Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsányt pártelnökké választották, de nem vezet 2011. november 7. hétfő 7:29 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(153)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsányt pártelnökké választották, de nem vezet

Budapest – Gyurcsány Ferenc szerint ez lesz a “legdemokratikusabb” párt, “az elnök jogköre csak annyiban nagyobb a tizenkét tagú elnökségben résztvevőknél, hogy összehívja és vezeti az üléseket”. Ez egy titkárnő feladata, nem az elnöké. Ez vezetéselméleti nonszensz, ha ez így lesz, akkor a pártnak nem lesz vezetője. Mindez jól illeszkedik az előzményekhez, amikor Gyurcsány Ferenc a demokráciát az anarchiával tévesztette össze. Ez a hatalmi vákuum erdeményezte, hogy egy fasiszta diktatúra kiépítése zajlik, és felszámolhatják a demokráciát. Gyurcsány semmit nem tanult, vezetésre alkalmatlan. Nem is kell lecsukni, ez a párt magától működésképtelen lesz. Egy reménnyel megint kevesebb.

Megváltoztatta nevét és alapszabályát a Demokrata Párt: a jövőben a Demokratikus Koalíció nevet viselő párt elnöke Gyurcsány Ferenc lesz – jelentette be a volt miniszterelnök. Elmondta azt is, hogy alelnökké választották Bauer Tamás közgazdászt, korábbi SZDSZ-es politikust, Debreczeni József közírót, aki tavaly az MDF képviselőjelöltje volt, Molnár Csaba volt kancelláriaminisztert és Niedermüller Péter etnográfust.

Az elnökség tagja rajtuk kívül Avarkeszi Dezső egykori igazságügyi államtitkár, Baracskai József országgyűlési képviselő, Bács Márton, a XI. kerület korábbi alpolgármestere, P. Szűcs Julianna, a Mozgó Világ főszerkesztője, Szabó Zoltán volt MSZP-s parlamenti képviselő és Vadai Ágnes, aki a parlament nemzetbiztonsági bizottságát vezette a szocialista frakcióból való távozásáig.

A Demokratikus Koalíció tiszteletbeli elnöke Vitányi Iván, az etikai bizottság vezetője Kósáné Kovács Magda, a pártigazgató Varju László lett, mindhárman korábbi szocialista politikusok. Gáti Mátyásra bízták a DK ifjúsági szervezetének létrehozását, Wirsching Viktóriára a kommunikációs igazgatói feladatokat.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Demokratikus Koalíció – amelyet progresszív, nyugatos, polgári balközép erőként jellemzett – az ország legdemokratikusabb pártja lesz, vezetőit a kongresszuson a tagok összessége választhatja meg, az elnök jogköre pedig csak annyiban nagyobb a tizenkét tagú elnökségben résztvevőknél, hogy összehívja és vezeti az üléseket.   Kifejtette, hogy a DK vezetői között szociáldemokraták, szabadelvűek és konzervatívok mellett olyanok is vannak, akik eddig “megátalkodott pártonkívüli értelmiséginek tartották magukat”, de megértették, hogy feladatuk van a köztársaság védelmében és újraépítésében.

Szólt arról, hogy mivel a Demokratikus Koalíció “szegény, mint a templom egere”, a szervezetet egyelőre Varju László lakására jegyezték be. Hangsúlyozta azonban, hogy a pártépítéshez “nem székház vagy fénymásológépek” szükségesek, hanem elsősorban az a vágy, hogy Orbán Viktor “önkényuralmi rendszere” megállítható.

A jövőbeni gazdálkodásukat firtató kérdésre válaszolva példaként hozta: ha a sajtótájékoztatójuknak helyet adó kávézónak kell fizetni ezért tízezer forintot, a jelenlévő pártvezetők ki fogják fizetni. Hozzátette, hogy a jövő héten országjárásra indulnak a saját pénzükön, a rendezvényeiken jelenlévőket pedig arra kérik majd, hogy járuljanak hozzá a költségekhez. Az újságírókat ugyanakkor arról biztosította, az átlátható pártpénzügyek érdekében arról is tájékoztatást adnak, “ha vesznek három Technokol Rapidot”.

Az új pártba eddig több mint 3800-an kérték felvételüket, a kérelmek elbírálásáról az elnökség dönt – mondta Gyurcsány Ferenc, kiemelve, hogy vasárnap a pártalakítás első szakasza lezárult, most az építkezés következik. Elmondta: várakozásuk szerint a jövő év végére a választókerületek 90 százalékában a Demokratikus Koalíciónak lesz szervezete, 2014-ben pedig akár egyedül, akár másokkal, képviselőjelölteket állít.

Molnár Csaba alelnök a párt felépítéséről szólva azt emelte ki, hogy nincsenek közvetítő testületek, a legfontosabb döntéseket a kongresszus hozhatja meg az összes párttag részvételével, akkor is, “ha majd tízezren lesznek”.    Kérdésre válaszolva elmondta: bár meggyőződésük, hogy az MSZP-ből távozó tíz képviselő jogszerűen alakított frakciót, akkor is dolgozni fognak és közös álláspontjukat ismertetik az Országgyűlésben, ha a házvezetés döntése miatt fél évig függetlenek lesznek. Ebben az esetben is részt vesznek a vitákban, felszólalnak napirend után és írásbeli kérdéseket intéznek a kormánytagokhoz.

A sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc a jövő évi költségvetés tervezetét értékelve arról beszélt, hogy az tönkreteszi az országot és részben olyan adóbevételekre építkezik, amelyeket hatáskörének szűkítése előtt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek mondott volna ki. Véleménye szerint a büdzsé javíthatatlan: antiszociális és nem képes gazdasági növekedést eredményezni.

Gyurcsány Ferenc október 22-én jelentette be, hogy távoznak az MSZP-ből és Demokratikus Koalíció néven új pártot alakítanak. Elmondta, hogy pártjukat formailag a már létező Demokrata Párt bázisán hozzák létre, néhány héten belül annak nevét, alapszabályát és vezetőségét is megváltoztatva. Ezt úgy indokolta, hogy az új pártok bejegyzéséről az ügyészség mondhatja ki a végső szót, ők pedig nem bíznak Polt Péter legfőbb ügyészben.

Az egyesülési törvény szerint ha egy pártnak olyan adata változik, amely érinti a bírósági nyilvántartást, azt 60 napon belül be kell jelenteni a bíróságnak. A változást – ha nincs szükség hiánypótlásra – a bíróságnak a kérelem beérkezésétől számított 60 napon belül kell bejegyeznie, az új adatok a végzés jogerőre emelkedése után kerülnek be a nyilvántartásba, vagyis a Demokrata Párt esetében ekkortól lesz hivatalos a Demokratikus Koalíció elnevezés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 10 szavazatból)
Gyurcsányt pártelnökké választották, de nem vezet, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(153)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

153 Reader’s Comments

  1. Nem értem, min görcsöltök. Úgy tesztek, mintha bármi jelentősége lenne egy parlamenti frakciónak, vagy bármi jelentősége lenne egy demokratikus parlamenti választást nyerni kívánó pártnak.
    Nincs jelentősége, mint ahogy az NDK-ban sem volt. Olyan választási törvény lesz, és emellett olyan választási bigottságok, olyan ügyészség, és olyan bíróság, hogy a fideSS nem veszíthet. Ha valami gikszer miatt mégis, akkor sem lesz jelentősége, mert akkor is ő nyer (a 2. szabály szerint, valamint a bebetonozott zombik alapján).
    A nép megvárja, íg ez nyilvánvaló nem lesz (vagyis vár 4 vagy 8 vagy 12 vagy 16 stb. évet). Utána talán megpróbál erősködni, de nem hiszem. Addigra felnő egy olyan fiatalság, aminek tagjai már ehhez idomultak.
    Le lehet húzni a rolót.

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  2. A valami oknál fogva “eltüntetett” (pedig jó!) Bartus-féle “állásfoglalást”, azaz “szerkezstőségi véleményt illeti, hát csak ismételni tudnám azt, hogy
    szendamondja.wordpress.com/2011/11/07/360-ora/

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Én is hiányolom a cikket, kemény, e igazságos volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  4. Csatlakozom. Én is hiányolom a Bartus László, amit még reggel olvastam és többeknek elküldtem a linkjét, hogy olvassák el, de addigra már csak hűlt helye volt…Ez itt is előfordul? Azt hittem, hogy ez csak hazai specialitás…

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Természetesen a cikket hiányolom…(Lemaradt az előbb…) És azt meg főleg sajnálnám, ha maga Gyurcsány nem tudta volna elolvasni, mert szerintem érte íródott és nem ellene. Akkor is, ha vídia keménységű volt, amit Bartus László írt. . De ebből tanul az ember. Nem a “csárdáskirálynős” dolgokból, amik szerint “minden nagyon szép minden nagyon jó..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. herceg
    Én is érte írtam, nem ellene, és lásd mennyi mínuszt kaptam.
    A cikket én is hiányolom. Azt hiszem oda is írtam mínuszolni valót.
    Bartus úr mi történt??? Ki óvta meg a cikket?

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Nos, azt nem tudom, Bartust mivel vették rá a cikk visszavonására – azonban a Dkp.hu fórumán zárolták Pupu blogjait is november 01-el. Sőt külön főmenű helyett eldugták az információk menű aljára a fórumot. Ha EZT gondolja a Dkp (és Gyurcsány) demokratikus kommunikációnak – akkor még inkább sajnálom, hogy eltűnt az a jó kis “vidia-keménységű” cikk. Hát kellett az nekünk, hogy az Atv után most a Dkp-ra is némi gyanakvással figyeljünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  8. szendam
    Elolvastam az írásod. Mi az hogy “fanyalog” Bartus???
    Kőkemény kritikát fogalmazott meg, és nagyon is helyénvalóan!
    Nekem is az a véleményem ami neki. Tudom hogy nem tetszik, de ne tegyünk már úgy, mintha minden OK lenne ezzel az új formációval. Bartus igenis helyesen tette meg az észrevételeit!
    Te azt mondod, hogy 360 óra kevés.Nincs 8 ezer akárhány óránk.
    Gyurcsány elhezitált másfél évet, a titokzatos ragaszkodásával az mszp-hez.
    Lám, mi lett az eredmény?
    Nem akarok most mindenkinek ellentmondani, de könyörgöm ne legyünk már szemellenzősek!Természetesen szurkolok Gyurcsánynak, még a fenntartásaim mellett is, de nem akarok hiú reményeket táplálni,azért is vagyok, kíméletlenül kijózanító!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  9. Nos ez gyors volt – megint főmenű a fórum a Dkp-n. Lehet, hogy én léptem be máshol/máshogy?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Kedves Olvasóink,

    nem akarom, hogy félreértésben legyenek, a cikket magamtól vettem le. Egyszerűen megdöbbentett az a fanatizmus, amivel a Gyurcsány-hívők nekem estek. Először azt gondoltam, hogy én ugyan nem leszek az, akiről azt mondják, hogy bomlaszt, megosztja a demokraták táborát, rám ne foghassanak semmit. De a véleményem lesújtó, tragédiának tartom, ahogyan és amivé ez a párt formálódik, és biztos vagyok benne, hogy csak arra lesz jó, hogy megágyazzon a Vona-féle nyilas rémuralomnak. Gondoltam, hogy talán túl korán hívom fel a figyelmet, hinni akarnak végre valamiben az emberek, nem tudják még feldolgozni, hogy ez – ha nem változik az irány – egy hamvába holt kísérlet lesz, ami csak arra lesz jó, hogy ne legyen választható alternatíva és még kiábrándítóbb és reménytelenebb legyen minden. Hogy ne legyen más kiút Orbánból, mint Vona. Gondoltam, az idő majd úgyis engem igazol, minek idegesítsek másokat és magamat, már belefáradtam ezekbe.
    De úgy gondolom, hogy egy kicsit később újra leülök mellé, pontosítom, és visszateszem. Aztán mindenki gondol és mond, amit akar. Az mindenesetre elég mellbevágó, hogy Gyurcsány Ferenc hívei mennyire fanatikusak, hogy gondolkodni sem hajlandóak, felvetett kérdéseken eltöprengeni sem akarnak. Ha ez a modern nyugatos párt, akkor miért emlékeztet engem a fanatikus hívők reakciója a nem modern és nem nyugatos Orbán hívők magatartására. Dehát nem csodálkozom én már semmin, és nem is akarok meggyőzni senkit semmiről. Nem akarok én ártani senkinek, nem akarok én kiábrándítani senkit. Nem vagyok én ellensége se Gyurcsánynak, se egyetlen demokratának. Dehogy ebből Orbánt leváltani képes párt az életben nem lesz, ezzel a mentalitással, abban biztosak lehetnek.
    Majd egy kis idő múlva átdolgozom, hogy még világosabb legyen a mondanivalóm, és visszteszem. Azért nem fogom a véleményemet elhallgatni. Ha pedig ez lenne az első eset, hogy nagyot tévednék a politikai előrejelzéseimmel, akkor CSUPA NAGYBETŰVEL kérek majd bocsánatot mindenkitől. De nem félek ettől, hogy szükség lenne rá.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  11. Pupu még elérhető a kapcsolat.hu-n és az egyik hsz-re így válaszolt: (minen szavával egyetértek!)
    Kedves Borbika, egy év elment vakaródzással.
    Ezt az ereményt már az első charta-tüntetélsen be lehetett volna jelenteni.
    Ami itt látszik, az nem egy új baloldali erő születése, hanem nhány kissé megkopott közéleti szereplő kikászálódása a rokkantkocsiból.
    Ez – már megbocsáss – ugyanaz a kupleráj ugyanazokkal a lányokkal.
    Ez a formáció mindíg ki fog tudni vinni húszezer embert az utcára, de szavazatot is csak max. tizenkilencezer.kilencszázkilencvenkilencet fog szerezni.
    Valahogy nem az elnmúlt nyolc év SZDSZ-ének reinkarnációját képzeltem el…
    Nézd meg a millások tüntetését, – százezer ember, friss arcok, fiatalok, ügyesek.
    Lehetne ezen is párbeszédet folytatni, de egy év alatt sem folyt párbeszéd, néhány rokonszenves monológot hallgattunk meg, de a te véleményedre a kutya sem volt kíváncsi.
    És hát fogadnám én, ha volna mit…
    Biztosan érzed ezt te is, de te valószínűleg érzelmileg közelíted a Gyurcsány-kérdést, én meg nem akarok újnyilas hatalomban élni.
    meg ezt:
    Nem hinném, hogy kívülálló lennék, ellenben amit írtam, azt el kellett mondani valakinek, mert különben még azt hinnék, hogy ezt aztán qrva jól csináltjk, holott ez az első lépés afelé, hogy el tudjuk mondani, hogy nem kicsit, nagyon!
    Az első benyomások az élet minden területén roppant fontosak, ez esetben is.
    Aztén tudod, ennél még a néhai MSZMP megalakulésa is demokratikusabb volt, ott ugyanis az ügyeket egy ideiglenes intézőbizottság intézte, itt meg az isten tudja kik, kinek a felhatamazásval.
    Miért kellett kapkodni az alelnökök kinevezésével, mikor szervezet még nincs is?
    Egy évig főztük a madártejet, ennyi jött ki belőle?
    Gyurcsány remek ideológus, de a gyakorlati szervezés nem az erőssége, emellett bele van szeretve ezekbe a nevekbe, a három írástudóba, akiket egyébként országosan összesen tán ötezren olvasnak, kis jóindulattal.
    Volt egyszer egy újság, amelyik gyönyörű munkásmozgalmi hagyományokkal rendelkezett, a főszerkesztője azt mondta, hogy az újságot nem a kelkáposztaszagú lépcsházk népének akarja írni.
    Bele is bukott.
    Most is ez a baj talán, nekünk nem értelmiségi elitpártot kellene gründolni, nem feltámasztani az SZDSZ-t, hamem egy hiteles baloldali választási pártot kellene csinálni, a bérből és fizetésből élők,a kisvállalkozók meg a nyugdíjasok pártját.
    Akik miatt morgok, mind-mind remek emberek, de az ő nevükre legyint az ország népe és legyint a fiatal, részben aztért, mert nem is igen értik, miről is beszélnek, mit is akarnak.
    Kicsit olyan, mint hajdan a KISZ-es időkben a politikai vitakör, ahol a tevékenység kimerült a gittrágásban.
    Szóval sok bajom van.
    Olvasd el Bartus cikkét, a blogomon is megtalálod linket, szerintem igaza van.
    -. aztán később a levételről: kár, pedig rohadt jó cikk volt (amivel csak egyet lehet érteni!)
    Bocsi, de nem arról volt szó, hogy létrehozunk egy MSZP-ellenes pártot, arról volt szó, hogy létrehozunk egy olyan szocdem jellegű pártot, amely nyit a közép felé, befogad liberálisokat és konzervatívokat egyaránt, ha azok is hajlandók elfogadni a szociáldemokrata értékeket, a társadalmi szolidaírítás elvét.
    Erre most mintha nem egészen erről lenne szó.
    Értem én a törekvést, de már megint úgy látom, mintha a farok kezdené csóválni a kutyát, nem pedig egy egészségesen működő eb emelné a hátsó lábát Orbán rendszerére.
    Az eredeti elképzelés az volt, hogy “megyünk megdönteni Orbán királyságát, ha akartok gyertek velünk” most meg mintha nekem kellene megtisztelve éreznem magam, hoigy olyanokkal mehetek a nemtudomhova, akiknek előző politikai házatáját a választók lenullázták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. A cikket VISSZA KELL TENNI !
    EBBEN NEM LEHET MEGALKUVÁS. hA MI SEM VAGYUNK SZABADOK, AKKOR KURVÁRA HITELTELEN A SZABADSÁGÉRT A HARCUNK.
    A VÉLEMÉNYEM VÁLTOZATLAN.
    VAGY A CIKK, VAGY….
    ÉS LEHET, HOGY NEM LESZEK EGYEDÜL!

    VA:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. Gonoszka,

    félreérti. A cikk szerzője én vagyok. Én rendelkezem vele, és azzal is, hogy mit adok ki a kezemből. A reakciókból felmértem, hogy világosabban és pontosabban kell leírnom ugyanazt. BL

    VN:D [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Én is kérném szépen visszatenni a cikket, nem kell átdolgozni, most kell értelmezni – legfeljebb a hsz-ek nélkül. (Hátha lehiggadtak a túlzó kritikusok.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Bartus úr – bocsi, hogy egy csomó pupuval raktam tele az oldalt, de igaza van: rohadt jó cikk volt! És nem egyedül látja, hogy ez az első lépés nem túl jól sikerült, nem túl jó irányba fordultak a dolgok, “nem ilyen lovat akartunk” nem Szdsz 2.0-t! Nem az egyik személyi kultuszt akarjuk leváltani a másik személyi kultuszra, és az egyik szektaszerű működést a másikra.! Nem egy olyan pártot, ahol szentségtörés a jobbító kritika, és csak az ajnározás az elfogadható viselkedés.
    No ugyan már! Nem lehetett az sokkal rosszabb, mint amit Kertész Ákosért kapott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. ÉN NEM HAJTOK FEJET GYURCSÁNYISTÁK TERRORJA ELŐTT-
    Semmi baj. Elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Bartus úr!
    Hiba volt levenni az írását! Nekem is az a véleményem, mint Gonoszkának! Jobb az őszinteség, mint a bundázott kritika. Aki nem tudja megemészteni, és nem hajlandó elgondolkodni a leírtakon, azzal van a baj.
    Engem nem csak meglep, de el is rémít a Gyurcsány iránti fanatizmus.Nem tanultunk volna semmit a másik oldal hibáiból? Némelyek szemüket eltakarva akarnak már hinni.Mindegy kinek, csak legyen valaki… Nem akarunk különbek lenni? De hát ez zsákutca! A kilátástalanság végetti bizonytalanság miatt elfelejtünk kritikusak lenni, és a most kis hibának látott fekete pontokat felnagyítva fogjuk látni, amikor kibontakozik teljes valójában egy esetleg félresikerült,vagy csak reményeinkben létező “új” párt?
    Ezért lenne jó, ha visszatenné azt az ütős cikket, mert talán azok is elgondolkodnak rajta, akik feltétel nélküli hívei Gyurcsánynak.
    Mindazok mellett amit leírt, én úgy érzem, hogy érte is ágált, nem csak ellene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. gets – egyetértek. Kommentálás lehetőség nélkül is fel kellene tenni. Bartus az elmúlt hónapokban nagyon is hevesen ostorozta azokat, akik itthon ALAPOS egzisztenciális félelmekből lapítottak, sunyítottak, öncenzúráztak. Akkor ez most mi? ROHADT jó cikk volt – ha tud rajta még keményíteni, akkor nosza.
    DE NEM EGYEDÜL látta, hogy valami nem igazán sikerült már az indulásnál.
    Ha ő nem is írja (vagy visszavonja) akkor is megírja más.
    Ha meg lehet akadályozni, hogy a magyar valóság felett lila ködökben lebegő Szdsz-epigon pártot csináljanak a jelenleg egyetlen hadrafogható baloldali politikus köré – akkor erre minden eszközt fel kell használni.
    A honlapjuk egy katasztrófa, valahol a lap közepén van egy ványadt vernyákolás az Alkotmányügyi Bizottság döntéséről, holott ennek kellene KIEMELT, fő hírnek lenni – a tiltakozással, jogászok szakvéleményével, vagy akármi. BÁRMI! De nem az, hogy elhallgattatják a kritikákat!

    Mindig is az volt a véleményem, hogy az Mszp kommunikátorai nem lepnének meg a fidess fizetési listáján. Ennyire hülye ugyanis senki sem lehet ingyen. Nem szeretném, ha ezt a véleményt a Dkp-ra is ki kellene terjesztenem!
    Egyébként meg nyugodtan fel lehet ereszteni a Gyurcsány hívőket. Öket is szét tudjuk cincálni, mint a rasszista nácikat. Ha már mindenáron egy műfajba akarnak velük kerülni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. Kis türelmet kérek. Annyira már ismerhetnének, hogy a javitott változat nem finomabb lesz, hanem keményebb. Kis türelmet, engedjék meg, hogy elmondhassam nyugodtan azt, amit akarok. Nagyon köszönöm a megértésüket. Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  20. Természetesen nem vonjuk meg a kommentálási lehetőséget. Ez az AN, itt nem bujkálunk. Csak a reakciók után láttam, hogy ezt jobban ki kell fejtenem, világosabban el kell mondani. Ennyi.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  21. Endrődy Gábor, a Galamuson, a Sok-sok párt – és egy nygvállalat c cikkében többek között arra figyelmezteti nemcsak Gyurcsányékat, hanem az LMP-t is, hogy:
    “A szenzációra éhes, bulvárosodó közélet nem lehet meg botrányok, korrupciós leleplezések nélkül. A kormányváltás óta az MSZP és az LMP is úgy érzi néha, nyomára bukkant valaminek. Sajtóértekezletet tartanak, célozgatnak, és várják, hogy történjék valami. Aztán néhány nap múlva elfelejtik az egészet. Mint a gyerekek. Ébresztő! Jó évtizede véget ért a manufaktúra-korszak. Ma egy érdemleges leleplezéshez az ügy maga édeskevés: forgatókönyv, médiaháttér, jól informált forgatócsoportok és mindenekelőtt egy főszereplő kell. Aztán jöhet az ismétlés, ha kell, naponta. Arc nélkül nincs történet, ezt minden dramaturg vallja; nem véletlenül adják el a leglehetetlenebb bóvlit a bulvár ikonjaival.
    Ma közel-távolban a Fidesz médiabirodalma az egyetlen, amely képes rá, hogy egy ügyet hónapokig, akár évekig is a felszínen tartson és tetszése szerint formáljon. Csak vessünk egy pillantást arra a folyamatra, ahogy a baráti- és közmédiában – együtt a piac vagy 90 százaléka – 1956. október 23-át lassan 2006. október 23-a váltja fel. Az archívum mélyére kerülnek azok a képsorok, amelyeken jól szervezett, szakmájukat magas szinten művelő főállású utcai verekedők – kizárólag konstruktív szándékkal – felgyújtják a Magyar Televízió épületét, majd heteken keresztül rommá törik a Nagykörutat. A magunk részéről nem csodálkoznánk, ha a forgatókönyv következő változata a 2006. október 23-i sajnálatos eseményeket már az ÁVH és a szabadságáért küzdő nép összeütközéseként tüntetné fel, és ezt ünnepelnénk önfeledten…”
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=99737:sok-sok-part-es-egy-nagyvallalat&catid=9:vendegek&Itemid=66

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Na, ezzel a cikkel nem értek egyet. De már nem vitatkozom. Csak annyit, hogy a vezetőségi tagokat tartom olyan okosoknak és tapasztaltaknak, hogy nem hoznak létre döntésképtelen testületet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  23. Gonoszka
    2011. november 7. hétfő
    20:33
    ++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Nem akarok senkit elkerseríteni, de lehet, hogy az, akinek a pártja megveri majd a Fidesz nevű maffiát, még csak most született meg.
    Abból a trutymóból, ami jelenleg a fazekunkban van, nem lesz húsleves. Színtelen, szagtalan, íztelen, akárha nem is lenne. Nincs is. Mindent ki kell önteni, a fazekat eldobni, és nulláról kell kezdeni az ország újrakitalálását. Ez meg bizony eltart vagy 20 évig. Bocs a pesszimizmusért.
    .
    Tisztelt Bartus úr!
    Egy olyan embert tudok, aki felismeri, amit itt lát, és nevén is nevezi. Ami néha jól mellbe rúg, mint a most levett cikke is (amit persze eltettem a többihez).
    Köszönöm. Sokunknak jó, hogy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Tisztelt Admin! Kérdezze már meg az Önt Kritizálókat? Hogx tudnakj jobbat Gyurcsánynál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  26. Kedves VICSI!
    Tegyük fel,hogy nem tudnak.
    De attól még lehet valaki alkalmatlan egy cél elérésére, hogy momentán nincs nála alkalmasabb jelentkező a feladatra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  27. Vicsi – nem Gyurcsánnyal van a bajunk, hanem az iránnyal. Az Szdsz leamortizálta magát, lejáratta a liberális eszméket – ha valaki azt hiszi, hogy egy Szdsz 2.0 verzióval lehet a fideszt a fenébe elhajtani – az meggárgyult!
    Ha valaki azt hiszi, hogy egy pártnak – főleg egy szervezés alatt álló pártnak – nem a tanácsadó testületébe kellenek nagyon értelmes, de a szervezéshez nem értő emberek, hanem alelnöki pozícióba – az jobb sorsra érdemes embereket és erőket visz be az erdőbe, herdálja el az energiákat.
    A kommunikátorukról meg annyit:
    1. beharangozott meglepetés neveket (nos Niedermüller TÉNYLEG meglepetés, de nem szervező, nem húzónév -: csak az egyetemet végzett liberálisoknál.)
    2. zárolta Pupu blogját a Dkp.hu-n, akinél harcosabban – de kritikusan – kevesen álltak ki Gyurcsány mellett
    3. Ráuszította a Gyurcsány-hívőket Bartusra – mivel az AN NEM szerepel a Dkp tagoknak ajánlott listán, tömeges uszulásokat nehéz másképp értelmezni.
    Azaz máris elkezdték Gyurcsány elzárását a lehetséges visszajelzésektől,
    a kritikáktól – tehát az elzárását attól, hogy más szemszögből is megvizsgálja a dolgokat – és esetleg korrigáljon.
    És a hölgy még el sem kezdett igazándiból dolgozni! Már amikor a NET-en olvastam a csepeli hisztikéjéről – már akkor is rossz érzésem volt vele kapcsolatban – ez most már kezd bizonyossággá érlelődni!
    Gyurcsány egy szempontból Kádár méltó utóda: katasztrófálisan tud bizalmi embereket választani maga mellé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  28. Vagy iszik , vagy vezet !
    vagy
    Fagyizik és vezet !
    -
    ( De mosthatalmonlévőktől az is kitellik hogy Gyurcsányt még ezért is jól lebüntetnék . Ha rajtakapják , akkor hozhatnak visszamenőlegesen egy törvényt arra , hogy a fagyizás vezetés közben pont olyan veszélyeket rejt magában mint a mobilteefonálás.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. gm – attól mi sem félünk, hogy döntésképtelenek lesznek – nekünk a névsor által előre látható DÖNTÉSEK, azok iránya, életidegensége ami böki a csőrünket!
    Ebből nem nagyon lesz rendszerváltó tömegpárt. Értelmiségi rétegpártocska igen – de ahhoz elég lett volna belépni a JESZ-be vagy az Szdsz maradékába.
    VOLT Gyurcsánynak másfél éve háttérbe vonulva – és 1 éve a DK-val.
    AZ testvérek között is 2 és fél év: HOL A PROGRAM? Mert remélem a legelvakultabb Gyurcsány-hívő sem tartja a “Kiáltványt”‘ programnak?
    MOST tervezik a pártlogót (mondjuk az előbb balra, majd jobbra tekeredő, különálló és sehova sem tartó szallagocskák helyett BÁRMI jobb lenne!
    MOST szavazgatnak a párt dalára – és komoly támogatása van egy melankolikus Pa-dö-dö slágerecskének? Amikor az Mszp a fiatalos, közösségépítő arcáról MÁR elkészített egy klippet a Bella Csaó egy ütős verziójával? Hol van ilyene a DKP-nak?
    Röviden: ami VAN, az hátborzongató, ami meg nincs, az a sikítófrászt hozza az emberre, ha komolyabban belegondol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. Nem tudom mi volt a BL-cikk első változatában: de a számomra legfontosabb tény a fentiben benne van: “Gyurcsány semmit sem tanult és vezetésre alkalmatlan”. Még hogy kiváló ideológus? Egyáltalán nem az. Az összevisszaság, ami ebben ez emberben kavarog, pontosan látható a “pártja” eddig ismert összetételéből. Már tényleg csak a Kuncze hiányozott belőle. (Most hallom, hogy nem közösül velük. Van orra…)
    Azt látjuk kikkel akar politizálni, de semmit abból: kikért?
    Megfontolatlan, hebrencs, nárcisztikus és voluntarista. Nem képes megérteni a különbséget a munka és a cselekvés között. Túlmozgásos, hiperaktív és kényszeres személyiség.
    Ez volt az utolsó esély ami adatott neki. Nem tudott élni vele – ez valóban halva született szervezet. Egy párt, amelyik színre lépéskor szervezeti problémákról fecseg, ahelyett, hogy programot hirdetne… Azért nem gondoltam volna, hogy ennyire hülyék, antitalentumok.
    Előkészítetlen, ostoba lépéssor volt a kilépése is (mint a miniszterelnökségről való lemondása. Botrányos dilettantizmus.) Reménykedtem, de hiába, még arra is képtelen, hogy megértse a javaslatokat. Ami politikusnál megbocsáthatatlan, magánembernél a menthetetlen ostobaság bizonyítéka.

    De a fő kérdés fennmaradt: mi lesz az MSZP-vel, ezzel az önálló gondolkodásra alkalmatlan, elvtelen vezetésű párttal? Akik még mindig nem jöttek rá, hogy a “baloldaliság” nem elv! Maximum világnézet, de ezeknél már ezt sem hiszem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  31. kekec
    Látom kezded érteni az ellenérzéseimet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. Az a “tervezd meg a logónkat” felszólítás a honlapjukon végtelenül kisstílű dolog.
    Nincs 20-50-100 ezer forintjuk megfizetni egy grafikust, aki ért hozzá és józ csinál? Helyette versenyeztetik majd a lelkes amatőrök/önkéntesek jobbnál jobb pályaműveit? Ez nagyon pancser hozzáállás.
    A DK átütő sikerére még kis összegben sem fogadnék, de remélem, nem a fenti módon állnak hozzá minden máshoz is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. Gyengébbek kedvéért megpróbálom világosabban:
    Az AN-en A DEMOKRÁCIA HÍVEI kommentelnek. Nagy reményeket fűztünk Gyurcsányhoz, mint az ELLENZÉK JELENLEG LÁTHATÓ egyetlen karizmatikus vezetőjéhez. Nem vagyunk kritikátlan Gyurcsányisták, csak annyira támogatjuk, amennyire a demokrácia helyreállításához szükségesnek ítéljük. Semmi sem zár el tehát minket attól hogy közöljük, ez az út nem ennek elérése irányában vezet. Az Szdsz 2.0. irány ugyanis nem fog tömegeket vonzani, nem ellenfél Orbánnak – márpedig nekünk nem az ellenzék többi – a demokrácia visszaállításában érdekelt erőivel van vitánk, hanem a Jobbikkal és a Rosszabbikkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  34. aristeides – nagy kár, hogy igazat kell adnom neked! Annyira rosszul sikerült az első lépés, hogy nem is tudom, mit kellene tenniük, hogy meg tudjanak győzni arról, hogy nem elvesztegetett idő, amit rájuk szánunk.
    EZEKKEL az emberekkel és ezzel a szervezettel már 1 éve is előállhatott volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  35. Balogh de nem balga

    Naaaa! Úgy látom kritikus az van bőven és elég okosak. Nem gondolják az urak, hogy a szájtépés helyett tenni is kellene valamit? Ez a szerencsétlen formáció még el sem indult, de az állítólagos támogatók már címkéket ragasztanak rá. Nem kellene egy kis türelemmel lenni?
    Egy biztos – ami bizonyított – , hogy a híres baloldali puchosok jól beakasztottak nekik a békés szétválás jegyében. És ezek után lehet vitatkozni, hogy ki van ki ellen. Az a benyomásom (szerintem jogosan), hogy az MSZP fő ellensége nem a Fidesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Az MSzP fő ellensége saját maga ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  37. kekec
    “a Dkp.hu fórumán zárolták Pupu blogjait is november 01-el. Sőt külön főmenű helyett eldugták az információk menű aljára a fórumot. Ha EZT gondolja a Dkp (és Gyurcsány) demokratikus kommunikációnak – akkor még inkább sajnálom, hogy eltűnt az a jó kis “vidia-keménységű” cikk.”
    .
    Arra nem gondoltál, hogy a Kapcsolat.hu ultimátumot adhatott Pupunak, hogy vagy náluk, vagy a dkp.hu-n publikálják a blogjait szalagcímben? Szerintem Pupu döntött a bevált hely mellett.
    Ha nem, majd megcáfolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  38. Tisztelt Bartus Ur !
    kekec, gm, herceg, bumburi, girbegurba, Ego, Gonoszka, Geyza és többiek !

    Olvastam délelőtti a vita tárgyát képező cikket és először én se értettem miért lett visszavonva, hiszen az abban leir elemzés és kritika igen csak reális.
    Aztán arra gondoltam Bartus ur biztosan ugy gondolja korai a kritika és ne örüljön a jobboldal hogy az AN is “támadja ” DK-t, mert ott biztos annak vennék a reális elemzést.
    Mindezek után az is eszembe jutott hogy Bartus ur korainak tartja a nyilvánosságot és inkább a DK-uj vezetőinek küldi el elemző cikkét vonják le a tanulságot és potolják a pótolnivalót. Akármi is történt bizom benne jo irányt vesznek az események a demokratikus oldalon, mert fogy az idő és a levegő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  39. Sajnos, boritékolhatóan nem lesz mód az első cikket összevetni a majdani másodikkal.
    A hsz-ból látom, hogy többen egyformán gondolkodunk.
    Admin nekem azt írta, hogy ez az ő cikke, azt csinál vele, amit akar.
    Majdnem. addig az ő cikke volt, míg fel nem tette az in-re.
    Azóta viszont közkincs, főként, hogy pro és kontra hozzászólások kapcsolódnak.
    Itt többről van szó, mint egy cikkről.
    először, ha én felteszek egy hozzászólást, sem helyesírási, sem tartalmi korrekcióra, sem visszavonásra nincs módom.
    másodszor, mi csak a felszolgált menüt fogyaszthatjuk. Egy valódi delicates elhúzása mézesmadzagként előttünk, ah, wie unfair Dávid, hogy Kishont idézzem. (még olvastam az eredetit, az utolsó pillanatban.) Igazi csemege! :))
    Harmadszor, tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy gyurcsányisták diktáljanak
    az AN hasábjain. Nem erről volt szó.
    Most jobb, ha befogom a nagy pofámat, mert még megsérteném Bartus Lacit, pedig ez álljon a legtávolabb tőlem. Szeretem az igazmondásáért, egyenességéért,okosságáért, de annyira kedvelem, hogy a szemébe mondjam, nem értek vele ebben az esetben egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  40. Honapokon keresztul irtam : GYurcsan mar lejart lemez. Mit akartok halottamasztast ? Akkor kellett volna cselekedni amikor megvolt a lehetoseg. Sohasem csiptem a szocikat, ezert en a SZDSZ melett voltam,a mig le nem fekudtk a szocikkal. Nem baj hogy Gyurcsanek mennek a sulyesztobe, oda is valok, az egesz MSZP vel egyutt. Cseh orszagban 10 evig nem politizalhattak azok akik a szocializmusban valamilyen funkciot viseltek. Igazuk volt.
    A mostani problema az hogy nincs a fityisznek alternativaja.
    Miert nem latjatok hogy az MSZP alatti korrupcio volt egyenes agi kovetkezmenye annak hogy a fidesz fele lendult a tomeg ? MOst is lendulni akar, csak kell egy megbizhato csapat. Ami nincs. Megoldas ? Emigracio !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  41. Ego
    “Az a “tervezd meg a logónkat” felszólítás a honlapjukon végtelenül kisstílű dolog.”
    .
    Vagy nem. A tehetséges kezdőknek príma kiugrási lehetőség, ami majd referenciamunka lesz, amellett a “nagyközönség” nyilvános bevonása a közös munkába.
    Nem mindenhez kell pénz, néha a fantázia többet segít – a kapcsolatépítésben is. Itt ez történt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Ezek a gondolatok is ( egy két részletet kiemeltem) mai nap délelőtt születtek, érdemes elolvasni , végigolvasni, végiggondolni.

    http://www.facebook.com/gyurcsanyf#!/notes/d%C3%A1niel-p%C3%A9ter/%C3%B6sszefog%C3%A1s-no-pasaran/313136398713249

    dr. Dániel Péter
    ‎”Mert kell egy csapat!”
    ÖSSZEFOGÁS! NO PASARAN!

    ” Oszd meg és uralkodj! Ezt teszi Orbán Viktor, méghozzá félelmetes elszántsággal, gonoszsággal és cinikus tudatossággal. Ezt teszik velünk elvtelen vazallusai és gátlástalan lakájmédiáik is. Elsősorban a társadalmunkat osztották meg, a gyalázatos kubatov-listáik mentén.
    Hithű, jó magyarokra …
    .
    .
    Jelenleg igazuk is van sajnos, hiszen tényleg minden a övék. Mert „egy a tábor, egy a zászló”. Mert szerintük „a demokrácia egy felesleges, duális erőtér” csupán. Mert ma már csak nekik van médiájuk. Így aztán azt járatnak le, azt fordítanak szembe egymással, akit csak akarnak.

    Hol Gyurcsányt, hol Bajnait és legutóbb engem. Hamis, koholt vádak, hazug, torzított hírek alapján, kíméletlenül és gátlástalanul. A megszeppent, szétzilált és részben meg is vásárolt baloldal pedig nem zár össze. Schiffer feljelenti Gyurcsányt. Gyurcsány szembemegy Mesterházyval. Bajnai és Bokros nem áll szóba senkivel. Gyurcsány elhatárolódik Dánieltől. Schiffer nem áll szóba Mesterházyval. Senki nem áll szóba senkivel, mindenki elhatárolódik mindenkitől. Függöny, taps.

    Közben a Szolidaritás, a Millások és a 4K újabb formációkat hoznak létre és nem nagyon kedvelik egyik politikusunkat sem. A liberális és konzervatív barátaink pedig még nem döntötték el, hogy milyen formában hozzák majd létre a saját, zsarolási potenciáljukat. De gyanítom, hogy létre fogják hozni, sőt a liberálisok – nevetséges módon – akár többet is.
    .
    .

    Drága demokrata barátaim! Kérem, hogy ennek érdekében már most kezdjetek tárgyalásokat, üljetek le egy asztalhoz. Ne csináljatok még több, külön-külön bolhacirkuszt Kérlek Titeket, hogy közösen szervezzetek rendezvényeket, közösen dolgozzatok ki egy programot és aztán közösen reagáljatok az orbáni diktatúra túlkapásaira. Kérem, hogy ne harcoljatok egymás ellen és ne határolódjatok el egymástól. Együtt harcoljunk inkább az orbánizmus ellen.

    Kérlek, kérünk szépen Titeket, hogy fogjatok össze végre, a vállalható kompromisszumok és a higgadt, felelős önzetlenség elvei mentén. Kérünk, mert a szakadék szélén már nincsen hova hátrálni és nem okos dolog elütni a kinyújtott kezet sem.

    készítette: Dániel Péter..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  43. kekec
    “3. Ráuszította a Gyurcsány-hívőket Bartusra – mivel az AN NEM szerepel a Dkp tagoknak ajánlott listán, tömeges uszulásokat nehéz másképp értelmezni.”
    .
    Ezt a mondatot elég nehéz értelmezni, mert ellentmondás a javából. Ha nem szerepel az AN az ajánlottak listáján, hogy uszulhatnak itt a Gyurcsány-hívők? Sokan azt sem tudják, hogy van ilyen.
    Egyébként jobb, ha egy “pártportálon” nem is szerepel az AN, mert a magyar sajtó könnyedén besorolná az AN-t is a pártlapok sorába. Kinek hiányzik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  44. Tényleg nem értem mi a probléma, miért máris az ítélet, hogy Gyurcsány alkalmatlan.
    Ami a vezetést illeti, “Gyurcsány elnök, de nem vezet”, ..ma már számos vezetéselmélet létezik…érvek vannak az egyszemélyes és a csoportos vezetés mellett és ellen..hatalmas irodalma van.Önmagában nem rossz és nem jó..sok mindentől függ…Aktuálisan, a Gyurcsány karakter rombolása miatt, hogy ne Gyurcsány pártról beszéljenek, ez egy szempont a csoportos vezetési típus mellett.
    Ami a pártot illeti…a pártépítés az egy folyamat…most kezdődik…azt sem tudjuk még mekkora és milyen lesz a tagsága.Vannak stratégiai irányelvek..a legfőbb és egyben a hívószó..a demokratikus intézményrendszer visszaállítása..A többi, konkrét programok akkor lesznek, ha lesz párt és lesz választási kampány.Gyurcsány már egyszer belebukott, hogy neki volt koncepciója, de nem volt mögötte párt se meg tömeg se.Mert az ország tömege olyan, amilyennek Bartus László előző cikkében leírta, meg olyan amilyennek Frank Tibor leírta.
    Nem reális dolog ez a “szájtépés helyett csináljanak már valamit” típusú elvárás vagy kritika.Csinálnak valamit, most kezdték.Ne legyen senkinek illúziója, hogy 5 perc alatt lesz Fideszt leváltó demokratikus párt, egy vagy több, un. demokratikus baloldal és támogató társadalom.Majd 20 év múlva.Ez nem Gyurcsány fan vagy nem fan kérdés.
    És nem először írom, akinek nem inge, ne vegye magára,.tudjátok milyen ez az ország? Olyan mint ez a kommentelő, AN olvasó közösség, több ezer tagjából nem tud összehozni havi 7 dollárért 350 tagot.Pedig ez a közösség úgy tudja magáról, hogy demokrata.De áldozatot nem hoz.
    Majd ha lesz több demokrata, olyan mint Gyurcsány, aki bátor, áldoz, kockázatot vállal, majd ha össze lehet hasonlítani Gyurcsányt egy másik demokratával, hogy ki a jobb, majd ha lehet demokrata pártok és vezetők között választani..akkor szídja aki akarja Gyurcsányt. Egyenlőre nem ez a helyzet, egyenlőre egyedül van. Ezért védem és támogatom és nem azért mert Gyurcsány fan vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  45. Lehet az előző beirasomnál a link nem volt jo, bizom benne most sikerül helyesen bemásolnom:
    A hibáért elnézést kérek!

    http://www.facebook.com/gyurcsanyf#!/notes/d%C3%A1niel-p%C3%A9ter/%C3%B6sszefog%C3%A1s-no-pasaran/313136398713249

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Sajnos nem olvastam az eredeti cikket – már leszedte az írója.

    A Gyurcsány-fanok hisztérikus reakcióit mindanniyan ismerhetjük: ténylegesen létezik egy olyan csoport, akiknek ha Gyurcsány csak annyit mond, hogy jó reggelt, már elalélnak a gyönyörtől.

    A helyzetben az a szép, hogy Gyurcsány – legalábbis a Debreczeni könyvében leírtak szerint – valójában utálja ezt. Mint ahogy Göncz Árpád is utálta, teljes joggal, az árpibácsizást. Normális politikus az ilyet csak utálhatja.

    Én is azt mondom, kicsit túlzás még temetni az alig megszületett gyermeket. Az SZDSZ reinkarnációt egyelőre nem látom, legalábbis nem tódulnak tömegével volt SZDSZ tagok és vezetők az új pártba.

    Az iránt nekem is vannak kétségeim, hogy egy új párt beindításához szükséges masszív szervezőmunkára Bauer, vagy Debreczeni megfelelő ember-e.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  47. Olvasgattam a DK fórumán, és ott ezt találtam belső körös embertől:
    “November 6-án lesz ez a bizonyos első Közgyűlés, amelynek feladata az alapszabály módosítása (kidolgozás alatt), az új (ideiglenes) vezetés megválasztása, határozat hozatala a név megváltoztatásáról ….
    Decemberben valamikor sor kerül az első kongresszusra, amelynek feladata lesz a tisztújítás.”
    Tehát i d e i g l e n e s vezetésről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  48. Szerintem meg ha Gyurcsanyeknak egy csepp eszuk van, nem fognak mindent kitenni a kirakatba. Biztos, hogy azok az emberek, akik most eloterbe kerultek a part vezeteset illetoen, csak jelzes ertekkel birnak. Demonstralni a nyitottsagot. A programot egeszen biztosan olyan emberek keszitik, akik felkeszultek. Az a helyzet, ami kialakult Gyurcsany korul most, lathatoan tobbfrontos tamadasnak teszi ki a dkp-t. Egyszeruen nem terithetnek ki minden kartyat!
    Drukkolok, hogy sikeruljon, mert kulonben elveszunk vegleg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. proaktiv
    már hogy a fenébe ne gondoltam volna ultimátumra? Éppen ez az: ha az ilyesmi fogja jellemezni a kommunikációjukat, az nagyon nagy gáz! Ez akkor is így van, ha csak a hívők túlbuzgása, még nagyobb a baj, ha valós vezetői igényt elégít ki.
    kata 2011. november 7. hétfő 23:57
    fogy az idő és a levegő – tehát nem vesztegethetjük lufifújásra! A fülke-ellenforradalomnak sok mindenre volt szüksége, de egy értelmiségi élcsapatra a legkevésbé. Ezzel nem azt állítom, hogy értelmiségre nincs
    szükség: a tanácsadó testületekben, de egy szervezés alatt levő pártnak
    szervezőkre és aktivistákra van szüksége – és nem doktrinerekre. Azoknak már sokkal korábban, a PROGRAM megalkotásában lehetett volna szerepe.
    CommonSense 2011. november 8. kedd 00:02
    Nem azért fikázzuk Gyurcsányt, mert leírtuk – hanem mert elhibázottnak tartjuk az indulást, és reméljük, hogy van még idő és tehetség korrigálni. Ha viszont ezt az irányt tartja – kénytelenek leszünk jobban megnézni magunknak a többi lehetőséget. A természet irtózik az űrtől: ha nem Gyurcsány, akkor más fogja kielégíteni a baloldal összefogásának társadalmi igényét. Mert a Dkp most jelenleg egy középpolgári, közepesen gyenge kis rétegpárt képét mutatja.
    Proakrív:
    tényleg nem érted? Nem a logókereséssel van bajunk, hanem az IDEJÉVEL.
    MOST kell ez, a megalakulás UTÁN? Egy éve van DK!
    kata 2011. november 8. kedd 00:13
    érdemes elolvasni. Azt hiszem semmi más nem jellemezhetné jobban a Dkp-től várható magatartást, mint a baloldal EGYETLEN akciózó figurájától való elhatárolódás. Ennek és a vezetőség személyi összetételének számunkra EGY közös üzenete van: nem várható aktív, cselekvő, a baloldali tömegek összefogására alkalmas politizálás tőlük. Nem egy “javított” kiadású Szdsz-re vágytunk! Nem egy a harc elől gyáván és/vagy értelmiségi firnyákolással elbújó “élcsapatra”
    proaktiv 2011. november 8. kedd 00:24
    pedig nagyon világos – és te nem vagy hülye: mivel nem szerepel a nyilvános ajánlások között, és a Dkp elérhető oldalain nem is volt NYILVÁNOS felhívás – vagy feltételezzük, hogy a Dkp tagjai a sok ajánlott irodalom mellett még az AN-t is tömegével olvassák – vagy marad a belső körlevél és felhívás gyanúja.
    Amit Pupu blogjának zárolása igencsak alátámaszt.
    gm. 2011. november 8. kedd 00:41
    Nem reális dolog ez a “szájtépés helyett csináljanak már valamit” típusú elvárás vagy kritika???? Meg várjunk 20 évet, majd csak kiforrja magát a dolog? Nos, aki akar várhat, én azonban még a saját életemben szeretném a jó irányú változást – nem a túlvilágon! Igaza volt Bartusnak: ha Gyurcsány nem akarja, tudja összefogni a baloldalt – akkor ne szívja el azok elől a levegőt, akik viszont tudják és képesek rá. Személyesen Gyurcsánynak 2 és fél éve volt, hogy kitalálja, mit akar tenni az országgal – a DK-nak 1 teljes éve: és se logó, se induló, és ami a legfájdalmasabb: se program-tervezet. Aztán majd lehet csócsálni a tagságnak meg finomítani: de anélkül indulni felelőtlenség! Ha lenne egy világos program , akkor a személyi összetétel nem esne ennyire latba. De ez egy értelmiségi rétegpárt képe, amit mutatnak!
    bozse
    ez megnyugtató hír – de jellemző a kommunikációjukra, hogy csak eldugva és kutakodva lehet rábukkanni. Ha ez egy kongresszus előtti előkészítő, ideiglenes vezetőség, amely a tervezetek kidolgozására állt fel – az is más.
    Akkor érthető az értelmiség túltengése. Nos: normális pártvezető ilyenkor kezd azon gondolkodni, hogy SZAKembereket kell foglalkoztatni kommunikációt téren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Kedves Bumburi és többiek!
    Én nem vagyok egy kifejezett Gyurcsány-, avagy DK-fan, de amikor elolvastam Bartus azóta már visszavont írását, úgy éreztem, hogy a főszerkesztő abban túlságosan indulatos és igazságtalan volt. A gyurcsanyista pártformációt még SENKI nem láthatta működés közben, így SENKI nem alkothat arról megalapozott véleményt, legfeljebb prejudikálhat. (És ez nem ugyanaz a helyzet, mint a Csurka-Dörner páros esetén, mert ott az ADDIGI tevékenységükből lehet következtetni a jövendőre.) A visszavont jegyzetből pedig magam kiéreztem egyfajta karaktergyilkos szándékot is, amit pedig még most sem tudok megmagyarázni.
    Egyébként szerintem hiba volt a cikket visszavonni és éppen azért, mert ez itt az AN. Vitatkozunk most is róla, de aki csak most kapcsolódik ehhez, így meg van fosztva attól, hogy saját véleményt alkothasson.
    Kedves Bartus Laci!
    Kérem tegye vissza az írást és változtatások nélkül!
    Baráti üdvözlettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tisztázatlan Gyurcsányék parlamenti státusza 2011. október 26. szerda | AN

Gyurcsány megalakította a pártját 2011. október 22. szombat | AN

Terrorizmussal gyanúsíttatja Orbán Gyurcsányt 2011. október 19. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos