Ronai and Ronai
AMERIKAI

Utcára menne a kormányoldal 2012. január 9. hétfő 18:55 | Rákócza Richárd Forrás: AN

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Utcára menne a kormányoldal

Budapest – Megirigyelhette a január másodikai civil tüntetés sikerét a rendőrállamot kiépítő párt, amelynek kommunikációs államtitkára a minap arról beszélt egy hírtévés mikrofonállványnak, hogy az utcai demonstrációk legitimek, s bizony nem kizárt, hogy a Fidesz szimpatizánsai is rövidesen seregszemlét tartanak.

Kormányon volt, s a jelenleginél lényegesen nagyobb támogatottsággal bírt a Fidesz, amikor igazi utolsó nagy tüntetését tartották hívei: a Kossuth téren Rákay Philip képzeletében sokmillióssá duzzadt tömeg a szavazóurnáknál ugyan nem volt elég ahhoz, hogy a bukásnak elejét vegye, kétségkívül impozáns látványt nyújtott azonban – úgy tíz évvel ezelőtt.

A Fidesz – azaz pardon: a Haza, amely köztudottan nem lehet ellenzékben – a nyolcévi kispad idején rendre több tízezres hallgatóságot vonzott az állami és nemzeti ünnepeken, de köztéri szerepléseit soha nem tették tönkre füttyös provokátorok, neohungaristák, szakadt alkoholista lumpenek és egyéb hazafiak, mint tették a szocialisták fellépéseivel. 2006 forró őszén a narancsos párt tudatosan a várható összecsapások egyik színhelyére, az Astoriához szervezte összejövetelét, és a szervezők gondoskodtak arról, hogy Orbán Viktor idejében eltűnjön a színről, miközben jámbor hallgatósága egy része a tévészékházi megaláztatásért elégtételt vevő rendfenntartók gőzhengerével volt kénytelen összetalálkozni.

Az állampártiság felé tartó formáció az elsöprő választási győzelem után utoljára tavaly március tizenötödikén hívta utcára híveit, amikor Orbán Viktor elmondta a Brüsszelt Moszkvához hasonlító, hírhedt „függetlenségi” beszédét. Ekkor azonban már fizetett tapsoncok jelenléte éreztette a fülkeforradalmárok népszerűségvesztését.

Azóta néma csend, holott számos hívő véli úgy, hogy a január másodikai – a Fidesz goebbelsi hazugsággyárai által természetesen lefitymált – tömegmegmozdulásra valamit lépni kellene. Az elnökségi ülésről kiszivárgott információk szerint, amelyek a Népszabadságban és a 168 órában is megjelentek, vannak, akik az erődemonstráció mellett teszik le a garast, egyértelmű döntés azonban egyelőre nincs.

Egyesek szerint azért nincs, mert a hidegben nehéz lenne a sokak által hiányolt százezres tömeget az utcára küldeni; mások viszont úgy vélik, a téllel semmi baj, az egyelőre elég enyhe, kérdés viszont, mennyire lelkesek azok, akik nagy többséggel visszaszavazták a hatalomba ezt a garnitúrát. Ha nem eléggé azok, megeshet, hogy az ellentüntetők többen lesznek.

Nem kérdés, hogy mint a Fideszben mindent, ezt is Orbán Viktor fogja eldönteni – miként az ő döntése volt a tavaly októberi megfutamodás is. Akkor még messze nem járt csúcsra a kormányellenes hangulat az országban, az ellenzék még csak próbálgatta az utcai szárnybontogatást, a miniszterelnöknek mégis sürgős szabadságharcolnivalója akadt az elnyomó Brüsszelben, nélküle pedig nem ünnep az ünnep.

Valószínű, hogy Orbán Viktor idén is megtartja évértékelőjét – idén is megválogatott közönség előtt, zárt helyen, miként az új alaptörvény megünneplésekor tette -; azon sem csodálkoznánk, ha a választott hely falai elég vastagok lennének ahhoz, hogy a kinn rekedtek haragja ne zavarja a szónokot és hallgatóságát.

Arról egyelőre semmit nem tudni, hol, hogyan, milyen körülmények között készül a Fidesz ünnepelni az idei március tizenötödikét, ami köztudottan a szabad sajtó ünnepe is lenne a még szabadnak megmaradt Magyarországon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 21 szavazatból)
Utcára menne a kormányoldal, 5.0 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Ismétlem: mennyit fizetnek egy órai csápolásért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Tüntessenek! Meglátjuk ki húzza a rövidebbet! Mármint létszámban!
    Itt van ám 10.-e,a fizetések ideje, amikor szembesülnek a derék fideszes polgárok, hogy mennyivel rövidítette meg őket a drága jó Orbánjuk!A februári fizetésnél meg már ki lesznek teljesen józanodva!Emelt gáz, villany…
    Mi meg viszünk transzparenseket, a TAKARODJ ORBÁN felirattal!
    Nézzen már szembe ez a gyáva gazember, hogy mit tett az országgal!
    Ha addig el nem takarodik, meglátja, mi van akkor, ha ingereli az alvó oroszlánt!
    Szíjjártónak biztos nem lesz kedve vigyorogni utána!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  3. bumburi!
    Üdvözöllek!
    A feliratos sapkám még meg van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. Veszélyes a tüntetők, és ellentüntetők egymásnak eresztése. 1990-ben a taxis blokád alkalmával is volt egy ilyen remek ötlet, nem tudom minek köszönhető, hogy nem az Árpád hídon találkoztak össze az indulatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. bumburi,
    Az a baj, hogy az igazi hívők még mindig elhiszik, hogy nem a szeretett vezető tehet ezekről, hanem az előző akárhány év, meg a világ ellenünk irányuló rosszindulata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  6. 2006-ban 5000 Ft/fő + ingyen busz volt a tarifa. Most, amikor emberek tömege el mely szegénységben lehet, hogy olcsóbban is megússzák a fiúk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. Tibor
    A fizetést megkapják, és tudatosulni fog bennük, hogy ez már a fidesz sara. nem mindegyik elfogult közöttük sem, elég sokan használják már a józan eszüket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Bohém
    üdv
    Őrizd meg, mert szükség lesz rá!Meg kell mutatni, hogy többen vagyunk!
    Nem kell összeereszteni a tömeget. Vannak helyszínek, lehet válogatni!
    A fidesz tudom hogy mindent beáldozva csinálná a tüntetést. Kérdés, hogy lesz e még akkor olyan vezérük, akit Orbánnak hívnak???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  9. Hát ha bírják a pfújjolást, csak tessék!
    Ha emelt fővel, gond nélkül végig bírják csinálni csak rajta!
    Addig viszont vissza kéne foglalni a parlamentet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Kecskeméti Károly

    „Valójában igazi dráma.
    Mekkora kínszenvedés volt nyolc évig megélnie a kirekesztettséget a hatalomból. Most az övé, de már érzékeny antennái jelzik: megint, ezúttal örökre el fogja veszíteni. S kénytelen lesz azt tenni, mint elődje, utolsó vérig harcra buzdítani fogyatkozó hadseregét.
    ” …ehhez az kell, hogy pártunk minden tagja, minden kommunista, népi demokráciánk minden őszinte híve álljon csatasorba, menjen ellentámadásba. (Hosszantartó taps.) Újra mozgósítanunk kell mindazt, aminek annyi sikerünket köszönhetjük: a türelmes meggyőzést csakúgy, mint a bátor helytállást, az áldozni tudást, a közérdek önzetlen szolgálatát. Lássa az egész ország, hogy pártunk egységes, összekovácsolt, hogy minden tagja, minden szervezete, minden agitátora és népnevelője helyesli célkitűzéseinket, hogy el van szánva arra, hogy leleplezi, visszaveri és szétzúzza az ellenség minden támadását, mely dolgozó népünk életszínvonalának, jólétének emelkedését meg akarja gátolni. (Lelkes taps.) Dolgozzunk bátran, magabiztosan, jó ügyünk igazába és helyességébe vetett hittel, és a siker, a győzelem, mint annyiszor, újra a mienk! (Percekig tartó, lelkes taps. A hallgatók felállva kiáltják: “Éljen a párt!”) (R.M.1953.)
    Noha más okok miatt, de ezek a kopírozott, nemsokára elhangzó buzgalmak sem segítenek majd neki és udvarának. Az igazán szomorú, hogy a tragikus végkifejletben valamennyien statiszták leszünk.
    A Nagy Átverés Show utolsó jelenetét már próbálják. A mindig utált, a nemszeretem házirendjéhez bosszantóan ragaszkodó klubból eljátsszák a sértett kilépést. Vagy kiprovokálják a felfüggesztést.” (Népszava, 2011. február 14. A legjobb tanítvány /részlet/)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. Létszám!?
    Fideszesből sokkal kisebb helyen elfér két és fél millió, mint civil és ellenzékiből harmincezer!
    Ott majd tíz embert fognak tükrökkel és prizmákkal szaporítva bemutatni a királyi televízióban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  12. aszongya egy bencsik, 2-.án a csürhe volt az utcán, de bezzeg amikor ők, akkor minden rendben volt! aha! csakis!
    a tévé székházának az ajtaja azért dőlt be, mert sokan elfáradva nekitámaszkodtak, nem gondolták volna, hogy ennyire gyenge tákolmány az a kapu, közben halkan szedték fel az utcaköveket, halkan bontották le az állványokat épületekről, halkan, lábujjhegyen lopakodva cibálták a kukákat, hogy az utba eső házak gondnokait tisztán emberbaráti szeretetből megkiméljék e fáradtságos munkától, meg az a nyomorult vizágyu öngyulladás következtében kezdett el lángolni etc. etc…
    ugy elképzeltem hogy egy amerikai vizágyuból is ilyen simán kirángathatták volna a rendőröket, ajmán miket is beszélek, dehogy rángatták, hiszen ők jól neveltek, csak segitettek kiszállni a rendőröknek a magas kocsiból!
    és akkor szóla rogán, hogy aszongya, sokat mondok, ha két milliós kár keletkezett az utcai balhékból… miket beszélek! hiszen jól nevelt tisztességes módon viselkedő tüntetők lepték el akkor az utcát!
    rogán ur pliz! kétmillió a fürdőszobám felujitásához nem elég!!!
    aki hallja adja át nekije!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  13. Világszenzáció, egy új műfaj premierje következik. Ilyet még nemigen látott a hanyatló nyugati demokrácia: a kormány saját magát támogató tüntetést szervez! Mintha csak Észak-Koreában lennénk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  14. Ki rúgja a tizenegyest?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. Nem lehetetlen, hogy összecsődítenek egy nyájat, 57 május 1-én is volt tömege Kádárnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. bamba
    2012. január 9. hétfő
    22:13
    De miért közpénzből?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Mert megtehetik. (mert övék a hatalom)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  18. Erről beszéltem nem régen más demokrata fórumokon. Beépített (szó szerint :-) nem túl elegáns de szükséges ) barátom tájékoztatott a készülődésről. A spontán akciókat felülről rendelték meg. “Polgári körök” ben már a látszatra sem adnak,én ezt a kétségbe esés jeleként értékelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Úgy látom, érzem, orbán teljesen pszichopata lett!!!
    Vagy tényleg a polgárháború a célja ? …
    Nem emlékszik szomszédja sorsára ( , aki Nicolae Ceaușescu) aki szintén a diktátor becenevet “használta” ? (Románia 1989)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. Tibor, 1990-ben volt egy Göncz Árpádunk. Ma sajnos nem ő az elnök. Mennyire más lenne a helyzet ha Árpi bácsi lenne gojóstol helyett….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  21. Talan két legyet üthetne egy csapasra Orban Viktor : az egymillio munkahelyet ugy tudna megteremteni, ha közmunka programban kormanyparti tüntetést végezhetnének a lelkes fideszistak föallasban…minden varosban…minden kerületben…minden uccaban, még a Cinege uccaban is
    Ez munkahely is egyben, meg erödemonstracio is. Kadhafi is igy csinalta, de ö legalabb jol fizetett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Báthory Ödönke

    Ilyenkor eszembejut amit a Hofi mesélt: A közönség kiabál a futballbírónak, hogy “Hülye vagy, hülye vagy!”. És akkor még büszkén fut körbe, hogy: “Igen, én vagyok a hülye”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Már hezitálnak… Nem is olyan biztos már az a szimpátia tüntetés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Bamburi, válság van. És tuti, hogy a tarifa is emelkedett. Nem telne ma “3 millió” tüntetőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Üdv a fizetett minuszolóknak! Egyet remélek, hogy Ti is megszívjátok a döntéseteket. Meddig akartok még csápolni? Ideje felébredni. Rossz helyre tettétek az ikszet, hiába minuszoljátok a kormányt kritizáló véleményeket.
    Ezzel csak azt bizonyítjátok, hogy olyanok vagytok mint a vezéretek: “tévedhetetlenek”. De pápa csak egy van, és nem Pesten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Na jó van egy kopt pápa is, de ő sem pesti ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Szegény megfélemlített állásukat féltő közalkalmazottak, köztisztviselők fognak szívni megint. Nekik majd kötelező lesz ott lenni. Na persze van még egy-két hívő is, meg egy két elmebeteg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tízezres ellenzéke van a diktatúrának 2012. március 10. szombat | AN-álláspont

Orbán ellen tüntetnek pénteken Frankfurtban 2012. február 23. csütörtök | AN

Folytatódik a Fidesz macska-egér játéka 2012. február 6. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos