tulajdonol, és üzemeltet. Jómagam számtalan alkalommal hajóztam azon a vidéken, nagy részüket használtam, elég jól ismerem. Bátran állíthatom, hogy a fent említett helyek az adott partszakasz legjobb részein vannak. No csak azért említem meg ezt, hogy tudjuk kik turkálnak mások zsebében, és kik is fektetnek be külföldön…
    Itt a cég weboldala, lehet mazsolázni:

    http://www.adriatiq.com/hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  41. Tibor,a gondolat sorban az a galád,hogy a 30-40 évesek,ha lenne munka hely,akkor tudnának dolgozni,a 30-40 éveseknek van még lehetősége a világban szerencsét próbálni,de a 70 évesek zöme,ha munkahelyek lennének sem tudnának már dolgozni!Úgy gusztustalan az egész,ahogy van,mert a legvédtelenebbeket teszik ki a legnagyobb veszélynek,úgy hogy a saját gyerekeikkel vetetik ki a szájukból,az utolsó falatot! Lásd 16 %-os SZJA!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. Folyt: Ez több,mint bűn! Ez bűnözés!Támadás az alapjogok ellen,és mindezt egy ideológia kapcsán!Nálunk,ebben az

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. folyt: értelemben,ennek a dolognak,semmi,de semmi köze sincs a gazdasági világ válsághoz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Javaslom a svéd modell ama részének bevezetésé, ahol a képviselők társadalmi munkában látják el feleadatukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  45. Bármit megtehetnek ,és még hosszú évekig meg is fognak tenni. A rendvédelmiekkel leszámoltak a köz nagy megelégedésére “láblógatók,Kádárhuszárok,bűnözők,ingyenélők ” stb. és mindenki elhitte.
    Most sorra kerülnek a többiek is. Ellenállás semmi az értelmiség nálunk mindig az aktuális hatalom kiszolgálója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy a beharangozott nyugdíjrendszer átalakítása nem fogja negatívan érinteni a mai nyugdíjasokat! Már az elején lebegtették az özvegyi nyugdíjak megszüntetését, most a közlekedés (MÁV, BKV) átszervezésénél is felvetődött a kedvezmények visszavonása, illetve megfaragása.
    Persze csak meg kell nézni a fenti fotót, ezeknek a kiszolgáltatott nyugdíjasoknak egy jelentős része úgy néz erre a diktátorra, mint egy istenre, még kezet is csókolnak neki, de ami a legszomorúbb, van pofája elfogadni, úgy ahogy eddig minden diktátor elfogadta. Ami eddig visszatartotta őket a nyugdíjak megfaragására az a nyuggerek szavazatai, talán ebben még reménykedhetünk ideig óráig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  47. Csak vezetnék már be a járdaadót , a bajuszadót , a füstadót , a levegőadót , a gondolkodásadót (na ebből nem sok jönne be mert gondolkodás nélkül bevesznek mindent a 2/3-ban) , szemüvegadót , a gyerekadót , a szomszédadót (akinek van azért akinek nincs meg azért) stb.
    Ezek után HÁTHA ráébredne az a sok NARANCSKÓMÁS hogy mi a f@szr@ kellettek a fideSS-nek !!!!!!!
    Ha nem értik meg a 2/3-ban hogy ez ÓRIÁSI bukta , akkor agyhalottak :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Ha az átlagnyugdíj kétszerese lenne a közalkamazottak átlagfizetése, beleértve minde kormánytisztviselőt is, a miniszterelnök egy Ft. fizetésért dolgozna, az EU
    dolgozóinak minden tagja a tagországok átlagmunkabérének négyszeresét kereshetné meg addig míg EU kimászik a válságból, akkor én is lemondok nyugdíjam 16 %-áról. Azt követően pedig olyan mértékű nyugdíjemelést várok el, amennyivel a fenti kompánia jövedelme emlkedik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  49. Orbán egyszerűen Ceausescu vagy Kadhafi sorsára akar jutni. Nem kell már sokáig várnia…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  50. A rezsimnek van mit masolnia még;-( A dán nyugdijambol kb. 30% jovedelemadot fizetek. Ami marad abbol AFA-t, ingatlanadot, energiaadokat, csatornaadot, sulyadot es un. “csak”-adokat is fizetek. Szamitasaim szerint minden 100 kr-bol 80 kr visszavandorol az allam zsebebe.. Lassan megkozelitem az OECD Daniara kiszamitott szegenysegi hatarat.
    A nyugdijas berletem reggel es delutan nem ervenyes a kozossegi kozlekedes jarmuvein. A politikusok mar erre a berletre is fenik a fogukat. Jelentem, a joleti allam lebontasa errefele is tervszeruen halad.. Cikket lehetne irni errol.. Nem panaszkent irom ezt – elvagyok. Fö az egeszseg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Eltűnt a nyugdíjvagyon – hol a lé? 2014. március 5. szerda

Egyre kevesebben dolgoznak Magyarországon 2014. február 21. péntek

A bérbohóc 2014. február 10. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos