Ronai and Ronai
AMERIKAI

Utcán provokálnak a diktatúra szekértolói 2012. január 11. szerda 13:08 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Utcán provokálnak a diktatúra szekértolói

Budapest – Megszületett a döntés: a Fidesz B-közép kísérletet tesz arra, hogy megmutassa, mekkora a támogatottsága. Miután a demonstrációt nem a pártközpontban, hanem a neohungarista Echo TV egyik legvéresebb szájú műsorában jelentették be először, nem kizárt, hogy túlbuzgó mamelukok magánakciójáról van szó.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, valamint az általa vezetett Demokrata kör című tévéműsor három állandó sztárja: Kerényi Imre, Pozsonyi Ádám és Szőnyi Kinga – elfogadott nevükön: a Négyek Bandája – az új alaptörvény fölötti örömködésbe beleunva bejelentették, hogy utcai megmozduláson kívánják demonstrálni a párthoz és Viktorhoz való hűségüket.

A Demokratában és a fideszes cselédsajtó több más darabjában is olvasható felhívás értelmében a megmozdulásra azért van szükség, mert „a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő hazug és elfogult híradások” erősítenek föl egy olyan „közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat”. Teszik mindezt „a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után”, hangsúlyozzák az aláírók, köztük maga Bencsik (volt MSZMP-tag), Kerényi (MSZMP alapszervezeti párttitkár), Pozsonyi (a magyar újságírás szégyene), Pataki Attila zacitulajdonos, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője és kenyéradó gazdája, Széles Gábor, az ugyancsak echós Szőnyi Kinga, civilben lejárt szavatosságú fotómodell, és még sokan mások.

A szöveg, amely a trianoni ítélőszék előtt álló védtelen magyarság és a Fidesz közt is szerencsés fordulattal von párhuzamot, az elfogult híradásokat teszi felelőssé Trianon megismétlődéséért, amely az aláírók szerint fenyegető valóság (a Demokrata mai címlapja is ezzel riogat). Ezért „békemenetet” hirdetnek január 21-én, szombaton délután négy órai kezdettel a Hősök tere és az Országház között.

A „békemenet” aláírói közt van az a Bayer Zsolt, aki a Sátán kutyái címmel a Magyar Hírlapban megjelent opusza ha már lúd, legyen kövér alapon az angolszász sajtót is helyre teszi: „A Times meg azt írja, hogy ’egyetlen centet sem szabadna folyósítani, amíg a szégyenteljes alkotmány érvényben marad’. Nohát, nohát… Tényleg? Hát akkor ne folyósítsatok, ti szerencsétlen, beteg idióták. Úgyis minden újabb kölcsön egy adósságátütemezés, nem igaz? Az egész rendszer alapjaiban rothadt széjjel, az egész rendszer az újabb és újabb hitelek felvételétől függ, az egész rendszer egy mocskos pilótajáték, csak ti, szerencsétlen hülyék ott a Timesnál még nem vettétek észre.”

Bayer írása vége felé a január másodikai százezres demokratikus tüntetés egy kulcsfontosságú mozzanatára is demokratához méltóan reagál: „Idehaza meg eközben a Nagy Operaházi Tüntetésen azt mondja Majtényi, hogy ’sokkal jobb sors a bukott miniszterelnöké, mint a népharag által eltávolított diktátoré’. Nagy igazság ez, Majtényi úr, s hálából adok én is egyet cserébe: sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. Ez az én jó tanácsom maguknak.”

A szervezők számítanak arra, hogy esetleg nem mindenki jut el a megmozdulásra, aki egyébként szívesen ott lenne (Szőnyi már az adásban jelezte, hogy ő például nem ér rá aznap), ezért a résztvevők a lélekben velük lévőket jelképezendő gyertyákat, mécseseket visznek magukkal, amit letesznek a Parlament épülete elé.

A kezdeményezés hangsúlyozottan „civil”, azaz fideszes politikus neve nem olvasható a felhívás aláírói között, így nem tudni, hogy arra a Politbüro és Orbán Viktor jóváhagyásával kerül-e sor, vagy a mindenféle vízben megfürdött Bencsik nem először taktikázza túl magát, olyasmit szervezve, amivel az általa támogatott pártnak tulajdonképpen nem használ, hanem kárt okoz.

A Fidesz utoljára március 15-én volt utcán, amikor fizetett tapsoncokkal igyekezett befoltozni a népszerűségén már akkor tátongó lyukat. Október 23-án, amikorra a gúnyán már több volt a lyuk, mint a szövet, a párt már nem vállalta a nyilvános megmérettetést, maga Orbán Viktor Brüsszelig, Kövér László Dél-Amerikáig, Semjén Zsolt pedig Ausztráliáig futamodott – minden bizonnyal nem csak attól tartva, hogy az ellenzéki tüntetés nagyobb lesz a kormánypártinál.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 53 szavazatból)
Utcán provokálnak a diktatúra szekértolói, 4.8 out of 5 based on 36 ratings

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. Lansky
    Köszönöm az információt. Én azt hiszem, azok után, amit írtál, hogy Mo..számára inkább az a megfelelő, ha IMF hitelt veszünk fel és megpróbáljuk fizetni a kölcsönöket. Még mindig olcsóbbak, mint a piaci kamatok és a bizalom megmarad az ország iránt. Főleg, hogy nem nagyon van nyersanyag az országban rá vagyunk utalva az exportra. Ahhoz, hogy ne legyen csőd a gazdag magyaroknak kellene korlátozni az államtól lenyúlt pénzeket és csak olyan beruházásokba fektetni, ami megtérül. Ha nem ez lesz a felvett pénzzel, akkor vége az országnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Az én városomban most szombaton lesz szélsőjobbos demonstráció. Minden lámpaoszlopon plakát virít – nem spórolnak a nyomdaköltségen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Január 21-én tartják e kitűnő “békeharcosok” a maguk menetét – addig van még idő… Van idő arra, hogy fölidézzünk egy-két kedveset azoknak a műveiből, akik “szentnek tartják a polgári demokrácia eszményeit”.

    Hát akkor Stefka István!

    >>>
    http://karancs.nolblog.hu/archives/2012/01/11/Bekeharcosok_mondtak/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. jehu
    2012. január 12. csütörtök
    11:19
    Biztos, hogy reklámozni kell ezt a tömény marhaságözönt? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Tisztelt
    b 2012. január 11. szerda 22:42
    Te ott, mi itt! Ezt a földet médiánk mindig az “igéretek földjének” mutatták
    sajnos az is maradt. Jó nektek ti már ott gyaroroljátok “ottlétetekkel” az
    itteni kreténségek okát! Mi családjainkkal bőrünkön érezzük azt a folyamatot
    ami ott hihetetlennek tűnik. Talán elkéne gondolkodni azon, miért nem vagytok
    itt. Vagyis miért hagytátok itt ezt a “kupit”. Tán nem pont személyeteket ért ilyen
    “demokratikus” hatások miatt.
    Egyébként irodalmunk egész vonalán végigvonul az általad emlitett jelenség.
    Néhány emlékezetető:
    -Őseimnek véres kardja, fogason függ rozsda marja, rozsda marja nem ragyog,
    mert én magyar nemes vagyok, vagy
    -Azért volt komor és mogorva Orbán, mert piros hajnalpir virult az orrán, vagy
    -urak, papok dölyfét, már eleget tűrtük, vagy
    -Kitántorgott országunkból másfélmillió emberünk.
    Kell még ezekhez más adalék? Mert lehetne!
    -Gárdonyi Géza kénytelen volt Göre Gábor cimű irássorozata miatt kanosszát
    járni, pedig az akkori lényeget irta. Ha módod van javaslom olvasd el, dacára
    annak, hogy egyesek ma is károsnak tartják. Pedig a hülyeség ma is
    határtalan! A kitörési szándékot mindig elfolytották! (mit szólnak a választók?)
    .
    Ezekután kár, ti ott hitetlenkedtek miért engedjük folyamatosan szivatni
    magunkat. Kiváncsi lennék mit láthattatok az operabál körüli eseményekből.
    Láttátok a tüntetést is, mert az is volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  6. Megint megmutatkozott a mi jobb oldalunk szerény,békés válasz reakciója. A legegyszerűbb gyűlölködni. Persze sejthető,hogy a megmozdulás napján a mi drágalátos fideszes politikusainknak biztos fontos tárgyalásuk lesz valahol jó messze, külföldön. Így szokták ezt beszólnak egy nagyot, szervezkednek itt ott és lelépnek, amolyan jó gerinctelen módon. Úgy látszik elengedte rabláncáról a jobbikot hordájával együtt, na megint szét lesz verve a város.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  7. A Kedves Vezér büszke lehet híveire!
    Szalay Károly anekdotázik az “őskendék szörcsölve hörpöléséről”.
    (A “zsidótakonyról” valamiért elfeledkezett…)

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2012/01/12/Bekeharcosok_mondtak_2/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. jehu 2012. január 12. csütörtök 11:1
    Nem köszönöm meg a linket – erős gyomorideget kaptam tőle! A 2. részt majd később – ezt ki kell előbb heverni!
    Ezek ezeket TÉNYLEG komolyan gondolják? Tényleg bármit lenyelnek, csak nemzetiszínű szósszal kínálják?
    gets – nincs igazad, a blogíróval értek egyet: TUDNI kell, hogyan gondolkodnak túloldalom – mert ezzel kellene megküzdeni. Ezért van még mindig támogatottságuk. És ez még a viszonylag kulturáltabbak közé tartozik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. kekec 2012. január 12. csütörtök 13:49 és jehu
    A békanyúzók helyett. Gondoljatok már Ciránóra is. Elég csak annyi e párbajozóknak: “megdöflek a versem végén”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Vigyazat emberek !
    Ezelott 3 perccel adta le az Orban-Tokes DUNA TV a riportot a masik seggnyaloval, Szasz Jenovel, Tokes csicskasaval, hogy Januar 21-en MINDEN BECSULETES EMBER SZEKELYFOLDON MENJEN KI AZ UTCARA ES TUNTESSEN Orban & Co. mellett. Majd megjelent Tokes is, aki Brusszelre mutogatott. Sajnos, meg vagyok gyozodve, hogy sok embert visznek utcara, hiszen a M.o-on dolgozo erdelyiek 70-75 %-a onnan ment ki.
    Nem akarom a szemelyemet tulertekelni, de szinte minden megszolalasomban felhivtam a figyelmet Tokes aknamunkajara, ugy az anyaorszagban, mint itt Erdelyben.
    Mivel szinte csak ez az forum, ahol meg tudunk szolalni, nektek kell nagyon hangosan megszolalni a magyar ellenzeki sajtoban es vegleg kiebrudalni
    M.o-rol ezt a volt papot mindaddig, amig ilyen alattomos cselekedetei vannak !!
    Nagyon fontos, hogy a demokratikus ellenzek fogjon ossze, mert ha szakad a kotel , a Jobbik osszefog a FideSSel, hiszen a garda a FideSS tamogatasaval jott letre anno.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. Száradjon a fejére minden olyan alaknak a bőr, akik a 16%-os adóval azt is megszavazták, hogy a gyerekek a tanulmányi ösztöndíjukból adózhassanak.
    Január közepe van, kecskeméti jónevű szakközépben még nem kapták meg a srácok a szeptemberi ösztöndíjat sem
    orbán dögöjj meg(ilyen smittes hejesirásal)
    kandi kandó valmelyik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  12. A Bencsiket láttam a TV-ben.
    Súlyos eset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. kedves Balázs, elég sokan jól tudjuk, kicsoda is Tőkés. Azt is tudjuk – én legalábbis – hogy Erdélyben sem mindenki van oda az alcsútiért. Reméljük, egyszer majd nálatok is rájönnek, kicsoda is Orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bayer békemenettel fenyegeti a diákokat 2012. december 20. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos