Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Az elvesztett polgárháború 2011. szeptember 28. szerda 7:42

  • Hozzászólások(183)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Az elvesztett polgárháború

A Fidesz segít, hogy megértsük hatalomra jutásuk körülményeit. Ha nem próbálnák a 2006 őszén zajlott eseményeket hősi küzdelemnek beállítani, eszünkbe sem jutna, hogy itt tulajdonképpen egy puccs történt, amely két lépcsőben játszódott le. Az első felvonásra 2006 őszén került sor, a másodikra 2010-ben. Ez utóbbiról mi azt hittük, hogy demokratikus választás, de ők jelentették be azonnal, hogy nem választás, hanem „forradalom” történt. 2006-ban utcai harcokkal próbálták átvenni a hatalmat, ez volt a puccs „forró” szakasza. A második lépcsőben az utcai harcok eredményeit, a fizikai és verbális terrort realizálták a „fülkékben”, demokratikusnak álcázva a „forradalmat”. Valójában puccsot hajtottak végre a meggyengített köztársaság ellen. Ugyanannak a “permanens (ellen)forradalomnak” két szakaszáról beszélünk.

Magyarországon nem „lesz” polgárháború, hanem „volt”. Orbán Viktor 2006-ban polgárháborút indított Magyarország ellen. Ellenfele nem volt, mert akiket most „moslékzabálóknak” neveznek, ebből semmit nem vettek észre. Otthon nézték a tévében, hogy ég az ország fővárosa, kimentek még egy sörért, és nagy ívben tettek rá, hogy egy politikai kalandor puccsot hajt végre a Magyar Köztársaság ellen. A puccs első szakaszát sikerült leverni. Ez annak köszönhető, hogy a rendőrök között is voltak a garázdákhoz hasonló elemek, akik kocsmai verekedést csináltak a rendvédelemből, de leverték a cimboráikat. A magyar rendőrség mindig is olyan személyi állománnyal rendelkezett, hogy két egyforma bűnözőt kizárólag a rendőrruha különböztetett meg egymástól. Ha arra kellett volna számítani, hogy a magyar rendőrség képes létszámfölénybe kerülni, és szakmailag felkészülten leverni Orbán csőcselékét, akkor az nem sikerült volna. Orbán már 2006-ban átvette volna az utcán a hatalmat. Ehhez ideológiát is gyártott: ha egy kormány nem a nép érdekében kormányoz, akkor azt el lehet zavarni. Ilyen törvény nincs a magyar jogban, ilyen jogot törvényes módon senki nem tulajdoníthat magának. Senki nem jelentheti ki, hogy egy kormány „a nép érdeke ellen kormányoz”, ezért ő felhatalmazva érzi magát arra, hogy nem demokratikus úton elzavarja. Ezt nevezik puccsnak.

Orbánt 2006-ban le kellett volna tartóztatni, és el kellett volna ítélni az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet miatt. Mellékbüntetésként örökre el kellett volna tiltani a közügyek gyakorlásától. Ha akkor van független köztársasági elnöke Magyarországnak, és nem egy másik pojáca ül a székben, akit csak a közpénzen folytatott turista szenvedélye érdekelt, és ugyancsak Orbán rángatott, és van egy bátor miniszterelnöke, aki nem fél a nyilas csürhétől, akkor Orbánt bíróság elé kellett volna állítani. Akkoriban még a Fidesz vezetésében is volt egy kisebb lázadás, mert a jobb érzésűek tisztában voltak azzal, hogy amit Orbán csinál, az puccs, törvénytelen. Az bűncselekmény.

Fentiekből következik, hogy azokat a rendőröket is ki kellett volna tüntetni, akiket később a brutalitásuk miatt elítéltek. Az ő brutális fellépésük nélkül a nyilas csürhét nem lehetett volna megállítani. A rendőrség tapasztalatlan utcai harcokban, szakmailag korrekt módon alkalmatlan lett volna erre. Az eszközök nem voltak tiszták, a cél viszont nemes, és végül is az esküjüknek megfelelően cselekedtek, megvédték a törvényes rendet. Ez Kelet-Európa, a Balkán határa. Mellesleg, egy ilyen polgárháborúban, Franciaországban vagy Angliában is több ujjat törtek volna ki, mint 2006-ban Budapesten.

A főkolomposokat nem lett volna szabad egy nap alatt kiengedni, hogy másnap újra gyújtogassanak. Kemény vallatásokkal fel kellett volna deríteni, ki szervezte őket a tévészékház elé, merthogy nem spontán mentek oda, az biztos. Kikkel tartották a kapcsolatot, kik adták az utasításokat? A puccs összes résztvevőjét be kellett volna gyűjteni. A titkosszolgálatnak nem lett volna fontosabb feladata, minthogy ezeket a szálakat felderítse, a rendőri munkát segítse, a hálózatot felgöngyölítse. Az a tény, hogy szeptember végétől a Fidesz nem engedte a szélsőjobboldali csürhét elszéledni, hanem október 23-ig uszította őket, önmagában bizonyíték arra, hogy az utcai harcokat és csatákat ők tüzelték. A WikiLeaks jelentések ezt csak megerősítették. A miniszterelnöknek a letartóztatások után ki kellett volna állnia a tévé nyilvánossága elé, be kellett volna jelentenie, hogy polgárháborút indítottak a Magyar Köztársaság ellen, az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére tettek kísérletet, a törvényes rendet a kormány megvédte. A felelősöket bíróság elé állítják, teljes körű vizsgálatot indítanak. Ennek során felderítik, és vád alá helyezik azokat is, akik az őszödi beszédet kiszivárogtatták, és azokat is, akik annak egyes részleteit megvágva a rádióban bejátszották. Majd az őszödi beszédet el kellett volna mondania nyilvánosan az egész országnak. És az országot a demokrácia, a törvény és a rend mellé kellett volna állítania. Ehhez a szélsőjobboldalt meg kellett volna fékezni, börtönbe zárni, és eldobni a kulcsot.

Orbán Viktort legkésőbb akkor kellett volna letartóztatni, amikor a parlament köré vont kordonokat lebontotta. Ez hétköznapi bűncselekmény volt, ezzel szemben nem véd a mentelmi jog. A letartóztatás humánus eljárás lett volna, mert ezért Amerikában a harmadik felszólítás után lelövik. A gyilkos golyót kiröppentő kommandós a legmagasabb kitüntetést kapta volna. Azt tette, amiért odaállították. Eleget tett a kötelességének. Ehelyett a puccs értelmi vezetője és szellemi irányítója négy év múlva miniszterelnök lehetett, és börtönbe küldheti a volt titkosszolgálati minisztert, megfosztatja elismeréseitől a volt rendőrfőkapitányt (csak azért úszhatja meg ennyivel, mert Pintér Sándor régi barátja). Semmisségi törvénnyel eltörlik a bűnözők büntetéseit. Börtönre akarják ítélni a puccs megakadályozásáért a volt miniszterelnököt. Ezek az emberek megérdemlik a büntetésüket, de nem ezen a jogcímen: őket azért kellene felelősségre vonni, hogy félelemből, politikai megfontolásból, rossz helyzetfelismerésből elmulasztották a puccsban résztvevőket letartóztatni, és vád alá helyezni. Ezzel felelősei annak, hogy a puccs második szakaszában a söpredék szellemi vezetője, egy politikai maffiózó, miniszterelnökké válhatott, eltörölhette a demokratikus alkotmányt, bevégezhette a megkezdett puccsot, és egy fasiszta mintájú diktatúrát hozhatott létre a Magyar Köztársaság helyén. Ezért még felelnie kell egyszer, de ennek ára lesz, mert diktatúrát békés úton leváltani nem lehet.

Orbán a polgárháború első („forró”) szakasza után folytatta a puccsot. A választási győzelem is annak része, mivel a győzelem után azonnal bejelentette az új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszere létrejöttét. Kötelezővé tette a NENYI kifüggesztését, mintegy deklarálva azt, hogy puccsot hajtott végre, elfoglalta az országot. 2006 után a fizikai terrort verbális terrorral váltotta fel. Ez csak minőségi különbséget jelent, tartalmi változást nem. A folyamatos szitokáradat, a hazugságok sulykolása, a módszeres és tudatos rágalmazás, karaktergyilkosság, a politikai ellenfelek szándékos amortizációja, nem a demokrácia eszköztárának legális részei. Ezt sem lett volna szabad engedni, Orbánnak és bűntársainak bíróságon kellett volna bizonyítania a hazugságait, de az érintettek elmulasztották feljelenteni őket. A demokratikus kormány nem volt képes érvényt és tiszteletet szerezni a törvénynek. A hatalmi vákuum elősegítette, hogy a tömegek végre „rendet” akarjanak. A legnagyobb rendbontó ígért nekik rendet. Ahelyett, hogy börtönbe csukták volna az alkotmányos rend megdöntésének kísérlete miatt, lehetőséget adtak neki arra, hogy a 2006-ban megkezdett puccsot befejezze. A másik nagy mulasztás, hogy a Fidesz nyilas rohamcsapatát, a Jobbik nevű náci pártot nem tiltották be. Ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy a várható végromlásba döntsék Magyarországot.

Mindehhez kellett az, hogy a magyar nép ne akarjon kapitalizmust, csak munka és felelősség nélküli jólétet. Nekik mindig fontosabb volt, ki ígér teljesítmény nélküli gazdagságot, ingyen sört, ki mondja azt, hogy eltartja őket. A magyar emberek többsége ma is abban a tévhitben él, hogy róluk az állam köteles gondoskodni. A privatizációt átkozzák, az ország “kiárusításának” nevezik, és fogalmuk sincs arról, hogy a kapitalista országokban majdnem minden magánkézben, sokszor külföldi tulajdonban van. A szocializmust sírják vissza. Most is csak akkor fognak lázadni, ha kiderül, hogy ez a hazudozó is hazudott, és felbukkan a láthatáron egy újabb hazudozó, aki még nagyobbat fog hazudni, csak ne kelljen megváltozni. Mindennél jobban szeretik a hazugságokat, amelyek felmentik őket a felelősség alól. A magyar ember most sem néz szembe azzal, hogy a nyomor, amibe süllyed, miatta van. Most kell learatnia saját döntései következményeit, amelyekkel mindig megakadályozta, hogy működőképes kapitalista ország legyen Magyarország. Olyan ország, ahol nemcsak dolgozni járnak az emberek, hanem elő is állítanak valami eladható terméket. A nyomor és a diktatúra az ártatlan „szegény magyar nép” mentalitásának következménye, arról csak ők tehetnek. Hogy klasszikusokat idézzünk, „se tanulni, se dolgozni nem tud, és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire”. Csak sajnáltatni tudják magukat, de a saját felelősségükkel most sem néznek szembe.

És ha már Kertész Ákosnál tartunk, meg kell válaszolnunk azt a kérdést is, kik ellen irányult a polgárháború. Orbán polgárháborújának mindkét szakasza demokraták ellen irányult, és egyértelműen antiszemita érzelmekre épített. A Kossuth téren csőcseléket tartottak bevetésre készen, akik naponta olyan beszédeket hallgattak és mondtak, hogy Hitler belesápadt volna. A Sándor Palota előző bohóca őket nevezte „morális forradalmároknak”. Oszlopokra írták azoknak a zsidó közéleti személyiségeknek a neveit, akiket másnap felhúztak volna, ha megkapják az „engedélyt”. A hatalomátvétel után is antiszemita bűnbakképzést folytatnak, a bankok, a pénzvilág, a nyugati demokráciák elleni uszítás antiszemita jelentéssel bír, náci érzelmeket korbácsol fel. A puccsisták legendáriuma arra épül, hogy az „idegenek” kifosztották a magyar népet, elvették mindenét, szándékosan elszegényítették, el akarják foglalni a földjét. A magyarok többsége azért nem lázad semmiféle törvénytelenség ellen, mert meggyőződése szerint a koncepciós perek a zsidók ellen irányulnak, a szabadságjogok eltiprásával a zsidókat akarják visszaszorítani. A magyar ember pedig ezzel egyetért. Nem zavarja, ha Gyurcsánynak a fideszes legfőbb ügyész választ bírót, aki majd elítéli, mert az ítéletet ő már meghozta. Ha ez kell ahhoz, hogy hivatalosan is bizonyítsák, ő nem tehet semmiről, hanem mások a bűnösök, akkor legyenek csak koncepciós perek. Nyugodtan hazudjanak a médiában, mert jó célt szolgál.

Balsai bejelentette, hogy „terrorcselekménynek” minősítenék a 2006 őszén történteket. Ez Gyurcsány miatt van, ha minősített esetről van szó, akár tíz évet is kaphat. Nyilvánvaló a szándék, hogy egyszer akarják őrizetbe venni, aztán soha többé nem kiengedni. Sorban lesznek újabb gyanúsítások, és a magyar ember ennek örülni fog, mert ez visszafelé is megmagyarázza egész életének kudarcait. A Nemzeti Együttműködés Rendszere erre a frusztrációra épül. Ahogy egy jobboldali olvasó megjegyezte az Amerikai Népszavában: „mikor érti már meg az egyébként racionális baloldal, hogy speciális nyelvű és mentalitású országban csak speciális, az adott népre jellemző, annak életérzését felhasználó politikai mozgalom tud lépni? Jelenleg ezt ma a Fidesz testesíti meg, de a Jobbik teljesítheti ki.” Ez a speciális életérzés a frusztrációra épülő antiszemitizmus. A puccs az antiszemitizmus miatt nyert támogatást, és ma is ez az első számú éltetője.

Ez a nép ezt szereti, ezek az emberek beszélnek az ő nyelvén, ezzel a mentalitással azonosul. Beteggé tett a felismerés, hogy Orbán és rendszere nem idegen test, hanem a magyarság lényegének legautentikusabb kifejeződése. Nem véletlen, hogy ideológusaik a sokatmondó Káin, Nimród, Góg és Magóg, a szkíták és más borzalmas népek leszármazottainak tartják magukat.  Csapd agyon, és vedd el, amije van. Egész történelmüket magyar-zsidó háborúként írják le. És ma ezek diktálnak, a nép pedig egyetért velük. Csak azt tudnám, mit keresünk ebben mi, nem antiszemita és nem náci magyarok? Hogy kerültünk ide?

Nincs miben reménykedni. Ez a történet halad a végkifejlet felé, ezt megakadályozni nem lehet. Az utolsó segélykiáltásra is antiszemita kampánnyal válaszoltak. Irreverzibilis a folyamat. A mérgezés, a fertőzöttség mértéke átlépte a kritikus határt, nem lehet megállítani. A demokraták nem tudják megfordítani a helyzetet, mert nem merik bátran kimondani, hogy ez egy bűnöző banda, egy sötét, fasiszta diktatúra. Ezért nem találják fején a szöget. Ezért nem marad más, mint a menekülés. Emigrálni kell. Nincs más. Nemcsak fizikailag, hanem lélekben is. Vagy, ha fizikailag nem lehet, legalább lélekben. És ha már nincs hova, talán tényleg ki kellene mondani, hogy mi az, amit látunk. És harcolni ellene. Hogyan is mondják ők? Gyáva népnek nincs hazája. Milyen igaz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (124 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +229 ( 267 szavazatból)
Bartus László: Az elvesztett polgárháború, 4.7 out of 5 based on 124 ratings

  • Hozzászólások(183)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

183 Reader’s Comments

  1. Left Handed !

    A fenti cikk többnyire 2006 évi eseményeket elemez, felhivja figyelmünket sok összefüggésre, ma pedig 2011 szeptember 30 van .

    D DAY- TÜNTETÉSOROZAT tegnap kezdődött a demokráciáért !

    Merengés helyett cselekedni kell !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  2. Hát igen! Keményen kellett volna fellépni a puccsvezér és vezénylő tábornokai ellen a Köztársaság védelmében.
    Ezt amit Orbán Viktor elkövetett 2006-ban és azt követően, még a szuperpacifista Weimari Köztársaság sem hagyta megtorlatlanul, amikor Hitler Adolfot puccskísérlet vádjával bíróság elé állították és bizony börtönbüntetésre ítélték. Igaz ez mindössze 9 hónap volt, és inkább szanatórium volt, mint börtön…
    A naív “demokrácia” fricskája volt az is, hogy nap-mint nap ebben a gyógyintézetben diktálhatta tollba (Goebbelsnek, későbbi propagandaminiszterének) a világ legsötétebb és legaljasabb irományát a Mein Kapf című gyilkos alapvetését.
    Ez a weimari békeszeretet a mi demokrata politikusainknál – e bürokratikus mozgalmároknál – inkább a kényelem és iróasztal-szeretet diktálta fékező erőből és lustaságból fakadt, amely a felelősség mindenkori másra hárításában nyilvánul meg. E jelenség eklatáns példája az igazságügyi és rendészeti miniszter azonnali lemondása volt, ami majdnem felért egy árulással. Gyurcsányra nézve mindez nem igaz, hiszen ő pont az öszödi beszédben kívánt leszámolni ezzel a “rossz hagyománnyal”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  3. Kedves Kata, nem szívesen mondok neked ellent, legalább mi lányok tartsunk össze, de Laci a máról ír. 2006-ban még lett volna lehetőség megmenteni a demokráciát, ha…
    … de akkor is, azóta is mindent elmulasztunk. Persze leginkább azok hibáztak, akik a jövedelmüket is abból a tevékenységből szerzik, amivel meg kellett volna védeni a demokráciát, de vastagon benne vagyunk mi is mindnyájan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Kedves Csat !

    Nem , nem kell nekünk ellenkeznünk, értékelést sem vitatom.
    Sajnos sok mindent elmulasztottunk akkor , de most
    2011. őszén nem a merengés hanem a cselekvés ideje jött el.
    Bartus ur mióta figyelmeztet erre ???
    Már nincsennek évek, csak hónapok, nem is 4 csaaaaak 3 hónapunk van ebből az évből.
    Ne januárba keseregjümk azon amit most nem tettünk meg,
    pedig megtehettük volna !

    Aki nem tud kimenni vagy felmenni BP re legalább irjon, alig van reális beszámoló,
    a “hirgyar ” szegenyes, a TV 2 ma reggel is Damuval + a Balsai förmegvényéve
    volt elfoglalva miért is ?
    A a TV 1-en reggel Mesterhazy volt a Szemköztben, ki akarták nála provokálni mióta nincs jóban az elődjével, de jol átlépte a kérdést és többször helyretette az egymas szabáva vágó , vagy épp a kérdésre adott választ belefolytó riportereket.

    Igen csak meglepődtem a harciasságán, használt neki hogy tegnap kinn volt a
    Lánchidon.
    Láttátok a HGV videot ? Érdemes megnézni .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  5. Magyarország megszállt ország!
    A helyi önkormányzatok már 5éve! Másfél éve pedig a hatalmi ágak, a vállalatok, sport, kultúra, a végrehajtó hatalom vezetésében legfontosabb szempont a Fideszhez, Orbánhoz való hűség! A nemzeti egység ezért kell az Orbánnak. Szakmailag elismert, de nem szolga lelkű egyéneket minden szinten eltávolítják!
    Pl.: Operaház vezetőjét is Orbán nevezi ki….A törvényesség is azt jelenti, hogy a törvényeket ők írják! Nem európai normáknak megfelelő legyen.
    Hogy mikor szálltak meg ? Észre se vettük….. Mert hamisak és hazugok voltak mindig!
    Jó a Bartus Lacinak! Szabad országban élhet!!!!
    Mi nem vigyáztunk a szabadságunkra, ezért elvették!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. Kérdés vissza szerezhető amit elloptak? Jogosság, igazság vagy törvényesség által?
    Törvényesség által nem! Mert a törvényeket a fidesz hozza! És mindig saját szája szerint alakítja át.
    Megszállt országban csak is sajátos eszközökkel lehet harcolni! Mik ezek?
    - A hatalommal semmiféle együtt működést nem szabad megvalósítani!
    - A hatalmasok gyenge pontjait ki kell használni. Pl: Megyes Tamás volt esztergomi polgármester kilopta a polgárok pénzét. 25 000 000 000.-ft-ot!
    És büntetlenül Ott bújik Orbán mögött a parlamentben……Hol a pénz? Azok zsebében akik eltakarják öt !
    – a Fidesz struktúrája maffia leépítésű, tehát ellene csak saját harcmodorával lehet eredményesen küzdeni!
    – A Fidesz hatalmasságokat ki kell röhögni! Ezt sem tudják elviselni!
    Orbán mentes Magyarországot!
    Fidesz mentes Magyarországot!
    Szabadságot Magyarországnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  7. Amit a Fidesz az elmúlt 10 évben ígért azembereknek az köszönő viszonyban sincsen a tetteikkel! Egyszóval hazudtak, amikor megszólaltak.És most is!
    Minden kijelentésüket, minden mondatukat szembe kell állítani a mai gyakorlati politikájukkal.
    Nem Gyurcsánnyal vagy a Mesterházival kell foglalkozni! Mindegyik nagyszerű ember! Az ellenzéki pártoknak sem úgy kell dolgozni, mint egy demokratikus országban.
    Magyarország megszállt ország! A módszereket és együtt működést ennek megfelelően kell végezni! Kik a szövetségesek, kiknek azonosak a céljaik!
    Ez a legfontosabb és nem a személyek. Mindenkivel együtt működni, aki nem akarja ezt a hazug és korrupt rendszert!
    Milyen ország az, ahol a minden napi hazug kiállásért havi 2millát fizetnek?
    Milyen ország az, ahol a miniszterelnök magyar hangja, kiáll és mosolyogva az emberek képébe hazudik?
    Milyen ország az, ahol az emberek mind ezt lesütött szemmel és lehajtott fővel eltűrik?
    És milyen ember vagyok én is, hogy mind ezt eltűröm?
    És milyen ember vagyok, hogy a hazug emberre oda figyelek?
    Ilyenek még a nevét sem szabadna kiejteni……. Miért is? Mert nem érdemlik meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  8. Ugyanazt játszotta ovi, mint korábban Hitler csinálta.
    Először a sörpuccs, az nem sikerült, majd törvényesen megválasztották.
    Ők sem megsemmisítő táborokkal kezdték, fokozatosan jutottak oda, mert mindig mindenki azt hitte, hogy ennél már nem mernek tovább menni. Hát mindig mertek.
    Most ugyanaz játszódik le, magyar változatban.
    Egyébként Debreczeni József kiválóan összehasonlította még az orbáni kísérletet Mussolini és Hitler puccsával 2006.ban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  9. zizsak: sajna, nem “elvették” a magyar néptől a szabadságot – hanem önként odaadták, még csak nem is egy tál lencséért – hanem annak ígéretéért. Mert ez egy ilyen ország és ilyen nép – nem véletlenül borong ebben a cikkben is Bartus.
    Gyurcsány túl udvarias volt, amikor qrva országnak nevezte: a “hölgyek” nem olyan hülyék, hogy ígéretekért lefeküdjenek! No: talán csak a stricijüknek.
    Amiből adódik a deduktív következtetés: a magyar nép többsége hülyébb, mint a qrvák, viszont Orbán egy curvapecér! Elveszi az összes megkeresett pénzüket, semmiben veszi és jól meg is dádázza őket! Mert megérdemlik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  10. Jómagam, már a végére maradtam, mert rengeteget gondolkoztam, hogy leírjam-e mindazt ami a legjobban bánt zsidó ember létemre. Én ugyanis nem vagyok Kertész Ákos, akinek bizonyos írói szabadsága mindenképpen kell, hogy legyen. Én csak Istennek egyszerű, szürke, bár meg nem érdemelt báránya vagyok, legfeljebb. Ami bánt a következő, ma Magyarországon a zsidóság legismertebb, tiszteletet érdemlő része sajnos lepaktált csúnyán a jelenlegi kormánnyal. Ez a televíziókban látható leginkább. Elég csak pl. az ATV egész újságíró gárdáját, a Hit gyülekezetét látni, de mondhatnék történészeket, neves közgazdászokat, írókat, színészeket és sajnos még sorolhatnám. Ezt megmondom őszintén választások előtt-mikor sajnos már rég tudtam, hogy Orbán fog győzni, nem is kicsit-nem gondoltam volna. Számomra, ez a legnagyobb csalódás. A választások után, figyelembe véve az eltelt 8 évet, Orbán hozta a papírformát. Ordítottunk jópáran, hogy mindenkire csak Orbánra, meg a Jobbikra ne szavazzanak, de persze, mint látjuk hiába voltak harcos kis közösségek félelem teljes szavainkat, kiabálásainkat nem igen hallgatták meg. Most pedig látnunk kell, hogy többszörösen bekövetkezett amitől féltünk és legalább próbáltunk hangot adni félelmeinknek. A fent leírtak miatt bennem még annyi illúzió sem maradt, az ország sorsának jobbra fordulásában,mint más embertársaimnak. Számomra az egyik legnagyobb bűn a gyáva oportunizmus és ezt én olyanokon is észre veszem, akiknek semmi okuk nem lenne a nemtelen megalkuvásra, nem függ ugyanis a mindennapi kenyerük Orbántól. Számomra csak egy biztos, hogy mindazon éveket, amiket ez alatt a kormány alatt tölt az ország a későbbiekben nagyon nehezen és sokára fogja kiheverni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Gyurcsány Ferenc tegnapi írása: “A Fidesz tönkreteszi Magyarországot.

    Lerombolja morális tartását. Behódolást kér, hajbókolást, alázatos alávetettséget, gügyögő pártrajongást. Megfizeti a bárgyú vigyort, megtorolja a szembeszegülést.

    Széttöri a személyi és közösségi biztonság kereteit. Visszamenőleg jogot alkot, utólag mondja meg, hogy mit kellett volna tenni tegnap. Megkérdezi, hogy mit álmodsz, kinek szurkolsz, miben hiszel, s ha rosszul válaszolsz, repülsz. Rád küldi a hivatalt, amely többé nem szolgál, hanem fenyeget.

    Válságba löki a gazdaságot. Fantazmagóriáinak csapdájában vergődve se egyensúly, se növekedés. Kiigazítást kiigazítás követ, nincs, aki hitelt adjon, beruházók nem jönnek, hanem mennek. A növekedést felváltja az egyhelyben toporgás, a fogyasztás csökken, az adók nőnek.

    És jönni fog a nagy kiábrándulás. Utána jobb esetben a kijózanodás.

    És ezzel egy másik Magyarország indulhat el.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. Legalább aki már kijózanodott a narancsmámorból – és főleg, akik soha abba bele sem estek – azok jönnének ki a Kossuth térre! Ott “elméletileg” elfér 2 millió ember! 1 millió másra szavazó és 1 millió kiábrándult. ANNAK már lenne ereje.
    A leginkább idegesítő az elmúlt időszakban ez a bamba birkamentalitás, ez a néma, vagy csak piknikezős tiltakozgatás, ez az önkéntes igazodás a nyájba volt.. Az alaptalan reménykedés, hogy majdcsak jobb lesz, meg “még bejöhet” meg “beindulhat” -nem érdemes tiltakozni.
    ELHERDÁLTÁK a manyup vagyont (ami a GDP MAJD 10 %-a!) anélkül, hogy BÁRMI látszatja lenne!
    Munkahelyteremtés helyett megint elintézték a munkaerő-piac azon szegmensét, amelyben a legnagyobb a gond: a rosszul fizetett, alacsony végzettséget igénylő segédmunkásokat és betanított munkásokat.
    A vállalkozások a drasztikusan megemelt minimálbért nem tudják kitermelni, el fognak kezdődni az elbocsátások a KKV-któl is, na meg rengeteg kényszervállalkozó fogja lehúzni a redőnyt. ŰAzaz a nyomorbéres kényszermunkások tömege áll majd rendelkezésre ma Demján-féle kínai típusú életszínvonal előállítására. A nép meg néz ki a fejiből és lóg a pártirányított médiák hülyítésein.

    A Hírszerzős féle F I D I Ó T Á K meg tovább hajtogatják a mantrát a “Gyurcsány kormány rossz kormányzásáról” Tessék mondani: MI volt azon a rossz?
    6 %-os költségvetési kiigazítást hajtottak végre, és közben elég baloldaliak voltak ahhoz, hogy ZÁRULT az olló a jövedelemhatárok két vége között.
    És nem voltak SZOCIÁLIS tüntetések, kizárólag a felhergelt csőcselék tüntetett “politikai” célokból! A megszorításoknak senki sem örült, de mindenki belátta a szükségességét, hiába hablatyolta Orbán, hogy NINCS megszorításokra szükség. Ő MÁST SEM CSINÁL: csak herdál és ezt megpróbálja nem megszorításoknak nevezett préselgetéssel elfedni!
    ÉS MÉG CSAK REMÉNY SINCS a javulásra, a helyzet folyamatosan romlik – és romlani is fog! Elég ehhez megnézni a költségvetési tervezetet.
    Aki ezzel nem elégedett – legalább szíveskedjen egy rohadt délutánt rászánni ennek jelzésére! SZÉP időnk van – még az időjárásra sem lehet fogni az otthonmaradást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. E gyember Orbániából

    Tisztelt Omerta, ha valami csoda folytán sikerülne gyorsan felszámolni ezt Fidesz–Vatikán koprodukciót, még szívesebben olvasnám a volt (és talán leendő) kormányfő általad idézett panaszlistáját, de nem valami omertá előkészítéseképpen, hanem a pontos leltár felvétele érdekében.

    Csútányék életveszélyesen kivéreztették az országot anyagilag, erkölcsileg, lélektanilag. Csurcsány (vagy talán egy higgadtabb politikus) feladata a haladéktalan újjáépítés lenne, méghozzá a rendelkezésre álló, súlyosan megfélemlített és kompromittált hivatalnokréteggel. Ezeket az embereket nem vegzálni, ellenkezőleg, rehabilitálni kellene. Gyurcsány egy ilyen programmal vezekelhetne 2006-os súlyos mulasztásaiért. Ehhez kéne az államférfi: békében visszavezetni az országot a demokrácia útjára!

    Bartus indulatossága jólesik ebben a zavarodott, óvatoskodó, álságoskodó és tehetetlen médialégkörben. De mivel nem kell itt tartózkodnia, könnyű onnan harsány “fogjuk meg, és vigyétek!” kurjantásokkal biztatni a röghöz kötötteket. Tessék szíves lenni egy kissé szordínósabban trombitálni, hogy az Önhöz közelebb állók fülét se sértse!

    A bukott miniszterelnök kemény büntetést érdemelne egyrészt azért, mert az állami tévészékház elleni, egy furcsa tévétársaság műsorfelvételeként kiválóan szervezett, polgárháborús jellegű támadást nem verette le; később nem tette meg a szükséges prevenciós lépéseket a nyilvánvalóan provokatívnak szánt Fidesz-rendezvény helyszínbiztosítása során.
    Akkor még nem fogalmazódott meg a Vatikáni–Magyar Alaptörvény*, de komolyabban kellett volna vennie a bomlasztás, rendzavarás lehetőségeit. Elképzelhetetlen, hogy a kormányak ne lettek volna eszközei a hatékony megelőzésre, ill. a helyszíni rendteremtésre! Ha nem is rendkívüli állapottal és katonákkal, de alkalmas karhatalmi felkészültséggel kellett volna elejét venni, hogy a Fidesz a saját jóhiszemű, békés lúzereit összevegyíthesse az őrjöngő söpredékkel, és kiprovokálhassa a megzavarodott és felkészületlen rendőrség kétségbeesett dühöngését. Nem pusztán a rendőrségen múlott, hogy nem alakult ki polgárháborús helyzet.

    Ami pedig globálisan a magyar nép rossz tulajdonságait, vétkeit illeti, hátrább az agarakkal!
    Se genetikusan, sem megszokásból, de általánosan végképp nem! NEM vagyunk lusták, haszonlesők, lumpenprolik, mi keresztények, zsidók, újbuddhisták, tótok, kunok, svábok, “félig székely, félig román”-ok.
    Nem kellene körömszakadtáig védeni egy indulatból és elkeseredettségből született levél szerencsétlen, sőt igaztalan, helyenként egyenesen ostoba kitételeit, és ízléstelen módon immár sokadszor hivatkozni ezekre. Kiszolgáltatja a szerzőt, kárt okoz a szerkesztőnek, megzavarja a a jóhiszemű magyar ember orientációját, értelmetlenül végszavaz a náciknak. Kontraproduktív!, tessék lehiggadni.
    Miért nem tetszik inkább ajánlani a szóban forgó szerző munkáit? Szinte fillérekért kaphatók az antikváriumi hálózatokban! Ezek megismerésével talán több ember fogadná saját díszpolgárává a szép korú író, az egykori gyári munkást.

    *Lásd: Alkomány Cukorspárgás Asztala, rajta a Magyar Közlöny; a kötelezően nyitva tartandó 28. oldalon olvasható, sőt olvasandó a “rendbontásra” válaszoló, a tüntetések elleni, tkp. háborús jellegű, gyilkosan fenyegető, a fegyveres regressziót alapnormává “nemesítő” hablaty. Ami véres valósággá válhat, ha a társadalom nem tesz semmit a életbeléptetés ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  14. Ha Gyurcsányéknak az impotens szájtépésen kívül csak egyetlen tettük lenne,
    többet érne, mint az egész facebook.
    A narancs és pálinkamámor ellenében ott áll a Gyurcsány mámor! Lószart!
    Na, azt megkaptátok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (14 szavazatból)
  15. Az MSZP .-nek már kettőezerhatban kellett volna tömegdemonstrációkat szerveznie azután hogy az uccákról eltakarították a dühöngő csürhét.
    Akkor még volt valami befolyása a kormánypártnak az akkori közmédiákra.
    Hogy a békeszerető normális demokratikus gondolkozású emberek megmutassák a csürhének az ERŐT ! ! !
    ( Dehát ilyesmi szóba sem jöhetett. Amikor még arra sem volt képes a korabeli rendőrség hogy a motoros bandától mentesítsék a Hősők Terét , ahol miattuk Gyurcsányferi nemtudta elmondani érthetően a beszédjét ! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Nyugdíjas vagyok!
    Félek, hogy a 39870 Ft nyugdíjam, mely 43 év 198 nap után kapok, el fog veszni!
    Ez akkor veszik el, amikor Orbán és csapata tobzódik a gazdagságban, Szíjjártó 2,5 milliós fizetése!!!!!
    Most itt van az ÁFA, itt van a jövedéki adó, ez mind kiadás növelő tényező.
    Azt kellene megszervezni, hogy 3-4 napig senki nem tankolna!
    Gondolom az majd jobb belátásra bírná ezeket a senkit nem tisztelő politikusokat.
    Az egy szomorú tény ezek egy alkalommal már meg mutatták foguk fehérjét, de azt már sokan el felejtették!
    Szomorú!
    Az is, hogy egy nyugállományú határőr ezredes ma a FIDESZ szekerét tolja, mert ma kapitalistaként éli napjait, de a nyugdíját az előző rendszerben betöltött érdemei szerint kapja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Az a baj, hogy ilyen mocskos metéltfarkú Zsidókat, mint ez a Bartus László nem irtotta ki Hitler!!!!
    Elárulnak bennünket, moslékevőnek titulálnak, és most szerveződnének ellenünk?
    Nyugi Zsidó bérenc Komcsik, amit elloptatok, visszafogjátok fizetni!!!
    Orbán miniszter elnök úr, üres kasszát kapott tőletek, de megfogja oldani, és nem elárulni a nemzetet, mint ti tettétek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (26 szavazatból)
  18. Husz János Puszita

    Hüje Túrista

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  19. Szerintem meg az a te egyik bajod, Túrista47, hogy téged az indulataid vezérelnek. Vagy azért, mert a koponyádon belül nem létezik olyan szerved, ami utasítást lenne képes adni a kezednek, amikor püfölöd a billentyűket, vagy azért, mert arról sincs fogalmad, hogy teljességgel értelmetlen az is, amit leírsz.
    Adolf Hitler még az előtt elhalálozott (egyesek szerint önkezével lőtte főbe magát, mások szerint ehhez túlságosan gyáva volt), mielőtt Bartus úr megszületett volna, azaz nem állt volna módjában kiirtani.
    A másik bajod meg az, hogy a a gyűlöletet összetéveszted az érveléssel. És ezzel itt nem mész semmire. Mindenki ki fog röhögni. Akinek nincs mit ellopni a fejéből, az hiába követeli, hogy a semmit töltsék neki vissza, mert a vákuum egyszerűen nem enged semmilyen betöltést.
    Előbb-utóbb, ha így folytatod, meg fog ütni a guta a tehetetlen gyűlölködés miatt, remélem, nem csodálkozol rajta, ha azt mondom, hogy meg is érdemled.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  20. Figyelj túrista!
    Nagyon buta dolog – ez vall rád -, ha valaki ebben ez országban komcsizik. Nyilván azért teszed, mert halvány fingod sincs arról, hogy milyen is egy komcsi. Ebben az országban nem volt 1000 komcsi, ennyi is már régeen volt, a rendszerváltáskor legfeljebb ha 100 akadt. Ha itt sok komcsi lett volna, akkor te most nem a klaviatúrádat püfölnéd, hanem valamely kőbányában fejtenéd a követ, amely most éppen az öregebbik Orbán tulajdona.
    Ha pedig a volt mszmp-sekre gondolsz, akkor jobb lenne ha előbb a fidesz tagjait, főleg vezetőit vizsgálnád!
    Ki lopott, és mit? Ugye nem gondolod, hogy a rendszerváltáskor vagyonhoz jutott emberek loptak? Mert akkor borzasztóan buta vagy! Aki tehette, mind “bevásárolt”. De ezek közt sokkal több a fideszes. Gondolj csak Zsíros Gáborra, Kónyára, Lázárra, és a többire! Ezekből külön emelkedik ki a főnököd, aki a miniszterelnöksége alatt kezdett zsírosodni, ma pedig…! Ma pedig már elárulta az országot, nem ezután fogja. Elárulta már azzal is, hogy elvonja a pénzedet, a tiédet is te kis búgyuta, és a hasonszőrű rabló gazdagoknak adja. Te pedig azt hiszed, hogy most állítja talpra a gazdaságot.
    Be vagy etetve haver! Ez már nem is búgyutaság! Ez tipikus hülyeség! Mert az vagy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Majdnem mindennel egyetértek Bartus Lászlóval. De mivel háborús időket élünk, egy hadvezért idéznék, aki Orbánnak is “nagymestere” volt a krónika szerint.
    “Nagyot téved az aki azt hiszi, hogy a szabadság eszméje nagy tettekre tud serkenteni egy megfáradt, petyhüdt népet!”
    Orbán Viktor szerint pedig egy népet kétféle módon lehet padlóra küldeni:
    karddal vagy adóssággal.
    Úgy tünik a kivéreztetést már nem lehet megakadályozni, egyéni és országos szinten sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Kedves Túrista!

    Hozzáböfögésedből arra következtetek többek között, hogy neked a metszett farkakkal lehet problémád. (remélem nem hasonló okból mint Morvay Krisztina elvársnődnek) Namármost: ha tudnád, hogy a metszett farkat simán egészségügyi okokból állítanak elő nem metszett farkakból. (azért tegyük hozzá az igazság kedvéért, hogy akkor mikor megmetszik a farkat még fütyinek vagy angyalbögyöllőnek hívják) Ezen egészségügyi okokat vallási köntösbe bujtatva adják elő a népeknek, hogy így is ösztönözzék őket egészségük megóvására.
    Namármost itt jön a csavar: Minthogy te valószínűleg az u.n. Jobbikos csürhéhez és azon belül is a legostobább fajtájához tartozol, felhívnám figyelmedett azon egyszerű tényre, hogy az általatok annyira tisztelt és imádott muzulmánoknál is ez a szokás! Tehát nagyon óvatosan bánj az ilyen metszett farkincákról szólo kijelentésekkel.
    Egyébként a többi betűhalmaz amit itt leírtál azonkívűl, hogy kimerít egynémely nemzetközi és magyar (jelenleg még érvényben lévő) büntetőjogi paragrafust nagyban érzékelteti az olvasóval, hogy milyen azoknak a kétlábuaknak az “gondolat”világa akik veled egy platformon állnak.
    kétlábuak = azok az emberekhez kinézésre megtévesztően hasonló állatok, melyek gondolkodni képtelenek és csak az állati ösztöneik vezetik cselekedeteiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. ÚRISTA !
    Megint itt a Túrista !

    (Adok neki 1 pluszt. Had legyen sikerélménye itten. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  24. Az a baj Turista hogy mi irtottuk ki a Hitlerájt és nem megfordítva.
    Most sajnos megint emelgeti fejét a nácizmus , de ami egyszer megtörtént az megtörténhet újra.
    Szaal hátrább azzal a túristaszaláminak álcázott ivarlőccs-kezdeménnyel .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Túrista47,
    Érvelhetnék, de egy ilyen barommal teljesen felesleges, úgyhogy:
    Te hülye pöcs.
    A hazaáruló, esküszegő, aljas, tolvaj, hazug, népnyomorító bagázsod hamarosan ott fogja végezni, ahová valók vagytok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  26. Ez a baj azzal, hogy a friss hozzászólások eltüntetik a szem elől az érdekesebb cikkeket. Hát nem kimaradtam egy jó kis turistahirigelésből?
    Bocs Avi, véletlenül mellé céloztam, vonj le egy mínuszt, mert az plusz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Husz János Puszita
    “A szocializmus évtizedei alatt, az erőltetett és hazug internacionalizmus nem engedte természetes módon megélni a hazaszeret, a nemzethez tartozás érzését. Az embernek szüksége van arra, tartozzon valahová. Valahol törvényszerű, hogy felértékelődött a nemzeti identitás megtalálása iránti igény.”
    .
    Gondold ide a II. Vílágháború után évtizedekig küszöb alatt járkáló Nyugat-németeket, s máris kiderül, hogy amit leírtál, általánosságban a más népkre egyáltalán nem érvényes. Miért lenne pont a magyarokra érvényes? Rájuk sem az, akik itt élték le a kérdéses évtizedeket – és a határon túlról telepedtek át -, tapasztalatból tudják.
    Akikinek a magyarság(uk) )/németségük stb. / az Istenük, azok vélekednek úgy, ahogy leírtad. Mások másképpen látják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Jav.: Rájuk sem az, akik itt élték le a kérdéses évtizedeket – és NEM a határon túlról telepedtek át -, tapasztalatból tudják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. A nol.hu felül linkelt cikkénél nálam még minig 4 komment látható, a frissítés ellenére is. Hol olvasható az itt korábban említett 45 komment?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Valami félrement, Bartus László másik írásánál volt a nol- link is, a 45 komment is. Elnézést, a fentebbi bejegyzést nem ide szántam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  31. Ez megint egy nagyon igaz írás Bartus Lászlótól! Kár, hogy sok agyhalott még nem ébredt fel…

    Túrista47-t, őrült vagy… szerintem le kellene pattanod a Hírtévéről :)
    (Hülyeséged annyira kiakasztott, hogy véletlenül az alattad lévő hozzászólót mínuszoltam le helyetted… pótoltam a mulasztást, ami téged illet, Husz János Puszita-tól pedig elnézést, nem volt szándékos :) )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Patti
    köszike, a jobb cikkeket nem árt néha előbúvárkodni. Olyanok, mint a bor: az idő csak használ nekik. Sajnos Bartus jóslatai igen nagy arányban válnak be.
    “Beteggé tett a felismerés, hogy Orbán és rendszere nem idegen test, hanem a magyarság lényegének legautentikusabb kifejeződése”
    ” A mérgezés, a fertőzöttség mértéke átlépte a kritikus határt, nem lehet megállítani. A demokraták nem tudják megfordítani a helyzetet, mert nem merik bátran kimondani, hogy ez egy bűnöző banda, egy sötét, fasiszta diktatúra”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Sokan ki merjük mondani, hogy ez egy bűnöző banda, de semmi eredménye. Ez nem elég. Ettől az emberek nem ébrednek fel, legfeljebb megvonják a vállukat és kinyitnak még egy sört. Amíg nincs gy olyan személy, akben a tömegek hinni tudnak, aki az elégdetlenkedők élére állna, addig ennek az oszágnak nincs esélye.
    Ami az emigrációt illeti: egy bizonyos korig megtehető, de aki már elmúlt 50 éves, annak már nehezen kivitelezhető. A fiataloknak vizont nincs más választásuk, ha szabadságban és tisztességben akarnak élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos