Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amiért nem ment el Gyurcsány a frakcióülésre 2011. szeptember 22. csütörtök 18:37 Forrás: facebook

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amiért nem ment el Gyurcsány a frakcióülésre

Budapest – Nem ment el a mai rendkívüli frakcióülésre Gyurcsány Ferenc, mert a frakciónak nem, a pártnak van köze a mandátum-visszaadó javaslatukhoz. Ezért volt szerinte felesleges végighallgatni, hogy miért nem lehetséges a javaslatuk megvalósítása. Pedig a párt támogatottsága javulásához az MSZP-t megtestesítő másik, elfogadhatóbb frakció megalakulásának esélyét meg kellene adni – ha már mindenki arról beszél, hogy szinte bármit megtenne a Fidesz leváltásáért – írta a Facebookon Gyurcsány.

Egy éve azért alapították a DK-t, hogy új pártot hozzanak létre az MSZP-ből. „Nem helyette, hanem belőle. Egy nyitott, nyugatos, polgári pártot, amely érzi, milyen fontos a gyengébb iránt érzett felelősség, az igazságosság ügye, a szolidaritás. Ezért küzdünk” – írja.

Javaslatuk páraknak, talán sokaknak megfeküdte a gyomrát. Nevezetesen: szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy annak dacára sem növekszik az MSZP támogatottsága, hogy a Fidesz lassan már egymillió szavazatot elvesztett, miközben a Jobbik beéri az MSZP-t. A tanulság, hogy gyökeres változások kellenek. Mivel „a pártot ma elsősorban a parlamenti frakció testesíti meg”, amely frakciót még a pártot támogatók sem nagyon kedvelik, ezért teljesen világos a helyzet: meg kell adni a jogot a párttagságnak, hogy szavazáson mondjon véleményt arról, megerősíti-e a jelenlegi képviselők mandátumát vagy új embert kíván a választási listákról a Parlamentbe küldeni.

Ez nehéz döntés. „De hát mindig mindenki arról beszél, hogy szinte bármit megtenne, hogy leválthassuk a Fideszt. Itt az ideje, hogy megmutassuk: készek vagyunk az önfeláldozásra, a kollektív és személyes felelősség együttes vállalására. Egy ilyen döntés a baloldal morális fordulatát hozhatná el” – érvel tovább Gyurcsány.

„Javaslatunk egyesekben riadalmat váltott ki. Csütörtökre rendkívüli frakcióülést hívtak össze.” Érthetetlen, hogy mire ez a kapkodás, hiszen nincs köze ehhez a frakciónak mint testületnek; javaslatukat a kongresszusnak tették, mert ez a párt ügye. „A frakció a párt frakciója, dolga, hogy részt vegyen a törvényhozásban, a kormány ellenőrzésében. Nincs joga, hogy a párt alapvető politikájában a párt helyett alkosson véleményt. A pártnak van frakciója és nem a frakciónak pártja” – állítja Gyurcsány Ferenc.

Ami viszont a frakcióra tartozik „például azok a vizsgálóbizottsági kezdeményezések, amelyeket vagy két hete megtettünk. Vagy az a javaslatunk, hogy a sarkalatos törvények vitáját aktívan bojkottáljuk. Ezeket még nem tűzte napirendre a frakció. A frakció tagjainak mandátumát esetleg fenyegető javaslat miatt viszont rendkívüli ülést hívnak össze. Mire ez a sietség?” – kérdezi.

„Megfontoltság, nyugalom és érdemi vita kell. Erre készen állunk. Ha a párt bármely testülete meghív bennünket, akkor oda elmegyünk és elmondjuk a véleményünket. Mostani javaslatunkat a frakcióval testületileg megbeszélni indokolatlan, ezért felesleges. Meghallgatni, hogy ki miért gondolja azt, hogy az ő mandátuma semmiképp nem kerülhet veszélybe, és most, amikor a Fidesz feldúlja az országot, akkor nem foglalkozhatunk magunkkal, na, ez üres felelősséghárító szócséplés. Az megy nélkülünk is.

Nem egyes emberek lemondására van szükség, sőt, senkinek a lemondására nincs szükség. Felemelő, komoly közös felajánlásra van szükség. Azt kell mondani tagjainknak: „ha van nálunk jobb frakció, amelyben jobban bíztok, akkor mi nem állunk ellen.” Ezt kellene kimondani. Mitől olyan nehéz ez?

Azt mondják, hogy a belső vita árt nekünk. Tessék megnézni az elemzéseket! Májusban, júniusban, amikor a pártszavazás körüli vita volt, több volt a támogatónk, mint a lagymatag, vita nélküli, helyenként populista szólamokat zengő nyár után. Az emberek viruló, a helyes utat szenvedélyesen kereső pártot akarnak látni, nem pedig sekélyes egyszólamúságot” – írja.

„Orbánt hideg fejjel lehet és kell legyőzni”, és szerintük ehhez egy jobb párt kell.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 24 szavazatból)
Amiért nem ment el Gyurcsány a frakcióülésre, 4.8 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Magyarul: A mocsár lecsapolásáról nem a békák véleményét kell megkérdezni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  2. “mindenki arról beszél, hogy szinte bármit megtenne a Fidesz leváltásáért”
    .
    “Életünket és vérünket, de zabot nem!”
    .
    Mondja még valaki, hogy Kertésznek nincs igaza?
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  3. Igen, egy jobb párt kell, ha egyáltalán az MSZP-nek szándékában áll leváltani Orbánt. Én ezt a leváltani hajlandóságot egyre jobban kétlem, mert nagyon is jól ellubickolnak a párt képviselői a semmittevésükkel. Az pedig egyre erősödik bennem, hogy egyáltalán nem ezt várja tőlük a tagságuk…
    Annak, hogy jobb párt lehessenek, leginkább Meseházi az oka.
    Gyurcsánynak igaza van, nem azoknak a személyeknek kell döntést hozniuk arról, hogy lecseréljék-e őket náluknál nagyobb bizalmat élvezőkre, hanem azoknak, akik felhatalmazzák képviselőiket a képviseletre. (Nehogy már a hülyére vert focicsapat vereséget kivívó játékosai döntsék el, hogy mi legyen a következőkben az összeállítás…)
    Persze, akiben van csöppnyi önbecsülés, az nem félhet újra megmérettetni magát.
    De olyan megméretkezősnek semmi értelme, hogy én kijelöllek téged, te engem, mi ketten őt, ő pedig nekünk ezért lesz hálás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  4. Tetszik a kavarás GYF!
    Szegény felcsútinak lövése sincs, miket készülsz lépni.
    Márpedig az elmebaj egyik jele, hogy váratlan eseményre nem tud reagálni.
    Ezt a piti Mesterházyt és a többi megélhetési politikust napok alatt le tudod gyűrni.
    Had féljen a focieszű kondásgyerek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  5. Csak már látnám !
    Hogy legyőzik !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. A Demokratikus Koalíció (DK) által kibocsátott 22 pont : A Köztársaság Kiáltványa itt olvasható
    http://dkp.hu/news/details/241

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. Sarkos:
    Így igaz !
    A Hatalmonlévőknek láthatóan van egy csapatuk , valami lélekbúvárokból meg elemzőkből, akik feltérképezték a szóbajöhető ellenfelek személyiségét.
    És ezért előre látják hogy miket fognak ezek reagálni egy egy intézkedésük , vagy felröppentett álhírük kapcsán.
    Ígyaztán könnyedén nevetségessé tehetik vagy félreállíthatják őket.
    Kivételt képez a mi Ferink !!!
    ( Meg még egy két valóban demokratikus felfogású filozófus , író .)
    Velük egyszerúen nemtudnak mit kezdeni. Ezért megpróbálják eleinte erkölcsileg , később ( neadja Isten ) fizikailag megsemmisíteni őket .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Igaza van Gyurcsánynak.Világos beszéd.Ha a párt vezetéséről azt állítják , országszerte, hogy korrupt, és ezért nem szavaznak rá, akkor akár igaz az állítás, akár nem, le kell cserélni.Tudjuk, hogy ez egy politikai érv, de azt is tudjuk, hogy nem csak az, sokkal több, bonyolult dolog van mögötte, de attól még politikai érvként igaz.Gyurcsány is megtette ezt. Mesterházy a ma esti Egyenes Beszéd-ben mellébeszélt.
    A politológusok meg hülyék. Tisztelet a kivételnek, de nem sok van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  9. Demokratikus Koalíció honlapjáról Vitányi Iván tanulmányának első része a baloldalról:
    http://dkp.hu/news/slider3
    Nem semmi – iránytűnek sem! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Nem úgy látszik, hogy az MSZP-ből j o b b pártot lehet csinálni. Talán mégis egy m á s i k pártot kell/ene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. És egy olyan pártnak kéne lennie az MSZPnek,amelyik nem támogatja az egypárti diktatura törvényeit.
    Hanem ugy vilselkedik,mintha ellenzéki párt lenne.
    Mert az is!
    És a nép érdekében ellenáll a diktatura minden lépésének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Hazafi: “A Demokratikus Koalíció (DK) által kibocsátott 22 pont : A Köztársaság Kiáltványa”
    http://dkp.hu/news/details/241
    .
    Biztos, hogy most ennek van itt az ideje? (Gazdasági visszaesés, a foglalkoztatás helyzete, a forint zuhanó árfolyama, családok kilátásai az év végéig és 2012-re, koncepciós idézés okt. 3.-i dátuma stb.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  13. Folyt.:
    Most hagyni kellene az ideológiát, mert a gyakorlati kérdésfeltevések, az országos problémák néven nevezése és a számonkérések ideje jött el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  14. Gyurcsany – MSZP , Orban Fidesz : Sárba velük !

    Nem ugy ertem hogy velük együtt, bar mind a ket szemely es part is megtette a magaet hogy ilyen helyzetbe sulyedtunk, sajons nem csak ok de az egesz orszag.
    Dobjatok öket a mocsárba!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (12 szavazatból)
  15. Ne felejtsük: 2014-ben nem elég a Fideszt legyőzni, hanem a Fideszt és a náci pártot együtt kell legyőzni. Ehhez pedig egy széles támogatottságú, valóban demokratikus és liberális párt kell. Az MSZP erre alkalmatlan. Az új párt és az MSZP együtt viszont többséget szerezhet, és akkor koalícióban nekikezdhetnek a romeltakarításnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. proaktív!
    Hogy képzeled, hogy hagyjuk az ideológiát?
    Ész nélkul semmi értelme forradalmat játszani – azzal csak a csuti meg vona malmára hajtanánk a vizet! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Az AN-re is főként a normális ideológia miatt járunk!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/el%C5%91rehozott-v%C3%A1laszt%C3%A1s-2012-ben/264826376883165
    Előrehozott választás 2012-ben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. gets: “Hogy képzeled, hogy hagyjuk az ideológiát?”
    .
    Természetesen idézőjelben, így: hagyjuk az “ideológiát”, és koncentráljunk a gyakorlati, napi eszementségek azonnali és alapos kitárgyalására. Ha értelmesen reagálnak a törvénygyártók naponkénti jogtiprására, máris láthatóvá teszik vele az ideológiájukat. Végülis ugyanott kötnek ki, csak nem elvont szövegekkel, hanem gyakorlati felvilágosítással. Utóbbi a hatásosabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. proaktiv!
    Ellentmondasz a nick nevednek is, ha vezérfonal nélküli cselekvésre buzdítasz. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Orbánt hideg fejjel lehet és kell legyőzni”, és szerintük ehhez egy jobb párt kell.
    Ennél többet nem lehet mondani, ez a lényeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  22. gets: “vezérfonal nélküli cselekvésre buzdítasz”
    .
    Éppen a cselekvésra buzdítok, nem a vezérfonal fejtegetésére-szövögetésére. Az is kell, de mivel kevesebben értik az elvont fogalmakat, a gyakorlati, kézzel fogható dolgokra kellene koncentrálni és cáfolni a kormány intézkedéseinek az értelmét és hatékonyságát.
    Felkészült közgazdászok kellenének a sajtót elárasztani a kormány tévedéseinek kivesézésével, akik a párt nevében logikusan kifejtik, milyen kormányintézkedés mit von maga után az átlagos adózók és a nyugdíjasok hátrányára. Sok a tennivaló, és ebben is gyakorlat teszi a mestert. Hol vannak a megszólalni és önmagukat világosan kifejezni, az átlagembert felvilágosítani képes közgazdász koponyák?
    A kormány viszi a szakadékba a pórnépet, aki még csak nem is tud róla. Ez a baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Másfél évvel a választások után szinte ugyan ott tart az MSZP ahol tartott. Erre lennének büszkék? Lassan Mesterházy is úgy beszél mint sok fideszes, mellé. Bizony szomorú volt látni, hallani az ATV-ben. Drasztikus változások kellenek. Lassan (sajnos) kiderül, hogy helyes lehet az amit Gyurcsány Ferenc mond. Érzésem és környezetem szerint sokan követik őt a pártból a tagok és szimpatizánsok. Szurkolok neki mert ez így nem mehet tvább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  24. Az egyszerű MSP tag gondolom aztlátja,amit a többség, hogy az MSZP folyamatosan mellébeszél, hárít.
    A többség csak közvetett, a tagság valószínűleg pontosab bizonyítékok birtokában érzi, tudja, hogy e mögött kőkemény zsarolhatóság (sár) van és színfalak mögötti megállapodás a Fidesszel.
    Szóval a főkérdés tőlem legalábbit Meseházihoz, lesz-e és mikor tagrevízió és be merik-e vállalni a közvetlen választásokat és nyilvános vagyonnyilatkozatokat.
    Amíg ezt nem teszik, ne menjenek a napra és ne pofázzanak a “sokkal súlyosabb napi gondokról.”
    Senkiben fel sem merül egy egyszerű mezei MSZP tagról, hogy korrupt, míg a vezető tisztségviselőről csak az ellenkezője.
    Amíg demokratikus országokban vesztett választás után eltúnik a süllyesztőben az “élcsapat”, addig mi történik az MSZP-ben.
    Orbán be akarja betonozni magát.
    Tessék mondani, Lendvai-Kiss-Kovács.Puch nem fél egy hirtelen vízbetöréstől?
    A jelek szerint igen. Rettegnek. És kitől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Az MSZP és Gyurccány is megbukott, legalább 8 évre. Reméljük, hogy a FideSS is, a nácikkal együtt, szintén. Már nagyon várjuk, hogy az egyetlen hiteles személyiség, az igazi demokrata Fodor Gábor pártot szervezzen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (12 szavazatból)
  26. Leandro
    A szadesz is megbukott, szintén száz évre. A liberális gondolkodást tisztelem és elfogadom, de az messze nem azonos néhány kétbalkezes magyar műreprezentánsával.
    Fodor Gábor hitelességének megitélése ízlés dolga, az azonban vitán felül áll, hogy neve szorosan kapcsolódik az SZDSZ-hez, ami nem túl előnyös (eufémizmus),

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Fodor végleg beírta magát a történelembe és érdekesmódon nemmint pártelnök (a vezetés nem neki való), hanem Oktatási miniszterként.
    Túl könnyen feledésbe merült, főleg az egyházak, élen a kaotikus gittegylet mostani nyomulásának fényében, hogy ő téptee szét Antall biankó csekkjét.
    És azt se szabad elfelejteni, hogy a dicső MSZP szervezett ellene pedagógus tüntetést.
    Kedves tanarak, megérte?
    Leonardo: Gy.F.-et az MSZP buktatta, akik most szintén megbuktak.
    Akkor valóban Gy. F. megbukott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  28. Kedves Proaktív! Kénytelen vagyok vitatkozni Veled(Önnel?). Az mszp olyan állapotban van, hogy nem tud semmit hitelesen és időben csinálni. A megnyilvánulásaik igencsak vérszegények, néha éppen olyan populisták, mint a kormányé. Ha a napi politizálással párhuzamosan(!) nem tud a saját megújulásával foglalkozni, nem fog semmire sem jutni A támogatóit elveszti, csak a pletykalapok fognak foglalkozni a kis játszadozásaikkal. Ráadásul, ha igaz az, hogy a frakció ill. a pártvezetés nagyon távol került a tagságtól, elég belterjesekké váltak, ami szintén nem tartható fenn, változtatni kell rajta mindenképpen. Tagság, tömegbázis nélkül béna kacsák. Tehát nem felesleges a párt belső problémáival foglalkozni, különben mennek a levesbe. Figyelembe véve ezt a szükségszerűséget, eléggé rossz érvelésnek tűnik a belső problémák megoldásának elodázása,takargatása, különösen a napi politikai harcokra hivatkozva. Azt meg nagyon álságosnak tartom, hogy nem szabad a belső vitákat, kritikákat kiteregetni, mert rontja a párt támogatottságát, éppen ezért, aki mégis megteszi az áruló. Ez nagyon rokon szemlélet a magyarság történelmi hibáinak takargatásával, amit Kertész Ákos olyan szenvedélyesen kritizált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  29. öregszeder: tidztázzunk egy apró, ám itt előforduló, nyilván njáratlanságból eredő netikett kérdést.
    A netes fórumokon a tegezés járja és néha a magázás felér a sértéssel.
    (Mondja maga marha… :) ))
    Ami persze nem teszi megengedetté a kultúrálatlan alpári személyeskedést.
    Tegezésért megsértődő ne írjon fórumra.
    MSZP-re visszatérve, tagság és támogatottság nélküli ám tetmes infrastruktúrával és egyéb földi jóval rendelkező párt.
    Naná, hogy fél a ma már tulajdonképpen semmihez sem értő vezetés a fenékenbillentéstől.
    Érdekes módon nem a DK tagjai a párfunkcionárius munkán kívül mást nem látott tagok.
    Kinek lenne kenyérgondja, ha megszűnik a párt?
    Egyszerű a vízválasztó és a jelenlegi vezetés ostobább az átlagpolgárnál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. öregszeder
    Köszönöm szépen józan és korrekt véleményedet. Minden betüddel egyetértek,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Az MSZP mag bekeményített!!!!!!!!!!!
    Nincs vagyonmegosztás! (Klub rádió déli hírek)
    Felgyorsítják a szervezeti szabályok megújítását! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. öregszeder
    Ahol a vita meghal, ott elpusztul a fejlődés lehetősége is.
    Kivéve, ha az osztja az észt, aki mindeneket tud. Ilyen Krisztus óta nem született le közénk, így szinte semmi valószínűsége nincsen annak, hogy Meseházi azért zárkózik el a vitától, mert tartható lenne az álláspontja.
    Minden szavad a valóságot tükrözik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. “…ám tetemes infrastruktúrával és egyéb földi jóval rendelkező párt.”
    Bizony ez a lényeg!!!
    Én az infrastruktúrára teszem a hangsúlyt, aminek kiépítése új párt esetén rendkívül hosszadalmas, bonyolult. A kapcsolati csatornákról nem is beszélek.
    Aki próbálkozott már szervezéssel, mozgósítással, időtényező legyőzésének igényével, érti, miért tartom nagyon fontosnak. Ezért nem mindegy, hogy Gyurcsánynak sikerül – e , megtisztítani, vagy új párt alapításra kényszerül. Nagyon-nagyon nem mindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. Undorító az MSZP viselkedése! A vagyonmegosztás gondolatára úgy beléjük vágott a delej, hogy hiperaktívak lettek!
    Ha ezt a tettrekészséget az országért is érezték volna, most Orbánt nincs nyeregben!
    A maradék megbecsülésüket is elveszítik. Mire ebből kikecmeregnek, a jobbik nyerő pozíciót szerez és másodszor is elárulja és cserben hagyja a hátterét az MSZP.
    Az első az volt amikor ide jutott az ország a tehetetlenségük miatt!
    Eszembe jut a hülye vicc, mivel lehet jól felizgatni a nyugdíjast?
    Azzal ha fenyegetik, hogy elveszik a nyugdíját.
    -Hát ha ezeket is csak a vagyon birtoklásának kérdése és az egyéni sorsuk tudja felizgatni, ideje nyugdíjba menni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  35. Sajnos ebből a vitából semmi jó nem fog következni.Tény Gyurcsány harsányabb és radikálisabb mint Mesterházi,de ez a vita bár helyenként hordoz igazságokat mind a két csoport részéről, csak egyre lehet alkalmas:a párt amúgy is zilált helyzete tovább romlik.Miközben a hatalom az egyáltalán nem sajnálkozó mosolya mellett, akadályok nélkül alkotja, a naponta változó ,alapjaiban át nem gondolt törvényeit.A finom megfogalmazást azért használtam,mert a valóságot leíró szavak itt nem lennének publikusak..
    Valóban az a helyzet,ha ez a csapat nem felel meg Gyurcsány elgondolásaihoz,akkor az a legjobb megoldás ha egy másik pártot alakít.
    Megértem, Ő nem akarja kimondani a kilépést, pedig ez lehet az egyetlen igazi megoldás, MOST…Azt pedig godolom belátja,hogy az álláspontja jelenleg kivitelezhetetlen,(visszalépések) nem Ő az irányító már az MSzp-ben…Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. A vagyonhoz mindenki ragaszkodik, családtagok is, válóperesek is, “megölik” egymást az örökségért.Mert ugye a pénz az hatalom. amióta a világ világ, akárki birtokolja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Husz János Puszita

    Politikusnak a napi politikával IS és a saját hitelességének felépítésével, megőrzésével IS kell foglalkoznia, egyszerre. Aki erre nem képes, nem profi. Annak miért higgyük el, hogy egy országot vezetni tud? Ez a baj Fodorral. Szimpatikus, hiteles ember, de nem kormányzásra termett, nem vezető típus.
    .
    A Demokrata Párt nem egyenlő az Mszp-vel. Egy új pártnak az első lépés, megfogalmazni a hitvallását, hogy a szavazók tudják, mire adják a voksukat. Számomra teljesen vállalható, polgári demokrata szemléletet tükröz. A nulladik kilométerkő, ha úgy tetszik. Attól félek, ha pártszövetségben indulnak az Mszp-vel a választásokon, a párt belső vitái koalíciós összetűzésekként folytatódnak tovább, ami kifelé megint csak tehetetlenségben nyilvánul majd meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Husz János Puszita

    Pontosabban, kicsit túl szociáldemokrata az ízlésemnek. A magyar gazdaságnak most egy Thatcher-féle konzervatív gazdaságpolitikára van nagy szüksége. A jelenlegi választékot viszont fényévekkel veri, deklaráció szintjén legalábbis. Az ördög mint mindig, a részletekben lakozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Nem tartom valószínűnek, hogy Gy.F. ha esetleg az MSZP nem hal ki a parlamentből (ki fog), koalícióba menne velük.
    Ne legyünk jobbos rövidemlékezetűek, a reformok zömét nem az SZDSZ, hanem a kedves MSZP puhította, fúrta meg.
    Csak egy pl. Nem Gy.F. és az ellenzék szűntette meg azonnal a vzitdíjat, hanem az MSZP frakció.
    Követelték volna vissza telipofával a jobber (és jól átvert) orvosok, ha a szavazás szerint, csak a következő évben vezetik ki.
    Na de ahol Lendvai a főnök. ott védjen meg az Orbán….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. proaktív: én IS mínuszt nyomtam! Mert igazad van, ennek nem MOST van itt az ideje: hanem már sokkal-sokkal korábban kellett volna! De jobb későn – mint soha!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Proaktív: kapjál már a fejedhez. “A sajtót elárasztani”? Hát hol a fenében élsz te? Tudod, hogy hány ezren olvasnak normális (közgazdasági tartalmú vagy ellenzéki) sajtót? És hányan a Blikk-et vagy a Kiskegyed-et? )pénzért – mert ingyen a Metropolhoz és a Helyi Thémához jutnak)
    Nem véletlen helyezték pártirányítás alá az MTI-t – és vele a tőle híreket beszerző sajtót! A barátnőm TŐLEM tudta meg a jövő évi nyugdíjterveket – és nem akarta elhinni! Mert “erről semmit sem szólt a TV”!
    Nem először mondom- NE induljatok ki abból, amit a NET-en tapasztaltok, ide a habja jut! Aki anyagi-technikai-tudati okból képes ideáig eljutni. Azaz a nép szánalmasan kis töredéke!
    Mi itt – a legolvasottabb és legkommenteltebb Kertész nyílt levéllel sem érjük el
    egy fidesznyik politológus (törökgáborelemez) átlagos 1000 feletti kommentszámát! Márpedig tömeghatáshoz- TÖMEG kell!
    Tehát vigyétek el jó hírét az AN-nek, hogy egyre nagyobb tömeg legyen, ami mögötte áll. De kegyünk tudatában, hogy ez akkor is csak “csepp” és nem áradás. Bár a csepp is kivájja a követ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Leandró -Fodorral kapcsolatban az (egyik) kedvenc nótám:
    “Írt az anyósom, hogy unja magát
    hozzánk jönne lakni – tyű az angyalát!
    Azt írtam neki: várjon legalább
    Míg a Lánchíd oroszlánja elbőgi magát!
    (magamban: várhatsz anyós, elvárhatsz,
    míg csak bele nem fáradsz!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. gets – ha nem osztoznak – nem hagynak más lehetőséget – Gyurcsány kénytelen lesz az EGÉSZ pártot lenyúlni! A tagság többsége ugyanis vele tartana.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Csaba Alföldi – ebben a tévhitedben még sok vezetőségi tag osztozik.
    Gyurcsányt két dolog állíthatta volna meg:
    Orbán az “elmúltnyócévet” tényleg az ország felemelkedésén való gondolkodásra fordította volna – és jó gazdaságpolitikával támasztja alá az uralmát. No ebből zéró egész zéró valósult meg.
    Mesterházyék tökös ellenzéki viselkedéssel bebizonyították volna, hogy
    Gyurcsány nélkül is tényezők. No ebből meg nulla egész nulla valósult meg.
    A vagyont meg nem a puch-klán, hanem a tagság fogja osztani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. kekec
    2011. szeptember 23. péntek
    21:54 +++++++++++++++++++++++
    Egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Érdemes Molnár Csaba egyenes beszédbeli szereplését megnézni, lehet, hogy új szivárogtatási botrány alakul, ami szerintem az MSZP vezetését is veszélyezteti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Érdekes összeállítás az események hátteréről:

    http://hvg.hu/itthon/20110923_MSZP_Gyurcsany_Mesterhazy

    Az „öregek” lázadása állhat az újabb MSZP-s belháború mögött

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. öregszeder 2011. szeptember 23. péntek 11:36
    .
    Nem olvastál vissza. A vita péntek hajnalban, ezzel a hsz-sal indult:
    proaktiv 2011. szeptember 23. péntek 00:49 Hazafi: “A Demokratikus Koalíció (DK) által kibocsátott 22 pont : A Köztársaság Kiáltványa”
    http://dkp.hu/news/details/241
    .
    Nem az MSZP a téma, hanem a DKP 22 elvont pontja. A kifogásom az volt, hogy a választók kormány általi anyagi és erkölcsi kivéreztetése ellenére is az ideológiát osztják-szorozzák, és nem a kormányintézkedések abszurditását magyarázzák és kritizálják napjában százan, száz helyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. kekec: “A sajtót elárasztani”? Hát hol a fenében élsz te? Tudod, hogy hány ezren olvasnak normális (közgazdasági tartalmú vagy ellenzéki) sajtót? És hányan a Blikk-et vagy a Kiskegyed-et?) pénzért – mert ingyen a Metropolhoz és a Helyi Thémához jutnak)”
    .
    Nem közgazdasági stb. kiadványokra gondolok, hanem éppen a bulvárnak nevezett napi- és hetilapokra. Egy ütős mondatra biztosan ráharpanának a szerkesztőségek, ha lenne, aki ütős mondatokat, félmondatokat képes lenne kipréselni magából.
    Pl. címként:
    A képviselők a kiskeresetûek nyomorán keresztül gazdagítják magukat
    Utána röviden is ki lehet fejteni az anomáliát, a legújabb havi képviselői “bérminimum” tervezett összegén keresztül, összehasonlítva a megélhetési minimumon tengődők létfeltételeivel. Ehhez nem kell közgadasági lap, mert egy bulvár lapban egy bulváros cím jobban megragad az olvasóban és azonnal felfogják a hír nekik szóló üzenetét. Méghozzá tömegesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

De mi lesz szegény Schmitt Pállal? 2011. szeptember 23. péntek

Úgy döntött a frakció, hogy nem dönt 2011. szeptember 22. csütörtök

Tanuljunk könnyen, gyorsan fideszül! 2011. szeptember 21. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos