Ronai and Ronai
AMERIKAI

Következik: a nyugdíjak megadóztatása? 2012. március 11. vasárnap 18:12 | AN Forrás: 168 Óra

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Következik: a nyugdíjak megadóztatása?

Budapest – Legalább öt és félmillió embernek dolgoznia és adót fizetnie kell ahhoz, hogy a magyar gazdaságnak jövője legyen, jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. Miután nagyobb bevándoroltatási program nyilván nem szerepel a jelenlegi koalíció tervei között, nem tudni, honnan akar a kormányfő leakasztani a szögről 1,7 millió adófizetőt.

Magyarországon jelenleg 3,8 millió keresőt tartanak nyilván, ennek jelentős része azonban állami alkalmazott, így esetükben az állam fizet adót az államnak (ráadásul ez adminisztratív többletterhekkel jár). Kara Ákos, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság alelnöke célul tűzte ki a munkahelyek számának 5,5 millióra történő növelését. Mint köztudott, Orbán Viktor a választási hadjáratban egymillió új munkahelyet ígért, igaz, nem négy évre, hanem ennél hosszabb időre, ehhez képest az állástalanság stabilan 10 % körüli, egyes régiókban ennél magasabb Magyarországon.

Könnyen lehet azonban, hogy Orbán Viktor, amikor az adózók számának növelésére gondolt, nem feltétlenül a munkavállalókra gondolt. Egy néhány nappal előbbi, mint kiderült, Fidesz-berkekben halálosan komolyan vett ötlet azzal foglalkozott, miként lehetne azokat a magyar munkavállalókat megfejni, akik külföldön kerestek és találtak munkát, és az ez után járó keresményt egyszer ott már leadózták.

Közgazdasági értelemben bizonyos, hogy a kormánynak valamit kezdenie kell a nyugdíjakkal, amelyek kifizethetetlenné duzzadtak a jelenlegi viszonyok mellett. Bármilyen megoldási kísérlet politikailag vállalhatatlan, ráadásul Orbán Viktor egy alkalommal már megégette magát vele. A Fidesznek tanácsokat adó közgazdászok egy része három csoportra oszlik: a legtöbben finomabban ismételnék meg az első Orbán-kormány akcióját, amelyben nyugdíjreform címén vettek el a magasabb nyugdíjakból, de valamelyest kompenzálták a kisnyugdíjakat. A másik csoport megadóztatná a nyugdíjakat, és jócskán megkurtítaná a nyugdíjasoknak járó egyéb juttatásokat is. A harmadik csoport, ez a legkisebb, a román példát követve megvágná a nyugdíjakat, ők legfeljebb a csökkentés mértékét vitatják.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 14 szavazatból)
Következik: a nyugdíjak megadóztatása?, 4.3 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Stumpné Bekes Margit

    Ha pénz kell,akkor adózzanak a gazdagok,akik könnyedén kijelentik,hogy menjenek gombát szedni az emberek.Az ország az egykulcsos adó miatt került ebbe a lehetetlen helyeztebe! Most már Orbán beláthatná,hogy a barátai zsebét már megtömte,most már meegálljt kellene parancsolni.A Nyugdijasoktól már mindent elvettek,most már csak az életük van,de az sem sokáig! Drága gyógyszer,kevesebb kórházi ágy,kevesebb gondoskodás.Most már csak egy maradt,odaállitani bennünket a zebrához és a forgalom alá lökni bennünket! Ezért gürcöltünk,épitettük az országot a két kezünkkel??!!!! Dögöljenek meg!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  2. Mottó:
    Magyarországot már megszállta tatár, török, osztrák, orosz, német, de most fordult elő tán először, hogy egy megszállott szállta meg. És nincs három, szakmájához értő pszichiáter, aki le merné írni róla a diagnózist. Ez nagyon szomorú.
    Cicero után szabadon: ceterum censeo Orban esse delendam. (Az eredeti Cicero-i idézet: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam = Mindazonáltal meggyőződésem, Karthágót meg kell semmisíteni.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Gyula Bognar, Jr.

    A negyedik és ki nem mondott módszer, az egészségügy teljes tönkretétele, a nyugdíjasok korai elhalálozásának előidézése. Ez megy most, a kormány örülhet minden nyugdíjas idő előtti halálának! A Viktor diktatúra csak rabolni tud, egymás között szétosztani száz milliárdos korrupciós pénzeket, un. állami pályázatok megnyerésével, azzal a gazdasági életet tönkretenni, de azon javítani, azt igazgatni halvány fogalmuk sincs. Koszos bagázs, bünözők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  4. Stumpné B.M.
    Azt az elvetemült nyugdíjast fogják csak alálökni, aki nem veszi észre a kormány intézkedéseiből (nyugdíj csökkentése, gyógyszerárak emelése, kórházi ágyak csökkentése) hogy “felesleges terhet” jelent, és nem öngyilkolja meg magát.
    Azt az önző mindenit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  5. A most kialakuló egészségügyi intézkedéseik révén még kevesebben tudják majd megvenni a gyógyszereiket, még kevesebben jutnak majd el orvosokhoz, hiszen hosszabb utazásokra lesznek kényszerítve az emberek az ellátásuk érdekében. Vagyis elmondhatjuk, hogy az Orbán kormánya
    ORBÁN-EMBER-GYILKOS KORMÁNY!!!!! – intézkedései egyértelműen az idős, a rokkant és beteg emberek elleni MERÉNYLET-szándékát tükrözik. Így eléri a célját, hogy HAMAROSAN KIHALNAK a még nem egészen idősek is, akik ápolásra szorulnának, s MEGMARAD az Orbán-ÁLLAMNAK ezeknek az embereknek a JOGOSAN MEGSZERZETT NYUGDÍJUK is!

    Aztán van pénz, nincs pénz, 243 milliárdot adtak ki futballisták vásárlására, meg a további sok száz milliárd, Malév tönkretétele, stb.
    Felelőtlen, pazarlás folyik, a képviselőik mindenféle címszóval hatalmas pénzeket markolnak fel, de kinyilatkozzák Pintérjükkel együtt, hogy egy magyar embernek 47 ezer forintból meg lehet élni. Szóval ebből lehet télen fűteni, villanyszámlát kifizetni, tűt, cérnát venni a rongyos ruhák megvarrásához….????
    A képviselőnek napi 47.000-nél több a jövödelme, aki azt nyilatkozta, igen, azt hiszem meg lehet ennyiből élni. Hát ÉLJEN MEG, KÉNYSZERÍTSÉK MÁR RÁ, hogy mutassa be, hogy lehet ennyi pénzből megélni. Akkor nem beszéltem még arról, hogy a gyerekeket is iskolába kell öltöztetni, tanszereket venni, stb.

    Hihetetlenül embertelenül nyilatkoznak, a gőgnél nem látnak és nem tesznek többet, mint ami ma van hazánkban.

    LEVÁLTANI ŐKET, MINÉL ELŐBB, HAZUG MINISZTERELNÖK, AKI BECSAPTA A VÁLASZTÁSI IGÉRETÉVEL A NÉPÉT, annak szemét dombon van a helye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Minket, nyugdíjasokat egyszerűen el kellene gázosítani hálából, hogy békében felneveltük, taníttattuk őket. Gyakorlatunk is van már benne. (L. Kőszeg, 1944/45).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. Segits magadon ne Reménykedj aPártokban Civil ősszefogás kell, és kasza kapa Általános felbolydulást. Csak ne fegyverrel .Tányérral lábossal fedővel ,Ez ellen nincs kiképezve aTEK. az Ő ismerőseik is esznek néha. Ha nem birnak velűnk akkor segitségűl hivják a Román bányászokat igaz tőbbe fog kerűlni mint a honositott észt osztók

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Kedves Kydonna!
    Én utána néztem, de választási ígéretet nem találtam. Az Isten adta Nép meg dacból általában a hatalmon lévő ellen szavaz.
    Mellékesen kíváncsi lennék a Putnok÷Eger vonal mellett lakók véleményére a járatrikítás kapcsán.
    Mi a véleményetek az ezerféle tőzsde-tanfolyamról? A kis megtakarításokat a leggyorsabban lehet mobilizálni, még rögzített árfolyam sem kell hozzá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Most olvastam, hogy a megszüntetendő kórházakból börtönök lesznek. Remélem, ez az egész bagázs a leglepukkantabb ilyen börtönbe fog kerülni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Valamilyen módon hozzá akarnak nyúlni a nyugdíjakhoz, ez már biztos. A házastársi pótlék már kevés. Ha a nyugdíjakhoz is 16 % lesz a kulcs, akkor 210 mrd. forint lesz a hozadéka. Ezzel ellehetetlenítik a nyugdíjasok mintegy felét, a többi meg csak épphogy meg fog élni. Ha a nyugdíjasok felét ily módon akarják kiiktatni a társadalomból, akkor ez sikerülni fog nekik.
    Az a célcsoport aki nem tudja az érdekeit megvédeni: a nyugdíjasok és a gyermekek. Lásd közoktatás, egészségügy és szociális juttatások.Gratulálunk Viktor ez jó mulatság és férfimunka lesz !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Hát Kastanka….itt tartunk… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Sajnos, Magyarországon nagyon sok nyugdíjas élteti Orbán, kezet csókolnak neki, mint a mellékelt ábra is mutatja. Ha adózni kell a nyugdíj után, vajon, ezek a hajbókoló nyugdíjasok mit fognak szólni hozzá, akkor is imádni fogják ezt a koszos kis tetűt? Sajnos, a többség nagyon-nagyon meg fogja sínyleni, bármilyen módon is nyúlnak hozzá a nyugdíjakhoz. Ez ma már ténykérdés, mint ahogy sújtja őket a magas benzin és gázolaj ára, a közel 6 %-os infláció, az egyre magasabb hitelkamatok, az egyre magasabb élelmiszerárak, az újabb és újabb adók. A nyugdíjasok döntő többsége már nem tud külföldre távozni, akár élni, akár dolgozni, itthon kénytelenek tengődni, és meghalni. Ezt nyújtja át 15-én Orbán a magyar nyugdíjasoknak, kemény lesz és könyörtelen, a tetűt két újjal sem lehet elpusztítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Turcsanyi Pityu
    2012. március 12. hétfő
    18:00
    Ezt nem Cato mondta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Történések:
    - 2002-ben vezették be az un. 13 havi nyugdíjat,melyet mint egy lépcsőzetes emelés gyanánt vezettek be.2003-ban 1/4,2004 1/2,2005 3/4,2006 teljes.Ez tulajdonéppen egy nyugdíjemelés volt .amit OV is a 2010 -es választások előtt is elismert és igazságtalannak tartotta elvételét. A választások után meg közölték,hogy a nyugdíjas jobban jár ha havonta megkapja..)) Tehát már elvettek egy havi nyugdíjat!!
    - 2010 júliusában 20-ról 25%-ra emelték az áfát amit az aktív dolgozóknak kompenzáltak ,de a nyugdíjasoknak nem.
    - Választások előtt SP küldött minden nyugdíjasnak egy Fidesz garancialevelet,melyet kértek,hogy tegyük el.” garantálja a Fidesz,hogy minden körülmények között a nyugdíjat vásárlóértékét garantálják”
    -Megemlítésre méltó még ,hogy az áfával a nyugdíjas is max.adózik.
    - Januárban 4,2%-ot emeltek,inflációkövetés gyanánt és már márciusban az infláció cca.5,9%..)))
    - A nyugdíjszámítás alapja a mindenkori nettó jövedelem cca.70%-a ,
    Mivel nem bruttóból számoltak, milyen alapon adóztatnának egy már leadózott összegből mégegyszer, ez abszolut jogellenes .Kétszeri adóztatás?
    Lehetne még sorolni,de gondolom követhető a rengeteg, már eddig is elvett pénzek, intézkedések alapján, hogy a nyugdíjasoktól már így is rengeteget elvettek.Kimondható,hogy a nyugdíjasok adtak eddig a legtöbbet.
    A gyógyszerárakról és ect.már nem is beszélve.
    Esetleg,talán úgy lehetne csak adóztatni,ha előtte bruttósítanák a jelenlegi nyugdíjakat..)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Adózzanak, akik szavazati jogot akarnak 2011. október 22. szombat | AN

Húzza az időt az Alkotmánybíróság 2011. augusztus 30. kedd

Már Mellár is élesen bírálja Orbánékat 2011. augusztus 26. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos