Ronai and Ronai
AMERIKAI

El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr! 2012. január 22. vasárnap 14:41 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(203)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr!

Több mint egy órán át tartott a Hadd szóljon! Egyesület tagjai és pártolói által szervezett tiltakozás a Klubrádió megszüntetése ellen a Batthyány-örökmécsesnél. Felhívásuk szerint elegük van abból, hogy alapvető demokratikus jogaiktól fosztják meg őket az Európai Unió egyik tagállamában.

„El a kezekkel a Klubrádiótól sötét Nagyúr!”, „I love Klubrádió” feliratú transzparensek alatt gyűlt össze a tömeg azon a helyszínen, ahol huszonhárom évvel ezelőtt még egy Orbán Viktor nevű demokrata próbálta megvédeni a rendőri önkénnyel szemben Tamás Gáspár Miklóst. A HVG tudósítása szerint „a Batthyany-örökmécses környéke teljesen megtelt, a részt vevők között ott vannak a Szolidaritás és a Societas mozgalom tagjai. A néhány ezer fős tömeg többsége a Hold utcában áll.”

„A Klubrádió ügyét meg kellene beszélni”, célzott a Bródy János után felszólaló Bolgár György, az adó egyik legkedveltebb betelefonálós műsorára. „Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke pedig nagy tapsot kapott a részt vevőktől, amikor arról beszélt, hogy veszélyben van a demokrácia és a jogállam.

„A hatalom első lépésként a médiatörvény elfogadásával a véleményhez való szabad hozzáférés jogát korlátozta és korlátozza. Azt és úgy láthatod, hallhatod, ahogy én megengedem – mondta felszólalásában Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Klubrádió és a sajtószabadság melletti tüntetésen. A hatalom második lépése az oktatás teljes átalakítása volt, a szakmai szerveztek tiltakozása ellenére, a parlament elfogadta az oktatási törvényeket”, hívta fel a figyelmet a szónok. „A cél: engedelmes alattvalókat nevelni, olyanokat, aki nem fogják megkérdőjelezni a központi akaratot, mert a hatalom mai bortorkosainak olyan alattvalókra van szükséges, akik egyáltalán nem is gondolkodnak, akik nem mondják majd, hogy hadd szóljon!”

Dénes Balázs, a TASZ ügyvezetője beszédében azt mondta, hogy ugyanúgy tiltakoznának akkor is, ha nem a Klubrádióról lenne szó, hanem a Lánchíd Rádióról. Szerinte ugyanis ez a demonstráció túlmutat a Klubrádió-sztorin. „Hogy juthattunk el oda, hogy a hatalom be akar zártatni egy több százezres hallgatottságú rádiót? Ez a sztori szól egy országról, ahol a sajtó mára képtelen, hogy a legfontosabb funkcióját, a hatalom kontrollját és a hatalmi visszaélések feltárását elvégezze. Szól a politikai elit tagjairól, akik az elmúlt két évtizedben igyekeztek a sajtót rövid pórázon tartani, és igyekezte hídfőállásokat ott kiépíteni, szól a gazdasági élet szereplőiről, az érinthetetlen magyar oligarchákról, aki kegyetlen telefonhívással képesek megszüntetni médiumokat és szól azokról a külföldi és magyar cégekről, melyek hirdetési döntésekkel eldönthetik, hogy ki miről beszélhessen, és mi jelenhessen meg a sajtóban”, hangsúlyozta Dénes Balázs.

„Vajon hányan emlékeznek arra, hogy a kereskedelmi tévék is jogsértésben születtek, akkor egy baloldali kormány alatt és hányan emlékeznek arra, hogy a bal és a jobboldal egyszerre járatta be a Danubiust és a Slágert, majd felosztotta a koncokat?”, tette fel a kérdést a szónok, aki szerint Európa most felébredni látszik irányunkban, de nem rég még úri közönnyel nézte, hogy a magyar médiatörvény szégyenletes módon megszülethetett.

„A TASZ-nak az a dolga, hogy őrkutyákként ugasson, ha baj van, hát most ugatunk, mert baj van”, fogalmazott. Hozzátette, akkor is ugatnának, ha nem a Klubrádiót, hanem a Lánchíd rádiót akarná bezárni egy baloldali kormány. Megjegyezte, ugattak akkor is, hogy amikor az előző kormány alatt volt baj, kaptak is érte hideget és meleget is.

Minél több felvilágosult médiafogyasztó van, minél inkább akarjuk a korrekt és objektív tájékoztatás, a hatalom annál kevésbé tudja majd elnyomni az igazság hangját – jelentette ki Dénes Balázs. Ez felelősséggel jár, a felelősség a mienk is, ha kinyilvánítjuk, ha akarjuk, hogy szabad legyen a sajtó, és teszünk is érte, akkor be is fog következni. Éljen a sajtószabadság és éljenek az öntudatos hallgatók!, zárta felszólalását a TASZ elnöke.

A Klubrádió soha nem akart mást, mint tényeket és véleményeket közvetíteni. A Klubrádió semmiféle szimbolikus szerepre nem vágyott, ám a Médiatanács döntése nyomán a szólásszabadság szimbóluma lett, kezdte felszólalását Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója. Mint mondta, már a fél világ látja, az amerikai külügyminisztertől az Európai Parlamenten át a demokratikus magyar közvéleményig, hogy ha nincs Klubrádió, nincs szólásszabadság.

Arató emlékeztetett, hogy a miniszterelnök a héten megemlékezett a Klubrádióról, és azt mondta: hiába áll a Klubrádió mögé, a világ legnagyobb hatalma, ő nem hághatja át a magyar jogrend határait. Arató András elmondta, perben áll a Klubrádió a Médiatanács döntése miatt, és arra számít, hogy a jogi procedúra végén, Orbán Viktor majd éktelen haragra gerjed, és azt fogja mondani, hogy álljon bár a nevenincs kft. mögé a világ legnagyobb hatalma – úgy, mint a Médiatanács – ő nem fogja megengedni a törvénytelenséget, hanem azt fogja mondani, hogy Hadd szóljon!

„El akarjuk mondani, ha nem tetszetik nekünk valami és úgy tűnik, hogy most nagyon sok a mondanivalónk. El akarjuk mondani pl. azt, hogy, az a hatalom, amely be akarja fogni a kritikusai száját, az nem bukásra ítélt, hanem bukott hatalom”. Arató András azt mondta, ezentúl nem ő kér frekvenciát, hanem a nép, merthogy az övé. Az mondja a nép: Adj király frekvenciát! A hatalom pedig azt: Nem adok!, mire an ép: Ha nem adsz, szakítok! Mert azt akarom, hogy hadd szóljon! – zárta felszólalását a Klubrádió elnök-vezérigazgatója.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (60 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +63 ( 89 szavazatból)
El a kezekkel a Klubrádiótól, Sötét Nagyúr!, 4.4 out of 5 based on 60 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(203)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

203 Reader’s Comments

  1. Ostoba papagájoktól ne várjunk semmit. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  2. Hajcihő! Majd ha Ferikétek elkúrja az ellenzékiséget is és 2014-ben megalakul a Fidesz-Jobbik kormány akkor leshettek. Én köszönöm nem akarok egy fasiszta diktatúrában élni. Sem most sem később. Nem Fidesz troll aki Gyurcsányt bírálni meri!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (19 szavazatból)
  3. Feleselő!
    A gyengébbek kedvéért lenne egy pár hozzáfűzni valóm a rend kedvéért. Bajnai úr még nem foglalt állást, hogy élünkre áll e. Jelenleg a rendelkezésre álló “anyagból” kell választani. Jelenleg Gyurcsány úr van és sokáig semmi. Kertész urat nem érti, de leginkább nem akarja. Írók, költők sokszor használnak túlzásokat. Figyelmébe ajánlanám azt a szólás – mondást, hogy “költői túlzás”. A vasárnapi tüntetés a klubrádió mellet megmutatta, hogy a “génhiba” leginkább a szombati tüntetőkre érvényes.
    Bartos úrral úgy vagyok, mint a Szabad Európa Rádióval ‘56 – ban. “harcoljatok testvérek, szervezzük a légiókat”. Mentünk, pofára estünk! Sokszor van igaza, csak kevés a korrektsége. A gondolkodó ember nem megy neki fejjel a falnak, hanem lebontja, megkerüli, esetleg átmászik rajta. Fejjel ledönteni, csak fafejűek akarják.
    A többi stimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  4. Eagle2012. január 23. hétfő
    13:30 @ Ennek a pontnak a megtalálása úgy tűnik, igen nehéz. Ám sok hasonló vélemény sokáig tartó külön útja bénító. Éppen ezért nem igazán tervezem megvárni, míg a bénaságból vérengzés lesz. Ezt szervezzék meg nélkülem.
    Akik nem merik itthagyni ezt az országot ilyen vagy olyan ok miatt, azoknak azt tudom mondani, hogy anno, amikor menekülni kellett, ugyanúgy nehezen váltak meg az otthonuktól az emberek. Viszont nagyon sokan túlélték, és tudták segíteni az itthon maradtakat. És ez is egy út…..
    (egyébként, ha megalakulna az eddig otthonmaradottak pártja, alapítványa, kft-je, bt-je, akármije, biztosan egyesíteni lehetne azokat, akik ma nem tudják, kire szavazzanak, akik nem akarják sem a DK-t, sem az MSZP-t, és a jobboldaltól is undorodnak – és pl. Bajnai esetleg mögéjük állna. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. alugy! Ha Bajnai Gordon vagy más hiteles politikusok nem állnak az ellenzék élére akkor ennek országnak vége. Gyurcsányék és MSZP együtt nem kapnak annyi szavazatot, hogy a kormányzás közelébe kerüljenek, lejáratódott, hiteltelen emberek akik képtelenek a társadalom széles rétegeit megszólítani. Többet ártanak a kormányváltásnak mint használnak! Bajnai Gordon, Békesi László., Oszkó Péter stb lennének alkalmasak az ellenzék vezetésére ,az MSZP élére pedig Kunhalmi Ágnes , Göncz Kinga kellene elnöknek , akkor erősödnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  6. Ha Bajnai Gordon egy új pártot alapítana, a DK elnöke Molnár Csaba, az MSZP elnöke Kunhalmi Ágnes vagy Göncz Kinga lennének akkor ez a csapat le tudná győzni Orbánékat. Ugyanis képesek lennének a társadalom széles rétegeit megszólítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  7. Feleselő, Nincs semmi baj a bírálattal csak akkor ha az nagyon egyoldalú és merev. A jó bírálat olyan közegben amelyik nem a távolságtartásra rendezkedik be nem csak a negatívumok állandó emlegetését jelenti

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. Hiteles ellenzéki politikusokkal lehet csak az Orbán- Vona rezsimet megdönteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  9. Feleselő 2012. január 23. hétfő 12:34
    “A magyar történelem 1920-1944 között szakaszát jobban kellene tanulmányoznia Ferikének.”
    Valószinűleg rád férne egy kis történelem tanulmányozás, de nem abból
    az egy “történelemkönyvből” amire előzőleg hivatkoztál. Kissé bővebben!
    Ugyanis a jobboldali politika a múlt században és jelenleg is más mint a
    mára kialakult fogalomkör. Szerintem ha a jobboldali gondolkodású
    embereket egy halmaznak tekintjük, a fidesz-kdmp és a jobbik, valamint
    egyes szélsőséges csoportok a jobboldal halmazának csak részhalmazait képezik. Már a Horthy-korszak is kizárólagosan magukat tekintették
    nemzetinek, magyarnak stb stb. A mostani részhalmaz is kizár mindekit
    a nemzet, haza, hazafiasság fogalomköréből. A többit kizártaknak alig
    hallható a hangjuk. Pedig vannak, de kivonva magukat a jelenlegi politika
    hatása alól, “szakemberként” hallható megnyilvánulásuk. Itt is előfordult
    e probléma “normális jobboldal”-ként jellemezve. E szakemberek most
    sem tartoznak kifejezetten a baloldalhoz, vannak, de elhatárolódnak.
    Terjedelmi korlátok miatt nem kivánok mélyebb kifejtést.
    Horthy-Gömbös korában a nem őket támogató jobboldali érzelműeket
    - közös útálatosként – összemosva liberál-bolsiként jellemezték .
    Abban a korszakban legalább olyan ellentét volt köztük, mint most
    az ellenzék egyes csoportjai között. Gömbös példáúl gyakran hivatkozott
    arra, hogy származása miatt nem fogadják be maguk közé. Gondoljatok
    csak a nemrég felújitott Károlyi, szabadkőműves és egyéb csoportokkal kapcsolatos szitkozódásokra. Mi más ez, ha nem az akkori állapot
    általuk korszerűsitett folytatásának gyakorlata.
    A jobboldali halmaz nem egységes voltának mi más lenne a bizonyitéka,
    mint Horthy kiugrásának megszervezésére való elgondolás. Itt már
    előkerültek az angol, francia kapcsolatokkal rendelkező csoportok,
    akikel előzőleg állandóan szitott ellentétben álltak. Jellemzően egyik
    csoport sem volt tekinthető baloldalinak.
    A háború után különösen érzékelhető volt a normális jobboldal szerepe.
    Ki is teremtette meg azt az állapotot amikor 1 CHF = 2,69 HUF.
    Nehogy valaki is arra gondoljon, hogy a baloldal az akkora tekintélyére
    támaszkodhatott volna.
    Az akkoriban keletkezett irodalom könyvtárakat tölt be, mégsem
    tekinthető teljesnek. Ezekből is ki erre, ki arra hivatkozhat (pl SP).
    Javaslom nagyjából áttekintve pótolni történelmi hézagjainkat
    saját világnézetünkben lévő hiányok pótlására!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. “Feleselő, Nincs semmi baj a bírálattal csak akkor ha az nagyon egyoldalú és merev. ” egyvandor! Sajnos a jelenlegi ellenzéki vezetők hiteltelenek, vagy lesz változás az ellenzéki oldalon, vagy nézhetjük tovább Viktort. Melyik kell? Az Orbán diktatúra vagy az azt leváltani képes erős ellenzék? Ez a fő kérdés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  11. G.Rozi 2012. január 23. hétfő 12:05

    “És még mindig nem tud összejönni egy vállalható baloldal.”

    Ide nem “baloldal” kell, ugyanis Orbán pártja, noha magát jobboldalinak nevezi, valójában olyan messze van az igazi, konzervatív jobboldaliságtól, mint Makó Jeruzsálemtől!
    Ide tisztességesen gondolkodó és a zsarnokságot, önkényuralmat könyörtelenül ELUTASÍTÓ, ellenzékre van szükség, amelybe minden tisztességes demokratikus erőnek – legyen az akár párt, akár mindennapi emberek alkotta civil közösség – HELYE VAN!
    Állandó és folyamatos demonstrációra van szükség, még az sem olyan nagy baj, ha nem mindig sikerül egészen békésre, vagy “pártsemlegesre”!
    Csak szünetet nem szabad(na) hagyni: ha percnyi szünetet hagyunk, Orbán ismét kitalál valamit, amivel minduntalan, újabb és újabb emberi/polgári jogainktól foszt meg bennünket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. Flelselő sajnos részben igazat kell adnom neked.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  13. Feleselő:mi lesz, ha bajnaira megint rásütik a libás jelzőt???Ha az egész országban gondolkodtok szerintem se Bajnai se Gyurcsány nem jó.Ne legyen igazam……………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  14. “Feleselő
    2012. január 23. hétfő
    15:03

    Hajcihő! Majd ha Ferikétek elkúrja az ellenzékiséget is és 2014-ben megalakul a Fidesz-Jobbik kormány akkor leshettek. Én köszönöm nem akarok egy fasiszta diktatúrában élni. Sem most sem később. Nem Fidesz troll aki Gyurcsányt bírálni meri!”

    Nos meggyőződtem róla, hogy beteges gyűlölködő vagy.
    Nem vagyok Gyurcsány fan, mi több, van kritikám Gyurcsánnyal szemben.
    Olyannyira, hogy mind az elhíresült beszéde előtt, mind utána írtam neki, és alaposan lehordtam. Ezt úgy tettem, hogy személyesen neki címeztem, és kaptam rá választ is, amelyben elismerte, hogy hibázott.
    Ezért tisztelem. Ez azonban a legkevésbé sem jelenti azt, hogy minden nézetét, na pláne a cselekedeteit kritika nélkül elfogadnám.
    Sajnos azonban rólad ki kell mondanom, hogy a gyűlöleted szemüvegén nézel, és ezért elsikkad a lényeg a számodra.
    Jobb volna, ha valami Fideszes oldalt látogatnál, ott rajongásig szeretnének a bornírtságodért, mi több, kivételes éleslátónak tartanának.
    Itt – gondolkodó emberek között – pusztán egy alantas szándékú kötekedőnek.

    Vale.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  15. Feleselő! Tegnap óta egyfolytában Gyurcsányozol. Van a Gyurcsánynak facebookja. Neki is megírtad? És Bajnainak is? Esetleg Medgyessynek? Se Orbánnal, Se Gyurcsánnyal, Se Vonával.
    Medgyessyt, mielőtt miniszterelnök lett az EU-ban pénzügyi politikusként szerepelt, innen hívták vissza Mo.-ra.
    Kik hívták vissza és honnan? Megkérdezted valakitől, utánanéztél? A pénzügyi körök, mert úgy gondolták, hogy pénzügyi területen képviselt bennünket és ezért ő egy jóságos osztogató bácsinak állt, emelte a fizetéseket. Bár úgy gondolom, hogy igaza volt, mert alacsony volt. Csak a másik oldalon nem volt ellensúly, ezért jött Gyurcsány hirtelen, szinte a semmiből váltani Medgyessyt.
    De mint megírtam nem elég egy Bajnai, még egy Bajnaira is szükség lenne, ha már azt állítod, hogy népszerűbb a lakosság körében, mint Orbán.
    Tudod miért népszerűbb Bajnai? Mert egy nyugodtabb légkört képvisel, nyugodtabb típusú ember, genetikailag is. Már a tartása is. Nézz Orbánra, olyan mint egy izgi.
    Aztán nézd azt, hogy Orbán míg Gyurcsány volt a miniszterelnök, szinte mindig utánozta tetteiben, persze másként.
    Gyurcsányon mindig volt karikagyűrű. Hoppá, egyszer csak jött március 15-e és Orbánon és lett, milyen hűséges típusúra változott. Nézte, hogy mit szeretnek az emberek, megpróbálta ő is.
    Egyet hibázott nagyon Gyurcsány, 2006 után meghátrált. GYENGE LETT A TÁMADÁSOK MIATT.
    Miről beszél orbán, vona? A szemkilövetésekről és erről ocsmány képeket festenek, olyanok, hogy nőt még nem láttam leszúrni dárdával. Nincs is dárda rendszeresítve a rendőrség állományában. Szörnyű!
    A másik: az EP-ben is és az egész EU közösség arról szól, ha a 2006 események kerülnek előtérbe, hogy szemkilövetés volt. Persze volt, de 20-30 éve nem történt élesben a rendőrség állományában ilyen bevetésre sor.
    Arról sem az EP, sem az EU közösségben nem szólnak, hogy miért is került ennek a gumilövedéknek a bevetésére sor.
    Normális dolog, hogy századunkban felgyújtjuk a televíziós székházat, gyújtogattak, autókat fordítottak a feje tetejére, kövekkel dobálták meg a rendőröket. Ez normális dolog volt? Na nem az MSZP-sek, DK-sok, LMP-sek voltak, hanem fidessess jobbikosok magja vagy/és focimagja. Ilyenre alkalmas emberek, akik képesek voltak erre a nyílt támadásra.
    A minden ünnep kődobálással, attrocitásokkal, autók gyújtogatásával történt. Persze, hogy fellépett a rendőri erő. Nincs olyan ország, ahol ne így lenne. De, hogy gumilövedéket használtak, nem volt akkor más rendszeresítve. Hogy helytelenül tették? Nem történt 30 éve ilyen, nem kerül ez bevetésre soha, akik alkalmazták, akkor még rendszeresítve. volt.
    Ezt FELESELŐ gondold át.
    Persze hibázott Gyurcsány, de szerintem Te is és mi is. Nincs olyan ember, aki dolgozik, nem hibázik.
    Te döntöttél talán már rosszul és a következménye is meg volt. Itt egy döntésnek a következményeként nemcsak egy szűk környezet felelt, hanem egy ország.
    Orbán-Vona páros összefogott, milyen szerződések születtek?
    Minden normális ember próbálkozik most, hogy hogyan lehetne visszaállítani a demokráciát. Gyurcsány is látja, hogy baj van, hát ő is próbálkozik.
    Te is ezt tedd Feleselő! Ne bírálj, próbálkozzál.
    De kettőjükön kívül nem tudsz nevet hozni, csak őket. Persze mert őket látod most is ténykedni, hogy visszaálljon a demokrácia.
    Nevezz meg engem, és máris itt az alkalom, hogy összefogjunk!
    Ne húzd szét az embereket, hanem úgy mint a régi ánti-szoci világban összefogást készítsél elő.
    Demokratikus erőket készítsd fel és minél több embert hozz az utcára, nap mint nap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Kedves Feleselő!

    Nem. Bíráld csak Gyurcsányt, szíved joga. Tőlem még gyűlölheted is, ha ez kielégít.
    Azonban a gyűlöletedből fakadó kritikád megalapozatlan, és ostobán szegmentáló.
    Ez – a jelen helyzetben – mérhetetlenül káros.
    Amennyiben ezt nem vagy képes felismerni, netán, ha felismered és mégis ezt teszed, akkor te magad is káros vagy.
    Állítsd le magad.
    Ez csak egy jótanács, amit nem kötelező megfogadni.
    De tudd: A gyűlöletből fakadó kritika súlytalanná válik, így általa te magad válsz, váltál súlytalanná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Feleselő! – Ferike nem ku..ja el, ha mégis sikerül 2014-ben. Vagy előtte? Ebben biztos lehetsz, mert most olyan rossz a légkör, a gazdasági, a banki, pénzügyi válság, hogy már az összefogással javítani tudott piros tollal.
    Bajnai pedig a legjobbkor repült a légkörbe. És biztosan készülnek még a légkör támogatására mások is.
    “Bízz, és bízva bizzál!” Engedd el magad, segíts az AN-nek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. Kedves
    Alpokalja,
    Hajcihő,
    Feleselő.
    ………..
    Úgy gondolom hogy aki eddíg szerepet kapott a politikában, az leszerepelt, bármennyire is nem akarom őket kritizálni. Jó lenne ha ezek félreállnának, és olyan embereknek adnák át a helyet, akik még nem voltak politika élén.
    Hátha azok eredményt eérnek el. Elsősorban a 40 év alattiakra gondolok.
    A korábbiak egyszer már elszúrták, még a “libákat” is, nem kell hogy ez többször ismétlődjön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  19. KFJ –
    Nem vagyok ellene. A 40 év alatti, remélem képzett emberekre gondolsz. Mert most a politikában a 2/3-ban elég sok a 40 alatti, aki még nem dolgozott, csak tanult és szórakozott.
    Csak TAPASZTALATTAL lehet politizálni. Nézz körül a világ országaiban! Észak-Koreai vezetőn kívül nem nagyon találsz fiatal politikust!
    “Hátha azok eredmény érnek el.”
    Ne legyen hátha, mert ha nem sikerül, akkor nekünk megint annyi!
    Itt nincs más hátra, mint összefogás, együtt-egymásért!
    Nincs és nem lehet “hátha”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Kedves Hajcihő ! Te úgy véded az imádott Gyurcsányodat mint az elvakult Fideszesek az Ő Orbán vezérüket. Én nem csak bírálom Gyurcsányt ,hanem azt szeretném ha egy erős ellenzék lenne mint már írtam: Egy Bajnai vezette új párt, Molnár Csaba vezette DK és az MSZP Kunhalmi Ágnessel, vagy Göncz Kingával az élen. A hibbant Feriből többet nem kérek,bár 2006-ban lelkesen támogattam. Aki Gyurcsányt bírálja az nem feltétlenül Fideszes, jó lenne ha megértenéd, hogy nem csak Gyurcsány hívők a demokraták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  21. Gyurcsány vezér és Orbán vezér. mint kettőnek vannak olyan fanatikus követői akik azt hiszik nélkülük nincs közélet. Aki Gyurcsányt meri bírálni arra a hívei azt mondják: ” Aki Gyurcsányt bírálja az nem demokrata”, Az Orbán hívek meg azt mondják: “Hogy aki Viktort bírálja az nem magyar” Ki ez a két ember? Talán Istenek? Róluk kell szóljon a közélet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  22. Nem Istenek! A közéletnek színesnek kell lennie, ezért is lenne jó egy összefogás, hatalom mániás emberek nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Kedves KFJ!

    Nem tegnap óta veszek részt súlyos döntések meghozatalában a politika perifériáján, így eléggé jól ismerem – személyesen is – a politikai elitünk egészét, és a legkevésbé sem vagyok jó véleménnyel róluk.
    Azon kevesek, akiket tisztelek, annyiban különböznek a többségtől, hogy amennyiben hibáztak (de még mennyit), azok képesek ennek a felismerésére, és a változtatásra.
    Vegyük az itt állandóan szájon forgó Gyurcsányt. Az elhíresült beszédének a tartalma éppen az volt, hogy tovább nem folytatható az opportunista pártpolitika, az ország érdekében kell cselekedni. Ezt olvasták – kiforgatva és aljasul – a fejére, és ebben – már önmagában a kiszivárogtatásában is – élvonalbeli szerepet játszottak a posványban vígan dagonyázó, annak hasznát élvező párttársai.
    Gyurcsány beszédének két lényegi eleme volt önmagára nézve:
    1.) Elismerte, hogy ő is részese volt a politikai elitek önérdekű működésének, és bejelentette, hogy a maga részéről ezzel szakított.
    2.) Erre szólította fel az MSzP-t.

    Nos, a Bibliából úgy tudom, hogy a tékozló fiúnak illik megbocsátani, mi több kötelező. Úgy látszik azonban, hogy nálunk viszont megkövezni illik, mi több kötelező.
    Az MSzP a mai napig nem zárta ki a soraiból azokat, akik a saját párt-, és miniszterelnöküket elárulták, tehát az MSzP az árulókkal kollaborál.
    Érdekes, hogy ennek ellenére hisznek nekik. Jó kis nép vagyunk.
    A Fidesz – aljas módon – a vulgaritásra, és a szövegösszefüggéseiből kiszakított így aztán ellenkező előjelet kapott szövegrészletre alapozva – az ország érdekeivel szemben, a maga hatalmi érdekét a haza érdeke elé helyezve – tudatos, hazug gyűlöletkampányba, és puccskísérletbe kezdett, a következményeket ismerjük.
    Gyurcsány ezalatt azt tette, ami egy felelős politikus ilyenkor tenni kényszerül, mégha a levegő (az MSzP és az SzDSz vezető politikusainak játszmái okán) el is fogyott körülötte; megakadályozta a puccs sikerét, az ország anarchiába süllyedését, és elérte, hogy egy konszolidációra képes kormány váltsa az övét.
    Követett el hibákat Gyurcsány? De még mennyit! Hadd ne soroljam!
    Ennek ellenére, tisztességgel járt el? A maga érdekeit az ország érdeke mögé sorolta? Szerintem igen. Szerinted? Szerintetek?
    Ő tehetett arról, hogy az MSzP ezután – miközben az ország gazdasági mutatói sorra javultak – mintegy szándékosan vesztes választási kampányt folytatott, ahol a cél nem a – bármennyire is szerény mértékű – győzelem, hanem a “tisztes” vereség volt?
    Mi köze volt ehhez Gyurcsánynak, akit kampányolni sem engedtek az MSzP mellett?

    No, sorolhatnék még tisztességes politikusokat (nem túl sokat, de azért vannak), Gyurcsányt csak azért emeltem ki, mert ő van minden támadás előterében, hiszen vele szemben igencsak intenzíven hatott a – mindkét oldali – karakterrombolási hajsza.
    Azonban, ha valaki képes – csak egy kicsit – a saját fejével gondolkodni, annak nem kellene belátnia, hogy hasznos lehet az ország számára olyan politikusok markáns jelenléte, akik megkapták a maguk jogos, vagy jogtalan pofonjait (jellemzően a kettő mixtúráját), belátták tévedésüket, és képesek voltak változni?
    Szemmel láthatóan sokkal könnyebb nekünk innen – a partvonalon kívülről – az ismeretek hiányában egyoldalúan ítélkezni, mintsem átgondolnánk, hogy jogos-e mindaz, amit könnyedén kijelentünk.

    Talán mégiscsak van valamennyi érték ezekben az emberekben, ha más nem, legalább annyi, hogy demokraták.
    Nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Miabaj azzal hogy valaki kedveli Ferinket ?
    -
    Feleselő :
    ha Magának nem kedves a Feri , akkor mondja el.
    De úgylátom már elmondta vagy ezerszer…..akkor mitakar még itt ?
    Minden ötpercben el fogja mesélni hogy Gyurcsány az maga az Ántikrisztus ?
    Maga valami pápai nuncius vagy mifene ?
    Előadta oszt jónapot.
    Köszönnyük.
    Mosmá’ aggya elő másutt.
    A többi tudatlannak hehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Kedves Feleselő!

    Éppen most írtam egy elemzést a kérdésről, szándékosan Gyurcsányt felemlegetve benne.
    Ha megérted, akkor normális vagy, ha nem, akkor fanatikus.
    Nem vagyok Gyurcsány hívő, de – ok nélkül – gyűlölködő sem.
    Ezt ráhagyom az ostobákra.
    Gyurcsány nem akar ME lenni, nyilatkozta is, tisztában van azzal, hogy ez az ország tele van oktalan barmokkal, akik zsigeri gyűlölettel viseltetnek iránta.
    Bajnai momentán nem jelentkezett be, mert egy intelligens ember, aki tudja, hogy annak az árúnak van a legnagyobb értéke a piacon, amiért sorba kell állni.
    Ha most lépne be igénylőként, szétszednék, mint foxi a lábtörlőt.
    Vannak ugyanis olyan alakok, akik a te tükörképedként a túloldalról szítanának vele szemben feneketlen gyűlöletet.
    Ha pedig azt képzeled, hogy ebben a stratégiai játékban, azok a taktikai elemek, amelyek a hatalmi pozíciók kisakkozását sok lépéssel előre nem vennék számba, akkor valóban azt javallom, hogy fordulj orvoshoz, végtelen, kóros naivitásod okán.
    Mit gondolsz, hogy két barát, akik egyazon politikai családhoz is tartoznak, és azonos célt tűztek ki maguk elé, nem beszélik meg egymással a követendő lépéseket?
    Most nagyon gondolkozz, és, ha nem jössz rá, hogy ki ez a két barát, akkor nem nyerheted meg a fődíjat: a piros napernyőt!
    Jóreggelt, okoska!

    Üdv: Hajcihő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Hajcihő:
    Amiket leírtál , azok miatt kedvelem Ferinket , bár miniszterelnöknek namnagyon vált be sajnos.
    Még kinőheti magát a bakkancsból , akárcsak Csörcsill. Ő is második vagy talán harmadik nekifutásra vált be mint politikus….bár addigra kövér lett :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. Geyza!

    Éppen Gyurcsány emberségét, szellemiségét, és szilárd demokrata meggyőződését tisztelem, és ugyanúgy, mint te, nem tartom alkalmasnak ME-nek, mert ehhez túl gyengekezűnek, ingadozónak, és következetlennek tartom. (Ennek nem ellentétpárja az orbáni abszolutista magatartás).
    És igazad van! Amit Churchill (az unokája jó barátném, ez muszáj volt elpletykálnom XD) el tudott kefélni élete során, azt el is kefélte, mégis sikerült hatalmas formátumú politikussá válnia, pedig ha Gallipoli után úgy bánnak vele, mint a mi ostobáink Gyurcsánnyal, akkor lehet, hogy ma az egész világon németül beszélnének, és az angol parlamenten horogkeresztes zászlót lengetne a szél.

    Üdv: Hajcihő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Drága barátaim!
    1. Meddig lesz még sláger : “azért nem, mert…….”
    2. Jó lenne új slágert hallani: ” azért lenne jó, mert……….”
    (mindjárt jön a régi nóta jobbról, van másik. “XY ezt kell szapulni, mert……”
    vissza az 1.-hoz)
    .
    Jajj de jó a habos sütemény XY van az ő közepén…
    Ugye milyen jó? Ez akarjátok? Lesz itt nagy leváltás, mert ugye a hogyishivák
    nem kell, de az izé mindadig kell, mig valaki nem kezdi ócsárolni.
    .
    Volt már itt akárki is, aki ellen a Zorba(n) propaganda nem talált ki akármit?
    Javaslom a felkészülésben ezt is figyelembe venni.
    .
    Félreértés ne essék itt nem egyes személyeket birálom.
    Itt közösen elfogadható jelöltért kell, közösen MEGKÜZDENI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. És az is lehet, hogy zorbán olyan orvosságot kap, hogy átáll a másik oldalra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Orbánnál bármi lehet, csak az nem, hogy tisztességes lesz. Ahhoz 12 éves koráig tisztességben kellett volna szocializálódnia. XD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. Gyúrcsányból valóban zsarnoki módon bűnbakot akarnak csinálni, hiszen Sukoró ügyben is rosszindulatúan megvádolták, de az öszödi beszéd is egy “igazság beszéd” volt, amit kiforgattak.
    És mindez előítéletek miatt történhetett meg.
    Kormánya idején jobban éltek mint most.
    De mégis, a gyakorlati eredmény nagyrészt elmaradt.
    Azért gondoltam a 40 év alattiakra, és ha úgy tetszik akkor a 40 év alatti “szakemberekre”.
    Bár a szakemberek sajnos mindent elszúrnak.
    Magyarországon.
    Hiszen Magyarországon soha semmi sem sikerül.
    Nem kell egymásnak “párttársai”-nak lenni, csak embernek, hogy ne ítélkezzünk egymás felett túl szigorúan, hisz mindannyian egy közösségben egy államban élünk.
    Gyúrcsány elítélése is egy embertelen dolog.
    Sajnos minden 40 év feletti beleesik ebbe a csapdába, ami FIDESZ – MSZP ellentét.
    Ezért kellenének fiatalok, 40 év alattiak, új pártok, stb.
    A közéletnek pörögnie,forognia kellene, nem pedig beszorulnia az egyik párt rendszerébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  32. Hát én nem estem bele a Fidesz-MSzP csapdába, pedig negyven fölött vagyok.
    Nem jó az ilyen általánosítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Hajcihő:
    Háppedig a mi Csörcsillünk igen súlyos szarvas hibákat vétett fiatal korában. De akkor még nem volt kövér !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Pár éve az ország két legnépszerűbb rádió adóját szüntette be a FIDESZ és az MSZP közösen.
    Bár a Klubrádió nem olyan népszerű, de neki is megvolt a maga hallgatósága.
    Elég áldozatot hozunk az államnak. Legalább kedvenc csatornáinkat hagynák meg. Sokan gondolják nem kár a Klubrádióért úgy se hallgatja.
    Én se tartoztam a hallgatói közé, de bele gondolok, hogy mi van, ha a kormány úgy gondolja, hogy kedvenc csatornáimat szünteti meg pár forint haszonért.
    A hallgatók döntsenek a műsorszórásról ne az állam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. Tisztelt Admin!
    Meg lehetne-e oldani, hogy egyes, percenként kommentelők a harmadik, vagy negyedik hozzászólás után legalább fél napig ki legyenek zárva az oldalról. Olvasva az ismétlődő kommenteket idegesítő a fóbiával terheltek hozzászólásai. Már rég nem a vasárnapi tüntetésről, hanem mások bejegyzésének felesleges véleményezésétől, és egyes politikusok melletti, vagy elleni szimpátiáról írnak egyesek.
    Írhattam volna rövidebben: “Akit illet duguljon már el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  36. Szerintem az egészért, mi választók vagyunk a felelősek!
    Ennyi!
    Gondoljuk csak át, aztán mehet a duma ezerrel!
    Ja, mielőtt leírnád, gondold végig!!!!
    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Geyza!
    Akkó’ Gyurcsány dóga, hogy jól ehízzon, oszt ő is lehet jó miniszterelnök, oszt jónapot! XD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. KFJ Szerintem az tévhit, hogy akinek eddig nem volt módja korrumpálódni, vagy bemutatni tehetségtelenségét abban kell bíznunk. (A fiatal demokraták ugyan ilyen várakozással léptek elsőre színre) Tehát magam részéről a kort mint kritériumot elvetem.
    A társadalom nem spórolhatja meg a vezérlés visszacsatolását, éppúgy ahogy a lakáshőmérsékletét sem a kazán önfejű működésére bízzuk. Ott használunk vissza jelző eszközöket és komolyan vesszük azt. Amikor az úton haladunk akkor is használunk visszajelzéseket pl. nem csukjuk be a szemünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Végigolvasva az eddigieket, ——- elkeseritő…
    Nekünk Kertész Ákos kell —-mert olyanok vagyunk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  40. Vagy M O H Á C S ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. LS!
    Több napja nem szólt hozzá. Nekünk van mondandónk, válaszolunk is egymásnak, attól függ, ki mikor ér rá.
    Ön csak annyit tud mondani, hogy “duguljon már el”.
    Micsoda vélemény volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Meglesz a rádio is csak még hcelnek minket a g………………………………………………….k

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. T. Alpoklja!
    Ott voltam a tüntetésen, a cikk korrekt. Akkor szoktam írni, ha van kiegészíteni való, vagy esetleg érdemi véleményem. Idézem, nem teljesen korrekten, de nem palgizálva Cartuccit cca. 1500-as évekből “Aki egy mondat helyett tízet ír, egyéb aljasságra is képes.”
    És most én is eldugulok, legalábbis ez alatt a cikk alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. LS 2012. január 23. hétfő 21:57
    Miért nem vitathatjuk meg eltérő véleményünket arról a
    gondolatról, melyet a cikk ébresztett bennünk?
    Nem kivánok haptákban állva vitatkozni a cikkben leirt
    szavakról vagy mondatokról.
    Itt a mondanivalót tartom lényegesnek. Biztosan nem
    mindenki értelmezi azonosan. Természetesen nem
    jó a vitát szószárcsasággal összetörni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Hölgyeim! és Uraim!
    A probléma ismert!
    Megoldás???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Szerintem a legnagyobb baj az, hogy sokan nem látják, hogy ovi rángatja a madzagot. Ha egy hiteles, igazi őszinte demokrata áll elő a baloldalról, azt rögtön karaktergyilkosság éri. Mert övék a média, és szemrebbenés nélkül hazudnak. Az itt kommentelők is bedőltek nekik. Ha a fityisz valakire kimondja a halált, akkor még a baloldaliak egy része is beveszi ezt a maszlagot, és nekimegy az illetőnek. lásd Gyurcsánynak, öszödi beszéd stb. Pedig, ha végighallgatták volna a beszédet, igazat adtak volna neki. Más mszp-sel is ez történt. Persze itt is volt sok balek, béna és gazember, de ne hagyjuk magunkat félrevezetni!!!! Ovinak egy szava sem igaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  47. Senki – a hozzászólók közül – nem látta, hogy OV az elmúlt 20 évben miket csinált a Parlamenteb? Nem akarta ő, hogy egy másik kormány eredményesen dolgozzon. Feje-tetejére állított minden kezdeményezést, és akkor most van miről beszélni?
    Az Antallt, a Horn Gyulát és Gyurcsányt is ő csinálta ki. Ezt a katyvaszt most ehetjük húsz évig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  48. Senki – a hozzászólók közül – nem látta, hogy OV az elmúlt 20 évben miket csinált a Parlamenteb? Nem akarta ő, hogy egy másik kormány eredményesen dolgozzon. Feje-tetejére állított minden kezdeményezést, és akkor most van miről beszélni?
    Az Antallt, a Horn Gyulát és Gyurcsányt is ő csinálta ki. Ezt a katyvaszt most ehetjük húsz évig! Köszönjük meg azoknak, akik rá szavaztak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. Senki – a hozzászólók közül – nem látta, hogy OV az elmúlt 20 évben miket csinált a Parlamenteben? Nem akarta ő, hogy egy másik kormány eredményesen dolgozzon. Feje-tetejére állított minden kezdeményezést, és akkor most van miről beszélni?
    Az Antallt, a Horn Gyulát és Gyurcsányt is ő csinálta ki. Ezt a katyvaszt most ehetjük húsz évig! Köszönjük meg azoknak, akik rá szavaztak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  50. Most nézem a videot Kikirics Karolaval és Kalman Olgaval. Miért remeg Kikirics keze, és miért beszél össze-vissza?? Kalman Olga az adas elött box kesztyüvel fenyegette, vagy mi van???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos