Ronai and Ronai
AMERIKAI

Érettségizett miniszter a legfontosabb tárca élén 2011. december 24. szombat 18:41 | AN

  • Hozzászólások(93)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Érettségizett miniszter a legfontosabb tárca élén

Budapest – Szinte közröhejbe fulladt Németh Lászlóné miniszterjelölti bizottsági meghallgatása a Parlamentben, miután a jelölt papírból olvasta fel a bemutatkozását, a kérdésekre papírból válaszolt, a bizottságot “Tisztelt Bíróságnak” szólította, amit tekinthetünk egy freudi elszólásnak. Az új miniszternek, akire a legfontosabb tárcát bízta Orbán, nincs diplomája, a legmagasabb állami iskolai végzettsége érettségi. Viszont annyi legalább kiderült, hogy olvasni tud. Ez a kinevezés is mutatja az orbáni kontraszelekció logikáját: kizárólag zsarolható, elnyomható, engedelmes végrehajtókat tűr maga mellett a Diktátor, akik személyes utasításait hajtják végre.

Hoffmann Rózsa és Schmitt Pál után egy újabb félanalfabéta szakad a válságban vergődő Magyarország nyakába. Ha feltételezzük, hogy egy diplomának és a felsőfokú szakmai végzettségnek van bármi értelme, akkor Németh Lászlóné a maga érettségijével az orbáni bohóckormányzás újabb díszpéldánya. Ha valaki érettségivel képes egy 600 milliárdos költségvetéssel bíró fejlesztési minisztériumot irányítani, és munkája során semmi hiányát és szükségét nem érzi egy jogi vagy közgazdasági diplomának, akkor be kell zárni a Princeton, a Harvard és a Yale egyetemeket, ahol a világ politikai és gazdasági elitjének számos tagja tanult.

A parlament gazdasági és informatikai, valamint az önkormányzati bizottsága összevont ülésen volt az első nyilvános szereplése Németh Lászlónénak, akit Orbán jelölt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére, ahol a miniszteri szék Fellegi Tamás menekülése után ürült meg. Némethné zavarban volt, a bizottságot “Tisztelt Bíróságnak” szólította, ami ebben az esetben nem volt helytálló, viszont cseppet sem felesleges, erre a mondatra még a kijelölő miniszterelnökkel együtt szüksége lesz. Miután Rogán Antal bemutatta, mindenki ámulatára Némethné a magával hozott dossziéból elővett több oldal szöveget, és elkezdte felolvasni a bemutatkozását. A meghallgatás további részében sem sikerült Némethnét élőben saját szavaival meghallgatni, mert minden kérdésre papírokból válaszolt. Sikere várhatóan azon múlik majd a minisztérium élén, hogy minden felmerülő kérdésre lesz-e válasz azokban a papírokban, amiket a retiküljében hord.

Az NFM az egyik legfontosabb tárca: költségvetése az egyik legnagyobb a minisztériumok között: a 2011-es büdzsé alapján az NFM és a hozzá tartózó intézmények 634,2 milliárd forintot költhettek el, míg a jelentős megvonások mellett készített 2012-es költségvetésben már csak 573,1 milliárd szerepel.

Némethné életrajza sokáig féltve őrzött titok volt, végül a bemutatkozása alatt szétosztották.  A másfél oldalas életrajz szerint a politikában és közéletben eddig ismeretlen Némethné 1953-ban született, és a budapesti Zrínyi Ilona Gimnáziumban érettségizett 1971-ben. Egyetemre, főiskolára nem járt, érettségi után “export bonyolítóként” dolgozott az Artex Külkereskedelmi Vállalatnál. Az életrajzból kiderül, hogy első munkahelyén importálási tapasztalatait “Vietnamból történő nádbútorok és kosarak vásárlásával” szerezte. A miniszterjelölt az életrajzban felsőfokú iskolai végzettségként a Külkereskedelmi és Továbbképző Központnál (KOTK) 1976-ban szerzett külkereskedelmi szakmai végzettséget tüntette fel. A KOTK oktatási igazgatója, Kecskés Marcellné az [origo]-nak megerősítette, hogy Németh Lászlóné a központnál végzett szaktanfolyamokat, és közép-, illetve felsőfokú szakmai végzettséget szerzett. Ez azonban nem minősül felsőfokú állami végzettségnek, ilyet csak valamelyik főiskola vagy egyetem adhat ki, ezek padjait azonban nem koptatta feleslegesen Némethné, mert a vietnami kosarak vásárlásával volt elfoglalva, amely során nagyobb tudásra tett szert, mint akik a közgazdasági egyetemen lopták a napot.

Némethné kinevezése egyrészt röhejes, másrészt megalázó Magyarországra nézve, harmadrészt tragikus, és jól mutatja, hogy az orbáni diktatúra kontraszelekciójában csak felkészületlen, zsarolható, megvásárolt és lefizetett, elnyomható és irányítható végrehajtókra van szükség, akik szakmai érvekkel nem okvetetlenkednek, és olyan félhülyékre, akik mindent aláírnak, amit eléjük tesznek. A magyar kormány lassan nem éri el a felcsúti polgármesteri hivatal szintjét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (82 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +94 ( 114 szavazatból)
Érettségizett miniszter a legfontosabb tárca élén, 4.8 out of 5 based on 82 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(93)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

93 Reader’s Comments

  1. ” ezek padjait azonban nem koptatta feleslegesen Némethné, mert a vietnami kosarak vásárlásával volt elfoglalva, amely során nagyobb tudásra tett szert, mint akik a közgazdasági egyetemen lopták a napot.”
    …………….
    Ahogy elnézem a kuszaszemű főközgazdászunkat lehet, hogy egy bambusznád kereskedő hatékonyabban tudná az ország gazdaságát irányítani mint ez az “állítólag” diplomázott közgazdász. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (41 szavazatból)
  2. csak azt szeretném tudni, hogy van-e bicikli vezetői engedélye, legalább

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  3. Nem mintha a diploma olyan sokat jelentene! Nézzük meg pl Deutsch Tamás diplomáját! Ha nem várta volna egy frissen kreált sportminiszteri szék 1998-ban, akkor nem hogy ebben az életben, de soha semelyik reinkarnációjában nem lett volna képes lediplomázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (49 szavazatból)
  4. Két diplomával utcaseprő. “O”diplomával miniszter. Magyarország Megújul!
    Lehet, hogy épeszű ember már nem vállalta el. Nem akar jövőre a “börtön válogatottba” bekerülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (49 szavazatból)
  5. Tibor! Deutsch Tamas legalabb 6 milliardert /be/vasarolt olyan belepteto-kapukat, amelyek soha sem romolnak el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (42 szavazatból)
  6. Teljesen rossz a megközelítés. Mindez azt bizonyítja,, hogy nálunk olyan magas színvonalú a közép fokú oktatás , hogy egy érettségizettnek nem okozhat gondot ekkora minisztérium vezetése. (õseink iskola nélkül is kiváló agysebészek voltak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (44 szavazatból)
  7. Magyar abszurd Abszurdisztánban avagy orbániában. Nevetnék, ha nem lenne annyira tragikus. Számunkra. Mert ov és bagázsa nagyon jól elvan összelopkodott, összeharácsolt vagyonával.
    Bízom benne, hogy a mostani “Tisztelt Bíróság” elszólás rövidesen valóság lesz. Bár ahogy elnézem a lefejezett igazságszolgáltatást, ez sem biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  8. Ez a nő is Orbánt minősíti. Orbán tőle okosabbat soha nem fog kinevezni a kormányába, de még magas szintű vezetőknek se. A kinevezés feltételei: feltétel nélküli lojalitás a kedves vezetőhöz és kellő korlátoltság. Természetesen ez az én véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  9. Minden kérdésre papírból válaszolt. Hogy ez így lehessen, ahhoz tudnia kellett előre, hogy mit fognak kérdezni, másképp nem ír(at)hatta volna le a válaszokat. Remek.
    Az mindenesetre látszik, hogy nem volt Orbán ivócimborája, mert ha az lett volna, neki is vásárolhatott volna egy diplomát, mint Tompikának annak idején.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  10. Nemmindegymár ?
    A HAZÁNAK mostanra úgyis annyi …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  11. Tompikánál izgultunk,Vitézynél már a látszatra sem adott,ez meg egyenesen pofátlanság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  12. A kormányzati legyeknek nincs szükségük agykapacitásra. A Vezér gondol és mond, a kormányzati légy pedig mosolyog, bólogat és aláír.
    Néha persze meg kell szólalniuk mert a Vezér épp a jakuzziban és ilyenkor szegény elsorvadt agyuk megpróbálja veszett tempóban újraindítani magát, de ez nem sikerül, ezért csak állnak a kamera előtt és kattognak…kattognak…kattognak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  13. Na újra van egy Nagy Józsefnénk. Valaki indítson egy szavazást arról, hogy melyik párt az igazi kommunista utódpárt! Én egy szavazatot ezúton leadok: a Fidesz. Ha pontos meghatározást akarok adni, akkor az úgy hangzik: Fidesz Nemzeti Kommunista Párt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  14. ” Elvtársak. Jómunkásembereket a hatalom csúcsaira ! Aztán menetközben majdcsak beletanulnak. Hamár egyszer megtanultak esztergályozni , ez sem lehet olyanl bonyolult feladat nekik ! “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  15. gratula, a következő csúcsminiszternek már nyolc általánosa sem lesz, végül is az aláírás helyén a +++ is megteszi, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  16. Az valami futballista lessz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. Németh Lászlóné – ilyen Kádár-kori káderné -, a férj utáni -né névvel a nyugati világban nem rúg labdába. Persze idegen nyelv ismerete nélkül sem.
    Azt miért titkolják, hogy hány világnyelven tárgalóképes Némethné? Csak nem azért, mert nem beszél idegen nyelveket (sem)?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  18. Oké, pontosabban nagyon nem oké. De legyünk igazságosak.
    Fletó alatt is bő volt neki a cipő, hisz a Nemzeti fejlesztési Bank
    vezérigazgatója volt. Mit tud ez a hölgy? Szépnek se mondható.
    A szürke szinte virít mellette. (hi-hi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  19. Kedves Kollegak!
    Nem tudom mit csodalkoztok. Mibol mukodott a fide$$ az elmult husz eveben?
    A maca nyilvan intezett nehany vissza nem teritendo hitelt az emlitett bankoknal a mi penzunkbol. Megbizhato elvtarsno a megfelelo helyre.
    Egyebkent Kellemes Karacsonyt es Boldogabb Uj Evet kivanok.
    Boldogabbat mint amilyen jon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  20. Legalább azt az érettségi bizonyítványt bemutatta volna, hogy lássuk eminens volt e, ha már el merte vállalni ezt a tisztet. Aztán a nyelvtudás! Azzal biz’ jól állunk!
    Uraim! Semmin sem csodálkozni! Itt minden megtörténhet, miközben diplomával utcát söpörnek, nem is kevesen, de emelt fővel és büszkén tekintenek a tákolmányra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  21. Kedves Barátaim!
    Legelébb is kellemes Karácsonyt kívánok Mindnyájatoknak és természetesen az AN egész stábjának is!
    Németh Lászlóné (született Serényi Zsuzsanna) koránt sem az a butuska, mameluk végrehajtó, mint aminek sokan vélik! A nő avatott, megbízható és régi tagja a “Fidesz Business Club”-nak!
    Teljes nacionáléját és 1998-tól máig viselt dolgait részletesen leírtam a blogomban “Zsuzsika” címmel!
    Nem árt tudni, kiből lehet Magyarországon állami tulajdonú bank vezérigazgató-helyettese, illetve “fejlesztési” miniszter!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  22. Van egy igaz magyar mondás, hogy csak a tanult ember tud igazán nagy baromságot elkövetni. Ez esetben ettől nem kel félnünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Szendam, ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Gondolj méghozzá pár pluszt.
    *
    Ennyi rémségen legszívesebben sírnék.
    Hova jut ez az ország egy hataloméhes pszichopata miatt????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Hajrá Rákosi azaz Orbán Pajtás! Suszterből könnyűipari minisztert lehet csinálni. A jobberek eddig a baloldal szemére vetették ezt a dolgot. Ezek után mit mondhattok fityeSS- fanok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  25. Nem értem:
    Ilyen birka népnek miért kellene kvalifikáltabb miniszter?
    A nemzet kirablásához nem kell szakértelem, csak a Kedves Vezető parancsainak feltétel nélküli végrehajtása.
    Ahhoz meg elég hat elemi. Akkor is, ha úgy oszlik meg, hogy négy első és két második.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. jaccuzifan:
    haddmán :D
    egy ‘ maca ” legalábbis dögös miniszoknyában vonaglik be a színre….de ez a jóasszony ?
    Ebben a legényszomorító szürkén lógó ancúgban ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Én csak arra lennék kíváncsi, milyen indokokat hoz fel sz@rgyártó a hölgy kinevezése mellett. Arra még inkább kíváncsi volnék, hogy a kormányt még mindig elvtelenül támogató fityisz trollok miként védik a mundér becsületét!
    Talán itt a fórumon legyenek kedvesek, epedve várom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Kérem várjuk meg a mutatvány végét ! Felteszem a kérdést, mennyivel kisebb értékű ember Németh Lászlóné, hogy nincs diplomája, Deutsch Tomikával és a többiekkel szemben ??? Az Ő diplomájuk ( papír alapú tudásuk ) tudjuk szart sem ér. Akkor jobb ha nincs . Ha van józan paraszti esze, nosza had mutassa meg !A tárca felügyelete alatt várhatóak komoly átalakítás- összevonások ami kirúgásokkal is jár. szerintem ezt akarják levezényeltetni vele !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Kellemes ünnepeket!
    .
    Kár , hogy nincs még hó. Legalább a visszaszivárogni készülő
    3 millió koldus országából (Horthy rendszer) újra láthatnánk
    diplomás hólapátolókat. Illusztrációjaként, mit hozott Zorba(n)
    tarsolyában karácsonyra. A diploma ugyan nem minden, de
    legalább bizonyitja bizonyos ismeretekből való felkészültséget.
    Azt hogy az illető péklegényből lett miniszter, már volt alkalmunk
    elviselni, amint a példa mutatja nem volt valami sikeres.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. tüske
    “a Nemzeti fejlesztési Bank vezérigazgatója volt.”
    .
    Ezt honnéd veszed? Forrás, link?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Azért az érdekes lesz, amikor Némethné kinai, arab vagy europai miniszterekkkel fog tartgyalni. Bar ugy tünik, hogy Vietnamot mar kiismerte, de lehet, hogy mashol is kosarat kap majd, mint a Kedves Vezetö!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. tüske
    A hvg ezt írja róla:
    “Mostani munkahelyére, az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-hez (MFB) tavaly júliusban került; jelenleg a bank vezérigazgató-helyettese és az igazgatóság belső tagja.”
    http://hvg.hu/itthon/20111222_Fellegi_Nemethne_allami_cegek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Sajnos ez Magyarországon, – mert már Magyar köztársaságról nem beszélhetünk,
    - a tévelygés szelleme. Ez Isten ítélete. A 14-ek azért nem látták előre, mert már rég nincs látásuk. Megvonatott tőlük. Elvétetett a búza, a bor, és az olaj. Akiknek van, kirekesztettek az egyházi státuszból. A sötétség leple ráborult az országra. Én a demokratákért és a nem korrumpálódott emberekért imádkozom, hogy rövidítse meg a Teremtő a szenvedéseiket. Mert az lesz. Aki hisz Istenben, imádkozzon!
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Azt még ki kell mondanom, hogy a tizennégyek elcsábították, elhitették, és bűnrészessé tették híveiket, akik a fidesz koalíciójára szavaztak. Árokba vitték őket, mert látás nélküli vakokként világtalanokat vezettek. Ezek a gazember pásztork méltó bűntetésüket veszik. Isten nem személyválogató.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. F E L H Í V Á S
    EURÓPAI UNIÓ Vezetői részére !
    Izsák-Bács Jeremiás lelkész ( november 10.-től ), és
    Soós Péter lelkész (december 4.-től ) megkezdett
    Tiltakozó böjttel kívánjuk felszólítani az Európai Unió Vezetőit,
    gyakoroljanak nyomást, és lépjenek fel
    az Európa ellenes, (Emberi jogokat megszegő, hatalmával és parlamenti
    többségével visszaélő) magyarországi politika és törvényhozással szemben,
    hogy azonnal térjenek vissza a közös Európai Uniós értékekhez !
    I. Tiltakozó böjt oka:
    A közös európai értékeink – szabadság, jogállamiság, demokrácia,
    szolidaritás – súlyos megsértése történik ma Magyarországon !
    Indoklás :
    1./ A januártól élessé váló, de máris működő és sokakat megfélemlítő, valamint
    egzisztenciálisan ellehetetlenítő Új média törvénnyel a sajtószabadság (így lényegében a
    szólásszabadság, a szabad vélemény nyilvánítási jog) súlyos korlátozása lép életbe.
    2./ Új alaptörvény, az Alkotmány helyett:
    2.1. Megszünteti az államhatalom ideológiai semlegességének elvét;
    2.2. „Sarkalatos törvényekkel” lényegében megteremti a diktatúra jogalapját;
    2.3. Nemzeti ideológia elveire cseréli a polgári demokratikus jogállami normákat,
    2.4. Demokrácia-, és alkotmányellenesen bebetonozza a jelenlegi kormánypárt hatalmát,
    saját győzelmét előre biztosító választási törvénnyel, véglegesen korlátozva ezzel az
    esetleg későbbi másik kormányzat mozgásterét.
    2.5. Bevezetik a kollektív bűnösség elvét, boszorkányüldözést folytatva a legnagyobb
    ellenzéki (szocialista) párt ellen, hogy a következő választáson megnehezítse
    indulásukat.
    2.6. A munkavállalók jogaival ellentétesen, a sztrájkhoz való jogot korlátozza.
    2
    3./ Szintén diktatórikus visszaélés a sarkalatos törvényekkel
    3.1.Az új egyházi törvény :
    - Alkotmány ellenesen elvették több mint 100 törvényesen működő egyház
    státuszát.
    - Az „egyház” megjelölés erőszakos módon, egyesületi jogállásra változtatása
    súlyosan hátráltatja a szabad vallásgyakorlás jogát,
    - A hátrányos megkülönböztetéssel elvették a törvény előtti egyenlőség jogát,
    - Azzal, hogy a bíróság helyett a parlament kétharmada dönt róla, ki minősül
    egyháznak és ki nem, elvették a törvényes eljárás lefolytatásához való jogot, és
    elvették a fellebbezés jogát az újra regisztrálási kérelem elutasítása esetén
    (ráadásul avval fenyegetik a majdan „nem regisztráltakat”, hogy elkobozzák
    vagyonukat és intézményeiket)
    - (ld.: Melléklet – Egyházak Nyilatkozata, kelt: 2011.08.10. angol nyelven.)
    3.2. Alkotmánybírósági törvény :
    - Alkotmánybíróság jogkörének drasztikus csökkentése,
    - A bírói testület pártsemlegességének megszüntetése, pártbefolyás érvényesítése,
    - Jelenleg folyamatban lévő 1584 beadvány teljes jogon kívül helyezése január 1.-től
    3.3. A Munka törvénykönyve :
    - Munkavállalók jogainak drasztikus csökkentése,
    - Szociális jogok elvonása,
    - Sztrájkjog drasztikus csökkentése,
    3.4. Választási törvény :
    - Egyoldalú, antidemokratikus szabályozás, ami csak a jelenleg hatalmon
    lévő pártnak kedvez, (pl.: jelöltállítási feltételek drasztikus szigorítása,
    választókerületek teljes átalakítása saját érdekek alapján, stb.,)
    4./ Egyéb törvények : ( társadalmi ellentétek szítása, szolidaritás elutasítása, a szegénység
    kriminalizálása, hajléktalanok, kukázók 150.000,- forintra büntetése vagy bebörtönzése.)
    4.1. Hatalmi ágak szétválasztása elvének felszámolása :
    - Bírósági függetlenség megszüntetése,
    - Ügyészség függetlenségének megszüntetése,
    - Köztársasági elnöki hivatal pártbefolyás alá vonása,
    - Alkotmánybíróság függetlenségének és jogkörének drasztikus csökkentése,
    4.2. Elhibázott gazdasági és adótörvények :
    - Az egy kulcsos adó hatása: gazdagok támogatása, szegények megsarcolása,
    - Alkalmazottak jogainak súlyos csökkentése,
    - Társadalmi elégedetlenség (instabilitás) okainak megteremtése,
    - Magánnyugdíj Pénztári vagyon (10,9 Billió Euro) államosítása, ellopása, ezzel
    megvalósult a magántulajdonhoz való emberi jog durva megsértése is !
    3
    4.3. NIBEK (új titkosrendőrségről szóló) törvény :
    - Adatvédelmi és emberi jogok semmibe vétele,
    - A politikai üldözés és a totális diktatúra lehetőségének megteremtetése.
    Összefoglalva :
    II. A tiltakozó böjt célja:
    Felhívni az Európai Unió– , és az Európa Tanács vezetőinek figyelmét,
    hogy Magyarországon színlelt demokrácia működik! Ennek leple mögött, 2012. január 1.-től, – a
    történelemben korábban már keservesen átélt – egypárti és egyszemélyi diktatúra fog működni az
    Európai Unió egyik tagállamában.
    A múlt század két világháborúja közötti dicstelen európai történelmi emlék arra késztet, hogy
    az 1.-4. pontokban felsorolt indokok alapján figyelmeztessük a nemzetközi, az Európai Uniós, és a
    magyarországi közvéleményt ennek súlyos veszélyére!
    KIÁLTUNK !
    TEGYÜNK MEG MINDENT ENNEK MEGAKADÁLYOZÁSÁRA, MEGFÉKEZÉSÉRE !
    Szolidarisak vagyunk minden jogfosztott Honfitarsunkal.
    Tiltakozunk minden eroszak ellen – tiltakozunk a KEPVISELOK eloalitasa ellen .
    Amikor Orban Viktor Kordont Bontott a Kosuth Teren – Ot – nem alitottak elo
    a rendorok, de visszamenoleg majd a jovo KORMANY majd tegye meg .
    Kedves magyarok, most az ido az utcara vonulni, mert 2012 januar 01. utan majd a FOGDABA, FEGYHAZBA vagy a PSZICHIATRIAN lesz lehetoseg Kialtani
    a Szabadsagert.
    Barcelona, 2011. december 25
    Izsák-Bács Jeremiás
    Tiltakozó lelkészek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  36. akkor én jelentkezhetek miniszter elnöknek. :P
    Orbán már nem bírja egyedül. Most olyat tesz amivel rájuk foghat mindent :P
    A marha csordát bővíti. Kell a tartalék ha eljön a vágás ideje. Szeretne tovább élni:P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Végül is mi a különbség azok között aki ellébecol öt évet a főiskolán és megveszi a vizsgákat apuci , legalább elmondhatja hogy főiskolába járt !?
    Lászlónét még ezzel se tudják zsarolni :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  38. ….viszont csúf…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. Nem kellene egy kicsit a derék magyar cimkórságot egy kicsit féken tartani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Nem semmi!
    De mindamellett elszomorít hogy én túlképzett vagyok egy miniszteri posztra.
    Valaki emlegette a marhákat, na ezzel csak az a baj, hogy a marha egy haszonállat de a fideSS-esek csak haszon vivő valamik (nem akarom az állatokat megsérteni).
    Gondolom itt sok olyan olvasó van aki művelt a történelem területén! Azt is jól gondolom -talán- hogy a diktátorok soha nem szerették az értelmes és okos embereket maguk körül. Volt egyszer egy szobafestő, talán még mázoló is aki nem bírta a nála okosabb embereket. bár azért akadt mégis körülte ilyen. De mikor erre rájött akkor valahogy elkoptak ill füstbe mentek.
    Nem örülök annak a sajnálatos ténybeli dolognak – kommentelők írásaiból is olvasva- hogy “hőn szeretett vezérünk” sokban hasonlít ama történelmi személyekhez. Mind a Magyar mind a Világ történelem palettáját végignézve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Ennek a nősténymajomnak a hirtelen előkerült adataiból az olvasható ki, hogy lényegében nulla tudással mindig valami irgalmatlanul jól fizető munkakörebe került.

    Tipikus magyar jelenség, mondhatni.

    Jó ismeretsége, rokoni kapcsolatai vannak és voltak, és így, bármiféle szakértelem hiánya ellenére is, a létező legjobban fizető heyleket sikeredik elfoglalnia.

    Többek között ezért az immár fekete- afrikai szintű, eszeveszett korrupció miatt tart magyarsztán ott, ahol, és ez csak rosszabb lesz.

    És ez nem az utóbbi 2 évben kezdődött, hanem sok évtizeddel korábban. Bár, ennyire pofátlanul, már a látszatra sem ügyelve, soha nem szabadult még eddig rá ez a jelenség a magyar társadalomra.

    Ez viszont mát kizárólagosan az utóbbi 2 év eredménye.

    Na, halljátok, ahol smitt “goyostol” pákó lehet az államfő… na jó, álamfő…

    Egy mindenkori kitartott félanalfabéta meg az egyik csúcsminisztérium vezére… a miniszterelnök meg egy mindenhol leszerepelt, egyetemen nem is tudom, hogyan átvergődött, elmebeteg, komplexusokkal teli, tolvaj kondás…

    És a “nép” egy ilyen bandát szavaz 2/3- ba…

    Ennek az országnak lőttek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. A ” kontraszelekció ” diadala az ami napjainkban itten folyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. neveletlen 2011. december 25. vasárnap 12:37
    Hogy hova jut az ország? Én attól félek, hogy az örülünkvincentnek lesz igaza!
    Hogy ez nem egy véletlenszerű és téves döntés-sorozat következménye, hanem egy tudatosan felépített, ámde őrült stratégia, az abból látszik, hogy a törvényhozásban hónapok óta készítik elő az államcsőd és a rendkívüli állapot esetén szükséges és lehetséges kormányzati intézkedések jogi hátterét. Karácsonyi szorongásunk tárgya, hogy Orbán tudatosan készül az államcsődre. Nem hiszem, hogy azért, mert nem tudja felmérni, hogy mit jelent egy államcsőd. Szerintem nagyon is fel tudja, és az államcsőddel az Európai Unióból való közelgő kilépésünket akarja majd igazolni.

    Egy lehetséges államcsőd első hulláma az önkormányzati alrendszert fogja elsöpörni. Bezárnak az óvodák, bölcsődék, iskolák. leállnak a szociális ellátások, az egészségügyi ellátások, a közalkalmazottak nem kapják meg a bérüket, tüntetések kezdődnek. A bankok leállítják az önkormányzati vállalatok folyószámla-hiteleit, leáll a a tömegközlekedés, a közterület-fenntartás, a szemétszállítás. Kosz lesz, mocsok és kupleráj, mint egy athéni sikátorban.

    Mivel mindannyian függünk így vagy úgy az önkormányzatok szolgáltatásaitól, még azoknak az élete sem folyhat tovább a régi kerékvágásban, akik egyébként nem az önkormányzati szférában dolgoznak és nem kapnak pénzbeli transzfereket az önkormányzatoktól. Nem fogunk tudni eljutni a munkahelyünkre, és egyébként nem is akarunk majd, mert a gyerekről kell gondoskodni, akit nem fogad az iskola, az óvoda, a bölcsőde, mert magánorvost kell találnunk a szüleinknek, mert bezárt a háziorvosi rendelő stb.

    Az elmúlt időszakban az állam számos korábban önkormányzati tulajdonú intézményt, például kórházakat, iskolákat vett át, illetve tette lehetővé, hogy a magasabb törvényi normatívákat élvező egyházak átvegyék. Tágabb kontextusban szemlélve ezek az államcsőd első, legfájdalmasabb hatásainak tompítására szolgáló intézkedések. Az így kiemelt intézmények az államcsőd első hullámát még átvészelhetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. “…A ” kontraszelekció ” diadala az ami napjainkban itten folyik….”

    - Az ám, de ez az evolúció megcsúfolása.

    Itt nem az okosabb, a jobb, az életképesebb marad meg, hanem aki minél hitványabb, szemetebb, senkiházibb. És egy ilyen banda, ha valahogy kitermelődik a salakanyagból, az már csakis saját magánál még rosszabbakat fog kiválasztani.

    Főleg, ha eleve nem nagyon van jobb ennél a felhozatalnál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. kekec:

    - Nem gondolom, hogy ez a II.VH ideje óta nem látott léptékű pusztítás, züllés szándékos lenne.

    Mindez, amiket ide írtál, magától is bekövetkezhet, ha egy ilyen fekália banda kap teljhatalmat, mint a fitymesz.

    De tegyük felé tényleg szándékos, csak tegyük fel.

    - Kérdésem:

    Ha ez így van, minek- kiknek az érdeke mindez? Egy tökéletesen szétvert országot ugyanis nem lehet tovább kizsákmányolni, stb.

    A stabil gazdaság és pénzügy az esetleges, mindenféle rosszindulatú “tervezőknek” is érdeke lenne.

    Akkor?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. A KONTRASZELEKCIÓ mindenre érvényes !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. kekec:
    “a törvényhozásban hónapok óta készítik elő az államcsőd és a rendkívüli állapot esetén szükséges és lehetséges kormányzati intézkedések jogi hátterét.”
    .
    Telitalálat a pontos megfogalmazás! (Sajnos.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Olyan a nép, amilyen a kormánya….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  50. Úgy látom hogy kettőnek biztos megvették a diplomáját . ——

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Néppárt megtagadta a demokráciát 2012. január 18. szerda | AN

SZEMA: A Fidesz nem különbözik a Jobbiktól 2012. január 15. vasárnap | AN

Gyurcsány: még nincs kormányképes alternatíva 2012. január 12. csütörtök | AN

Economist: “Vigyorgó lakájok Orbán körül” 2012. január 12. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos