Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Normális országban utcára menne a nép 2011. december 16. péntek 17:18

  • Hozzászólások(204)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Normális országban utcára menne a nép

Az IMF delegáció távozásával, különös tekintettel arra, hogy a döntést az uniós pénzügyi biztos hozta meg, Magyarország minden reménye elszállt arra nézve, hogy konszolidálni tudja a pénzügyi helyzetét, stabilizálni legyen képes a jelenlegi állapotot, és haladékot találjon arra, hogy talpra álljon. Az Orbán-kormány katasztrófába dönti az országot, amelynek egyetlen oka az a szélsőjobboldali ideológia, amely a Nemzetközi Valutaalapot a zsidó világ-összeesküvés részének tartja, amellyel a nemzetközi zsidóság kirabolja a nemzeteket. Az Orbán-féle szabadságharc egyrészt a jobboldal által gerjesztett, ki nem mondott, magyar-zsidó háború része, másrészt arra irányul, hogy Orbán minden nemzetközi korláttól és jogi kényszertől megszabaduljon, és szabadon építhesse ki Európa közepén saját korlátlan hatalmát biztosító diktatórikus rendszerét. Ha úgy tetszik, nemcsak belföldön, hanem külföldön is kikapcsolja a fékek és ellensúlyok rendszerét.

Ez a törekvése nemcsak a demokratikus világ ellenérzéseit váltja ki, hanem létében fenyegeti Magyarországot, katasztrófába sodorja a magyar népet. Egy diktatúrát ugyanis csak olyan országban lehet bevezetni, amely nemzetközi elszigetelődés mellett is biztosítani tudja saját gazdasági fennmaradását. Magyarország nem ilyen ország. Mindig is többet költött, mint amennyit megtermelt, óriási államadósságot halmozott fel, nyitott gazdaság, amely függ a nemzetközi gazdasági és pénzügyi környezettől. Orbán elkésett a közmunkára épülő rabszolgatartó társadalom bevezetésével. Az éhező rabszolgák önfenntartó társadalma nem jött létre. Ezért most legújabban arra készül, hogy kirabolja a Magyar Nemzeti Bankot, felélje annak devizatartalékait. Bankrabló áll az ország élén, aki sajátjának tekint mindent, akit semmilyen jog vagy törvény nem korlátoz.

Magyarország szégyene, hogy ez az ember ilyen pozícióba emelkedhetett, de még nagyobb szégyene, hogy ott is maradhat. Erre már nem elégséges magyarázat, hogy elfoglalták a közmédiát, saját hazug médiabirodalmat hoztak létre, és a megmaradt szabad sajtó nagyobb része is többet ad a látszatra, a “visszafogottságra”, mint az őszinte szóra. Ezt már sajtó nélkül is kellene látni. A világ minden demokratikus vagy féldemokratikus országában az utcára vonulnának a tömegek, miután az utolsó esély is elúszni látszik, és az IMF delegációja – még a hatásra is ügyelve – villámsebesen, hajnali géppel elhagyta Magyarországot, mint egy süllyedő hajót. Nincs tovább mire várni. Ez az ember és kiszolgálói bebizonyították, hogy totálisan alkalmatlanok egy ország vezetésére, nem szolgáltak rá a közbizalomra, amit kaptak. Veszélybe sodorják egy nép megélhetését és létezését, talán meg az ország fennmaradását is. Ki kellene vonulni az utcára és követelni a szélhámos és tolvaj banda távozását.

Orbán január 1-jétől köztörvényes bűnözőként bitorolja a magyar miniszterelnöki széket. Alkotmányellenes puccsot hajtatott végre, a kétharmados parlamenti többséggel visszaélve eltörölte Magyarország köztársasági államformáját, demokratikus alkotmányát és jogrendjét. A hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik. Ezt tiltja az az alkotmány, amelyre felesküdött, amelynek jogrendjében demokratikus választás útján hatalomra jutott. Ezért börtön jár. Hogy ez az általuk összebicskázott alaptörvényben is benne van, az nem számít, mert az az alaptörvény éppen ezért nem törvényes, illegitim.

Magyarország mindezt eltűrte, a demokrácia felszámolása miatt nem emelte fel a szavát. Szégyen, és sokat mond ennek a népnek a morális tartásáról, lelki állapotáról. De van egy pont, ahol már észnél kell lenni. Van egy olyan pont, ami már a létet és a fennmaradást veszélyezteti. Ha az IMF elvonulása tartós marad, Magyarországgal szemben a bizalom a mélybe zuhan, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek. A magyar gazdaság túljutott a 24. órán. Nem lesz miből finanszírozni az államadósságot, de még talán az állami kifizetéseket sem, a teljes összeomlás fenyeget. Ezen a ponton már nem számítanak a politikai vonzalmak. Ha egy ilyen helyzetben egy vezetőnek az a legfontosabb, hogy az általa gyűlölt jegybankvezért eltávolítsa, és egy ilyen pillanatban, amikor rászorul a demokratikus Nyugat pénzügyi segítségére, a jegybank függetlenségének felszámolását tűzi ki célul, az nem normális. Vagy felelőtlen, aki nem képes felfogni a döntései súlyát, vagy orvosi eset. Mindkét esetben totálisan alkalmatlan a miniszterelnöki feladat ellátására.

Orbán és hazudozós bandája azért grasszálhat nyugodtan, követheti el a magyar nemzet elleni legnagyobb bűnöket, mert nem hallja saját népe hangját, hogy az tiltakozna. Hol vannak a demokraták? A jobb- és baloldali demokraták? Hol vannak a pártok? Hol vannak azok a tömegek, akik legutóbb nem mentek el szavazni? Most nem az MSZP és a Fidesz között kell választani, hanem élet és halál között. Hogy lehet, hogy a civil társadalomnak másfél év alatt nincs egy olyan szervezettsége, hogy egy ilyen helyzetben azonnal százezreket trombitáljanak az utcákra? Hol van a spontán felháborodás, ami az utcára visz?  Hol vannak azok, akik elmondanák egyenesen, világosan és őszintén az embereknek, hogy mi forog kockán? Hát legalább meg kellene mondani nekik, hogy ez itt nem a felcsúti óvoda, és amivel játszanak, az tízmillió ember élete és jövője.

Ezeket a mondatokat – természetesen – megint túlmozgásnak, szélsőséges uszításnak és túl radikális, indulatok vezérelte gondolatoknak minősíti majd a demokratikus érzelmű liberális ellenzék, mert nem ő találta ki, és mert ők a kávéházban és a kocsmában szeretnek csak beszélni erről, amíg a megélhetésben reménykedhetnek. Nem ocsúdnak fel a tényleges veszély nagyságára. Most már egyesek mondják, hogy el kell söpörni ezeket, ellent kell állni nekik, már azt is feszegetik, hogy alkotmányellenes az alkotmány eltörlése, de amikor ezeket egy évvel ezelőtt mondta bárki, amikor még nem volt ekkora a baj, akkor az ugyanígy szélsőséges, radikális és túl indulatos volt, mint most az a felszólítás, hogy ki kell menni az utcára. A félreértések elkerülése céljából szeretném tisztázni, hogy Nyugat-Európában, Amerikában ennek a töredékéért már másfél éve kimentek volna az emberek az utcára, és azóta be se mentek volna onnan. Londonban kétmillió ember tüntetett azért, mert a nyugdíjakkal valamit fabrikáltak. Hol van az ahhoz, hogy felszámolják a demokráciát, eltapossák az alapvető jogokat, megerőszakolják az emberek lelkét, bedarálják az alkotmányt és közben egy buta nacionalista ideológia miatt gazdasági összeomlásba viszik az országot?

Spontán reakcióról még nem hallottatok? A Magyar Szolidaritás Mozgalom szombatra tüntetést hirdetett. Dicséretes, de akkor még nem lehetett tudni, hogy pénteken mi lesz. Az ünnepnapokra összehívott demonstrációk semmit sem érnek. Nincs bennük a spontán felháborodás tüze, ereje. Mikor voltatok olyan előre megtervezett, munkaszüneti napra hirdetett tüntetésen, ami kielégített volna benneteket?

Másfél éve tart a bambulás. Mire vártok még? Arra, amikor nem lesz mit enni, nem fizetik ki a fizetéseket és a nyugdíjakat, nem működnek a kórházak, leáll a közlekedés, és még a szátokat sem lehet kinyitni? Mikor méltóztattok felemelni a hátsó feleteket és megmondani végre ennek a paprikajancsinak, hogy elég volt?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (135 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +246 ( 278 szavazatból)
Bartus László: Normális országban utcára menne a nép, 4.8 out of 5 based on 135 ratings

  • Hozzászólások(204)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

204 Reader’s Comments

  1. Az utolso bekezdés nagyon jogos!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  2. Meg kéne vizsgáltatni ezt a jóembert. Egyre inkább úgy tűnik, rettentő a káosz nála odafenn a tetőtérben. (Laikus véleményem szerint nem beszámítható.)
    Az a probléma csupán, hogy egyetlen sör elfogyasztása után gépkocsit vezetni tilos, míg közveszélyes elmeháborodottként egy országot a teljes gazdasági és erkölcsi pusztulásba vezetni mindmáig lehetséges. Vajon miért? És meddig?
    Zavarjuk el a kártékony csúti bolondot, úrnak, magyarnak egyként rongyot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (54 szavazatból)
  3. Ejnye, milyen kemény hangokat hallok! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. Ezek ugyanazok:

    http://www.youtube.com/watch?v=8r_WDkRl6ns

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  5. A vég elkezdődött! Az utóbbi napok a végjátékot jelentik, amelynek éppen a nagy hallgatás következtében irgalmatlanul ronda vége lesz. És ezt főként a ma hallgatag többség fizeti meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  6. Gonoszka:

    - Ez nagyon nem vicces…

    Ha nem dolgoznék külföldön, a családom már utcán lenne.

    Ebbe belegondolni is félelmetes, főleg annak tudatában, hogy az igazi összeomlás még csak ezután jön, és a mi most van, az nem egyéb ahhoz képest, mint egy kis bemelegítés.

    És mindez közvetlenül is a háborodott orbán, és politikai kurvái ámokfutásának eredménye.

    Még 5 éve sem hittem volna, hogy magyarföld 2012 végén a teljes összeomlás előtt lesz, olyan állapotban, mintha egy kiadós vesztes háború után lennénk… és mindez nem valami “idegenek” miatt van, hanem a nép nagyobb részének hitványsága, és tökéletesen korlátukat veszített bűnöző- népvezérek háborodott őrjöngése miatt.

    A tehetetlen düh szétvet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (43 szavazatból)
  7. Akkor gyerünk!
    De hova?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  8. Eldrad, szoktam én viccelni ? Na ugye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  9. Nincs itt semmilyen káosz. Ez egy tudatosan felépített fasiszta -náci rendszer kiépítése. A most elrendelt katonakötelesek összeírása arra szolgál, ha valamilyen összetűzésre kerülne sor az országban (nem hiszem, hogy ez a birka nép csinálna ilyent) akkor be lehessen hívni katonának az embereket mivel a rendőrséggel igazán nem számolhatnak a TEK a maga kevés létszámával egy órát sem tudna ellenállni. Tökéletesen mérnöki precizitással kivitelezett terv egy ország megszállására és kifosztására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  10. Én holnap megyek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. Én már kimentem. Sajnos senki nem volt ott. Micsoda országban élek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  12. Bocs Eldrad, rosszat nyomtam, természetesen +++++++ minden amit leirtál igaz..
    bumburi,
    most szombaton éppen a Blahára, vagy a Moszkva térre, csak az a baj, hogy már régen általános sztrájkolni kellene. Miafrancra várnak még pl . az átvert BKV-sok? Merthogy gaskó elv/telen/társ MÁVosai nem nem fognak az tuti. Nem vagyok MÁV-os ezért tisztelettel kérdezem, ha akad a listán valahol egy MÁV-os: Önöknél mindenki hülye??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  13. Caveman
    Nem csak a MÁV-osok hülyék, azok a BKV_sok is! Olyan ramaty buszokkal járnak,hogy már rég le kellett volna állnia az egész járműparknak! Mit tudnának velük csinálni?Az ő szakszervezeti első emberük sem áll a helyzet magaslatán! Gaskót, azt a csigát meg emlegetni sem kell. De hol vannak Borsikék! Mindenki elhúzódik, senki nem akar kiállni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  14. Monár Katalin Ilona

    Nincs olyan ember, aki mögött fel lehetne sorakozni ! Nincs olyan ELLENZÉK, amilyen igazából kellene. !!! Ez a Jobbik—Lmp—és MSZP — egy gyenge, semmilyen ellenzék—– csak vannak— DE IGAZÁBÓL, SEMMI ÉRTELME a létezésüknek !
    Akkor MI van, ha az emberek egyedül kimennek ? Vezetők nélkül, csak úgy bele a városba— kiabálva—semmire sem mennénk !
    A PARLAMENTBEN KELLENE AZ ELLENZÉKNEK MOST MÁR IGAZÁN AZ ASZTALRA CSAPVA—ÜVÖLTENI, LEMONDÁSUKAT KÖVETELNI— NÉPSZAVAZÁST KIÍRNI -ÉS EZUTÁN A TÖMEGEKHEZ FORDULNI…….

    SAJNOS—- EZ A fidesz–kdnp kormány AZ ELTELT 1,5 ÉV ALATT MINDENT SZÉTROMBOLT, SZÉTDÚLT, FELFORGATOTT, EMBEREKET MEGALÁZVA, BETEGEKBE—ROKKANTAKBA BELERÚGVA, MÁR HATÁLYBAN LÉVŐ TÖRVÉNYEKET FELRÚGVA, SENKIT-ÉS SEMMIT NEM TISZTELVE—- C S A K ÁRTOTTAK HAZÁNKNAK — ÉS A VÁLASZTÓPOLGÁROKNAK !!!!!!! A NEMZETKÖZI POLITIKAI ÉLETBEN IS CSAK LEJÁRATTÁK ÖNMAGUKAT…….. SZÉGYEN EZ A KORMÁNY……. ÉS MI A NÉP TEHETETLENEK VAGYUNK !!!! SEGÍTSEN MÁR VALAKI !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  15. Kedves polgártársak, szenteste 17 órakor egyszerre kéne flashmobot szervezni a csúti birtok és a budapesti Cinege utca 5 alatti rezidencia elé, hadd legyen igazi méltó, szép ünnepe a Nagy Magyarbasinak!
    A családi karácsonyt pedig idén tartsuk 25-26-án, úgyis akkor van hivatalosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  16. Nekem nagy a pofám alapállásban, most mégis kussolok. A család főkeresője közalkalmazott, fideszes főnökkel, fideszes városvezetéssel… Megkért, hogy ne kommenteljek névvel, mert az állásába kerülhet… Ha őt kirúgják, nem tudjuk eltartani magunkat és sérült gyerekünket.
    Nem magyarázkodás, de nem tudok semmit tenni itt vidéken. PEDIG SZERETNÉK!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  17. Menjünk.
    Oké, utcára megyünk.
    De ki lesz a vezérünk?
    Ki áll majd a szónoki székre?
    Ezek a ma még nevük-sincs internetforradalmárok?
    Azok, akikről hihető talán, hogy egyesek a FIDESZ beépítettjei?
    Ne kérem szépen.
    Én csak akkor megyek utcára, ha a dobogón Gyurcsány Ferenc mellett ott áll Bajnai Gordon, Békesi László,Oszkó Péter, Árok Kornél, Kónya Péter, Lengyel László, Kéri László, Debreceni József, stb. (bocsánat azoktól, akiket kihagytam és ott a helyük) és a többi értelmes, hazáját szerető magyar SZAKEMBER és politikus!
    Vezető nélkül nem megy semmi!
    A másik kérdés az, miért nem segít az EU és az USA?
    Miért nem fogadják LÁTVÁNYOSAN a vezetésre alkalmas politikusainkat, miért nem demonstrálják nemtetszésüket azzal, hogy nem engedik be ezt a törpe diktátor országaikba.
    Nem ismerik a “persona non grata” státuszt?
    Én egyetlen magyar kormánytaggal vagy vezető FIDESZ, KDNP és főleg Jobbikos politikussal nem tárgyalnék az EU helyében!
    *
    Kedves Bartus László!
    Ameddig “nyugat” nem lép – bár egyre keményebbek – drasztikusan, addig nem várható a megfélemlített néptől az utcára vonulás.
    Irány és rengeteg pénz kell “ezeknek” az elkergetéséhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  18. Ma vitatkoztam egy olyan emberrel, aki mindig fideszes volt. El van ájulva azon, hogy a svájci hitelesek mekkora segítséget kaptak.
    Most ezzel vannak beetetve. De ettől függetlenül is már elpártolna a fidesztől, most a jobbikra szavazna.
    Bartus Lacinak rengeteg kérdése van és jogosnak tartom. Beleordítanám a világba. De a legfontosabb az, hogy mind úgy kezdődik: “Meddig …”
    Hát meddig is?
    Addig, ameddig a sz@r már a szánkig nem ér, mert nem tudjuk, mert nem tanultuk meg, hogy milyen is a demokrácia, vagy
    addig, amíg valaki, vagy valamely párt vagy szerv hatékonyan fel nem világosítja az embereket,
    vagy amíg el nem dördül egy lövés.
    Azt hiszem, nincs negyedik változat.
    Az idő ha nem is, de az időjárás és az ünnepek a fidesznek segít, nekünk árt, és csak remélem, hogy a düh az ünnepek alatt felhalmozódik, de média nélkül 1-2 hónapi halmozódás is kevés lesz.
    Kedves László! Jól esik téged olvasni, de ennyi. Bízom benne, hogy nem hiábavaló, ne hagyd abba, sőt kérlek, hogy erősíts ha lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  19. Avi:

    “…Nincs itt semmilyen káosz. Ez egy tudatosan felépített fasiszta -náci rendszer kiépítése…”

    - A törekvés valamiféle fasisztoid rendszer létrehozására nyilvánvaló, de hogy ne lenne káosz…

    De van, csak az van.

    Egy fasiszta rendszer, pláne a náci, tökéletesen működő államgépezetet, erős gazdaságot kíván. Na, hát ez a magyarsztáni narkós- tetves népvezéri banda nagyon nem tud ilyesmit létrehozni.

    A fasisztoid rendszer céljuk, de gőzük nincs, azt hogy kell csinálni.

    Nézd csak meg:, bármilyen szörnyeteg volt a hitleri, vagy a Mussolini- féle diktatúra, egyvalami vitathatatlan: a gazdaságot rendbe rakta mindkettő, jóval a VH előtt.

    De ez a zorbán- féle, politikai kurvákból, hímringyókból, és mutatóban pár nősténymajomból összegányolt banda…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  20. Eldrad
    Vitatkoznék veled. Ez az egész káosz arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet a nagy cél az ország lerablásáról. Figyeld meg mindent szó szerint elrabolnak aztán szépen elhúznak a francba otthagyva az egymásnak ugrasztott embereket egy polgárháború közepén. Rászabadítva a náci hordát a zsidókra, cigányokra liberálisokra. Ne legyen igazam:(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  21. Hiszi e még valaki, hogy Magyarország normális ország? Már akkor sem volt az amikor ezeknek a félnótás diktátoroknak hatalmat adott a kezükbe. Már az afrikai bennszülöttek is rajtunk röhögnek. Jogosan! Majd akkor fognak háborogni a zemberek amikor bekövetkezik a totális államcsőd, most még nincsenek tisztában vele, hova tartunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  22. Nagyon örülök, hogy itt mi mindannyian egyetértünk egymással és a szerzővel. Az egyik baj az, hogy ezeket a cikkeket 2-3 órával a megjelenés után összevissza kb 9-10 ember “lájkolja” azaz leszarják, hogy valaki megírja az igazságot.
    A másik – és ez a nagyobb, hogy amíg van mit zabálni és vedelni, addig üveges szemmel nézik a cikk címét: – …..utcára menne a nép – és megkérdezik: Karácsony előtt???
    Mintha a jézuska akkor nem hozna ajándékot.
    És végül: Annyi csalódás ért már mindenkit mindenféle pártok és különböző nézetű kormányok részéről, hogy csak egy HITELES személy, vagy szervezet mögé lesznek hajlandóak felsorakozni, aki nem tömi a saját és a haverok zsebét, aki hajlandó egy lenni közülünk, úgy él, mint az ország többsége. Hát elő a mikroszkópokat, és keressük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  23. Szándéktól függetlenül egyre inkább globalizálódó világgazdaságban élünk.
    A gazdasági fejlődés tőlünk függetlenül – rendszerszerűen – alakul.
    Törvényszerűségei – más rendszerekhez hasonlóan – önfejlődéssel is
    járnak. Ehhez lehet alkalmazkodni, vagy a fejlődésről tudomást nem véve
    minden törvényszerűséggel szemben “unortodox külön utat” választva
    irányt téveszteni. Már a rendszerváltás során világossá vált, az ország
    adott gazdasági szerkezete alkalmatlan a piacgazdaságban való
    működésre. Az átalakitáshoz megfelelő politika mellett segitségre volt
    szükség. Meg is kaptuk, de nyilván üzleti alapon. Ugyan mi lenne ma a
    multik és a bankok nélkül. Milyen munkahelyek lennének?
    EU és NATO tagságunkkal egy különleges világba kerültünk. Mindez
    kölcsönösség alapján történt. Előnyöket kaptunk de irott szerződések
    mellett SZÓBELI KÖTELEZETTSÉGEKET IS VÁLLALTUNK! Úgymond szokásjog alapján.
    Egyre többször vetődik fel az a kérdés, hogyan viselkedtek kormányaink
    a rendszerváltás után. Mivel az ország sorsáról lévén szó érdemes-e
    állandóan mindig másban keresni a hibát:
    -előző kormány rossz döntése
    -X Y a hibás és egyéb személyeskedések
    -globalizációban nem tud nemzetünk kibontakozni
    -„az ok az Unió lassabban növekvő gazdasága”
    -stb. stb.
    Ha a FIDESZ ilyen rossznak tartja a helyzetet, miért vállalt kormányzati
    szerepet. Hiszen hókusz-pókusz szerűen nem lehet alkalmazkodni az adott
    körülményekhez. A GDP arra elég amire. Látszik nem elég a jelenlegi
    szinvonal fenntartására, vagyis az ORSZÁG NORMÁLIS ÜZEMELTETÉSÉRE SEM.
    Mivel a vezetésben gazdasághoz nem értő jogászgárda van, nekik eredetileg
    sem számitott az ország helyzete. A 2/3 megszerzése után a hatalomba
    mindenáron való bebetonozás volt a kormány egyetlen célja.
    Látható volt ez már előre is, hiszen a doktorúr néhány éve kikotyogta
    céljukat. Meg is lett a jutalma, azóta sem hallani róla.
    A hatalom megtartására választott utuk a Horthy-rendszer vissza állitása
    egyházi támogatással, megtévesztett választókkal.
    Meggondolatlan kül- és belpolitikai döntésekkel olyan helyzetet
    teremtettek, amiből többévi kinlódás után is csak nehezen lehet kilábalni.
    Év végi parlamenti rohampolitikájuk folytán, a végszavazás előtt szinte
    percekkel benyújtott módositási javaslatokkal, még a logikusnak látszó
    eredeti javaslatokat is sikerült összekuszálni.
    Az ország jelenlegi helyzete hasonló az 1940-es évek végéhez, vagyis a
    (fel)”fordulat éve”-hez. Az ország javuló gazdasági helyzete akkor
    torpant meg. Akkor nem ettük meg az aranytojást tojó tyúkot. Akkor lett
    mindenki ellenség, vagy kém. Akkor zárult be végül a még létező baráti
    kapcsolatok sora. Akkorra lett minden szomszédunkból baráti ellenség.
    Akkor kezdett fokozódni a nemzetközi helyzet. Akkor kezdődött a falun a
    padlássöprés és a nem elvárt módon viselkedő gazdák kulákká minősitése.
    Akkor lett újra élelmiszerjegy. Akkor kezdtünk – háború után – újra éhezni!
    Kellett egy ‘56 ami országunkat felrázza ebből az állapotból. Többen
    megirták már a kezdeti közös akarat mivé alakult akkor.
    Most ugyanis itt tartunk, legalább olyan feszültség van életünkben, mint
    akkor.
    Nagy munka áll előttünk ezen összekuszált helyzet kibogozására.
    Együttműködésre lesz szükség országon belül és külföldi barátainkkal.
    Ehhez először vissza kell szerezni eljátszott bizalmukat. Vissza kell
    illeszkedni a szabadságharcos politikából a normális piaci
    együttműködésbe. Ilyen szándéknak nyoma sem látszik a jelenlegi
    vezetésben. Inkább ellentétes irányú a kormány szándéka. Egyre inkább
    tisztázatlan szándék lehetetlenné tesz minden bizalomra épülő
    tevékenységnek még a szándékát is.
    Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik ezen út vége. Helyzet van!
    forradalmi helyzet még nincs. Ki tudja meddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  24. Váratlanul és hirtelen fog kezdődni.
    A tunya agyú, tenni gyáva tömegben egyszer csak megszólal egy hang: ELÉG VOLT!
    Némi tétovázás után újabb hangok csatlakoznak: ELÉG VOLT!
    Aztán egyszerre sokan, majd még többen, végül egy ország fogja zúgni, üvölteni: ELÉG VOLT!
    És akkor elszabadul a pokol, és a magyar Ceausescuk, Kadhafik és egyéb válogatott gazemberek futnának majd, de már nem lesz hová.
    És tort ül a harag és az erőszak, amit nagy megbánás fog majd követni.
    És ezt a zabolátlan és kegyetlen dühöt, bosszút és erőszakot mind megúszhattuk volna, ha időben megtanultuk volna, hogy mit jelent és mire való a demokrácia.
    Talán majd most, ha túléljük, talán majd most, ha majd meg tudunk bocsátani magunknak az eljövendő tombolásért.
    Jobb későn, mint soha.
    .
    “Ego jelenései, I. könyv”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  25. bumburi 2011. december 16. péntek 18:12
    ..
    “Akkor gyerünk!
    De hova?”

    IDE, A HOLNAPI NAPON!
    ….

    “Villámcsődületek országszerte

    A Magyar Szolidaritás Mozgalom december 17-én 12 órakor a következő helyszíneken demonstrál:

    Budapest – Blaha Lujza tér
    Budapest – Moszkva (mostanában Széll Kálmán) tér

    Az alábbi helyszíneken a város főterén, vagy a a legforgalmasabb pontján. Részletek később, vagy pedig a helyi kapcsolattartónál.

    Békéscsaba
    Szeged – Széchenyi tér
    Szolnok – Vasútállomás előtt
    Ózd
    Eger – Eszterházy tér
    Kecskemét
    Baja
    Szentes – Luther tér
    Hódmezővásárhely – Kossuth tér
    Debrecen – Kossuth tér
    Nyíregyháza – Kossuth tér
    Kaposvár – 12-14 óra között demonstráció és tagtoborzás a kaposvári TESCO és OBI közötti körforgalom egyik pontján
    Szombathely – Fő tér
    Győr
    Sopron
    Veszprém – Kossuth u. 21
    Pécs – Hal tér
    Ajka
    Barcs – Hungária Biztosító és a Boróka Hotel közötti területen, a járdán
    Várpalota – Dísz tér
    Tatabánya – Kodály tér
    Székesfehérvár – Országalma
    Dunaújváros – Városház tér”

    http://www.szolidaritas.us/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  26. Chemist,
    Nem lenne jobb Budapesten EGY helyen, de ott sokan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. Nem én szerveztem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Kösz.
    Most kár, hogy nem vagyok ott a fészbukon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Legyen Havas Szonja a vezérünk – ha éppen ráér elkéredzkedni a Szent János kórházból – az MSZP választási győzelmének és a nyilasoktól megváltásunk záloga. http://www.168ora.hu/itthon/szocialista-kepviselo-dolgozik-a-korhazban-allitolag-87646.html
    .
    Álmaimban Orbán a király felajánlja (Wittner) Máriának az országot. Mellette ott áll Erdő Péter a Prohászka boldoggáavatási irataival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  30. Kevés a dühöngés. Főként ha magamban, vagy az interneten teszem, tesszük.
    Mai hír: ha szeretett vezérünk távozna Lázát Jancsi lenne az utódja.
    Cseberből vederbe. Feljebb valaki írta ki lenne a vezető? A 8 év ellenzékben, az akkori demokratikusan megválasztott vezetés és az ország ellenségeként “sikeresen” sikerült GyF és az MSZP lejáratása. Igaz a hatalom közelében lévők közül sokan korrumpálódtak. Most családon belül marad minden, mert mindenkit leváltanak, aki nem a OV embere.Sokakban még mindig benne van az agymosás eredménye.Nincs vezetőnk? Mert sikerült lejáratni Bajnait, Gyurcsányt. Pedig Ők kellenének. Legalább addig, míg a demokrácia, a Köztársaság helyreáll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  31. Itt is többen arra várnak, hogy legyen vezető, egy ellenzéki párt. Ez a borzasztó! Minek? El kell zavarni ezt a tolvaj bandát, aztán majd lesz kormány is. Ha folyton arra vár mindenki, hogy majd kiáll valaki a dobogóra, és azt mondja, hogy most aztán menjetek el ti csúnya bácsik és nénik, akkor ezek mindig a nyakunkon maradnak. Egyszerűen ki kell menni az utcára, és kész! Lassan meg kell tenni, mert nagy baj lesz. December 31-ig van idő, utána már ….az özönvíz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  32. Január 1-től a magánútlevél soronkivüli, sürgősségi valamint azonnali eljárási díját:
    19000, 29000, és 39000 forintban tervezi megállapítani a BM egyelőre véleményezés alatt álló rendelet tervezetében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. Itt bóklászok a Kossuth téren, pezsgővel, de sehol senki.
    Hát most mi van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Chemist
    Köszönöm. Holnap akkor megyek Egerbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. Bartus úr az utolsó szóig egyetértek- az utolsó bekezdésre meg röviden: ARRA várunk. Amíg ugyanis csak néhány tízezer ember megy az utcára, az érdemi nyomást nem jelent. A tömeg meg még mindig nem hiszi el, hogy vele ezt meg lehet/ett tenni.
    A TÖMEG ugyanis nem fog felébredni, csak amikor már fuldoklik a sz@rban.
    Hogy idézzek egy olvtársat: Előbb-utóbb vér fog folyni – a kérdés csak az, hogy kié?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  36. Ezt a post-ot irtam a magyar-magyar Nepszavaba:

    “Kanadabol irom ! Megerdemlitek, mert ti adtatok Orbannak ekkora hatalmat. Megerdemlitek, mert nem meritek elzavarni. Megerdemlitek, mert csak a pofatok jar nicknev alatt az interneten. Megerdemlitek, mert tettlegesen nem fogtok ossze ellene. Megerdemlitek, mert hagyjatok, hogy barmit megtegyen ellenetek. Megerdemlitek, mert elhiszitek, hogy torvenyes uton, szajtepessel le lehet mondatni. Megerdemlitek, mert nincs ver a pucatokban elovenni a “kaszat, kapat, vasvillat”. Megerdemlitek, mert elturitek, hogy ez a csotanybanda lerabolja az orszagot.”

    Jott valasz is ra :

    “Kanadából írni könnyű. Pláne ilyeneket. Persze, nem tetszik nekünk se a rendszer, de úgy, ahogy írtad, az nem járható út. Még az kéne, hogy kapával, kaszával az utcára menjünk! Ki akarná megkockáztatni, hogy ő maga, vagy családja megsérüljön, meghaljon? Annyit nem ér az egész. Szóval ilyen áron ne hősködjünk, én azt mondom! Az már igaz, hogy össze kell fogni, de mi ebben nem tudunk lépni. Ha azok, akikre szavazni lehet, nem érik ezt fel ésszel, akkor mi cseszhetjük. HA 5-en indulnak egy fideszes jelölt ellen, akkor sejthető a nyertes. Bár, ki tudja, milyen támogatottságuk lesz addigra. Abban is egyet értek, hogy gyávák vagyunk sokszor. Igen. De nem olyan egyszerű, hogy megyünk, támadunk, fröcsögünk, ütünk-vágunk. Ma?????? És a családdal mi lesz? Ki tartja el, ha harcosságunk kirúgáshoz vezet. Könnyű persze azt mondani, hogy gyávák vagyunk. De szerintem sokaknak fontosabb a családja, mint egy tüntetés.”

    …amit nem tudtam szo nelkul hagyni:

    “2006-ban hany ember halt meg ? Te ugy gondolod, hogy ez a csutfasz gyava Orban bele merne lovetni a tomegbe? Gondolod, hogy o nem feltene a csaladjat ? Egy esetleges puskaloves utan a tomeg puszta kezzel tekerne ki mind az ot gyerekenek a nyakat. Az ilyen beszari gondolkodasmod vezet oda, ahol vagytok. Ha kimesz kaszaval az utcara, akkor legalabb a gyerekeid nem halnak ehen, ha te bele is doglesz. Ha nem teszed, hovatovabb csak csizmatalpat raghat a csalad, ha tudsz lopni egy csizmat. Teljesen mindegy, hogy en honnan irok. Ti vagytok szarban, ti kerestetek magatoknak. Nektek kell valtoztatni is rajta. Helyettetek senki sem fogja megtenni. Fogjatok mar fel, hogy csak ez a jarhato ut, ha nem akarjatok egy pondro uralma ala hajtani a fejeteket.”

    Konkluzio : Akkor mit is lehet varni Magyarorszagon ? Maximum azt, hogy kinyilatkozzak nehany ezren : “Nem tetszik a rendszer”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Akkor most mi is a baj Kertesz Akos tarsadalokritikajaval?
    … es valoban, mar lassan egy evvel ezelott olvastam ezt itt!
    Ilyenek vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  38. Noormááális???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Nagyon jó írás! Igaza volt Kertész Ákosnak!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  40. Na most már megyek haza, mert úgy látom jön a 2/3
    molotovkoktéllal, utcakövekkel, megdögleni pedig nem akarok.
    Azt hiszitek, hogy a sok hülye békében megérti a valóságot?
    Égni fog Budapest, ha elzavarják Orbánjukat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  41. Kertész Ákosnak igaza volt és van ma is.
    Ezért vették el tõle a díszpolgárságot.
    Mert ráütött az igazságra.
    Mert az igazság fáj[hat].

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  42. Orbán takarodj!
    http://www.emberijogok.org/what-are-human-rights/videos/right-to-assembly.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  43. Meg még egy idézet:
    Talpra magyar, hí a haza!
    Itt az idő, most vagy soha!
    Rabok legyünk vagy szabadok?
    Ez a kérdés, válasszatok! –
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!
    .
    Rabok voltunk mostanáig,
    Kárhozottak ősapáink,
    Kik szabadon éltek-haltak,
    Szolgaföldben nem nyughatnak.
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!
    .
    Sehonnai bitang ember,
    Ki most, ha kell, halni nem mer,
    Kinek drágább rongy élete,
    Mint a haza becsülete.
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!
    .
    Fényesebb a láncnál a kard,
    Jobban ékesíti a kart,
    És mi mégis láncot hordtunk!
    Ide veled, régi kardunk!
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!
    .
    A magyar név megint szép lesz,
    Méltó régi nagy híréhez;
    Mit rákentek a századok,
    Lemossuk a gyalázatot!
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  44. Kedves Molnar Katalin Ilona, Mosolygo es a tobbi Hozzaszolo,

    1956-ban elindult a nep minden varosban, elukon a fiatal egyetemistakkal. Lett volna okuk felni, mert ott volt a szovjet hadsereg. De nem feltek!! Valaki tudna egy nevet is mondani, aki akkor kivitte az embereket az utcara?? Szerintem nem!
    Akkor mos miert kell varni egy vezetore? Ekkora a felelem? Egy senkitol? Romaniaban ki volt aki kivitte az embereket az utcara?
    Nagyon szomoru az egesz helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  45. Te is fiam, Brutus? (azaz már Török Gábor is)
    „»Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.« Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról. Tulajdonképpen nincs is mit hozzátenni.

    Ami az elmúlt negyvennyolc órában történt, az mindennél pontosabban mutatta meg, hogy a jelenlegi kormány – miniszterelnökével, minisztereivel, lelkesen támogató vagy passzívan asszisztáló képviselőivel és mindent vállaló szóvivőivel együtt – a cinizmusnak korábban szinte elképzelhetetlen fokára jutott.”

    tge Török Gábor: Semmi sem szent

    :

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Török Gábor menekül a süllyedő hajóról…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Soha olyat még nem látott a magyar demokrácia, mint ami az elmúlt kicsit több, mint egy napban történt.

    „Konkrétan kétóránként jön egy újabb olyan hír, ami miatt már azt kell kérdeznünk, hogy ennél van-e lejjebb, és két órával később megint rájövünk, hogy bizony, van. Aki ma délelőtt bent ült a Parlamentben, nem fogja elfelejteni, ami történt. Káosz, anarchia közeli állapot, totális átláthatatlanság. Olyannyira érthetetlen volt az egész, hogy az ülés közben sétáltam végig az ülésterem melletti ellenzéki folyosón, és ott sem értették, mégis mit akarnak a kormányoldalon. De elnézve azt, ahogy Lázár sétált végig a saját padsoraik közt és szinte egyenként magyarázott mindenkinek, szerintem a Fideszben sem volt tiszta a kép.

    A nagy balhék mellett pedig eközben eltörpülnek olyan aranymondatok, amiken máskor hetekig röhögne mindenki. Például amikor Matolcsy olyan prognózist ad 2012-re, hogy »valahol valami majd beáramlik a gazdaságba«. Vagy amikor Giró-Szásztól megkérdezem, hogy miért nem azt a jegybanktörvényt küldték el az EKB-nak, mint amit beadtak, és azt feleli, hogy ne várjak gyors választ, mert még olvassák az EKB 12 oldalas levelét. Aztán pár órával később kilövik az ellenzéket.

    Cinizmus, hatalmi gőg, a mindent megtenni képes emberek ész nélküli politikája, ami most itt zajlik. Ha így lehet átírogatni törvényeket, ha így lehet az ország sorsát majdhogynem egyszemélyi, ad hoc döntésekkel a szakadék fele lökdösni, ha ennyire szó szerint mindent megtehet Orbán Viktor és parlamenti többsége, akkor itt fölösleges jogbiztonságról beszélni. Ha nyugdíjmegtakarításokat önkéntesen elvehetnek bárkitől, akkor lassan nincs értelme leírni azokat a szavakat, hogy erkölcs, hogy polgári értékek, hogy jogállam. És ha ehhez hozzátesszük azt, hogy a választójogi törvényt úgy változtatják, ahogy akarják, akkor azt is le kell írni: Magyarország jogállam. Még.”
    http://mandiner.hu/cikk/20111216_sztojcsev_ivan_magyar_nemkoztarsasag

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  48. http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_alkotm%C3%A1nyos_rend_er%C5%91szakos_megv%C3%A1ltoztat%C3%A1sa

    Büntetőjogászok! Bírók! Btk. 139§! Két hetetek van még az ország megmentésére…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. Chemist
    2011. december 16. péntek
    22:31
    Kéne egyetlen Fideszes, akiben maradt még valami becsület és felelősség, és nagy csinnadrattával ki kéne lépjen a Fideszből, és a függetlenek közé kellene ülnie, felszólítva a társait, hogy akiben még maradt becsület, az kövesse.
    Juttassuk már el ezt a gondolatot a parlamentbe!
    Szerintem gyorsan leapadna a 2/3-ad, és annyi lenne Ovinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  50. Bartos Úr! Sajnos megint csak igaza van, a nép fél, és sokan – vidéken – pláne mozdulni sem mer. Mi lesz így az országgal, velünk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos