Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsányt elnökké választották, de nem vezet 2011. november 7. hétfő 7:29 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(149)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsányt elnökké választották, de nem vezet

Budapest – Gyurcsány Ferenc szerint ez lesz a “legdemokratikusabb” párt, “az elnök jogköre csak annyiban nagyobb a tizenkét tagú elnökségben résztvevőknél, hogy összehívja és vezeti az üléseket”. Ez elsőre vezetéselméleti nonszensznek hangzik, ha ez így lesz, akkor a pártnak nem lesz vezetője. Hasonló hatalmi vákuum erdeményezte, hogy egy diktatúra kiépítése zajlik, és felszámolják a demokráciát. Egy reménnyel megint kevesebb.

Megváltoztatta nevét és alapszabályát a Demokrata Párt: a jövőben a Demokratikus Koalíció nevet viselő párt elnöke Gyurcsány Ferenc lesz – jelentette be a volt miniszterelnök. Elmondta azt is, hogy alelnökké választották Bauer Tamás közgazdászt, korábbi SZDSZ-es politikust, Debreczeni József közírót, aki tavaly az MDF képviselőjelöltje volt, Molnár Csaba volt kancelláriaminisztert és Niedermüller Péter etnográfust.

Az elnökség tagja rajtuk kívül Avarkeszi Dezső egykori igazságügyi államtitkár, Baracskai József országgyűlési képviselő, Bács Márton, a XI. kerület korábbi alpolgármestere, P. Szűcs Julianna, a Mozgó Világ főszerkesztője, Szabó Zoltán volt MSZP-s parlamenti képviselő és Vadai Ágnes, aki a parlament nemzetbiztonsági bizottságát vezette a szocialista frakcióból való távozásáig.

A Demokratikus Koalíció tiszteletbeli elnöke Vitányi Iván, az etikai bizottság vezetője Kósáné Kovács Magda, a pártigazgató Varju László lett, mindhárman korábbi szocialista politikusok. Gáti Mátyásra bízták a DK ifjúsági szervezetének létrehozását, Wirsching Viktóriára a kommunikációs igazgatói feladatokat.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Demokratikus Koalíció – amelyet progresszív, nyugatos, polgári balközép erőként jellemzett – az ország legdemokratikusabb pártja lesz, vezetőit a kongresszuson a tagok összessége választhatja meg, az elnök jogköre pedig csak annyiban nagyobb a tizenkét tagú elnökségben résztvevőknél, hogy összehívja és vezeti az üléseket.   Kifejtette, hogy a DK vezetői között szociáldemokraták, szabadelvűek és konzervatívok mellett olyanok is vannak, akik eddig “megátalkodott pártonkívüli értelmiséginek tartották magukat”, de megértették, hogy feladatuk van a köztársaság védelmében és újraépítésében.

Szólt arról, hogy mivel a Demokratikus Koalíció “szegény, mint a templom egere”, a szervezetet egyelőre Varju László lakására jegyezték be. Hangsúlyozta azonban, hogy a pártépítéshez “nem székház vagy fénymásológépek” szükségesek, hanem elsősorban az a vágy, hogy Orbán Viktor “önkényuralmi rendszere” megállítható.

A jövőbeni gazdálkodásukat firtató kérdésre válaszolva példaként hozta: ha a sajtótájékoztatójuknak helyet adó kávézónak kell fizetni ezért tízezer forintot, a jelenlévő pártvezetők ki fogják fizetni. Hozzátette, hogy a jövő héten országjárásra indulnak a saját pénzükön, a rendezvényeiken jelenlévőket pedig arra kérik majd, hogy járuljanak hozzá a költségekhez. Az újságírókat ugyanakkor arról biztosította, az átlátható pártpénzügyek érdekében arról is tájékoztatást adnak, “ha vesznek három Technokol Rapidot”.

Az új pártba eddig több mint 3800-an kérték felvételüket, a kérelmek elbírálásáról az elnökség dönt – mondta Gyurcsány Ferenc, kiemelve, hogy vasárnap a pártalakítás első szakasza lezárult, most az építkezés következik. Elmondta: várakozásuk szerint a jövő év végére a választókerületek 90 százalékában a Demokratikus Koalíciónak lesz szervezete, 2014-ben pedig akár egyedül, akár másokkal, képviselőjelölteket állít.

Molnár Csaba alelnök a párt felépítéséről szólva azt emelte ki, hogy nincsenek közvetítő testületek, a legfontosabb döntéseket a kongresszus hozhatja meg az összes párttag részvételével, akkor is, “ha majd tízezren lesznek”.    Kérdésre válaszolva elmondta: bár meggyőződésük, hogy az MSZP-ből távozó tíz képviselő jogszerűen alakított frakciót, akkor is dolgozni fognak és közös álláspontjukat ismertetik az Országgyűlésben, ha a házvezetés döntése miatt fél évig függetlenek lesznek. Ebben az esetben is részt vesznek a vitákban, felszólalnak napirend után és írásbeli kérdéseket intéznek a kormánytagokhoz.

A sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc a jövő évi költségvetés tervezetét értékelve arról beszélt, hogy az tönkreteszi az országot és részben olyan adóbevételekre építkezik, amelyeket hatáskörének szűkítése előtt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek mondott volna ki. Véleménye szerint a büdzsé javíthatatlan: antiszociális és nem képes gazdasági növekedést eredményezni.

Gyurcsány Ferenc október 22-én jelentette be, hogy távoznak az MSZP-ből és Demokratikus Koalíció néven új pártot alakítanak. Elmondta, hogy pártjukat formailag a már létező Demokrata Párt bázisán hozzák létre, néhány héten belül annak nevét, alapszabályát és vezetőségét is megváltoztatva. Ezt úgy indokolta, hogy az új pártok bejegyzéséről az ügyészség mondhatja ki a végső szót, ők pedig nem bíznak Polt Péter legfőbb ügyészben.

Az egyesülési törvény szerint ha egy pártnak olyan adata változik, amely érinti a bírósági nyilvántartást, azt 60 napon belül be kell jelenteni a bíróságnak. A változást – ha nincs szükség hiánypótlásra – a bíróságnak a kérelem beérkezésétől számított 60 napon belül kell bejegyeznie, az új adatok a végzés jogerőre emelkedése után kerülnek be a nyilvántartásba, vagyis a Demokrata Párt esetében ekkortól lesz hivatalos a Demokratikus Koalíció elnevezés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 13 szavazatból)
Gyurcsányt elnökké választották, de nem vezet, 3.8 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(149)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

149 Reader’s Comments

  1. független
    - és szerinted egy párt IRÁNYA az a közvéleményre tartozik, vagy egy kabátujjban rejtegetett kártyalap? Mert ez az alapkérdés!
    b
    nagyon egyetértek
    és egy magyar Népszava cikk Nem elég címmel – és ennek kifejtésével:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=488773
    azaz más is látja, hol a bibi, és nem puszilgatással akarja gyógyítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. és hogy rátegyek még egy lapáttal: a párt neve miért Demokratikus Koalíció, amikor a DK rövidítésbe vastagon belefért volna a DEMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  3. Kedves kommentelők!
    Mintha vezényszóra kritizálnátok a DK első önálló lépéseit és egymást is.
    Pedig nem ennek jött el az ideje! :)
    Egy a párt, sok a zászló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. kekec
    Felreertesek elkerulese vegett, nem vagyok es nem is leszek a DK tagja!
    Hogy szavazok-e rajuk, meg sok mindentol fugg!
    De ! Alig tobb mint 1 hete valtak ki az mszp-bol. Gondolom ez ido alatt ha csak nem varazslok, nehez mindent megszervezni, elokesziteni.
    Abban lehet igazad, hogy addig nem kellett volna megalakulniuk, ameddig nem allnak mindennel keszen. De mint azt korabban irtam, biztos vagyok benne, hogy a programot es a szakmai anyagokat mar keszitik ahhoz erto emberek. Remenykedem, hogy segit ebben a Haza es Haladas!
    Kozben jartam a nol-on, es ott eppen Molnar Csaba valami ilyesmirol nyilatkozott!
    Ok legalabb megprobalnak tenni valamit. Ha mi tapossuk el minden kezdemenyezes csirajat is, akkor csak Orbant erdemeljuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. A nepszavarol csak annyit: Leszoltak az mszp-ből, hogy Greczyt ki kell rugni!
    1 hete mar Desy cikkei is eltuntek!
    En egyaltalan nem csodalkozom, hogy ott rugdossak a dk-t, ahol tudjak. A penzt puchlaci utalja!
    Fentiek figyelembe vetelevel veszem oket komolyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. gets
    Vezényszó? Várj, senki nem “kritizál”.
    Van két probléma, amit Bartus felvetett, és nagyon igaz, ha nincs már most kezelve. Az, hogy ezt keményen teszi valaki szóvá vagy kesztyűs kézzel, az nem változtat azon, hogy a probléma ott van, és fontos figyelmet szentelni neki.
    Szerintem Bartussal az élen mindannyian örülünk a DK-nak!
    -
    Egyébként már megvan az 50%, sőt már 51,5% a DK+MSZP koalíció!!!
    http://webszolga.hu/valasztas/
    -
    Bár nem reprezentatív felmérés, azért számomra azt mondja, van remény!
    -
    Szóval, én nem kritikának fognám fel, hanem igencsak fontos felvetésnek és építő javaslatnak a fenti két pontot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. fuggetlen – most jöjjek a slágerrel, hogy “a kis tüzeket eloltja, a nagyokat fellobbantja”? Jól nézünk ki, ha már egy kis kritika is képes eltaposni őket!
    ÉRTJÜK, hogy mi akart lenni az elnökség összetételének üzenete – de NEM ÉRTÜNK EGYET! És ennek(demokratikusan) hangot is adunk. Jobbító szándékkal – amíg látjuk értelmét.
    -az én részemről EGYETLEN enyhítő körülményt találtam, hogy ez “csak” a kongresszust előkészítő “ideiglenes” elnökség. De még ezt is képtelenek voltak rendesen lekommunikálni. Nem TAVALY alakultak meg – akkor a platformot indították. Közben gőzerővel kellett volna dolgozni, nem most kapkodni! ÍGY már akkor is el tudtak volna indulni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  8. Egyébként miért is nem igazítja helyre levelét Mesterházy?
    Ha azt mondaná, hogy valójában nem is kiléptek, stb. akkor az egyetlen fő érv, amit a bizottság használt arra, hogy megtagadja a DK frakcióját, dugába dőlne.
    Mesterházy Úr, tegye meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. b
    Én a kommentekről írtam nem BL írásairól.
    Sajnos számomra kezdi elveszteni a + jel a jelentőségét a két említett párt között, mert a médiavisszhangok szerint lassan a fityiszhez áll közelebb az mszp. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. A fő átverés akkor történt, amikor MA leállította a DK MSZP kongresszusra való tematizálását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. -Egyébként Gyurcsány SAJÁT szavai támasztják alá, hogy a DK vezetőségi tagok választása . és az a kép, amit ezzel mutatni akar – nem egyszeri kisiklás vagy tévedés: ez a világnézete alapja: (ezen változást várni tehát annyi, mint elvárni tőle a saját árnyékának átugrását:
    http://nepszava.com/2011/07/magyarorszag/ket-valasztas-kozott-egy-legfontosabb.html
    ”A politikai alternatíva sikere a kulturális alternatíva megjelenítésének képességében rejlik. Abban, hogy a demokratikus polgári alternatíva, a baloldaliság, a szabadelvűség, a mérsékelt konzervativizmus, mint világmagyarázat, mint szemlélet, mint attitűd, vonzó és nyilvánosan vállalható lesz-e a meghatározó, a véleményvezérként létező és működő társadalmi csoportokban”
    Szerinte a baloldal hanyatlása európai trend, mert “a hagyományos baloldali szellemiség nagyobb részt elvesztette azon képességét, hogy kapaszkodóként és főleg iránytűként szolgáljon a többség számára. A baloldal megújítása éppen ezért nem a pártokból, hanem kulturális dimenzióból fog elindulni. Ennek elsődleges hordozója pedig a művészeti, tudományos, gazdasági, kulturális élet, a civil közösségek hálózata”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. gyengébbeknek a kekecitett fordítás: nem TÖMEGpártot akar, főleg nem baloldali tömegpártot, hanem a “véleményvezérként működő” élcsapatot. Mert az majd “lecsorog” a nép közé is. Meggyőzni, maga mellé állítani ezt az értelmiségi elitet akarja, nem a “nép”et. Na, EZT hívom én Szdsz 2.0. verziónak – és ezért taljuk totálisan tévesnek már az első lépést is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  13. b
    2011. november 8. kedd
    09:47
    “Eső után köpönyeg.”
    Mellesleg Debreceni az ATV-ben kifejtette ugyanazt, amit GyF is, hogy a jelenlegi parlament a funkcióját majdnem teljesen elvesztette, így a frakció lényegében pénz kérdéssé degradálódott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. kekec
    2011. november 8. kedd
    10:09
    Tömegpárt létrehozása a jelen környezetben illúzió.
    Debreceni nem szdsz-es. Bauer Tamás is csak balliberális és nem szdsz-es.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Könyörgöm, mégis csak egy rohamléptekkel kiépülő fasisztoid rendszer elleni ellenállásról, annak megszervezéséről, egy egypárti -viktatúra megdöntéséről van szó! Nincs idő és elvesztegetni való energia az ilyesfajta értelmiségi baszkurálásnak! Gyurcsánynak történelmi felelőssége lesz abban, ha ezt elcseszi! Ha nem változtat, akkor kénytelen leszünk megnézni Istvánffyt öltönyben, vagy megnézni ismét magunknak az Mszp-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. gets – na látod, EZ a baj: hogy ilyen következtetésre jutottam én is – csak éppen egy “kis kiegészítéssel: Gyurcsánnyal!
    Tömegpárt létrehozása a jelen környezetben illúzió GYURCSÁNNYAL.
    Mert egyébként pont a jelen helyzet – a tömeges elégedetlenség – kedvezett volna egy tömegpárt létrehozásának. Amely nélkül NEM LEHET a fideszt és Orbánt leváltani. Azaz Gyurcsány ezzel a hibás lépéssel a viktatúra konszolidációját segíti elő.! Mert képes a személye iránti szimpátiával ezt egy ideig elfedni!
    És igaza volt Bartusnak: LEHET, hogy 2-2.5 év múlva belátja, hogy tévedett – -amit minden józan ember már most is lát!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  17. kekec
    2011. november 8. kedd
    10:29
    “a jelen helyzet – a tömeges elégedetlenség – kedvezett volna egy tömegpárt létrehozásának”
    Ez az, ami csak látszólagos – az egyszeri százezres békés tüntetés nem eléggé tömeges és nem eléggé elégedetlen és nem eléggé egységes!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. b.
    Óvnálak attól, hogy 100%-ban higgy a választás.hu-ban!
    Lehet az az eredmény nagyon csalóka is. Kíváncsiságból megnéztem, hogy lehet e ugyanarról az IP címről többször is szavazni. Lehet!Vannak akik szórakozásból is szavazgatnak, hogy hátha örül a valahová szavazó az elért eredménynek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. gets
    Adtam egy +,nagyon igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. gets – bumburi. Miben van igaza? Hogy nincs igény tömegpártra? Miért, értelmiségi köldöknézegetésre van?
    Ez a helyzet olyan, mintha Franciaországban a fasiszta megszállás elején az ellenállás megszervezésére lett volna egy karizmatikus alak – és az közzé tette volna, hogy majd a párizsi kávéházakban a “véleményvezér értelmiség” kifundálja, hogy mit kell tenni – addig tessenek szépen nyugodtan kivárni! Mert nincs igény tömegmozgalomra. AGYRÉM!
    VAN igény tömegmozgalomra, hiszen a lehetséges provokáció fe3nyegetése ELLENÉRE kiment több tízezer ember a milla tüntetésére. Az igazi többség meg a bizonytalanok serege, akik vezetésre vártak – egy alternatívára, amihez érdemes csatlakozni. De EZ a Dkp nem is akar tömegmozgalom lenni.
    Pupu jól mondta: Az embernek sikítozhatnéka támad, hogy látja elúszni egy rendszerváltó baloldali tömörülés, tömegpárt esélyét. AMI ORBÁNNAK KEDVEZ. Egy esélyünk van: hogy halálra röhögi magát ezen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. bumburi
    2011. november 8. kedd
    10:38
    Ja, nem is hiszek 100% :))
    Egy másik posztban már írtam, hogy fél óra alatt a Jobbik 500 voksot kaszált, szemben az előtte 5 óra alatt kapott 10-zel.
    A sírig optimista leszek. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Mesterházy megint jó sokat ártott saját magának és pártjának de főleg az Ügynek !
    Vagyis a Fidesz demokratikus leváltásának a lehetőségének ártott.
    Mostmát tényleg kezdem azthinni hogy valami furfingos módon valóban a Fidesz vezérli az MSzP .-t !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. gets
    2011. november 8. kedd
    10:15
    Ja, de elvből meg kéne lépje. Rá kell jönni, hogy a poshadó narancslétől fuldokol most az ország. Aztán, mikor a fertőtlenítés megtörtént, kidolgozhatják, hogy most bal vagy közép a helyes irány. Jelenleg a jobbik irány a rosszabbik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Geyza
    2011. november 8. kedd
    11:10
    Van benne valami. De egy biztos, az, hogy valamilyen semjénista/narancslés alak szítja az ellentétet már két éve.
    Itt az idő Mesterházy és Gyurcsány elásni a csatabárdot, kirúgni azt, aki a sz@rt (az ellentétet) keveri, és együtt kivágni a narancserdőt.
    -
    Csak azt remélem, hogy valaki az ő berkeikben is olvassa ezeket a kommenteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. kekec
    2011. november 8. kedd
    10:57
    Az az egyszeri százezres tömeg, ami nemcsak milla volt, miért nem hívott vezéregyéniséget a tüntetés hangjának megerősítésére, miért próbált kipróbálatlan politikusok közepes szerepléséből válogatni – így nem lehet bársonyos forradalmat sem csinálni!
    Minden türelmetlen véleményezőnek (pupunak is) lehet igaza, meg féligaza – ez utóbbi a gyakoribb – de a realitások azt mutatják, hogy a karaktergyilkosság megakadályozta a tüntetők összefogását is, így GyF karizmája is csak annyira volt elég ezek után, hogy a tömegben észrevegyék néhányan, hogy jobb lett volna mégis meghívni. :) Eső után köpönyeg.
    Régebben egész jól kifejtetted a média jelentőségét, ha az emberek ezt nem fogják fel a média minimális támogatása mellett, akkor GyF helyében én sem mentem volna a pódiumra, de még a tömegbe sem. Ennyire egységes a tömeg!
    A facebook-ot nem kell túlértékelni – ott nem születnek ideológiák, vagy túl sok is születik.
    A 4K nem Istvánffy találmánya, neki nehéz lesz egyébként is bármit elindítani …
    Új tömegpárt feltételei hiányoznak szerintem.
    Csak ne legyen igazam az mszp-fityisz ölelkezését illetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Amíg a kultúra emberei, az értelmiség nem tud felmutatni a kétkedésén túl egy egységes alternatívát rövid, tömör, közérthető jelszavakkal, addig Ovi vígan röföghet a markába.
    Ha lesz alternatíva (ezen dolgozzon a DK) akkor lesz párttagság nélküli tömegtámogatás is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. A széttrancsírozott tömeg éretlen az összefogásra és nem válik éretté, ha folyton szajkózzuk: FOGJUNK ÖSSZE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. ” Ez az, ami csak látszólagos – az egyszeri százezres békés tüntetés nem eléggé tömeges és nem eléggé elégedetlen és nem eléggé egységes!!!”

    Szerintem itt van a fő baj. Megbeszéltük március 15.-én, hogy majd október 23.-án kimegyünk megint felvonulni(ha nem esik az eső :) / majd most megbeszéltük, hogy majd március 15.-én megint megyünk egy kicsit morgolódni. Mi ez? Ellenállás vagy csak olyan tessék-lássék mocorgás? Nem csoda ha a F….SS röhög a markába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Kérem, aki elmentette az eredeti cikket, küldje el nekem emailben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. “Gyurcsány semmit nem tanult, vezetésre alkalmatlan.”

    Ezt a mondatot, mint DK tag visszautasítom és kikérem minden Koalíció tag nevében!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  32. Kedves Zsigmond, úgyis, mint DK tag, eredj te a Gyurcsány face bukjára, de 3, 14-ba is mehetsz. :: (ez egy mosoly jele akar lenni.)
    Szamizdadot kérek, ha lehet! Egy szamizdadot, könyörgöm, szamizdadot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  33. Avi
    Az a nagy baj, hogy sokan írogatnak itt a fórumokon, hangot adnak elégedetlenségüknek, de tettekre képtelenek. Hányszor szerveztek már tüntetést és a birka nép nem megy el. Én ott voltam mindegyiken. És TE???
    Féltik a pozíciójukat. Milyen jó duma. A D-Day demonstráción is csak azért voltak sokan, mert külön buszok indultak vidékről. És a pestiek (2 millió) miért nem vették a fáradtságot?? Az a nagy bajunk, hogy nem tudunk összefogni. Nincs ember, aki egy összehangolt nagy demonstrációt szervezne. Bohóckodnak külön-külön, aztán megszabják ki vehet részt, ki nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Gonoszka! A STILUS MAGA AZ EMBER. NO COMMENT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Zsigmond
    2011. november 8. kedd
    12:51
    Már az elmúlt évezred közepén Spinoza megmondta, hogy mi a szabadság = felismert szükségszerűség.
    Ha valaki szükségszerűen (a narancsgőzös mantrától beszívva) hülyeségeket állít, neked nem kell rávetni magad, mert az szerintem nem szükségszerű.
    A vélemény – egy stílus – a stílus – maga az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Kedves Barátaim!
    Örülök neki, hogy a DK hivatalosan párttá válása ilyen kommentuszályt eredményezett. Ezeket és Bartus saját jegyzetének visszavonását indokló “admin.”-bejegyzését elolvasva magam is úgy döntöttem, hogy “360 ÓRA” című posztomat “frissítem”, de NEM VONOM VISSZA!
    Továbbra is úgy vélem, hogy Laci a tőle megszokott indulatossággal, de ezúttal elhamarkodva rontott neki a DK-nak. Egyszerűen kizártnak tartom, hogy egy alig pár napja született “csecsemőről” az első gőgicsélései alapján egész életére vonatkozó és ráadásul megfellebezhetetlen hangnemet megütő kritikát lehessen levonni! Arról nem is beszélve, hogy (és kedves “kekec”, nálam ez volt a “karaktergyilkosság” gyanúja!) az új párt működésének finanszírozásával kapcsolatban Bartus Laci azonnal előkapta a (fideszes propagandára hajazó) meglehetősen dehonesztálónak szánt “milliárdos” jelzőt Gyurcsánnyal kapcsolatosan, miközben fogalma nem lehet arról, Gy.F. eddig mennyit költött a saját pénzéből a DK-ra!
    Továbbra is fenntartom állításomat: mindössze 360 óra történései alapján egyszerűen nem lehet okadatoltan, tehát HITELESEN bírálni a DK-t, csakis prejudikálni! Ez pedig nem méltó Bartus Lacihoz!
    Nem folytatnám. Mindent leírtam a posztom frissítésében!
    (PS.: a szomorodó téma feloldásaként a szendamondja.wordpress.com blogomban írtam egy jó vigyoris posztot is! Kattintsatok és röhögjetek! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Kedves “Gonoszka”!
    Lassabban! Aki olyan csodálatos posztokat tud írni, mint Te, ahhoz nem méltó a 3,14, meg a hasonlók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Bocsánatot kérek!
    Kritikát csak megfogalmazni lehet! Levonni pedig csakis tanulságot!
    Elnézést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Zsigmondnak adtam egy pluszpontot, mer igaza van. Én ilyen rossz stilussal rendelkezem, mondhatnám sz*ral. Ez van.. Na de, ! azért Gyurcsányfan nem,
    azt már nem. Azt a sértést kikérem magamak! :)
    Közfelkiáltással, szamizdadot akarunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. Kedves “b”!
    Rákattintottam az Általad ajánlott “webszolga”-linkre.
    Két kifogásom van a megállapításoddal (MSZP-DK együtt bő 51%) kapcsolatosan.
    Az egyik az, amit a linked alján is lehet olvasni, miszerint az nem “reprezentatív” felmérés és minden egyes 100ezernyi szavazat után indítják újra a számlálót.
    A másik (s ezt már reggel leírtam), az MSZP magatartása egyáltalán nem azt szolgálja, hogy esetleg a DK-val (avagy bármely másik alternatív mozgalommal) karöltve leváltsa vitéz(y) diliházy Orbán Viktor Mihályt és kleptokratikus bandáját!
    Mint azt a “Balmorál” c. posztomban leírtam, Mesterházynak semmibe nem került volna azt írnia a Köteles Nagybajuszt “értesítő” levelében, hogy az MSZP-frakciója 48-10 alapon KETTÉ VÁLT, és nem pedig azt, hogy tizen “kiléptek”.
    Azt pontosan lehetett tudni, hogy fideszék keresztbe akarnak tenni a gyurcsanyista frakciónak, de talán nem kellett volna ehhez muníciót is szolgáltatni. Előbbi esetben ugyanis a szocik moshatták volna kezeiket és nyugodtan mutogathattak volna Kövérre! Most azonban fideszék simán át tudták passzolni az antidemokrácia labdáját az egyébként tényleg bosszút állni akaró szocik térfelére!
    Hát hogyan lesz így választási együttműködés? He?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Baloldaliak vagyunk Kurvára baloldaliak. Annyira, hogy november 7-ét meg sem említettük. Azt nem. A DK-ról vitázunk. Még komolyan is vesszük magunkat.
    Csak mások röhögnek rajtunk, de jóízűen.
    …..

    …..15, vagy 16 éve, hogy Moszkvába jártam. Autóval. Varsó, Brest, Minszk, Szmolenszk, Borogyinó, Moszkva. Onnan Brest -Litovszktól a szalagként nyúló 1400 km-en asztallapnyi síkon szalad az út, hgy Moszkva szélétől, a legendás Jak3 repülő emlékművétől kiszélesedve belesimuljon a külső moszkvai körgyűrűbe, mely 480 km hosszan öleli a várost, majd a belső gyűrű után a központot átszelve, jobbról a Kreml, balról a Bolsojt elhagyva, a Kutuzovszkán suhanva elérd Medvedovot, a Metró külső végállomását.
    …..Amint közeledsz Moszkva felé, az út jobb oldalán házak tűnnek fel. Kék, zöld és más színekre festett, faházak. Igen, faházak. Aztán kanyarogsz az úton, melletted villanyoszlopok fogadnak sorbanállva és ronda 4 emeletes lakótömbök sora szomorít. Nem szépek.
    …..Az út széles. A világ olyan városa volt abban az időben, ahol lehetett autózni. A meglehetősen sivár képet a mellettem ülő szőke szépség tette gyönyörűségessé és feledtette a fáradtságot.
    …..A város szélén nem egy faházba mentünk. 10, vagy talán több emeletes házak álltak egy csoportban és a felsőbb emeletek ablakából a fák zöld lombja, mint lágy hullámokat kergető tenger látszott.
    …..Liften mentünk. Fel, fel! A lakás pont olyan, mint Pesten, Bécsben, Stockholmban, Münchenben, vagy Győrött, a fürdőszobában folyik a meleg víz. Tyepla voda! Tyepla voda! És az orosz lány nevet, gyöngyözik a kacagása, mint Pesten, Bécsben, Stockholmban, Münchenben, vagy Győrött, Majakovszkíj, kiállt fel és megölel.
    …..Lepihensz. Forróság van, zümmög a ventilátor. Becsukod a szemed, felrémlik egy szó, GOELRO. És látod a faházakat, látod a sáros földutakat a városban, a kővel döngölt makadámot, helyenként a kockakövet és a Kutuzovszka felől az égre szökő fényeket. Szentpétervár palotái csillognak és a moszkvai utak sarában kócos lovak poroszkálnak a trojkába fogva, a mozgólépcső fut veled a mélybe, a Metró állomásait márványlapok fedik, trolibuszok futnak az aszfalton, a Puskin tér felé a villamos sivalkodik a kanyarban, a sivalkodás mintha Bip Bip Bip hallatszana, egy dallam, hogy
    Ejh Uhnyem, e… úhhhnyem!

    A magasban a TV torony tetején villog a vörös fény. Mintha hallanád repülőgépek motorját, Borogyinó, vagy Volokalamszk felől ágyúk ugatnak az égre, Himki utcáin lánctalpa csikordulnak, a Krasznaja Plosagyon keményen csattannak a léptek, a tribün felé a lányok integetnek, szalagok szállnak a kék égre, fiúk lépnek, zászlók lengenek, csókok cuppanását, lobogó hajak illatát hozza a szél, és egy lány dalol egy legénnyel a szürkévé álmosodó fehér éjszakában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. Gonoszka
    2011. november 8. kedd
    14:43
    Ez szép volt, régen jártam arrafelé többször is mint szerettem volna.
    De ezt olvastad már?
    http://torokmonika.blog.hu/2011/11/07/a_nagy_oktoberi_novemberi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Igen, már tegnap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Itt az új változat, ezt akartam mondani:

    http://nepszava.com/2011/11/velemeny/bartus-laszlo-ketszer-ugyanabba-a-folyoba.html

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Kedves “Gonoszka”!
    Már megint írtál egy szép posztot! Gratula!
    Kérdezném azonban, hogy ugyan mi az ördög köze van a “balodaliság”-nak a november 7.-én úgymond ünneplendő “Nagy Októberi”-hez?
    Azt köllene ünnepelnünk, hogy a cári diktatúra után egy másik (de ugyanolyan, vagy talán még rosszabb) diktatúra jött létre? Egy sima puccsal?
    “Gonoszka”! Ennél sokkal többet néztem ki Belőled!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  46. 1917 okt. 25-én (juliánus naptár) munkások, matrózok és a háborúban elcsigázott katonák reménykedve néztek az égre. Ex oriente lux,…. hogy ez elbotlott, nem volt az ő hibájuk.
    10 nap, ***** *********** a világot.
    Hogy ma én itt ülök és emlékezem, nekik köszönhetem.
    Az anyai nagyapámat a tbc vitte el, az apait a szíve. Még nem voltak 50 évesek.
    Lehet úgy is nézni, hogy kipusztították az arisztokráciát, és lehet úgy is, hogy bevezették a 8 órás munkanapot, enni adtak a proliknak, és a petróleumlámpát a könyvek mellé tették, és gyerekek kicsiny mocskos mancsocskái ceruzát foghattak, a füzetlapok elkoszolódott szamárfülei és lapjai mellett tanultak, erőműveket, vasutat, utat és űrhajót építettek. :)))
    Csak egy mosoly. Többet akarsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Érdekes, a cikk elején 153 kommentet jelez – az utolsó oldalon visszaugrik 102-ra – ráadásul lapozáskor kiürül a név, mail, website rovat az addig beírt szöveggel. Abban a hiányzó 51-ben nekem is volt szövegem. Valami szoftverváltozás történt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. kekec 2011. november 8. kedd 10:24
    “Könyörgöm, mégis csak egy rohamléptekkel kiépülő fasisztoid rendszer elleni ellenállásról, annak megszervezéséről, egy egypárti -viktatúra megdöntéséről van szó! Nincs idő és elvesztegetni való energia”
    .
    Akkor állj közéjük és csinálj mindent gyorsabban, vagy hagyjad, hogy csinálják, és ne ellenreklámozz folyamatosan nekik!
    Egyszer az a baj, hogy miért nem egy-két éve alakultak meg, utána az, hogy nincs logo, pártprogram és kampánydal.
    Ha az alakuláskor minden meglenne, az lenne a baj, mert egyikbe sem vonták be a párt tagjait. Most majd bevonják, és amire kell, meglesz minden, mert ez így demokratikus.
    Mire jó ennyi kekeckedés szerinted? Elmélkedjél néha írás előtt, vagy pihenj kicsit, mert újabban nagyon túlpörögsz. Kár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Magam véleménye szerint “szegény” pártot nem lehet alakítani. Ahol a pénz van, ott a hatalom!
    Az hogy Gyurcsány pártelnök, de nem vezet, az is butaság, mert az ellenféltől tanulni kell, és bizony a kommutáció a FIDESZ nél kitűnő, és ami ott jó, be kell vezetni.
    A hibákat nem kell ismételni, tehát az árulókat el kell távolítani. Gyurcsány ott hibázott, hogy szembe szerették, háta mögött elárulták, ahogy most is az MSZP-nél mindent elkövetnek, hogy ártani tudjanak, mert tisztába vannak vele, hogy mihelyt helyrejön a párt, a tagság átpártol majd, és jönnek kívülről is.
    Még egyszer az ellenféltől tanulni kell a FIDESZ től soha semmi nem szivárgott ki, amíg nyilvánossá lett amiről tanácskoztak. Az ellenféltől tanulni is lehet, ki kell használni. Kommunikálni kell sokat ami nyilvános arról beszélni kell, és Gyurcsány ért ehhez, van kisugárzása, ami nagy előny, ehhez nem mindenki ért. Krivánom, hogy sikerüljön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Nőtt a DK népszerűsége a szakítással 2013. szeptember 11. szerda | AN

Gyurcsány az ellenzéki összefogásért 2012. október 23. kedd | AN

Október 23: a rendszert végképp elsöpörni 2012. október 4. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos