Ronai and Ronai
AMERIKAI

El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr! 2012. január 22. vasárnap 14:41 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(202)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr!

Több mint egy órán át tartott a Hadd szóljon! Egyesület tagjai és pártolói által szervezett tiltakozás a Klubrádió megszüntetése ellen a Batthyány-örökmécsesnél. Felhívásuk szerint elegük van abból, hogy alapvető demokratikus jogaiktól fosztják meg őket az Európai Unió egyik tagállamában.

„El a kezekkel a Klubrádiótól sötét Nagyúr!”, „I love Klubrádió” feliratú transzparensek alatt gyűlt össze a tömeg azon a helyszínen, ahol huszonhárom évvel ezelőtt még egy Orbán Viktor nevű demokrata próbálta megvédeni a rendőri önkénnyel szemben Tamás Gáspár Miklóst. A HVG tudósítása szerint „a Batthyany-örökmécses környéke teljesen megtelt, a részt vevők között ott vannak a Szolidaritás és a Societas mozgalom tagjai. A néhány ezer fős tömeg többsége a Hold utcában áll.”

„A Klubrádió ügyét meg kellene beszélni”, célzott a Bródy János után felszólaló Bolgár György, az adó egyik legkedveltebb betelefonálós műsorára. „Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke pedig nagy tapsot kapott a részt vevőktől, amikor arról beszélt, hogy veszélyben van a demokrácia és a jogállam.

„A hatalom első lépésként a médiatörvény elfogadásával a véleményhez való szabad hozzáférés jogát korlátozta és korlátozza. Azt és úgy láthatod, hallhatod, ahogy én megengedem – mondta felszólalásában Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Klubrádió és a sajtószabadság melletti tüntetésen. A hatalom második lépése az oktatás teljes átalakítása volt, a szakmai szerveztek tiltakozása ellenére, a parlament elfogadta az oktatási törvényeket”, hívta fel a figyelmet a szónok. „A cél: engedelmes alattvalókat nevelni, olyanokat, aki nem fogják megkérdőjelezni a központi akaratot, mert a hatalom mai bortorkosainak olyan alattvalókra van szükséges, akik egyáltalán nem is gondolkodnak, akik nem mondják majd, hogy hadd szóljon!”

Dénes Balázs, a TASZ ügyvezetője beszédében azt mondta, hogy ugyanúgy tiltakoznának akkor is, ha nem a Klubrádióról lenne szó, hanem a Lánchíd Rádióról. Szerinte ugyanis ez a demonstráció túlmutat a Klubrádió-sztorin. „Hogy juthattunk el oda, hogy a hatalom be akar zártatni egy több százezres hallgatottságú rádiót? Ez a sztori szól egy országról, ahol a sajtó mára képtelen, hogy a legfontosabb funkcióját, a hatalom kontrollját és a hatalmi visszaélések feltárását elvégezze. Szól a politikai elit tagjairól, akik az elmúlt két évtizedben igyekeztek a sajtót rövid pórázon tartani, és igyekezte hídfőállásokat ott kiépíteni, szól a gazdasági élet szereplőiről, az érinthetetlen magyar oligarchákról, aki kegyetlen telefonhívással képesek megszüntetni médiumokat és szól azokról a külföldi és magyar cégekről, melyek hirdetési döntésekkel eldönthetik, hogy ki miről beszélhessen, és mi jelenhessen meg a sajtóban”, hangsúlyozta Dénes Balázs.

„Vajon hányan emlékeznek arra, hogy a kereskedelmi tévék is jogsértésben születtek, akkor egy baloldali kormány alatt és hányan emlékeznek arra, hogy a bal és a jobboldal egyszerre járatta be a Danubiust és a Slágert, majd felosztotta a koncokat?”, tette fel a kérdést a szónok, aki szerint Európa most felébredni látszik irányunkban, de nem rég még úri közönnyel nézte, hogy a magyar médiatörvény szégyenletes módon megszülethetett.

„A TASZ-nak az a dolga, hogy őrkutyákként ugasson, ha baj van, hát most ugatunk, mert baj van”, fogalmazott. Hozzátette, akkor is ugatnának, ha nem a Klubrádiót, hanem a Lánchíd rádiót akarná bezárni egy baloldali kormány. Megjegyezte, ugattak akkor is, hogy amikor az előző kormány alatt volt baj, kaptak is érte hideget és meleget is.

Minél több felvilágosult médiafogyasztó van, minél inkább akarjuk a korrekt és objektív tájékoztatás, a hatalom annál kevésbé tudja majd elnyomni az igazság hangját – jelentette ki Dénes Balázs. Ez felelősséggel jár, a felelősség a mienk is, ha kinyilvánítjuk, ha akarjuk, hogy szabad legyen a sajtó, és teszünk is érte, akkor be is fog következni. Éljen a sajtószabadság és éljenek az öntudatos hallgatók!, zárta felszólalását a TASZ elnöke.

A Klubrádió soha nem akart mást, mint tényeket és véleményeket közvetíteni. A Klubrádió semmiféle szimbolikus szerepre nem vágyott, ám a Médiatanács döntése nyomán a szólásszabadság szimbóluma lett, kezdte felszólalását Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója. Mint mondta, már a fél világ látja, az amerikai külügyminisztertől az Európai Parlamenten át a demokratikus magyar közvéleményig, hogy ha nincs Klubrádió, nincs szólásszabadság.

Arató emlékeztetett, hogy a miniszterelnök a héten megemlékezett a Klubrádióról, és azt mondta: hiába áll a Klubrádió mögé, a világ legnagyobb hatalma, ő nem hághatja át a magyar jogrend határait. Arató András elmondta, perben áll a Klubrádió a Médiatanács döntése miatt, és arra számít, hogy a jogi procedúra végén, Orbán Viktor majd éktelen haragra gerjed, és azt fogja mondani, hogy álljon bár a nevenincs kft. mögé a világ legnagyobb hatalma – úgy, mint a Médiatanács – ő nem fogja megengedni a törvénytelenséget, hanem azt fogja mondani, hogy Hadd szóljon!

„El akarjuk mondani, ha nem tetszetik nekünk valami és úgy tűnik, hogy most nagyon sok a mondanivalónk. El akarjuk mondani pl. azt, hogy, az a hatalom, amely be akarja fogni a kritikusai száját, az nem bukásra ítélt, hanem bukott hatalom”. Arató András azt mondta, ezentúl nem ő kér frekvenciát, hanem a nép, merthogy az övé. Az mondja a nép: Adj király frekvenciát! A hatalom pedig azt: Nem adok!, mire an ép: Ha nem adsz, szakítok! Mert azt akarom, hogy hadd szóljon! – zárta felszólalását a Klubrádió elnök-vezérigazgatója.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (59 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +62 ( 88 szavazatból)
El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr!, 4.4 out of 5 based on 59 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(202)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

202 Reader’s Comments

  1. Most, hogy jól kigyurcsányoztuk magunkat , beszélhetünk az új szabálysértési törvényről , melynek értelmében , ha valaki hathónapon belül kétszer hajt át a piroson , egész hátralévő életére le lehet nullázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  2. Geyza.
    És akinek kétszer mutatják a piros lapot, annak örökre bucsuzni kell a politikától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. >>>>>>>>>>>ahol huszonhárom évvel ezelőtt még egy Orbán Viktor nevű demokrata próbálta megvédeni a rendőri önkénnyel szemben <<<<<<<<<<

    Egy focistának fel kell fognia, hogy két kapura játsszák a focit. Megtévesztő álszent, módon hatalomra jutott, csapatkapitány lett, lesre futva gólt rúgott, a bíró nem ítélte meg, (EU közbeszólt, vonhatja vissza) most visszaviszik az ő térfelére a labdát és kitömik gólokkal. Igen, két kapura játsszák focit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  4. A fényképen örömmel látom a dinamikus tüntetéseteket. Ti soha nem lesztek engedelmes alattvalók a magyar diktátornak és náci hordájának! Akik gondolkodnak, és jogos követelésükért harcolnak napjaink Szt. István katolikus országában, (a Vezér melletti fanatikus tüntetés királyi címeres SZT. ISTVÁN ORSZÁGA feliratára gondolva) azok nem engedhetik meg a XXI. században a történelem kerekét visszafordítani, egyházi uralommal. Hallja meg követeléseteket a hamis, alattomos Vezér, aki a Magyar Nemzet felsőbbrendűségét és különös intelligenciáját próbálja ecsetelgetni az Európai Unió vezetőségének.
    .
    Az úri Magyarországot restauráló, álomvilágba varázsolt tömeg előbb- utóbb fel fog ébredni az elszegényedett országában a fájdalmas realitásra. A jelenlegi Magyarországon már csak egy fontos dolog hiányzik: az új személyazonossági igazolvány kiadása, melynek címlapján a királyi, két angyallal tartott korona lesz, belül pedig nagy betűkkel írva: VALLÁSA rovat, mely a másképpen gondolkodókat végleg meggátolhatja mindennemű munkakör végzésére. (A nagy betűk azért fontosak, hogy a rosszul látó, címeres ruhájú ősmagyarokat nehogy valamelyik kisebbségi csoport tagja megtéveszthesse a szobatisztaságával.
    .
    ŰZZÉTEK EL A NÉPBUTÍTÓ, ORSZÁGPUSZTÍTÓ HORDÁT MAGYARORSZÁGRÓL!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  5. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Jonnyboy.
    Ha az a világ eljön, akkor a vallás nevű rovatba azt írom be, hogy GALAKTIkus(s).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  7. Bocsi rosszul írtam a nevedet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Feleselő.
    Medgyessy már akkor nem tetszett nekem, amikor még csak a választási kampány ment. Kizárólag arra épített, hogy fizetésemelést ígért. Meg sem említette piktorék diktatórikus viselkedését és kamarilla-politikáját, pedig az volt az igazán felháborító jelenség, ami miatt szívesen szavaztam volna arra, aki egyértelműen elkötelezi magát a demokrácia és a nyílt kormányzás mellett.
    Gyurcsányban sokáig bíztam, csak lemondásának körülményei és mostani érthetetlen nyilatkozatai miatt fordultam el tőle. De még így is remélem, hogy a DK más vezetői megfordítják a hajót.
    Most Bartusra, Kertész Ákosra és világos, egyenes beszédre van szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  9. Kedves Eagle!
    >>>>>>>>>>>ahol huszonhárom évvel ezelőtt még egy Orbán Viktor nevű demokrata próbálta megvédeni a rendőri önkénnyel szemben <<<<<<<<<<
    Orbán sohasem volt sem demokrata, sem liberális. Minden ténykedése arra mutat, hogyan jusson a hatalomba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  10. http://jakabandor.blog.hu/2011/11/30/sophie_scholl

    ezért kell szólni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Ma reggel (jan. 23.) a munkahelyemen 3 emberből 3 (!) nem tudott semmit a tegnapi Klubrádiós, több tízezres tüntetésről. (!!!)
    .
    A tüntetés kezdetekor mind a rádiót, mind az internetes közvetítést zavarták.
    .
    Igazából az szomorít el, hogy az emberekre települt a sötétség, és nem képesek kitapogatni a kijáratot belőle. Sajnos már nincs megtakarításom, de ha lenne, akkor már nem lennék itt. Nem csak a kormány miatt, hanem az emberek gondolkodása (illetve annak hiánya) miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  12. Mélységesen felháborít az MSZP tétlensége, tehetetlensége. T. Mesterházy Úr! Most nem síelni kellene, hanem bejárni az egész országot, és a tényeket bemutatni az embereknek.
    .
    Az nem tűnik fel senkinek, hogy az “elmúltnyócév” alatt mindenki tudta fizetni a hitelét, és csak az utóbbi 1.5 évben tették gallyra a kormány bejelntései miatt zuhanó árfolyamok?
    .
    Azt nem értem, hogy hol van a kormány elleni tüntesésekről a rengeteg hajléktalan, a rengeteg munkanélküli, a rengeteg diák? Ha nem buszoztatják őket, akkor nem ér az egész annyi fáradozást, hogy megmutassák az elégedetlenséget?
    .
    Félek, hogy 2014-ben NEM lesznek választások. Akkor már késő lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  13. “>ahol huszonhárom évvel ezelőtt még egy Orbán Viktor nevű demokrata próbálta megvédeni a rendőri önkénnyel szemben” Azért a tüntetésen csak találtak alkalmat arra, az egyik beszédben megemlítsék Orbán Viktor “történelmi hős tettét”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. “Mélységesen felháborít az MSZP tétlensége, tehetetlensége. T. Mesterházy Úr! Most nem síelni kellene, hanem bejárni az egész országot, és a tényeket bemutatni az embereknek” bmk! Mit vársz a szocialista párt politikusaitól? Tabajdi Csaba védte meg Orbánt az EU parlamentben és az MSZP parlamenti frakciója megszavazta a Fidesszel közösen a kényszersorozást lehetővé tevő törvényt. Most is az mondom, hogy egy új .,cselekvő párt kell Bajnai Gordon, vagy más hiteles politikus vezetésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  15. Gyurcsány és az MSZP jelenlegi vezetése leszerepeltek az ország előtt és nincs társadalmi támogatottságuk, Ők képtelenek megállítani az Orbán-Vona párost. Aki ezt nem látja az vak, vagy naiv. Ha nem jön létre egy hiteles új politikai erő, hiteles vezetéssel akkor marad az Orbán-Vona rezsim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  16. Feleselő!
    Tudom, én is tisztában vagyok vele, de ha jól tudom, akkor még mindig az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt. Ezért háborít fel, hogy képtelenek megmozdulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  17. Kedves Auguszta,
    2012. január 23. hétfő 09:32

    Igen tudom azért írtam a cikkidézetre, hogy megtévesztéssel lett csapatkapitány és lestaktikát alkalmaz. Amennyire én értettem, Orbán radikálisnak, tévedhetetlennek mutatta magát, és nem a saját erényeit tolta előtérbe, hanem mások hibáit. Nekem úgy tűnt igazságos mindenhatónak már lassan szektavezérnek ábrázolta magát és kifejezetten a szekták hívőket gyűjtő klasszikus módszerei közül is bevett néhányat a választási kampányába. Azt hiszem a választói is emiatt álltak mellé.

    Megfigyeltem, hogy érvelései üresek, többnyire “hogyan nyerjünk meg vitákat” könyvek olvasásával sajátította el, a mellékvágányra terelés, zsákutcába futtatás, és a vitapartner lenézése, lealacsonyítsa, önmaga erkölcsi etikai felértékelése a fő eszközei.

    Soha nem tartottam sem őt sem az őt körüludvaroló gárdát egyenes embereknek, és amikor megválasztották, szinte biztosra vettem, hogy nincs igazán kidolgozott programja, megoldásai sem számottevő gazdasági politikai képzettsége, de még tájékozottsága sem. A hatalomátvétel technikáján kívül valószínűleg csak egy távlati despotikus célpontot tűz ki maga elé, a többit menet közben akarja kitalálni. Azt hiszem így is van.

    Én beszéltem, azaz kérdeztem most Fideszeseket és nem fideszes de kormánypárti rajongókat, a válaszaik brutálisak és ész megállítóak voltak.

    Fideszesek mondták, feleslegesek vagyunk, mindenki takarodjon aki nem tartja a Fideszt felsőbbrendűnek , a hívők pedig, hogy egy OV egy zseniális ember aki igyekszik az országot megvédeni, mert az IMF ránk akaratunk ellenére ránk akarja kényszeríteni a kölcsönt mert a kamataiból tartja el magát a nyugat.

    én azt hiszem a Fidesz ill OV val vitatkozni nem lehet, azt a kérdést, hogy “miért”, valószínűleg nem ismerik, feltenni sem érdemes. Én a Fideszesekben brutális, nyers, gátlástalan gyáva társaságot ismertem meg, ha pedig OV kell karakterizálni azt mondanám, hogy egy “VADDISZNÓ” aki csak brutálisan átcsörtet mindenen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Ma reggelre az e-mail címemre jött, hogy a peticiót írjam alá, mert már 18 ezren aláírták. Nem írom alá.
    Már megint Bécsből, akarnak irányítani bennünket. ELÉG VOLT!
    Igaza van annak, aki azt mondja, hogy az országban azt sem tudják mi folyik. Van internet, de azt játékra és vásárlása használja. Mert még van pénz! De elfogy és a türelem is.
    Egy ország, aki állandó kitekint, de belül nem látja a rezsimet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. A kormány mellett többségében nyugdíjasok tüntettek, írták több helyen.
    A Klubrádió mellett is többségében nyugdíjas korúak voltak. Csak ide nem busszal hozták őket, hanem ki-ki saját maga a lábán érkezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. A buszos turisták a kormány oldalán állnak. De ha a riporter kérdezi: miért jöttek el a demonstrációra. Egy ép értelmes mondat nem jön ki a szájukon. Nincs érvük, mert nem a kormány miatt jöttek ki, egyértelműen kimondható, hanem a pénztárcájuk miatt. Mi lesz, ha….
    Az értelmiségnek kell előre állni, még most, mert minél később, annál jobban fellép ez az ovi banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Olyan e-mail címre érkezett a petíció aláírására a felszólítás, amely nálunk a marketinget szolgálja. Még ide is benéznek, hogy még kinek tudnák kiküldeni.
    A nyugdíjasnak úgy sem tudja, neki marad a tévé, rádió, mert többen nem használják az internetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Minden napra legalább egy demonstráció kell szervezni. Ne nézz hátra, csak előre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Én Galló Istvánnéval nagyon egyetértek.Csak azt nem értem,hogy a kórmány mellett tüntetők miért látják erzt másképp?Ha azonban a menetelőket nézem,főleg az elsősort és akiket ott látok,kezd valami rémleni.Az ország egyik leggezdagabb embere nyilván az egykulcsos adó fentartásáért tüntetett.BNeki még kevés az a néhány milliárd.Többet akar és ennek biztoitéka a mai hatalom fennmeradása.A Klubrádió mellett tüntetők nem anyagi érdekből vettek részt a tüntetésen,hanem “szellemi,kulturális” érdekből.Ők egyszerüen csak rádiót szeretnének hallgatni,méghozzá olyat,amely tárgyilagos,őszinte.Ezek az emberek egyszerüen “csak” demokráciát akarnak.Ezért tapsolták oly lelkesen Galló Isvánné felszólalását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. A január 2-i Operaháznál megrendezett demonstráción nem csak nyugdíjasok voltak. Hanem rengeteg fiatal, akik szintén maguk jöttek.
    Március 10-re szerveznek egy nagyobb demot. És addig légüres tér lesz? Itt vannak a fiatalok, nekik sem mindegy a felső- és középfokú oktatás rendszere. Nem bulizni és diszkózni, hanem erős, tartalmas, a fiataloknak is helyet adó demonstrációkat kell szervezni és erre kell eljönni. Ez nem kerül pénzbe, csak lábemelésbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. Gonoszka
    2012. január 22. vasárnap
    17:00 @ Nahát, valami hasonló a véleményem ma reggel. Hiányzott a tüntetésből az, amitől megijedhetne a kormány. A “Hadd szóljon!” egy kérés. Ez ma már nevetséges. Követelni kell, felrázni, tudatni az emberekkel, hogy nem elég, ha odamegy az ember, mert “jó idő van”, meg “legyünk sokan”! Nem egymásnak kell bólogatni, hanem egyértelműen tudatni, hogy KÖVETELÜNK, és NEM MÁSÉT, HANEM MINDENKIÉT!!
    Olyan volt a tegnap délután, mint az iőjárás: langyos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. A tudás két lábon fogja elhagyni az országot.

    Heim Péter közgazdász (Origo.hu, január 16.)
    “Tenni, tenni kell!” – Váci Mihály

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Ilyenek a fidessessek:
    Tegyük kezünket a szívünkre, olyan nagy bűn, ha egy sporttörténetből húsz éve írt kisdoktori akár nagyban megegyezik egy korábban más nyelven írt tanulmánnyal?

    Oroján Sándor Fidesz-politikus (HEOL.hu, január 19.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Érteni akarom a jobboldalt, és főleg úgy akarom leváltani, hogy ők ne legyenek hazátlanok.

    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (Népszava, január 20.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  29. http://hvg.hu/itthon/20120123_bekemenet_videoriport

    Tessék már megnézni hogy micsoda fenomenális “tények” hangzanak el a riport kapcsán!!!
    Döbbenetes hogy ilyen emberek élnek az országban akiknek mindent be lehet magyarázni és még csak fogalmuk sincs hogy saját maguk mit is akarnak!!!
    Na ez a riport megmutatta hogy milyen buta emberek támogatják érzelmi alapon ez a kormányt!!!
    Hihetetlen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  30. Eagle 2012. január 23. hétfő 11:03

    Amit írtál – tökéletesen helytálló, DE: csak azt kaptuk, amit megérdemeltünk!
    Ezt a sötét csirkefogót MI(!) emeltük magunk fölé, és adtunk a kezébe teljhatalmat, a szavazatainkkal! (ez még akkor is igaz, ha én – nem)!
    Hogy miért? Tudatlanságból, ostobaságból, hiszékenységből, érdekből, szellemi restségből, primitív, indulati rakcióból (stb.)!
    Még azt sem mondhatjuk, hogy nem ismertük, nem tudtuk mi várható tőle. Merthogy: ismertük már!
    Már most mitévők lehetünk? Most, amikor már majdnem mindent elvett a magyar társadalomtól, de legfőképpen az önbecsülését, kollektív önérzetét?
    Vagy megesszük szépen, amit főztünk magunknak, vagy – tanulni, pontosabban: tanulságokat levonni, sohasem késő – cselekszünk.
    Mi, egyszerű, mindennapi emberek!
    De sietnünk kell, sok időnk már nincs!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  31. Kakucsi@ másfél éve mondjuk már, hogy sok időnk nincs. És még mindig nem tud összejönni egy vállalható baloldal.
    Lehet, hogy megalakítom az Otthonmaradottak Pártját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. “Érteni akarom a jobboldalt, és főleg úgy akarom leváltani, hogy ők ne legyenek hazátlanok.

    Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (Népszava, január 20.”Még mindig nem érted a magyar jobboldalt Feri? Lapozd át a történelem könyvet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. A magyar történelem 1920- 1944 között szakaszát jobban kellene tanulmányoznia Ferikének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  34. http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120120-az-ngm-nyugdijtervei-es-a-sved-modell.html?olvastamar
    Ötletelésekkel készül a kormány a nyugdíjakkal kapcsolatosan.
    És ekkor a kormányközeli nyugdíjasok is észhez térnek. Istenem add, hogy így legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Alpokalja 2012. január 23. hétfő 11:45
    - már a kérdésből is látszik, hogy a fideszesek szemében egy doktori plágium kis stikli. Ennél nagyobbakat lódított a vezérük, mégis híven követik a szakadékba is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Meg egész nap karbantartják a nol hu-t.
    Hmm. Hmm. (Hmm= b.+ )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Feleselő. Gondolod hogy a jobboldal csak azokból áll akik a múltat akarják visszahozni? Igaz hogy eddig mindegyik oldalt szennyezte a annak szélsősége. De szerintem sokan kezdik felismerni hogy egyik oldal sem nélkülözhetetlen és meg kell találni a közös hangot, különben folytatódik a bosszúra bosszú, a privilégiumok meg maradnak a múlt századi szinten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. “Már most mitévők lehetünk? Most, amikor már majdnem mindent elvett a magyar társadalomtól, de legfőképpen az önbecsülését, kollektív önérzetét?”
    ….
    Kakucsi, a társadalom mindig visszavette az önbecsülését. Vérrel is fizetett érte.
    Kasszandra, Kuss ! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. @ Kakucsi

    Ez szóról szóra igaz. Hozzáfűzni nem tudok csak plusszolni.

    @G.Rozi

    Nem biztos, hogy a szervezett párt az egyedüli legjobb módszer, persze az is nagyon fontos. Már az is nagy előrelépés, hogy itt írunk és nagyon sok a tisztán látó cikk és hozzászólás. Egymást is segítjük így. Azt hiszem az egyéni individuális cselekvés, egy pozitív irányba menő polgári engedetlenség is hatalmas erő. Persze nem az anarchia szerű. Mindenki mellé nem állíthat egy smasszert.

    Nagyon sokat gondolok én is mit kellene tenni, mert az események sokszor nem a nagy dolgokon múlnak, az élet apró dolgokon múlik. Arra nehéz felkészülni, a nagyra könnyű. Az Orbán egyik gyenge pontja a hirtelen feltáruló, kiszámíthatatlan, váratlanul, közvetlen az orra elé pattanó akadály. Ezt nem képes lekezelni.

    Lehet, hogy még egy hozzászólás is hatalmasat fordít, az ő durva játszmájuk egy nagyon merev, rigid, törékeny struktúra. Olyan mint egy nagy kő, lehet ütni vágni semmi sem történik, vagy egy pici kalapácsütéssel eltalálni egy speciális pontját és szétporlad. Mert túlfeszített. Ami túlfeszített annak van fesz. pontja amit ha csak egy picit is megütünk az egész elporlad.

    Ezt a pontot mi meg fogjuk találni, ez egy merev rigid törékeny struktúra, ennek van ellenszere. Meg fogjuk találni , itt mi együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Volt szerencsém a Szemere utca sarkán részt venni a tünteésen. Abban az irányban amerre a fenti fotó néz. Állíthatom, hogy tömör, megbontahatatlan tömeg húzódott egészen a következő sarokiig.Tehát az az állítás,hoy a Hold utcai lett volna a nagyobb, szerintem legalább is pontatlan. Ezek szerint két hatalmas ága volt a tömegnek. Eszerint kell számolni az igen nagy demonstráció létszámát, bár a Percel Mór utcába nem láthattam be és ott sem lehettek kevesen.
    Ahogy ott tüntettem a cenzúra állama ellen eszembe jutott, hogy bizony 23 évvel ez előtt s volt szerencsém itt tartózkodni. És a mostani tribün fölötti egyik sarok erkélyéről végignézni (ti. ott egy ügyvédi irodában jártam hivatalos ügyben). Orbánék – tömegében, létszámában jóval csekélyebb, a jelenleginek halvány töredékét kitevő – száz fő alatti tüntetését. A mai megmozduás rámutatott, hogy valójában miféle demokráciáról is álmodott akkor Orbán Viktor, hogy setét lelke mélyén mi is volt az igazi szándéka… Ahogy Hofi is (Szenes Iván szövegével) énekelte:
    “Ő szereti, ő nagyon szereti.
    Csak azt nem szereti, hogy más is szereti.” *
    .
    * Nem véletlen, hogy az I. Orbán-kormány egyetlen tagja nem jelent meg Hofi
    . Géza temetésén. Féltek tőle, ezért gyűlölték is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Csillagszemű Szarvaslány

    bmk
    2012. január 23. hétfő
    10:15

    Mint egy másik cikk alá írtam, azt sem fogják elhinni, amikor majd mindenkinek le kell adni az útlevelét, az iratait (cserére) és egyszer csak zárva találják a hegyeshalmi határátkelőt.
    Nekem a bőrönd útra készen áll az ágyneműtartóban, annyi kp mindig van nálam, hogy Bécsig eljussak, ott pedig várnak az utolsó fillérjeim, amivel még el tudom húzni a csíkot messzebbre.
    Most borítékolok 12 hónapot, nem többet, és nem fogjátok tudni itt hagyni ezt az országot. Áldom az eget, hogy 16 évvel ezelőtt engedtem végül a testvéri hisztinek és kérelmeztem az amerikai állampolgárságot. Azt gondoltam, nem tisztességes Magyarországgal, hogy egy másik államhoz is tartozni fogok. Ma úgy érzem ez a kormány nem érdemli meg, hogy egy csepp rossz érzés is legyen bennem emiatt. Mert az az útlevél az életbiztosításom lesz. Most próbálom az unokahúgaimnak is elintézni, meg a másik tesómnak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  42. Eagle!
    .
    Igazad van. Pannonhalmán …….ban van egy tanulságos mennyezeti freskó, amely egy álltában derékbatört öreg fát ábrázol a következő felirattal: “Ami merev az törik.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. …..: talán, ha jól emlékszem a repertóriumban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Feleselő
    2012. január 23. hétfő
    12:34

    A magyar történelem 1920- 1944 között szakaszát jobban kellene tanulmányoznia Ferikének.

    Szemmel láthatóan egyetlen emberrel szembeni ellenszenved motivál.
    Akkor felvilágosítalak:
    1.) GyF nem akar miniszterelnök lenn, mert van annyira józan, hogy tudja, ez nem sikerülhet neki.
    2.) Minden hibája ellenére, egy demokrata, akinek józan gondolatai vannak, bár nem minden elképzelésével értek egyet, de – megleplek – mások elképzeléseivel is pont így vagyok, továbbá minden normális ember így van ezzel.
    3.) A legnagyobb hibád, hogy destruktív vagy. Ahelyett, hogy azt keresnéd, hogy mi az, ami összeköt, azt hangsúlyozod, ami szétválaszt.
    4.) A 3. pontból következik, hogy ártalmas vagy.
    5.) Ez szándékos, vagy csak nem ér el odáig a morális megalapozottságod, hogy észleld, amely szerint ártalmára vagy a demokratikus érzelmű közösségnek, netán rosszul szocializáltak?
    6.) Ha szándékos a hozzáállásod, akkor te vagy eddig a legzseniálisabb Fidesz-troll, akivel eddig találkoztam, mert úgy motiválod a hsz-eket, hogy kénytelenek vagyunk foglalkozni a torz nézeteiddel. Gratulálok.
    7.) Ha nem vagy Fidesz-troll, akkor tégy kísérletet arra, hogy megerőszakolva saját habitusodat, konstruktív kritikákat fogalmazol meg, és nem egy – demokrata – személy anyázásában éled ki magad. Ez ugyanis méltatlan, mind a személlyel szemben, mind ránk, mind rád nézve egyaránt.
    8.) Jó volna, ha észrevennéd, hogy a stílusod – amiről tudjuk ugyan, hogy maga az ember – a legkevésbé sem vált ki belőlünk osztatlan tetszést. Mi több, osztottat sem.
    9.) Ugyanakkor tapasztalom, hogy a krittikáid nem alaptalanok. Azonban a belőlük sugárzó – bornírt – gyűlölet súlytalanná teszi azokat, így célját veszti. Ez az érdeked? Ez bizony ostobaság.
    10.) Kérlek, fontold meg az általam felvetetteket, ha és amennyiben intellektusod képes áttörni a korlátaidat. Ha nem, úgy – hidd el – a bosszantásunkon túl semmire sem mész vele.
    11.) Ha ez a célod, akkor pedig – itt mindannyiunknak – igencsak negatív véleménye képződik rólad, és a legkevésbé sem állíthatom, hogy szívesen látunk a kommentelők között.
    Maradok tisztelettel: Hajcihő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Hajcihő
    2012. január 23. hétfő
    13:53
    Köszönöm!
    Bennem is hasonló gondolatok gyűltek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. no es szamszeruleg hanyan vettek reszt ezen a tuntetesen,?
    van-e szamadat rola?ezuttal gondolom nem voltak a kormany altal finanszirozott buszok!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Ott voltam tegnap a tüntetésen és örömmel tapasztaltam,hogy NAGYON SOK FIATAL VOLT a tizenévesektől a harninc-negyven évesek is képviseltették magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Kedves Hajcihő! Szerinted azért mert bírálni merem Gyurcsány Ferencet akkor szerinted vagy Fidesz troll vagyok vagy nem vagyok demokrata! A Igazság a következő: Én nem akarok egy olyan országban élni ahol az Orbán- Vona páros uralkodik. Ugyanakkor Gyurcsány egy ellenszenves politikus nem csak számomra,hanem széles tömegek számára. Ezért szereplésével nem segít, hanem inkább árt a kormány váltást akaró erőknek. A Fidesz sajnos még mindig erős! Azonban sem Gyurcsánnyal sem a lejáratódott MSZP-vel nem jutunk előre. A közvélemény kutatások szerint Bajnai Gordon népszerűbb a lakosság körében mint Orbán. Ráadásul Bajnai egy higgadt, de határozott személyiség. Az Orbán rezsimet egy teljesen új demokratikus párttal lehet legyőzni,amit például Balnai vezethetne. Azonban én sem Gyurcsányban sem az MSZP vezetésében nem hiszek már, többet ártanak mint használnak. Nem csak az a demokrata aki Gyurcsányt követi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  50. ” igencsak negatív véleménye képződik rólad, és a legkevésbé sem állíthatom, hogy szívesen látunk a kommentelők között.”Kedves Hajcihő! Ha bírálni merem Gyurcsányt akkor tűnjek el erről a fórumról? Ez aztán a demokratikus felfogás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A nyilasok elégették az Unió zászlaját 2012. január 15. vasárnap | AN

Csak a trollok lesznek kinn jövő szombaton 2012. január 12. csütörtök | RR

Utcán provokálnak a diktatúra szekértolói 2012. január 11. szerda | RR

Utcára menne a kormányoldal 2012. január 9. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos