Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány megalakította a pártját 2011. október 22. szombat 16:48 | AN Forrás: nol, hvg, népszava

  • Hozzászólások(182)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány megalakította a pártját

Budapest – A várakozásoknak megfelelően Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció kiválik az MSZP-ből, és önálló frakciót alapít a parlamentben. Reményteljes ősz kezdődött, Gyurcsány Ferenc új pártja tiszta lappal indul, megszabadult a terhesnek érzett béklyóktól, és az MSZP is járhatja saját útját, miután megszabadult tőle. Az Orbán-rendszer megkapta legerősebb ellenzékét, amely alkalmas lehet arra, hogy egybegyűjtse a bizonytalan demokraták táborát. Orbán nélkül a Fidesz még egy gyűlést sem tud tartani, távolléte visszavarázsolhatja a szabadságot egy napra Budapestre, ha sokan elmennek az Orban-rendszer elleni tüntetésre.

Hosszú várakozás, sok felesleges csatározás, egy év időveszteség után bekövetkezett az, ami régóta várható volt: Gyurcsány Ferenc híveivel kiválik az MSZP-ből és új pártot alapít. Pontosabban, a pártot már korábban bejegyezték Demokrata Párt néven, most ezt a pártot átnevezik, az új párt neve Demokratikus Koalíció lesz. A párt elnöke várhatóan Gyurcsány Ferenc lesz, az MSZP frakciójából kiváló önálló frakció vezetője Molnár Csaba. Az egyes számú tagkönyv tulajdonosa Vitányi Iván, de a párt szellemi vezetője és meghatározó személyisége Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció megalakulásának első évfordulóján megrendezett ünnepseg hosszú vajúdásnak vetett véget. Mindkét fél tudhatta, hogy a kibékíthetetlen ellentéteknek szakadás lesz a vége. Gyurcsány Ferencet korábban is elsősorban saját pártja buktatta meg. Miután nem tudta az MSZP-t a maga képére formálni, és elfoglalni sem volt képes, híveivel együtt kivált, és új pártban folytatja, ami az övé. A történtek mindenki számára megnyugtatóak, az MSZP megszabadult Gyurcsánytól, Gyurcsány megszabadult az MSZP-től. A válást már sokkal korábban és békésebb úton is lebonyolíthatták volna. Miután világossá vált, hogy Gyurcsány nem elég erős az MSZP-ben a párt elfoglalására, egy elvesztegetett év után megalakította saját saját pártját, és kettészakította az MSZP-t.

Gyurcsány Ferenc egy olyan pártot akart megújítani, amely nem akart változni, főleg úgy nem, hogy a volt miniszterelnök abban meghatározó szerepet játsszon. Belső strukturális és sajátos hatalmi viszonyai akadályozták ebben, amelyek felszámolása volt Gyurcsány első számú szándéka. Azt az első perctől kezdve tudni lehetett, hogy a pártpénztárnokra és a kölcsönös függőségek rendszerére épített MSZP-ben valós hatalomra sem ő, sem más pártelnök nem tehet szert, és ezt a pártot szakadás nélkül megváltoztatni nem lehet. Gyurcsány ennek ellenére kísérletet arra, hogy magához ragadja az MSZP-t, megspórolja egy új párt építésével járó nehézségeket. Ezzel elvesztegetett egy évet, lebénította saját pártját és magát is. A mostani időzítése azonban kiváló.

Gyurcsány távozásával az MSZP – saját belső logikájának és működési mechanizmusainak keretei között – önmaga kényszerül majd arra, hogy valamiféle megújulásba kezdjen. Mostantól nem foghatnak semmit Gyurcsányra és nem is várhatnak rá. Ha az MSZP rövid időn belül nem képes jelentősebb intellektuális tőkét megmozgatva arculatot és stílust váltani, a Gyurcsány-párt elszívhatja előle a levegőt, és veszélybe kerülhet a parlamentbe jutása is 2014-ben. Ez már olyan egzisztenciális veszély, amelynek van mozgósító ereje a pártban. A saját zsebükről és jövőjükről van szó. Automatikusan nem hullik az ölükbe a parlamenti mandátum. Az még a jövő titka, hogy az MSZP jelenlegi állapotában képes-e megtenni azokat a lépéseket, amelyek a fenmmaradásához elengedhetetlenek, Gyurcsány kiválása milyen erjedési folyamatokat indít el.

Sajtóhírek szerint az új párt két hét múlva választja meg tisztségviselőit. Egyes hírek szerint néhányan kollektív vezetést szorgalmaznak, amely már születésekor a párt halálát jelentheti: politikai pártot nem lehet kollektívan vezetni. Ennek a pártnak akkor van esélye, ha modern, professzionális párttá szerveződik, és levetkőzi a mozgalmi romantika vonásait. A párt egyetlen vonzereje a DK vezetője, Gyurcsány Ferenc, a szimpatizánsok miatta csatlakoznak. Az új pártban úgyis az lesz, amit ő akar. Ha ezt megpróbálják elfedni, esetleg a döntési mechanizmusokat korlátozni, a felelősségi viszonyokat összezavarni, azzal saját megukat köthetik gúzsba.

Gyurcsány Ferenc személye kétségkívül megosztó is, sokan vannak, akik elutasítják őt, de ha az új párt nem vállalja fel voltaképpeni alapítóját, arctalanná válik. A Demokratikus Koalíció egyetlen arca Gyurcsány Ferenc, neki kell meggyőznie a szélesebb közvéleményt, és a vele szimpatizálók táborát is, hogy képes nemcsak legyőzni Orbánt, hanem helyébe egy működőképes, hatékony és eredményes kormányzást állítani. Gyengesége és vezetői alkalmatlansága nem újabb hatalmi vákuumot, és egy másik – ezúttal egyértelműen nyilas, szélsőjobboldali – hatalomátvételt készít elő. Ha Gyurcsány Ferenc megfelelő médiatámogatást tud szerezni, és nem egy bloggal, valamint harminc fős sörözésekkel kívánja maga mellé állítani a közvéleményt, alkalmas lehet arra, hogy az Orbán-rendszer legerősebb ellenzéke legyen. Ha nem épít médiát a pártja mögé, nem tudja felvenni a versenyt a Fidesz hazugsággépezetével. Azt senki nem kérdőjelezi meg, hogy a volt miniszterelnök szavakban a legtehetségesebb és a legfelkészültebb magyar politikus, demokratikus elkötelezettsége és az általa képviselt értékek megkérdőjelezhetetlenek, intellektuális képességei “ég és föld” magaslanak a pálinkázásban erős Orbán fölé, de azt ma még kevesen hiszik, hogy képes hatékony, erőskezű kormányzásra, alkalmas széles bázis összefogására és integrálására, öt embernél nagyobb közösség irányítására. Erről meg kell győznie saját táborát és a vele kapcsolatban kételkedő demokraták széles rétegeit is.

Gyurcsány most is jól beszélt

A Népszabadság tudósítása szerint Gyurcsány Ferenc ezúttal is erőteljes és jó beszédet mondott. Október 23 előestéjén 1956-ról azt mondta, hogy a forradalom a népi, progresszív hagyományok betetőzése volt. Egy szabad, független, demokratikus ország megteremtése volt a cél, nem pedig a visszarendeződés. Hozzáteszi, hogy október 23-a sokak szemében azóta meghasonlott ünneppé vált. Szerinte a jobboldal mostani képviselői Nagy Imrét elhallgatva csak Mindszentyt látják. Gyurcsány beszélt arról is, hogy azoknak a demokratáknak a társaságát, szövetségét keresik 1956 óta, akik Nagy Imre erkölcsének oldalára állnak és nem tesznek hozzá egyetlen mondatot sem, ami a “de” szócskával kezdődik.

Gyurcsány beszédében megkérdőjelezte az Orbán-kormány antidemokratikus döntéseinek legitimitását. “Lehet-e demokratikus választásokon teljhatalmi felhatalmazást kapni az önkény bevezetésére, a köztársaság lebontására?” – tette fel a kérdést és meg is kapta nyomban a választ a közönségtől: “nem”.

Gyurcsány arról beszélt, hogy a jelenlegi hatalom a demokrácia megbecstelenítésére használja felhatalmazását. Egyértelművé tette, hogy illegitimnek tekintenek minden olyan kinevezett állami vezetőt, aki nem a korábbi alkotmányosság, hanem az Orbán-rendszer egypárti alkotmánya alapján kapta megbizatását. Így az új alkotmánybírákat, az ÁSZ elnökét vagy épp a legfőbb ügyészt. Szerinte ők csak a “hatalomittas Orbán Viktort” szolgálják.

Gyurcsány szerint a demokratikus alkotmány, és az 1989-es “alapító atyák” szándéka kizárja, hogy olyan hatalom legyen, ami a kisebbségben maradtak kárára felülírhatja a demokratikus rendszert. “Az alkotmány közös, többségi és kisebbségi” – fogalmazott. Szerinte az Orbán-rendszer 1944 állapotába vezeti vissza Magyarországot. “Az akarom üzenni a miniszterelnöknek és pártjának: mi nem megyünk vissza 1944 Magyarországára! Mi, nem!” – mondta az ex-kormányfő, amelyre vastaps volt a válasz.

“Trianon nem az éledező magyar polgárság, hanem egy súlyosan elhibázott jobboldali, keresztény politika eredménye” – mondta ki az igazságot, hozzátéve: ezért mi, 2011-ben “nem hibáztatunk senkit, a mostani jobboldal nem felelős Tisza István tettéért”. Gyurcsány szerint a jobboldalnak nem azzal kell elszámolnia ami annak idején történt, hanem azzal, ami most történik a kormányzása alatt.

A volt kormányfő beszédében elmondta még, hogy az országban sokan csalódtak a rendszerváltásban és az azt követő politikai elitben. Hangsúlyozta azonban, hogy az akkori fundamentumot, a “szabadságot” nem szabad félretenni. Szerinte 1989-ben olyan országgá tehették az emberek Magyarországot, amilyenre vágytak: szabaddá. Hozzátette, hogy mindez számos hibát és nehézséget is hozott, de szabadság nélkül csak rabság van. “Amit Orbán most csinál, nyugodtan hívhatjuk keresztény-konzervatív ellenforradalomnak” – jelentette ki, majd egyértelművé tette, hogy ő Orbán kihívója: “ez ügyben, mi meg fogunk küzdeni Orbán Viktorral” – mondta.

Gyurcsány ezt követően arról beszélt, hogy egy évvel ezelőtt adtak még egy esélyt az MSZP-nek, hogy egy jobb párttá váljon. Gyurcsány szerint a baloldal – “még állampárt idejében is” – akkor volt sikeres, amikor egyszerre volt polgári és szocialista, ötvözve a progresszíóval. Szerinte nincsenek már élesen elváló osztályok, csak egy színes társadalom, ezt pedig közösségben, egy közös mozgalomban lehet összefogni. Az MSZP-vel kapcsolatos próbálkozásokról azt mondta: “Sokat küzdöttünk. Nem sikerült.”

Ezután bejelentette: az, hogy az MSZP-nek a tagja volt, “ezekben a percekben ér véget”, amit a jelenlevők tapssal fogadtak. Bejelentette ugyanakkor, hogy a maga részéről véget vet az MSZP-vel való harcnak: “Ma volt utoljára kiritkus megjegyzésem volt pártomról” – jelentette ki. Gyurcsány fontosnak mondta, hogy versengve, de egymásra vigyázva, a másiknak sok sikert kívánva kell folytatni, ha pedig sértés érkezik az egykori szövetségestől, akkor arra nem fog válaszolni.

“Bevallom, hogy kudarcot vallottunk abban, hogy az MSZP-ből új párt legyen. És, ha kudarcot vallottunk, akkor saját utat kell járnunk. A saját út pedig az, hogy létrehozunk és nyugatos, polgári, balközép pártot” – mondta. “Az új párt neve: Demokratikus Koalíció” – tette hozzá. Gyurcsány szerint a Demokratikus Koalíció a szabadság és a szolidaritás pártja lesz. A demokratikus ellenzék egyik tagjaként Orbán rendszerének megbuktatása és az új köztársaság felépítése a célja az új formációnak.

Gyurcsány rámutatott, hogy a pártok törvényességi felügyelője a jelenlegi rendszerben a legfőbb ügyész Polt Péter. “Én nem bízom benne, ezért nem bízzuk rá a sorsunkat. Azt feltételezzük, hogy ha rajta múlik, a mi pártunkat sohasem jegyzik be. Azért, hogy Poltnak sok köze ne lehessen az új párt létrehozásához, ezért a már megalakított Demokrata Pártból hozzuk létre a Demokratikus Koalíciót azzal, hogy megváltoztatjuk nevét, alapszabályát és vezetőségét” – jelentette ki. Ez azt jelenti, hogy ezt a pártot korábban tényleg neki hozták létre, amit korábban még cáfolt. A volt kormányfő szerint ezzel fityiszt mutatnak a legfőbb ügyésznek és egyúttal megköszönte azoknak a kerületieknek, akik korábban megalapították a Demokrata Pártot.

Gyurcsány kijelentette, hogy a DKP-nak külön frakciója lesz, ami már szombaton megalakul, a vezetője Molnár Csaba lesz. A volt kormányfő leszögezte, hogy az érvényes parlamenti szabályok szerint a frakció megalakításához elegendő az, ha a képviselőcsoport kimondja megalakulását. Gyurcsány ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a jobboldal bizonyosan minden törvényes és alkotmányellenes eszközt ki fog használni, hogy ezt a folyamatot megnehezítse.

A Demokratikus Koalíció Párt “egyes számú tagkönyvét” Gyurcsány ezután ünnepélyesen átadta Vitányi Ivánnak, akit a tömeg hosszan éljenzett. ”Hát akkor, most a munka kezdődik” – folytatta a volt kormányfő.

Ezután a párt lehetséges programjáról beszélt: “Azért fogok küzdeni, hogy visszaadjuk a művészet és a kultúra szabadságát. Nem kívánjuk, hogy a kormány vagy politikusok határozzák meg a színházak műsorpolitikáját, az Operaház műsorát. Azt kívánjuk, hogy viruljon, legyen szabad a magyar művészet és kultúra (…) A politikus maximum pizzát rendelhet, de nem műalkotást” – tette hozzá.

Gyurcsány szerint ki kell lépni a rendszerváltás utáni torz álomból, amelyben sokan azt hiszik, hogy a közösségi és egyéni jólét csak a kormány akaratától függ. Olyan politikát akarnak folytani, ahol minden magyar polgár tudja, hogy elsősorban ő a felelős saját magáért és családjáért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (56 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +83 ( 95 szavazatból)
Gyurcsány megalakította a pártját, 4.8 out of 5 based on 56 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(182)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

182 Reader’s Comments

  1. Carpenter!
    Gondolod, ho Chavez tényleg kiadná Orbánt Magyarországnak…? Én nem hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Ott a helyem.Hajrá Demokratikus Koalició!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Úgy látom, már mindent megírtatok előlem.
    uzbence
    egy mondatára azért reagálnék.
    “Józanul gondolkodó ember nem politizál csak az benne a pláne, ha nem politizál, akkor az idióták fogják meghatározni a korlátait.”

    Nos, az a helyzet, hogy mindenki mindig politizál.
    Politizálni ugyanis annyi, mint állást foglalni: ez jó nekem, ezt támogatom, az meg nem jó nekem, tehát azt ellenzem.

    Sajnos sokszor és sokan misztifikáljuk a “politizálás” fogalmát, pedig ez ennyire egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Marx Károly!
    A szívem, ill. az eszem szerint szóltál.
    Számomra egyedül talán a szociáldemokráciáról mondott nézeteid sántítanak egy kissé. Az említett eszmerendszer ugyanis nem az árulás eszmerendszere (mint az anno Peyerék idején zajlott), hanem a józan kompromisszumokon építkező, de céltudatos, a nép és a dolgozó rétegek érdekét szem előtt tartó demokratikus “frontpolitika”. Ezzel szemben a “radikális”(!) bloldal bevetése biztos, hogy polgárháborúhoz vezetne, mert ezen a szinten a balt és a jobbot már semmi sem választja el egymástól.. amit tulajdonképpen meg is erősítesz az utolsó bekezdésed 1.-3. pontjában, mely kövtelések valójában e két szélsőség követeléseinek centrális tengelye.
    A szociáldemokrácia az az arany középút, amely polgárságnak és a dolgozó (alkalmazott) rétegeknek egyaránt fontos szerepet szán az érték teremtésében való részvétel arányában történő jövedelem elosztás mellett. Az már egy más lapra tartozik, hogy ez az arány – ezek ráhatását illetően – hogyan oszlik meg a lakosság rétegei között és ki (kik) dönti el a mértékét… A piac és az állam áldásos, k ö z v e t i t ő . k ö z ö s . s z e r e p e, amely nem nélkülözheti a demokratikus társadalmi légkört.
    Ami pedig a tőke seggnyalását (tőled idézve) illeti, tudomásul kellene végre venni ha a tőkének nem éri meg (valami) akkor kivonul, vagy visszavonul. És akkor nincs jövedelem teremtő munka sem, és a kör bezárul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. kekec
    “Eleve nem tetszett, hogy kihagyták a magyar vagy nemzeti jelzőt a pártnévből”
    .
    Bíizzál benne, hogy teljesen rendben van a Demokratikus Koalíció névválasztás. Így elegáns és européer. Ennél több jelenleg nem is kell, pont elég az európai műveltségi és műveltségű körökben elfogadott általános politikai intelligencia-kívánalmaknak megfelelni.
    A választott név kifejezi és kielégíti a nyugati – demokratikus – politikai kultúra elfogadása és befogadása iránti igényt, a koalíció kifejezés pedig a pártokon felüli összefogás szükségességét. Egy demokrata ennél többet nem várhat el egy szerveződés önmeghatározó nevétől.
    A párt szó sem véletlenül maradt ki, mert akinek krónikus pártiszonya van, a DK-ban az is politikai nézeteihez közelálló közösségre lelhet.
    .
    Magyarországon nem kell, és nincs is miért a névválasztáskor “magyarkodni”, mert a magyar jelző a határokon belül a legtermészetesebb állapotot tükrözi. Minek hangsúlyozni vagy kiemelni valamit, ami elelve természetes?
    .
    A határon kívül mást jelent a magyar – szervezetre vonatkozó – elnevezés, mint itthon. Ott, más nyelvterületen jelentősége van, itt, ahol (szinte) minden és (szinte) mindenki magyar, nincs. A kenyérre sem írják rá, hogy magyar kenyér, mert az természetes.
    .
    A Demokratilkus Koalíció is magyar alapítású szervezet, minek kellene benne Magyarországon a magyart külön hangsúlyozni? A magyarkodó nacionalizmus naponkénti dekralálása ne legyen már elvárás! Van belőlük így is elég, akik anélkül el sem tudnak képzelni valamit, hogy ne legyen mindenben benne a magyar vagy a nemzeti. Felül lehet emelkedni ezen is, csak éppen nem mindenki akar, mert célja van vele.
    Tudtad-e, hogy a magyar és a nemzeti elnevezés betoldása mindenhova – mások kirekesztése miatt fontos nekik annyira?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Gyurcsány nem kettészakította,hanem kilépett a nélküle szétesett MSZP-ből.
    Hiszen az összes párt elvesztette támogatói nagy részét.
    Ez látszott az utolsó időszaki választáson is,ahol csupán 20% ment el választani,és ennek a fele Fidesz képviselőre szavazott,mely nyert.
    Vagyis most van annak az ideje,hogy a pártmentes térben egy új párt sikerrel belépjen.Ha képesek lesznek a civilek érdekében politizálni,akkor nyertek,ha nem,akkor tovább tart a diktatúra regnálása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. aser: “Gyurcsány nem kettészakította, hanem kilépett a nélküle szétesett MSZP-ből.”
    .
    Pontosabban:
    “Molnár Csaba hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva közölte: beléptek a Demokrata Pártba, így – az MSZP alapszabálya szerint – külön nyilatkozat nélkül megszűnt a tagságuk a szocialista pártban. Hozzátette ugyanakkor, hogy döntésükről levélben tájékoztatták az őket delegáló pártszervezeteket.”
    http://www.hirado.hu/Hirek/2011/10/24/18/Meg_nem_kertek_a_Demokrata_Part_nevvaltoztatasat.aspx

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. http://hvg.hu/velemeny/20111024_dkp_gyurcsany_hont

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Maledron, néhány komment ugyanonnan (ezekkel jobban egyetértek, mint a cikkel:
    Szilikon Vali

    Hát azért Gréczyt és Szíjjártót egy lapon emlegetni a minőségérzék hiányára vall. Szerintem. Továbbá a demagógiától visszahangzó magyar közéletben épp Gyurcsánynál lelni meg a műfaj csúcsteljesítményét — hát ez meg némi elfogultságra. És igazából nem értem ezt a furcsa, vad indulatot sem, ami a szerzőt a Gy-párt ellen hajtja. Nem muszáj rájuk szavazni, oszt jó napot! Jó, igaz, honort azért nem fizetnek.
    Zsuzsanna

    Az elfogulatlan Hont András.
    Egyéb kommentár nélkül:
    Fidesznek 1990-től, 15 éves kora óta volt tagja. Rövid ideig a KÖSZ (a Fidesz ifjúsági partnerszervezete) tisztségviselője. Előbb a párt Erzsébetvárosi Szervezetének alelnöke, majd 1995-től 2001-ig elnöke. A Budapesti Választmánynak 1994-től 2001-ig, az Országos Választmánynak 2001-től tagja. Az 1994. és az 1998. évi országgyűlési választásokon Deutsch Tamás, 2002-ben Rockenbauer Zoltán kampányát vezette.
    emdoktor

    Ezért szeretem én ezt az oldalt.
    Mert megjelentetnek orbán-párti, gyurcsány-párti és viszonylag elfogulatlan írásokat.
    Ezt a cikket, gondolom hogy az orbán-pártiak rendelték.
    Az objektivitás szikráját sem látom benne. Totál, brutál elfogult az egész és lazán hederít a valóságra.
    Szinte, már lemegy békába, de inkább, szíjártóba.
    De, végül is, így kerek a világ.
    Ahogy, már többször megemlítettem, edig a fideszt, még nem sikerült igazmondáson kapnom.
    Nem is fog ez már változni.
    Béke poraikra.
    “De kivel szemben is maradt alul?

    Szótagoljuk, mert máskülönben nem fogjuk föl: Mes-ter-há-zy At-ti-lá-val szem-ben.”

    Ha a szerző komolyan azt gondolja, hogy az MSZP-t Mesterházy Attila vezeti, jobb ha inkább a Kiskegyednek ír cikket legközelebb, vagy a Blikk-nek.
    downunder5

    Ugyan, bandibá. A Blikk annál sokkal, de sokkal szinvonalasabb.
    zoldlomb

    Nagy érdeklődéssel olvasnék a szerző tollából egy cikket, amely ugyanilyen hevülettel foglalkozik saját véleményformáló értelmiségi tevékenységének elemzésével. Talán nem tartanánk itt, ha időben “üvölt” a nyilvánosság előtt Vagy nem vette észre, hogy a nemzeti színű nagytőke miként vett magának egy pártot, amely mára elszabadult hajóágyúként rombol, és kilátásunk sincs arra, hogy ettől a mentálisan súlyosan sérült csapattól megszabaduljunk.
    Dózsa népe

    Tisztelt HVG!
    Önök szerint nem kellene elgondolkodni azon hogy a Fórumozók kb 70%-a Hont Andrást tartja pojácának?
    Biztos hogy a HVG színvonalához méltó ez a poszt?
    Szerintem valamit meg kellene tartani a minőségi újságírás szintjéből is! Pl.: úgy hogy eddig még lemennek de ne tovább vagy esetleg azért ennél valamivel magasabb nívónál húznák meg a “béka seggét” jelző vonalat.
    Igaz akkor mi lesz Hont Andrással vagy Ceglédi Zoltánnal?
    Kár lenne a HVG-ért, ha ezekben a mélységekben maradna!
    …….
    nos, ahogy látjátok, máshol is zajlik az élet!
    eddig volt ott 59 komment – én azokat copyztam amivel egyetértek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Egyébként az elmúlt hónapokban többször is leírtam a vitákban: Gyurcsányt azért nem kellene sürgetni, mert a 6 hónapi szilencium, és némi birkózás a függetlenek szűkre szabott megszólalási lehetőségéért Szilivel – erősen benne van a pakliban. Csak akkor még nem volt össznépi elégedetlenség, tömegeket mozgató civil mozgalom: fél éve még nagyon árva és jelentéktelen lett volna.
    Most viszont lehetősége van a DK-nak demonstrálni, hogy semmi köze a sarkalatos törvényekhez – ugyanúgy, ahogy nem szolgáltak biodíszletként (mint Szili) a tákolmányozáshoz sem. Jól jöhet ez még később!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Bocs, ez kimaradt:
    Mesterházy valóban meg akarja akadályozni a DK frakció-alapítását, vagy csak a thai módszert alkalmazza (a thai bölcsek, ha felmerül egy kérdés, megkérdeznek egy nőt – aztán az ellenkezőjét teszik) Lehet ez terelés is a Kövér felé: hátha be akar tartani az Mszpnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. No Gonoszka, gyorsan kapcsolj az ATV-re most aztán fürödhetsz a Gyurcsány ellenes szövegekben. Havassal az élen kollektiven pojácázzák.
    Szánalmasak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Már azért egy Havassal nem állok be egy sorba, ott még nem tartok.
    Gyurcsány annál nemesebb vad, mint hogy ilyen korcs kutyák ugassák.
    Magamat nagyon alacsony szintre tenném, ha Havassal szóba állnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. kekec
    2011. október 25. kedd
    21:07

    A vizi gótok kétszer vitattak meg minden lényeges kérdést. Egyszer józanon, és egyszer részegen. Ez szavatolta, hogy minden fontos szempont megvitatásra kerüljön. De gyanítom, hogy Orbán pálinkafőzési engedélyét más motiválta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. kekec: sem Hontot, sem Gréczyt nem ismerem. Mivel 12 éve nem nézek tévét, a harmadvonalbeli közszereplők kimaradnak.
    .
    Ami a cikket illeti, a Gyurcsányra vonatkozó állításokat tudom vizsgálni, és azokkal, sajnos, egyet kell értsek. Beszél, ígér, irányít 7 éve, volt már szunte minden, mondott már mindenfélét, de ha nem a szavait, hanem a cselekedeteit nézem, akkor azt látom, hogy kudarcot kudarcra halmoz, a hatalomról képtelen lemondani, és ezzel kapcsolatban igen álszent dolgokat állít, majd ellentétesen cselekszik (“nem akarok vezetni”, ismét vezető pozícióra tör).
    .
    Annyival jobb viktornál, hogy ha csak a szavaira figyelek, egész elfogadható. viktornak már a szavai is kiüldöznek az országból.
    .
    De ha azt nézem, mit tett le az asztalra, akkor azt látom én is, hogy csak beszélt, és beszélt, és beszélt.
    .
    Ami a cikk másik állítását és az erre vonatkozó kommentet illeti: nem, Mesterházy nem egyedül irányítja az MSZP-t, de Gyurcsány sincs egyedül és orbán sem. És így mégiscsak van jelentősége annak, hogy a Gyurcsány-team még a Mesterházy-teammel szemben is alul maradt.
    .
    A magam részéről azt gondolom, hogy nagyon buta dolog volt a pártszavazás után kezdeni vitát a taglétszámról. Ha előtte is gondolt rá, akkor azért, ha meg előtte nem jutott eszébe, akkor azért. És ha már nem jutott előtte eszébe, legalább hallgatott volna róla.
    .
    Szerintem az általad idézett kommentek kevés tényadatot, és sok odadobált jelzőt tartalmaznak. Ezzel szemben a cikkben leírtak többé-kevésbé ellenőrizhető tények, még akkor is, ha mindannyian a magunk szubjektív valóságában létezünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Rákérdező: Persze hogy “más” Heti 1 lityi pálinka eléggé el tudja ködösíteni a jónép agyát! Fogadjunk, hogy erre sem volt egészségügyi hatástanulmány! Kíváncsi leszek az idei egészségügyi statisztikákra.
    Nem vagyok demagóg, ezért a gyermekszülések számának esését nem vezetem erre vissza (nagyon)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Maeldron: ezek a szubjektív “valóságok” egy pártszerűen elfogult, sőt aktív fideszes politikus szájából igen messze esnek a valóságtól.
    Gyurcsány nem “csak” beszélt, amikor a 2004-es béka segge alól az Mszp-t győzelemre vitte, amikor Miniszterelnökként végrehajtott egy HAT százalékos költségvetési kiigazítást, amikor évtizedek után először pozitív kasszát tudott csinálni az egészségügynek, a gyógyszerkasszának. Össze tudott rakni egy konvergencia programot és azt TARTANI is tudta, egészen a világgazdasági válságig. Horn után a legjobb szakmai teljesítményt nyújtotta – mit gondolsz
    mi a fenének fikázzák még most is? Hogy a nép agyáig ne juthassanak el ezek a tények. TELJESEN igaza volt, hogy JOBBAN kormányozott – és közben demokrata maradt. Minden nap az orbáni ámokfutásból egyre jobban igazolja ennek valóságtartalmát. Mondtam, hogy nem tartjuk hibátlannak: de még vert helyzetben is próbálta az ORSZÁGOT előre vinni. Az meg a szenilitás netovábbja, hogy “ragaszkodott a hatalomhoz” amikor önként lemondott és másfél évig vissza is vonult. El is vesztette közben az Mszp az átadáskori támogatásának FELÉT! És éppen Gyurcsány háttérbe állítása miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. A Zemeszpé elcseszte.
    Ugyanis belülről megrohatt.
    Ezért útálta meg a nép , nem pedig a FIDESZ nyolc éves kampánya miatt.
    Ferinket is elkapálták , a belső ellenség nélkül mitsem értek volna el vele szemben a rágalomhadjárat inditói.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Bocs, adás alatt nem tudtam kommentelni. Szóval.
    .
    A lemondás körülbelül a szociális népszavazás után lett volna aktuális.
    .
    Ami az egészségügyi részt illeti: ebben egyetértünk. Tényleg jó irányba indult a reform, több ember fizetett tébét, jobb volt a mérleg. Az valóban az idióta ország hibája, hogy keresztbe tett a reformnak, és ez sólyom lászló és az alkotmánybirkák történelmi bűne is. Aznap szűnt meg a jogállam, amikor kiírták a szociális népszavazást.
    .
    Szóval azt egy percig sem vitatom, hogy orbánnál jobb volt. Az nem nehéz.
    .
    Én ezen az íráson nem éreztem, hogy a szerző fideszes lenne. Nekem akkor szokott ökölbe szorulni a kezem, ha azt írja valaki, hogy a “démonizált orbán viktor”. orbánt nem lehet démonizálni. Aki ilyet leír, az vagy komplett idióta, vagy gonosz. Esetleg ezek keveréke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Maeldron: az azért érdekelne, hogy ehhez képest milyen lenne az, amit már te is fideszesen elfogultnak minősítesz. Nekem elég élénk a fantáziám – de nem megy! Nem tudom elképzelni. Ugyanis szerintem ezt még SzájjalÁrtó sem tudná túlszárnyalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Bár én már ehhez a cikkhez írtam egy commentet, most mégis-miután megnéztem az ATV-ben Gyurcsány Ferenc nyilatkozatát- mégis írnék még valamit.
    A nyilatkozata olyan volt, mintha olvasta volna mindazokat amiket számtalanszor, de következetesen leírtam Megmondom őszintén örültem, mikor azt hallottam Tőle vissza, amit, végtelenül csak üdvözölni tudok. Nem fog kétségbeesni akkor sem, ha fél évet várakozni kell a függetlenek között, viszi a hátán és szorgalmasan építi új pártját és ami számomra a legmegnyugtatóbb volt, hogy Ő is Bajnai Gordont látná szivesen miniszterelnökként. Én most is csak maximális szimpátiámról tudom biztosítani, tartson ki és ha kell harcoljon az elképzeléseiért, építse a pártját és higgyen abba, hogy sokan fogunk a megfelelő időben szavazni arra.Meg kell mondjam sokan tartunk attól, hogy lesznek harcok, mert a Fidesz mindent el fog követni, hogy akadályozza, de, ha kitartóan felveszi velük a küzdelmet végül Ő fog győzni és ez vissza adhatja majd a nem kis mértékben elveszített hitelét is. Ez nagyon fontos. A végső játszmát az fogja nyerni, aki hiteles, és akiben a legjobban meg tud bízni ez a nagyon sokat szenvedett ország. Vegye tudomásul, most helyre hozhatja a múltban elkövetett hibáit és ezt meg is kell tennie. Ennyivel tartozik Önmagának és az ORSZÁG-nak is! Reméljük Isten is megsegíti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Hamar a Gyurcsany-interjunal tartunk,szerintem hiba volt Bajnait megnevezni,igy csak rauszitotta a csurhet! Lefaragjak 2 ev alatt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Ja, Svejk, nem lehetsz ennyire naiv. És ha Gyurcsány nem említette volna Bajnait, akkor békén hagynák? Hiszen nyílt titok, hogy a Fidesz és Orbán tart Bajnaitól.

    Ne félj, ha itt lesz az idő, és esélyes lesz az ellenzék miniszterelnökjelöltségére, ellene is pontosan olyan lejáratókampány fog indulni, mint Gyurcsány ellen. És a ballib média mainstreamjének esze ágában sem lesz metvédeni, majd jól elfanyalognak rajta is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. cornelius
    2011. október 26. szerda
    00:30
    Egyetértek. És ha a lejáratókampány végén Bajnai népszerűségi indexe még mindig magas lesz, akkor jobbról megint fognak találni egy “sportembert”, aki fejbe rúgja. Ez még olcsóbb is, mint egy kampány.
    A szocik meg még a fanyalgást is megússzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Ezúton mondok köszönetet azoknak, akik a FilmLink Facebook oldalára információs anyagot helyeztek el. Kérek mindenkit, akinek az online filmek elérhetősége mellett fontos a jelenkori Magyarország politikai igazságainak közvetítése is, lájkoljon a http://www.filmlink.hu oldalon, s ossza meg azt ismerőseivel! Szép napot mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Azért nem reménytelen a helyzet, ha a korábban véresszájú Gyurcsány-ekéző Seres is ilyet ír már a Hírszerzőn. (összességében kezd jól látni, de azért még a http://hvg.hu/velemeny/20110915_gyurcsany_sukoro_sereskorábbi panelból is becsúszott néhány sor)
    “Mint azóta tudjuk, Gyurcsány hibát hibára halmozott, kéthetente alkotott programot, a kormányzáshoz nem igazán értett, 2006 őszét nem tudta kezelni”
    Ezzel kapcsolatban már korábban felsoroltam az ezt cáfoló TÉNYEKet, azok felfogása tehát még némi időt és további orbáni ámokfutást igényel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. bocs, a link helyesen:
    http://hvg.hu/velemeny/20110915_gyurcsany_sukoro_seres

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. “Olyan politikát akarnak folytani, ahol minden magyar polgár tudja, hogy elsősorban ő a felelős saját magáért és családjáért.”
    Ez rendben van. Nagyjából mindezt magamtól is tudni véltem.
    De azt is, hogy beleszólásom meg csak abba van, mi legyen a vasárnapi ebéd. Ha a feleségem megkérdez. De szerencsére – ő legalább – demokratikusan gondolkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. http://hvg.hu/velemeny/20110915_gyurcsany_sukoro_seres
    .
    Mivel a cikknél nem lehet hozzászólni, itt üzenem Seresnek:
    Ha Seres megtanulna legalább írásban és legalább a hvg-n az olvasói réteg igényeihez mérten disztingválni, nem utálkozának az írásaitól annyira a magyar nyelvet nem trágárságra használó olvasók.
    .
    Tóta W-nek már sikerült felülemelkedni korábbi nemtelen szövegein és visszataszító nyelvi fordulatain a Feri … c. hvg-s szösszenetben. Hajrá Seres, érd utol te is Tóta W-t!
    Nem kell sok hozzá, csak éppen a trágárkodásban kimagasló önzésen túl, mások szellemi színvonalára és olvasási igényeire is tekintettel lenni. Remélem, Tóta W. után neked is sikerül megküzdeni a bunkókra jellemző szavak kiiktatásával. (Meg másoknak is, akik a trágár szövegeik világhálóra okádásában érintettek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Nos, Szanyi kapitány szeretné megadni a normál zenei “A” hangot az Mszp új muzsikálásához.
    http://kapcsolat.hu/blog/korszakhatar
    de akkor mi bajuk volt korábban Gyurcsánnyal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Az Mszp készült a DK kiválására:
    http://youtu.be/6hE3Uoemk2U
    mondjuk az események fele olyan volt, ahova Gyurcsány miatt mentek ki az emberek – de ha ezt összevetem azzal, hogy a DK honlapján egy nem túl tüzes PaDö-Dö számot szavazgatnak a “Párt dalának” – akkor még van mit tanulniuk.
    A Csaó Bella modenai előadása egyébként is a szívem csücske, már én is felraktam az eredeti – tömegénekléses verziót. Szóval még az Mszp-t sem írnám le. Úgy szép az élet, ha zajlik: az csak használ az országnak, ha egymást jobb teljesítményre sarkallják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. A szavazós oldalon a DK lehagyta a Jobbikot (11,84%, ill. 11,50%).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Nőtt a DK népszerűsége a szakítással 2013. szeptember 11. szerda | AN

Gyurcsány az ellenzéki összefogásért 2012. október 23. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos